Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ζητούν συναντήσεις πριν την «έκρηξη»! στη ΛΑΡΚΟ


Με σημερινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ζητούν από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό,  να αναίρεση απόφαση αναγκαστικής παραίτησης του προέδρου της -με την αιτιολογία ότι δεν εφάρμοσε  το νόμο που προβλέπει μείωση αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- υπενθυμίζοντας συνάμα τα οφέλη της πολιτείας από τη δημοσια λειτουργία της:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
(Λάρυμνας - Εύβοιας - Ν. Κόκκινου - Αθήνας – Σερβίων )
Τηλ.  2233041403  - Fax 2233041164
Λάρυμνα 14 Αυγούστου 2012
Σήμερα  στην Λάρυμνα  συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,  με θέμα την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όπου  ζητάει την παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ,, διότι δεν ‘’εφάρμοσε’’  το νόμο που προβλέπει μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι αφού έλαβαν υπόψη ότι:
Η ΛΑΡΚΟ με πάνω από μισό αιώνα παραγωγικής δραστηριότητας λειτούργησε πάντα με ορους της ελεύθερης αγοράς και δεν είχε την παραμικρή σχέση με εκείνη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, γεγονός που αναμένεται να επικυρωθεί και με δικαστική απόφαση ( τον επόμενο Φεβρουάριο) μετά από  προσφυγή των εργαζομένων.
Η Κυβερνητική πολιτική  η οποία μόνο και μόνο για να ισοπεδώσει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, προσπαθεί να την παρουσιάσει σαν μια προνομιούχα εταιρία του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.
Μια από τις λίγες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 400 εκ.. €  , που αποτελεί  σημαντική πηγή οικονομικής ζωής  για τους έξι νομούς της Ελλάδας που δραστηριοποιείται  (Βοιωτία ,Φθιώτιδα, Εύβοια, Καστοριά ,Κοζάνη και Αττική) και που σαν καθαρά εξαγωγική εταιρία στηρίζει και την Εθνική Οικονομία συμμετέχοντας στις  Εθνικές εξαγωγές με ποσοστό της τάξεως του 3%., την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
Οι  βίαιες και οριζόντιες  περικοπές των μισθών που όπως επανειλημμένα έχει εξηγηθεί προς τους αρμόδιους ,δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση την ΛΑΡΚΟ και επί της ουσίας δεν έχουν να προσφέρουν  το παραμικρό παρά μόνο ζημιά.  Και αυτό γιατί:
  • Η ΛΑΡΚΟ από σύστασης της μέχρι και σήμερα, ήταν και είναι μια Ανώνυμη εταιρία και η λειτουργία της δεν έχει καμία σχέση με το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ,ΟΤΑ, ΔΕΚΟ.
  • Οι περικοπές της μισθοδοσίας δεν εξυπηρετούν στο  παραμικρό το σκοπό του Νομοθέτη ( Ν. 4024/2011 )περί δημοσιονομικής εξυγίανσης .
  • Η σημερινή μετοχική σύνθεση της εταιρίας όπου το δημόσιο κατέχει το ποσοστό του 55,2% είναι καθαρά συγκυριακή και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο  τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου .
  • Όχι μόνο δεν  επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό  αλλά αντίθετα τον επιχορηγεί με πάνω από 60 εκ € από την μη επιστροφή του ΦΠΑ .
  • Η αποκλειστική της πηγή εσόδων προέρχεται από το παραγόμενο προϊόν .
  • Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι  υπάλληλοι. Δεν είχαν ποτέ τα εργασιακά προνόμια του  Δημοσίου. Απασχολούνται σε σκληρές και επικίνδυνες εργασίες. Είναι εργαζόμενοι σε βαριά ,επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία  Σε καμίνια με θερμοκρασίες 1500 βαθμών, σε υπόγειες στοές  και σε νταμάρια . Με δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.  Με εκατοντάδες σοβαρών τραυματισμών  και με πληθώρα επαγγελματικών ασθενειών. Δεν έχουν ούτε ένα από τα εργασιακά  προνόμια και την σιγουριά των εργαζομένων στο Δημόσιο , αλλά είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους και ρίσκα με εκείνα των εργαζομένων στην ελεύθερη αγορά Με απολύσεις και διαθεσιμότητες στο παρελθόν. και οι μισθολογικές απολαβές του ήταν και είναι αποτέλεσμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που προβλέπονται από τον Ν. 1876/90..
  • Οι αμοιβές των εργαζομένων παρότι  είναι  άκρως εξειδικευμένοι, εκτεθειμένοι σε διαρκή κίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον  ,ιδιαίτερα των προσληφθέντων κατά την τελευταία 5ετία (  60%  του συνόλου των εργαζομένων) είναι οι  κατώτατες  αυτών που προβλέπουν οι Κλαδικές Συμβάσεις ,ενώ στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί έχουν ‘’παγώσει‘’ από την τελευταία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του 2007 (προ πενταετίας). Η δε συμμετοχή της μισθοδοσίας του προσωπικού  στο συνολικό κόστος της εταιρίας είναι της τάξεως του 17%, ποσοστό αρκετά χαμηλό για τα διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικά δεδομένα.
Μέσα από  τις  διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είναι δεδομένη η πρόθεση των εργαζομένων ,απέναντι στην καταστροφική πολιτική που οδηγεί την εταιρία σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ,να αντιπροτείνουν τρόπους που θα παρεμβαίνουν αφενός μεν στην περαιτέρω μείωση του κόστους αφετέρου δε στην αύξηση της παραγωγικότητας .
Η εδώ και διετίας κοινή και  φιλότιμη προσπάθεια εργαζομένων και Διοίκησης κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως την πορεία μιας απαξιωμένης και σχεδόν κλειστής ΛΑΡΚΟ. Η αύξηση της παραγωγής και παραγωγικότητας ,η μείωση του κόστους παραγωγής  ,η χρηστή και ορθολογική διαχείριση και η ρύθμιση μέρους  των υποχρεώσεων της , άλλαξαν την ψυχολογία των εργαζομένων και έδωσαν στη ΛΑΡΚΟ την χαμένη της αξιοπιστία και δύο κερδοφόρες χρήσεις (2010-2011.).
Η προσπάθεια καρατόμησης της διοίκησης είναι προσχηματική και έχει άμεση σχέση με την πλήρη παράδοση της ΛΑΡΚΟ στην βορά των ιδιωτικών συμφερόντων και πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.
Με την ακολουθούμενη δογματική εμμονή περί βίαιων και οριζόντιων περικοπών  εξωθούν  τους εργαζόμενους μέσα από την οργή και αγανάκτηση να κλείσουν από μόνοι τους την  εταιρία προκειμένου να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ.
Οι όποιες περικοπές σε καμιά περίπτωση δεν στηρίζουν το κρατικό προϋπολογισμό  και αποτελούν μια παρακαταθήκη για την επιπλέον κερδοφορία του μελλοντικού αγοραστή σε βάρος των εργαζομένων  της ΛΑΡΚΟ.
Αποφάσισαν:
Να δηλώσουν για μια ακόμη φορά την πάγια θέση τους , ότι για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου ,είναι απαραίτητος ο δημόσιος έλεγχος.
Να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ.
Πριν εκφράσουν την οποιαδήποτε δυναμική αντίδραση και δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, να ζητηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων ,μέσα από την  συνεισφορά τους  για την αξιοποίηση  κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας  της  εταιρίας.
ΤΑ  Δ.Σ.  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΛΑΡΚΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
(Λάρυμνας - Εύβοιας - Ν. Κόκκινου - Αθήνας – Σερβίων )
Τηλ.  2233041403  - Fax 2233041164

Προς:
ü Πρωθυπουργό,
ü Αρχηγούς των Κομμάτων ,
ü Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών
ü ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά την ανακοίνωση  του Υπουργείου Οικονομικών όπου  ζητάει την   παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ,, διότι δεν εφάρμοσε το νόμο, που προβλέπει μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ,θεωρώντας ότι:
1.       Οι  βίαιες και οριζόντιες  περικοπές των μισθών που όπως επανειλημμένα έχει εξηγηθεί προς τους αρμόδιους ,δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση την ΛΑΡΚΟ και επί της ουσίας δεν έχουν να προσφέρουν  το παραμικρό   στην εταιρία , την Εθνική Οικονομία και την δημοσιονομική εξυγίανση του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
2.    Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων από επώδυνες ,άδικες ,αναιτιολόγητες και αναποτελεσματικές αποφάσεις θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για μια από τις λίγες εναπομείνασες βαριές  βιομηχανίες της χώρας μας, που σαν καθαρά εξαγωγική εταιρία εισάγει ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα.
3.     Η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, δεν επιτυγχάνεται με διεύρυνση της κοινωνικής εξαθλίωσης αλλά με κινήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιπροτείνουν και αφορούν την μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας ιδιαίτερα σε εταιρίες όπως είναι η ΛΑΡΚΟ.
Για όλα αυτά, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας  όπου μέσα από την συνεισφορά μας να αξιοποιηθεί  κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα  της  εταιρίας.
Λάρυμνα 14 Αυγούστου 2012
 ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ.
Οι Πρόεδροι των Σωματείων.
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ………………..
ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ……………………
ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ…………………..
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ……………….
ΚΟΦΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ………………...tharrosvioton.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΗΒΑΣ 2012


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Μέσα στη δύσκολη συγκυρία της εποχής μας άρχισαν οι προετοιμασίες για την εμποροπανήγυρη 2012, όπως κάθε χρόνο στην πόλη μας, που εορτάζει τη μεγάλη γιορτή της απόδοσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (εννιάμερα της Παναγίας) στις 23 Αυγούστου.
Η Ομοσπονδία αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση και δικαιωση για τη συνέχιση της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης στο κέντρο της πόλης, καθώς αυτός είναι ο φυσικός χώρος διεξαγωγής της αλλά και για τον επιπλέον λόγο της τόνωσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Το αίσθημα αυτό ενισχύεται και από την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Θηβαίων, τόσο για την εμποροπανήγυρη αλλά και άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα και αφορούν τους τομείς αρμοδιότητάς μας.
Με την ευκαιρία λοιπόν της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της πόλης αλλά και του εμπορικού και λαογραφικού εθίμου της εμοροπανήγυρης (που μαζί με το Βλάχικο Γάμο αποτελούν τα βασικά παραδοσιακά έθιμα της Θήβας) θα θέλαμε να καλέσουμε τους Θηβαίους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες να ενισχύσουν την ντόπια αγορά και τους αγωνιζόμενους επιχειρηματίες.
Να απολαυσουν την παραδοσιακη  “ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ” τους εκλεκτους μεζεδες από τους επαγγελματιες  της, καθως και την αψογη εξυπηρετηση στα καφε της πολης.
Οι δύσκολοι καιροί κάποτε θα περάσουν και τότε θα πρέπει να βρεθούμε όλοι κερδισμένοι γιατί κρατήσαμε την παράδοση, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.
Ευχόμαστε σε όλους να απολαύσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες και να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας για το αύριο.

                             ΚΑΛΑ  ΠΑΖΑΡΙΑ
                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                 ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

La Repubblica: Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα

La Repubblica: Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα
Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για τους επόμενους 12 ή και 18 μήνες επεξεργάζονται οι γερμανικές τράπεζες, την ίδια στιγμή που ο γερμανικός πολιτικός χώρος θεωρεί την Ελλάδα χαμένη υπόθεση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Οπως αναφέρεται στην εκτενή ανταπόκριση της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο «στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα (. . .) οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
«Ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών», συνεχίζει στο ρεπορτάζ της η La Repubblica.
Μάλιστα, με αναφορές στα γερμανικά δημοσιεύματα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως οι μεγάλες τράπεζες στο παρασκήνιο τα έχουν ετοιμάσει όλα. «Εχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες», γράφει χαρακτηριστικά.
Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».
Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».
Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η La Repubblica τονίζει ότι «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έψηναν σουβλάκια στην εκκλησία την ώρα του Εσπερινού!-Έξω φρενών ο μητροπολίτης

Έψηναν σουβλάκια στην εκκλησία την ώρα του Εσπερινού! - Έξω φρενών ο μητροπολίτη
Βγήκε από τα...ράσα του ο Mητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος όταν οι κάτοικοι του χωριού Κοντόσταυλο άρχισαν να ψήνουν σουβλάκια στην πόρτα και το ιερό της εκκλησίας την ώρα του Εσπερινού!
Εδώ και 4 χρόνια ο ιεράρχης επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο ότι είναι απρεπές την ώρα που τελείται ο Εσπερινός στην εκκλησία του χωριού, στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό, οι κάτοικοι λόγω του εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.
Πέρυσι είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλλει την εκκλησία και τον ίδιο.
Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν και ενώ ο Μέγας Εσπερινός έφτανε στο τέλος του, το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από καπνούς και τσίκνα... προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την οργή του ιεράρχη
Ο Δεσπότης διέκοψε τον Εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό αποχώρησε από το χωριό.
Έτσι, το πρωί της Τρίτης δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη.
Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο Μητροπολίτης την ποινή στον παπά του χωριού. Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.
Όσον αφορά στον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να... αλλάξει τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του!
Διαβάστε Περισσότερα »

SummerWave Festival 2012 στην Θήβα

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο Φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων της Βοιωτίας χτυπάει με δυνατούς ρυθμούς και πάλι μαζί σας στην Πόλη της Θήβας.

--!!ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!--
Band Line Up:
1. Σκληροί Χειμώνες
2. Project Zeroed
3. MPLIAX166
4. Μόνιμος Κάτοικος
5. Παράλληλες Γραμμές

Guest Band:
ELYSION (Open Band σε Evanescence, Lacuna Coil, Iced Earth & άλλα πολλά)
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
~ MUSIC MANIA
~ MOJO CAFE - BAR
~ VERTIGO CAFE

Ευχάριστούμε τους χορηγούς:
- SHERPA clothes
- ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ fashion stores
- ΕΙΚΟΝΑ-ΗΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
- ΟΠΤΙΚΑ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
- COFFEE SHOP
- ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
- ΚΡΕΠΕΣ-ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ "BREAK"
- ΤΣΟΤΡΑΣ TRAVEL
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ
- HOTEL NIOVI

Χορηγοί Επικοινωνίας:
- Start FM 102,1
- Radioparea.gr
- Viotiashop.gr
- Athens HOUSE Radio (www.house-radio.co.cc)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βλέπουν παντού "ρατσιστικές" επιθέσεις..

 Ανεύθυνοι "δημοσιογράφοι" παραδοσιακών αλλά και ηλεκτρονικών ΜΜΕ βλέπουν πίσω απ'όποιο έγκλημα συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ αλλοδαπών ..."ρατσιστικές" επιθέσεις.
Το ίδιο συνέβη και σήμερα όπου πριν ακόμα αποφανθεί η Αστυνομία για τα κίνητρα πίσω απ΄τη δολοφονία 25χρονου Τυνήσιου τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, βγήκαν με πυχαίους τίτλους να μιλήσουν για "ρατσιστικά κίνητρα" τη στιγμή που η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ...προσωπικές διαφορές!!
  • Αν η μετάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών αυτού του είδους δεν αποτελεί απλώς  μια κίνηση ανεύθυνη στα όρια της ηλιθιότητας τότε θα πρέπει σίγουρα να αναζητηθούν ευθύνες για δημιουργία κλίματος μίσους μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών που -ίσως- καλλιεργούν εντέχνως ορισμένα κέντρα.
Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε ένας 25χρονος Τυνήσιος στη Θεσσαλονίκη. O άτυχος αλλοδαπός βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος τα μεσάνυχτα, στην..  είσοδο πολυκατοικίας.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τα κίνητρα του εγκλήματος είναι προσωπικές διαφορές, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα.Παρ'αυτά πολλά μμε (σκαι,Βήμα,ant1 κλπ..) έκαναν λόγω για ρατσιστικές επιθέσεις επειδή ...το θέμα πουλάει αυτές τις μέρες.

Η Αστυνομία πάντως προχωρά απτόητη την έρευνα της υπόθεσης και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Greece Salonika ήδη αναζητούνται δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι θεωρούνται ως οι βασικότεροι ύποπτοι.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ύποπτοι συναντήθηκαν από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας με το θύμα τους σε διαμέρισμα.
Εκεί ήλθαν σε αντιπαράθεση, η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου.
Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα εκτιμάται ότι κατάφερε να κατεβεί μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρέθηκε αιμόφυρτος κατά τις 12.30 τα μεσάνυχτα από διανομέα φαγητού.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς ο άτυχος νεαρός είχε αφήσει ήδη την τελευταία του πνοή. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαέξι χρόνια από τη δολοφονία του Σολωμόντα Σολωμού



Έπεσε νεκρός από σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών.

Ήταν την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ που δολοφονήθηκε τρεις μέρες πριν κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης.

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.

Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Επίσης αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων στο χώρο του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τις Ελληνοκυπριακές αρχές, ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού , υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Tουρκικών μυστικών Δυνάμεων.

Ομάδα ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμόχωστου, μετά από συντονισμένες εξετάσεις, εντόπισαν τους δράστες εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Το υλικό που εξασφαλίσθηκε χρησιμοποιήθηκε για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι όρνιθες του Αριστοφάνη στο Στείρι



Σπύρο της προσφοράς, της θυσίας, της αφιέρωσης, είσαι μέσα μας , γύρω μας, δίπλα μας, μπροστά μας.
 Συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί σου εμπνεόμενοι από το μεράκι, το ταλέντο, την έφεσή σου για τον πολιτισμό, για την συλλογική  έκφραση.
Γάργαρος και ιλαρός, χείμαρρος αισθητικής συγκίνησης, μας σπρώχνεις να ανεβαίνουμε συνέχεια λίγο ψηλότερα, θυμίζοντάς μας πάντα το χρέος μας. 
Σπύρο, ήσουν όμορφος άνθρωπος! Και είσαι αθάνατος γιατί η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!
Το Τοπικό Συμβούλιο και οι Φορείς του Στειρίου
 
Όρνιθες του Αριστοφάνη
Μια θεατρική συνεργασία – παραγωγή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου
και του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας 
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ένεση» 1,1 δισ. στους αγρότες τον Οκτώβριο


Συνολικά θα δοθούν 2,2 δισ. ευρώ

Το «πράσινο φως» για την καταβολή του 50% των ενισχύσεων στους αγρότες τον Οκτώβριο, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεχόμενη έτσι σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Οι ενισχύσεις που πρόκειται να δοθούν συνολικά αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ και η καταβολή τους ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

«Ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το ποσό αντί να δοθεί όλο τον Δεκέμβριο, να δοθεί το 50% μετά τη 15η Οκτωβρίου ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% τον Δεκέμβριο. Χτες λοιπόν, μας ειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το αίτημα γίνεται δεκτό και θα δώσουμε γύρω στις 20 Οκτωβρίου 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Τσαυτάρης.

Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης, ότι από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Αθ. Τσαυτάρης, αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος, η πολιτεία, υπογράμμισε, πως «έχει κάνει τις επιλογές της να υποστηρίξει τον αγρότη, να υποστηρίξει την παραγωγική διαδικασία».

Δεν παρέλειψε, δε, να επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων από τα 20 καλύτερα που επιλέχθηκαν, τα 6 είναι ελληνικά. «Μια χώρα όπως είναι η δική μας που έχει το 2%- 3% του πληθυσμού και της παραγωγής, βλέπετε να έχει τα 6 από τα 20 προϊόντα. Δύο μάλιστα, και γι' αυτό το αναφέρω, είναι ελληνικά κρασιά, ελληνικές κονσέρβες ροδάκινου, φρούτα κτλ.», είπε.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβεβαίωσε πως στο επόμενο 20ημερο θα αρχίσει από τον ΕΛΓΑ η καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (και ιδιαίτερα στη μελισσοκομία) από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική. Για τις εκτεταμένες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελιές, θα χρειαστεί ιδιαίτερη αποτίμηση, άρα και περισσότερος χρόνος, γιατί σε αντίθεση με το ζωικό κεφάλαιο που αποζημιώνεται άμεσα από τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, το φυτικό κεφάλαιο θα αποζημιωθεί από το ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 5.824 συμβασιούχων σε Δήμους, ΔΕΚΟ και Υπηρεσίες

Αιτήσεις για την κάλυψη 5.824 κενών θέσεων εργασίας υποβάλλονται εντός του Αυγούστου σε... φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νοµικά Πρόσωπα Δηµοσίου Δικαίου και υπουργεία.

Η πλειονότητα των θέσεων -5.177 συνολικά- προσφέρεται µέσω του Προγράµµατος Κοινωφελούς Εργασίας και αφορά τη Θεσσαλονίκη, την Αττική, τις Σέρρες, την Πέλλα και την Κοζάνη.

Οι περισσότερες από τις θέσεις, σύμφωνα με το Έθνος, κατανέµονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα προσληφθούν 3.273 άνεργοι, ενώ ακολουθούν οι Σέρρες µε 1.110 θέσεις, η Πέλλα µε 503, η Κοζάνη µε 210 και η Αττική µε 81 θέσεις.

Τριακόσιες εβδοµήντα επτά θέσεις εποχικού προσωπικού, µε συµβάσεις διάρκειας ενός έως τριών µηνών, αντιστοιχούν στην Ελληνική Βιοµηχανία Ζάχαρης, ενώ αιτήσεις για 244 θέσεις υποβάλλονται, µεταξύ άλλων, στους Δήµους Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης, Αγίου Δηµητρίου και Αλεξάνδρειας Ηµαθίας.

Οι προθεσµίες «τρέχουν» και για 26 θέσεις σε τέσσερις φορείς του υπουργείου Πολιτισµού για την ανάδειξη και συντήρηση µνηµείων. Στο µεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε 2.643 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στις Περιφέρειες Τρικάλων, Κέρκυρας, Ηρακλείου και Ηλείας.

Οι φορείς αναµένεται, µέσα στο προσεχές χρονικό διάστηµα, να στείλουν τις προκηρύξεις τους στο ΑΣΕΠ για έγκριση, ώστε, αµέσως µετά, να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλει τον Χοσέμι (και) ο Λεβαδειακός


Θέλει τον Χοσέμι (και) ο Λεβαδειακός 
Στην αναζήτηση ενός έμπειρου και αξιόπιστου κεντρικού αμυντικού βρίσκεται ο Λεβαδειακός.

Οι Βοιωτοί, μάλιστα, φέρονται να βρήκαν τον ποδοσφαιριστή που έψαχνα στον πρόσωπο του Χοσέ Χοσέμι.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει έρθει σε επαφή με τον 33χρονο παίκτη, ο οποίος θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν.

Ο Ισπανός τις τελευταίες μέρες βρίσκεται και στο... στόχαστρο της Βέροιας, όμως όλα δείχνουν πως οι «πράσινοι» έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της απόκτησής του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση «τσακίζει» ακόμη και τα τάματα της Παναγιάς

Η κρίση «τσακίζει» ακόμη και τα τάματα της Παναγιάς
Ο θρησκευτικός τουρισμός περνάει τη δική του κρίση. Μια από τις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής ύφεσης είναι η μείωση της κίνησης στα προπύργια του Δεκαπενταύγουστου, όπως είναι η Πάρος και η Τήνος.
Η επισκεψιμότητα της Τήνου φέτος το Δεκαπεντάγουστο θα είναι μειωμένη κατά 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου του νησιού Ανδρέας Τσιμέκης στην εφημερίδα Τα Νέα. Ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα, στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Παναγία, η πτώση φτάνει το 60-70%. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν κάθε χρόνο τους προορισμούς για το καθιερωμένο τάμα στην Παναγία δίνοντας έτσι μεγάλα ανάσα σε καταστήματα και καταλύματα του νησιού, αφήνοντας μεγάλα ποσά στην τοπική οικονομία.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλόγου Τήνου αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο θρησκευτικός τουρισμός έχει μεταμορφωθεί σε προσκυνηματικό τουρισμό και οι επισκέπτες έρχονται στο νησί, προσκυνούν και αποχωρούν, με αποτέλεσμα να μένουν άδεια τα ξενοδοχεία της πόλης και να ερημώνουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια της πρωτεύουσας.
Μείωση παρατηρείται όμως και στα τάματα, τα χρυσά, ασημένια ή επάργυρα αντικείμενα που οι πιστοί αφιερώνουν στην Παναγία. Η πτώση στις πωλήσεις τους αγγίζει φέτος το 40% λόγω της κρίσης αφού τα χρήματα είναι πλέον περιορισμένα και δαπανώνται σε άλλα ανελαστικά έξοδα. Οι περισσότεροι πιστοί τα τελευταία χρόνια επιλέγουν τα επάργυρα τάματα αφού οι τιμές για τα χρυσά και τα ασημένια είναι πολύ υψηλές.
Παρά την κρίση, πάντως, οι πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν τόσο στην Παναγία της Τήνου όσο και στην Παναγία Σουμελά της Βέροιας. Δημοφιλείς παραμένουν και άλλοι προορισμοί σε νησιά της Ελλάδας όπου οι πιστοί συνδιάζουν τον θρησκευτικό τουρισμό με τις διακοπές τους.
Κάθε χρόνο, από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την παναγία της Τήνου. Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στην Παναγία Σουμελά και, όπως υποστηρίζουν στελέχη του κλάδου, αν ο θρησκευτικός τουρισμός δεν ήταν τόσο παραμελημένος στη χώρα μας θα μπορούσε να αναπτύξει μεγαλύτερη δυναιμική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 21 ταμεία που θα ζητήσουν πίσω τα εφάπαξ από τους συνταξιούχους

Αυτά είναι τα 21 ταμεία που θα ζητήσουν πίσω τα εφάπαξ από τους συνταξιούχους
Το υπουργείο Εργασίας φέρεται αποφασισμένο να ζητήσει πίσω από χιλιάδες συνταξιούχους μέρος του εφάπαξ που έχουν λάβει, ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Πρόκειται κυρίως για δικαιούχους 21 ταμείων που σε ποσοστό από 2 έως και 83% έλαβαν χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρώσει ποτέ σε όλη τη διάρκεια της εργασίας-ασφάλισής του.
Τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν με τμηματικές παρακρατήσεις των συντάξεων σε διάστημα δύο ή τριών ετών με βάση τα νέα πλαφόν που θα οριστούν στο μεταξύ.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ήταν σαφής για τις προθέσεις τους όταν έλεγε χθες «είναι μακριά από τις πεποιθήσεις μου η λογική τού όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν».
Το πρόβλημα εντοπίζεται, όπως αποκαλύπτουν σήμερα Τα ΝΕΑ σε 21 Ταμεία. Πρόκειται για:
Εταιρειών Μετάλλου (2,12%), Εταιρειών Τσιμέντου (17,35%), Προσωπικού Ιπποδρομιών (18,38%), Ξενοδοχοϋπαλλήλων (46,63%), Φαρμακευτικών Εργασιών (63,91%), Δημοσίων Υπαλλήλων (22,67%), Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (42,29%), Κληρικών (36,94%), Προσωπικού Ταμείου Νομικών (52,12%), Δημοτικών – Κοινοτικών Υπαλλήλων (40,31%), Εφημεριδοπωλών Αθηνών (8,21%), Εφημεριδοπωλών Θεσσαλονίκης (28,41%), ΤΑΠ – ΔΕΗ (7,94%), ΕΡΤ – Τουρισμού (41,48%), Πρώην Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας (41,17%), Μηχανικών Δημοσίων Εργων (17,42%), Δικηγόρων Αθηνών (32,8%), Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (83%), Αστυνομικών (1,94%), Υπαλλήλων αστυνομίας Πόλεων (45,49%), Υπαλλήλων ΙΚΑ (40,93%).
Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου και υπουργείου Εργασίας εστιάζονται επίσης στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμοστεί η αναδρομικότητα στην περικοπή των εφάπαξ, με κάποιες σκέψεις να αναφέρουν την τριετία – δηλαδή να προβλεφθεί αναδρομική ισχύ για τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν από το 2009 και μετά.
Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν αναφέρει πως το ψαλίδι στα εφάπαξ θα είναι αναδρομικό από τις αρχές του 2012 για τις περιπτώσεις που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις καταβολής του προς τους ασφαλισμένους. Δεν αποκλείουν, όμως, η μείωση να «πιάσει» τελικά όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις ανεξαρτήτως χρόνου υποβολής τους.
Το ενδεχόμενο αυτό θα πλήξει εκατοντάδες ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει αίτηση εδώ και χρόνια μεδεδομένες τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέτασή τους – μόνον στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ο χρόνος αναμονής για την καταβολή εφάπαξ φτάνει ακόμη και τα επτά χρόνια.
Το ύψος του κουρέματος δεν αναμένεται πάντως να είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία και θα συνδέεται απόλυτα με το ύψος των εισφορών. Η πλήρης ανταποδοτικότητα του εφάπαξ με τις καταβαλλόμενες εισφορές αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση.iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινδυνεύουν τα σχολεία να μείνουν χωρίς λεφτά το Σεπτέμβριο;

Κινδυνεύουν τα σχολεία να μείνουν χωρίς λεφτά τον Σεπτέμβριο;
Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά, επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν, ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους», τονίζεται στην επιστολή.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ επιθυμεί να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας! Να είμαστε όλοι εκεί

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσαν 3.000 κεραυνοί στη Βόρεια Ελλάδα!

 
Πάνω από 3.000 κεραυνοί έπεσαν προχθες στη Βόρεια Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Μακεδονία και στη Θράκη. 
«Στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού σημειώθηκε μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών. Η νύχτα έγινε μέρα», αναφέρει ο διδάκτωρ μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας από το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
«Μπουρίνια θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες. Τα φαινόμενα αυτά θα...   συνεχιστούν και σήμερα  στην περιοχή της Θεσσαλονίκης» σημειώνει ο κ. Σιούτας. Χαρακτηριστικό της χθεσινής καταιγίδας ήταν οι πολλοί κεραυνοί, ενώ οι βροχές, αν και έντονες, δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα. «Οι βροχές είχαν διάρκεια σε κάποιες περιοχές, χωρίς να είναι υπερβολικές και να αναφερθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έπεσαν πάνω από 500 κεραυνοί. Λιγότερο επλήγη η περιοχή της Χαλκιδικής, όπου έπεσαν 300 κεραυνοί. Περισσότερο επλήγη η Δυτική Μακεδονία. Από τα δυτικά της Θεσσαλονίκης και μέχρι τη Δυτική Μακεδονία έπεσαν περίπου 1.000 κεραυνοί», τονίζει ο κ. Σιούτας. «Όπως φαίνεται στον χάρτη, μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή πάνω από τον Θερμαϊκό και στα δυτικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ σποραδικοί κεραυνοί σημειώθηκαν σε όλες τις περιοχές. Εντονότεροι ήταν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα του νομού, σε Ρύσιο, Νέα Ραιδεστό, Ταγαράδες. Επίσης πολλοί κεραυνοί έπεσαν σε ορεινές περιοχές του Πανοράματος στη Γαλάτιστα, στην Εξοχή και στο Ασβεστοχώρι, ενώ στην παραλιακή ζώνη υπήρχαν λιγότεροι κεραυνοί», εξηγεί ο κ. Σιούτας. «Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας είναι συχνά τα φαινόμενα τη θερμή εποχή του έτους από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Με μεγαλύτερη συχνότητα εμφανίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο και στη συνέχεια τον Αύγουστο και τον Ιούλιο» προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Μέτρα προφύλαξης
«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλές φορές οι κεραυνοί κτυπούν και 10 χιλιόμετρα μπροστά από την καταιγίδα, χωρίς δηλαδή να έχει φτάσει η βροχή της καταιγίδας. Γενικά πρέπει να προσέχουμε τα φαινόμενα αυτά. Είναι επικίνδυνα» τονίζει ο κ. Σιούτας.
 Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:
 - Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 - Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
 - Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 - Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σ’ αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 - Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.
 Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
 - Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο ή σε όχημα.
 - Αν αυτό δεν είναι εφικτό καθίστε αμέσως στο έδαφος.
 - Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράχτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
 - Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κτλ.
 - Απομακρυνθείτε από ποτάμια και λίμνες.
 - Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 - Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος), και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας.
 - Μην ξαπλώνετε στο έδαφος.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Εκτίμηση της απόστασης
 - Μετρήστε τον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα.
 - Διαιρέστε αυτόν τον χρόνο που μετρήσατε με το 3 για να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
 - Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε./Ρεπορταζ:Mαριάννα Παπαδάκη,πηγή:Εφημερίδα Μακεδονία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πειθαρχικό οι αστυνομικοί που δέχονται να κάνουν... τις Φιλιππινέζες των πολιτικών...

Τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα καθορίζουν τη φρούρηση πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία καθορίζει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Με αυτό, εκτός των άλλων αποδεσμεύονται αστυνομικές δυνάμεις από τη...
φρούρηση βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπονται ποινές για όσους και όσες δέχονται να εκτελούν άλλα καθήκοντα για λογαριασμού του προσώπου που φυλάνε και επανεξετάζεται η ανάγκη φύλαξης του συγκεκριμένου ατόμου

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

η διάθεση προσωπικού για τη φρούρηση ευπαθών στόχων, είτε αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία είτε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων, καθώς και ο προσδιορισμός της, καθορίζεται με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής,
ορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον καθορισμό του είδους της προστατευτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων,
εάν διαπιστωθεί ότι το διατιθέμενο αστυνομικό προσωπικό, εκτελεί καθήκοντα που δεν σχετίζονται με την αποστολή του, αντικαθίσταται άμεσα και ελέγχεται πειθαρχικά, ενώ η αρμόδια επιτροπή επανεξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας,
εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι ασφαλείας, οι οποίοι θα αξιολογούνται, θα υπάρχει η δυνατότητα να φρουρούνται οι κατοικίες των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των Υπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, των πρώην Πρωθυπουργών, των αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις Υπουργείων, κομμάτων, τηλεοπτικών σταθμών κ.λπ.
για τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως και στις περιπτώσεις Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Περιφερειαρχών, μετά από είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, παύουν να ισχύουν οι ισχύουσες αποφάσεις για την προστατευτική τους φύλαξη, ενώ τυχόν νέα αιτήματα θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή.

Επιπλέον στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής εντολής του πρωθυπουργού, μειώνεται η συνολική δύναμη της Υπηρεσίας Ασφάλειας Προέδρου Κυβερνήσεως κατά είκοσι πέντε (25) αστυνομικούς, οι οποίοι κατανέμονται σε Αστυνομικά Τμήματα του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας μειώνονται κατά 200, οι αποσπασμένοι αστυνομικοί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Οι αστυνομικοί αυτοί θα επιστρέψουν σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ