Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα καυτά φιλιά της Τσαπανίδου με το νέο της amore


Είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός «συλλαμβάνει» την Πόπη Τσαπανίδου σε στιγμές πάθους με τον σύντροφό της, Νίκο Ιατρού. «Τίποτα δεν λογαριάζει τα δυο του μάτια σαν κοιτάζει» η παρουσιάστρια και έτσι πήρε τον σύντροφό της πήγαν στα μπουζούκια. Η Πόπη Τσαπανίδου μέχρι τώρα κρατούσε τη σχέση της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα όμως έκανε την ανατροπή και, μαζί με τον χρηματιστή, διασκέδασαν το μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος, όπως αναφέρει η Real. Εκεί, χωρίς να λογαριάζουν τα αδιάκριτα βλέμματα και τους paparazzi πέρασαν μια τρυφερή νύχτα αποκλειστικά για δυο. Βοηθούσε βέβαια και η μουσική υπόκρουση ώστε το ζευγάρι να ανταλλάζει καυτά φιλιά, αγκαλιές και χάδια καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Είναι ερωτευμένοι και το δείχνουν! Και καλά κάνουν...



Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

 Περισσότερο πρόβλημα παρά καλό προκαλούν τα κολωνάκια στους Αγ. Θεοδώρους. Το τζιπ που βλέπουμε καβάλησε στην κυριολεξία δύο κολωνάκια και όπως είναι ολοφάνερο δημιουργήθηκε  ζημιά στο αυτοκίνητο. Προσοχή στους οδηγούς λοιπόν μην πάθουν τα ίδια , όσο ακόμα θα βρίσκονται τα κολωνάκια στους Αγ. Θεοδώρους





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε ειδικό φρουρό που διακινούσε ναρκωτικά

Συνελήφθη ειδικός φρουρός κατηγορούμενος για ναρκωτικά
Ενας 26χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής για ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, έναν άνδρα 31 ετών και μια γυναίκα 38 ετών.
Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος.
Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από τον αστυνομικό έλεγχο στα τρία άτομα, βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.
Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκαλάκι, που περιέχει πιθανόν μεθαδόνη, 30 χάπια, καθώς επίσης σύνεργα για χρήση ναρκωτικών ουσιών (σύριγγες, βελόνα, σωληνάκια με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικών, καμινέτο κ.λ.π.). Επιπλέον σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην σπίτι του 31χρονου μισό δισκίο ναρκωτικού σκευάσματος.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως και οι τρεις είναι χρήστες ναρκωτικών, η γυναίκα είναι άστεγη, ενώ ο ειδικός φρουρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Μάιο.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα από στύλο της Δ.Ε.Η

Συνελήφθησαν, χθες (13-07-2012) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από
αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ROMA,
ηλικίας 43, 48 και 70 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή ηλεκτρικής
ενέργειας από τη Δ.Ε.Η.

Ειδικότερα χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική
επιχείρηση, με την συμμετοχή Υγειονομικών και Πολεοδομικών Αρχών,
στον καταυλισμό ROMA Μουλκίου Αλιάρτου, για τον εντοπισμό παράνομων
κτισμάτων και έρευνας για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, κατελήφθησαν οι τρεις δράστες να έχουν
εγκαταστήσει παράνομη σύνδεση σε στύλο χαμηλής τάσεως της Δ.Ε.Η.,
προβαίνοντας σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να καλύψουν
ανάγκες ηλεκτροδότησης ισάριθμων παραπηγμάτων που χρησιμοποιούσαν για
την διαμονή τους.

Η παράνομη σύνδεση διακόπηκε και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και
οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – Ισπανίδα Βουλευτίνα: «Οι άνεργοι να… πάνε να γαμηθούνε!»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – Ισπανίδα Βουλευτίνα: «Οι άνεργοι να… πάνε να γαμηθούνε!»Αυτό φώναξε αναφερόμενη στους ανέργους η βουλευτίνα του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Αντρέα Φάμπρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι (PP) ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας.
Παρότι δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, το PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, αδελφό του ΠΑΣΟΚ) ζήτησε την παραίτησή της.
Πρόκειται για την ξανθιά στα δεξιά, που χειροκροτάει θερμά κουνώντας το κεφάλι της και φωνάζοντας «que se jodan«.
Στο επόμενο βίντεο είναι εμφανέστερο το τι λέει:
Ενημέρωση: στην επόμενη φωτογραφία, η Marta Gallén Peris (Μάρτα Γκαγιέν Πέρις), επίσης του Λαϊκού Κόμματος, στη διάρκεια των περσινών κινητοποιήσεων των “indignados”. Προφανώς οι δύο κυρίες είναι της ίδιας σχολής:

ΠΗΓΗ: sxoliastesxwrissynora
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στα σύνορα Παπάγου - Υμητού

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου μεταξύ της Λεωφόρου Κατεχάκη και την Περιφερειακή Υμηττού.

Επί τόπου επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 45 άνδρες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οσοι δεν απογραφούν χάνουν τη σύνταξη τους

Οσοι δεν απογραφούν θα χάσουν τη σύνταξη τους
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με οδηγία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα όσοι από τους 15.781 συνταξιούχοι δεν απογραφούν, μέχρι τις 17 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία, δεν θα εισπράξουν τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα) και αντί αυτού, για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού πρώτα προηγουμένως απογραφούν.
Οσοι από αυτούς τους συνταξιούχους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012, θα αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.
Από το 2013 θα γίνονται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται τακτική απογραφή ανά πενταετία.
Διαβάστε Περισσότερα »

BEACHWAVE 2012 το Π/Σ/Κ στις 3,4 & 5 Αυγούστου 2012 στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας


Κύματα της Παραλίας άρχισαν να τραγουδάνε ήδη και ξεκίνησαν για το ετήσιο ραντεβού τους και αυτή τη χρονιά για το BEACHWAVE 2012 το Π/Σ/Κ στις 3,4 & 5 Αυγούστου 2012. Ενα ραντεβού αναβαθμισμένο και πολυδιάστατο.
Το φεστιβάλ (http://www.beachwave.gr) τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας και μεταφέρεται ένα κλικ αριστερά ... η δεξιά, ανάλογα πως το βλέπει κανείς, στις Δημοτικές Κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου, όπου και προτίθεται να αποκτήσει μόνιμη έδρα και καλύτερη υποδομή φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και ζωντανών δραστηριοτήτων. Ο νέος χώρος διαθέτει κτίρια για τους Οργανωτές, Ιατρείο, χώρο αθλοπαιδιών & μπασκέτες, καθώς επίσης και χώρο για στήσιμο σκηνών, τουαλέττες και ντουσιέρες, καντίνα-bar και μια παραλία που εντάσσεται στις ακτές με Γαλάζια Σημαία πια, μιας και ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες μετρήσεις, (δείτε εδώ) και από του χρόνου, θα είναι και επίσημα πια Γαλάζια Ακτή της Ευρώπης.
Τα αναβαθμισμένα live μεταφέρονται εδώ, κι έτσι από τις 7 το απόγευμα & μετά 4 μπάντες καθημερινά θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Από το πρωί στις 11 θα υπάρχουν μουσικά αφιερώματα με Dj sets και μόνιμη έκθεση κόμιξ.
Προγραμματίζονται αγώνας ποδοσφαίρου 5Χ5, νυχτερινές μεταμεσονύχτιες καλοκαιρινές προβολές ταινιών και φυσικά άφθονη μπύρα και δροσερά ποτά από το bar του Φεστιβάλ. Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ θα είναι από την ευρύτερη περιοχή αλλά και με κάποιες δυνατές εκπλήξεις, και από Αθήνα, Πάτρα & Δράμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι Οργανωτές θα έχουν ως μοναδική πηγή εσόδων τους την εκμετάλλευση του bar, το οποίο με πολύ προσιτές τιμές θα προσφέρει ΚΑΙ ποτά στους ενήλικες επισκέπτες μας, ενώ ο χώρος θα διαθέτει και... την κλασσική ψησταριά του Φεστιβάλ, με το χαρακτηριστικό όνομα "Mπεεε ...in grill" !
Η δύσκολη συγκυρία της εποχής δεν μας πτοεί και είμαστε σε καλή διάθεση να ξεπεράσουμε τις στενοχώριες και τη μιζέρια των καιρών για το 3ήμερο, ολοήμερο αυτό παραλιακό πάρτυ (bitch party) που από φέτος εκτός από μουσικό & περιβαλλοντικό, αποκτά και κατασκηνωτικό και αθλητικό χαρακτήρα.
Τα Άσπρα Σπίτια που είναι το σπίτι μας για 2 χρόνια θα έχουν την τιμητική τους βέβαια, μιας και τα γνωστά διασκεδαστικά πρωινά dj sets, θα παραμείνουν στην παραλία των Άσπρων Σπιτιών και θα διασκεδάζουν τους λουόμενους εκεί με κομμάτια που οι ίδιοι θα διαλέγουν, ενώ θα καλούν τη νεολαία, και όχι μόνο, στα απογευματινά-βραδυνά live & άλλα events, στην Παραλία του Αγίου Νικολάου, στις κατασκηνώσεις.
Δηλώστε συμμετοχή στο info@beachwave.gr
AGNANTI ROUMELIS
Διαβάστε Περισσότερα »

Φαρ Ουέστ στη Βοιωτία -Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλλοδαπούς

Ολονύκτια μάχη, με ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, δόθηκε τη νύχτα στη Βοιωτία η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Τελικά, μετά από εκτεταμένες έρευνες και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του, (έξι Πακιστανοί ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός).
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 03:00΄τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε.
Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε (με πιστόλι ή περίστροφο) κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνό δάσος κατάφεραν να διαφύγουν.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν στην ίδια περιοχή ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησε να διαφύγει και μετά από καταδίωξη εγκαταλείφθηκε σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων, ενώ οι επιβαίνοντες διέφυγαν πεζή.
Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τις έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν στην ίδια περιοχή και τρίτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας. Οι δράστες ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα και παράλληλα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες έχασαν πάλι τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή Kλειδί, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο όχημα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου.
Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος είναι μέλος οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Βοιωτίας στην κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.
Σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η., η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα αυτοκίνητα και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που έρχονται…


Συνολικό σχέδιο για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ πρόκειται να υποβάλει η τρικολόρε κυβέρνηση στην τρόικα στις 24 Ιουλίου. 
Μεταξύ των προτάσεων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης είναι η επιβολή διδάκτρων στους αιώνιους φοιτητές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η πληρωμή των κληρικών κατά...
50% από το κράτος, καθώς και σειρά άλλων δαπανών, όπως προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, μισθοί ΔΕΚΟ.


Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ (που θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες) έχουν ορίζοντα υλοποίησης τη διετία 2013 – 2014, όπως ορίζει το μνημόνιο ή αν θα «απλωθούν» σε περισσότερα χρόνια, βάσει του αιτήματος για επιμήκυνση.
Το πιθανότερο σενάριο είναι πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην τρόικα τα μέτρα με ορίζοντα διετίας, με στόχο να πείσει για την αποτελεσματικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα πιέσει για την επιμήκυνση.
Οι διυπουργική θα συνεχίσει τις συζητήσεις και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη στη σύσκεψη των «3».
Η πρώτη αναγνωριστική σύσκεψη έγινε την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Αντώνη Μανιτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Ανδρέα Λυκουρέτζου, Αντώνη Ρουπακιώτη και Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την προσεχή Δευτέρα, ώστε την Τετάρτη στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση να έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των μέτρων που προκρίνονται. Σήμερα, Παρασκευή, θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων.
Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι
Επί του παρόντος, κανένα μέτρο δεν έχει κλειδώσει. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τη μελέτη του ΚΕΠΕ στην οποία διατυπώνονται περί τις 150 προτάσεις που οδηγούν σε εξοικονομήσεις ύψους 7,5 δισ. ευρώ, στον στενό δημόσιο τομέα. Επιπρόσθετα αναζητούνται μέτρα 4 δισ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από περικοπές κοινωνικών επιδομάτων αλλά και από αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.
Μεγάλες προσδοκίες εξοικονομήσεων εναποτίθενται στον «εξορθολογισμό» των ΔΕΚΟ, έννοια στην οποία θα μπορούσαν να περιληφθούν και τα «λουκέτα», είτε με κλείσιμο είτε με συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο ακόμη και σε προτάσεις εξοικονόμησης δαπανών που αγγίζουν κληρικούς, φοιτητές και φαντάρους:
  • Οι κληρικοί να πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το Δημόσιο και τον υπόλοιπο μισό από την ίδια την Εκκλησία.
  • Οι αιώνιοι φοιτητές, αν θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να πληρώνουν δίδακτρα για τα έτη πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης.
  • Οι φαντάροι να υπηρετούν 12 αντί για εννέα μήνες.
Όπως σημειώνει Το Βήμα, οι περικοπές θα αναζητηθούν κωδικό-κωδικό και δαπάνη προς δαπάνη από τις πιστώσεις του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του 2012.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο «τραπέζι» βρίσκονται προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις, μισθοί ΔΕΚΟ κα άλλες λειτουργικές δαπάνες.
Έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια
Από τη διυπουργική, που συνεδρίασε την Πέμπτη προέκυψε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών.
Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. 
Μένει να φανεί αν θα τα δεχθεί και η τρόικα καθώς η παρέμβαση αυτή δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ο γιος του Σταλόνε

 Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε. Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε.
Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας. Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε, πάντως η αστυνομία σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι εγκληματικής ενέργειας.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ο νεαρός Σταλόνε που ήταν επιδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο
«Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο »είπε ο δικηγόρος.
«Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιο τραγικό ατύχημα. Ήταν γεμάτος ζωή Δεν ήταν καταθλιπτικός».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε «παγίδες» για ψεύτες


Τα μάτια δεν προδίδουν τον ψεύτη, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, καταρρίπτοντας έτσι ένα «ενοχοποιητικό» στοιχείο που εδώ και δεκαετίες καθόριζε τα συμπεράσματα ειδικών, αρχών ή ακόμη και συντρόφων.
Δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ειδικοί με τη βοήθεια βίντεο, έδειξαν ότι...


 οι κινήσεις των ματιών δεν αποκαλύπτουν τίποτε σχετικό με το αν κάποιος λέει την αλήθεια ή όχι. Εντόπισαν ωστόσο πέντε άλλα σημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν έναν μικρό (ή μεγάλο) Πινόκιο.
Η αλήθεια δεν καθρεφτίζεται στα μάτια

Μέχρι σήμερα, αρκετοί ψυχολόγοι ήταν της άποψης ότι όταν ένας δεξιόχειρας κοιτάζει στα δεξιά του συνομιλητή του, τότε κατά πάσα πιθανότητα ψεύδεται. Αντίθετα, θεωρούσαν ότι η στροφή του βλέμματος προς τα αριστερά υποδηλώνει ειλικρίνεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Γουάιζμαν και την ομάδα του όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου πιστεύει ότι συγκεκριμένες κινήσεις των ματιών υποδηλώνουν ψεύδος και οι πεποιθήσεις αυτές διδάσκονται ακόμα και σε εκπαιδευτικά μαθήματα για επαγγελματίες» εξηγεί η δρ Καρολάιν Γουάτ, μια εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Η μελέτη μας δεν υποστηρίζει την ιδέα αυτή, αλλά αντίθετα υποστηρίζει ότι είναι καιρός να εγκαταληφθεί η συγκεκριμένη μέθοδος ανίχνευσης ψεύδους» προσθέτει η ίδια. ΤΟ ΒΗΜΑ


Πέντε… «σημεία και τέρατα»

Ιδού λοιπόν πέντε τρόποι που αντιπροτείνουν οι ειδικοί, ως σημάδια που θα μπορούσαν να προδώσουν έναν καλό ψεύτη:

1. Λιγότερα «εγώ»

Οι ψεύτες τείνουν να επινοούν ιστορίες που δεν συνέβησαν ποτέ, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον αριθμό των αναφορών στο πρόσωπό τους.

2. «Φρένο» στην κίνηση

Η διαδικασία του να λέει κάποιος ψέματα δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε συνήθως οι ψεύτες τείνουν να μην κινούνται για να μπορούν να συγκεντρωθούν και να πλάσουν την ιστορία τους.

3. Δισταγμός

Οι ψεύτες παρουσιάζουν έναν δισταγμό στην ροή του λόγου τους, συγκριτικά με τα ειλικρινή άτομα.

4. Ξαφνικές παύσεις

Οι ψεύτες συχνά προετοιμάζουν τις απαντήσεις τους. Όταν λοιπόν δεχθούν μια αναπάντεχη ερώτηση σταματούν ξαφνικά για να σκεφτούν προτού απαντήσουν.

5. Χαϊδεύοντας το στόμα, τα μαλλιά

Οι ψεύτες τείνουν να αγγίζουν την περιοχή γύρω από το στόμα τους ή να παίζουν με τα μαλλιά τους πιο συχνά σε σχέση με τα ειλικρινή άτομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρόεδρος και ο δνων σύμβουλος της ΔΕΗ έδιναν επίδομα 3.500 ευρώ στους εαυτούς τους!!!

Τρελό φαγοπότι στην ΔΕΗ που επιδιώκει και νέες αυξήσεις.
Το εξωφρενικό ποσό των 3.500 ευρώ που ελάμβανε η διοίκηση της ΔΕΗ έκοψε από τα στελέχη της επιχείρησης ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο η διοίκηση της ΔΕΗ (την ώρα που η εταιρία καταρρέει σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor’s) ο ...


πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κώστας Θέος(φιλαράκι του γ.Παπανδρέου που τον "έχωσε" στην ΔΕΗ για να τον σώσει) είχαν «βγάλει» για τους εαυτούς τους (εκτός από τις υψηλοτάτες αποδοχές τους) και ένα επίδομα που το είχαν ονομάσει «οικογενειακό» ύψους έως 3.500 ευρώ. Αντίστοιχο επίδομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ ελάμβαναν επιπλέον 250 στελέχη της εταιρίας.

Όμως όταν πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας το ύψος του κονδυλιού αυτού έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του δημοσίου να πάει στην γενική συνέλευση και να καταψηφίσει το άρθρο που προέβλεπε αυτό το επίδομα.

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα ανάφερε στο protothema.gr ότι «ήταν τόσο το θράσος του προέδρου κ. Άρθρου Ζερβού που είπε ενώπιον των μετοχών ότι η πρόταση για περικοπή του επιδόματος ήταν και της διοίκησης της ΔΕΗ. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές» εξήγησε η ίδια πηγή. Μάλιστα τα ποσά αυτά, έχουν ήδη καταβληθεί που σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να επιστραφούν από τα στελέχη. Τονίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους να παραστούν στην Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Τα επιδόματα αυτά δίνονται όταν η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις-σοκ έκθεσης της Standard & Poor΄s, (που υποβάθμισε προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας από «CC» σε «CCC» με αρνητική προοπτική,) προειδοποιεί ότι υπάρχει ορατό ενδεχόμενο για επιλεκτική χρεοκοπία.
 trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόικα: Μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι



- Την τρόικα την φόβισε το γεγονός ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι
- Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση μιλούσε για πληρωμή του χαρατσίου σε πέντε δόσεις

- Η υστέρηση εσόδων από τους φόρους ήταν εξίσου ένας σημαντικός λόγος για αυτή την απόφαση
- Θεωρείται σίγουρο πως θα πολλαπλαστιαστούν τα νοικοκυριά που δεν θα το πληρώσουν


Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριαμό της ΔΕΗ.

Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαρροές ότι το τέλος ακινήτων δεν θα εισπραχθεί μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος και θα υπάρξουν έως και πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά των οποίων ο προϋπολογισμός χτυπάει κόκκινο.

Έτσι το χαράτσι λοιπόν όπως και για το 2011 έτσι και για το 2012 θα εισπραχθεί ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 η τρόικα απαίτησε να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια.

Κι ενώ χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχιας με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους σημειώνουν ρεκόρ, η τρόικα διέταξε να μην επιτρέπεται ουδεμία διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ. Δηλαδή, χαράτσι και λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ μαζί, χωρίς καμία διευκόλυσνη!

Τι οδήγησε σε αυτό το σκληρή απόφαση; Το γεγονός πως περίπου 500 χιλιάδες πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων, ανησύχησε ιδιαίτερα την τρόικα, η οποία απαίτησε να δει έσοδα από το τέλος ακινήτων! Συνεπώς, έτσι εγκαταλείφθηκαν και οι αρχικές σκέψεις για ξεχωριστά ειδοποιητήρια για χαράτσι και ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΚΕ καλεί τους λαθραίους μετανάστες σε ... εξέγερση!

Προφανώς τους πείραξε η ζέστη εκεί στον Περισσό αλλιώς δεν εξηγείται τα όσα είπε η γ.γ. του ΚΚ Ελλάδας σε κάποιο φεστιβάλ μεταναστών που πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια. Την ώρα που άλλα κόμματα δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες το ΚΚ Ελλάδας επέλεξε να δείξει την αλληλεγγύη του στους…


ξένους, που πρακτικά έχουν εισβάλει στη χώρα. Μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο φεστιβάλ, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τους μετανάστες που οδηγήθηκαν με «τον πιο βίαιο τρόπο στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, εξαιτίας πολέμων, πείνας, φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και διωγμών» υπογραμμίζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.

Δηλαδή κατά την γ.γ. του ΚΚ Ελλάδας, οι πρώτοι μετανάστες που κατά εκατοντάδες χιλιάδες συνέρευσαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '90 μετά την πτώση του κομμουνισμού ήρθαν εξαιτίας και των «φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων», αλλά και της πείνας όπως και διωγμών, καθώς πόλεμος δεν υπήρξε. Έτσι κατά την Αλέκα Παπαρήγα ο κομμουνισμός που επικρατούσε στις χώρες αυτές ήταν ένα «φασιστικό και δικτατορικό καθεστώς».

Ειπώθηκαν όμως και άλλα. Στις θέσεις του ΚΚ Ελλάδας έτσι όπως τις ανέλυσε η γ.γ. του κόμματος αναφέρθηκε επίσης:

«Η ανάγκη για αγώνα ώστε Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι μετανάστες να δρουν ενεργητικά στα εργατικά σωματεία, στις επιτροπές ανέργων με κοινό αγώνα κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ναζιστικών οργανώσεων, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής».

Δηλαδή με άλλα λόγια ακόμη και άνεργοι λαθρομετανάστες, αλλά και αυτοί που εργάζονται έχουν το δικαίωμα κατά το ΚΚ Ελλάδας, να ξεσηκωθούν κατά της Αστυνομίας –γιατί κατά το ΚΚΕ η Αστυνομία είναι κρατικός μηχανισμός καταστολής- και χωρίς να διευκρινίζεται το μέγεθος του αγώνα αυτού. Έτσι όποιος λαθρομετανάστης εισβάλει στην Ελλάδα, μπορεί να ανά πάσα στιγμή να ξεσηκωθεί ενάντια στο Ελληνικό Κράτος ενάντια στους ίδιους τους Έλληνες στην ουσία!

Και αυτό κατά το ΚΚ Ελλάδας είναι δικαίωμά του!

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου όσοι έκαναν τέτοιες προτάσεις θα είχαν το λιγότερο μηνυθεί και οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με όλα αυτά τα εξοργιστικά που αναφέρουν, όχι όμως και εδώ, στη χώρα της απόλυτης ασυδοσίας και της μόνιμης… αφασίας.

Τέλος η γ.γ. του ΚΚΕ είπε επιπρόσθετα:

Σημείωσε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και καταπιεσμένοι στις χώρες τους, πρέπει να μένουν σε αυτές, γιατί αυτοί αποτελούν πολύτιμη δύναμη αγώνα «για να πολεμούν τις δυνάμεις κατοχής, τους ξένους αλλά και ντόπιους δυνάστες, να πολεμούν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης».

Όσο και να φυλάσσονται τα σύνορα, πρόσθεσε, όταν οι λαοί λιμοκτονούν και πεθαίνουν τότε υπάρχουν πάντα τρόποι και τρύπες, όπως και δουλέμποροι για να μη σταματά το κύμα.
(σημ. λες και φυλάξαμε ποτέ τα σύνορα στη χώρα αυτή για να ξέρουμε)

- Παρέμβαση της κυβέρνησης και δικαιοσύνης κατά της λεκτικής και σωματικής βίας της Χρυσής Αυγής
- Μηδενική ανοχή απέναντι στα εγκληματικά κυκλώματα που στρατολογούν εξαθλιωμένα άτομα, και έλληνες και μετανάστες.

- Διαφωνία απέναντι στις θέσεις των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης που λένε ότι ευαγγέλιο για την πολιτική τους είναι η κοινή Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ, από την στιγμή που η ίδια η ΕΕ περιπλέκει και οξύνει το ζήτημα και λόγων των εσωτερικών κρατικών ανταγωνισμών, δυσκολεύει την μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων να πάνε σε κράτη - μέλη της.

- Φύλαξη των συνόρων αλλά όχι από τη Frontex, (σημ. από ποιον τότε;) ριζική αντίθεση και απειθαρχία στον Κανονισμό Δουβλίνο 2 και τη συνθήκη Σένγκεν.

- Yπερ της αυτοδίκαιης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα με αίτησή τους μετά την ενηλικίωση όπως ισχύει στην Ιταλία. Υπέρ της εγγραφής των παιδιών που γεννούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα σε ειδικά δημοτολόγια, με απολύτως ίσα δικαιώματα.

Tέλος πρότεινε μερικά άμεσα μέτρα ανακούφισης όπως:

- Διευκόλυνση της εξόδου των μεταναστών – προσφύγων προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ που επιθυμούν.(σημ. τουριστικό γραφείο η Ελλάδα, σας πάμε όπου θέλετε όπως θέλετε)

- Δημιουργία ανθρώπινων, ανοικτών, υγιεινών και δημόσιων χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προληπτικές εξετάσεις και αν χρειάζεται να γίνονται εμβολιασμοί. ( σημ. τους οποίους θα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος βέβαια)

- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει βασικούς δεσμούς με την χώρα, έχουν δημιουργήσει οικογένεια.

-Καμία συμμετοχή ή διευκόλυνση εκ μέρους της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, π.χ. Συρία. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα , να κλείσει η βάση της Σούδας.

Σημ. η λέξη «στρατεύματα πάντα δημιουργεί εντυπώσεις. Στην ουσία πρόκειται περί 122 ανδρών του Μηχανικού που παράγουν εξαιρετικό έργο στην Καμπούλ με την κατασκευή σχολείων, δρόμων, και έργων υποδομής για τους εξαθλιωμένους κατοίκους και μακάρι να συνεχίσουν έτσι, -αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά της ΕΛΔΑΦ- και άλλων τόσων περίπου στο Κόσσοβο. Αυτά είναι τα περίφημα «στρατεύματα».
defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμίνι όλη η χώρα


 
 
Αίθριος και εξαιρετικά ζεστός προβλέπεται ο καιρός και το επόμενο τριήμερο, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει τοπικά, την Κυριακή, ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 6 και τη Δευτέρα τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς τοπικά 39 και πιθανόν στα νότια 40 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και πιθανόν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα  ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 με 8 βαθμούς, αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανόν τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί στους 38 με 40 βαθμούς.

Οδηγίες για τον καύσωνα

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ασυνείδητος που χτύπησε και εγκατέλειψε την μητέρα και τα παιδιά της!!


Ο ασυνείδητος που χτύπησε με τη μηχανή του και στη συνέχεια εγκατέλειψε τα δίδυμα και τη μητέρα τους, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί, πως...
 οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια..Αρχικά κρατήθηκε στο Ναυτοδικείο μέχρι πριν από λίγο που αφέθηκε ελεύθερος.

Τα δίδυμα παραμένουν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, ιδιαίτερα του αγοριού. Εξίσου σοβαρή επίσης είναι και η κατάσταση της υγείας της μητέρας τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταθέσεις 10 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μέσα σε τρεις εβδομάδες!

Πάντως οι ξένες πολυεθνικές εξακολουθούν να μεταφέρουν συστηματικά εκτός Ελλάδας κάθε πλεονάζουσα ρευστότητα..
 



Στα 8 με 10 δισ. ευρώ εκτιμούν τις εισροές καταθέσεων στις τράπεζες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δηλαδή μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. «Σημαντικό μέρος της...  ρευστότητας που αποχώρησε από το τραπεζικό σύστημα κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του πρώτου 15νθήμερου του Ιουνίου λόγω της εκλογικής αβεβαιότητας, επιστρέφει» τονίζουν στελέχη τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι μόνο τον Μάιο οι καταθέσεις σημείωσαν βουτιά 8,5 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 157 δισ. ευρώ που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών.

Ωστόσο, η θετική εξέλιξη στο μέτωπο των καταθέσεων απέχει πολύ ακόμα από το να αποτυπώνει μια γενικότερη ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης.
Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, εκτός Ελλάδας μεταφέρουν συστηματικά κάθε πλεονάζουσα ρευστότητα οι ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την έκβαση της κρίσης.

Παρά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η ανησυχία παραμένει και ελάχιστα έχει μετατοπιστεί η κυρίαρχη άποψη των ξένων ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κρίσης. Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι οι μεγάλοι ξένοι όμιλοι μεταφέρουν άμεσα σε τράπεζες του εξωτερικού κάθε πλεονάζουσα ρευστότητα που σχηματίζεται από τις πωλήσεις και τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας. «Δεν υπάρχει κάποια κεντρική εντολή αλλά οι ντόπιες εταιρικές γραφειοκρατίες μεταφέρουν τα χρήματα στο εξωτερικό προληπτικά για να μη βρεθούν εκτεθειμένες στις ανώτερες βαθμίδες διοίκησης σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα στη χώρα», τονίζουν.

Γρήγορα βήματα
Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο η κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να προχωρήσει με γρήγορα βήματα σε κινήσεις που θα βοηθήσουν να ανακτηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπιστίας που είναι απαραίτητο για την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η δημιουργία και μόνο ορισμένων προσδοκιών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, τονίζουν, όχι μόνο τερμάτισε την έντονα πτωτική πορεία των καταθέσεων αλλά ενθάρρυνε την επιστροφή κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα. Το ζητούμενο, τονίζουν, είναι να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το θετικό κλίμα που δειλά προσπαθεί να σχηματιστεί.
Η νέα κυβέρνηση οφείλει να επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή προοπτική τής χώρας, και να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, περί τα 15 δισ. ευρώ βρίσκονται σήμερα σε θυρίδες, στρώματα και... αποθήκες «για καλό και για κακό». Υπάρχουν πολίτες, σημειώνουν, που διαθέτουν ποσά 100.000 ή 500.000 ευρώ ή και περισσότερα σε θυρίδες, χάνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ από τόκους. Προτιμούν να διατηρούν τα χρήματά τους άτοκα εκτός συστήματος, χάνοντας τόκους πολλών χιλιάδων ευρώ για να εξασφαλιστούν έναντι ενός οικονομικού ατυχήματος.
Αν η ανησυχία εκτονωθεί με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, τότε το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά και να οδηγήσει στην επιστροφή μέρους της ρευστότητας που βρίσκεται εντός της χώρας αλλά εκτός τραπεζικού συστήματος.
Σημειώνεται ότι από το τέλος του 2008 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 90 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων έχει μετακινηθεί στο εξωτερικό, ένα μέρος διατηρείται σε ρευστό και ένα άλλο έχει «καταναλωθεί» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους πίνακες αναπληρωτών καθηγητών


Θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01, καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2012-2013 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η προθεσμία υποβολής ορίζεται από 16/07/2012 μέχρι 27/07/2012.

Ως προς τις λεπτομέρειες της διαδικασίας παραλαβής και καταχώρισης των αιτήσεων, συνίσταται οι υποψήφιοι να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτησή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η μία λωρίδα της Αθηνών-Λαμίας



Μέχρι τις 10 Αυγούστου καθημερινά 7:00-15:00

Λόγω εργασιών τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και τμήματος της δεξιάς λωρίδας στα παρακάτω τμήματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, συνολικού πλάτους 4,00 μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, περιοχής Δήμων Αγ. Αναργύρων και Χαλκηδόνας/Ν. Φιλαδέλφειας , για το χρονικό διάστημα από 14-7-2012 έως 10-8-2012, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 15.00΄:

Α) Στο ύψος της χ/θ 10+551, σε μήκος 100 μέτρων πριν, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Β) Στο ύψος της χ/θ 10+617, σε μήκος 200 μέτρων πριν, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση .
Διαβάστε Περισσότερα »

9χρονος έβγαλε σε 15 λεπτά 250.000 δολάρια

Ο μικρός Kieron Williamson μπορεί να είναι μόλις 9 ετών αλλά κατάφερε να βγάλει μέσα σε 15 λεπτά τόσα λεφτά όσα οι ενήλικες σε χρόνια!

Ο 9χρονος από το Norfolk άρχισε να ζωγραφίζει από το 2008 και όλοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα μικρό ταλέντο. Σιγά σιγά τα έργα του αποκτούσαν όλο και περισσότερους θαυμαστές και άρχισαν οι πρώτες πωλήσεις για αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Το αποκορύφωμα ήρθε πριν λίγες μέρες όταν κατάφερε να πουλήσει ολόκληρη την τελευταία συλλογή του μέσα σε 15 λεπτά εισπράττοντας μάλιστα το ποσό των 250.000 δολαρίων!

Η τιμή ρεκόρ που έχει πουλήσει πίνακα είναι το έργο του με το λιμάνι της Κορνουάλης που αγοράστηκε για 42.500 δολάρια από μια ασφαλιστική εταιρεία και κοσμεί την αίθουσα των συνεδριάσεων.

Οι γονείς του δηλώνουν στην Daily Mail πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνει προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος.

Το σίγουρο είναι πως ένα μεγάλο ταλέντο έχει γεννηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τη Δευτέρα οι ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του ΙΚΑ


Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών.
Η παράταση είχε κριθεί αναγκαία λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Έτσι λοιπόν στις 16/7/2012, λήγουν οριστικά η προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής, η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις διατάξεις του εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 και η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012, σχετικά με την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή της πρώτης δόσης.

Με την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση και την καταβολή της πρώτης δόσης ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και αναστέλλονται τα αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης.zoomblog.org/



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Ιουλίου....

Γεγονότα
1099: Κατά τη διάρκεια της Α' Σταυροφορίας, οι στρατιές των ευρωπαίων χριστιανών πολεμιστών εισβάλλουν στην οχυρωμένη Ιερουσαλήμ και αρχίζουν τις σφαγές των μουσουλμάνων κατοίκων της.
1790: Η πρώτη επέτειος από την πτώση της Βαστίλης γιορτάζεται με μεγάλη παρέλαση 50.000 Εθνοφρουρών στο Παρίσι. Η σύνθεση του Φρανσουά Ζοζέφ Γκοσέκ Te Deum εκτελείται για πρώτη φορά.
1795: Η Μασσαλιώτιδα υιοθετείται και επισήμως ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε το 1792 από τον Ρουζέ ντε Λιλ.
1867: Ο σουηδός βιομήχανος εκρηκτικών Άλφρεντ Νόμπελ επιδεικνύει ενώπιον άγγλων ειδικών τη νέα του εφεύρεση, τη δυναμίτιδα.
1905: Η Κρητική Βουλή ζητά από τις Μεγάλες Δυνάμεις να κυρώσουν την ένωσή της με την Ελλάδα.
1921: Δύο ιταλοαμερικανοί αναρχικοί, ο Νίκολα Σάκο και ο Μπαρτολομέο Βαντζέτι, καταδικάζονται σε θάνατο για το φόνο του λογιστή της εταιρίας που δούλευαν. Μέχρι και σήμερα, πολλοί πιστεύουν ότι στην καταδίκη τους υπήρξε δικαστική πλάνη και ότι ήταν αθώοι.

Γεννήσεις
1816: Ζοζέφ Αρτίρ Κοντ Ντε Γκομπινό, γάλλος διπλωμάτης, θεωρητικός του ρατσισμού και της λευκής υπεροχής μέσα από το βιβλίο του «Δοκίμιο για την ανισότητα των ανθρωπίνων φυλών» (1855). (Θαν. 13/10/1882)
1896: Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, ισπανός αναρχικός, από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης στον ισπανικό εμφύλιο. (Θαν. 20/11/1936)
1906: Τομ Κάρβελ, ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας (Θωμάς Καρβέλας) στο χώρο του χύμα παγωτού και από τους πρωτοπόρους της δικαιόχρησης (Franchise) με την αλυσίδα Carvel. (Θαν. 21/10/1990)

Θάνατοι
1887: Άλφρεντ Φέλιξ Άλβιν Κρουπ φον Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ, γερμανός επιχειρηματίας, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των κανονιών». Ίδρυσε τη γνωστή βιομηχανία Krupp, που σήκωσε το βάρος των εξοπλισμών του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. (Γεν. 26/4/1812)
1907: Καπετάν Μητρούσης (Γκογκολάκης), μακεδονομάχος. (Γεν. ?)
1943: Λουτς Λονγκ, γερμανός αθλητής του άλματος εις μήκος, ο μεγάλος αντίπαλος του Τζέσε Όουενς στο τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. (Γεν. 27/4/1913)



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Βόλο θα χορέψουν το μεγαλύτερο συρτάκι! Ετοιμάζονται για Guinness...

Ήδη γίνονται συναντήσεις για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης που θα γίνει στην παραλία του Βόλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30.
Όπως διαβάζουμε στο e-volos, η εκδήλωση θα προβάλλει το Βόλο και τη Θεσσαλία σ’ όλον τον κόσμο τόσο από...
την επιτροπή Guinness όσο και από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θα παρευρεθούν.

Θα συμμετάσχουν οργανωμένοι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες.
Είναι μια πράξη αισθητικής αντίστασης στην κρίση, λένε οι διοργανωτές, που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό.
Κάθε πολίτης, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, δίνει το δικό του μήνυμα.

"Χορεύουμε για την Ελλάδα" είναι άλλωστε το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ