Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο τρομοκράτης-καμικάζι της Βουλγαρίας ήταν ντυμένος τουρίστας [βίντεο]


Ο τρομοκράτης-καμικάζι της Βουλγαρίας ήταν ντυμένος τουρίστας [βίντεο]
Στην δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς η οποία απαθανάτισε τον καμικάζι ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στην Βουλγαρία.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ένας νεαρός, με μία τσάντα, ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου που δεν θυμίζει σε τίποτα για καμικάζι. Αντιθέτως ο εν λόγω άνδρας μοιάζει με τουρίστα.
Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο ίδιος ο τρομοκράτης.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιβεβαίωσε από την Ιερουσαλήμ ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον Εβραίων τουριστών στη Μπουργκάς με τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Η επίθεση σημειώθηκε στην 18η επέτειο από την επίθεση στον ασφαλιστικό οργανισμό των Εβραίων στην Αργεντινή (AMIA), στην οποία είχαν βρει το θάνατο 85 άνθρωποι και 300 είχαν τραυματιστεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν χαλάκι τη φάτσα του Παπανδρέου σε κατάστημα!(φωτο)


O ιδιοκτήτης καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, που αναγκάστηκε...να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του, φρόντισε να φτιάξει χαλάκι – γκράφιτι με το σκίτσο του Γιώργου Παπανδρέου. Σ' αυτό γράφει «Γιώργο τώρα έξω από την χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός «κοσμεί» κεντρικό πεζοδρόμιο της αγοράς της Θεσσαλονίκης και μάλιστα απέναντι από το κτίριο που προορίζονταν για νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και λίγα βήματα πιο πάνω από το γραφείο Καστανίδη!
xalaki_giorgos





Διαβάστε Περισσότερα »

"Κουρεύουν" το εφάπαξ




Αιτία «πολέμου» με την Κυβέρνηση αποτελεί για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, η δεδηλωμένη απόφασή της, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Ιωάννης Βρούτσης δεν έκανε δεκτή κάποια από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλουν κανονικά τις συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλισμένων τους.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο Υπουργός δήλωσε, ευθέως, την απόφαση της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Επισημαίνουμε ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας: 1. της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, 2. της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, 3. της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, 4. των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και σε δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, καθώς και 5. της πολιτικής επιλογής, εσχάτως, για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.

Ενδεικτικό είναι ότι, ενώ το σύνολο των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ στις 9/3/2012 (πριν την υπαγωγή στο PSI) ανερχόταν σε 1,789 δις ευρώ, σήμερα με τα βίας ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και στο πλαίσιο –τουλάχιστον- της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της Δανειακής Σύμβασης με την Τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε έπραξε για τις Τράπεζες».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι οποίες είναι έτοιμες από τις αρχές Μαΐου, 23 Ταμεία χορηγούν εφάπαξ με ποσά που είναι υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Πρόκειται για τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εταιρειών τσιμέντων, των υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, του Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, των νομικών, των απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, των εφημεριδοπωλών των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, των ιπποδρόμων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ του τουρισμού, της Εμπορικής Τράπεζας, της Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, των μηχανικών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα σοκ: Το ΔΝΤ σκοτώνει !!!

Έρευνα σοκ: Το ΔΝΤ σκοτώνει !!!
Το ΔΝΤ σκορπά κυριολεκτικά το θάνατο!!
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», επικαλούμενο διεθνές μελέτες, αναφέρει ότι, το Ταμείο φέρνει μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6-7 χρόνια στις χώρες που αναλαμβάνει να…«σώσει»!!

Προκαλεί φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και βέβαια θανάτους.

Το Δόγμα του Σοκ στην Ανατολική Ευρώπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρώτος ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ,  προκαλώντας τη μήνι εκπροσώπων του ΔΝΤ.

Βάσει της εργασίας, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Plos», γινόταν συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ τα έτη 1991-2002, από την οποία αποδείχθηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να υπαχθούν  σε μνημόνια.

Έκλαψε η Αργεντινή

Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και στη χώρα έριχνε βαριά τη σκιά του το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής  χωρίς φάρμακα, λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν... Το αποτέλεσμα ήταν να αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών 5% για κάθε χρόνο «σωτηρίας» από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης!

Οποιαδήποτε ομοιότητα με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας και τους Έλληνες πολίτες δεν είναι καθόλου συμπτωματική!
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα γραμμή παραγωγής στο Σχηματάρι από την Coca Cola 3E


Νέα γραμμή παραγωγής στο Σχηματάρι από την Coca Cola 3E
Ο όμιλος έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά τα δύο τελευταία χρόνια 160 εκατ. ευρώ


Στην αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Σχηματάρι, με την προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, προχώρησε πρόσφατα η Coca Cola 3Ε.

Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει επενδύσει 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην εγχώρια αγορά.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση του εργοστασίου στο Σχηματάρι ήταν αναγκαία καθώς μετά το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η εταιρεία μετέφερε τον όγκο παραγωγής των δύο εργοστασίων στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου.

Η Coca Cola 3E που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με δραστηριοποίηση εδώ και 43 χρόνια, εξετάζει νέες επενδύσεις, με άξονα την καινοτομία και στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές και σημαντικό προμηθευτή για 130.000 καταστήματα.
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους και με τη λειτουργία της υποστηρίζει και χρηματοδοτεί περίπου 43.000 θέσεις εργασίας. Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό, η διοίκηση της εταιρείας διαψεύδει για μια ακόμη φορά τη φημολογία περί αλλαγής έδρας υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η εταιρεία και επιθυμεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσεται εδώ ».
Η μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη-αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη. Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca Cola 3Ε Η μονάδα εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης και λειτουργεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού. 
.tovima.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τυφλός θα παραμείνει ο Σάββας Ξηρός


 
Σε δύο επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση "17 Νοέμβρη" Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις.

Ο Σάββας Ξηρός είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή. Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Ο ασθενής πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι, και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.

Να σημειωθεί ότι ο Σάββας Ξηρός εξετάστηκε σήμερα από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρουργό ενώ αύριο θα εξεταστεί από νευροχειρουργό και νευρολόγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόφληση της Εφορίας έως και σε οχτώ δόσεις, ανάλογα το εισόδημα που δηλώνεται

Εξόφληση της Εφορίας έως και σε οχτώ δόσεις, ανάλογα το εισόδημα που δηλώνεται
Σε ένα σχέδιο προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν σε τρεις, έξι ή οχτώ δόσεις τα εκκαθαριστικά της Εφορίας τα οποία περιλαμβάνουν ον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά αλλά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
«Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ο κυβερνητικός εταίρος μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε έξι έως οχτώ δόσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση η οποία έχει ετοιμαστεί από το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει πως η πρώτη δόση της αποπληρωμής (στις οχτώ δόσεις) θα είναι στο τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Μάρτιο 2013.
Η ρύθμιση συγκεκριμένα προβλέπει πως όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα δύνανται να πληρώσουν έως και σε οχτώ δόσεις τον φόρο. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε έξι ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Τώρα σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής, το πλεονέκτημα των δόσεων θα χάνεται για αυτόν και θα πρέπει να πληρώσει την συνολική του οφειλή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012. Μάλιστα θα υπάρχει και απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φλόγες σπίτια στον Διόνυσο Κερατέας!

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας Αττικής. Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου καθώς ο δυνατός άνεμος δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής. Ήδη πέντε οικίες έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και εκκενώνονται... ένα μοναστήρι και μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή. Η φωτιά άρχισε κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται μεταξύ των περιοχών Πανόραμα, Κρέττες και Δασκαλειό. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες και 36 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Aδελφοποίηση Ενοριών Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Λιβαδειάς και του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς Κομοτηνής

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΡΙΩΝ:
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
& ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, την Κυριακή 01.07.2012, τελετή αδελφοποίησης των Ενοριών του Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Λιβαδειάς και του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς Κομοτηνής, παρουσία του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Νίκου Παπαγγελή, του Προέδρου του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. κ. Γιώργου Καραμάνη, του Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργου Κωσταγιάννη και των Ενοριτών των δύο πόλεων.



Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αργυρίου, αναφερόμενος στην αδελφοποίηση των δύο Ενοριών, καλωσόρισε τον αιδεσιμολογιώτατο π. Κωνσταντίνο Τσουρέλη της αδελφής Ενορίας, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς Κομοτηνής κυρία Ευανθία Παπαϊωάννου-Βουτσά και τους παρευρισκόμενους Ενορίτες, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα, ως αψευδή μάρτυρα του γεγονότος τούτου.



Στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο π. Κωνσταντίνος Τσουρέλης, ο π. Ανάργυρος Σαραφόπουλος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς Κομοτηνής και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγάπης Ευαγγελίστριας κυρία Στέλλα Σκαλτσά, ανταλλάσσοντας δώρα και υπογράφοντας το σχετικό πρακτικό.
Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία της Ευαγγελίστριας με επίκαιρα τραγούδια, υπό την διεύθυνση του κ. Στέργιου Βαράκη.







Η αδελφοποίηση των ανωτέρω Ενοριών, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30.09.2012, στην Ενορία του Ι. Ν. μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς Κομοτηνής. 
 viotia.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόμνημα Δημάρχου Αλιάρτου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας, έβαζε καύσιμα στην μοτοσικλέτα του, χρεώνοντας


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Του Δημάρχου Αλιάρτου
ΠΡΟΣ:Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

    Κύριε Υπουργέ
     Δια του παρόντος υπομνήματος θέτω υπόψη σας την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Αλιάρτου σε σχέση με την αστυνόμευση και την τήρηση της έννομης τάξης. Σας ενημερώνω, δε, πως το ίδιο υπόμνημα απεστάλη από τον Δήμο Αλιάρτου, με αρ.πρωτ.7992/28-7-2011,στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας, ενώ πραγματοποιήθηκε και  συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μας με τον υφυπουργό κο Όθωνα και υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς ωστόσο να δοθεί καμία λύση.
    Ζητούμε να προγραμματίσετε μια συνάντησή σας με την επιτροπή μας,με επικεφαλής τον Δήμαρχο, προκειμένου να σας ενημερώσουμε εκ του σύνεγγυς για το πρόβλημα της πόλης  μας και να αναζητήσουμε λύση.
 
ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

  Ο Καλλικρατικός Δήμος Αλιάρτου Ν.Βοιωτίας, με έδρα την Αλίαρτο, προήλθε από την συνένωση των πρώην Δήμων Αλιάρτου και Θεσπιέων.. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 256.89 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 12300 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή της ΕΣΥΕ του 2001.Περιλαμβάνει δέκα (10) Δημοτικά Διαμερίσματα.
   Η γεωγραφική του Θέση ,στο κέντρο του νομού Βοιωτίας και πάνω στον άξονα της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας με την αυξημένη κίνηση που αυτό συνεπάγεται, καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν, όπως η πεδιάδα της Κωπαϊδας και  η γειτνίαση με την Νέα Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, τον καθιστούν σημείο αυξημένης διέλευσης οχημάτων και επισκεπτών.
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
     Στην πόλη της Αλιάρτου υπάρχει αστυνομικός σταθμός με ισχνή δύναμη ,που μετά βίας διατηρεί ανοικτό το κατάστημα και περιοχή ευθύνης την Δημοτική Ενότητα της Αλιάρτου (Δ.Δ. Αλιάρτου, Πέτρας, Υψηλάντη, Σωληναρίου, Ευαγγελίστριας).Παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών, με την υφιστάμενη δομή, είναι αδύνατη η αστυνόμευση του χώρου ευθύνης του αστυνομικού σταθμού Αλιάρτου.
     Η Δημοτική Ενότητα Θεσπιών του Δήμου Αλιάρτου, (ΔΔ. Θεσπιών, Λεονταρίου, Μαυρομματίου, Νεοχωρίου, Άσκρης), αστυνομεύεται από το Αστυνομικό τμήμα Βαγίων που ανήκει στο Δήμο Θηβών και που,  επίσης παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού.
     Ωστόσο το φαινόμενο αυτό, του Δήμου Αλιάρτου, να είναι χωρισμένος στα δύο, πρέπει άμεσα να σταματήσει και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενιαίας και πλήρους εποπτείας και αστυνόμευσης  του χώρου του.
     Η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας είναι σημαντική υπόθεση με θετικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
    Οφείλω φυσικά να καταθέσω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, η οποία συνδράμει ,αλλά η έλλειψη καθημερινής και ολοήμερης παρουσίας αστυνομικής δύναμης στο Δήμο είναι αισθητή.
«ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ»ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ø  Σημαντική είναι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή ,καθώς και της μεταφερόμενης από τα αστικά κέντρα ,που περιλαμβάνει και σοβαρές εγκληματικές ενέργειες (πχ ληστεία ΕΛΤΑ με σύλληψη δραστών,ληστεία ΕΤΕ,ληστεία ΙΚΑ  κ.α).Συχνό φαινόμενο είναι οι διαρρήξεις σπιτιών  και οι κλοπές αυτοκινήτων. Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί πολύ σοβαρά.  
Ø  Σοβαρότατο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη τροχαίας αστυνόμευσης   στα Δημοτικά Διαμερίσματα , κυρίως όμως στην έδρα, που επιβαρύνεται περισσότερο από την διέλευση εντός της ,της Παλαιάς Εθνικής οδού στην οποία η κίνηση αυξάνεται συνεχώς και εξαιτίας των διοδίων της Νέας Οδού. Σημαντικός λόγος επιδείνωσης του προβλήματος, είναι η έλλειψη περιφερειακού δρόμου  ή έστω ενός παρακαμπτήριου  της Παλαιάς Εθνικής οδού, που θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος της κίνησης, ιδιαίτερα τα βαρέα οχήματα. Επισημαίνουμε ότι η Παλαιά Εθνική οδός, ως εσωτερικός πλέον δρόμος, αποτελεί το κέντρο της πόλης της Αλιάρτου, με τους δημότες να διέρχονται για τις δουλειές τους, τους μαθητές για τα σχολεία κ.οκ.
Ø  Αδυναμία εφαρμογής του νόμου, σε συνδυασμό και με την έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα πλήρους ασυδοσίας.
Ø  Πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης,με ισχυρές πιθανότητες απρόβλεπτων συνεπειών, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται αφενός από τους τέσσερις (4) καταυλισμούς  των ΡΟΜΑ που βρίσκονται εντός και περιμετρικά της πόλης της Αλιάρτου (αριθμούν περίπου 500 άτομα σε μόνιμη βάση και με αυξητικές τάσεις,) και παρά της προσπάθειες προσέγγισης και ελέγχου που διαχρονικά  γίνονται από τις δημοτικές αρχές, η παραβατικότητα είναι πολύ σοβαρή και αφετέρου από τους διερχόμενους, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ασκούντες εμπορική δραστηριότητα ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατά δεκάδες καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους και κατασκηνώνουν στο κέντρο της πόλης με ευνόητα αποτελέσματα. Θεωρώ, ως προς αυτό το ζήτημα ,την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και παρά τις τεράστιες  προσπάθειες που καταβάλουμε προς κάθε κατεύθυνση δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν ομαλά. Σας μεταφέρω την έντονη  ανησυχία μου για μια ανεξέλεγκτη οργή που διαμορφώνεται, σε δημότες που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να υποτιμάται ραγδαία.
                                           
ΠΡΟΤΑΣΗ
        Κατά την άποψή μας, η οποία τεκμηριώνεται από την γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας μερικά απ’τα οποία αναφέρονται πιο πάνω, η μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική πρόταση, είναι η δημιουργία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την ανάλογη στελέχωσή του , με έδρα την Αλίαρτο και χώρο ευθύνης του σίγουρα το σύνολο του Δήμου  και την γύρω περιοχή λόγω του πλεονεκτήματος της γεωγραφικής θέσης. 
      Η πρόταση αυτή είναι αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους φορείς της, από τους συλλόγους ,εμπορικούς, επαγγελματικούς κ.α, από τους πολίτες των οποίων της αγωνίας καθημερινά γινόμαστε δέκτες και βέβαια αποτελεί και θέση του Δημοτικού μας Συμβουλίου καθώς και όλων των τοπικών .
    Επιθυμούμε και το ζητούμε δια του παρόντος υπομνήματος ,άμεση συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας θέσουμε εκ του σύνεγγυς το ζήτημα.
     Η επίλυση και ο έλεγχος των προβλημάτων γίνεται προτού αυτά διογκωθούν, πιστεύω πως ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος. Μην τον αφήσουμε να  σπαταληθεί άσκοπα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλύουν τους δήμους για να εισπράξουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Διαλύουν τους δήμους για να εισπράξουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ
Το υπουργείο Ενέργειας μαζί με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αποσύνδεση του τέλους της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, προκειμένου να ελαφρυνθεί ο λογαριασμός του ρεύματος από τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, που αντιστοιχούν περίπου με το 30% της τελικής αξίας του. Την ίδια ώρα όμως αφήνουν μέσα στους λαγαριασμούς το χαράτσι των ακινήτων. Προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν πλασματικές εντυπώσεις χωρίς να εξηγούν ταυτοχρόνως πως θα εξασφαλίσουν τα έσοδα των δήμων και της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», εξετάζεται επίσης και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει, εφόσον συμφωνήσουν και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εν λόγω αλλαγές να έχουν συμφωνηθεί έως το φθινόπωρο, ώστε να ισχύσουν από το 2013.
Βεβαίως η πρόθεση αυτή εφόσον υλοποιηθεί δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τόσο των δήμων, όσο και της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είχε κριθεί ως ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης αυτών των τελών προκειμένου να ειστπράττεται κανονικά και αναποδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Κινδυνεύουν δηλαδή, για λόγους εντυπώσεων και προκειμένου να εισπραχθεί το χαράτσι της γενικής κυβέρνησης για τα ακίνητα, να διαλύσουν τους ήδη οικονομικά προβληματικούς δήμους της χώρας καθώς στην παρούσα οικονομική συγκυρία θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο με μια αυτόνομη διαδικασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές
Στις 1.065 θα ανέλθουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πρακτικά, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να καλύψει ένα μέρος από τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ανέρχονται στις 15.000.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν χτες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για 655 αποσπάσεις εκ των οποίων οι 560 είναι απλώς ανανεώσεις.

Ξεκινάει η αξιολόγηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, που συναντήθηκε χτες με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από φέτος θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Όπως υπογράμμισε όμως η διαδικασία δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με απολύσεις.

«Δεν θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο. Θα είναι αξιολόγηση δομών και διαδικασιών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να καθησυχάσει τους φόβους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών που θεωρούν ότι η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο.  Όσον αφορά την περικοπή κατά 50 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του υπουργείου του, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αυτό θα επιτευχθεί με περιστολή δαπανών χωρίς επιβάρυνση εκπαιδευτικών και σχολειων.

Οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον υπουργό στήριξη των οικογενειών που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αύξηση δαπανών για την Παιδεία και επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ:Οδηγιες για την σωστη φυτοπροστασια του ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

2ον ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων (Δ.Γ.Π.) αποτελεί συνέχεια του 1ου Δ.Γ.Π. και καταρτίστηκε από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Π.Κ.Π.Φ.& Π.Ε.Μαγνησίας και απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς, με σκοπό την ενημέρωσή τους, για την αποτελεσματική φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας. Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση
Διαβάστε Περισσότερα »

Δράση «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων


    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας (ΔΟΘ) τους δημότες του Δήμου Θηβαίων ότι οι παιδικοί σταθμοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δράσης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».Η παραπάνω δράση αφορά στους παιδικούς σταθμού Θήβας και Βαγίων.
    Η κατανομή των επιχορηγήσεων θέσεων ανά δομή είναι η εξής:
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΒΑΣ:  65 Θέσεις
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΓΙΩΝ : 65 Θέσεις

Καλούνται όλες οι μητέρες νηπίων οι οποίες έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως γυναίκες ωφελούμενες της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» υποβάλλοντας έντυπη αίτηση απευθείας στην ΕΕΤΑΑ προκειμένου να ενταχθούν στην παραπάνω δράση.
    Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες
Α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
Β) να συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
Γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
Δ) να είναι άνεργες να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού). Όπου ανακύπτει ερώτημα για την υπαγωγή των υπαλλήλων σ’ αυτές τις κατηγορίες, απαιτείται η σχετική βεβαίωση του εργοδότη για τη νομική υπόσταση του φορέα του.
    Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα καθώς και για  λοιπές διευκρινήσεις μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr ή στους παιδικούς σταθμούς Θηβών και Βαγίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η λίστα με τα επιδόματα που εξετάζουν να κόψουν

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. Οι περικοπές θα...


 γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η λίστα με τα 88 επιδόματα που περνούν από «κόσκινο»
  1. Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους (OΓA)
  2. Σύνταξη γήρατος με Ν. 612/1977 (ETAA, OAEE, IKA-ETAM)
  3. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
  4. Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο (OΓA)
  5. Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα (OΓA)
  6. Επίδομα απόλυτης αναπηρίας (ETAA, OAEE, IKA-ETAM, Ταμεία τραπεζών ETE, ATE, Eλλάδος, TAΠ-OTETAΠ-ΔEH, ETAΠ-MME)
  7. Επίδομα ασθενείας (Οίκος Ναύτου)
  8. Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος (IKA-ETAM, OΓA, OAEE, ETAΠ-MME, ETAA, TAYTEKΩ)
  9. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης γήρατος λόγω τυφλότητας (OΓA)
  10. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης (OΓA)
  11. Eξωιδρυματικό επίδομα (OΓA)
  12. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας (OΓA)
  13. Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (OΓA)
  14. Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων
  15. Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παράλυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen (υπουργείο Υγείας)
  16. Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους (υπουργείο Υγείας)
  17. Επίδομα ανεργίας (OAEΔ)
  18. Ειδικές επιδοτήσεις (OAEΔ)
  19. Επιδόματα μακροχρό-νια ανέργων (OAEΔ)
  20. Εκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (OAEΔ)
  21. Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας (OAEΔ)
  22. Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων (OAEΔ)
  23. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (OAEΔ)
  24. Επίδομα στράτευσης (OAEΔ)
  25. Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων (OAEΔ)
  26. Επίδομα νεοεισερχό-μενων (OAEΔ)
  27. Επίδομα διαθεσιμό-τητας (OAEΔ)
  28. Προστασία δικαιωμά-των εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη (OAEΔ)
  29. Ειδικό εποχικό βοήθημα (OAEΔ)
  30. Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγε-λματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (OAEΔ)
  31. Βοήθημα για νέους επιστήμονες (OAEΔ)
  32. Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους (OAEΔ)
  33. Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  34. Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετών που μένουν σε ειδικά κέντρα (υπουργείο Υγείας)
  35. Βοήθημα για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  36. Επίδομα ανεργίας (οίκος Nαύτου - γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας)
  37. Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα (οίκος Nαύτου)
  38. Οικογενειακό επίδομα (OAEΔ)
  39. Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους (OAEΔ)
  40. Πολυτεκνικό επίδομα (OΓA)
  41. Επίδομα τρίτου τέκνου (OΓA)
  42. Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών (OΓA) Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων (Γραμματεία Κοινωνικών
  43. Ασφαλίσεων)
  44. Οικογενειακό επίδομα ναυτικών (ειδικός λογαριασμός EΛOEN)
  45. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (IKA-ETAM)
  46. Επιδόματα μητρότητας - κυοφορίας - λοχείας (IKA-ETAM)
  47. Επίδομα τοκετού (OAEE)
  48. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAΠ-MME)
  49. Επιδόματα μητρότη-τας - κυοφορίας - λοχείας (ETAΠ-MME)
  50. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (TAYTEKΩ)
  51. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAA)
  52. Επίδομα μητρότητας και τοκετού (OΓA)
  53. Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας (OAEΔ)
  54. Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών (υπουργείο Υγείας)
  55. Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  56. Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  57. Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους (υπουργείο Οικονομικών - Ενιαία Αρχή Πληρωμών)
  58. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε απομονωμένες περιοχές (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  59. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  60. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους (υπουργείο Υγείας)
  61. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους αστέγους (Τοπικές Αρχές)
  62. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές (υπουργείο Οικονομικών)
  63. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (υπ. Οικονομικών)
  64. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών (Τοπικές Αρχές)
  65. Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (υπ. Υγείας)
  66. Πολλαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά (υπουργείο Υγείας και OΓA)
  67. Βοήθημα (4 επιδό-ματα) σε ανάδοχες οικογένειες (υπ. Υγείας)
  68. Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων (υπ. Υγείας)
  69. Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω (OΓA)
  70. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας (υπ. Υγείας)
  71. Βοήθημα για πλημμύρα (υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης)
  72. Βοήθημα για πυρκαγιά (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  73. Βοήθημα για ανεμο-στρόβιλο (υπ. Υγείας)
  74. Βοήθημα για χιονόπτωση (υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  75. Βοήθημα για κατολίσθηση (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  76. Βοήθημα για σεισμό (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  77. Βοήθημα στεγαστι-κής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλι-στους (υπουργείο Υγείας)
  78. Επιδότηση ενοικίου (OEK)
  79. Επιδότηση επιτοκίου για παλαιά, πριν από το 2010, συμβόλαια (OEK)
  80. Κληρώσεις κατοικιών (OEK)
  81. Κοινωνικός Τουρισμός (OEE)
  82. Προγράμματα εκδρομών (OEE)
  83. Κουπόνια αγοράς βιβλίων (OEE)
  84. Κουπόνια ψυχαγωγίας (OEE)
  85. Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών (OEE)
  86. Κέντρα εργαζόμενων νέων που, λόγω κρίσης, έχουν καταργηθεί (OEE)
  87. Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες (OEE)
  88. Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατι-κής Εστίας σε συνδικαλι-στικές οργανώσεις
* Σημειώνεται πως παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στις παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση σε Πόι απο τον Λεβαδειακό


Πρόταση σε Πόι
Μία ακόμη περίπτωση από την ελληνική αγορά εξετάζει ο Λεβαδειακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, oι Βοιωτοί κινούνται δυναμικά για την απόκτηση του Μάουρο Πόι.

Ο Αργεντινός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Skoda Ξάνθη και χαίρει της εκτίμηση του Γιώργου Παράσχου για τον οποίο θα αποτελούσε ένα χρήσιμο «πολυεργαλείο».

Ο 31χρονος παίκτης μπορεί να καλύψει περισσότερες από μία θέσεις, κάτι που είναι βασικός στόχο στην αναζήτηση των υποψήφιων στόχων της ομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγική η κατάσταση με το εφάπαξ, οι δικαιούχοι πεθαίνουν πριν το πάρουν

Τραγική η κατάσταση με το εφάπαξ, οι δικαιούχοι πεθαίνουν πριν το πάρουν
Άλλη μία μείωση του εφάπαξ, αναμένεται σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο για το πολύπαθο ταμείο πρόνοιας του δημοσίου, η οποία θα κυμανθεί μεταξύ του 15%-20%, που αντιστοιχεί σε 40.000-50.000 ευρώ.
Αυτήν την στιγμή, οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχονται στις 52.000 την ίδια ώρα που οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται να το εισπράξουν σε επτά χρόνια.
Χαρακτηριστικό είναι πως από τους δικαιούχους οι 650 έχουν ήδη πεθάνει χωρίς να προλάβουν να λάβουν το εφάπαξ τους. Πάντως, στην συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με τους διοικητές των ταμείων του δημοσίου, πρόνοιας , ΤΕΑΔΥ, αρωγής , μετοχικό, δεν ελήφθη απόφαση για την τύχη του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός φέρεται να είπε πως αυτήν την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ παράλληλα η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει την μνημονιακή της υποχρέωση, δηλαδή οι εισφορές να είναι ανάλογες των παροχών των ταμείων πρόνοιας . Πάντως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι εισφορές των ασφαλισμένων.
Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι έως τις 27 Ιουλίου θα αρχίσει η υλοποίηση δύο μέτρων:
  • Της ηλεκτρονικής σύνδεσης ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ , η οποία θα επιφέρει όπως εκτιμάται εξοικονόμηση 25 εκ ετησίως καθώς θα παρέχει διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις και θα συμβάλει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την ανασφάλιστη εργασία
  • Της ταυτόχρονης καταβολής μισθών και εισφορών στην τράπεζα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΗ!!!!

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ!!!!!!!!!!! Καθαρίζουμε σε Μεσσηνία, Λιβαδειά, Χαλκιδική, Εύβοια και Κίμωλο
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα
Καθαρίζουμε και το επόμενο Σαββατοκύριακο
προηγούμενο1 από 1επόμενο
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας. Το επόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου καθαρίζουμε τον ποταμό Νέδα στη Μεσσηνία και το πάρκο του Αγίου Λουκά στη Λιβαδειά, αλλά και την παραλία Παλιούρι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, την παραλία Αγίου Δημητρίου Αργυρού στην Εύβοια και τις παραλίες Ελληνικά και Δέκας στην Κίμωλο.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 21 Ιουλίου

Λιβαδειά – Καθαρισμός του πάρκου Αγίου Λουκά
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία το δήμο Λεβαδέων, φορείς της περιοχής και το συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό «Σείριος FM 95.8», διοργανώνει καθαρισμό στο πάρκο του Αγίου Λουκά. Το πάρκο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Λιβαδειάς.
Σημείο συνάντησης, η είσοδος του Κοιμητηρίου της Λιβαδειάς, στις 10 το πρωί.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται πέντε χαράτσια 20 δισ. (παλιά μέτρα) μέσα σε πέντε μήνες

Έρχονται πέντε χαράτσια 20 δισ. (παλιά μέτρα) μέσα σε πέντε μήνες
Επιδρομή στο πορτοφόλι των φορολογουμένων ξεκινά η κυβέρνηση με στόχο να μαζέψει μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό διότι στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει πλέον ότι πρώτα πρέπει να δείξουν αποτελέσματα στους Τροϊκανούς και μετά να ζητήσουν επιμήκυνση του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, η αρχή έγινε με τα τριπλά εκκαθαριστικά που έχουν αρχίσει να αποστέλλονται μαζικά στους φορολογούμενους. Τα εκκαθαριστικά αυτά αφορούν τον φόρο εισοδήματος αλλά περιλαμβάνουν και την έκτακτη εισφορά  και το τέλος επιτηδεύματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οκτώ στα δέκα από αυτά τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Αύγουστο και τις υπόλοιπες τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

Μπάχαλο με το χαράτσι στα ακίνητα

Παράλληλα, από τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, η ΔΕΗ θα αρχίσει να αποστέλλει τους επόμενους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος στους οποίους θα περιλαμβάνεται τελικά και η πρώτη δόση από το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι δεν προλαβαίνει να το αποσυνδέσει από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κι αυτό παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης της επιχείρησης να μπει το ειδικό τέλος στα ακίνητα σε διαφορετικό λογαριασμό.

Η εξόφληση, όπως ανακοινώθηκε χτες και από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, θα γίνει σε πέντε δόσεις μέχρι και τον Μάιο του 2013. Ουσιαστικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να ξαναπληρώσουν όσα πλήρωσαν και το 2011 απλώς αυτό θα γίνει σε πέντε δόσεις.

Για παράδειγμα για σπίτι 90 τ.μ. με τιμή ζώνης 1000 ευρώ αντιστοιχεί ένα χαράτσι 378 ευρώ. Επομένως, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα πληρώνει 75 περίπου ευρώ ανά δίμηνο με κάθε λογαριασμό ρεύματος μέχρι τον επόμενο Μάιο.

Μάλιστα το υπουργείο έβγαλε μια σχεδόν απολογητική ανακοίνωση για το θέμα όπου λέει πως
«σύμφωνα με όσα προβλέπει η υφιστάμενη Νομοθεσία και λόγω τεχνικών δυσχερειών και χρονικών  περιορισμών, ο τρόπος είσπραξης του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών δεν είναι εφικτό να τροποποιηθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα προσδοκίες ότι ίσως να διαχώριζε το ειδικό τέλος ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ή τουλάχιστον η αποστολή του χαρατσιού να γινόταν σε ξεχωριστό έντυπο όπως ζητούσαν η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ. Ωστόσο, έκανε πίσω όχι φυσικά γιατί δεν προλάβαινε, αλλά διότι στο υπουργείο Οικονομικών φοβήθηκαν ότι οι πολίτες χωρίς το φόβητρο της διακοπής ρεύματος δεν θα πλήρωναν το χαράτσι. Και δεν είχαν άδικο ίσως, αν σκεφτεί κανείς ότι και πέρσι που υπήρχε η δαμόκλειος σπάθη της διακοπής ρεύματος, 500.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι με αποτέλεσμα να πάνε οι οφειλές στις εφορίες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα 45 δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το το Δημόσιο.
Το μπάχαλο με το χαράτσι στα ακίνητα έγινε ακόμα μεγαλύτερο χτες. Την ίδια ώρα που ο Φώτης Κουβέλης μιλούσε για απαλλαγή από το χαράτσι όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα, στο υπουργείο Οικονομικών έλεγαν ότι αυτό δεν θα γίνει φέτος αλλά το 2013. Το ίδιο έτος δηλαδή που οι ίδιοι λένε ότι θα καταργήσουν το χαράτσι για να επιβάλλουν έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Και φυσικά, όλα αυτά χωρίς να είναι κανείς σίγουρος ότι θα τα δεχτεί η Τρόικα, καθώς ότι εισπράτεται μετά την 1η Μαρτίου, μπαίνει στα έσοδα του επόμενου οικονομικού έτους και όχι του προηγούμενου...

Και τα υπόλοιπα... το φθινόπωρο!
Η φοροεπιδρομή συνεχίζεται το φθινόπωρο με το ΕΤΑΚ και το ΦΑΠ του 2010 και του 2011 που θα πληρώσουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικότερα:
  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών θα ταχυδρομήσει την επόμενη βδομάδα την τελευταία παρτίδα του ΕΤΑΚ που έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 2009. Η εξόφληση πρέπει να γίνει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.
  • Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο θα σταλεί και το εφάπαξ χαράτσι με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που εκκρεμεί από το 2010.
  • Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2011 για να πληρωθεί σε δόσεις μέχρι τον... Δεκέμβριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσχος!!!Ιδού πόσα έπαιρναν οι «χορτάτοι» μνημονιακοί δημοσιογράφοι...


Σοκ και δέος για τη διαλυμένη κοινωνία μας προκαλεί ο οικονομικός προϋπολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ για τις αμοιβές των δημοσιογράφων- παρουσιαστών της πρωινής ζώνης για το 2008 και 2009.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τηλεοπτικό δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμου πληρώθηκε για τη…
συγκεκριμένη περίοδο με κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ με αντικείμενο εργασίας την παρουσίαση της εκπομπής Πρωινή Γραμμή, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έφτασε σε απολαβές το μισό εκατομμύριο ευρώ! Τα ποσά, που προκαλούν ίλιγγο στην Ελλάδα του ΔΝΤ, δόθηκαν επί ηγεσίας Παναγόπουλου, σημερινού προϊσταμένου τους στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκεί όπου με περισσή άνεση και ευκολία οι τρεις παρουσιαστές έχουν αναλάβει εργολαβία την προώθηση και την προπαγάνδα του Μνημονίου, των αντεργατικών μέτρων και τον απεργοσπαστικό αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, για το 2008 οι Λυριτζής-Οικονόμου εισέπραξαν από την κρατική τηλεόραση 860.000 ευρώ, δηλαδή μηνιάτικο για τον κάθε ένα από αυτούς 35.000 ευρώ! Την επόμενη χρονιά (έτος που η Ελλάδα άρχισε να πλήττεται από τη κρίση) το δίδυμο εισέπραξε για τις υπηρεσίες του 684.000 ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε 28.000 ευρώ το μήνα. Για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το υπέρογκο ύψος των αποδοχών, σήμερα το αντίστοιχο δίδυμο παρουσιαστών στη NET, αμείβεται συνολικά με 89.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 3.000 ευρώ το μήνα!

Αντίστοιχα εξοργιστική για τους εργαζόμενους είναι τα οικονομικά δεδομένα και για την Πόπη Τσαπανίδου. Η ηαρουσιάστρια της εκπομπής Συμβαίνει Τώρα, μόνο για το 2008, έπαιρνε «μηνιάτικο» 23.000 ευρώ, δηλαδή συνολικές απολαβές 277.831 ευρώ. Την επόμενη χρονιά το κόστος της παρουσίασης της εκπομπής μειώθηκε (λόγω κρίσης;) κατά 20.000 ευρώ, «μειώνοντας» το ποσό στις 257.000. Σήμερα, το κόστος της παρουσιάστριας που έχει αντικαταστήσει την Τσαπανίδου είναι 45.000 ευρώ, δηλαδή, 3.750 ευρώ.

Δείχνουν την κοινωνία με το δάχτυλο, εδώ και χρόνια. …

Την εγκαλούν ως τον κύριο υπαίτιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Κραυγάζουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Φωνάζουν για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων προβάλλοντας την «αδέσμευτη δημοσιογραφία», τη «δημοσιογραφία της κοινής λογικής» ως επιχείρημα στην πείνα του άλλου. Έχουν στραφεί εκατοντάδες φορές ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ενώ δεν ξεχνούν να υπενθυμίζουν πως η πολιτική του Μνημονίου και μετέπειτα η συγκυβέρνηση είναι η μόνη διέξοδος.Έχουν κατ’ επανάληψη σπάσει απεργίες συναδέλφων τους (δημοσιογράφων και τεχνικών) με αποκορύφωμα την έγκληση του Οικονόμου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Από την άλλη πλευρά, η ηαρουσιάστρια Τσαπανίδου, οικοδομώντας για χρόνια το προφίλ της σύγχρονης αλλά… απλής, έφτασε στο σημείο να διαφημίζει προϊόντα κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας «επειδή δεν είχε δουλειά για δύο μήνες», όπως η ίδια είπε στην κατάθεσή της και αφού πρώτα είχε καρπωθεί 500.000 ευρώ!


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 19 Ιουλίου.....

Γεγονότα
1821: Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον Ομέρ Βρυώνη, φτάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους έλληνες επαναστάτες υπό τον Λιβέρη Λιβιερόπουλο να λύσουν την πολιορκία της Ακροπόλεως και να καταφύγουν στην Αίγινα και στη Σαλαμίνα.
1848: Το πρώτο συνέδριο για τα δικαιώματα της γυναίκας πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
1952: Τελετή έναρξης των 15ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελσίνκι. Λαμβάνουν μέρος 4.407 αθλητές και 518 αθλήτριες από 69 χώρες. Για πρώτη φορά κυματίζει η σοβιετική σημαία στο Ολυμπιακό Στάδιο της φιλανδικής πρωτεύουσας.
1967: Οι Beatles προτίθενται να αγοράσουν το νησάκι Αγία Τριάδα που βρίσκεται στα ανοιχτά της Ερέτριας και μοιάζει με κιθάρα. Το σχέδιό τους, τελικά, θα ναυαγήσει.
1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, του Μένιου Κουτσόγιωργα, του Γιώργου Πέτσου, του Δημήτρη Τσοβόλα και του Ρουμελιώτη στην Ειδική Ανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ, που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.
2002: Ο Περικλής Ιακωβάκης καταρρίπτει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Θανάση Καλογιάννη στα 400 μ. (48.80 από τις 19/7/1987) με 48.66, στο μίτινγκ του Λιντς.

Γεννήσεις
1834: Εντγκάρ Ντεγκά, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. Θεωρείται μετρ στην απεικόνιση της ανθρώπινης φιγούρας σε κίνηση. (Θαν. 27/9/1917)
1898: Χέρμπερτ Μαρκούζε, γερμανικής καταγωγής αμερικανός φιλόσοφος, θεωρητικός εκπρόσωπος της νέας Αριστεράς και συγγραφέας του βιβλίου Ο Μονοδιάστατος Άνθρωπος. (Θαν. 29/7/1979)
1935: Φίλιπ Έιτζι, πράκτορας της CIA, που ξεσκέπασε τη δράση της οργάνωσης και «έκαψε» πολλούς συναδέλφους του στο βιβλίο του Μέσα στην Εταιρεία: Ημερολόγια της CIA. Μεταξύ των ονομάτων που αποκάλυψε, ήταν και του Ρίτσαρντ Γουέλς, σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» τον Δεκέμβριο του 1975. (Θαν. 7/1/2008)

Θάνατοι
1374: Φραντσέσκο Πετράρκα, εθνικός ποιητής της Ιταλίας, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Πετράρχης. (Γεν. 20/7/1304)
1957: Κούρτσιο Μαλαπάρτε, κορυφαίος ιταλός συγγραφέας, που προσχώρησε στο στρατόπεδο του Μουσολίνι. (Γεν. 9/6/1898)
1969: Στρατής Μυριβήλης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Μιχαήλ Σταματόπουλου, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. (Γεν. 30/6/1892)



Διαβάστε Περισσότερα »

Κερδίσετε 20 ευρώ τον μήνα από τους λογαριασμούς τηλεφώνων

Αν γνωρίζετε τα «κόλπα» και τα ψιλά γράμματα των τιμοκαταλόγων που εφαρμόζουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα. Τα πέντε κόλπα που ακολουθούν μπορούν να σας εξασφαλίσουν ακόμη και πάνω από 20 ευρώ τον μήνα.

1. Προτιμήστε την έκπτωση στο πάγιο από την επιδότηση για την αντικατάσταση της συσκευής

Αν έχετε μια παλιά συσκευή κινητής τηλεφωνίας με την οποία μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, προτιμήστε όταν θα λήξει το συμβόλαιό σας, να ζητήσετε μείωση παγίου αντί για επιδότηση αντικατάστασης συσκευής. Μπορείτε να γλιτώσετε από 30 έως 180 ευρώ σε ετήσια βάση.

2. Κάντε «παζάρι» όταν λήγει το συμβόλαιό σας

Αν σας προσφέρουν λίγα «ανταλλάγματα» για να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας, κάντε παζάρι. Επικαλεστείτε ακόμη και το δικαίωμα σας να μεταφέρετε τον αριθμό σας σε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσετε μια καλύτερη πρόταση

3. Γλιτώστε φόρους από τον λογαριασμό του κινητού

Ο ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα κινητά τηλέφωνα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 12% επί του συνόλου του λογαριασμού ενώ για λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ με συντελεστή 15%. Από εκεί και πάνω, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 18%. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια σχετική οικονομία ώστε να μην υπερβαίνετε τα 50 ή τα 100 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε ένα 3% επί του ύψους του λογαριασμού

4. Εκμεταλλευτείτε τα «συμπληρωματικά» πακέτα για να μειώσετε τον λογαριασμό.

Όλες οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σας δίνουν τη δυνατότητα να προαγοράζετε συγκεκριμένες υπηρεσίες πληρώνοντας ένα πάγιο ποσό. Όλα αυτά τα πακέτα προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εξαντλείτε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται. Για παράδειγμα:

• Κλήσεις διάρκειας 65 λεπτών από σταθερό τηλέφωνο προς κινητά ενός εκ των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, κοστίζουν 11,05 ευρώ. Μέσω του πακέτου που προσφέρει η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, το κόστος μπορεί να πέσει στα επτά ευρώ. Έτσι απλά θα κερδίζετε 4 ευρώ τον μήνα.

• Κλήσεις διάρκειας 30 λεπτών από κινητό τηλέφωνο, μπορεί να κοστίζουν 9,9 ευρώ. Με ένα συμπληρωματικό πακέτο, μπορείτε να ρίξετε το κόστος στα 5 ευρώ.

5. Προσοχή στις ελάχιστες χρεώσεις

Στις κλήσεις από σταθερό προς κινητό, υπάρχει ελάχιστη χρέωση 60 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσω του πακέτου σας έχετε προπληρώσει 60 λεπτά για κλήσεις προς κινητά, αυτά μπορεί να εξαντληθούν πάρα πολύ γρήγορα. Γρηγορότερα από ότι πιστεύετε κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώνει ενώ εσείς νομίζετε ότι θα εξαντλείτε ακόμη τον προπληρωμένο χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έσκισαν" οι Έλληνες στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης έχει η χώρα μας, η οποία ήρθε πρώτη στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αργεντινή από 4 έως 16 Ιουλίου.
Οι Ελληνες μαθητές άφησαν πολλά... χιλιόμετρα πίσω τους Γερμανούς, Γάλλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μαθητές από την Ευρωζώνη που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία.

Εξι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου πήραν μέρος από τη χώρα μας στον διαγωνισμό και οι έξι επέστρεψαν με ένα βραβείο στις αποσκευές τους.
Εθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλυβουργία: Θέμα ωρών το λουκέτο στο εργοστάσιο Ασπροπύργου

Διακόσιοι σαράντα άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τουςΕντός της ημέρας, ή το αργότερο έως την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με την...
Καθημερινή, η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδας, θα αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο που παραμένει κλειστό από τον Νοέμβριο του 2011.

Αυτό πρακτικά σημαίνει την απόλυση άλλων 240 ανθρώπων από την μονάδα στον Ασπρόπυργο και την απώλεια εισοδήματος για 500 περίπου συνεργάτες και προμηθευτές του εργοστασίου.


Πάντως, το εργοστάσιο του Βόλου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και οι θέσεις για τους 365 εργαζόμενους της μονάδας είναι εξασφαλισμένες.Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρίας έχει προειδοποιήσει ότι θα καταθέσει αίτηση για κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, εάν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, ενώ με πρόσφατη απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την απεργία παράνομη.

Εντωμεταξύ, επίθεση από αγνώστους κατήγγειλε ότι έπεσε αδελφός εργαζόμενου στη Χαλυβουργία. Όπως είπε, άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά του καταστήματος του, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία. Υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές και πως σήμερα θα καταθέσει μηνύσεις.

skai.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτών Πρωτοβουλία:Πρόσκληση για την Γιορτή της Δημοκρατίας στον Ωρωπό.




Ωρωπός 17 Ιουλίου 2012

 

 

Ανήμερα της Γιορτής της Δημοκρατίας, για την Ελλάδα, διάλεξαν τα μέλη και οι φίλοι της Πολιτών Πρωτοβουλίας να παρουσιάσουν στους πολίτες του Ωρωπού και της Ελλάδας την μεγάλη ιδέα, της οποίας οι ζυμώσεις άρχισαν το 1998.
Την 23η και 24η  Ιουλίου, ήμερα Δημοκρατίας μια ξεχωριστή Γιορτή για την Δημοκρατία στον Ωρωπό  -  στον χώρο των παλιών φυλακών,
με την παρουσίαση της  ίδρυσης ενός Κέντρου Γνώσης και Συμπεριφοράς.
Του πρώτου Κέντρου Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία στην Ελλάδα και ενός πρότυπου κέντρου για όλη την Ευρώπη.

         

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  -  εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, μουσικές.
Το κελί της απομόνωσης του Μίκη Θεοδωράκη, αφέθηκε στα χέρια νέων εικαστικών δημιουργών. Τα κελιά των κρατουμένων διαμορφώθηκαν σε μια πρότυπη γκαλερί.
Η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Τσαρουχά, στον αύλιο χώρο των φυλακών φέρνει στην επιφάνεια θύμησες στους παλιούς Ωρωπιώτες.
Η επίσκεψη είναι ελεύθερη σε όλη την διάρκεια του διημέρου.

23 Ιουλίου:
20:30  -  Ανοιχτή συζήτηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.
21:00  -  Προβολή ταινίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
22:30  -  Τοπικά μουσικά σχήματα παρουσιάζουν την δουλειά τους.

24 Ιουλίου:
20:30  -  Παρουσίαση του Κέντρου Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα
              Δικαιώματα και την Δημοκρατία.
21:00  -  Ο Σάκης Ζαλμάς διαβάζει επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη.
              Τραγούδια του Μάνου και του Μίκη, με τους: Τζίνα Φωτεινοπούλου,
              Σάκη Ζαλμά, Κωστή Θωμαΐδη, Δημήτρη Παπαγγελίδη.
             
21:30  -  Ένα τραγούδι για την Δημοκρατία από τους δημιουργούς:
              Γιάννη Νικολάου, Παντελή Αμπαζή, Κώστα Γανωτή, Δημήτρη Στάθη.
22:00  -  Οι Saltimpagoi / Σαλτιμπάγκοι,
               μουσικό ταξίδι με ελληνικές και ξένες rock διασκευές και όχι μόνο.
22:30  -  IlionRockBand,
              μουσικοί από το 70 σε παράλληλες μουσικές ακροβασίες.

Για την ιστορία, η Πολιτών Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον,
από το 1998 σχεδιάζει και διοργανώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις
με την ονομασία "ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ".
Τα "ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ", για εμάς τους δημιουργούς τους, είναι η δική μας ΙΘΑΚΗ.
Η αναζήτηση της ζωής μέσα από τη δημιουργικότητα, τον εθελοντισμό,
την συνεργασία, την κοινωνική προσφορά.

Στους στόχους μας ήταν η αλλαγή της χρήσης των παλιών φυλακών του Ωρωπού,
τις οποίες μετατρέψαμε στην πράξη σε κέντρο πολιτισμού.
Σε συνεργασία με τους Πολίτες εν Δράση, από το 2006 φιλοξενούμε ομάδες εθελοντών
απ’ όλο τον κόσμο με δράσεις περιβαλλοντικές, πολυπολιτισμικές, κοινωνικές, δράσεις με αναφορά το παιδί, την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μας έδωσε τυχαία τα εύσημα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ούτε μας στήριξε τυχαία η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
η "ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ", η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Συνεχίζουμε τις αναζητήσεις μας, προσανατολισμένοι στην  ευρηματικότητα,
τη συλλογικότητα και την ενεργό συμμετοχή. Μέσα από την αναζήτηση, αποστασιοποιούμαστε από το νωθρό κατεστημένο, στηρίζουμε τους νέους δημιουργούς έτσι που σήμερα μπορεί να οριστεί ως μία σύγχρονη δημιουργική αντίσταση. Παρά την οικονομική δυσπραγία ή ίσως και εξαιτίας αυτής ανοίγουμε
ένα νέο δρόμο στα ζητήματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.
           
           
           
Στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση

Για την Πολιτών Πρωτοβουλία


Χριστόφορος Κούτσουρης


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ