Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αυτά είναι τα 14 μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διετία 2013-2014

Αυτά είναι τα 14 μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διετία 2013-2014
Τις... τελευταίες πινελιές φαίνεται ότι βάζει το οικονομικό επιτελείο για το πακέτο μέτρων, ύψους 13,5 δισ, προκειμένου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το σχέδιο περικοπών της διετίας 2013-2014 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «σκληρό» για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ασφαλισμένους.  Όπως αναφέρει η Real News η κυβέρνηση θα πρέπει πέραν της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών να υπερπηδήσει και τρια μεγάλα εμπόδια προκειμένου να «κλειδώσει» το πακέτο. Το πρώτο είναι το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που θα εφαρμοστεί καθώς και τα ειδικά μισθολόγια που έχουν ήδη προκαλέσει τριβές εντός της κυβέρνησης. Τέλος, κρίσιμο θα είναι και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις ώστε να μη θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Αναλυτικά τα μέτρα που σχεδιάζονται για τη διετία 2013-2014 είναι τα εξής:
  1. Κλιμακωτές μειώσεις από 2% έως και 20% στις κύριες συντάξεις, ενδεχομένως και των 600 ευρώ. Πρόκειται για μια νέα εισφορά η οποία θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως θα φτάνει το 15% για συντάξεις 2.000 ευρώ.
  2. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις άνω των 400 ευρώ. Θα επιβληθεί ειδική εισφορά και ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για το ύψος της περικοπής. Η βασική πρόταση προβλέπει η μείωση να ξεκινά από συντάξεις άνω των 400 ευρώ, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι.
  3. Τέλος στα δώρα και στο επίδομα αδείας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Από το εν λόγω μέτρο κάθε υπάλληλος θα χάσει 1.000 ευρώ το χρόνο, ενώ υπολογίζεται πως το 2013 θα εξοικονομηθούν 700 εκατ. ευρώ. Η απώλεια για του συνταξιούχους θα είναι 800 ευρώ το χρόνο.
  4. Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Το μέτρο θεωρείται πως έχει «κλειδώσει» ώστε τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης να πάψουν να χορηγούν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα αλλά και επίδομα αδείας. Το μέτρο θα αφορά το σύνολο των επικουρικών συντάξεων ανεξαρτήτως ύψους και θα ισχύει για όλα τα ταμεία.
  5. Αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 21 έτη για συνταξιοδότηση στα 65. Το μέτρο θα ενεργοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2013 και στόχο έχει να λειτουργήσει αντισταθμιστικά ώστε να αποφευχθεί αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας στα 66 ή 67 έτη. Στόχος του μέτρου είναι να γίνεται έξοδος με 21 έτη ασφάλισης ώστε να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή.
  6. «Ψαλίδι» στο εφάπαξ 23 ταμείων προνοίας. Οι συγκεκριμένοι φορείς χορηγούν ως και 83% υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι. Το μέτρο θα ξεκινήσει από το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων όπου η μείωση θα αγγίξει το 22,67%, ακολουθώντας αυτή του Νοεμβρίου που είχε επιφέρει μείωση της τάξης του 20%.
  7. Επιβολή ειδικής εισφοράς στις συντάξεις όσων είχαν «φουσκωμένο» εφάπαξ. Και εδώ μοντέλο θα είναι το Ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων όπου έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια από 1% έως 3% στις συντάξεις.
  8. Περικοπές στις συντάξεις συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων (π.χ. άγαμες θυγατέρες).
  9. Μειώσεις αποδοχών 12% στα ειδικά μισθολόγια με ενδεχόμενη αναδρομική ισχύ του μέτρου από τον Ιούλιο του 2012. Το μέτρο αφορά κυρίως 200.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων οι ένστολοι, καθηγητές πανεπιστημίων και δικαστικοί.
  10. Καθιέρωση αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τα προνοιακά επιδόματα, ενώ μαχαίρι μπαίνει και στα αναπηρικά επιδόματα από τα 313 στα 230 ευρώ. Εξετάζεται το επίδομα να χορηγείται κατά 2/3 σε όσους έχουν εισόδημα από 10.000 ως 20.000 ευρώ το χρόνο, κατά 1/3 σε όσους βρίσκονται από 20.000 ως 30.000 ενώ δεν θα χορηγείται για όσους υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ το χρόνο.
  11. Τέλος το ΕΚΑΣ γθα όσους είναι κάτω των 65 ετών και χορήγηση του με κριτήρια για τους άνω των 65.
  12. Νέες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ κατά 305 με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
  13. Λουκέτο σε δημοτικές επιχειρήσεις και περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Οι μειώσεις θα είναι υψηλότερες για αντιδημάρχους και συμβούλους και περιορισμένοι για το υπόλοιπο προσωπικό.
  14. Συγχώνευση ή κατάργηση 40 φορέων του Δημοσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Χίου - Κατέκαψε το νησί επειδή δεν τον προσέλαβαν στην Πυροσβεστική!

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Χίου - Κατέκαψε το νησί επειδή δεν τον προσέλαβαν στην
Ένας 24χρονος συνελήφθη για τους πρόσφατους εμπρησμούς στη Χίο, ο οποίος ομολόγησε 14 εμπρησμούς στα βόρεια του νησιού με τη δικαιολογία οτι δεν τον προσέλαβαν στην Πυροσβεστική.
Ο δράστης δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον πρώτο εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα ο πατέρας του 24χρονου είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης!
Εντύπωση είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης...
Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών που είχαν μεταβεί στο νησί.
Σημειώνεται ότι από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν περί τα 460.000 μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Ένα καινούργιο μαστιχόδεντρο για να αποδώσει καρπούς χρειάζεται από πέντε έως οχτώ χρόνια. Κι όλα αυτά...για ένα καπρίτσιο!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη στο facebook μολύνει υπολογιστές!


Οπωσδήποτε θα το έχετε δει και εσείς. Πρόκειται για κάποιες φωτογραφίες παιδιών ή μωρών σε νοσοκομεία οι οποίες εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του Facebook με την παρατήρηση ότι για κάθε κοινοποίηση το παιδί αυτό θα πάρει ένα δολάριο ή κάποια σεντς για τη θεραπεία του.


Φυσικά πρόκειται για απάτη καθώς το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα βρέφος.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη αποτελεί μία μόνο εκδοχή μιας δημοφιλούς φάρσας του Facebook.

Όπως είναι γνωστό, κατά διαστήματα διάφοροι έφηβοι αναρτούν στο Facebook κάποια ανακοίνωση η οποία τραβά την προσοχή. Για παράδειγμα πριν κάποιο διάστημα υποστήριζαν ότι hackers μπαίνουν στο λογαριασμό μας και δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ή ότι το Facebook θα γινόταν συνδρομητικό. Μια άλλη φάρσα υποστήριζε ότι κάποιο παιδάκι ζητάει να το πάμε σπίτι του δίνοντας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και όποιος προσπαθούσε να το βοηθήσει έπεφτε θύμα ληστείας. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα υπάρχει κάτι καινούργιο.

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απάτη ώστε να μην πέσουμε θύματα; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν η δημοσίευση ζητά να την κοινοποιήσουμε, τότε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι ότι κάποιος προσπαθεί να μας κοροϊδέψει.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις κοινοποιήσεις μας στο Facebook. Ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του κάθε φαρσέρ που διασκεδάζει διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες.

Αντιθέτως μόλις δούμε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει αμέσως να κάνουμε αναφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Facebook. Ο τρόπος είναι πολύ απλός:

Κάνουμε κλικ στη φωτογραφία
Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιλογές»
Επιλέγουμε «Αναφορά φωτογραφίας» ==> «Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:Άδικο ήμασταν ανώτεροι

«Άδικο, ήμασταν ανώτεροι…»

Για ατυχία και ανωτερότητα του Λεβαδειακού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ηττήθηκαν με 1-0, κάνει λόγο η επίσημη ιστοσελίδα των Βοιωτών.


Διαβάστε το κείμενο για το χθεσινό ματς: «Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ηττήθηκε με σκορ 0-1, από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Super League ΟΠΑΠ. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Βύντρα στο 34’, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ στο 19’, σε σέντρα – σουτ του Napoleoni. Στο 39’ ο Βύντρα έδιωξε οριακά πάνω στη γραμμή του τέρματος τη μπάλα, σε γυριστό πλασέ του Κόρμπου.
Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ είχαν τις ευκαιρίες, με μεγαλύτερη εκείνη του 80ου’, όταν ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Poy μέσα από την περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα τζιπ 50.000 ευρώ για τον Δήμαρχο

Γιατί και η κρίση θέλει καλοπέραση...

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας που αφορά την έγκριση του ποσού των 50.000€ για την αγορά αυτοκινήτου τύπου τζιπ (jeep)...

έως 2.500 κυβικά, για τις μετακινήσεις του δημάρχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του best.gr, το ποσό ενεκρίθη με την αιτιολογία ότι πρόκειται για έναν ορεινό δήμο με κακό οδικό δίκτυο, ενώ τέθηκε και θέμα ασφάλειας των μετακινήσεων του δημάρχου, λόγω παλαιότερου τροχαίου ατυχήματος.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Βότσης Γεράσιµος, εισηγητής της ελάσσονος µειοψηφίας. "Σε µια περίοδο που τα οικονοµικά του ∆ήµου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε µία περίοδο που ο κόσµος ζει στα όρια της εξαθλίωσης το να απαιτεί ο ∆ήµαρχος αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών είναι πρόκληση. Προκαλείτε το δηµόσιο αίσθηµα µε τέτοιες απαιτήσεις, κυρίες και κύριοι.

Αυτοκίνητα διαθέτει ο ∆ήµος, εάν θέλει ο δήµαρχος µπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Ψηφίζω όχι", ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως δεν θα πάρετε τα χρωστούμενα απο το Δημόσιο

Εγγυητικές επιστολές, ισόποσες με τις χρηματικές απαιτήσεις τους από το Δημόσιο, θα πρέπει να προσκομίζουν εφεξής οι φορολογούμενοι στις Εφορίες, εφόσον οι οφειλές αυτές απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν...

καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως. Μόνον τότε, θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλει το κράτος,
Η σχετική διάταξη, η οποία είχε περιληφθεί στον νόμο 4072/2012 για τις «ρυθμίσεις θεμάτων Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τίθεται τώρα σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς όλες τις Εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Πρώτη αντίδραση από το ΒΕΘ

Για «νομικά τερτίπια», στα οποία καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφύγει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με αφορμή τις εγγυητικές επιστολές, που θα ζητά, βάσει εγκυκλίου που απεστάλη προς τις εφορίες, το Δημόσιο προκειμένου να εκταμιεύσει χρηματικές απαιτήσεις σε βάρος του, οι οποίες απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες ή από διαταγές πληρωμής που έχουν προσβληθεί ενδίκως.
«Το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί νέα προσκόμματα προκειμένου να μην εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες που ξεπερνούν τα 6,5 δις. ευρώ, την ώρα μάλιστα που η αγορά έχει στεγνώσει και πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο» αναφέρει- μεταξύ άλλων- ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως «σε κάποιες περιπτώσεις οι οφειλές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Μείωση 20% σε δικαστικούς

Πως θα γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Μείωση 20% σε δικαστικούς
Χωρίς τελικό αποτέλεσμα είναι οι μέχρι τώρα συζητήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργών και του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, ωστόσο υπάρχει ήδη ένα επικρατέστερο σενάριο που προβλέπει τσεκούρι 20% στους δικαστικούς και διπλωμάτες και μικρότερες μειώσεις στις άλλες κατηγορίες.

Λόγω της... υπουργικής ασυμφωνίας, το θέμα παραπέμφθηκε για οριστική απόφαση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι σε 15 μέρες θα πρέπει να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με το «Βήμα», η λύση θα βρεθεί κάπου στη μέση. Οι υπουργοί θα αναγκαστούν να δεχτούν κάποιες νέες μειώσεις, ενώ το υπουργείο δεν θα επιμείνει στο γνωστό «μείωση 12,4% για όλους».

Ειδικότερα, το επικρατέστερο σενάριο για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια έχει ως εξής:
  • Οι μισθοί των ένστολων σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας θα μειωθούν κατά 5% από 1 Ιανουαρίου 2012.
  • Οι μειώσεις σε καθηγητές και αρχιερείς θα είναι της τάξης του 10-12%. Δεν θα μειωθούν ομως καθόλου οι μισθοί των απλών ιερέων. Αντίθετα, ο μισθός του Μητροπολίτη θα πέσει από τα 2250 ευρώ στα 1900 ευρώ. Παράλληλα, από 1 Ιανουαρίου 2014 θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Στους γιατρούς του ΕΣΥ οι μειώσεις θα είναι μέχρι 8%, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στα νοσοκομεία.
  • Οι υπόλοιπες περικοπές θα γίνουν σε διπλωμάτες και δικαστές, οι οποίοι τελικά θα υποστούν τη μεγαλύτερη μείωση στους μισθούς τους. Μάλιστα, σε αυτούς του κλάδους το τσεκούρι θα φτάσει το 20%, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες έχουν προνόμια που δεν έχουν μειωθεί καθόλου από τις κατά καιρούς περικοπές.

Το ιστορικό των ειδικών μισθολογίων

Η διαμάχη στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι αρμόδιοι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό Οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα, ότι τα ειδικά μισθολόγια καταργούνται στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, και ότι θα πρέπει να υπογράψουν μειώσεις 12,4% μεσοσταθμικά για τους υπαλλήλους τους. Στα ειδικά μισθολόγια εντάσσονται περίπου 200.000 υπάλληλοι, δηλαδή οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι ιερείς και αρχιερείς, οι καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και το ερευνητικό προσωπικό, οι διπλωμάτες, οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ.

Η μείωση στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων προβλέπεται από το δεύτερο Μνημόνιο, και θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από τον Ιούλιο, αλλά οι εκλογές πάγωσαν το θέμα. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία την προηγούμενη Δευτέρα, ότι η μείωση είναι περίπου αναπόφευκτη και μάλιστα θα αναδρομική από 1ης Ιουλίου.

Η είδηση αυτή ξεσήκωσε, ιδιαίτερα τους νεοδημοκράτες υπουργούς στα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, που διαμήνυαν στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι το κόμμα εμφανίζεται ανακόλουθο με όσα έλεγε προεκλογικά, ότι δηλαδή οι μισθοί των ένστολων δεν θα μειώνονταν. Επιπλέον, κανείς από αυτούς τους κλάδους εργαζομένων δεν δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μείωση 12,4% καθώς θεωρούν ότι οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί ήδη κατά 25%-30% τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, υπουργοί έφτασαν στο σημείο να στέλνουν στο υπουργείο Οικονομικών σημειώματα για να καταδείξουν το «δίκαιο» των προνομιούχων αυτών υπαλλήλων, σημειώνοντας τις περικοπές που ήδη έχουν κάνει στα υπουργεία τους και τις οποίες θεωρούν βέβαια αρκετές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έγραφε στον κ. Σταϊκούρα πως το υπουργείο του έχει κάνει περικοπές επιδομάτων και δαπανών ύψους 37% που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια. Αντίστοιχα, ο κ. Δένδιας έγραφε ότι έχει περικόψει κονδύλια για δώρα και υπερωριακή απασχόληση των αστυνομικών, οδηγώντας τους σε μείωση αποδοχών κατά 11%, και γι' αυτό δεν μπορεί να υπογράψει νέα μείωση κατά 12,4%.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι οι περικοπές που αναφέρουν τα υπουργεία είναι μέρος του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ και ότι αναζητούνται άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν μόνο με νέες μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιος Θωμάς Τανάγρας: κάλυψη του viotiashop στην εκδήλωση!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σφάζονται για τις ψήφους στην Ακροδεξιά – Εθνικιστικό Μέτωπο εναντίον Χρυσής Αυγής

Σφάζονται για τις ψήφους στην Ακροδεξιά – Εθνικιστικό Μέτωπο εναντίον Χρυσής Αυγής
Η ραγδαία εκλογική άνοδος της Ακροδεξιάς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει ανοίξει την «όρεξη» σε διάφορες παλιές οργανώσεις και ομάδες του χώρου, που επαναδραστηριοποιούνται με στόχο να αποσπάσουν μερίδιο από την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Εθνικιστικό Μέτωπο, μια υπερεθνικιστική οργάνωση που έδρασε κυρίως τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε ήταν σε λήθαργο. Τώρα, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα» το Μέτωπο αναδιαργανώνεται, ανοίγει γραφεία σε Κυψέλη, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και φυσικά ετοιμάζει την εκλογική του κάθοδο. Μέλη του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής και της ΕΠΕΝ, αλλά και διαγραμμένα στελέχη του ΛΑΟΣ. Παράλληλα το Εθνικιστικό Μέτωπο πλησιάζουν μέλη του αποκαλούμενου Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος.

Το Εθνικιστικό Μέτωπο διευθύνεται από τον εκδότη-επιχειρηματία Εμμανουήλ Κώνστα, και σε αυτό έχουν ενταχθεί ήδη και διάφορες ομάδες νέων που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα να κυνηγούν μετανάστες.

Το νέο κόμμα της ελληνικής Ακροδεξιάς έχει σήμα παρεμφερές με εκείνο της Χρυσής Αυγής, αν και ο κ. Κώνστας υποστηρίζει ότι εκείνοι το είχαν πρώτοι. Ωστόσο το Εθνικιστικό Μέτωπο φέρεται να είναι στα μαχαίρια με τη Χρυσή Αυγή, με την οποία δεν δεν θέλουν καμία σχέση ή συνεργασία καθώς την θεωρούν «καθεστωτικό» κόμμα από την στιγμή που μπήκε στη Βουλή.

Αντίθετα, στο Εθνικιστικό Μέτωπο, υποστηρίζει το δημοσίευμα του Βήματος, κινούνται ακόμη πιο ακραία. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχουν επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή «αφού ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα το αξιόλογο», έχουν πιο ήπιες από τη Χρυσή Αυγή θέσεις για τους μετανάστες, και ζητούν να ληφθούν τα όποια μέτρα προβλέπει ο νόμος εναντίον τους.

Στις ιδεολογικές θέσεις τους υπάρχει πάντως έμμεση αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής καθώς λένε ότι «καταγγείλαμε και καταδικάσαμε τις απαράδεκτες και συχνά υποβολιμαίες κινήσεις παλαιοτέρων και σύγχρονων ομοϊδεατών μας, που έχοντας πολύ ελαστική αντίληψη για την ιδεολογία άλλοτε κατέφευγαν στη μαγεία των προσώπων και των συμβόλων και άλλοτε στην ελεεινή συνοδοιπορία με τους αστικούς σχηματισμούς»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακυρώνεται η σημερινή εκδήλωση στις Θεσπιές


AΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΙΩΝ "ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζί τα φάγανε: Οι ΜΚΟ που ξεκοκάλισαν εκατομμύρια για... την ειρήνη στον πλανήτη

Η σκοτεινή πλευρά των ΜΚΟ: Εκατομμύρια ευρώ για την... ειρήνη στον πλανήτη
Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην ελληνική πραγματικότητα που σχετίζεται με εκατομμύρια ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις με αμφίβολη αποδοτικότητα. Σαφώς υπάρχουν κάποιες οργανώσεις που παράγουν ουσιαστικό και σημαντικό έργο, αλλά δεν είναι λίγες και οι «αρπαχτές» που έχουν γίνει στα πλαίσια «κοινωφελών» σκοπών.
Το διάστημα 2002-2007 που η Ελλάδα ευημερούσε με δανεικά χρήματα, ο καθένας μπορούσε να φτιάξει μία ΜΚΟ ή ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να έχει μερίδιο στις αρπαχτές απο τα κρατικά έσοδα. Τώρα που η Ελληνική οικονομία είδε τον πάτο του πορτοφολιού, οι οικονομικοί έλεγχοι της κυβέρνησης πρέπει να ερευνήσουν ποιές ΜΚΟ προσέφεραν έργο και ποιές απλά αυγάτευαν τα κέρδη των ιδρυτών τους.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσίευματα υπάρχουν αναρίθμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν ως κύριο μέλημα να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των ιδρυτών τους. Ενδεικτικά η realnews αναφέρει την περίπτωση του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης το οποίο μέσα σε 5 χρόνια πήρε συνολικά 8.985.637 ευρώ, ανεβάζοντας  διαρκώς τη χορηγία του από το 2001 κατά τουλάχιστον 400.000 ευρώ το χρόνο, μέχρι το 2003 που μπήκε ένα τέλος στην ξέφρενη εκμετάλλευση και η επιχορήγηση έπεσε απότομα απο τα 4.445.217 του 2003 στα 1.900.000 ευρώ το 2004
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η περίπτωση της RSE (Religion Science Environment), η οποία διατείνεται ότι προσπαθεί να βρεί κοινές οδούς μεταξύ επιστήμης και θρησκείας για το καλό του περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ δρα υπο την καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας κ. Βαρθολομαίου και στη πραγματικότητα βασική της δράση είναι η διοργάνωση συμποσίων στα οποία μετέχουν εξέχουσες θρησκευτικές και πολιτικές προσωπικότητες απο όλο τον κόσμο.
Οι λέξεις που «πουλάνε» πολύ ως ονόματα ΜΚΟ είναι η ανάπτυξη και η ευαισθησία σε οικολογικά θέματα. Έτσι, οργανώσεις όπως η Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη (ΑΣΑ) κατάφερε να αποσπάσει 3.057.365 ευρώ απο το κράτος, η Ανθρωπιστική Αναπτυξιακή Συνεργασία (ΑΝΑΝΑΣ !) 555.940 ευρώ, η Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη «Αριστοτέλης» 1.419.935 ευρώ και η λίστα δε τελειώνει εδώ, αφού ελληνικά λεφτά διατέθηκαν ακόμα και για την ανάπτυξη χωρών της Παταγονίας! Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ΜΚΟ Μία Γή που πήρε 1.124.572 ευρώ και το δίκτυο για τη Δημοκρατία στη ΝΑ Ευρώπη που πήρε 2.492.718 ευρώ.
Φυσικά υπάρχουν και ΜΚΟ που πραγματικά παράγουν έργο και ας ελπίσουμε ότι μαζί με τα ξερά δε θα καούν και τα χλωρά, αλλά είναι ευθύνη των αρμόδιων πλέον να ξεχωρίσουν ποιές οργανώσεις είναι πραγματικά αποτελεσματικές και ποιές ιδρύθηκαν ως «χήνες με τα χρυσά αυγά»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δωράκι» 1,2 εκ. ευρώ σε πολυεθνική με απευθείας ανάθεση κάνει η υφυπουργός Υγείας

«Δωράκι» 1,2 εκ. ευρώ σε πολυεθνική με απευθείας ανάθεση κάνει η υφυπουργός Υγείας [έγγραφο]
Ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν «άμεσα» στην απευθείας ανάθεση σε πολυεθνική εταιρεία μιας προμήθειας τεστ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ η επιδημία βρίσκεται ουσιαστικά στο τέλος της και ενώ το κράτος έχει εξασφαλισμένους 20.000 δωρεάν ελέγχους από άλλη εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η κυρία Σκοπούλη που τοποθετήθηκε στη θέση της με υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε με έγγραφό της στις 24 Αυγούστου να προχωρήσει «άμεσα» το θέμα της απευθείας ανάθεσης της παραγγελίας αντιδραστηρίων για τον έλεγχο των μονάδων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ήταν η πρώτη της ενέργεια ως υφυπουργού, καθώς οι αρμοδιότητές της στο υπουργείο Υγείας δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη.


Το περίεργο με αυτήν την προμήθεια δεν είναι μόνο το ύψος της, καθώς αγγίζει το ιλλιγγιώδες ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι η υφυπουργός ζητά να δοθεί σε συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία και, μάλιστα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τη συγκεκριμένη προμήθεια καθώς με ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά έχουν ήδη εξασφαλιστεί 20.000 δωρεάν έλεγχοι από άλλη εταιρεία!

Η υπόθεση με την αδικαιολόγητη προμήθεια-μαμούθ ξεκινά τον προηγούμενο Ιούνιο, όταν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ζητά με έγγραφό του από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό και χωρίς καν δημοσίευση προκήρυξης) της προμήθειας αντιδραστηρίων και αναλώσιμων για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το κόστος της προμήθειας υπολογιζόταν σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το επιχείρημα του ΕΚΕΑ για την απευθείας ανάθεση ήταν οι «έκτακτες ανάγκες» για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Αρχής και πρώην εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης (αδελφός του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) απορρίπτει το αίτημα κρίνοντάς το παράνομο. Ουσιαστικά, σύμφωνα με την Αρχή, το ΕΚΕΑ ως αρμόδιος φορέας γνώριζε το πρόβλημα που επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και επομένως έπρεπε να είχε προετοιμαστεί έγκαιρα. «Η αναθετούσα αρχή είχε στη διάθεσή της επαρκή χρόνο» για να προχωρήσει σε διαγωνισμό σύμφωνα με τις διαδικασίες, απαντά ο κ. Φλωρίδης. Αντίθετα το ΕΚΕΑ καθυστέρησε χαρακτηριστικά να προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να φτάσει Ιούνιος και να ζητήσει απευθείας ανάθεση. Τέτοιου είδους καθυστερήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι σπάνιες στο χώρο της Υγείας, όπου με το πρόσχημα των «εκτάκτων αναγκών» παρακάμπτονται οι διαδικασίες και γίνονται συχνά πανάκριβες απευθείας αναθέσεις στα όρια της νομιμότητας.

Η υπόθεση με τα τεστ για τον ιό του Δυτικού Νείλου προσωρινά παγώνει. Στις 3 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας με έγγραφο του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά να διατεθεί κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το θέμα αναλαμβάνει να χειριστεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς με στόχο να βρεθεί μια λύση χαμηλού κόστους. Μετά από διαβουλεύσεις με εταιρείες, ανακοινώνει με δελτίο Τύπου στις 8 Αυγούστου ότι υπάρχει εταιρεία που θα διαθέσει δωρεάν 10.000 ελέγχους για τον ιό. Το ΕΚΕΑ όμως δεν «πείθεται» και εμμένει στην προμήθεια-μαμούθ παρότι είχε απορριφθεί από την Αρχή. Στη συνέχεια στις 21 Αυγούστου, μετά από συνεννοήσεις με τις εταιρείες, ο κ. Σαλμάς ανακοινώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί άλλοι 10.000 δωρεάν έλεγχοι.

Συνολικά δηλαδή οι υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους 20.000 ελέγχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου που δεν θα κοστίσουν τίποτε. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ικανοποιητικός καθώς τις τελευταίες 22 ημέρες και έως τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας είχαν χρειαστεί να γίνουν μόνο 2.500 έλεγχοι, οπότε οι υπηρεσίες διαθέτουν ακόμα 17.500 δωρεάν ελέγχους για μια επιδημία της οποίας η επικίνδυνη περίοδος λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε κάτι παραπάνω από 30 ημέρες.  Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, ακόμα κι αν δεν φτάσουν οι συγκεκριμένοι 17.500 έλεγχοι, οι επιπλέον ανάγκες θα είναι ελάχιστες και πάντως μπορούν να εξασφαλιστούν είτε με νέα δωρεά είτε με ελάχιστα κονδύλια, πολύ κάτω από τα 300.000 ευρώ ή τα 1,2 εκ. ευρώ.

Την προηγούμενη Τετάρτη όμως γνωστοποιούνται οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας της υφυπουργού κυρίας Σκοπούλη η οποία αναλαμβάνει την συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Και η πρώτη της κίνηση είναι να στείλει έγγραφο στις υπηρεσίες ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση των 1,2 εκ.. ευρώ, παρότι υπάρχουν δωρεάν έλεγχοι και παρότι η προμήθεια έχει απορριφθεί από την Αρχή! Και μάλιστα, αναφέρει νεότερη εισήγηση του ΕΚΕΑ με την οποία το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θεωρεί «κατάλληλο προμηθευτή» συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία. Ουσιαστικά, η υφυπουργός φέρεται να απαιτεί να δώσει το ελληνικό δημόσιο 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε μια πολυεθνική για να προμηθευτεί κάτι που ήδη έχει σε υπερεπάρκεια, και το οποίο θα χρειαστεί για 30 ημέρες ακόμα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Έρχεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο
«Για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο έχει γίνει η σχετική προεργασία και το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου για την κτηνοτροφία.
Αναλυτικά


Στην επαναδιαπραγμάτευση ο ΦΠΑ για εφόδια και ζωοτροφές

«Η στήριξη της κτηνοτροφίας και γενικότερα του αγροτικού τομέα είναι άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης. Για να γίνει πράξη η στήριξη του αγροτικού τομέα, το πρώτο βήμα είναι η διεκδίκηση - όπως σαφώς αναφέρεται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων τα οποία μετέχουν στην κυβέρνηση - της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ για την προμήθεια των αγροτικών εφοδίων, σπόρων, λιπασμάτων, ζωοτροφών και φυτοφαρμάκων.

Η μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια θα τεθεί στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης. Γι' αυτό είναι σημαντικό και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η χώρα μας να επανακτήσει άμεσα την αξιοπιστία της, ώστε να μπορέσει να θέσει το πλαίσιο για την επαναδιαπραγμάτευση. Είναι. Λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικός ο πολιτικός-διπλωματικός μαραθώνιος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που στόχο έχει την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, έτσι ώστε να κερδίσουμε την αλληλεγγύη των εταίρων στη δύσκολη αυτή συγκυρία για να επιτύχουμε τους στόχους του προγράμματος».


Να επιδοτούνται οι κτηνοτρόφοι για την αγορά ζωικού κεφαλαίου

«Στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ διεκδικούμε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι επιλέξιμη δαπάνη η αγορά ζωικού κεφαλαίου. Με άλλα λόγια, να επιδοτείται η δυνατότητα των κτηνοτρόφων να μεγαλώσουν τα κοπάδια τους, να αυξήσουν την παραγωγή τους».


Να αναγνωριστεί ως βιολογική η αιγοπροβατοτροφία στη χώρα μας

«Όπως ανέφερε ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διεκδικούμε το σύνολο της αιγοπροβατοτροφίας, όπως ασκείται στην Ελλάδα, να αναγνωριστεί ως βιολογική κτηνοτροφία από την ΕΕ. Καταλαβαίνετε τη σημασία που έχει μία τέτοια απόφαση με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο, για τα βιολογικά προϊόντα».


Ταμείο Αλληλοβοηθείας για τη μείωση του αγροτικού εισόδηματος

«Στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ προβλέπεται ταμείο αλληλοβοηθείας που θα στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους όταν το εισόδημά τους μειώνεται κατά 30% σε σχέση με το μέσο εισόδημα της προηγούμενης τριετίας».

Ενισχύουμε με ρευστότητα στους κτηνοτρόφους

«Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά ικανοποιώντας βασικό αίτημα των κτηνοτρόφων προχώρησε στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στο σύνολό της. Βρέθηκε το ισοδύναμο, υπήρξε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά και καταβλήθηκε. Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των κτηνοτρόφων. Μάλιστα, έχει καταβληθεί σε εξήντα εννέα χιλιάδες δεκατέσσερις (69.014) κτηνοτρόφους, όταν οι δικαιούχοι ήταν περίπου εβδομήντα δύο χιλιάδες (72.000). Δηλαδή, λάθη υπήρχαν σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτοί έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος Αυγούστου, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις διορθώσεις που χρειάζονται, έτσι ώστε από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου να λάβουν την εξισωτική που δικαιούνται. Τα χρήματα υπάρχουν εκεί και τους περιμένουν. Είναι σημαντικό για τους κτηνοτρόφους να έχουν ρευστότητα αυτήν την περίοδο για να μπορέσουν να προμηθευτούν τις ζωοτροφές τους άμεσα και όχι το χειμώνα που το κόστος είναι πολλαπλάσιο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την παροχή ρευστότητας».


Τον Οκτώβριο η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

«Το δεύτερο βήμα θα γίνει σε δύο μήνες από σήμερα, όπως έχει δεσμευτεί από το Βήμα της Βουλής ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης. Ήδη έχουμε λάβει την άδεια από την ΕΕ και μέσα στον Οκτώβριο θα καταβληθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και το υπόλοιπο θα καταβληθεί στο τέλος του έτους. Πρόκειται για 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι και αυτά μία σημαντική ρευστότητα για την τόνωση της ελληνικής περιφέρειας και των τοπικών αγορών».


Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο

«Το τρίτο βήμα είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Έχει γίνει η σχετική προεργασία και το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί».


Επιταχύνουμε την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης

«Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχουν υποβληθεί 7.700 σχέδια βελτίωσης, από τα οποία τα 1.558 αφορούν κτηνοτρόφους. Υπάρχει πράγματι μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση αυτών των προγραμμάτων. Από τα πρώτες κινήσεις μας όταν αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν να δώσουμε προτεραιότητα στην γρήγορη αξιολόγηση και έγκριση αυτών των προγραμμάτων».


Έως το 2017 αποπληρώνονται τα δάνεια των κτηνοτρόφων

«Το 2007, η κυβέρνηση της ΝΔ, έδωσε άτοκα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε χιλιάδες κτηνοτρόφους. Το ύψος των δανείων έφτανε τα 273 εκατομμύρια ευρώ. Έκτοτε, όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών, υπήρξαν αλλεπάλληλες παρατάσεις στο χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης και στο χρόνο εξόφλησης των δανείων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών, η τελευταία ρύθμιση προβλέπει πως οι κτηνοτρόφοι θα καταβάλλουν την πρώτη δόση στο τέλος του 2012 και θα εξοφλήσουν ως το τέλος του 2017».


Η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στις ταμειακές μηχανές

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταστήσει σαφές πως είμαστε αμείλικτοι απέναντι στα φαινόμενα των ελληνοποιήσεων. Οι οδηγίες που έχουμε δώσει στον ελεγκτικό μηχανισμό του ΥπΑΑΤ, που ενισχύθηκε με την έλευση και του ΕΦΕΤ, είναι σαφέστατες: Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, αυστηρές, παραδειγματικές τιμωρίες. Επιπρόσθετα, εξετάζουμε θετικά το πάγιο, το επίμονο αίτημα των κτηνοτρόφων όλης της χώρας για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών. Είναι ένα μέτρο που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλεί ο Κεδίκογλου

Απειλεί ο Σίμος Κεδίκογλου
Την άποψη ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε απολεσθεί, διατυπώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος παράλληλα, προειδοποιεί τους βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων, με κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα ταξίδια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και στο Παρίσι, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει έχει ήδη ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε απολεσθεί.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως το «πακέτο» με τα μέτρα θα «κλείσει» στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποίησε με κυρώσεις τους βουλευτές που δε θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, κατέστησε σαφές πως δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις για τα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΡΟΚΟΝΤΙΛ: Το νέο ναρκωτικό που "τρώει" τις σάρκες των χρηστών!

Το νέο ναρκωτικό που "τρώει" τις σάρκες των χρηστών!



Είναι το νέο ναρκωτικό των φτωχών που ξεσκίζει τις σάρκες των ναρκομανών. Το ναρκωτικό διαδόθηκε στην Ρωσία το 2010 και εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Ονομάζεται Κροκοντίλ και είναι τρεις φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ πιο φτηνό.
Για να επιτευχθεί το θανατηφόρο μιξ χρειάζονται συστατικά που μπορούν εύκολα να βρεθούν στην αγορά αφού υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία και στα σπίτια μας: αποτελείται από μια τοξική μίξη κωδεΐνης (περιέχεται σε πολλά φάρμακα καταπολέμισης της ημικρανίας και πωλείται χωρίς συνταγή στα φαρμακεία), βενζίνη, λάδι, βιομηχανικό απορρυπαντικό και ιώδιο!
Μετά την χρήση το ισχυρό νέο ναρκωτικό προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ναρκομανή στα εσωτερικά του όργανα αλλά και εξωτερικά του σώματός του όπως βλέπετε στιςσοκαριστικές φωτογραφίες.
Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να προβούν σε ακρωτηριασμούς δαχτύλων αλλά και ολόκληρων μελών για να σώσουν τη ζωή στους χρήστες του Κροκοντίλ!
Το καινούριο αυτό ναρκωτικό σκοτώνει τους ναρκομανείς μετά από χρήση που κυμαίνεται από 1 έως 3 χρόνια σε αντίθεση με την ηρωίνη που καταγράφει θνησιμότητα 5 με 7 χρόνια.
Ήδη στην Γερμανία υπάρχουν γιατροί που επιβεβαιώνουν την «εισαγωγή» του ναρκωτικού αλλά και αρκετών θυμάτων από την αρχή του έτους.
Το βίντεο είναι γυρισμένο το 2011 και δείχνει τις τρομαχτικές επιπτώσεις στο σώμα των τοξικομανών:
radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική "απόβαση" σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες

Έντονο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον τουρκικών ομίλων, για την αγορά λιμανιών και μαρίνων της Ελλάδας, εν όψει αποκρατικοποιήσεων. Ποιες περιοχές θεωρούν "φιλέτα"
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", η τουρκική εφημερίδα Vatan φιλοξενεί άρθρο, με θέμα την "επίθεση" των Τούρκων επιχειρηματιών στα ελληνικά νησιά.
Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου, "οι Τούρκοι επιχειρηματίες ξεκινούν επίθεση στα ελληνικά νησιά".
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει, ότι Τούρκοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πώλησης 23 λιμανιών και  μαρίνων της Ελλάδας.
το μέλος του ΔΣ της επενδυτικής εταιρείας Global Yatirim, Αντάν Νας, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θα συμμετάσχουμε σε όλους  τους διαγωνισμούς λιμανιών και μαρίνων, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Διαθέτουμε τα απαραίτητα κεφάλαια".
Ο ίδιος μάλιστα τονίζει, ότι ίσως έχουν μαζί τους ως συνεργάτη και κάποια ελληνική εταιρεία.
"Δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιδράσεις με την παρουσία μας. Άλλωστε, οι Έλληνες αυτήν την περίοδο αντιδρούν περισσότερο στους Ευρωπαίους. Όμως, πιθανόν να έχουμε μαζί μας, έστω και συμβολικά, έναν Έλληνα συνεργάτη", αναφέρει ο Νας.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εξειδικεύεται στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας λιμανιών, διαθέτει ίδια κεφάλαια 350 εκατομμυρίων ευρώ και όπως υποστηρίζει, δεν χρειάζεται κεφαλαιακή ένεση από καμία τράπεζα για να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις.
Υπενθυμίζεται, πως ακόμη ένας τουρκικός όμιλος, ο Dogus Holding A.S. ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι σχεδιάζει την αγορά τεσσάρων μαρίνων στην Ελλάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χουσνού Ακχάν, είχε μάλιστα σημειώσει πως ετοιμάζονται οι σχετικές συμβάσεις.
Στόχοι του Dogus Holding A.S. φέρεται να είναι οι μαρίνες της Κέρκυρας , της Λευκάδας, καθώς επίσης κάνει αναφορά και για μαρίνες στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, χωρίς να τις κατονομάζει.
Η συνολική επένδυση ανέρεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος όμιλος μέσω θυγατρικής εταιρείας του διαθέτει ήδη τέσσερις μαρίνες στα παράλια του Αιγαίου και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, με δύο τηλεοπτικά κανάλια, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας και ηγετική θέση στον τουρισμό, τον κατασκευαστικό τομέα και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο "ενεργητικό" του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα:Η υπέρβαρη ήθελε μπλούζα small - Χαμός σε κατάστημα ρούχων!

To επεισόδιο έγινε σε εμπορικό κατάστημα γυναικείων ρούχων στην οδό Ερμού, ανάμεσα σε πελάτισσα και σε μία από τις πωλήτριες.
Αιτία για τον καυγά μεταξύ των δύο γυναικών στάθηκε η εμμονή της πελάτισσας να υποστηρίζει πως το νούμερο που της πήγαινε σε μια μπλούζα που ήθελε να...


δοκιμάσει, ήταν το small κι αυτό παρά τα ...περιττά κιλά που είχε! Σύμφωνα μάλιστα με πελάτες που βρέθηκαν μπροστά στο επεισόδιο, η πωλήτρια προσπαθούσε να της εξηγήσει με ευγενικό τρόπο ότι χρειαζόταν όχι ένα αλλά... δύο νούμερα μεγαλύτερα, αφού το small δεν της έμπαινε με τίποτα και κινδύνευε ακόμα και να σκιστεί!

Παρ' όλα αυτά, η πελάτισσα επέμενε σε εκνευριστικό βαθμό. Σύμφωνα με το dete.gr, αγανάκτησε και δήλωσε προσβεβλημένη βλέποντας την πωλήτρια να κάνει τον σταυρό της απορώντας γι' αυτήν την επιμονή. Τότε όμως τα πράγματα ξέφυγαν για τα καλά...

Η πελάτισσα της έκανε παρατήρηση σε αυστηρό ύφος φωνάζοντας ότι θέλει να δει τον υπεύθυνο του καταστήματος, ενώ η πωλήτρια, μη μπορώντας να αντέξει άλλο, της... πέταξε την μπλούζα με δύναμη στο πρόσωπο και αφού δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει «γαλλικά» εναντίον της, επέστρεψε στο πόστο της σαν μην συνέβη τίποτα.

Όλα αυτά μπροστά σε όλους τους πελάτες του καταστήματος. Για την ιστορία η πελάτισσα έφυγε χωρίς μπλούζα αλλά απειλώντας ότι θα ...τραβήξει την υπόθεση στα άκρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν απειλεί την καρδιά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λένε οι Ελληνες επιστήμονες

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με ελληνική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Έλληνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από την μικρής κλίμακας κλινική τους....


μελέτη προέκυψε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει παρενέργειες για την καρδιακή λειτουργία.

"Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μια υγιεινή συνήθεια αλλά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική των (κανονικών) τσιγάρων", δήλωσε κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

"Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους τεράστιους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα, από τα δεδομένα που διατίθενται επι του παρόντος προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο βλαβερά και ότι το να αντικαταστήσει κάποιος τον καπνό με ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του".

Ο Φαρσαλινός και η ομάδα του εξέτασαν την καρδιακή λειτουργία 20 νεαρών καπνιστών πριν και μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου με καπνό καθώς και εκείνη 22 χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου πριν και μετά την χρήση του επι επτά λεπτά.

Ενώ οι καπνιστές εμφάνισαν σημαντική καρδιακή δυσλειτουργία--περιλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού--εκείνοι που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα εμφάνισαν μόνο μια μικρή αύξηση της πίεσης.

Η ελληνική κλινική μελέτη ήταν η πρώτη στον κόσμο που εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στην καρδιά από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ο δρ Φαρσαλινός δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθούν μελέτες ευρύτερης κλίμακας για την εξέταση των πιθανών μακροχρόνιων παρενεργειών από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ άλλοι γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο δήλωσαν επιφυλακτικοί για τυχόν πρώιμη "αθώωση" του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

"Προφανώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει το πλεονέκτημα του να μην περιέχει τις χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες--πλην της νικοτίνης--που περιέχει ένα κανονικό τσιγάρο", είπε ο δρ Ράσελ Λέπκερ από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

"Δεν νομίζω ότι έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα (η μελέτη), αλλά αναμφίβολα αν εκθέσεις κάποιον σε λιγότερες βιοενεργές χημικές ουσίες ο κίνδυνος θα είναι μικρότερος", πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά το 2003 στην Κίνα αλλά σήμερα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει τις «Μέρες του Φωτός» στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας


ΝΑΤΑΣΣΑ  ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

OΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ”

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει τις «Μέρες του Φωτός» στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τροφώνια 2012».

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ φοιτητικό, μαθητικό, κάρτα ανεργίας - 12€  προπώληση, είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων: Δισκοπωλείο “Πολύτροπο”, τηλ: 2261 0 21090

Πληροφορίες στο τηλ: 22613 50812

“ Έρχονται οι Μέρες του Φωτός ” τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με τα νέα, ήδη αγαπημένα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στις αποσκευές της, έκλεψε ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την ένταση της ομότιτλης παράστασης της, μίας από τις πιο επιτυχημένες της φετινής χρονιάς. 

Οι “Μέρες του φωτός” είναι τα δύο πρόσωπα μιας γενιάς που πλησιάζει τα τριάντα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι το πέρασμα προς την ενηλικίωση, το φως μετά το σκοτάδι.
Όλα όσα μας δημιούργησαν, όλα όσα αγαπήσαμε κι όσα κρατάμε από το παρελθόν, συναντιούνται με αυτά που περιμένουμε και ελπίζουμε για το μέλλον: Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο. 

Τα τραγούδια από τις “Mέρες του Φωτός”  που έχουν ήδη ξεχωρίσει, ταξιδεύουν στην Ελλάδα και συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου, συνομιλώντας με ιδιαίτερες και απρόβλεπτες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή σκηνή.

Η ίδια, πιο ώριμη και εξωστρεφής από ποτέ, με πληθωρική παρουσία στη σκηνή, βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δυνατή στιγμή της, καθιστώντας σαφές ότι με τις “Μέρες του Φωτός” μια νέα εποχή αρχίζει...

Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται....

Το cd «Μέρες του Φωτός» κυκλοφορεί από τη Sony Music

Νατάσσα Μποφίλιου

 “ Μέρες του Φωτός” live

 Συντελεστές: 

Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης 

Παίζουν οι Μουσικοί: 

Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής 

Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα «δωρεάν» φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη

Τέλος τα «δωρεάν» φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτέμβρη
Αναστέλλεται πανελλαδικά από την 1η Σεπτεμβρίου η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Η εφαρμογή αυτής της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους .
Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, έτσι ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν:
  • Τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία».
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
  • Εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Kόλαση» φωτιάς στην Κύμη Ευβοίας

«Kόλαση» φωτιάς στην Κύμη Ευβοίας - Χτύπησαν οι καμπάνες το απόγευμα
Σε εφιάλτη δίχως τέλος έχουν μετατραπεί οι φωτιές για τη χώρα, αφού μετά τις μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών σε Αγιο Ορος και Χίο και τα πάμπολλα άλλα μέτωπα που ξέσπασαν ανά την Ελλάδα, το Σάββατο εκδηλώθηκαν δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές, στις Αφίδνες και στην Κύμη Ευβοίας.
Η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας, αργά το απόγευμα του Σαββάτου απείλησε κατοικημένες περιοχές, καθώς οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών στα χωριά Μαντράκι και Κορασίδα.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν το μέτωπο σε δύο σημεία, το δυτικό στην πλευρά της ενδοχώρας και το ανατολικό - που είναι το πιο επικίνδυνο - στην περιοχή Κορασίδα, όπου νωρίτερα το Σάββατο η φωτιά απείλησε ακόμη και σπίτια.
Σε απόσταση αναπνοής έφθασε η πυρκαγιά και στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου. Μάλιστα, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό.
H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου και παρά το γεγονός ότι αρχικά φαίνονταν ότι οι πυροσβέστες θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο γύρω στις έξι το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.
Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.
Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες
Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Αφίδνες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της ίδιας ημέρες, αφού, όμως, είχε μετατρέψει στρέμματα εκτάσεων σε στάχτη και είχε προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.
Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά υποστηρίζουν ότι άκουσαν απανωτές εκρήξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν οι όροι για τη χορήγηση ιθαγένειας


Το υπουργείο Εσωτερικών θα φέρει σχέδιο νόμου στη Βουλή

Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της ιθαγένειας, με άξονα την αλλαγή της φιλοσοφίας και των όρων απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα συνιστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι εντός του Σεπτεμβρίου να φέρει στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου, που θα τροποποιεί τον νόμο 3838/2010 (επί θητείας Ιω. Ραγκούση) εναρμονίζοντάς τον με το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου.

Η ιθαγένεια χορηγείται αυτομάτως στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μας από μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν νομίμως για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού. Σχεδιάζεται το διάστημα αυτό να διπλασιαστεί στα 8 ή ακόμη και στα 10 χρόνια. Ηλικία-σταθμός για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ενός νέου θα είναι σε κάθε περίπτωση η συμπλήρωση του 18ου έτους. Ετσι, ο ενδιαφερόμενος, ως ενήλικος θα μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα, υπό τον όρο βέβαια ότι δεν θα έχει διπλή ιθαγένεια.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι νέοι αλλοδαποί που έχουν τελειώσει ελληνικό λύκειο και εισάγονται σε ΑΕΙ, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, θα αποκτούν επίσης την ελληνική ιθαγένεια. Οπως λέει στην «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαρ. Αθανασίου, «από τη στιγμή που ενδιαφέρεται ένας νέος αποδεδειγμένα για τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, την ελληνική εκπαίδευση, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, χορηγώντας του ιθαγένεια διότι αυτό σημαίνει ότι έχει ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία».

Από την άλλη, αυξάνεται για τα παιδιά των μεταναστών (τη λεγόμενη «δεύτερη γενιά») ο χρόνος φοίτησης στα ελληνικά σχολεία ως προϋπόθεση κτήσης της ιθαγένειας. Τα παιδιά που θα ολοκληρώνουν επιτυχή παρακολούθηση 9 τάξεων ελληνικού σχολείου και όχι έξι που ισχύει με τον νόμο Ραγκούση, μόλις συμπληρώσουν το 18ο της ηλικίας τους και μένουν μόνιμα στη χώρα μας θα πολιτογραφούνται Ελληνες υπήκοοι. Το υφιστάμενο πλαίσιο, σημείωναν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ελέγχεται ως αντισυνταγματικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον αλλοδαπό να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια μετά 6 έτη φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, ενώ η διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι τα 9 έτη.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή επέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες: ο χρόνος πολιτογράφησης από τα 7 έτη μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα γίνεται 10 για τους ενήλικες, εφόσον διαθέτουν άδεια παραμονής αορίστου χρόνου. Θα ισχύσει, δηλαδή, το καθεστώς που ίσχυε στον Κώδικα Ιθαγένειας, πριν από την αναθεώρησή του, ενώ θα απλουστευθεί η διαδικασία αποδόσεως ή όχι της ιθαγένειας στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης, καθώς εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις από το 2008.

Το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο ο κ. Αθανασίου επεξεργάζεται θα δοθεί στα κόμματα και τους φορείς για να εκφέρουν γνώμη και να προτείνουν ενδεχόμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε δύσκολα ο Παναθηναϊκός από τη Λιβαδειά


Έβαλε γκολ με κίνηση που θυμίζει σέντερ φορ. Έσωσε την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή σε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες της αντίπαλης ομάδας.

Αγωνίστηκε σαν στόπερ και όχι στην φυσική του θέση για να καλύψει τα κενά των Μπουμσόνγκ και Βελάσκες.

Φόρεσε και το περιβραχιόνιο.

Ε, τι άλλο να κάνει ο Λουκάς Βύντρα, ο MVP του νικηφόρου περάσματος του Παναθηναϊκού (1-0) στην έδρα του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Super League...

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν μία μάχη για την επικράτηση του ποιος θα πάρει τον έλεγχο της μπάλας. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε λίγο πιο επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνονταν πιο φρέσκος και πιο έτοιμος. Παρόλα αυτά, ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει κανείς.

Η πρώτη αξιόλογη ήταν για τον Λεβαδειακό, όταν ο Ναπολεόνι σέντραρε στο πουθενά στο 19’ με την μπάλα όμως να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι των «πράσινων». Αυτό αφύπνισε κάπως την ομάδα του Φερέιρα και στο 26’ έπειτα από εξαιρετική κούρσα και σέντρα του Σεϊταρίδη ο Πετρόπουλος έχασε αυτό που δεν χάνεται, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ σε κενό τέρμα!

Στην επόμενη φάση, οι «πράσινοι» ήταν πιο προσεκτικοί. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Λουκάς Βύντρα με κίνηση φορ, κοτρόλαρε και στην κίνηση γύρισε το κορμί του και σούταρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία κάνοντας το 1-0 στο 34’. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Στην μία ο Βύντρα έδιωξε πάνω στη γραμμή και στην άλλη η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τους Φορναρόλι, Σισοκό στη θέση των Μαυρία και Χριστοδουλόπουλου και οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί. Μετά το 55’ όμως και όσο πέρναγε ο χρόνος όμως, από την στιγμή που ο Λεβαδειακός δεν είχε να χάσει κάτι, ο Παράσχος έδωσε εντολή για πρέσινγκ ψηλά και περισσότερη επιθετικότητα.

Αυτό έδωσε μεν πνοή στην ομάδα της Βοιωτίας αλλά υπήρχε αρκετός ανοιχτός χώρος πίσω. Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να ισοφαρίσει πιέζοντας αρκετά και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό, να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πετύχει κάποιο γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις που σίγουρα θα έβγαζε λόγω του ρίσκου που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι. Και η ευκαιρία του ήταν στο 74’, όταν ο Πετρόπουλος σέντραρε αλλά ο Φορναρόλι αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο πεντάλεπτο 75’-80’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν αλλά και τις δύο φορές, βρήκαν μπροστά τους τον πολύ καλό για ακόμη μία φορά Καρνέζη. Το τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ως πιο έμπειρη ομάδα το «πάγωσαν» και έτσι το 1-0 υπέρ τους ήρθε φυσιολογικά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην παραλία της Χαλκίδας

Έγινε έλεγχος σε 8 καταστήματα και στα 5 βρέθηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Προβλήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της "μαύρης" και ανασφάλιστης εργασίας στην Εύβοια και οι έλεγχοι, που γίνονται, επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο, πρόσφατα έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 8 καταστήματα της παραλίας της Χαλκίδας και διαπιστώθηκε ότι στα 5 καταστήματα εργάζονταν άτομα, χωρίς να έχουν ασφαλιστεί στο ΙΚΑ.

Επίσης στα 7 από τα 8 καταστήματα υπήρχε πρόβλημα με το πρόγραμμα εργασίας και τα ωράρια τωνεργαζομένων, ενώ στο σύνολο των καταστημάτων υπήρχε πρόβλημα με τα ένσημα, που δηλώνονταν στο ΙΚΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι έγιναν συστάσεις σε βιοτεχνία στη Ριτσώνα, για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εντός 15νθημέρου θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος.

Το Εργατικό Κέντρο, στον επίλογο της ανακοίνωσης, τονίζει:

" Για ακόμα μια φοράεπισημαίνουμε την ΑΜΕΣΗ ανάγκη γιαεπάνδρωση των Ελεγκτικών Μηχανισμών, για καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστηςεργασίας και της φοροδιαφυγής.

Τα 11,5 δις τωνμέτρων που ετοιμάζουν να μας ανακοινώσουν για τα επόμενα 2 χρόνια, φαντάζουνπολύ λίγα μπροστά στα 40 δις το χρόνο από φοροδιαφεύγοντες και υποθάλπτοντες,της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας."egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραίτηση αντιδημάρχου στη Λιβαδειά

Ρήγμα στην παράταξη Παπαγγελή προκαλεί η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπαλάμπρου, από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου και του αναπληρωτή δημάρχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση έγινε αποδεκτή και η αντικατάστασή του έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η σχετική ανακοίνωση του ονόματος του συμβούλου που θα αναλάβει τα καθήκοντα του αντιδημάρχου αναμένεται από το Δήμαρχο Λεβαδέων την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βασίλης Παπαλάμπρος κατέθεσε την παραίτησή του επικαλούμενος επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για έντονο παρασκήνιο που οδήγησε τελικά στη ρήξη των σχέσεων του Νίκου Παπαγγελή και του στενότερου συνεργάτη του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου όταν και υπήρξε ένταση στην παράταξη της πλειοψηφίας για την κατασκευή ξύλινου πατώματος από επαγγελματία στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων στις 13 Ιουνίου είχε αναγκαστεί να διαψεύσει τις πληροφορίες που μιλούσαν για παραίτηση του αντιδημάρχου του με αφορμή το περιστατικό.lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

7 τρόποι για να καταλάβεις αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι

Τι συμβαίνει πίσω από την κλειστή πόρτα της κουζίνας των εστιατορίων; Αν θέλετε να προστατεύσετε τόσο το πορτοφόλι σας, όσο και… την υγεία σας, διαβάστε μερικά tips, που καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ...
προκειμένου να επιβεβαιώσετε αν ήταν σωστή η επιλογή του εστιατορίου που κάνατε.

Το καθάρισμα δεν είναι πάντα πολύ αυστηρό Οι σερβιτόροι πολύ συχνά, αμελούν να καθαρίσουν τους καταλόγους μετά τη χρήση τους από τον πελάτη. Το ίδιο ισχύει και για το αλατοπίπερο, την ketchup και τη μουστάρδα. Ίσως να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι συχνά, οι κουζίνες των εστιατορίων είναι ο παράδεισος των βακτηρίων, αλλά ισχύει το ίδιο και για τα τραπέζια και τα αντικείμενα που βρίσκονται επάνω τους; Σύμφωνα με το Reader’s Digest, ομάδα Αμερικανών Επιστημόνων αποκάλυψε ότι οι κατάλογοι των εστιατορίων είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων, ενώ έπεται το πιπέρι. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για φαγητό έξω, χαζέψτε τον κατάλογο, κάντε την παραγγελία σας και μετά πλύνετε καλά τα χέρια σας προτού φάτε.

Τα παραμελημένα WC αποτελούν μια πολύ κακή ένδειξη Αν οι τουαλέτες ενός εστιατορίου -που είναι ανοιχτές στον πελάτη- είναι βρώμικες, φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται στους πάγκους της κουζίνας –που ο πελάτης δεν μπορεί να δει. Αν θέλετε λοιπόν, να λάβετε ένα δείγμα για την καθαριότητα ενός εστιατορίου, επισκεφθείτε την τουαλέτα του.

Πολλές φορές τα γάντια δεν είναι απόδειξη υγιεινής Κι αυτό γιατί συχνά, οι εργαζόμενοι στην κουζίνα που φορούν πλαστικά γάντια, δεν πιάνουν μόνο το φαγητό με αυτά. Αντίθετα, αγγίζουν το ωμό κρέας, μετά τα φρέσκα λαχανικά, τις βρώμικες κατσαρόλες και πιθανόν και τα χρήματα του ταμείου. Έτσι δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στον πελάτη, ενώ στην πραγματικότητα η χρήση τους ίσως να είναι χειρότερη από αυτή των γυμνών χεριών αν δεν αντικαθίστανται συχνά ή δεν χρησιμοποιούνται με σύνεση.

Και το προσωπικό των εστιατορίων… αρρωσταίνει Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Όπως επίσης, μεγάλη αλήθεια είναι και το ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους δεν θα μείνουν σπίτι τους να αναρρώσουν, αλλά θα εργαστούν κανονικά, αφού δύσκολα θα θυσιάσουν έστω κι ένα μεροκάματο. Για το λόγο αυτό, ελέγξτε με την άκρη του ματιού σας τους chef αλλά και τους σερβιτόρους, που κάνουν διάλειμμα καπνίζοντας ή βήχοντας στο χέρι τους.

Τα ακριβοπληρωμένα ζυμαρικά Η κοινή λογική λέει ότι τις περισσότερες φορές, τα ζυμαρικά κοστίζουν στον εστιάτορα μόλις μερικά λεπτά του ευρώ και η σάλτσα που θα τα συνοδεύει, λίγο παραπάνω. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα δείτε σύντομα πιάτο ζυμαρικών να κοστίζει 1,50 ευρώ σε κάποιο εστιατόριο. Συμφωνούμε ότι κάθε εστιατόριο πρέπει να βγάλει κέρδος από τα πιάτα του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reader’s Digest, στα καλά εστιατόρια, το κόστος του πιάτου αποτελεί συνήθως το 38-42% της αναγραφόμενης τιμής του καταλόγου. Η επιπλέον χρέωση πηγαίνει για την πληρωμή του προσωπικού που εργάζεται στο εστιατόριο, το ενοίκιο, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του, τη μουσική και τη διαφήμιση. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί πολλές φορές, τις εξαιρετικά διογκωμένες τιμές, ειδικά σε πιάτα όπως τα μακαρόνια.

Οι πολλές κρατήσεις στα τραπέζια δεν είναι απόδειξη ποιότητας Πόσες φορές βρεθήκατε σε εστιατόρια γεμάτα με reserved τραπέζια και περηφανευτήκατε για την εξαιρετική επιλογή που κάνατε; Για το λόγο αυτό, πολλά εστιατόρια συχνά διπλοκλείνουν τα τραπέζια τους προκειμένου να μη μείνουν άδεια. Στα περισσότερα μάλιστα, μετρούν κάθε βραδιά τον αριθμό των πελατών που έκαναν κράτηση αλλά δεν ήλθαν τελικά, ελπίζοντας ότι το ίδιο ποσοστό ακυρώσεων θα υπάρξει και την επόμενη ημέρα. Συχνά όμως, στα πιο δημοφιλή και γνωστά εστιατόρια, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ουρά και ολιγόλεπτη ή και πολύωρη αναμονή….

Ρίξτε το έξω, μην μετράτε τις θερμίδες…Πολλά εστιατόρια έχουν αρχίσει να αναγράφουν τις θερμίδες δίπλα από κάθε πιάτο στον κατάλογό τους. Πόσο ακριβή είναι όμως, όσα γράφουν; Συχνά, το μέγεθος των μερίδων και ο τρόπος μαγειρέματός τους ποικίλει, για αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα απόλυτα ακριβείς οι θερμίδες που αναγράφονται στα μενού, ενώ πολλές φορές, αποκρύπτονται θερμίδες σε ορισμένα πιάτα που θέλει να προωθήσει το εκάστοτε εστιατόριο.

svouranews.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πύρινο μέτωπο και στη Φθιώτιδα - Μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες στη Λοκρίδα



Στόχος να μείνει η πυρκαγιά μακρυά από κατοικημένες περιοχές...

Ο πύρινος εφιάλτης επισκέφθηκε και τη Φθιώτιδα. Από τις 10:00΄ το βράδυ οι φλόγες ξεπήδησαν και εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας, στην περιοχή "Μαμάκα", πάνω από το 155ο χλμ της εθνικής οδού.

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα δύο χιλιόμετρα και στο διάβα του αποτεφρώνει όμορφες πευκόφυτες δασικές εκτάσεις.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και τους όμορους νομούς. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματικά άνιση μάχη με τις φλόγες, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Το κύριο μέλημά τους είναι να μην απειληθούν σπίτια γενικά κατοικημένες περιοχές. Έτσι λοιπόν το ένα αντιπυρικό μέτωπο που στήθηκε είναι από την πλευρά της Αταλάντης, για να μην απειληθεί το χωριό Γουλέμι και το άλλο είναι από την πλευρά της εθνικής, ώστε η φωτιά να μην κατέβει προς τα κάτω, όπου υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια στην περιοχή "Μαμάκα".

Η νύχτα θα είναι μακρυά και δύσκολη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ριχτούν στη μάχη και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.lamiareport.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ