Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Απονομή στο Dragster .Αποκλειστικά Viotiashop

 Μερικές φωτογραφίες από την απονομή την δεύτερη ημέρα των αγώνων στη Βοιωτία αποκλειστικά από το Viotiashop. Πολύ σύντομα όλη η διήμερη εκδήλωση σε βίντεο.









Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Καλλικρατική εκδοχή των τριγμών στο μνημονιακό σύστημα, που τα κινήματα πολιτών πρέπει να ανατρέψουν.

Η παραίτηση του περιφερειακού συμβούλου Π. Παπαϊωάννου έριξε την αυλαία σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η διασύνδεση ανάμεσα στην εξουσία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται καταφανής και ενώ εξελίσσεται η σφοδρή επίθεση στην ελληνική κοινωνία και το δημόσιο πλούτο.

 Σαν τέτοια επιχειρήσαμε να την αναδείξουμε, φέρνοντας το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και ρωτώντας ευθέως τον Περιφερειάρχη για το πώς ο εν λόγω σύμβουλος, ψήφιζε στην Επιτροπή περιβάλλοντος για θέματα επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόταν, αλλά και για το ότι ανέλαβε υπεργολαβικά από τον όμιλο Μυτιληναίου, μεγάλο έργο της περιφέρειας.

     Η οξύτητα και το περιεχόμενο της αντίδρασης, τόσο του ίδιου του Περιφερειάρχη, όσο και των περισσότερων μελών του συμβουλίου, ήταν αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο διεκδικούν ως αναφαίρετο δικαίωμά τους να μην ελέγχονται στην άσκηση της εξουσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στον νόμο του Καλλικράτη, υπάρχουν δύο διαφορετικά άρθρα (172 και 117, παρ.3), στα οποία ρητά απαγορεύεται να ψηφίζουν οι σύμβουλοι για θέματα για τα οποία έχουν υλικό ή ηθικό συμφέρον, καθώς και να εκτελούν έργα της περιφέρειας. 
Στην ίδια τακτική οφείλεται και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, κατά παράβαση των κανονισμών, δεν έχουμε πάρει απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις για αντίστοιχα θέματα. Δεν θεωρούμε, ασφαλώς, μοναδικό το φαινόμενο του παραιτηθέντος συμβούλου, ούτε θεωρούμε το θέμα λήξαν:  από την πλευρά μας, όσες αντιδράσεις και αν υπάρχουν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσει το γαϊτανάκι των πολλαπλών εξαρτήσεων ανάμεσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εθνικούς εργολάβους, τους ντόπιους αντιπροσώπους τους και την τοπική και κεντρική εξουσία. Να αγωνιζόμαστε για να κόψουμε τα πλοκάμια που επιχειρούν να χειραγωγούν ολόκληρη την κοινωνία και να την μετατρέπουν σε άφωνο παρατηρητή πολιτικών και πρακτικών που την κατεδαφίζουν.
     Δεν περιμέναμε, φυσικά, από τον κ. Παπαϊωάννου να αναγνωρίσει τους πραγματικούς λόγους της άτακτης (α)υποχώρησής του. Από τον κ. Περιφερειάρχη, ωστόσο, έχουμε την απαίτηση να εξηγήσει δημόσια τους λόγους για την προκλητική πολιτική υποστήριξη του, στον μέχρι χθες, συνεργάτη του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον υποδέχεται κομπλέ o Λεβαδειακός


Τον υποδέχεται κομπλέ 
Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε την Κυριακή (7/10) η προπόνηση του Λεβαδειακού, ενόψει του εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα, το γεγονός πως ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους για το παιχνίδι απέναντι στον σύλλογο της Κομοτηνής του λύνει τα χέρια.

Η αποστολή του Λεβαδειακού:

Κυριακίδης, Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Κοτίτσας, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου και Μπουντόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και νεκρούς ανασταίνει ο Τσοχατζόπουλος! Είχε λογαριασμούς στην Ελβετία, στο όνομα ΜΑΚΑΡΙΤΗ!!

Το όνομα ενός... νεκρού είχε χρησιμοποιήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην προσπάθεια του να καταστήσει τους λογαριασμούς του στην Ελβετία «άφαντους».

Η off shore εταιρεία του Τσοχατζόπουλου Blue Bell, η οποία ήταν...

από τις βασικές εταιρείας διακίνησης του μαύρου χρήματος, όρισε το 2009 εκπρόσωπο της τον Σαράντη Μητατσέλη, ο οποίος όμως είχε αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο από το 2002 !!

Η μετά θάνατον πρόσληψη (!!) του Μητατσέλη είχε γίνει, όπως αναφέρεται σε σχετικά δικαστικά έγγραφα, προκειμένου να μην ικανοποιηθούν συνδρομές δικαστικές προς την Ελβετία της Ελληνικής Βουλής και της Εισαγγελίας, από τις 15 Δεκεμβρίου του 2004 και τις 20 Μαρτίου του 2006.

Μάλιστα το 2005 ο νεκρός με πλαστή πράξη φερόταν να διαλύει την εταιρεία, προκείμενου να δημιουργηθούν εμπόδια στις ελβετικές έρευνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Νοίκιασε" το ίδιο διαμέρισμα σε 22 διαφορετικούς ενοίκους.Και δεν ήταν καν δικό του

Oυτε έναν, ούτε δύο , ούτε τρείς αλλά 22 ανθρώπους που ήθελαν να ενοικιάσουν ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη κατάφερε να ...
εξαπατήσει ενας 57 χρονος αποσπώντας τους χρήματα ως προκαταβόλη Ο δραστης που συνελλήφθη παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος που δεν του άνηκε καν , έκλεινε συμφωνίες με υποψήφιους ενοικιαστες και έπαιρνε τα χρηματα.
Με τον τρόπο αυτόν είχε καταφέρει να εξαπατησει 22 ατομα παίρνοντας συνολικά 7700 ευρω.

seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακης, «Μάκαρος», Λάκης -Το VIP «τρελό παρεάκι» της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού

Ακης, «Μάκαρος», Λάκης -Το VIP «τρελό παρεάκι» της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού

Από την ηλιοθεραπεία του Λάκη Γαβαλά, ως τις καθημερινές ανέκδοτες ιστορίες που διηγείται ο Μάκης Ψωμιάδης στους σωφρονιστικούς και τις αγωνίες του Ακη Τσοχατζόπουλου στην 6η πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού γράφεται καθημερινά και μια πράξη σε ένα δράμα ζωής με πρωταγωνιστές πρώην πλούσιους και ισχυρούς.
Προβεβλημένοι παράγοντες της ζωής του τόπου που επι χρόνια κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα βρίσκονται συγκεντρωμένοι πλέον στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού,προφυλακισμένοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα. Γενικά, στην 6η πτέρυγα επικρατεί ένας άλλος κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των συγκρατουμένων. Δεν υπάρχουν φωνές, απειλές, εξάρσεις βίας. Είναι όλοι γνωστοί και διάσημοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, το πρώτο πρόσωπο που συναντά συνήθως κάποιος μπαίνοντας από την πόρτα της 6ης πτέρυγας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας μόδας Λάκης Γαβαλάς ο οποίος όταν δεν κάνει ηλιοθεραπεία και γυμναστική στο προαύλιο των φυλακών βρίσκεται καθισμένος δίπλα στον υπάλληλο που κάνει το έλεγχο στους εισερχόμενους. Παρακολουθεί τηλεόραση από μια μικρή συσκευή κατά προτίμηση τη μεσημεριανή ζώνη, σχολιάζοντας με τους διπλανούς του την επικαιρότητα,όπως αυτή καταγράφεται από τις εκπομπή αυτές.
Προχωρώντας, δύο βήματα δίπλα βρίσκεται ένα μικρό δωμάτιο με μια ντουλάπα, ένα γραφείο και τρεις καρέκλες το οποίο τα πρωινά αποτελεί το«στρατηγείο» του Κώστα Γιαννίκου. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Alter με τις δεκάδες επιχειρήσεις στο χώρο των ΜΜΕ και του θεάτρου, και της μουσικής βιομηχανίας διαβάζει καθημερινά ξένα περιοδικά, εφημερίδες και θεατρικά σενάρια.
Από το γραφείο αυτό αποχωρεί νωρίς το απόγευμα καθώς χρησιμοποιείται για τις συναντήσεις όλων των κατηγορουμένων με τους νομικούς τους συμβούλους.
Αυτό χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση με τις μίζες προκειμένου να ενημερωθούν από τους δικηγόρους και να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Οι κρατούμενοι στην 6η πτέρυγα,σε αντίθεση με όλες τις άλλες πτέρυγες, μένουν στα κελιά ανά δύο. Μοναδικές εξαιρέσεις ο τελευταίος χουντικός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής και ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος εξακολουθεί να διαμένει στο... αγιασμένο από τον ηγούμενο Εφραίμ κελί.
Ο πρώην υπουργός από την πρώτη στιγμή αποτελεί έναν ήσυχο κρατούμενο, ευγενή αλλά και με απόμακρο ύφος και διάθεση απέναντι στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως ο πρώην υπουργός Αμυνας έχει αρχίσει ν ζητάει κάποιες χάρες από τους φύλακές του. Κυρίως τους παρακαλεί να τηλεφωνήσουν στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη η οποία κρατείται «μεσοτοιχία»» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και να της ζητήσουν να επικοινωνήσει μαζί του. Κάθε φορά όμως συναντούν την κατηγορηματική άρνηση της κυρίας Σταμάτη να ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου.
Οπως είναι φυσικό η καθημερινότητα μέσα στις φυλακές δημιουργεί μονοτονία και οι κρατούμενοι ανεξαρτήτως των χρημάτων και της κοινωνικής τους θέσης είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες της λειτουργίας τους.
Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο περιορισμένο χώρο οι λιγοστοί συγκρατούμενοι δημιουργούν μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις, έστω και τυπικές.
Οι μοναδικοί που όχι μόνον δεν μιλάνε, αλλά δεν ανταλλάσσουν ούτε καν μια ματιά είναι ο κ. Τσοχατζόπουλος με τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα τον άνθρωπο που φέρεται να είχε ορίσει ως διαχειριστή των off shore εταιρειών που κατηγορείται ότι είχε. Βεβαίως οι συναντήσεις αυτές είναι σπάνιες καθώς ο κ. Ζήγρας προτιμά την ησυχία του κελιού που όπου διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα και κρατά σημειώσεις για την υπόθεσή του.
Δύο από τους κρατουμένους ασχολούνται ιδιαιτέρως με τα της εκκλησίας της φυλακής. Και οι δύο έχουν διατελέσει εκτός των άλλων και ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο συγκατηγορούμενος του Ακη, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, πρώην μεγαλοπαράγοντας του ΠΑΟΚ, οποίος έχει αναλάβει την καθημερινή φροντίδα της μικρής εκκλησίας των φυλακών.
Ο άλλος είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Ψωμιάδης, ο αποκαλούμενος και Μάκαρος ή Big Mak που έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα στην 6η πτέρυγα μαζί με το γιό του Σταύρο, προφυλακισμένοι για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ο ιδιαίτερα αγαπητός στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους Μάκαρος όταν δεν περνά τις ώρες του στα γραφεία των δεσμοφυλάκων διηγούμενος απολαυστικές ιστορίες για τη ζωή του, ασχολείται και αυτός με την εκκλησία των φυλακών.
Μάλιστα, στις 8 Σεπτεμβρίου ημέρα εορτασμού της γεννήσεως της Θεοτόκου ο Μάκης Ψωμιάδης παρήγγειλε σε ανθοπωλείο λουλούδια και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον στολισμό της εκκλησίας της φυλακής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr
: ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναφέρουν τις εξετάσεις για τους μαθητές του Δημοτικού

Επαναφέρουν τις εξετάσεις για τους μαθητές του Δημοτικού

Το ενδεχόμενο της επαναφοράς των εξετάσεων στο Δημοτικό εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα «κενά» στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.
Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα με στόχο να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας και θα διεξάγονται στη Γ' και στη ΣΤ' τάξη,
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα «κενά του Δημοτικού» ενοχοποιούνται για τη σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000-80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.
Από τους μαθητές που εμφανίζονται στο «κάδρο» της σχολικής αποτυχίας, περίπου 40.000 εγκαταλείπουν το σχολείο και χάνονται σε άγνωστες κοινωνικές διαδρομές, όπου δεν μπορούν να τους εντοπίσουν οι επίσημες στατιστικές. Οι υπόλοιποι είναι όσοι κάθε χρόνο «κόβονται» και βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το σχολείο, αναγκασμένοι να επαναλάβουν την τάξη. Αν τα καταφέρουν, υπάρχουν πιθανότητες να συνεχίσουν το σχολείο. Οι στατιστικές λένε ότι όσοι απορρίπτονται για δεύτερη φορά συνήθως ρίχνουν πίσω τους μαύρη πέτρα.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προσκρούει στη χρηματοδότηση. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας έχουν σταματήσει, επειδή έχει κλείσει η στρόφιγγα των κοινοτικών πόρων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, αναζητείται έξοδος μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς «η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και η συγκράτηση της μαθητικής διαρροής είναι μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».
Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει, επίσης, να πείσει τους εκπαιδευτικούς ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη μέση και το τέλος του Δημοτικού δεν θα χρησιμοποιηθούν ως ποσοτικοί δείκτες για την αξιολόγηση που έχει δρομολογηθεί.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προγραμματίζεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Dragster στην Κωπαϊδα.Αποκλειστικά Viotiashop


Dragster στην Κωπαϊδα.Αποκλειστικά Viotiashop To Viotiashop κάλυψε την πρώτη μέρα αγώνων αυτοκινήτων Dragster στην Κωπαϊδα στις 6 Οκτωβρίου 2012. Όλη η ομάδα του viotiashop  ήταν εκεί από το πρωί και κάλυψε όλο το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο θα σας παρουσιάσουμε σε ολοκληρωμένο βίντεο μετά από την δεύτερη ημέρα αγώνων.
Προς το παρόν απολαύστε φωτογραφίες αποκλειστικές viotiashop.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Όποιος ενδιαφέρεται για φωτογραφίες χωρίς λογότυπο ας επικοινωνήσει στο email info@viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι οι φόροι που θα πληρώσουν οι οικογένειες με τη νέα κλίμακα

Όλοι οι φόροι που θα πληρώσουν οι οικογένειες με τη νέα κλίμακα
Πάνω απο 700 εκατ. ευρώ θα είναι οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που θα υποστούν 1,4 εκ. οικογένειες από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Κι αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα  Ελεύθερος Τύπος, παρά το γεγονός οτι τα χορηγούμενα απο τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις. Οι λόγοι για τους οποίους θα προκύψουν τόσο μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις περισσότερες οικογένειες με παιδιά είναι οι εξής:

1.Με τη κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα θα προκύψουν πρόσθετες ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχος οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ καθώς επίσης και για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες.Οι επιβαρύνσεις αυτές μάλιστα θα κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων!

2.Με την αντικατάσταση των επιδομάτων του ΟΓΑ οι οικογένειες θα υποστούν και άλλες εισοδηματικές απώλειες και αυτό γιατί τα νέα επιδόματα που θα λαμβάνουν θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μειωμένα. Οι τρίκτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!

3.Ακόμη και πολλές οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως και 3.150 ευρώ το χρονο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως και 960 ευρώ το χρόνο!

Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις:

1.Θα καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα όρια αυτά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα κάθε φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από τρίτο και τα επόμενα. Με την κατάργηση των αφορολογήτων για τα τέκνα όμως, όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, είτε έχουν παιδιά είτε δεν έχουν.

Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους αποκτούν εισοδήματα προερχόμενα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερα επαγγέλματα. Θα επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερα πρόσθετα ποσά φόρων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επειδή θα χάσουν και τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων και το βασικό αφορολόητο των 5.000 ευρώ.

2.Τα επιδόματα από τον ΟΓΑ, θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει εισοδηματικών κρητιρίων. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο, 50 ευρώ για το τρίτο, 50 ευρώ για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.
Τα ποσά αυτά θα δίνονται σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα της οικογένειας είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ δεν θα της χορηγείται κανένα επίδομα!briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παπάς χορεύει και τραγουδάει το "Ο Κυρ Θάνος πέθανε" μπροστά σε φέρετρο![ΒΙΝΤΕΟ]

Όσο και αν δεν το χωράει ο νους σας, είναι απολύτως αληθινό! Παπάς στην Κύπρο, όπως θα δείτε και στο βίντεο, χόρευε μπροστά από το φέρετρο ενός άνδρα! Το βίντεο [ΒΙΝΤΕΟ]...


έδωσε στη δημοσιότητα το sigma Κύπρου! Φαίνεται και ακούγεται πολύ καθαρά ένας ιερέας (Ο Θεός να τον κάνει...), ο οποίος αντί να ψάλλει το νεκρό, χορεύει και τραγουδάει το... "Ο Κυρ Θάνος πέθανε"!

Ο "ιερέας" είναι δυστυχώς αληθινός και δεν πρόκειται για φάρσα. Μάλιστα, όπως καταγγέλουν πολλοί, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά σε άλλα που έχει κάνει και βιντεοσκοπήσει κατά καιρούς. Με το ράσο και το θυμιατήρι, δεν διστάζει να ξεφτιλίσει έναν εκπλιπόντα...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο κοσμοπολιτισμός στη λογοτεχνία» το θέμα της συζήτησης με το συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ




Με αφορμή τα βιβλία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

· Μέρες Αλεξάνδρειας
· Φιλμ Νουάρ
το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν
σε συζήτηση με τον συγγραφέα αφιερωμένη στο θέμα:

«Ο κοσμοπολιτισμός στη λογοτεχνία»

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012
ώρα 8.00 μμ

στο χώρο του βιβλιοπωλείου
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 47, (πρώην Πεσ. Μαχητών), Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστήμονες κατασκεύασαν τεχνητό κρέας για... χορτοφάγους

Επιστήμονες κατασκεύασαν τεχνητό κρέας για... χορτοφάγους

Τεχνητό κρέας υποστηρίζουν οι μηχανικοί της αμερικανικής εταιρείας Modern Meadow πως μπορούν να φτιάξουν, μέσω μίας μοναδικής τεχνολογίας.
Όπως τελικά υποστηρίζουν οι επιστήμονες, πρόκειται να παράγουν ίνες κρέατος από μόρια ιστών από μύες ζώων. Στην συνέχεια αυτό το λεγόμενο «ημιπροϊόν» θα υπόκειται σε επεξεργασία (θα πιέζεται) προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη μορφή και στην συνέχεια θα καλλιεργείται σε βιοαντιδραστήρα.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία ευρεσιτεχνία της Modern Meadow η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα βγει στην διεθνή αγορά.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει η εταιρεία το συγκεκριμένο προϊόν θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να καταναλώσουν κρέας αλλά δεν το κάνουν για ηθικούς λόγους.
Παράλληλα όπως υποστηρίζουν θα πρόκειται για τον πιο οικολογικό τρόπο προκειμένου το κρέας να φτάσει στον άνθρωπο εν αντιθέσει με τις φάρμες ζώων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται το χαράτσι των ενοικίων-Στο στόχαστρο ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες

Έρχεται το χαράτσι των ενοικίων-Στο στόχαστρο ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες

Ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% ετοιμάζουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα βάζοντας στο στόχαστρο 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες.
Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα!
Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων. Τη ρύθμιση αυτή είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σχετικές εκθέσεις που είχαν υποβάλει τα τεχνικά κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.
Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση:
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ!
Προσαυξήσεις
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τρία παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 2.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ θα φθάνει τα 3.720 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τέσσερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 15.000 ευρώ θα φθάνει τα 4.650 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες χωρίς παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 680 έως και 1.780 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες με 1 παιδί και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 130 έως και 1.980 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες με 2 παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 330 έως και 2.180 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 35.000 ευρώ θα ωφεληθούν με φοροελαφρύνσεις που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερα είναι τα εισοδήματά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλεσι:Ναυτικός Όμιλος-Αγώνες ιστιοπλοΐας. Αποκλειστικά Viotiashop


Δήλεσι:Ναυτικός Όμιλος-Αγώνες ιστιοπλοΐας. Αποκλειστικά Viotiashop
Στις 6-8-2012 η ομάδα του  viotiashop βρέθηκε στο υπέροχο Δήλεσι. Εκεί παρακολούθησαν και κατέγραψαν τους αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Παναγιώτης Μίγγος μας υποδέχτηκε και μας φιλοξένησε.  Με το σκάφος του κ. Λάμπρου, ενός φιλικότατου και εξυπηρετικότατου λάτρη της θάλασσας πήγαμε "στα βαθιά" και βρεθήκαμε δίπλα στους αγωνιζόμενους με τα ιστιοφόρα τους. Αγώνες μικρών παιδιών και εφήβων. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ  και βίντεο από την πολύ όμορφη παρέα του Δηλεσίου.
Προς το παρόν απολαύστε μερικές από τις φωτογραφίες μας.

Όποιος επιθυμεί φωτογραφίες χωρίς λογότυπο ας επικοινωνήσει στο info@viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη Κυριακή - Αραιές νεφώσεις με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Συννεφιασμένη Κυριακή - Αραιές νεφώσεις με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Συννεφιασμένη θα είναι η μέρα, σήμερα Κυριακή, αφού ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 30 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 17 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος , ενώ από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί δεν παραιτείται ο κ. Βενιζέλος;

 



Η κοινή λογική, η κοινή ηθική, η κοινή τσίπα, δεν υπάρχουν στο πολιτικό χώρο αυτής της χώρας. Δεν ξέρω πότε χάθηκαν, η εάν υπήρξαν ποτέ. 
Αλλά ένα ξέρω, όσο μπορώ με το δικό μου το μυαλό να αντιληφθώ... 

Ότι ντροπή στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας υπάρχει απειροελάχιστα, και θα πρέπει να την ψάξει κανείς με του Διογένη το λυχνάρι για να την εντοπίσει σε μερικούς πολιτικούς. 
Και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να την βρει στους υπεύθυνους πολιτικούς και γραφειοκράτες που ηγήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, στην... απόκρυψη της ενδεχόμενης και πολύ πιθανής τεράστιας φοροδιαφυγής από περίπου 2,000 έλληνες μεγαλοκαταθέτες με λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες.
Οι κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, που με «σπαραγμό καρδιάς» καταχτύπησαν τα χαμηλότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με αδυσώπητα μέτρα λιτότητας, διότι δεν «μπορούσαν» να πατάξουν την φοροδιαφυγή, κατάχωσαν, μέσα στις δύο τους θητείες σαν υπουργοί οικονομικών, ένα εύκολο και νόμιμο τρόπο να φέρουν μερικά σοβαρά έσοδα στον εξαντλημένο ελληνικό ισολογισμό, και στην εξαντλημένη ελληνική κοινωνία.

Είναι απίστευτο, και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της απαράδεκτης υποκρισίας που βασιλεύει στην ελληνική κοινωνία, το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε τους νόμους του συντάγματος, των οποίων φαντάζει σαν αυθεντία, για να αρνηθεί να ασκήσει την σωστή και δίκαια πολιτική εναντίον της φοροδιαφυγής των πλουσίων ελλήνων μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι εξίσου ένοχος αυτής της απίστευτης άρνησης να πράξει το δίκαια επιβαλλόμενο πολιτικό καθήκον, για την διάσωση της χώρας. Ευτυχώς, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει τεθεί εκτός πολιτικού χώρου από τον ελληνικό λαό.
Αλλά ο κ. Βενιζέλος τι περιμένει για να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και από κάθε μέλλουσα πολιτική δραστηριότητα;
Πως μπορεί ο κ. Βενιζέλος να εξηγήσει τα άπειρα κροκοδείλια ρητορικά δάκρυα που έχυσε από την αρχή της κρίσης σαν αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών, για τα βάναυσα μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού, που η Τρόικα τον «ανάγκαζε» να εφαρμόσει, ξανά και ξανά, όταν την ίδια ακριβώς περίοδο, σαν αντιπρόεδρος και σαν υπουργός οικονομικών, οι κυβερνητικοί του εταίροι και αυτός ο ίδιος, κατάχωνε μία σημαντική πηγή καταπολέμησης της πολυπόθητης και πολυθρύλητης φοροδιαφυγής διαφόρων πλουσίων ελλήνων.

Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να επιζήσει εάν απίστευτα ηθικά και πολιτικά σκάνδαλα μπορούν να επιζήσουν ανέπαφα στον εθνικό χώρο, βοηθούμενα από την συστημική και συστηματική ατιμωρησία και ανευθυνότητα που διέπουν τα πάντα. Εάν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει, δεν αξίζει να κυβερνά, εάν το πολιτικό σύστημα δεν αλλάξει, δεν αξίζει να υπάρχει, και εάν η κοινωνία δεν ξεσηκωθεί, θα παραμείνει σκλάβα ενός από τα πιο σαθρά πολιτικά κυκλώματα που υπάρχουν στην υφήλιο.

Το ότι η Ζιμπάμπουε βρίσκεται μπροστά κατά ένα βαθμό από την Ελλάδα σε κοινωνική διαφθορά, οφείλεται κατά μέγιστο λόγο στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Και η περίπτωση Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους ασφαλισμένους συμπαρασύρει το όριο των 67


Παρατείνεται ο εργασιακός βίος σε 70.000 ασφαλισμένους

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη.

Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ συζητείται μόνο η «διάσωση» όσων ασφαλισμένων θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να παρατείνει τον εργασιακό βίο για 70.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι πιθανότατα θα υποχρεωθούν να παραμείνουν δύο επιπλέον έτη για να συνταξιοδοτηθούν.

Ο ακριβής αριθμός όσων θα «πληγούν» από τη ρύθμιση δεν είναι εφικτός πριν από την αποσαφήνιση του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος. Ωστόσο η πρόβλεψη για εξοικονόμηση που έχει κάνει η κυβέρνηση αναφέρεται σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το πρώτο έτος της εφαρμογής του το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερο, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι θα σπεύσουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους προκειμένου να αποφύγουν τον «εγκλωβισμό» για δύο ακόμη έτη.

Το μέτρο προτάθηκε ως «αντίβαρο» για να αποφευχθούν απολύσεις στο Δημόσιο και ανατροπές στα εργασιακά. Πάρα ταύτα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ειδικό καθεστώς στον δημόσιο τομέα ώστε να αποχωρήσουν με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση - εφόσον τελικώς εφαρμοστεί – προβλέπει την αύξηση της ηλικίας σε δύο δόσεις: στο 66ο έτος από 1ης Ιανουαρίου του 2013 και στο 67ο έτος από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Στην περίπτωση αυτή η αύξηση θα αφορά τους παλαιούς όσο και τους νέους ασφαλισμένους, ενώ δεν θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Σήμερα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλεται σύνταξη σε ηλικία 65 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Η ρύθμιση αυτή ισχύει ανεξαρτήτως του έτους ασφάλισης, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά διατάξεις που επιτρέπουν την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη.

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά μία διετία, δηλαδή από το 65ο στο 67ο έτος, αγγίζει το σύνολο των νέων ασφαλισμένων που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993.

Επίσης επηρεάζει και τους ασφαλισμένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993 αλλά δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα. Στον δημόσιο τομέα η θεμελίωση γίνεται με τα 25 έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό καθεστώς ενδέχεται να υπάρξει μόνο για τους εργαζομένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αύξηση κατά μία διετία πιθανότατα θα υπάρξει και στα ειδικά όρια συνταξιοδότησης που επιτρέπουν την έξοδο πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Συνεπώς επηρεάζονται και θα λάβουν μειωμένη σύνταξη, όπως και όσοι συνταξιοδοτούνται με 35 έτη ασφάλισης.

Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο θα υπάρξουν μεταβατικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους προ του 1983, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου.....
Γεγονότα
1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
1831: Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο στρατηγός Τσόκρης.
1833: Με διάταγμα της Αντιβασιλείας αποφασίζεται η διάλυση των μοναστηριών, που έχουν λιγότερους από έξι μοναχούς.
1919: Ιδρύεται η KLM, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας, η πιο παλιά αεροπορική εταιρία του κόσμου.
1924: Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης ανατίθεται στον Ανδρέα Μιχαλακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας, μετά τη συμφωνία με την ΟΥΛΕΝ και την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα. Επίσης, συνήφθη το πρώτο προσφυγικό δάνειο.
1949: Αρχίζουν στην Ελλάδα οι έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου και ουρανίου.

Γεννήσεις
1885: Νιλς Μπορ, δανός φυσικός, που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1922 για τη μελέτη του στην κβαντική θεωρία. (Θαν. 18/11/1962)
1927: Ρόναλντ Ντέιβιντ Λέινγκ, σκοτσέζος ψυχίατρος, γνωστός για τις εναλλακτικές μεθόδους που εφάρμοσε στην καταπολέμηση της σχιζοφρένειας. (Θαν. 23/8/1989)
1952: Βλαντιμίρ Πούτιν, ρώσος πολιτικός.

Θάνατοι
1849: Έντγκαρ Άλαν Πόε, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής. (Γεν. 19/1/1809)
1950: Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού (Air Condition). (Γεν. 26/11/1876)
1999: Δημήτρης Τσαφέντας, ελληνικής καταγωγής νοτιοαφρικανός, που το 1966 δολοφόνησε τον πρωθυπουργό του απαρτχάιντ Χέντρικ Φέρβερντ, επειδή οι αρχές του απαγόρευσαν να παντρευτεί μία μαύρη. (Γεν. 14/1/1918)





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτό σεμινάριο με θέμα: «Social Media» στο Επιμελητήριο Βοιωτίας


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο, με θέμα «Social Media».

Στόχος του σεμιναρίου είναι
Ø  Να δώσει μια βασική περιγραφή των social media, τι είναι και με τι ασχολείται το καθένα τους
Ø  Να τονίσει τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των social media στο marketing
Ø  Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στη χάραξη μιας στρατηγικής παρουσίας στα Social Media, τεχνικά και οργανωτικά
Ø  Να δώσει κατευθύνσεις για την εκμετάλλευση όλων των features των social media.
Ø  Να τονίσει κινδύνους και ευκαιρίες σχετικά με τα social media
Το σεμινάριο απευθύνεται σε,
Ø  Στελέχη Product/Brand management
Ø  Στελέχη Marketing department
Ø  Ελεύθεροι επαγγελματίες / μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν την εταιρική τους ταυτότητά
Ø  Σε όποιον θα αναλάβει να υλοποιήσει την παρουσία της εταιρείας (γραφίστες, designers, δημιουργικό)
Το σεμινάριο, διάρκειας 10 ωρών, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) τις ακόλουθες ημερομηνίες.
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου και ώρες 17.00 – 22.00
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου και ώρες 17.00 – 22.00
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Σκλήκας Ελευθέριος, πτυχιούχος στην Πληροφορική από το Κολλέγιο Αθηνών και κάτοχος MBA του Πανεπιστημίου University of Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, ανώτερο και ανώτατο στέλεχος Πληροφορικής και σύμβουλος σε πολλά projects πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
Ø  Social Media intro
§  Περιγραφή των δημοφιλέστερων social media services (Facebook / Twitter / LinkedIn/YouTube)
        Τι είναι; Ποιο είναι το κοινό σε κάθε site; Τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία μέσα σε κάθε ένα;
§  Πως τα social media αλλάζουν τους τρόπους επικοινωνίας
Ø  Social media marketing
§  Τι είναι
§  Πλεονεκτήματα/οφέλη
§  Πόσο κοστίζει
Ø  Δημοφιλή social media σε δράση
Ø  The big picture
§  Πως αναπτύσσεται μια ολοκληρωμένη παρουσία στο Internet
§  Χάραξη στρατηγικής παρουσίας στο internet
§  Τι να προσέξει κάποιος όταν χαράσει τη στρατηγική
Ø  Case Studies από τον ελληνικό και διεθνή χώρο
Ø  Ανάπτυξη στα Social Media
§  Δημιουργία Facebook Page, LinkedIn page, Twitter Account, YouTube Channel (lab?)
§  Πως συλλέγω φίλους;
§  Πως μπορώ να ενεργοποίηση και να κινητοποιήσω τους «φίλους» μου;
§  Πως πρέπει να είναι το περιεχόμενο που δημοσιεύω;
Ø  Blogging
§  Πώς να φτιάξετε ένα blog σε 10 λεπτά
§  Πράγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αναπτύσσει ένα blog
§  Integration ανάμεσα σε social media, blog και εταιρικές σελίδες
Ø  Αξιοποίηση εργαλείων στην διαχείριση των corporate profiles
Ø  Αξιοποίηση εργαλείων για monitoring του brand στα Social Media
Ø  Δημιουργία Διαφήμισης στα Social Media χωρίς την ανάγκη «ειδικών
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με απαραίτητη προϋπόθεση, την ταμειακή τους ενημερότητα (οικονομικό έτος 2011).
Για τα μη μέλη του Επιμελητηρίου, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 30€, ενώ για τους φοιτητές είναι δωρεάν.
Επίσης, σημειώνουμε, ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς το σεμινάριο έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων .
Υπεύθυνοι Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης
του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281 & e-mail fountas@viotiachamber.gr καθώς και να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο Πρόεδρος

 

Παναγιώτης Αγνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καταγραφή συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων του ΟΓΑ


Ο Ο.Γ.Α. έχει ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του Οργανισμού.

Για το σκοπό αυτό θα σταλεί από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ ενημερωτική επιστολή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για την ετήσια καταγραφή φυσικής παρουσίας θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ να προσέλθουν οι ίδιοι στο φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί θα πρέπει να το δηλώσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνουν.

Όσοι δεν προσέλθουν για καταγραφή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να γνωρίζουν ότι από 1ης Ιανουαρίου 2013 θα σταματήσει η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος, που λαμβάνουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργείται η αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη στα ασφάλιστρα των ΙΧ...


ΑΛΛΑΓΕΣ στο Επικουρικό Κεφάλαιο ασφάλισης αυτοκινήτων φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία εισάγει ανώτατο πλαφόν αποζημιώσεων τις 100.000 ευρώ για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, για μικρότερες αποζημιώσεις τίθενται...
ποσοστιαία πλαφόν (απαλλαγές από 10% έως 40%), ενώ επίσης καταργείται η αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

Η νομοθετική ρύθμιση κρίνεται αναγκαία καθώς το Επικουρικό Κεφάλαιο παρουσιάζει έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ και για να συνεχίσει να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο απαιτείται να μπει «ψαλίδι» στις υποχρεώσεις του.
 Σημειώνεται ότι από το νέο καθεστώς αποζημιώσεων εξαιρούνται μόνο υποθέσεις οι οποίες έχουν φθάσει στα δικαστήρια και έχουν τελεσιδικήσει....
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ