Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σενάρια ρωσοτουρκικού «θερμού επεισοδίου» με αφορμή τη Συρία

Σενάρια ρωσοτουρκικού «θερμού επεισοδίου» προκαλεί η σύρραξη στη Συρία

Tο φόβο η εμφύλια σύρραξη στη Συρία να παρασύρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε θερμό επεισόδιο επισημαίνουν οι γεωπολιτικοί αναλυτές.
Το γεωστρατηγικό παζλ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μετά τη δημόσια συγγνώμη της Δαμασκού και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ περί αυτοσυγκράτηση, η Τουρκία φαίνεται να χειρίζεται πιο ψύχραιμα το θέμα.
Με τη Μόσχα να στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και το καθεστώς του, η Άγκυρα εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη εισβολή στη Συρία, όσο και αν δικαιολογείται τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς, είναι ικανή να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία.
Παράλληλα, η Τουρκία δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν αυξημένη ισχύ οι περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι της Συρίας οι οποίοι σε συνεργασία με τους ομοεθνείς τους σε Ιράκ και Τουρκία είναι ικανοί να αποσταθεροποιήσουν τα ευαίσθητα νότια σύνορά της.
Την ίδια ώρα ένταση και ανησυχιά προκάλεσε δήλωση «στρατηγού» των αντικαθεστωτικών της Συρίας ο ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στο κανάλι Αλ Αραμπίγια ότι «Ρώσοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη τουρκικού Φάντομ» που συνετρίβη στη Μεσόγειο ανοικτά της Συρίας στις 22 Ιουνίου. Ο ίδιος δεν στήριξε τη θέση του με κάποιες αποδείξεις αλλά η δήλωσή του και μόνο ενισχύει τις ανησυχίες ότι οι αντικαθεστωτικοί επιδιώκουν να «σπρώξουν» στην πολεμική βία τη Ρωσία αναβιώνοντας τις ρωσοτουρκικές συγκρούσεις.
Μία προέλαση των Τούρκων σττη βόρεια Συρία για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων, όπως η αντίστοιχη που επί δεκαετίες προσπαθούσαν να εδραιώσουν οι Τούρκοι στρατηγοί στο βόρειο Ιράκ, θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση είτε έμμεση απάντηση της Ρωσίας η οποία ως γνωστόν διατηρεί ναυτική βάση στην παραθαλάσσια συριακή πόλη Ταρτούς (είναι η ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή πόλη Αντάραδος).
Η εν λόγω βάση αποτελεί το μοναδικό στρατιωτικό λιμάνι του ρωσικού πολεμικού ναυτικού  στη Μεσόγριο και είχε παραχωρηθεί στο Κρεμλίνο από τον πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ, Χαφέζ το 1971 σε αντάλλαγμα της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους της Συρίας προς την ΕΣΣΔ.
Όπως αναφέρουν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα «The Sunday Times», «πριν από τρία χρόνια η Ρωσία είχε πουλήσει στον Ασαντ πολλά σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν αποδειχτεί ότι Ρώσοι ειδικοί βρίσκονταν πίσω από τα χέρια που πυροδότησαν αυτά τα συστήματα - αν δεν πάτησαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι τα κουμπιά...»
Μάλιστα όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει την αποστολή κι άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή προκειμένου να δώσει ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο ναύσταθμος έχει περιορισμένη χωρητικότητα και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τέσσερα μεσαίου μεγέθους πλοία.
Επισήμως πάντως οι δύο πλευρές προσπαθούν να κατευνάσουν τους τόνους. Η Ρωσία απειλεί με άσκηση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποτραπεί οποιαδήποτε εισβολή «τύπου Λιβύης» στη Συρία ενώ και η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη στρατηγική σημασία που έχει για την ίδια η διατήρηση των καλών σχέσεων με τη Μόσχα.
Εξάλλου οι δύο χώρες συνεργάζονται από καιρό σε ενεργειακό επίπεδο, με αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Γι' αυτό και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να χαρακτηρίσει «ατύχημα» την προσβολή τουρκικού εδάφους από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διευκρίνισε» σε όλους τους τόνους ότι το πράσινο φως που άναψε το τουρκικό κοινοβούλιο για επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους «δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις αναπληρωτών


Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την πρόσληψη 421 δασκάλων και 235 νηπιαγωγών, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 10.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2012-2013, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 421 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 235 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 έως και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr"
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:Ανακοίνωση για τις Δηλώσεις Συγκομιδής για το έτος 2012-2013

Από την Γενική ιεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονοµίας και
Κτηνιατρικής της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι οι αµπελοκαλλιεργητές, κάτοχοι
αµπελοτεµαχίων µεγαλύτερου του ενός (1) στρέµµατος (Φυσικά πρόσωπα ή Ενώσεις των
προσώπων αυτών) βάσει του άρθρου 8 του ΚΑΝ (ΕΚ) 436/09 (αντικαθιστά τον Καν 1282/01)
υποχρεούνται να υποβάλλουν το αργότερο µέχρι 31 εκεµβρίου 2012 ηλώσεις Συγκοµιδής
για το έτος 2012-2013.
Η συµπλήρωση των εντύπων ηλώσεων Συγκοµιδής είναι υποχρεωτική από τους
παραγωγούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη, και ορθή συµπλήρωσή
τους. Η υποβολή τους θα γίνει στις ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των
Περιφερειακών Ενοτήτων απ’ όπου οι ενδιαφερόµενοι θα προµηθεύονται τα σχετικά έντυπα,
θα ελέγχονται δε ως προς την «αµπελουργική έκταση εκµετάλλευσης» σύµφωνα µε τα
στοιχεία του Μηχανογραφηµένου Αµπελουργικού Μητρώου»(ΜΑΜ).
Η δηλούµενη «συγκοµισθείσα ποσότητα σταφυλιών», εφόσον όλη ή µέρος αυτής παραδίδεται
σε νόµιµα λειτουργούντα οινοποιεία (οινοποίηση) ελέγχεται κατά την υποβολή της δήλωσης
συγκοµιδής σύµφωνα µε τα αποδεικτικά παραστατικά (ζυγολόγια, δελτία αποστολής,
τιµολόγια κ.λπ.) ως προς την ποσότητα που παραδίδεται σε οινοποιεία.
Η επικαιροποίηση του ΜΑΜ στην περίπτωση που διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις γίνεται
πριν την υποβολή της ήλωσης Συγκοµιδής του.
Οι υπηρεσίες παραλαβής των ηλώσεων Συγκοµιδής θα πρέπει να παραλαµβάνουν αυτές
ενυπόγραφα και αφού πρωτοκολληθούν να χορηγούν φωτοαντίγραφο στον παραγωγό.
Όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις συγκοµιδής:
1. εν θα µπορούν να συµπεριληφθούν στα διάφορα προγράµµατα του Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης.
2. εν θα τους χορηγούνται βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λ.π που πιθανόν να είναι
απαραίτητα για οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα.
3. εν θα τους εγκρίνεται η χορήγηση οποιασδήποτε Εθνικής Ενίσχυσης
4. Θα εξαιρούνται απ’ όλα τα παρεµβατικά µέτρα του αµπελοοινικού τοµέα
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στις
/νσεις Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων
Βοιωτίας κ. Παν. Σταθιά τηλ 22613 50160
Εύβοιας κ. Σπ. Γιαννάκη τηλ 22213 53906
Ευρυτανίας κ. Νικ. Κατσίνη τηλ 22370 80250
Φθιώτιδας κ. Γεωρ. Βουρλάκη τηλ 22313 53176
Φωκίδας κ. Νικ Αράχωβα τηλ 22653 50551 ή κ. Πετρ. Μιχαλάκη τηλ 22653 50549
Ο Προϊστάµενος της Γενικής ιεύθυνσης
Αγροτικής Οικονοµίας & Κτην/κής
Σταύρος Τσελάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Α΄κατηγορίας Βοιωτίας

Pamvagiakos_P9160190
Ανοιξε το σαββατοκύριακο που πέρασε (29-30/9) η αυλαία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ερασιτεχνών της Α’ κατηγορίας σεζόν 2012-2013 που διοργανώνει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.
Δυστυχώς, η πρεμιέρα «στιγματίστηκε» από την μή κάθοδο της ομάδας της Αθλητικής Ενωσης Σκούρτων στο γήπεδο του Δίστομου για να τεθεί αντιμέτωπη με την τοπική ομάδα του Αμβρυσσέα. Ετσι, η ομάδα των Σκούρτων (αρτι προαχθείσα από την Β’ κατηγορία που προφανώς δεν τα υπολόγισε καλά) «μηδενίζεται» στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι έχουμε το πρώτο (ελπίζουμε και το τελευταίο) «3-0 α.α.» (σ.σ. «3-0 ανευ αγώνα») στον πίνακα της κατηγορίας.
Από τα οχτώ, λοιπόν, παιχνίδια του προγράμματος της πρεμιέρας έγιναν τελικά τα επτά.
Το πρόγραμμα (λόγω και των τιμωριών) είχε «σπάσει» σε δυο «δόσεις». Επτά παιχνίδια το Σάββατο 29/9 και ένα την Κυριακή 30/9.
Στις... οχτώ, λοιπόν, αναμετρήσεις είχαμε: Πέντε νίκες γηπεδούχων ομάδων, δυο νίκες φιλοξενούμενων ομάδων ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.
Η πρεμιέρα ήταν σχετικά παραγωγική αφού στα επτά παιχνίδια που έγιναν επετεύχθηκαν 20 γκολ (2,85 μέσος όρος), 12 γηπεδούχων ομάδων και 8 φιλοξενούμενων.
(Τα 3 γκολ του αγώνα Αμβρυσσέας-Α.Ε. Σκούρτων που δεν έγινε ποτέ, φυσικά και δεν συνυπολογίζονται).
Για την... ιστορία το πρώτο γκολ της σεζόν πέτυχε ο Βασιλάκης στο 21’, στο δημοτικό γήπεδο Κόκκινου.
Από την άλλη, πλευρά, δυστυχώς είχαμε και τρεις κόκκινες κάρτες.

Στα αγωνιστικά θέματα, τώρα, είχαμε:
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκαν στο νέο «μαραθώνιο» οι ομάδες του Π.Α.Ο. Κόκκινου και του Α.Ο. “Δόξα” Μουρικίου. Αμφότερες, ούσες νεοφώτιστες στην κατηγορία, εκμεταλεύτηκαν τις έδρες τους και επικκράτησαν των Α.Ε. Ορχομενού και Α.Ο. “Πήγασος” Αγιας Αννας, με 4-1 (21’ Βασιλάκης, 42’ Γ.Γεωργίου, 62’ Κάφαλης, 89’ Σύρμος–51’ Τσιοπάνι) και 3-1 [49’ Δούρος, 63’ Ραχούτης,  84’ Αλεξάκης – 72’ Γκαλαμέλος (πέν.)], αντίστοιχα.
«Διπλό» με το... «καλημέρα» στο νέο πρωτάθλημα έκαναν ο «Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου», που πέρασε με... «τρίτη» από το δημοτικό στάδιο Αλίαρτου κερδίζοντας με 3-1 (37’ Κατσαρός - 30’ Λαζάρου, 60’ Ν.Γάτσος, 77’ Λαζάρου) την ομάδα του τοπικού Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” καθώς και ο Α.Ο. Πλαταιών, που πέρασε χωρίς πρόβλημα από το δημοτικό στάδιο Θήβας κερδίζοντας με 2-0 (44’ Μπεθάνης, 85’ Κατσογιάννης) την επίσης νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Α.Γ.Σ. Ιόλαος, σ’ ένα παιχνίδι και ιστορικής σημασίας.
Το παιχνίδι που «έκλεψε» τα βλέμματα το Σάββατο 29/9, σαφώς, ήταν αυτό που έγινε στο δημοτικό στάδιο Ασπρων Σπιτιών. Κι αυτό διότι εκεί «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» δυο ομάδες που πέρσι αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Η «Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα» υποδέχθηκε την ομάδα του Α.Π.Ο. «Δάφνη» Ερυθρών. Η γηπεδούχος ομάδα, που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον περσινό «κορμο», με τα γκολ των Πολυτάρχου στο 46’ και του Καφετζόπουλου στο 58’ επικράτησε με 2-0 και μπήκε με καλό τρόπο στη σεζόν. Την κόκκινη κάρτα είδε ο Λεχρής.
Την Κυριακή 30/9 και μάλιστα στο «ουδέτερο» γήπεδο του αθλητικού κέντρου της Ε.Π.Σ.Β., στον Αγιο Σπυρίδωνα, έγινε το παιχνίδι που «κουβάλαγε» πολύ ιστορία. Η ομάδα του Α.Ο. “Επαμεινώνδας” Λεύκτρων, αν και από το 3’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Χρήστου, ισοφάρισε με τον Μακρυπούλια στο 65’ και στο 80’ με τον Καναρή κατάφερε και «γύρισε» το ματς επικρατώντας τελικά με 2-1 της ομάδας του Α.Ο. “Η Θήβα”.
Το μόνο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο ήταν και το μόνο στο οποίο δεν σημειώθηκε γκολ. Αυτό ήταν το Παμβαγιακός-Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου που έγινε το Σάββατο 29/9, επίσης στο «ουδέτερο» της Ε.Π.Σ.Β., λόγω τιμωρίας. Στο 70’ ο Καραμπετιάν είδε την κόκκινη κάρτα.
- Η ομάδα του Παμβαγιακού (φωτο) μετά από την ήττα-αποκλεισμό από την ομάδα του Α.Σ.Α. ¨Ο Παρνασσός" για το κύπελλο είχε απώλεια και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος «πληρώνοντας» τα «λάθη» της περσινής σεζόν αφού εκτίει ποινή και αγωνίζεται στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ε.Π.Σ.Β. 




Ε.Π.Σ.Β.
Α’ κατηγορία 2012-2013
1η αγωνιστική
Σάββατο 29/09/2012 (16:00’)
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα -Δάφνη Ερυθρών 2-0
Παμβαγιακός - Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου 0-0
Δόξα Μουρικίου - Πήγασος Αγιας Αννας 3-1
Π.Α.Ο. Κόκκινου - Α.Ε. Ορχομενού 4-1
Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας - Α.Ε. Σκούρτων 3-0 (α.α.)
Παναλίαρτος - Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 1-3
Ιόλαος Α.Γ.Σ. - Α.Ο. Πλαταιών 0-2
Κυριακή 30/09/2012 (16:00’)
Επαμεινώνδας Λεύκτρων - Α.Ο. “Η Θήβα” 2-1


Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
1. Π.Α.Ο. Κόκκινου 3
 2. Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας 3
 3. Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 3
 4. Δόξα Μουρικίου 3
 5. Α.Ο. Πλαταιών 3
 6. Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 3
 7. Επαμεινώνδας Λεύκτρων 3
8. Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου 1
 9. Παμβαγιακός 1
10. Δάφνη Ερυθρών 0
 11. Ιόλαος Α.Γ.Σ. 0
 12. Πήγασος Αγιας Αννας 0
 13. Παναλίαρτος 0
14. Α.Ε. Ορχομενού 0
15. Α.Ε. Σκούρτων* 0
16. Α.Ο. “Η Θήβα” # -6
* Η Α.Ε. Σκούρτων έχει ένα μηδενισμό.
# Ο Α.Ο. “Η Θήβα” έχει ξεκινήσει με -6 βαθμούς.


Επόμενη (2η) αγωνιστική
Σάββατο 06/10/2012 (16:00’)
Παμβαγιακός - Επαμεινώνδας Λεύκτρων
Α.Ο. “Η Θήβα” – Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα
Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου - Δόξα Μουρικίου
Δάφνη Ερυθρών - Π.Α.Ο. Κόκκινου
Πήγασος Αγιας Αννας - Αμβρυσσέας Δίστομου
Α.Ε. Ορχομενού - Παναλίαρτος
Α.Ε. Σκούρτων - Α.Ο. Πλαταιών
Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου - Ιόλαος. _viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοφανείς εικόνες: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τη Βουλή σε… «καφενείο»!! (VIDEO)



 Πρωτοφανείς εικόνες: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τη Βουλή σε… «καφενείο»!! (VIDEO)
Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν στη Βουλή.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχωρώντας από την αίθουσα μετά από φραστική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, εκτόξευσαν κατά πάντων εκφράσεις όπως «αλήτες,απατεώνες, κλέφτες, λαμόγια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε από το βήμα του Κοινοβουλίου πως ο   Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας ανεκδιήγητος πρωθυπουργός και Έλληνας κατά 25%!

Ο κ. Μανιάτης απάντησε λέγοντας πως «γίναμε  μάρτυρες φασιστικών, λεκτικών σκουπιδιών απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, που είναι ανάξια σχολιασμού… Ο οχετός ύβρεων και συμπεριφοράς παρακράτους, καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει, η δημοκρατία θα νικήσει».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν μετατρέποντας τη Βουλή σε … «καφενείο».

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παπά.

«Κύριε Μανιάτη έχετε το θάρρος να πάτε Αργολίδα; Εσείς θα φάτε γιαούρτια, ή μάλλον πορτοκάλια και εμάς θα μας χειροκροτά, είστε ένας μικρός Ευ. Βενιζέλος , κοινός υποθάλπτης εγκληματία. Θα σας ακούσουμε. ΠΑΣΟΚ τέλος!», σημείωσε.

«Με απείλησαν πως θα προπηλακιστώ! Είμαι εκλεγμένος βουλευτής και δε φοβάμαι! Θα κατεβαίνω πάντα… Όποιος θέλει να απειλήσει εκλεγμένο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου θα αναλάβει ευθύνη. Θα συνεχίσω με ίδια συχνότητα παρά τις απειλές από τη Χρυσή Αυγή σε βάρος μου να κατεβαίνω και να συνομιλώ με ανθρώπους Αργολίδας. Δεν φοβάμαι, είμαι όρθιος και θα κρατηθώ μέχρι τέλους όρθιος!» απάντησε ο κ. Μανιάτης.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή αστυνομικών των ΜΑΤ: Δεν αντέχουμε άλλο, θα πετάξουμε τις ασπίδες...

Το bloko.gr έλαβε χθες το βράδυ επιστολή που υπογράφεται από αστυνομικούς των ΜΑΤ και οι οποίοι δηλώνουν μεταξύ άλλων πως έχουν εξαντληθεί εξαιτίας της υπεραπασχόλησης.
"Είμαστε μια ομάδα αστυνομικών στα ΜΑΤ. 'Εχουμε ξεπεράσει...


 κατά πολύ τα όρια των αντοχών μας. Δεν είναι μόνο η οικονομική αφαίμαξη που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ούτε η αντιμετώπιση που έχουμε από τον κόσμο αλλά και από συναδέλφους. Μας θεωρούν και κυρίως η ηγεσία ως υποζύγια που μπορούν να τα κάνουν ότι και όποτε θέλουν.

Χθες, με αφορμή όσα έγιναν στο ΥΕΘΑ γράψατε για τη διάθεση μας σε μέτρα στα δικαστήρια, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στο ΥΕΘΑ, στη ΓΑΔΑ και στους καθημερινούς προς φύλαξη στόχους, γεγονός που δεν ήταν μόνο χθεσινό φαινόμενο, αλλά καθημερινό και όσο περνούν οι μέρες τα προβλήματα επιδεινώνονται.

Δεν μας έφταναν όμως μόνο τα μέτρα και οι συγκεντρώσεις, εμείς σηκώνουμε και το μεγαλύτερο βάρος του <<Ξένιου Δία>>. Μετά τα χθεσινά, τα προχθεσινά, τα γήπεδα κοκ και δίχως πολλοί από εμάς να έχουμε τη δυνατότητα διάθεσης έστω και στοιχειώδους χρόνου στην οικογένεια μας, μας ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι θέλουν 7 διμοιρίες για το κέντρο της Αθήνας και για νέους ελέγχους για λαθρομετανάστες.

Δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε στα όρια της φυσικής εξάντλησης και όχι μόνο;"

Το bloko.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αττικής Δημήτρη Καραγιαννόπουλο για να διαπιστώσει εάν όσα καταγγέλλονται ευσταθούν και πήραμε την εξής αποστομωτική απάντηση. "Και λίγα σας γράφουν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Κι εμείς ως Ένωση γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων και παροτρύνσεων να ξαναπάμε ν' αποκλείσουμε την πύλη στο Γουδή, επειδή πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι".
Διαβάστε Περισσότερα »

Επουλώνουν τις πληγές τους στον Λεβαδειακό


Επουλώνουν τις πληγές τους
Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί προσπαθούν – κυριολεκτικά και μεταφορικά – να επουλώσουν τα τραύματα τους από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ο Κόρμπος χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι και ο Ζησόπουλος έσπασε ένα δόντι του, ενώ την ίδια οι «πράσινοι» θέλουν να αφήσουν στην άκρη την ήττα στην έδρα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Οι παίκτες του Παράσχου δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο επιθετικό κρεσέντο των προηγούμενων αγωνιστικών και από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τα έσοδα από το παζάρι να πάνε για πετρέλαιο στα σχολεία

Την άποψη πολιτών ότι τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη ή μέρος αυτών πρέπει να διατεθούν για πετρέλαιο στα σχολεία μετέφερε η αντιδήμαρχος Γιάννα Νταντούμη χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο ο οποίος νωρίτερα είχε σημειώσει στη βάση της απόφασης της ΠΕΔ πως αν δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο ενδέχεται να προβεί ακόμα και σε κλείσιμο των σχολείων.
Το γεγονός αυτό όταν έγινε γνωστό στη τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς προκάλεσε την δυσαρέσκεια γονέων και κηδεμόνων μαθητών δεδομένου ότι ο δήμαρχος είναι εκπαιδευτικός.
«Περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία από τον κ. Παπαγγελή», σχολίασαν χαρακτηριστικά ορισμένοι ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν με έμφαση «να κλείσει το δημαρχείο άμα θέλει και όχι το σχολείο, από τη μια η κυβέρνηση της τρόικας σκέπτεται να επιβάλει φόρο πτυχίου και από την άλλη ο δήμαρχος να κλείσει τα σχολεία επειδή δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο».
Γεγονός είναι ότι και την περσινή περίοδο το πρόβλημα με την θέρμανση στα σχολεία της Λιβαδειάς ήταν έντονο.
Τα καλοριφέρ έκλειναν περίπου στις 11 το πρωί και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στις 10 με αποτέλεσμα προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές να καίνε ηλεκτρικές θερμάστρες. Στην ουσία δηλαδή η δαπάνη γινόταν.
Τέλος σε αρκετούς γονείς και δημότες επικρατεί η άποψη ότι όπως ο δήμαρχος βρήκε χρήματα (και πολύ καλά έκανε) και κάλυψε δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους εκ των οποίων ορισμένοι έχουν και έσοδα από συνδρομές έτσι πρέπει να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον και να διασφαλίσει την θέρμανση των σχολείων.
Μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση ορισμένοι λένε με νόημα: «Δεν πειράζει θα ξανάρθουν εκλογές και οι Λιβαδείτες ξέρουν τι θα κάνουν…».
tabloid
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας «άγιος» για Νόμπελ Ειρήνης

Ο πατήρ Γερβάσιος έχει δώσει 4.100.000 € για αποφυλακίσεις

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα είναι «ο άγιος των φυλακισμένων». 

Ο πατέρας Γερβάσιος από τη Θεσσαλονίκη έχει αφιερώσει τη ζωή του στην...

προσφορά βοήθειας σε άπορους φυλακισμένους. 

Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες του κόσμου, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 4.100.000 ευρώ!

Ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους έχουν προτείνει τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία έχει αρχίσει, καθώς η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Ο πατέρας Γερβάσιος και η διακονία αποφυλάκισης άπορων κρατουμένων «Η Οσία Ξένη» έχουν μια τεράστια προσφορά εδώ και 35 χρόνια.

Βοηθούν να ανακτήσουν την ελευθερία τους άτομα που βρίσκονται στα κρατητήρια για μικρά αδικήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους. 

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. «Η προσφορά στον κρατούμενο γίνεται σε είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Σε οικονομική συνδρομή για τις βασικές ανάγκες του. 

Σε οδοντιατρική και ορθοπεδική περίθαλψη. Σε ποικίλη συνδρομή των οικογενειών άπορων κρατουμένων. Σε μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ στα παιδιά όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός Ελλάδας, ώσπου να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Σε συμβολή στο συσσίτιο και στη θέρμανση των φυλακών της πατρίδας μας» λένε στη «δημοκρατία» από τη διακονία.

Γι' αυτή του την προσφορά αποδόθηκε στον πατέρα Γερβάσιο ο τίτλος τού «παπά των φτωχών» και του «αγίου των φυλακισμένων», αφού γυρίζει τις φυλακές μοιράζοντας ηθική, πνευματική και υλική βοήθεια στους εγκλείστους.

Τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αποφυλάκιση των χιλιάδων φυλακισμένων προέρχονται από προαιρετικές συνδρομές χιλιάδων φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών.

Με αφορμή τα 35 χρόνια προσφοράς της, η διακονία διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το αίμα ενός αθώου στα χέρια του Μάκη…

Το ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε έλεγχος κατά του αυτόχειρα, που διαπόμπευσε ο Τριανταφυλλόπουλος. Ούτε για τον Λ. Τζανή, τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ που αφαίρεσε χτες περί τις 8μμ τη ζωή του μετά τις δήθεν αποκαλύψεις....


Τριανταφυλλόπουλου ότι ελέγχεται από το ΣΔΟΕ, υπάρχει έλεγχος από το Σώμα. Νέο χαστούκι για το «ρεπορτάζ» Τριανταφυλλόπουλου συνιστά η αποκάλυψη αυτή, μετά από δηλώσεις του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, κ. Μαυρίδη, στο e-volos.gr.

Είχαν προηγηθεί οι γραπτές διαβεβαιώσεις του ΣΔΟΕ στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Πάνο Καμμένο, το όνομα του οποίου φιγουράριζε πρώτο-πρώτο στη δήθεν λίστα, όπως και στονΜ. Καρχιμάκη, ότι τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα ανθρώπων που ελέγχει το Σώμα. Ότι, ουσιαστικά, οι σχετικές αναφορές Τριανταφυλλόπουλου είναι ψευδείς.

Όμως, το τρίτο αυτό χαστούκι συνοδεύεται και από ένα πτώμα.

Ενός 57χρονου, πατέρα δύο παιδιών, τον οποίο ανακάλυψε η σύζυγός του κρεμασμένο με καλώδιο σε αποθήκη του σπιτιού τους στο Βόλο.

Μετά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του e-volos.gr και του Radio Marconi του Βόλου, Γιώργου Κουμιώτη, αποδεικνύεται ότι όλα όσα έγραφε ο Τριανταφυλλόπουλος για τον αυτόχειρα είναιπαντελώς ανυπόστατα.

Όχι, ο Λεωνίδας Τζανής ΔΕΝ ελέγχονταν στο πλαίσιο δήθεν έρευνας που δήθεν ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και δήθεν βρίσκονταν στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες»…

Μετά και τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο επιτακτικά:

- Ποιοι διέρρευσαν το πλαστό ρεπορτάζ περί λίστας του ΣΔΟΕ με 36 πολιτικούς που διερευνούν για παράνομο πλουτισμό οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, οι ισχυρισμοί της οποίας καταρρέουν, ένας-ένας;

- Τι σκοπούς εξυπηρετούσαν; Διότι εύλογα πάει το μυαλό του καθενός σε σκοτεινά παιχνίδια, εκβιασμούς και δυσώδη μηνύματα.

- Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος Τριανταφυλλόπουλου σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία; Διότι, προφανώς, ο –πάλαι ποτέ- γνωστός δημοσιογράφος έπαιξε το παιχνίδι των βρομερών συμφερόντων, διακινώντας το πλαστό ρεπορτάζ, το οποίο μονοπώλησε την επικαιρότητα επί δύο εβδομάδες, σπιλώνοντας τις υπολήψεις αθώων –όπως αποδεικνύεται- ανθρώπων.

- Τώρα, που υπάρχει ένα πτώμα, τι θα απολογηθεί ο Τριανταφυλλόπουλος στην οικογένεια αυτού του ανθρώπου;

- Τώρα, που υπάρχει ένα πτώμα, δεν είναι η ώρα να καλέσει σε απολογία τονΤριανταφυλλόπουλο και ο εισαγγελέας;

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτία ειδήσεων με διαφορά... στήθους (Video)

Ενα δελτίο ειδήσεων μπορεί να γίνει ελκυστικό για το τηλεοπτικό κοινό με πολλούς τρόπους. Το καλό για τα κανάλια είναι ο κόσμος να τα επιλέγει για το περιεχόμενο και την ποιότητα της ενημέρωσης. Το καλό για το ανδρικό κοινό, να υπάρχει ένας συνδυασμός ποιοτικής ενημέρωσης και.....


θεάματος. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ορισμένες παρουσιάστριες που είναι λίγο ελαφρύτερα ντυμένες απ' τις συνηθισμένες. Στην περίπτωσή τους, ισχύει αυτό που λέμε «αποκαλυπτικό δελτίο»... Και η τηλεθέαση θα κριθεί με διαφορά... στήθους.

Δείτε το βίντεο:

onsports

Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 ξεκινά η 21η περίοδος εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Οχι στο ερωτηματολόγιο της ντροπής


ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,
ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Συνάδελφοι:
Μερικές μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας, από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ανοίγει για τους εκπαιδευτικούς ο δρόμος για την «αξιολόγηση». Με το πρόσχημα της διαβούλευσης μέσω ενός ερωτηματολογίου, προσπαθούν να μας πείσουν για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πώς θα υλοποιηθεί η «αξιολόγηση» στον κλάδο μας.
Ποιον αλήθεια μπορούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την άποψή μας και για τη βελτίωση της ποιότητας του έργου μας; Καμία ενέργεια μέχρι τώρα δε μαρτυρά ότι βασικό μέλημα των τελευταίων κυβερνήσεων του μνημονίου, είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η προάσπιση του εκπαιδευτικού!
Πώς μπορούμε να πιστέψουμε αυτούς που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο, τον εκπαιδευτικό στην εξαθλίωση. Που οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην πλήρη εμπορευματοποίηση. Που διαλύουν ότι απέμεινε από την δημόσια εκπαίδευση, που συγχωνεύουν και καταργούν σχολεία, που καταργούν τα λεωφορεία που μετακινούνται οι μαθητές, που στραγγαλίζουν οικονομικά τα σχολεία οδηγώντας τα να μην έχουν χρήματα ούτε για θέρμανση, που προωθούν το σχολείο της αγοράς, και το αντιμετωπίζουν ως επιχείρηση , που έχει αξία μόνο αν βγάζει κέρδη.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να συναινέσουμε στην καταδίκη μας, δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις! Είναι βέβαιο ότι έχουν αποφασίσει πριν από εμάς για εμάς. Θα γίνουμε το πιόνι τους;
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
http://elmeviot.blogspot.com
elmeviot@gmail.com
elmevoi@yahoo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς


Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους , τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους Εκπαιδευτικούς, τους Μικρομεσαίους, τους Αγρότες, τη Νεολαία και όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα την πολιτική τους τοποθέτηση, να δώσουν μαχητικό παρόν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα  8/10/2012
ώρα  6.00΄ το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
Επίσης καλεί όλους να πάρουν μέρος  στην διαμαρτυρία, που θα γίνει την Δευτέρα  8/10/2012 και ώρα  7.00΄το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς.
    Όλοι μαζί  να δώσουμε ένα βροντερό παρόν, και να διαμαρτυρηθούμε για τα νέα απαράδεκτα – αντικοινωνικά – αντιλαϊκά μέτρα, που μόνο στόχο έχουν τους Εργαζόμενους, τους Αγρότες, τους Συνταξιούχους, τους Μικρομεσαίους.
Για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ της κρίσης των Τραπεζιτών και των κερδοσκόπων δανειστών.
Για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.
Για να βάλουμε φραγμό στη νέα βάρβαρη αντεργατική επέλαση κατά μισθωτών και συνταξιούχων και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ τα μέτρα
που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ !
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

                                       Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 80χρονης στο Σχηματάρι για χρέη 1,6 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

http://newpost.gr/post/158884/syllipsi-80xronis-gia-xrei-16-ekat-eyro-pros-to-dimosio/

Στη σύλληψη μίας γυναίκας ογδόντα ετών, για τεράστια οφειλή προς στο δημόσιο, ύψους 1,663 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα η αστυνομία στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Ο 80χρονη δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank


 

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών Εθνικής και Eurobank προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών σχετικά με τις φήμες για την επικείμενη συγχώνευσή τους.

Τραπεζική πηγή τόνιζε στο protothema.gr ότι η συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών -ίσως και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ιδιαίτερα τώρα που ακόμη δεν έχουν  αντιμετωπιστεί τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, γι΄ αυτό οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη.

Οργίασαν οι φήμες


«Η Εθνική Τράπεζα είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας ή συγχώνευσης». Αυτό δήλωναν αργά το βράδυ της Πέμπτης πηγές του Ομίλου της Εθνικής οι οποίες γνωρίζουν απόλυτα τις σκέψεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΕ, Αλέκου Τουρκολιά. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται mega συμφωνία μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank. Παρά το γεγονός ότι, δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της τραπεζικής συγκέντρωσης με τις εξαγορές μικρότερων τραπεζών από τις 4 θεωρούμενες συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς) πληροφορίες αναφέρουν ότι, υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των δυο τραπεζών.

Η πληροφορία αυτή σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής, «ούτε επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται».
Να σημειωθεί ότι και οι δύο τράπεζες είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας.

Όμως, την προηγούμενη Δευτέρα η μητρική τράπεζα της Εμπορικής, η γαλλική CREDIT AGRICOLE, επέλεξε τον όμιλο της Alpha Bank για να πουλήσει την Εμπορική. Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς πριν από περίπου ενάμιση μήνα εξαγόρασε την Αγροτική Τράπεζα, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Societe Generale για το κλείσιμο συμφωνίας προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο και της τράπεζας Γενική Bank.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, τραπεζίτες επισημαίνουν ότι είναι μονόδρομος και για την Εθνική και για τη Eurobank να ισχυροποιηθούν περαιτέρω. Πηγές της Eurobank μιλώντας στο protothema.gr δήλωναν άγνοια για τις πληροφορίες περί συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

Μία συγχώνευση μεταξύ Εθνικής- Eurobank θα δημιουργήσει ένα μεγάλο τραπεζικό όμιλο ο οποίος θα διαθέτει σημαντικά μερίδια σε καταθέσεις, δάνεια και ισχυρή παρουσία σε Βαλκάνια, Τουρκία και Κύπρο.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τριπλή συγχώνευση Εθνικής - Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο η κάθε τράπεζα κατέχει ποσοστό της τάξεως του 6%. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ από τους πιστωτές μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τον Καματερό στον Τσάκα: Οι «μούφες» που έσπασαν ταμεία!

Από τον Καματερό στον Τσάκα: Οι «μούφες» που έσπασαν ταμεία!

Από την περίφημη υπόθεση του Γιώργου Καματερού και του θαυματουργού νερού του μέχρι την πρόσφατη των ομογενών «σωτήρων» του έθνους και των θαυματουργών 600 δισ. τους, όλα δείχνουν πως ο τσαρλατανισμός ταιριάζει γάντι στον Έλληνα, είτε όταν τον ασκεί στους άλλους είτε όταν ασκείται εις βάρος του. Λες και κάποιος πανίσχυρος γενετικός παράγοντας έλκει αυτό τον «φτωχοδιάβολο» προς την πλάνη, την πονηριά, την απάτη και γενικά προς οτιδήποτε στερείται ρεαλιστικής βάσης!
Ίσως έχει να κάνει με τη συλλογική ιδιοσυγκρασία του: ταλαίπωρος εδώ και αιώνες, βάλθηκε να επαληθεύσει τον Δαρβίνο, αναπτύσσοντας μέσα στο χρόνο κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες επιβίωσης για να μπορέσει να «τη βγάλει καθαρή», αλλά και ένα είδος ευπιστίας που μαρτυρά την πρωτοφανή ροπή του προς την αυτοτύφλωση και τις κενές υποσχέσεις.
Γιώργος Καματερός, Βλάσης Τσάκας, Ομόλογα της Ανατολής, Δισεκατομμυριούχοι ομογενείς: τέσσερις ιστορικές περιπτώσεις μνημειώδους σωτηριολαγνείας...

Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού: Μαζική παραφροσύνη με τις «ευλογίες» του Τύπου
Ήταν Φεβρουάριος του 1976, όταν ο 36χρονος δικηγόρος από την Κω, Γιώργος Καματερός, αποφάσισε να περπατήσει στα χνάρια του διάσημου αρχαίου συμπατριώτη του Ιπποκράτη και να οδηγήσει μερικούς καρκινοπαθείς και άλλους πάσχοντες μια ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο.
Προωθούμενος από μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες με πρώτη και καλύτερη την εφημερίδα Τα Νέα, υπό τη διεύθυνση τότε του Γ. Καψή, διατεινόταν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο, αλλά και άλλες παθήσεις, με το ιαματικό γλυκύ ύδωρ που ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνέλλεγαν από μυστική πηγή του νησιού, το οποίο εμπλούτιζαν με μία σκόνη-μείγμα μετάλλων.
Τι κι αν οι χημικές αναλύσεις είχαν δείξει ότι το «ίαμα» ήταν κατά 38% σχεδόν ραδιενεργό! Γονείς με παιδιά που έπασχαν από λευχαιμία, διάσημοι ηθοποιοί, υπουργοί και βουλευτές έσπευδαν να προμηθευτούν το μαγικό φίλτρο, το οποίο μετά από λίγο καιρό ο «δαιμόνιος» δικηγόρος-γιατρός διένειμε με βυτιοφόρα στους δρόμους της Αθήνας και της επαρχίας.
Άλλες εφημερίδες, όπως η Ελευθεροτυπία, ο Ριζοσπάστης και η Εστία, ασκούσαν δριμεία κριτική στις πρακτικές του μεγάλου θεραπευτή και στους προαγωγούς του, αλλά εις μάτην.
Κουτσοί, τυφλοί, στραβοί, όλοι τους έσπευδαν στους περιβόλους των εκκλησιών, όπου ο Καματερός διοργάνωνε τα «υγιεινιστικά συσσίτια» του, για να βρουν την υγειά τους.
Τη δε αμφισβήτηση προς το προϊόν του, ο δικηγόρος την αντιμετώπιζε με σιδηρά πυγμή, αρχικά διοργανώνοντας πορείες έξω από τη Βουλή κι εν συνεχεία ιδρύοντας ειδικό γραφείο τύπου με σκοπό τη διάλυση των αρνητικών φημών που σπίλωναν το προϊόν του.
Ο Γιώργος Καματερός αυτοκτόνησε τον Μάιο του 1998 στο μαγαζί του αδελφού του στην Κω, λόγω χρεών σε τράπεζες και ιδιώτες, αλλά ενδεχομένως και λόγω βεβαρυμένου ψυχιατρικά παρελθόντος.

Βλάσης Τσάκας: Μία αγνή παναθηναϊκή καρδιά που χτυπούσε στο ρυθμό των αραβικών πετροδολαρίων!
Προσπάθησε, ξαναπροσπάθησε, πάσχισε, μάτωσε, στο τέλος άρχισε να «χαζεύει» από τα απανωτά τζετ λαγκ λόγω των επαναλαμβανόμενων ταξιδιών σε πριγκιπάτα και εμιράτα!
Η φιγούρα του μεγάλου αυτού διαπραγματευτή είναι ο ορισμός και συνάμα η πεμπτουσία της ελληνικής ψυχής - και αυτό δεν τιμά καθόλου την ελληνική ψυχή.
Εμφανίστηκε ως σωτήρας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, αλλά κανείς δεν του έδωσε τη δέουσα προσοχή παρά μόνο για να πουλήσει φύλα και να κάνει νούμερα τηλεθέασης με ένα από τα μεγαλύτερα «νούμερα» που πέρασαν ποτέ από τα τάμπλοϊντ των εφημερίδων και τις τηλεοπτικές κάμερες.
Αδικημένη προσωπικότητα που δεν έτυχε καθόλου σοβαρής αντιμετώπισης λόγω του παρουσιαστικού του, ούτε του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να ξεδιπλώσει το διαπραγματευτικό ταλέντο του. Οι αυτοκρατορίες όμως δεν χτίζονται σε μία μέρα, ούτε καν σ' ένα μήνα και αυτό ο Βλάσης Τσάκας το γνώριζε καλά, όχι όμως και το διψασμένο για αποδιοπομπαίους τράγους ποδοσφαιρόφιλο κοινό.
Δεν θα ήταν διόλου απίθανο αν αποκαλυπτόταν κάποτε πως ουσιαστικά επρόκειτο για δάκτυλο του ΟΣΦΠ με σκοπό τον εξωγηπεδικό εξευτελισμό του αιώνιου αντιπάλου.
Αξέχαστες θα μείνουν οι αισθητικά άρτιες αphotoshopάριστες φωτογραφίες των κατά καιρούς εμφανιζόμενων πριγκίπων που δήλωναν από τα γεννοφάσκια τους Παναθηναϊκοί.

Από το ομόλογο-μετοχή του κ. Αρτέμη Σώρρα στα 600 δισ. του προέδρου των ομογενών εθνοσωτήρων Μανώλη Λαμπράκη
Οι υποθέσεις είναι λίγο-πολύ γνωστές και αρκετά όμοιες ως προς το περιεχόμενό τους: στην πρώτη περίπτωση, κάτοχος μετοχών, ονόματι Αρτέμης Σώρρας, της πάλαι ποτέ Τράπεζας της Ανατολής, την οποία είχε ιδρύσει το 1904 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να την εξαγοράσει το 1932 εκμηδενίζοντας τις μετοχές της, εμφανίζει μετοχή-ομόλογο ύψους 670 δισ. ευρώ, τα οποία διαθέτει για τη διάσωση της Ελλάδας.
Στη δεύτερη περίπτωση, ομάδα ομογενών με την ονομασία «Τέλος στο Εθνικό Χρέος», υπό την προεδρία του ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη.
Η παρουσίαση του σχεδίου σωτηρίας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα με κεντρικούς ομιλητές τον προαναφερθέντα Αρτέμη Σώρρα και τον πρόεδρο Μανώλη Λαμπράκη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν ήδη καταθέσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά.

Το ανησυχητικό...
Το ανησυχητικό δεν είναι ότι κάποιοι είναι επαρκώς αφελείς ή απλώς παράφρονες ώστε να βγαίνουν προς τα έξω και να δηλώνουν έτοιμοι να «πάρουν» τη χώρα στην πλάτη τους, ούτε το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ανίδεοι έτοιμοι να τους πιστέψουν.
Το πραγματικά ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία βρίσκουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε τηλεοπτικά παράθυρα, στήλες εφημερίδων και ειδησεογραφικούς ιστότοπους.
Τα μαζικά μέσα συνιστούν το κεντρικό νευρικό σύστημα της κοινωνίας: δέχεται ερεθίσματα, γεννά και μεταβιβάζει πληροφορίες, παράγει συμπεριφορές. Και όταν το νευρικό σύστημα της κοινωνίας πάσχει, όντας ανοικτό σε κάθε σχιζοφρενικό ερέθισμα, το οποίο μάλιστα φροντίζει να το διογκώσει και να το διαδόσει μέχρι και στο τελευταίο απώτατο σημείο του συνολικού οργανισμού, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για βαριά περίπτωση ανίατης ψυχο-διανοητικής διαταραχής.
Αν θέλει ο ελληνικός λαός να βρει εξηγήσεις για το πώς γίνεται να είναι την ίδια στιγμή παμπόνηρος και «έρμαιο», δεν έχει παρά να κοιτάξει το είδωλό του στον καθρέφτη – δηλαδή, στις τηλεοπτικές και άλλες οθόνες που αντικατοπτρίζουν καθημερινά και με ακρίβεια το είναι του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται -και- η "λυπητερή" των τελών κυκλοφορίας..

Μέχρι το τέλος του μήνα θα «φορτωθούν» στο taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2013.

  • Δείτε παρακάτω αναλυτικά σε πίνακες πόσο θα στοιχίσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό σας αλλά και το πως και πότε θα πρέπει να εξοφληθούν.


Από φέτος ο τρόπος καταβολής των...  τελών κυκλοφορίας αλλάζει ριζικά καθώς καταργείται η υποχρέωση προμήθειας του σχετικού σήματος. Τα τέλη θα εξοφλούνται όπως οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή και το μόνο αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους στην τράπεζα, στα ΕΛΤΑ, ή στην εφορία (όσο θα υπάρχουν ακόμη ταμεία στις εφορίες).

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που τίθεται και τυπικά σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου:

- τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα «φορτωθούν» στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Για όσους είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο είναι και ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσής τους για το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο όχημά τους.

- για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί   ταχυδρομικά.

- και οι δυο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση του τέλους, ενώ η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιντερνετικής τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking).

- το τέλος θα βεβαιωθεί στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ, όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του taxisnet και εφόσον δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο.

- σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος στο δρόμο για το αν έχει καταβληθεί ή όχι το τέλος. Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Η αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το κόστος εκτύπωσης και ταχυδρόμησης ειδοποιητηρίων και παραγωγής των γνωστών σημάτων.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2013 έχουν ως εξής:



Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:



.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ


Προγραμματίζεται συλλαλητήριο το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν ότι θα απαντήσουν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο «με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των ευρωπαίων ηγετών».

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00 το μεσημέρι.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία» προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταίο αντίο στο Λεωνίδα Τζανή


Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αυτόχειρα πολιτικού

Εκατοντάδες φίλοι, εμφανώς σοκαρισμένοι από την είδηση και τον τρόπο του θανάτου του, από την πολιτική, την δικηγορία και την κοινωνική ζωή, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό της συζύγου και των δύο παιδιών του, οδήγησαν το απόγευμα της Παρασκευής τον Λεωνίδα Τζανή στην τελευταία του κατοικία, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και αρκετά στελέχη πέραν του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, όπως η πρώην υπουργός Εσωτερικών επί υφυπουργίας του Λεωνίδα Τζανή των κυβερνήσεων Σημίτη Βάσω Παπανδρέου.

Τραγικές φιγούρες, τόσο η σύζυγος, η οποία βρήκε κρεμασμένο τον Λ. Τζανή στο γκαράζ του σπιτιού τους το απόγευμα της Πέμπτης, όσο και τα δύο τους παιδιά.









Διαβάστε Περισσότερα »

Του είπαν θα ζήσει 6 μήνες - Δείτε τι πήγε κι έκανε μόλις το έμαθε!

Tρεις μήνες, ο 55χρονος Malcolm McMahon από την Βρετανία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

Οι γιατροί του είπαν ότι... είχε μόλις έξι μήνες ζωής.

Σοκαρισμένος ο 55χρονος αποφάσισε να κάνει κάτι το ακραίο…
πούλησε όλα του τα υπάρχοντα!

Ο Malcolm McMahon πούλησε το σπίτι του, όλα του τα πράγματά, οτιδήποτετου είχαν αφήσει κληρονομιά οι γονείς του, μέχρι και τον αγαπημένο του σκύλο!Ο 55χρονος ανακοίνωσε στην σύντροφο του τα συνταρακτικά νέα, όπως επίσης και το ότι θα της άφηνε πολλά χρήματα όταν θα έφευγε από τη ζωή για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και χωρίς αυτόν.

«Ήθελα απλά να εξαργυρώσω ό,τι είχα πριν πεθάνω. Άρχισα να πουλάω τα πράγματά μου τρεις μέρες αφότου οι γιατροί μου είπαν ότι θα πεθάνω.

Σκέφτηκα μάλιστα και να αυτοκτονήσω », είπε ο Malcolm.

Ο βρετανός έχασε ακόμα και το δίπλωμα οδήγησής του όταν συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένος! Όπως είπε ο McMahon, είχε βγει να πιεί για να ξεχάσει τον πόνο του!

Πριν από λίγό καιρό, ο άτυχος άντρας πήγε ξανά στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αυτό που του ανακοίνωσε ο γιατρός όμως, ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικό για τον Malcolm.

Ο McMahon δεν έπασχε τελικά από καρκίνο!

Ο 55χρονος, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό που του συνέβη.

"Ακόμα είμαι ψυχικά και συναισθηματικά τραυματισμένος από όλη αυτή την ιστορία και δεν νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ", είπε.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκή επιταγή στον Ερντογάν για κήρυξη πολέμου σε οποιαδήποτε χώρα!

Για το διάστημα ενός χρόνου από σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση θα έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα (και όχι μόνο στη Συρία), σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Η λεπτομέρεια αυτή καθιστά το καθεστώς ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή που περικλείνεται μεταξύ Καυκάσου- Μεσοποταμίας- Αν. Μεσογείου κι Αιγαίου άκρως ευαίσθητη κι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Ειδικότερα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση και ο στρατός έχουν άδεια κήρυξης πολέμου σε «ξένες χώρες». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ότι ο στρατός έχει το ελεύθερο για το διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου ,να επέμβει σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, αν το κρίνει απαραίτητο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε η εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας ...το απαραίτητο ζουμ στην επίμαχη φράση:


(Yabanci ülkelere: Ξένες χώρες )

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) İlhan Cihaner, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Το διάταγμα που έκρυψαν από τον λαό», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πήρε απεριόριστη άδεια να κηρύξει πόλεμο ξένες χώρες και όχι μόνο στη Συρία. zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

To χτύπημα με ανάποδο γκλοπ που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει κατακλύσει facebook και twitter, με δεκάδες χρήστες να την μοιράζονται μεταξύ τους και να καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη χρήση βίας των αστυνομικών κατά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

Το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και απεικονίζει άνδρα των δυνάμεων των ΜΑΤ να χτυπάει με δύναμη απεργό, σε σημείο που ο δεύτερος έχει ματώσει, ενώ το γκλοπ είναι γυρισμένο ανάποδα... κάτι που φυσικά αποφεύγεται, λόγω των δυνατών τραυματισμών που μπορεί να προκαλέσει.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκά) που είχαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της λεωφόρου Μεσογείων - εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους - εισέβαλαν στον περίβολο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πολιόρκησαν τις κύριες εισόδους των Επιτελείων.

Με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν μάταια τους διαδηλωτές που είχαν καταφέρει να σπάσουν τα ρολά.

Οι σκηνές ήταν πολύ άγριες, καθώς οι άντρες των ΜΑΤ χτυπούσαν με γκλοπ τους διαδηλωτές με τις μαύρες σημαίες, ενώ σημειώθηκαν περίπου 6 τραυματισμοί και συλλήψεις ατόμων του προεδρείου των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Απαράδεκτο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι έστειλαν τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ να διαπραγματευτεί - αναποτελεσματικά τελικά - με τους διαδηλωτές, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία παρέμενε άφαντη.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή, οι προσαχθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι 12, καθώς και δύο άτομα που αναζητούνται, βαρύνονται με τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στον Πύργο: Αλλοδαποί επιτέθηκαν σεξουαλικά σε φοιτήτριες!

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη του Πύργου και μάλιστα μέρα – μεσημέρι. Λίγο πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr δύο ή τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν και παρενόχλησαν σεξουαλικά σε τέσσερις φοιτήτριες στο χώρο δίπλα από το αθλητικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας πλησίον του ΤΕΙ.

Άμεση ήταν η αντίδραση περίοικων που κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία και κυνήγησαν οι ίδιοι τους δράστες. Τελικά άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν καιακινητοποίησαν έναν αλλοδαπό ως ύποπτο για την υπόθεση και λίγα λεπτά αργότερα έγινε και ηπροσαγωγή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο ilialive.gr ότι είδε νεαρές κοπέλες να κυνηγούν ένα νεαρό μελαγχροινό, με τζιν και λευκό πουκάμισο, ψηλός και η κοπέλα να του φωνάζει για την επίθεσή που είχε δεχθεί νωρίτερα.

Κάτοικοι στην περιοχή διαμαρτύρονται λέγοντας χαρακτηριστικά πως το αθλητικό κέντρο έχει καταντήσει… οίκος ανοχής και τα παιδιά τους κινδυνεύουν καθημερινά, όταν πηγαίνοντας εκεί για παιχνίδι τα πλησιάζουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν πονηρούς σκοπούς.

«Δεν γίνεται να στεκόμαστε στα μπαλκόνια για να παρακολουθούμε τα παιδιά μας μην συμβεί κάτι, εδώ στο κέντρο του Πύργου» ανέφεραν γονείς.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Ρομά μπήκαν σε εργοστάσιο στον Ελεώνα για κλοπή




Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από ανενεργό εργοστάσιο στον Ελαιώνα Βοιωτίας
Συνελήφθησαν, χθες (04-10-2012) το απόγευμα στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 32 και 18 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής από ανενεργό εργοστάσιο.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 17:00΄ το απόγευμα, οι δύο δράστες, αφού έκοψαν την συρμάτινη περίφραξη, εισήλθαν εντός του εργοστασίου, που βρίσκεται στην 11η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Χαλκίδας, με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα γειτονικού εργοστασίου και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες, πλησίον του εργοστασίου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα Ισραηλινών στο Δίστομο


thumb
Ενισχύεται και από το εξωτερικό το κύμα ''προσκυνηματικού τουρισμού'' στο Μαρτυρικό Δίστομο για την απότιση φόρου τιμής στους 218 Διστομίτες που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.Την Τετάρτη  επισκέφθηκαν το Μουσείο Σφαγής - Θυμάτων Ναζισμού - 200  Ισραηλινοί - μεταξύ των οποίων ήταν και συγγενείς των Ελλήνων Εβραϊκής καταγωγής από την Θεσσαλονίκη και την Καστοριά - οι οποίοι ταξίδεψαν από το Ισραήλ για τον σκοπό αυτό.
Στο χώρο του Μουσείου, παρόντος του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Ιωάννη Πατσαντάρα, πραγματοποιήθηκε ένα ιδιότυπο μνημόσυνο σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν το άναμμα 6 κανδηλιών για τα 6.000.000 θύματά τους από τους Ναζί(φωτόγραφία) Το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα από της  μικρής διάρκειας αναφορές στο χαμό των συγγενών τους πριν από το άναμμα κάθε κανδήλας και ο ύμνος που έψαλαν υπό το αποτυπωμένο στις φωτογραφίες βλέμμα των θυμάτων της Σφαγής Διστόμου που είναι ανηρτημένες στους τοίχους του  υποβλητικού χώρου του Μουσείο.
Ο Δήμαρχος  τους ευχαρίστησε τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία αυτής της επίσκεψης, προσθέτοντας ότι : «…από τα βάθη των αιώνων τα δύο αυτά έθνη παλεύουν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Τον αγώνα αυτό τον πληρώσαμε τόσο πολύ με αίμα και θηριωδίες από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όσο λίγοι λαοί. Σήμερα σ’ αυτό τον χώρο στους 218 Διστομίτες προστέθηκαν και τα 6 εκατομμύρια Ισραηλινών. Ο δρόμος για την τελική δικαίωση είναι μακρύς και γι’ αυτό παλεύουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε….».
Οι Ισραηλινοί, που ανήκουν κ στην μεγαλη χορωδία του Ισραήλ Mila πραγματοποιούν προσκυνηματικό -χορωδιακό τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκαν και το παρακείμενο Βυζαντινό  Μοναστήρι του Οσίου Λουκά απ’ όπου αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από την αρχιτεκτονική και τα ψηφιδωτά του Ναού, όσο και από την ομορφιά του τοπίου.Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ Τορόν,Πρόεδρος της περίφημης χορωδίας με 3.000 μέλη και Προεδρος την ένωσης χορωδιών Ισραήλ με 90.000 μέλη. Υποσχέθηκαν ότι οι επισκέψεις θα συνεχιστούν με νέες αποστολές, στο όμορφο Διστομο για να επισκεφθεόυν και να προσκυνήσουν το Μουσείο και το Μαυσωλείο.
Τουριστική αίγλη
Παράγοντες του Διστόμου Βοιωτίας επισημαίνουν ότι τα τελευταία  χρόνια με την πρόδο της δικαστικής διένεξης των συγγενώντων θυμάτων με το Γερμανικό κράτος και την παρέμβαση της Ελλάδας στην δίκη που γινόταν στην Χάγη, έχει αναπτυχθεί πολύ το Δίστομο - και κατα συνέπεια και ό Οσιος Λουκάς- ως ένα ΄΄πακέτο'' προσκυνηματικού τουρισμού. Σε αυτό βοηθάει, λένε, η μικρή απόσταση από την Αθήνα ( μόλις149 χιλιόμετρα), η προσβασιμότητα από πολλές πλευρές μέσω μεγάλων οδικών αξόνων (Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, Ναυπάκτου- Αθήνας)) , η γειτνίαση με το παγκόσμιας τουριστικής αίγλης και επισκεψιμότητας Μαντείο των Δελφών, αλλά και η εγγύτητα ''εξοδου'' πρός την θάλασσα (Παραλία Διστόμου,Αντίκυρα) και το βουνό (Ζεμενό, Αράχωβα από την πλευρά του Παρνασσού και Στείρι, Κυριάκι πρός την πλευρά του Ελικώνα ).
Παράλληλα τα τουριστικά γραφεία  ''αναβιώνουν'',την τουριστική αίγλη του ιδιαίτερα κατανυκτικού Μοναστηριού του Οσίου Λουκά που είχε κάπως μειωθεί πρό ετών, με νέα δρομολόγια διπλού πλέον προορισμού (Μοναστήρι -Δίστομο).Το τελευταίο προσφέρει έκτος από το Μαυσωλείο και το Μουσείο Σφαγής άλλο ένα  Μουσείο Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και έκθεση παλαιών αντικειμένων και εργαλείων για την διατήρηση της κληρονομιάς- όλα είναι ανοιχτά και Σαββατο και Κυριακή!.
Όλα αυτά έχουν δώσει  μεγάλη ώθηση, -τηρουμένων των αναλογιών φυσικά-   στο Δίστομο με πολλές επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων -Λυκείων, φοιτητών, Κέντων Ηλικιωμένων, Συλλόγων κλπ αλλά και μεμονομένων ατόμων. Συνδυάζουν δε΄και μια ευχάριστη παραμονή στην κωμόπολη με τα παραδοσιακά πετρόστρωτα σοκκακια, τις ιστορικές γωνιές που έδωσε μάχες ο Καραισκάκης και ο Μπότσαρης, το περίφημο τειχος της Αρχαίας Αμβρυσσού  και τα όμορφα μαγαζιά  στις πλατείες του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνο ναρκωτικό σε μορφή μουσικής τρελαίνει τον εγκέφαλο!

Συναγερμός για το νέο και άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό iDoser που κατασκευάζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου...
και κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει τους τελευταίους μήνες στις ελληνικές διωκτικές αρχές.Μην φανταστείτε τίποτα χάπια, σκόνη ή ναρκωτικό σε υγρή μορφή. Η εθιστική «ουσία» που τρελαίνει τον εγκέφαλο υποσχόμενη «διεγερτικές εμπειρίες», κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία και έτσι ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν εύκολα να προμηθευτούν τη «δόση» τους από το ίντερνετ.«Η δόση είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία (MP3) και πωλούνται ως αρχεία drg. Με ένα ειδικό πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο ίντερνετ, ο χρήστης μπορεί να τα “κατεβάσει”, να τα ακούσει και να “φτιαχτεί”. Χρειάζεται ένα απλό download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μια πετσέτα ή μαντίλι και συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, το iDoser αναλαμβάνει δράση και “ξυπνά” συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το ναρκωτικό δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και για αρκετή ώρα ο χρήστης βρίσκεται εκτός εαυτού» τονίζει αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται «για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο καθώς οι δράστες για να προσελκύσουν πελάτες, φροντίζουν να δίνουν τις πρώτες “δόσεις” δωρεάν».
Από τις αρχές του χρόνου, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με περιστατικά που αφορούσαν το ναρκωτικό iDoser. Μάλιστα, το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μια απελπισμένη μητέρα από το Παλαιό Φάληρο επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζήτησε βοήθεια για τον ανήλικο γιό της. Όπως είπε η ίδια σερφάριζε επί ώρες στο ίντερνετ, άκουγε μια περίεργη μουσική και έπειτα «τρελαινόταν»: βρισκόταν σε υπερένταση και δε μπορούσε να ελέγξει τις αντιδράσεις του.
Ήδη, οι ιστοσελίδες-βαποράκια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και σε κάποια site παρέχονται και οδηγίες. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές «δόσεις», πωλούν τα ηχητικά ναρκωτικά σε πολύ φθηνές τιμές (5 δολάρια) προκειμένου να έχει πρόσβαση ο καθένας, ακόμη και ανήλικα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς για να ελέγχουν σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνει το παιδί τους και με ποιούς έχει έρθει σε επαφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλος Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαιμάχων στο Αθλητικό Στάδιο Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ