Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σ.Ο.Σ από το Νοσοκομείο Θήβας!

Καταγγελία για δυσλειτουργίες και κενά  λόγω «αυθαίρετων αποφάσεων…»
Ν. Σβίγγος: «Υπάλληλος και Καρδιολόγοι διατάσσονται να καλύψουν αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου Λιβαδειάς, αδιαφορώντας  παντελώς για το αν καλύπτονται οι ανάγκες εφημεριών του νοσοκομείου Θήβας...»
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Θήβα για το θέμα λόγω των γενικών προβλημάτων και ανησυχιών στον τομέα της Υγείας…
Όποιος προλάβει τρέχει να σωθεί ελέω της κρίσης και του ΔΝΤ, που εκβιάζει προς κάθε κατεύθυνση τους κυβερνώντες την Ελλάδα και αυτοί με την σειρά τους Έλληνες , που βάλλονται ανελέητα και στον τομέα της υγείας….
Τακτική, που έχει ήδη πλήξει την Βοιωτική Υγεία εδώ και μήνες, μόνο που αυτή την φορά «χτύπησε» και την πόρτα του Εισαγγελέα, του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των φορέων της περιοχής Θήβας, αφού πρώτα έφτασε σε υπ. Υγείας, Περιφερειακούς Διοικητές και Υποδιοικητές και βουλευτές, μέσω καταγγελίας του Αν. Διοικητή Γ.Ν.Θήβας Ν. Σβίγγου…
Η δυσλειτουργία του νοσοκομείου από τα κενά εφημεριών  και αναγκαστικές μετακινήσεις εκτός Θήβας έχουν εκνευρίσει και ταλαιπωρήσει αρκετούς ασθενείς με τους συνοδούς τους, κατάσταση που σχολιάστηκε και από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, τα μέλη του οποίου δεν σταμάτησαν να κρύβουν την ανησυχία τους για το μέλλον του νοσοκομείου της Θήβας…
Η κατάσταση ωστόσο, φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού η καταγγελία του Υποδιοικητή του νοσοκομείου Θήβας Ν. Σβίγγου έλαβε διαστάσεις προς την κάθε κατεύθυνση, όπου αναφέρθηκε αρχικά….
Στην καταγγελία γίνεται λόγος για «αυθαίρετες και επικίνδυνες αποφάσεις του Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς – Θήβας, που σχετίζονται  με απόσπαση υπαλλήλου και μετακινήσεις  Ιατρών στην Λιβαδειά, προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του εκεί νοσοκομείου»..
Συγκεκριμένα, η απόσπαση αφορά την βοηθό μαγείρου για 3μηνο αρχικά και 6μηνο στην συνέχεια και οι μετακινήσεις ιατρών  Καρδιολόγων για την κάλυψη εφημεριών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου υπηρετούν 5 έναντι 3 στο νοσοκομείο Θηβών…
Σύμφωνα δηλαδή, με την καταγγελία οι καρδιολόγοι διατάχθηκαν με απόφαση να καλύψουν εφημερίες του νοσοκομείου Λιβαδειάς, «αδιαφορώντας παντελώς για το αν οι υπόλοιποι δυο ιατροί Παθολόγοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες εφημεριών του νοσοκομείου Θήβας»…
Παράλληλα, καταγγέλλονται και άλλες συμπεριφορές, που «χρησιμοποιούνται εσκεμμένα, καταστρατηγώντας το πνεύμα και τον σκοπό της διασύνδεσης των Νοσοκομείων, προκειμένου να επιδειχθεί στους πολίτες της Λιβαδειάς και μόνο, άκρατο τοπικιστικό πνεύμα», ενώ χαρακτηρίζεται «μεροληπτική» επίσης η συμπεριφορά του Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, η οποία «καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι άλλα προέβλεπε ο σχετικός Νόμος περί ενοποίησης τμημάτων και διαφορετικά χρησιμοποιεί το δικαίωμά του ο Διοικητής σε βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Θήβας…
Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας ενημερώνει μάλιστα, πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα για την όλη κατάσταση, τότε σύσσωμο το προσωπικό του Γ.Ν.Θ θα προβεί σε επίσχεση εργασίας!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας πάντως, μετά την ενημέρωση του Σώματος από τον κ. Σβίγγο, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης για το θέμα, στην οποία θα κληθούν  τόσο οι φορείς της περιοχής όσο και οι δυο κεφαλές των δυο νοσοκομείων, καθώς η «γενική κατάσταση στον χώρο της Υγείας έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες στο πανελλήνιο» όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο οποίος πρότεινε «αρχικά σαφή ενημέρωση  και στην συνέχεια κινητοποίηση προς τον νέο υπ. Υγείας»…
Μη ξεχνάμε άλλωστε, πως οι μέχρι στιγμής προθέσεις της κυβέρνησης δείχνουν ουσιαστικά απενεργοποίηση καθορισμένων νοσοκομείων και στην περιφέρεια και  στο στόχαστρο έχουν μπει όσα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στα μεγάλα κέντρα και στην επαρχία όσα απέχουν χιλιομετρικά ελάχιστα και βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις νοσηλευτικά ιδρύματα θα γίνουν κάτι σαν ...κέντρα υγείας, κάποια άλλα θα αλλάξουν μορφή και θα εξειδικευτούν είτε στην παροχή έκτακτης βοήθειας είτε για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών και σε αυτά που δεν παράγουν τα δέοντα, θα μπουν λουκέτα,, με τους εργαζόμενους είτε να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία, είτε να αποχωρούν υποχρεωτικά όσοι βρίσκονται κοντά στην σύνταξη!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 83 εκατομμύρια φτάνουν οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Facebook

Τα 83 εκατομμύρια φτάνουν οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Facebook
Ολοένα και αυξάνονται οι ψεύτικοι λογαριασμοί στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Αυτήν την στιγμή αριθμούν στους 83 εκατ. την ώρα που πριν από δύο εβδομάδες ήταν 54 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 8,7% των συνολικών χρηστών, οι οποίοι πλέον είναι 955 εκατομμύρια.
Η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όλους αυτούς τους ψεύτικους χρήστες μέσω αυτόματων συστημάτων αλλά και μέσω αναφορών των ίδιων των χρηστών του Facebook, σε τρεις κατηγορίες.
Οι «ακριβοί λογαριασμοί»
Πρόκειται για ψεύτικα προφίλ τα οποία οι χρήστες διατηρούν κανονικότατα, παράλληλα με τα δικά τους προφίλ. Οι λογαριασμοί αυτοί αντιστοιχούν στο 4,8% των συνολικών χρηστών.
Οι «χρήστες με λανθασμένη ταξινόμηση»
Η δεύτερη αυτή κατηγορία, έχει κάνει με χρήστες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς επιχειρήσεων, ή οργανισμών ή μή ανθρώπινων όντων, όπως ζώων και αντιστοιχούν στο 2,4% των συνολικών χρηστών.
Οι «ανεπιθύμητοι» χρήστες
Πρόκειται για την κατηγορία στην οποία κατατάσσονται λογαριασμοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Facebook, κατά παράβαση των όρων λειτουργίας της υπηρεσίας, στέλνοντας άχρηστα μαζικά μηνύματα στους χρήστες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κολύμβηση: «Έγραψε» ιστορία ο Φελπς


Ο Μάικλ Φέλπς έγραψε για ακόμη μία φορά το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.
Ο Αμερικανός κολυμβητής στον τελικό των 200μ. μικτή ατομική, στη διοργάνωση του Λονδίνου, με χρόνο 1:54.27 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Ράιαν Λόχτι και τρίτο τον Ούγγρο Λάσλο Τσεχ.
Ο 27χρονος αστέρας έτσι, προσέθεσε στο παλμαρέ του το 20ο μετάλλιο (16ο χρυσό), ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος άνδρας κολυμβητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που ανεβαίνει σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ίδιο αγώνισμα.

Τα αποτελέσματα:

1. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 1:54.27

2. Ράιαν Λόχτι (ΗΠΑ) 1:54.90

3. Λάσλο Τσεχ (Ουγγαρία) 1:56.22

4. Τιάγκο Περέιρα (Βραζιλία) 1:56.74

5. Κοσούκε Χαγκίνο (Ιαπωνία) 1:57.35

6. Κεν Τακακούουα (Ιαπωνία) 1:58.53

7. Τζέιμς Γκόνταρντ (Μ. Βρετανία) 1:59.05

8. Μάρκους Ντέιμπλερ (Γερμανία) 1:59.10
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη της Χαιρώνειας: Όταν οι Μακεδόνες νίκησαν τους (νότιους) Έλληνες


Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μάχες του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στην Χαιρώνεια, αναμετρήθηκαν οι δυνάμεις της Μακεδονίας με αυτές των συνασπισμένων των νοτίων Ελλήνων. Η έκβαση της αναμέτρησης έκρινε το μέλλον του ελλαδικού χώρου για τα επόμενα 100 χρόνια.
Βρισκόμαστε στο 338 π.Χ. Η Μακεδονία, χάρις στις ηγετικές ικανότητες του βασιλιά της, Φιλίππου Β', έχει αναμειχθεί για τα καλά στις υποθέσεις και στους παραδοσιακούς θεσμούς των Ελλήνων του νότου. Όχι μόνο έχει καταφέρει μετά από πολύχρονες και συντονισμένες προσπάθειες να εγκαταστήσει φιλικά προς αυτόν καθεστώτα σε διάφορες πόλεις, αλλά πλέον η Μακεδονία συμμετέχει και στο Αμφικτυονικό Συνέδριο των Δελφών.
Όπως είναι φυσικό υπήρχαν δυνάμεις που αντέδρασαν στην «νέα αυτή τάξη πραγμάτων». Πρωτοπόρος, ήταν η Αθήνα, ενώ ακολούθησε η Θήβα, αλλά και άλλες δυνάμεις της Θεσσαλίας. Ο Φίλιππος αποφάσισε πως ήταν στιγμή για να επιβάλλει την «τάξη» και να δείξει πως κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την δύναμή του. Με κινήσεις αστραπή κατέκτησε το φθινόπωρο του 339 π.Χ. την Ελάτεια της Φωκίδας που βρίσκεται σήμερα στον νομό Φθιώτιδας.
Μόλις οι Αθηναίοι έμαθαν το νέο πανικοβλήθηκαν, ωστόσο γρήγορα επικράτησε ψυχραιμία. Από το πανικόβλητο «Ελάτεια κατείληπται», οι Αθηναίοι αποφάσισαν να στείλουν τον γνωστό ρήτορα και πολέμιο των Μακεδόνων, Δημοσθένη, πρέσβη στην Θήβα. Οι δύο πόλεις συνασπίστηκαν και αποφάσισαν πως η τελική λύση θα δινόταν μόνο μέσω του πολέμου.
Και οι δύο πόλεις μπορεί να μην βρίσκονταν στην ακμή τους, ωστόσο είχαν επίγνωση του ένδοξου παρελθόντος τους. Ξεκίνησαν οι πολεμικές προπαρασκευές και έστειλαν τους καλύτερους άνδρες τους να κατανικήσουν τους «βαρβάρους» (στο πολίτευμα) Μακεδόνες. Μακεδόνες και νότιοι Έλληνες συγκεντρώθηκαν με τις αστραφτερές τους πανοπλίες στην Χαιρώνεια.
Και τα δύο στρατόπεδα είχαν «ηθικόν ακμαιότατον» καθώς τόσο ο Φίλιππος είχε εμφυσήσει στους άνδρες του αισιοδοξία, όσο και οι Αθηναίοι και οι Θηβαίοι καλούνταν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.
Μάχη της Χαιρώνειας: Όταν οι Μακεδόνες νίκησαν τους (νότιους) Έλληνες
Η διάταξη των δυνάμεων
Ο Φίλιππος συγκέντρωσε ένα μεγάλο για τα δεδομένα ενδοελληνικής σύγκρουσης, στρατό που αριθμούσε περίπου 30.000 άνδρες. Στο αριστερό κέρας της παράταξής του τοποθέτησε τους Εταίρους (ιππείς), διοικητής των οποίων είναι ο 18χρονος τότε γιος του, Αλέξανδρος. Στο κέντρο της παράταξης τοποθετήθηκε η φάλαγγα μακεδονικού τύπου με τις μακριές σάρισες, ενώ το τιμητικό δεξί κέρας σύμφωνα με τα στρατιωτικά ήθη των Ελλήνων, κατέλαβε ο ίδιος ο βασιλιάς Φίλιππος με τους επίλεκτους φαλαγγίτες του οι οποίοι ονομάζοντας Υπασπιστές.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αθηναίοι κατέλαβαν ο αριστερό κέρας της παράταξης έχοντας απέναντί τους τον ίδιο τον Φίλιππο, ενώ το κέντρο και το δεξί κέρας του συνασπισμού, κατέλαβαν το κοινό των Βοιωτών με διοικητή των Θηβαίο, Θεαγένη. Από τις δυνάμεις δεν μπορούσαν να λείπουν και οι 300 καλύτεροι άνδρες της Θήβας που στελέχωναν τον Ιερό Λόχο. Οι νότιοι Έλληνες συνολικά αριθμούσαν κάτι παραπάνω από 30.000 άνδρες με 2.000 περίπου ιππείς.
Η μάχη και η έκβασή της
Η μάχη που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τα δεδομένα της εποχής και για το πλαίσιο μάχης μεταξύ Ελλήνων. Η μάχη κράτησε αρκετή ώρα και μετά από συντονισμένες και ιδιοφυείς κινήσεις του Φιλίππου, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ των Μακεδόνων. Ο Φίλιππος έκανε πολλούς ελιγμούς και οπισθοχωρήσεις με αποτέλεσμα να αποκόψει τους Αθηναίους από την υπόλοιπη παράταξη η οποίοι πίεζαν όλο και περισσότερο τους Υπασπιστές. (Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον).
Από την άλλη πλευρά, η Θηβαίοι παρασύρθηκαν και αυτοί από τις κινήσεις του Αλεξάνδρου ο οποίος υποχώρησε και τους ανάγκασε να τον καταδιώξουν. Στο κέντρο της μάχης, η μακεδονικού τύπου φάλαγγα έδινε σκληρές μάχες κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος σε σχέση με την αντίπαλη, οπλιτικού τύπου φάλαγγα.

Ο Αλέξανδρος τελικά μετά από μία ιδιοφυή κίνηση απέφυγε τους Θηβαίους και εκμεταλλεύτηκε το κενό που είχε δημιουργηθεί και εξέθετε τον Ιερό Λόχο. Με την παράτολμη αυτή ενέργεια, επιτέθηκε κατά των Ιερολοχιτών και σκότωσε πολλούς από αυτούς.
Το τελειωτικό χτύπημα προς τις διασπασμένες δυνάμεις των νοτίων Ελλήνων δόθηκε από τον ίδιο τον βασιλιά. Την ώρα που οι Υπασπιστές υποχωρούσαν, δέχθηκαν εντολή να κάνουν μεταβολή και να εξαπολύσουν κατά μέτωπο επίθεση προς τους Αθηναίους οι οποίοι μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν την εντύπωση πως κατεδίωκαν τους εχθρούς τους. Στον συμμαχικό στρατό επικράτησε πανικός από την διάσπαση αυτή με αποτέλεσμα χιλιάδες άνδρες να τραπούν σε φυγή.
Ο Φίλιππος έδωσε ρητή διαταγή τότε να μην γίνει καταδίωξη του εχθρού προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένη σφαγή μεταξύ Ελλήνων. Οι απώλειες του συνασπισμού των νοτίων Ελλήνων ανήλθαν σε αρκετές χιλιάδες (τουλάχιστον 1.000 Αθηναίοι), ενώ αποδεκατίστηκε και ο Ιερός Λόχος. Για τις απώλειες των Μακεδόνων δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία, ωστόσο λόγω της σφοδρότητας της μάχης πρέπει να υπήρχαν αρκετοί νεκροί και πολλοί περισσότεροι τραυματίες.
Ως αποτέλεσμα, μετά την μάχη, η Μακεδονία έγινε αδιαμφισβήτητη δύναμη στον ελλαδικό χώρο, με τον Φίλιππο να επικεντρώνεται πλέον στον στόχο του. Την Πανελλήνια εκστρατεία κατά των Περσών. Δεν θα προλάβει, θα δολοφονηθεί, τον θρόνο θα λάβει ο γιος του ο Αλέξανδρος, ο οποίος προτού μεγαλουργήσει στην Ασία και την Αφρική, θα αναγκαστεί να καταστείλει άλλη μία εξέγερση των Ελλήνων του νότου. Μάλιστα προκειμένου να διασφαλίσει τα νώτα του, θα ισοπεδώσει συθέμελα την Θήβα...
Στο σημείο που έγινε η Μάχη της Χαιρώνειας, ο Φίλιππος ανέγειρε έναν λέοντα, αφιερωμένο στην νίκη του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νομοθετική ρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση για την υποθηκευμένη αγροτική γη

Νομοθετική ρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση για την υποθηκευμένη αγροτική γη
Ειδική νομοθετική πρωτοβουλία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη της Αγροτικής Τράπεζας που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την Αγροτική Τράπεζα.
Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι «για τα ενήμερα δάνεια, σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι υποθήκες αποτελούν παρεπόμενα διασφαλιστικά δικαιώματα των δανείων, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής του φορέα».
Για τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Τράπεζα Πειραιώς, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως με τη λύση που δρομολογήθηκε «διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της ΑΤΕ και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της» και επικαλέστηκε και την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι «διασφαλίζονται οι θέσεις απασχόλησης». Αναφορικά με το ζήτημα των θυγατρικών εταιρειών, όσες δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Υπενθύμισε εξάλλου ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε εγκριθεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, προβλεπόταν ρητά η απεμπλοκή της ΑΤΕ από όλες τις συμμετοχές της που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων η ΕΒΖ, η ΣΕΚΑΠ και η «Δωδώνη».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επιπλέον ότι «παρά την αρχική άποψη ορισμένων εκπροσώπων της τρόικας για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ, τελικά για λόγους συστημικής ευστάθειας, αλλά και κόστους, αποφεύχθηκε η ακραία λύση και εξευρέθηκε άλλη προσφορότερη», η οποία έδωσε κάποιο χρόνο στην τράπεζα να ακολουθήσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. «Όμως η μεγάλη αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η σημαντική αρνητική επίδοση από το PSI κατέστησαν την κατάσταση μη αναστρέψιμη», είπε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι από τις 31.12.2011 διαμορφώθηκαν σε αρνητικό επίπεδο τα ίδια κεφάλαια με αποτέλεσμα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο του -20%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, για τις κεφαλαιακές ανάγκες της ΑΤΕ θα απαιτούνταν 5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, ενώ άμεσα θα απαιτούνταν περίπου 4 δισ. προκειμένου να αποκατασταθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο εποπτικό όριο του 8%. Την αναγκαιότητα αυτή μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, δεν απέτρεψαν ούτε οι δύο κεφαλαιακές ενισχύσεις ύψους 1,55 δισ. ευρώ στις οποίες προέβη το ελληνικό Δημόσιο το 2011. «Η επιλογή της μεταβίβασης προκρίθηκε, στην περίπτωση της ΑΤΕ, από την ΤτΕ επειδή ενέχει μικρότερο τελικό κόστος, επειδή υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής κερδοφορίας μέσω της αναδιοργάνωσης και επειδή είναι χαμηλότερος ο κίνδυνος επιπρόσθετων αναγκών ανακεφαλαιοποίησης στο μέλλον», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και προσέθεσε ότι δεν απαιτείται μείωση προσωπικού και δραστική συρρίκνωση του δικτύου.
Ο κ. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι «δόθηκε το υγιές χαρτοφυλάκιο 16 δισ. ευρώ -καταθέσεις, ακίνητα, περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας- τζάμπα στην Τράπεζα Πειραιώς». Ο βουλευτής προέβλεψε ότι έρχονται απολύσεις και αλλαγές στα εργασιακά, ενώ υπογράμμισε ότι μεταφέρεται «πεσκέσι» στην Τράπεζα Πειραιώς η αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη.
Διαβάστε Περισσότερα »

21χρονος Πακιστανός που την κοπάνησε από τη Πάρο βασικός ύποπτος!

Ένας 21χρονος αλλοδαπός βασικός ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της κακοποίησης της 15χρονης στην Πάρο, με την Αστυνομία να εστιάζει την έρευνά της σε ένα 21χρονο που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διερευνούν τις τελευταίες ώρες την εμπλοκή στην εγκληματική επίθεση ενός 21χρονου Πακιστανού ο οποίος είχε θεαθεί νωρίτερα στο σημείο της επίθεσης, στην «Χρυσή Ακτή» της Πάρου. Μάλιστα ο 21χρονος λίγες ώρες αργότερα έφυγε εσπευσμένα με προορισμό την Αθήνα.
Ο 21χρονος αλλοδαπός εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση και το δωμάτιό του βρισκόταν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη. Αστυνομικοί του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πραγματοποίησαν έλεγχο στο άδειο δωμάτιο, συνέλεξαν ρούχα και αλλά αντικείμενα προκειμένου να γίνει έλεγχος γενετικού υλικού και να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης 15χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο Αττικό Νοσοκοκομείο.
Σύμφωνα πάντως με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο 21χρονος αλλοδαπός φέρεται να προσήχθη τα τελευταία 24ωρα σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας για λόγους άσχετους με το συμβάν. Έτσι οι Κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται ήδη σε συντονισμό με το αστυνομικό τμήμα του κέντρου.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κρίνουν ως ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα τον εντοπισμό του 21χρονου ύστερα και από τις αναφορές της μητέρας του θύματος ότι είδε να διέρχεται από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο κάτι που ταιριάζει στα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο νεαρός αλλοδαπός.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 21χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξηγήσει την εσπευσμένη αναχώρηση του, επικαλέσθηκε ασθένεια συγγενικού του προσώπου. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τους διαδοχικούς ελέγχους DNA αλλά και ανακρίσεις άλλων προσώπων σχετικά με την εγκληματική επίθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ


Είναι γνωστό σ΄όλους ότι η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης σε όλους τους τομείς αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Το Υπουργείο Υγείας με το νομοσχέδιο του απαράδεκτου πρώην Υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου προχώρησε στο κλείσιμο ή στη συγχώνευση νοσοκομείων, κάτι που έπληξε και την πόλη της Θήβας.

Οι πολίτες της χώρας νοσούν είτε διαμένουν στη Θήβα είτε στη Λιβαδειά είτε αλλού και έχουν την ανάγκη των γιατρών των Νοσοκομείων. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας όσον αφορά το προσωπικό που καθημερινά «μάχεται» για την εξυπηρέτηση των ασθενών.Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει.Και τα δύο έχουν λόγο ύπαρξης το καθένα για ιδιαίτερους και σοβαρούς λόγους.

Ούτε οι Δημότες της πόλης, ούτε το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έμειναν με «σταυρωμένα τα χέρια». Έχουν γίνει διαρκείς αγώνες, παραστάσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του Γ.Ν.Θηβών ,του οποίου οι δυνατότητες και οι προδιαγραφές είναι αρκετά μεγάλες.

Αντί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Θήβας βλέπουμε ότι κατά την διάρκεια των εφημεριών δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη ειδικευμένου Ιατρού σύμφωνα με το πρόγραμμα.Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου (Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό) λειτουργούν μόνο τις πρωινές ώρες και με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.Βασικές εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις δεν γίνονται ούτε καν στο πρωινό ωράριο. Ακόμα και σήμερα υπολειτουργούν το Χειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα.
Ο κύριος Διοικητής αποφασίζει για μετακινήσεις Υπαλλήλων και Ιατρών από το Νοσοκομείο της Θήβας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν του τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου της Θήβας και τον κίνδυνο που διατρέχουν ταυτόχρονα οι πολίτες της Θήβας.
Είναι ολοφάνερο ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει. Τα Νοσοκομεία βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες σε νοσηλευτικό, εργαστηριακό και Ιατρικό προσωπικό , προμήθεια υλικών, φαρμάκων κ.λ.π
Θα ήταν «ευχής έργο» να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τις υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες και την εφαρμογή του «επαίσχυντου» νομοσχεδίου να αναλάβουν άτομα χωρίς μεροληψία, άκρατο τοπικιστικό πνεύμα και εγωισμούς.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας
viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόικα: Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με τον Στουρνάρα

Τρόικα: Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με τον Στουρνάρα
Την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξέφρασε η Τρόικα, δια του επικεφαλής της Πολ Τόμσεν, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εξαιρετική.
Αντικείμενο της συνάντησης όπως ήταν φυσικό ήταν οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που καλείται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τις Βρυξέλλες ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν προπαρασκευαστικές συζητήσεις σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών και τεχνικών κλιμακίων της Τρόικα τόσο για τα 11,5 δισ. ευρώ, όσο και για τις αποκλίσεις στην εφαρμογή του Προϋπολογισμού του  2012 με αποτέλεσμα οι σημερινές συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής να έχουν ήδη μια «ώριμη» βάση εκκίνησης
Τα στελέχη της Τρόικα μάλιστα ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να περάσουν μερικές μέρες ακόμη στην Αθήνα ενώ προγραμματίζεται νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για την Κυριακή.
«Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναμένουμε το πακέτο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου», ανέφερε την Τετάρτη ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι «η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων παράλληλα όμως παρουσιάζοντας ένα αξιόπιστο πακέτο».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ. Στουρνάρας θα διαπραγματεύεται με την Τρόικα τα μέτρα και αυτά θα μεταφέρονται στο παράλληλο «παζάρι» με τα πολιτικά κόμματα της συγκυβέρνησης, της οποίας η αντοχή θα δοκιμαστεί εκ νέου.
Τα μέτρα που συζητήθηκαν με την Τρόικα αφορούσαν :
  • Μείωση εφάπαξ στο δημόσιο κατά 22,6%. Αντίστοιχη μείωση των εφάπαξ (10% - 45%) των 23 Τομέων Πρόνοιας, που οι αναλογιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι παρουσιάζουν έλλειμμα.
  • Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Στο εξής η επικουρικές συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 20% της κύριας σύνταξης. Εναλλακτικά έχει προταθεί οι επικουρικές συντάξεις να μην υπερβαίνουν ένα όριο μηνιαίων αποδοχών, κοντά στα 300 ευρώ.
  • Επιβολή πλαφόν για κύρια και επικουρική σύνταξη από 2.000 έως 2.300 ευρώ. Το πλαφόν αφορά και τις περιπτώσεις που ο συνταξιούχος λαμβάνει δύο κύριες συντάξεις. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το πλαφόν να επιβληθεί και για τις περιπτώσεις που χορηγείται σύνταξη του/της συζύγου που έχει πεθάνει.
  • Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις από 1400 ευρώ και άνω κατά 10%. Οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν από το πρώτο ευρώ και όχι για το υπερβαίνων ποσό.
  • Επιβολή περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Οι περικοπές θα κυμανθούν από 15% έως 20%.
  • Εφαρμογή και στις ΔΕΚΟ, του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στο Δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν 150 ευρώ από τους Έλληνες αθλητές!

 
Απίστευτο κι όμως άκρως ελληνικό και... απογοητευτικό. 
Κάθε Έλληνας αθλητής είχε πάρει από την ΕΟΕ χρηματικό ποσό 300 ευρώ για τις καθημερινές ανάγκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 
Αυτό μεταφράζεται σε...  pocket money (όπως τα λένε στις δαπάνες) 20 ευρώ την ημέρα. Ως εδώ ας πούμε καλά, με δεδομένο ότι οι αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερα έξοδα, αφού τα περισσότερα είναι καλυμμένα (διατροφή, διαμονή, μεταφορικά).
Το εξοργιστικό όμως είναι ότι αποφασίσθηκε να ζητήσουν πίσω τα μισά (150 ευρώ) στους αθλητές που αποκλείστηκαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της σωστής διαχείρισης του κρατικού χρήματος. Είναι όμως πραγματικά εξοργιστικό να ζητούν από τους ταλαιπωρημένους και απολύτως μόνους Έλληνες αθλητές, που πήραν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 150 ευρώ επιστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγκούνης: Φεύγω από τον Παναθηναϊκό


Τίτλοι τέλους για τον «τυπάρα» και και τον Παναθηναϊκό

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.Τίμησα το συμβόλαιο μου μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας για την παραμονή μου» τόνισε εμφανώς συγκινημένος.Σεβαστές αλλά μη αποδεκτές από εμένα οι αποφάσεις του Φερέιρα.» τόνισε εμφανώς συγκινημένος.

Ο «Κάρα» δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν αποχαιρέτησε τους οπαδούς της αγαπημένης του ομάδας όπως θα ήθελε, δηλαδή μέσα στο γήπεδο. «Ο ενδεδειγμένος χώρος για να τους πω αντίο θα ήταν το γήπεδο», τόνισε και επισήμανε ότι θέλει να είναι πρωταγωνιστής και δεν θα μπορούσε να δεχθεί έναν διαφορετικό ρόλο τη νέα σεζόν στην ομάδα του.

Αφού λοιπόν έβαλε τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά όσα γράφτηκαν περί απαίτησης του ίδιου να πάρει εγγυήσεις για τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει στην ομάδα και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα χρημάτων, επισήμανε ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Κατά την διάρκεια της κουβέντας, ο Γιώργος Καραγκούνης, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του και προσπάθησε να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει κανέναν. Από προέδρους, προπονητές και συμπαίκτες, μέχρι τους υπαλλήλους στα μαγειρεία της Παιανίας.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν ένας μήνας που έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Καμία φορά ξέρεις την αλήθεια και την είχα δει από πέρυσι αλλά δεν θες να την πιστέψεις. Τόσα χρόνια στην ομάδα και όταν φτάνει στο τέλος η διαδρομή, δεν είναι το καλύτερο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Εγώ δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο, θέλω να παίξω ακόμα. Περίμενα να τελειώσει το ματς με την Μάδεργουελ για να είναι όλα πιο ήρεμα, τώρα που κατά 99 τοις 100 η ομάδα πέρασε ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ότι δεν θα συνεχίσω στο Παναθηναϊκό.

Από πέρυσι είχα δει κάποια πράγματα, έγιναν κάποιες συζητήσεις. Η διοίκηση ήθελε να μείνω γιατί έχω συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια αλλά δεν συμβάδιζαν κάποια πράγματα. Είχα δει την επιθυμία του προπονητή, ποδοσφαιρικά και την αντιμετώπιση που είχα πέρυσι. Η διοίκηση ήθελε να το πάμε όσο πήγε και τελικά να κάνω πίσω. Στο τέλος κάπου και η διοίκηση το ξανασκέφτηκε και φτάσαμε εδώ και εφόσον είναι και επιθυμία του προπονητή, δεν είναι εύκολο να πιέζουμε καταστάσεις και πράγματα. Το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι αυτό…»

Για το αν έγινε ραντεβού με την διοίκηση:

«Δεν έγινε κάποιο ραντεβού. Η διοίκηση με ήθελε, ο προπονητής μου έλεγαν ότι με ήθελε αλλά αυτό σίγουρα δεν ήταν αλήθεια. Είναι σεβαστή η άποψη κάθε προπονητή, μη αποδεκτή όμως από εμένα. Εμένα το ποδόσφαιρο μου αρέσει. Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες και δεν έχω δώσει αφορμές. Είπαν ότι ζήτησα εγγυήσεις για την συμμετοχή μου, εγγυήσεις σήμερα δεν δίνει ούτε η τράπεζα. Μετά από 20 χρόνια καριέρας δεν έχω δώσει δικαιώματα. Η μοναδική εγγύηση για μένα είναι η δουλειά μου στο γήπεδο, τα άλλα είναι παραμύθια. Ποτέ δεν ζήτησα καμία εγγύηση. Ένιωσα πολύ αγάπη και μετά το Euro και πριν, όταν περνούσα στο γήπεδο ο κόσμος με χειροκροτούσε. Τα σκέφτηκα όλα αυτά, είπα να βρούμε λύση για να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Αυτό δεν επετεύχθη. Εξάντλησα τα περιθώριά μου. Θα έπρεπε να έχουμε βρει λύση νωρίτερα. Όλα τα καλά φτάνουν στο τέλος τους».

Για το αν έγινε συζήτηση για το οικονομικό:

«Επί της ουσίας δεν έγινε καμία συζήτηση για οικονομικά, εκκρεμούσε και αυτή. Αλλά δεν έχω μιλήσει ποτέ για οικονομικά όλο αυτό τον καιρό θα μπορούσατε να ρωτήσετε παλιούς προέδρους και να το μάθουν όλοι αυτό. Όταν ήρθα από την Μπενφίκα έκανα μεγάλη υποχώρηση για να παίξω στον Παναθηναϊκό. Πίστεψα στο πρότζεκτ τότε με το γήπεδο και είμαι Παναθηναϊκός, έκανα λοιπόν την υποχώρηση για να έρθω στον Παναθηναϊκό, οπότε για χρήματα δεν θα έπρεπε να μιλάμε. Εχω αποδείξει ότι στο οικονομικό έκανα μεγάλη υποχώρηση για να φορέσω ξανά την φανέλα της ομάδας. Είτε όταν έπαιζα με 3.000 ευρώ στην αρχή, είτε με ένα εκατ. τα τελευταία χρόνια, έδινα το 100 τοις 100 στο γήπεδο. Νομίζω ότι τίμησα το συμβόλαιό μου μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

Είχε τραβήξει πολύ αυτό, έπρεπε να τελειώσει. Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για να πάρω την πρωτοβουλία να τελειώσει αυτό. Δεν έπρεπε να αιωρείται η κατάσταση, έπρεπε να ακούσει ο κόσμος και από μένα όσα έγιναν και ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο. Θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση προσπάθησε αλλά ορισμένα πράγματα, δεν τα ερμηνεύσαμε σωστά και φτάσαμε εδώ. Δεν έχει ουσία να πούμε παραπάνω. Μετά από 16 χρόνια είναι δύσκολη στιγμή…Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει νέα προσπάθεια στον Παναθηναϊκό με τον κ. Αλαφούζο. Πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουν γιατί τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολα και πρέπει να υπάρχει μία σανίδα σωτηρίας. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ο κόσμος του και η ίδια η ομάδα…»

Για την συνέχεια της καριέρας του:

«Θέλω να παίξω… Να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη απόφαση για μένα γιατί έχω οικογένεια και παιδιά και το εξωτερικό φαντάζει η πιο ενδεδειγμένη λύση. Έχουμε χρόνο ακόμα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε πολύ κόσμο, όλες τις διοικήσεις, τους συμπαίκτες μου, ανθρώπους στην Παιανία. Τους φροντιστές, τα παιδιά στα μαγειρεία. Δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον, πέρασα τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό.

Ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα την φανέλα του Παναθηναϊκού, πέρασα ανεπανάληπτες στιγμές. Αυτό που μου έχει μείνει είναι ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ήθελα να πάρουμε με την ομάδα του Παναθηναϊκού του 2000-2003, ήταν στις δυνατότητές μας και μου έχει μείνει. Φτάσαμε δύο φορές κοντά, κοντράραμε την Πόρτο του Μουρίνιο και ίσως να μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Ήταν φανταστικά αυτά που είχαμε πετύχει στην ομάδα του 2000-2003, ήταν η καλύτερή μου εποχή.

Για την ηλικία, τις αντοχές και τους στόχους του:

«Η ηλικία φαίνεται μέσα στο γήπεδο, μπορεί να βγάλω σε ένα πρωτάθλημα όπως η Σούπερ Λιγκ πολλά παιχνίδια ή μπορεί να βγάλω 2-3. Το έδειξα στο Euro που ήμουν καλά και είναι απάντηση για αυτούς που λένε ότι θέλουν. Θέλω πάντα να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω. Θέλω να είμαι πάντα πρωταγωνιστής. Είτε παίζω 2-3 παιχνίδια, είτε όλα τα παιχνίδια. Όσο για την Εθνική, δεν μπορώ να πω ποτέ όχι στην Εθνική. Μέχρι τα προκριματικά του Μουντιάλ βλέπουμε… Αν αντέχουν τα πόδια γιατί όχι να πάμε και στην Βραζιλία που είναι όνειρο για μένα».

Πηγή:sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κεραυνός σκότωσε 400 πρόβατα ταυτόχρονα στην Κόνιτσα!...


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 400 πρόβατα, έπεσαν νεκρά στο Δίστρατο της Κόνιτσας, από πτώση κεραυνού.

Όπως έγινε γνωστό, εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος προσπαθούσε να οδηγήσει τα πρόβατα στη στάνη ωστόσο τον... πρόλαβαν η σφοδρή κακοκαιρία και ο κεραυνός που σκότωσε τα ζώα.

«Ευτυχώς ο ίδιος ο κτηνοτρόφος, που κατάγεται από τη Σμίξη Γρεβενών, γλύτωσε καθώς στεκόταν στη βροχή, την ώρα που το κοπάδι του σταμάτησε κάτω από δέντρο και τα ζώα αρνούνταν να μετακινηθούν» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κόνιτσας, Κώστας Παγανιάς που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στην περιοχή.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων για την ακριβή καταγραφή της ζημίας. Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα προκαλεί και η διαδικασία της ταφής των νεκρών ζώων καθώς πρόκειται για 25 τόνους κρέατος, που πρέπει να ταφούν επί τόπου σε μεγάλο βάθος, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ


Ο Αθλητικός Όμιλος «Ελικών» Δομβράινας, υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας και της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων, διοργανώνει από τις 6 έως τις 20 Αυγούστου 2012 αθλητικές εκδηλώσεις στην παραλία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας.



Ø6-20 Αυγούστου 2012
Μαθήματα Κολύμβησης για παιδιά από 6-12 ετών
Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ: 6974006787 (κ.Γ.Κιούσης) & 6972806164 (κ .Π. Παλληκάρης)
Ø11-12 Αυγούστου 2012
Τουρνουά Beach Volley
Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ: 6974006787 (κ.Γ.Κιούσης) & 6970953073 (κ.Ν. Μεϊδάνης)
Ø18 Αυγούστου 2012
Αγώνας Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας
Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ: 6974006787 (κ.Γ.Κιούσης) & 6972806164 (κ .Π. Παλληκάρης)
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ελληνικά κουπιά προκρίθηκαν σε δύο τελικούς


Προκρίθηκαν στον τελικό τα ελληνικά κουπιά στην τετράκωπο των ανδρών και στο διπλό σκιφ
ελαφρών βαρών των γυναικών!

Στον τελικό η τετράκωπος

Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου κατάφεραν να στείλουν τα ελληνικά χρώματα στον τελικό της τετράκωπου.

Με χρόνο 6.02.61, το γαλανόλευκο πλήρωμα πήρε την δεύτερη θέση στην ημιτελική σειρά της και την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας που δειξάγεται το Σάββατο.

Για μετάλλιο στο διπλό σκιφ

Στον τελικό του Σαββάτου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου!

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες μας τερμάτισαν στη 2η θέση.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αιδηψό πνίγηκε 54χρονος προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

Στην Αιδηψό πνίγηκε 54χρονος προσπαθώντας να σώσει λουόμενο
Ένα σπάνιο περιστατικό ανθρωπιάς και ηρωισμού, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Αιδηψό της Εύβοιας αλλά δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος.
Συγκεκριμένα, ένας 54χρονος άνδρας καθώς απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία λουτρών στην Αιδηψό αντιλήφθηκε λουόμενους που κινδύνευαν απο τη θαλασσοταραχή και  έπσευσε να τους σώσει. Δυστυχώς όμως κατά την προσπάθεια του έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε στην στεριά.
Οι άνθρωποι που παραθέριζαν στην περιοχή, ανάμεσά τους και ένας ιδιώτης γιατρός του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο 54χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στηρίζουμε ΟΛΟΙ το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.

Μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού του Παντοπωλείου, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, εξυπηρετήθηκαν άλλες είκοσι εννέα (29) οικογένειες δημοτών, στις οποίες δόθηκαν τρόφιμα (αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ζάχαρη κα), ρούχα και  υποδήματα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 50 δικαιούχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»,  όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.


Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:

  • Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
  • Γαλαξίας
  • Lidl
  • ΑΒ Βασιλόπουλος
Καθώς επίσης και στα Σούπερ Μάρκετ των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 (κα. Ευγενία Βενιζέλου).
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».


Στηρίζουμε ΟΛΟΙ
το Κοινωνικό Παντοπωλείο
του Δήμου Θηβαίων!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ
σ’ αυτό το έργο Αγάπης!

ΕΣΥ;;;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πώς έκαναν τα αναβολικά ένα σκύλο!


Όσο και να σας φαίνεται ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ, κάνετε λάθος.Το σκυλί γένους θηλυκού που βλέπετε στη φωτογραφία έγινε έτσι μετά από μακροχρόνια χορήγηση αναβολικών από τον ιδιοκτήτη…






zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός βοσκός σκότωσε Έλληνα, επειδή βόσκησε τα ζώα στο ίδιο χωράφι!


Φωτογραφία για Αλβανός βοσκός σκότωσε Έλληνα, επειδή βόσκησε τα ζώα στο ίδιο χωράφι!

Στο Σμίνετσι, δίπλα στο ελληνικό χωριό Πόβλα Φιλιατών Αλβανός βοσκός σκότωσε Βορειοηπειρώτη στο Σμίνετσι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δίπλα στο ελληνικό χωριό Πόβλα Φιλιατών. Ο λόγος; Εντελώς αστείος. Έτσι, τουλάχιστον, φαίνεται σε μας. Ο Αλβανός βοσκός βοσκούσε τα ζώα σε κοινοτικό χωράφι. Στο ίδιο χωράφι πήγε τα ζώα του και ο Έλληνας. Ο Αλβανός απαίτησε να φύγει. Κουβέντα στην κουβέντα, τα πνεύματα οξύνθηκαν. Τότε, ο Αλβανός βοσκός έβγαλε μαχαίρι και όρμηξε εναντίον του Έλληνα. Τον μαχαίρωσε στο λαιμό και τον άφησε επί τόπουνεκρό. Αν η βοσκή των ζώων, είναι αιτία να δολοφονείται εν ψυχρώ και άγρια ένας άνθρωπος, τι να πει κανείς katoci.com
 newsnow.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή και της Κίνας στη κρίση στη Συρία- Νεκρός ο επικεφαλής των Σαουδ.μυστικών υπηρεσιών

Εμπλοκή και της Κίνας στη κρίση στη Συρία- Νεκρός ο επικεφαλής των Σαουδ.μυστικών υπηρεσιών

Σε κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε η Κίνα με την αποστολή πολεμικών- σκαφών στη Μεσόγειο και κατεύθυνση τις ακτές της Συρίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα  της Αιγυπτιακής εφημερίδας  Al-Shuruk τουλάχιστον μια φρεγάτα του κινεζικού Ναυτικού πέρασε εχθές από το κανάλι του Σουέζ και με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.Η εφημερίδα επικαλείται πηγή από την Αιγυπτιακή αρχή διαχείρισης της διώρυγας. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το κινεζικό σκάφος ή σκάφη έχουν ως τελικό τους προορισμό τις ακτές της Συρίας, ενώ κατά τη διάρκεια του διάπλου των κινεζικών σκαφών οι αρχές της διώρυγας είχαν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Ο Hassan al-Brince ηγετικό στέλεχος των «Αδελφών μουσουλμάνων» απατώντας στην κριτική  που του άσκησαν κόμματα της αντιπολίτευσης είπε πως η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν είχε κανένα δικαίωμα να σταματήσει τον πλου των κινεζικών σκαφών.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως τα κινεζικά σκάφη ήταν τρία με τα υπόλοιπα δύο να αναφέρονται ως αντιτορπιλικά ή ως πλοία υποστήριξης, αλλά η ακριβής σύνθεση του κινεζικού αυτού Στολίσκου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Πολλοί συνδυάζουν την κίνηση αυτή του κινεζικού Ναυτικού με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν ένα μήνα για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας της Κίνας του Ιράν αλλά και της Συρίας σε μια περιοχή που εκ των πραγμάτων μυρίζει μπαρούτι. Την είδηση είχε μεταδώσει το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Fars, λέγοντας μάλιστα πως σε αυτή θα συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ήδη στην περιοχή 1 φρεγάτα, 2 αντιτορπιλικά, 3 αποβατικά και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, ενώ το Ιράν αν και δεν έχει προς το παρόν ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο εντούτοις το Φεβρουάριο του 2011 είχε αποστείλει δύο πολεμικά στη Συρία και ενδέχεται να το επαναλάβει.

Ρωσία και Κίνα παραμένουν οι μόνοι σταθεροί σύμμαχοι της Συρίας και μάλιστα έχουν μπλοκάρει σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, ψηφίσματα τα οποία προωθούν οι ΗΠΑ.

ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν η σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία δεν περιορίζεται μόνο στην επικράτειά της, αλλά τείνει να λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις έξω από τα σύνορά της, διαστάσεις εφιαλτικές. Πριν από λίγο η «Φωνή της Ρωσίας» ανέφερε  την είδηση για την εξόντωση του επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν.

Το σημαντικό όμως στην όλη υπόθεση είναι πως για τη δολοφονία του πρίγκιπα μπιν Σουλτάν ως υπεύθυνος φέρεται η Συριακή μυστική υπηρεσία! Η δολοφονία του Σαουδάραβα πρίγκιπα έγινε ως εκδίκηση στην εκδήλωση της πολύκροτης τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό στις 18 Ιουλίου, ως αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βρει το θάνατο η μισή στρατιωτικο-πολιτική ομάδα του Πρόεδρου Άσαντ.

Τον σχεδιασμό της δολοφονίας του ανέλαβε προσωπικά ο συνταγματάρχης Hafez Makhlouf άνθρωπος που ανήκει στο σκληρό πυρήνα του καθεστώτος Άσσαντ, ο οποίος μάλιστα είχε "γλυτώσει" από την επίθεση στη Δαμασκό γιατί δεν ήταν στην συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την εκδοχή των οπαδών του Άσσαντ, η «υπέροχη συριακή αντικατασκοπεία χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα, για να εκδικηθεί». Ο Μπαντάρ μπιν Σουλτάν πιθανολογείται ότι τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκρατική ενέργεια στις 26 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε εντός Σαουδαραβικού εδάφους, και υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο αργότερα. Από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανακοινωθεί το οτιδήποτε, ούτε κάτι που να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει τη σχετική είδηση.

Η Σαουδική Αραβία  είναι ο κατεξοχήν προμηθευτής οπλισμού, και χρηματοδότης των μισθοφόρων/επαναστατών στη Συρία μαζί με το Κατάρ, και τις ΗΠΑ. Ήδη η Wikkipedia στο βιογραφικό του πρίγκιπα έχει αναρτήσει τις φήμες περί θανάτου του με την υποσημείωση ότι είναι "μη επιβεβαιωμένες" επισήμως από τις Σαουδαραβικές αρχές.

Εάν όντως ο θάνατος του Σαουδάραβα πρίγκιπα είναι γεγονός, τότε πρόκειται  για μια μεγάλη στρατηγικής εμβέλειας επιτυχία του βαλλόμενου από όλες τις μεριές καθεστώτος Ασσαντ, το οποίο καταφέρνει μέχρι στιγμής να δείχνει πρωτοφανή αντοχή στις λυσσώδεις επιθέσεις που υφίσταται, ενώ παράλληλα διατηρεί την ικανότητα να καταφέρνει χτυπήματα εκτός Συρίας, και μάλιστα στην καρδιά του εχθρικού εδάφους, και δείχνει έτσι ότι μπορεί να μεταφέρει τον πόλεμο στις "αυλές" των εχθρών του.

 defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς

Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς
Τρία ελληνικά πληρώματα διεκδικούν αύριο στο Ιτον Ντόρνεϊ την πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας, κατά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Την αρχή κάνει η τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου να αγωνίζονται στις 12:20 στη δεύτερη σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα του Καναδά, της Ρουμανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας. Ακολουθούν δέκα λεπτά αργότερα οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες μετέχουν στον πρώτο ημιτελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Κούβα. Τέλος, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50 (στην πρώτη σειρά), με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Σε όλα τα αγωνίσματα, οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (4/8), ενώ οι υπόλοιποι θα μετάσχουν την ίδια ημέρα στον «μικρό» τελικό.
Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών συνεχίζει αύριο τις προσπάθειές της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στις 13:20 στο «Water Polo Arena» το Καζακστάν. Πρόκειται για το θεωρητικά πιο εύκολο ματς της Α΄ φάσης, αλλά και το πρώτο που η ελληνική ομάδα θα έχει το άγχος του αποτελέσματος, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα την αφήσει πίσω στη μάχη για πρόκριση στα προημιτελικά.
 
Η κολύμβηση οδεύει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή της και αύριο υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές στα πρωινά προκριματικά. Ο Γιάννης Καλάργαρης αγωνίζεται στις 12:15 στην όγδοη και τελευταία σειρά (1η διαδρομή) των 50μ. ελεύθερο, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης μετέχει στις 13:17 στη δεύτερη σειρά (2η διαδρομή) των 100μ. πεταλούδα. Αμφότεροι έχουν πολύ δύσκολο έργο για να περάσουν στους απογευματινούς ημιτελικούς και λογικά θα προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή επίδοση.
 
Στην ιστιοπλοϊα που συνεχίζεται στο Γουεϊμάουθ, έχουμε αύριο την 7η και την 8η ιστιοδρομία για τον Γιάννη Μιττάκη (Finn), τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα (Star) και τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), ενώ οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Αννα Αγραφιώτη μετέχουν στην 5η και 6η κούρσα των RS-X. Τέλος, αρχίζουν αύριο και οι αγώνες στα 470 ανδρών, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου.
 
Σε ό,τι αφορά τους τελικούς του αυριανού προγράμματος, σημειώνει το ΑΠΕ, ξεχωρίζει το σύνθετο ατομικό γυναικών στην ενόργανη γυμναστική και οι τέσσερις τελικοί της κολύμβησης, στα 200μ. πρόσθιο γυναικών, στα 200μ. ύπτιο ανδρών, στα 200μ. μικτή ατομική ανδρών και στα 100μ. ελεύθερο γυναικών. Ακόμη αρχίζει η ποδηλασία πίστας, με τελικούς στο ομαδικό σπριντ ανδρών και γυναικών. Θα μάθουμε επίσης τους Ολυμπιονίκες στο ατομικό γυναικών της τοξοβολίας, στο C2 ανδρών και στο Κ1 γυναικών του κάνοε σλάλομ, στο ομαδικό του ξίφους ασκήσεων γυναικών, στα -100κ. ανδρών και στα -78κ. γυναικών του τζούντο σε τρία αγωνίσματα της κωπηλασίας (διπλό σκιφ ανδρών, ελαφρά τετράκωπος ανδρών και οκτάκωπος γυναικών), στο διπλό τραπ ανδρών (σκοποβολή) και στο απλό ανδρών του πινγκ πονγκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παναγιώταρος σε Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.: Άντε γαμ.... που θα μας πεις να φύγουμε [ΒΙΝΤΕΟ]


Η Χρυσή Αυγή μοίραζε τρόφιμα, χθες, μόνο σε Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος, όταν εμφανίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, να φεύγουν σιγά - σιγά γιατί τον πιέζει ο Ταξίαρχος από πάνω. Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha, του Σωτήρη Γιαγτζόγλου, πόσα μπινελίκια έπεσαν....




Διαβάστε Περισσότερα »

Άρεσε μόνο στο δεύτερο ο Λεβαδειακός


Άρεσε μόνο στο δεύτερο
Ισόπαλος 2-2 με την Αγία Νάπα ήρθε ο Λεβαδειακός σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Ελατοχώρι. Οι Βοιωτοί δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, αν και είχαν δύο δοκάρια, Βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τέρματα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (Ριέρα) και στις αρχές της επανάληψης (Ζίνιο), αλλά η εικόνα άλλαξε άρδην στη συνέχεια.

Ο Γιώργος Παράσχος έριξε στη μάχη τα «βαριά» χαρτιά της ομάδας, Ακόστα, Ροτζέριο, Κόρμπο, Ζησόπουλο και Γεωργίου. Με τέρματα των Κόρμπου (60') και Λισγάρα (85') ισοφάρισαν, ενώ στο φινάλε έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσουν την ανατροπή με τον Βασιλείου. Ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, όταν δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλο. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Με τον Λεβαδειακό επανεμφανίστηκε ο Θανάσης Μουλόπουλος, που με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της, θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Λεβαδειακός: Κασμερίδης (46’ Τσιντώτας), Νικολακάκης (46’ Κοτίτσας), Λισγάρας, Μεντί (70’ Μανωλάς), Κουτσόπουλος (46’ Γεωργίου), Ζησόπουλος (46’ Κόρμπος), Μαχαίρας (60’ Μουλόπουλος), Μπουντόπουλος (46’ Ζαννιάς), Ακόστα (46’ Μίλγεβιτς), Ζαουί (46’ Ροτζέριο), Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 10 καλύτερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου η Σχολή Ευελπίδων!!


Στις 10 καλύτερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου η Σχολή Ευελπίδων!!


Ανάμεσα στις 10 στρατιωτικές ακαδημίες με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο βρέθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σύμφωνα με λίστα που δημοσιοποίησε η αμερικανική ιστοσελίδα Online College.
Η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει σε οργανισμό ο οποίος εξειδικεύεται στη εξεύρεση διεξόδων εκπαίδευσης για νέους, επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλα σχετικά. Μεταξύ των προτάσεων που κάνει είναι και το
στρατιωτικό επάγγελμα. Για το λόγο αυτό προτείνει, όπως σημειώνεται, κάποιες από τις καλύτερες, τις πιο αυστηρές και του πιο υψηλού γοήτρου στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο.
Η μακραίωνη στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι της ΣΣΕ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν εξελιχθεί μόνο σε στρατιώτες αλλά και σε διακεκριμένους επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικούς και καθηγητές δεν αφήνουν περιθώρια έκπληξης για... την επιλογή της σχολής, σύμφωνα με τους συγγραφείς της λίστας οι οποίοι τονίζουν ότι είναι λογικό η Ελλάδα να υπερηφανεύεται για την στρατιωτική της δύναμη. Αυτή είναι η λίστα με τις σχολές που σύμφωνα με την ιστοσελίδα παράγουν σήμερα τους καλύτερους και πιο διακεκριμένους αξιωματικούς:
1. UNITED STATES MILITARY ACADEMYWEST POINT,
2. NEW YORKUNITED STATES NAVAL ACADEMY ANNAPOLIS,
3. MARYLANDROYAL AIR FORCE COLLEGE CRANWELL,
4. SLEAFORD, UNITED KINGDOMROYAL MILITARY ACADEMY SANDHURST,
5. CAMBERLEY, UNITED KINGDOMTHE SPECIAL MILITARY SCHOOL OF SAINT-CYR,
6. COETQUIDAN, FRANCEPLA NATIONAL DEFENSE UNIVERSITY, BEIJING, CHINA.
7. GENERAL STAFF ACADEMY, MOSCOW, RUSSIA NATIONAL DEFENSE
8. ACADEMY OF JAPAN, YOKOSUKA, JAPAN
9. SOUTH AFRICAN MILITARY ACADEMY, THABA TSWANA, SOUTH AFRICA
10. HELLENIC MILITARY ACADEMY, VARI, GREECE
Σε μια εποχή που τα πάντα δείχνουν να καταρρέουν στη χώρα μας, βρίσκεται μια στρατιωτική σχολή που διασώζει, το γόητρο της χώρας. Η ΣΣΕ, το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, συνεχίζει μια ένδοξη πορεία, αποτελώντας και σήμερα υπόδειγμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απο 3 Αυγούστου η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού


 
 
Αρχίζει από την Παρασκευή 3 Αυγούστου η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2013.

Η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Αυγούστου το πακέτο των περικοπών – Τσεκούρι σε συντάξεις και επιδόματα

Τέλος Αυγούστου το πακέτο των περικοπών – Τσεκούρι σε συντάξεις και επιδόματα
Προς το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί το επώδυνο πακέτο περικοπών για την επόμενη διετία, με την ελπίδα ότι η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει σε υψηλό επίπεδο, να επιτρέψει το «άπλωμα» των μέτρων σε περισσότερα χρόνια. Αυτό που φάνηκε, ωστόσο, αμέσως μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η ανταλλαγή απόψεων του οικονομικού επιτελείου με τη Τρόικα θα γίνει χωρίς κόκκινες γραμμές, παρά μόνο στη γενική κατεύθυνση να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι οριζόντιες περικοπές και η επιβάρυνση των πλέον ασθενέστερων.
Αφήνοντας κανείς κατά μέρος τη διαπίστωση ότι στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις οι κόκκινες γραμμές αποδείχθηκαν. ανέκδοτο, η ουσία είναι ότι και μόνο ο όγκος των 11,5 δις ευρώ τρομάζει και τον πιο σκληρό τεχνοκράτη, αφού οι περικοπές που δρομολογούνται έρχονται να προστεθούν στην ήδη δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και να επιτείνουν τις υφεσιακές πιέσεις, καθιστώντας μονόδρομο τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων και πολύ περισσότερο αναπτυξιακών κονδυλίων από τους Ευρωπαίους.
Μόνο και μόνο από τις συντάξεις υπολογίζεται ότι θα κοπούν σχεδόν 3 δις ευρώ, αν συνυπολογίσει κανείς το σενάριο της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με δημοσιονομικό όφελος περί το 1 δις ευρώ, αφού θα υπάρξει ένας συνδυασμός επιβολής πλαφόν, αιματηρών μειώσεων σε κύριες και επικουρικές αλλά και νέων περικοπών στο εφάπαξ, το οποίο λίαν συντόμως θα καταστεί όνειρο απατηλό. Η μοναδική μάχη που θα δοθεί- χωρίς πολλές πιθανότητες επιτυχίας- είναι για τις κατώτατες συντάξεις του ΟΓΑ που έχουν προνοιακό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς και στα κοινωνικά επιδόματα, αφού αντί 2 δις ευρώ το οικονομικό επιτελείο αναζητά πλέον εξοικονόμηση 3 δις ευρώ, περνώντας από Συμπληγάδες όλους τους σημερινούς δικαιούχους. Διάχυτη είναι, δε, η αίσθηση ότι από τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν, θα έχουμε και το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου για τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν και στις φοροαπαλλαγές.
Όσον αφορά στο Δημόσιο, φαίνεται ότι αποτελεί το μόνο ίσως πεδίο συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων για δραστικές περικοπές, με έμφαση στις ΔΕΚΟ, όπου παρά το νόμο Παπακωνσταντίνου, οι αποδοχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από το στενό δημόσιο τομέα. Η αιτία είναι ότι ενώ στο στενό δημόσιο έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου που συνεπάγεται μειώσεις έως και 30%, στις ΔΕΚΟ έχουν μείνει στις περικοπές του 2010, με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» να έχει ανοίξει ακόμα και στο 100% για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα τουλάχιστον με την Έκθεση του ΚΕΠΕ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 3-7 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων


Το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας

Από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012 θα διενεργηθούν οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των παιδιών Ελλήνων του εξωτερικού και Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Τα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και έχει ως εξής:



Η εξέταση ξεκινάει στις 15:30 και διαρκεί 3 ώρες.

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο.

Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, θα λάβουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.

ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Οι εξετάσεις σ' όλα τα μαθήματα, θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Τα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών θα λειτουργήσουν:

1) Στην Αθήνα, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Π. Ψυχικό, τηλ.210 6725413, 210 6718234 και 210 6718781), και

2) Στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, Θεσσαλονίκης (Παπαναστασίου 13, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889910-911).

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου τους, από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως ήταν η Κατερίνα Καινούριου πριν την πλαστική


Όπως φαίνεται υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ διαφορά... στα χείλη και στη μύτη της όμορφης παρουσιάστριας!...
Δείτε παρακάτω..







Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 2 Αυγούστου....

Γεγονότα
338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.
216 π.Χ: Η μάχη των Καννών: Ο στρατηγός των Καρχηδονίων, Αννίβας, συντρίβει τις ρωμαϊκές λεγεώνες. 50.000 Ρωμαίοι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. «Hannibal ante portas» αναφωνούν οι Ρωμαίοι.
46 π.Χ: Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη Γ' και αναφωνεί «Ήλθον, είδον, ενίκησα» για το εύκολο της επικράτησής του.
1769: Ο ισπανός λοχαγός Γκάσπαρ ντε Πόρτολα και ο φραγκισκανός μοναχός Χουάν Κρέσπι, καθ' οδόν προς το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, σταματούν σε μία τοποθεσία που τους αρέσει πολύ και της δίνουν την ονομασία Νουέστρα Σινιόρα Λα Ρέινα Ντε Λος Άνχελες ντε Πορτσιουνκούλα, που στα ισπανικά σημαίνει: η κυρία μας, η βασίλισσα των αγγέλων της Πορτσιουνκούλα (όπου Πορτσιουνκούλα είναι μία μικρή εκκλησία στην Ιταλία). Το μέρος αυτό αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε και σήμερα αποτελεί την πόλη του Λος Άντζελες.
1913: Ο Χρήστος Κάκαλος, ο Φρεντερίκ Μπουασονά και ο Ντανιέλ Μπο-Μποβί πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (2.917 μ.).
1990: Το Ιράκ εισβάλει και καταλαμβάνει το Κουβέιτ. (Α' Πόλεμος του Κόλπου)

Γεννήσεις
1799: Ευανθία Καΐρη, αδελφή του Θεόφιλου Καΐρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων και πρόδρομος του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα μας (Θαν. 8/8/1866)
1824: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ποιητής και πολιτικός. (Θαν. 24/7/1879)
1834: Φρεντερίκ Ογκίστ Μπερτολτί, γάλλος γλύπτης, που σμίλευσε το Άγαλμα της Ελευθερίας. (Θαν. 4/10/1904)

Θάνατοι
1922: Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, σκοτσέζος εφευρέτης του τηλεφώνου. (Γεν. 3/3/1847)
1945: Πιέτρο Μασκάνι, ιταλός συνθέτης. (Cavalleria Rusticana) (Γεν. 7/12/1863)
1970: Γιάννης Ντεσσές, διάσημος ελληνοαιγύπτιος μόδιστρος τις δεκαετίες '40, '50 και '60. Οι δημιουργίες του ήταν κυρίως πτυχωτές τουαλέτες, κατασκευασμένες από μουσελίνα και σιφόν, επηρεασμένες από τα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ενδύματα. (Γεν. 6/8/1904)



Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινή ερώτηση τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς για την ΑΝΔΙΑ


Κοινή ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαγγέλης Αποστόλου, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης, με θέμα τη κατάσταση στην Αναπτυξιακή Διαχειριστική Θεσσαλίας Στερεάς (ΑΝΔΙΑ).

Το κείμενο της κοινής ερώτησης έχει ως εξής:
 



ΕΡΩΤΗΣΗ
01.08.2012
Προς τον Υπουργό  Εσωτερικών
Θέμα : οικονομική  λειτουργία στην Αναπτυξιακή Διαχειριστική Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΝΔΙΑ)
Το τελευταίο χρόνο, και με ένταση το πρόσφατο διάστημα, δημοσιεύματα του τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  αναφέρονται σε θέματα που αφορούν  την Διοίκηση του Φορέα  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΑΝΔΙΑ) -  μέλος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) και συμβαλλόμενη εταιρεία  με το Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - και  την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που αφορούν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις .
Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής προΐσταται με την ιδιότητα του Δ/ντος Συμβούλου Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος «τυγχάνει» υπάλληλος αορίστου χρόνου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς,  Γενικός Δ/ντής της ΑΝΔΙΑ και ταυτόχρονα υπεύθυνος έργου στα προγράμματα που ανέλαβε η ΑΝΔΙΑ από το ΥΠΑΝ. Μάλιστα είναι ο ίδιος που ανέθεσε στον εαυτό του σύμβαση, την οποία υπέγραψε ως Δ/νων Σύμβουλος του φορέα ΑΝΔΙΑ  με τον εαυτό του ως αντισυμβαλλόμενο, ύψους 29.500€ ετησίως που θα ανανεώνεται ετησίως στο ίδιο ποσό μέχρι το 2015, την περίοδο δηλαδή  που θα είναι εργαζόμενος στην ΠΕΔ.
Το θέμα  ήταν γνωστό εδώ και καιρό και ετέθη με ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (23/7/2012), στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας που είναι μέτοχος της ΑΝΔΙΑ (17/7/2012) και  στην Τακτική Συνέλευση της ΑΝΔΙΑ (18/7/20012) και αφορούσε αφενός  την νομιμότητα των πράξεων (υπογραφή συμβάσεων, κάλυψη θέσεων Δ/ντού) και αφετέρου την πολιτική-ηθική διάσταση του θέματος (ύψος αμοιβών και πολυθεσία ενός περιφερειακού συμβούλου κ.λ.π.)  
Επειδή για όλα αυτά μέχρι στιγμής παρά τις δημόσιες καταγγελίες σε συλλογικά όργανα της Περιφέρειας δεν υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΔΙΑ,
  
                                               ερωτάται ο κ. Υπουργός
Α)   Αν γνωρίζει τις εν λόγω καταγγελίες για τον υπαγόμενο  στην  αρμοδιότητά του φορέα, που υπάρχει και λειτουργεί αποκλειστικά με κονδύλια και Προγράμματα του Υπουργείου του δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ; 
Β) Πως δικαιολογεί , μεσούσης της κρίσης, της ανεργίας και των περικοπών σε δημόσιους λειτουργούς (περικοπές μισθών  κ.λ.π.)  όργανα και πρόσωπα φορέων της αρμοδιότητάς του να στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο τέτοιο μηνιαίο  κόστος και μάλιστα να πληρώνει δαπάνες για εν  γένει υπηρεσίες προσώπων που πληρώνονται και από άλλη πηγή κρατικής χρηματοδότησης;
Γ) Αν τηρούνται στους ενδιάμεσους φορείς του Υπουργείου του, οι νόμιμες διαδικασίες, οι αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης, και οι κανόνες ανταγωνισμού στην διαχείριση των δημόσιων χρημάτων και του ΕΣΠΑ ;
Δ) Πως νομιμοποιεί και αποδέχεται το Υπουργείο του συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και το αντίστροφο ( π.χ. σύμβαση Γεν. Δ/ντή και Υπεύθυνου έργου στην ΑΝΔΙΑ ).
Ε) Αν οι υπηρεσίες του υπευθύνου έργου των ενδιάμεσων φορέων μπορούν να παρέχονται από πρόσωπα που ταυτόχρονα και την ίδια χρονική στιγμή εργάζονται σε άλλο Δημόσιο  φορέα ; Είναι δυνατόν ο συμβαλλόμενος και ο αντισυμβαλλόμενος σε ένα φορέα που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα να είναι ένα και το αυτό πρόσωπο ;και
ΣT) Αν μπορεί η  ΑΝΔΙΑ κάτω από αυτές τις συνθήκες και μετά τις καταγγελίες που αφορούν την Διοίκησή της, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της, και μάλιστα να διασφαλίσει την επιδιωκόμενη επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και χορήγηση των επιχορηγήσεων στις ΜΜΕ;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Βαγγέλης Αποστόλου  - Βουλευτής Εύβοιας
Βασίλης Κυριακάκης – Βουλευτής Φθιώτιδας
Γιάννης Σταθάς – Βουλευτής Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Φύγε από 'δω ρε...


Όχι, εσύ να φύγεις...

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν...

ο Βενιζέλος μπήκε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος και αντίκρισε απέναντί του τον πρώην υπουργό.
«Τι κάνεις εσύ εδώ», φέρεται να του είπε o Βενιζέλος και συνέχισε «βγες έξω το μόνο που προσφέρεις είναι να με υπονομεύεις».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αντέδρασε έντονα και σε υψηλούς τόνους επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι είναι έτοιμος για σύγκρουση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!», του απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Να το πάρεις πίσω αυτό!», είπε οργισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Δεν το παίρνω. Πήγαινε από δω!», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Εσύ να φύγεις από δω...», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Φύγε!», του είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.


Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ