Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Θήβα:3 Ρομά χτύπησαν γυναίκα μέρα μεσημέρι



Θήβα:3 Ρομά χτύπησαν γυναίκα μέρα μεσημέρι
Επίθεση ΡΟΜΑ σε γυναίκα στο Πυρί της Θήβας.
Όπως πληροφορηθήκαμε από αναγνώστη στο Πυρί της Θήβας συνέβη το παρακάτω περιστατικό την προηγούμενη Παρασκευή.
Η γυναίκα βρισκόταν πεζή στο δρόμο που πάει από το Πυρί προς το Lidl  της Θήβας όπου περπατούσε ανυποψίαστη και τρείς ανθίγγανοι της όρμηξαν την πέταξαν κάτω την χτύπησαν στο πρόσωπο  την έπιασαν από τον λαιμό και την κλωτσούσαν,  επειδή δεν τους "πρόσφερε" με ευκολία το πορτοφόλι της.
Αφού της το άρπαξαν τελικά, ήταν και ευγενικοί, της πέταξαν τα κλειδιά από μέσα του σπιτιού ώστε να μπορέσει να μπει τουλάχιστον σπίτι της. Η γυναίκα υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπο, στο πόδι και στην μέση αφού την πέταξαν κάτω.
Η κατάσταση με τους ανθίγγανους στη Θήβα αφόρητη, μέρα μεσημέρι να φοβάται κανείς να κυκλοφορήσει στην γειτονιά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ: Σύσκεψη για το παρεμπόριο


Επιχείρηση «σκούπα» για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου
Η  τρέχουσα  οικονομική συγκυρία, έχει δυσχεράνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας, οδηγώντας πολλούς επαγγελματίες σε αδιέξοδο, γεγονός που επάγει την ανομία και την εγκληματικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας


Η 1η Οκτωβρίου είναι μια μέρα σύμβολο της εμπειρίας, της σοφίας και της αρετής των ανθρώπων εκείνων, που έχτισαν τη ζωή μας, που έδωσαν μια ολόκληρη ζωή το δικό τους αγώνα με υπομονετικότητα, αξιοπρέπεια, κόπους και θυσίες, για να κάνουν τα όνειρα τα δικά τους και των παιδιών τους πραγματικότητα. Είναι μια μέρα τιμής στους ανθρώπους που οφείλουμε ότι είμαστε σήμερα ως άτομα και ως κοινωνία.
Ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης και μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί για το καλύτερο. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ,  συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.  Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Ο αγώνας που δίνουμε για τη διατήρηση αυτών των δομών στις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι πολύ μεγάλος, κάτω από την πίεση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει και η αυτοδιοίκηση. Θα συνεχίζουμε όμως να τον δίνουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μια κοινωνία στα ηλικιωμένα μέλη της, δεν είναι απλά υποχρέωσή της αλλά μέρος της καθημερινότητάς της. Γιατί είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συμπολίτες μας.
Τους οφείλουμε πολλά και τους τιμούμε πραγματικά και ουσιαστικά, γιατί ακόμα έχουν να δώσουν πολλά στην κοινωνία μας με την εμπειρία τους, τη γνώση τους, την δύναμή τους.
                                  
                                                                                                   Ο  Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ