Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δ.Θηβαίων

 Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 9 του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00 , σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, για ενημέρωσή σας :
1) 3η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2012.

2) Χρησιμοποίηση ποσοστού 12% από τη ΣΑΤΑ για κάλυψη υποχρεωτικών δαπανών και αναμόρφωση του Δημοτικού προϋπολογισμού οικ.έτους 2012.

3) Έγκριση των όρων λήψης δανείου ποσού 4.400.000,00€ από αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα (σχετ. η υπ’ αριθ. 390/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ.Θηβαίων).

4) Λήψη απόφασης για τρόπο εκτέλεσης και έγκριση μελέτης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση κτηρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

5) Υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση κτηρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», στο πλαίσιο του ?ξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του Μέτρου 41 του Τοπικού Προγράμματος Leader Βοιωτίας.

6) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης της μελέτης του έργου : «Βελτίωση κτηρίου παλαιού Νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης και ψηφιακής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας».

7) Λήψη απόφασης για την ανάθεση υποστηρικτικών δράσεων καθαριότητας στη ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε.

8) Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Κατασκευή Ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων».
9) Έγκριση 1ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Βελτίωση – Αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θήβας».

10) Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών – Τακτοποιητικού του έργου : «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Δ.Δ. Προδρόμου Δ.Θίσβης».

11) Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τελικός) του έργου : «Ανακατασκευή Δημοτικών οδών Θήβας 2009».

12) Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης αποτύπωση εκτάσεων προκειμένου να συνταχθούν πράξεις αναλογισμού στις οδούς Πλαταιών και Λαμπράκη.

13) Λήψη απόφασης για τη μεταφορά μη πόσιμου ύδατος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων.

14) Ορισμός Επιτροπής Εκτίμησης προσκυρωτέου Ακινήτου σε ιδιοκτησία Γ.Χριστοδουλή.

15) Εξέταση αιτήματος της εταιρείας «ΒΑΜΒΑΞ ΑΒΕΕ» η οποία ζητά μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού λόγω εποχιακής λειτουργίας.

16) Επιχορήγηση ποσού 6.000€ από υπόλοιπο ΣΑΤΑ 2011 στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δ.Θηβαίων για κάλυψη δαπανών συντήρησης σχολικών κτιρίων.

17) Αποδοχή πίστωσης ποσού 73.081,28€ από το ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες σχολείων και κατανομή αυτού.

18) Αποδοχή πίστωσης ποσού 16.510,50€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα ΚΟΚ για το χρονικό διάστημα από 3/7/2012 έως 3/9/2012.

19) Εξέταση αίτησης καταναλωτή για διαγραφή οφειλών από Τέλη Ύδρευσης.

20) Έγκριση επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού (ΦΟΠ) στη Δημοτική Ενότητα Πλαταιών προς την ιδιοκτησία του κ. Χύτα Γεωργίου.

21) Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών Αγορών στον κ. Χρήστο Καλαντζή του Ιωάννη κατοίκου Καπαρελλίου Θηβών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Δίνουν πολλά για διασκέδαση και ψίχουλα στην εκκλησία»


 
 Φθιώτιδος Νικόλαος: «Δίνουν πολλά για διασκέδαση και ψίχουλα στην εκκλησία»
Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση στις εκκλησίες του νομού.


Ο Μητροπολίτης μάλιστα χαρακτήρισε "προφάσεις" τους οικονομικούς λόγους που επικαλούνται τα ζευγάρια ενώ παραπονέθηκε για τα λίγα χρήματα που αφήνουν στις εκκλησίες.

"Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών..." , λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί

"Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα...ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο... Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές!", σχολίαζαν στο LamiaReport, πολλοί κάτοικοι του νομού.

Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι star.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνία των εκκοκκιστών να «κλείσουν» τα βαμβάκια με τις τρέχουσες τιμές


Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ώρες καθώς μεγάλη εκκοκκιστική επιχείρηση αναμένεται να ανακοινώσει τιμή.Τρέχουν οι εξελίξεις στην αγορά βάμβακος, με τους εκκοκκιστές να επιδιώκουν τα τελευταία 24ωρα να βγουν, εκείνοι πρώτοι, από το «παιχνίδι» των ανοικτών τιμών και να κινηθούν με σαφήνεια σε ότι αφορά τις τιμές με τις οποίες παραλαμβάνουν το προϊόν από τους παραγωγούς.
Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ώρες καθώς μεγάλη εκκοκκιστική επιχείρηση αναμένεται να ανακοινώσει τιμή.
Η εικόνα με την οποία θα κινηθούν στο θέμα αυτό αναμένεται να αποσαφηνισθεί μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς, μεγάλη εκκοκκιστική επιχείρηση αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη (9 Οκτωβρίου) την τιμή με την οποία θα παραλαμβάνει το βαμβάκι από τους παραγωγούς, στους οποίους μάλιστα καθιστά σαφές ότι στο εξής δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν το βαμβάκι με ανοικτή τιμή.
Και μόνο η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί ότι το βαμβάκι θα ανέβει γι’ αυτό και οι μεταποιητικές μονάδες του κλάδου θα ήθελαν να έχουν παραλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες με τις τρέχουσες τιμές και να μην εγκλωβιστούν με τους παραγωγούς στη διαδικασία της οριστικοποίησης των τιμών τους επόμενους μήνες, δηλαδή πολύ μετά την παραλαβή του προϊόντος.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εκκοκκιστικής επιχείρησης που πιέζει αυτές τις μέρες τους καλλιεργητές να κλείσουν τα βαμβάκια τους προσφέροντας μάλιστα στην πλάστιγγα το σύνολο της αξίας του προϊόντος. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισόβια στον 35χρονο φονιά της νεαρής Ανδριάνας στην Καστοριά βίντεο

Ισόβια στον 35χρονο φονιά της νεαρής Ανδριάνας στην Καστοριά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Στάθης Ευσταθίου που είχε δολοφονήσει την 21χρονη σύντροφό του, Ανδριάνα Γαρδικιώτη στην Καστοριά τον Δεκέμβριο του 2011.
Ο 35χρονος άνδρας κατακρεούργησε την Ανδριάνα χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι. Στην συνέχεια ασέλγησε στο άψυχο κορμί της. Μετά, προκειμένου να εξαφανίσει την Ανδριάνα την πέταξε νεκρή στα παγωμένα νερά της λίμνης της Καστοριάς.
Μεταξύ άλλων ο Ευσταθίου αντιμετώπιζε και τις κατηγορίες για παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία, για τα οποία καταδικάστηκε σε οχτώ και 16 μήνες αντίστοιχα.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο δράστης οδηγείται στην φυλακή ενώ ακολουθούν και οι δηλώσεις του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχώρηση της ζήτησης αγροτικών εφοδίων

Δυσμενείς εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και κατ' επέκταση στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων επέφεραν το 2011 η οικονομική κρίση και η επιβολή των έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όπως προκύπτει από τα...


συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης της Hellastat ΑΕ. Το κόστος παραγωγής για τις καλλιέργειες αυξήθηκε σημαντικά, ενώ αντιθέτως το αγροτικό εισόδημα επιδεινώνεται συνεχώς, επιβαρύνοντας την οικονομική θέση και τη ρευστότητα των αγροτών.

Η πτώση της ζήτησης ήταν ιδιαίτερα έντονη σε τομείς όπου οι τιμές εμφάνισαν έντονα ανοδικές τάσεις. Στον κλάδο των λιπασμάτων πολλά προϊόντα ανατιμήθηκαν το 2011 κατά 2 έως 5 ευρώ το σακί, ενώ άνοδος προέκυψε και στον τομέα του πολλαπλασιαστικού υλικού. Αντιθέτως, στη φυτοπροστασία επικράτησαν θετικές τάσεις, καθώς οι τιμές βασικών γεωργικών προϊόντων αυξήθηκαν λόγω ευνοϊκών διεθνών συνθηκών (χαμηλά αποθέματα και παραγωγή, υψηλή ζήτηση).

Παρά την κάμψη στις πωληθείσες ποσότητες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των ανατιμήσεων, η ευρύτερη αγορά των γεωργικών εφοδίων σε όρους εσόδων τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίζεται αυξημένη, κυρίως λόγω των σημαντικών αυξήσεων στις τιμές των λιπασμάτων.

Οι εταιρείες αγροτικών εφοδίων υφίστανται σημαντικές καθυστερήσεις στην είσπραξη των οφειλών (έως και 6 μήνες) ενώ οι επιχειρήσεις εισαγωγής αγροεφοδίων σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν τους προμηθευτές τοις μετρητοίς είτε προπληρώνουν τα εμπορεύματα.

Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου

Στη μελέτη της Hellastat αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 71 επιχειρήσεων. Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται στα εξής:

- Ο συνολικός κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του δείγματος αυξήθηκε το 2011 κατά 9,2%, στα 313,34 εκατ. ευρώ. Το 73% των εταιρειών εμφάνισαν αυξημένες πωλήσεις έναντι του 2010, με τη μέση μεταβολή ανά εταιρεία να διαμορφώνεται σε 12,6% από 5,7% για την τελευταία τριετία.

- Τα συνολικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε περίπου 30 εκατ. ευρώ (+46% από το 2010) ενώ τα προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 5 εκατ. ευρώ.

- Το περιθώριο μικτού κέρδους σημείωσε πτώση 1,5 μονάδας σε 18,5%. Αντιθέτως, τα περιθώρια ΚΠΤΦΑ και ΚΠΦ ενισχύθηκαν σε 6,6% και 1,6% αντίστοιχα, λόγω των αυξήσεων των τιμών.

- Οι εταιρείες εισπράττουν τις απαιτήσεις τους με ιδιαίτερα αργό ρυθμό (7 μήνες) ενώ η περίοδος διακράτησης των αποθεμάτων φτάνει τους δύο μήνες. Ο εμπορικός κύκλος διαμορφώθηκε στις 46 ημέρες, λόγω του επαρκούς διαστήματος λήψης πίστωσης από τους προμηθευτές (7,5 μήνες).

- Ο δείκτης των ξένων ως προς τα ίδια κεφάλαια βελτιώθηκε οριακά σε 2,5 προς 1.

- Η μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (RoE) το τελευταίο έτος αυξήθηκε από 3,9% σε 5,6%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας και συλλαλητήρια από το Ε.Κ Λιβαδειάς


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 4ωρης Πανεπαρχιακής Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 9 Οκτώβρη 2012 και ώρες 11.00΄ έως 15.00΄ μ.μ., και συγκέντρωση 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς.
Θα ακολουθήσει πορεία προς το Διοικητήριο.
Όλοι μαζί να δώσουμε μαχητικό παρόν για την ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει την κατάργηση κάθε λαϊκού και κοινωνικού δικαιώματος και που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.
Όλοι
 Τη Δευτέρα 8/10/2012 ώρα 6.00΄ το απόγευμα στο Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς και
 Την Τρίτη 9/10/2012 ώρα 11.00΄ το πρωί έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 11 Οκτωβρίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ


 
 
Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ε' διμήνου του 2012, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι πληρωμές θα καταβληθούν με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αθήνα χορεύει σκληρό γερμανικό ροκ στον ρυθμό της Μέρκελ

Η Αθήνα χορεύει σκληρό γερμανικό ροκ στον ρυθμό της Μέρκελ

Με στόχο να μη δημιουργηθεί κανένα περιστατικό έντασης κοντά σε περιοχή που θα βρίσκεται η Ανγκελα Μέρκελ και για να αποφύγει περικύκλωση της Γερμανικής πρεσβείας, η αστυνομία απαγόρευσε σήμερα τις συγκεντρώσεις και συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Τα μέτρα ασφαλείας τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα και γίνονται αιφνιδίως εξαιρετικά σκληρά, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.
Σε επίδειξη πυγμής, με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Ανάλογη προηγούμενη απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 όταν η Αθήνα φιλοξενούσε την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Διεύρυνση αλλά και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όταν βγήκαν εκτός ελέγχου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών. Η Αθήνα θα θυμίζει αύριο ημέρες του 1999 όταν είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, με ελεύθερους σκοπευτές, περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς, προληπτικές προσαγωγές.
Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε Ομόνοια, Σύνταγμα και γερμανική πρεσβεία ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη γερμανική πρεσβεία, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και σε γραφεία και αντιπροσωπείες γερμανικών εταιρειών.
Εξάλλου, σήμερα και ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου θα μείνουν κλειστοί από τις 3 μετά το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.
Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας.
Ανήσυχη η καγκελαρία
«Βομβαρδισμό» ερωτήσεων σχετικά με την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα δέχτηκε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Επί μισή ώρα ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις.
Αυτό που ξεκαθάρισε είναι πως παρά τις διαδηλώσεις που οργανώνονται, η Γερμανίδα καγκελάριος «θα κατέβει κανονικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα μπει επίσης κανονικά το σπίτι ή το Μέγαρο του Αντώνη Σαμαρά και του Κάρολου Παπούλια».
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η παραμονή της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα έχει διάρκεια έξι ωρών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον Έλληνα πρόεδρο Κάρολο Παπούλια ενώ μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό θα συναντήσουν Ελληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες και θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.
«Με την επίσκεψή της, η καγκελάριος δεν προκαταλαμβάνει σε καμία περίπτωση τα όσα θα αναφέρει η Τρόικα στην τελική της έκθεση», είπε ο Ζάιμπερτ, θέλοντας προφανώς να βάλει φρένο στις υψηλές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα. «Η καγκελάριος επισκέπτεται ευχαρίστως την Ελλάδα, ό,τι έχει εφαρμοστεί ως σήμερα έχει την υποστήριξη της Γερμανίας και η καγκελάριος θα μιλήσει καθαρά για αυτά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν. Η επίσκεψη είναι δείγμα των «στενών σχέσεων με την κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.
Η αντιπολίτευση αντιδρά, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την απαγόρευση
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαφώνησαν με την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα γιατί φοβούνται ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.
«Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους: Πρώτον γιατί, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,
Δεύτερον γιατί, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
«Η ανακοίνωση τύπου της ΓΑΔΑ δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων. Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ψύχραιμη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κάλεσε να διαδηλώσουν οι πολίτες μαζικά και ειρηνικά. Σε έντονο ύφος ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν εξοργιστική την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν κανονικά τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις τους σήμερα στις 6 το απόγευμα και αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία καταγγέλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».
Το ταξίδι ανησυχεί και τα γερμανικά ΜΜΕ
Το ταξίδι είναι δύσκολο για τη Μέρκελ, γράφουν οι Financial Times Γερμανίας. Από τη μία πλευρά χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί στην Αθήνα για να την προστατεύσουν από τους οργισμένους διαδηλωτές, και από την άλλη κινδυνεύει στο εσωτερικό πεδίο, ειδικά αν υποκύψει στις πιέσεις του Σαμαρά. «Πρέπει να μιλήσει ανοιχτά και να ξεκαθαρίσει στην ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι επιλογές της», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Μίκαελ Φουχς.
Η Μέρκελ έχει να επισκεφτεί την Ελλάδα από το 2007, μολονότι επισκέπτεται τακτικά τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης. Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα τη θεωρούν υπεύθυνη για την ύφεση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και έχουν ανακοινώσει διαδηλώσεις εναντίον της, γράφει η εφημερίδα
Η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» φιλοξενεί πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της συντάκτριάς της Christiane Schlötzer με τίτλο «Η Αθήνα προσδοκά βοήθεια από τη Μέρκελ» και υπότιτλο «Χιλιάδες αστυνομικοί θα πρέπει να προστατεύσουν την επίσκεψη την Τρίτη, πολλοί Έλληνες θεωρούν προσωπικώς υπεύθυνη για την ευρωκρίση την καγκελάριο Μέρκελ. Η κυβέρνηση στο μεταξύ ελπίζει σε συναινέσεις».
Η επίσκεψη Μέρκελ, γράφει, είναι το αποτέλεσμα πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη γερμανίδα καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου και ο χρόνος πραγματοποίησής της απασχόλησε ιδιαιτέρα τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς ήθελε να διαπιστώσει πριν από την οριστικοποίησή της την προσήλωση της νέας κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλανθρωπική οργάνωση στέλνει στην Ελλάδα ιατρικό υλικό αξίας 1,3 εκατ. δολάρια



Ιατρικά εφόδια και χειρουργικό υλικό, συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει η Διεθνής Οργάνωση Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπιών (International Orthodox Christian Charities) για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.



Την κάλυψη των εξόδων της αποστολής ενός μεγάλου κοντέινερ, με το οποίο μεταφέρονται στην... Ελλάδα ιατρικές προμήθειες και χειρουργικό υλικό, αξίας άνω των 650.000 δολαρίων, ανέλαβαν η ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής». Το πρόσθετο αυτό κοντέινερ, που διασφαλίστηκε χάρη στην ομογενειακή δωρεά, θα διανεμηθεί σε τρία δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας: στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο να συγκεντρωθεί περισσότερη βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Κάθε δωρεά, όσο μικρή και να είναι, βοηθά στην εκπλήρωση του έργου μας αυτού», τονίζει ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Γκροσομανίδης.

· Συνδρομή στο έργο της «Αποστολής»

Εξάλλου, η εκστρατεία της ΑΧΕΠΑ για την παροχή τροφίμων σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, συνεχίζεται τώρα σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης, Βασίλη Μοσαΐδη.

Προ ημερών ο κυβερνήτης του παραρτήματος 25 της ΑΧΕΠΑ, Νίκος Παπαδόπουλος (Nick Papadopoulos), επέδωσε στον Κώστα Ντίμιτσα, διευθυντή της «Αποστολής», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη μηνιαία επιταγή της ομογενειακής οργάνωσης, ύψους 10.000 δολαρίων, για την κάλυψη αναγκών του Σεπτεμβρίου.

Κάθε δωρεά των 10.000 δολαρίων, που προσφέρει η ΑΧΕΠΑ, καλύπτει τη συσκευασία 500 πακέτων, με τρόφιμα και άλλα αγαθά, που βοηθούν μια τετραμελή οικογένεια να περάσει 20 μέρες.

Μέχρι σήμερα η ΑΧΕΠΑ έχει διαθέσει πάνω από 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κροίσος αγρότης με καταθέσεις 12 εκατ. ευρώ!

Ποιος είπε ότι φοροδιαφεύγουν μόνο οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι εφοπλιστές; Από την πρώτη «διασταύρωση» της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» , προκύπτουν περιπτώσεις ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας, όπως για παράδειγμα η υπόθεση ενός αγρότη που δηλώνει εισόδημα πείνας 496 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις 12 εκατ!

Ειδικότερα αγρότης από την Ήπειρο, με εισοδήματα τόσο εξαιρετικά χαμηλά (μόλις 496 ευρώ κατά δήλωσή του!) που δεν θα μπορούσε ούτε να φάει, έχει στο εξωτερικό το εξωφρενικό ποσό των 12.587.184 ευρώ!

Σουβλατζής στην Αττική που έκανε έναρξη το 2009 και διακοπή μόλις σαράντα μέρες μετά, είχε μηδενικό εισόδημα, αλλά τεράστιες καταθέσεις ύψους σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Άλλος φτωχός εστιάτορας από τη Χαλκιδική με εισόδημα μόλις 1.722 ευρώ έχει βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις 2.193.623 ευρώ!
Κηπουρός στην Δυτική Μακεδονία, δηλώνει μόλις 2.275 ευρώ το χρόνο στην Εφορία αλλά έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 610.000 ευρώ!
Πλανόδιος λαχειοπώλης της Αθήνας με ετήσιο εισόδημα 2.530 ευρώ, έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό των 357.202 ευρώ.
Ταξιτζής που έχει διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητά του από το 2005 στην Αττική, δήλωσε στην Εφορία μόνο 333 ευρώ ετήσιο εισόδημα, αλλά έχει καταθέσεις 877.449 ευρώ στο εξωτερικό.

Άλλος άπορος ταξιτζής, με εισόδημα μηδέν (!), εμφανίζεται να έχει καταθέσεις πάνω από μισό εκατομμύριο.
Ναυτικός με εισόδημα 25.099,50 ευρώ (με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Άπω Ανατολή) εμφανίζει καταθέσεις 52.133.146,94 ευρώ.

Δικαστικός επιμελητής από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 31.129 ευρώ εμφανίζεται να καταθέτει στο εξωτερικό 788.502 ευρώ.

Έμπορος κυνηγετικών όπλων με μηδενικό εισόδημα φέρεται να έχει στο εξωτερικό 4.000.000 ευρώ.
Δημοσιογράφος (εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990 έως το 2006) με μηδενική δήλωση εισοδήματος, έχει σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 350.000 ευρώ.
Ταξιδιωτικός πράκτορας στην Αθήνα: δηλώνει μηδενικό εισόδημα αλλά έβγαλε έξω 1.234.152 ευρώ.
Αντίστοιχα, ταξιδιωτικός πράκτορας σε νησί του Ιουνίου με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 967.876 ευρώ.
Δύο σκηνοθέτες (άντρας και γυναίκα), δηλώνουν εισόδημα μηδέν ο πρώτος και 2.821 ευρώ η δεύτερη, αλλά έχουν εμβάσει στο εξωτερικό το ποσό των 2.629.529 ευρώ και 1.462.415 αντίστοιχα!
Συγγραφέας με ετήσιο εισόδημα 15 χιλιάδων ευρώ έχει καταθέσει στο εξωτερικό 3.138.373 ευρώ.

Και οι συνήθεις ύποπτοι
Δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα (γυναίκα) δήλωσε μόλις 10.136 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις ύψους... 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Αθηναία δικηγόρος με εισόδημα 65.885 ευρώ έχει καταθέσεις 7.588.898 ευρώ.
Άλλη δικηγόρος της Αθήνας με εισόδημα 25.706 ευρώ έχει μαζέψει 3.328.716 ευρώ στο εξωτερικό.
Βορειοελλαδίτης δικηγόρος δήλωσε μόλις 950 ευρώ (καλά διαβάσατε!) αλλά έχει καταθέσεις που ταιριάζουν σε μεγιστάνα (3.070.000)

Χονδρέμπορος κρέατος από το 1989 έως το 1996 στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει εισόδημα 21.253 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις... εφοπλιστή, ύψους 24.135.447 ευρώ
Κατασκευαστής κατοικιών στην Αττική με εισόδημα μόλις 57.935 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 999.685 ευρώ.
Άλλος κατασκευαστής στην Αχαΐα με εισόδημα μόλις 3.633 ευρώ μετέφερε σε τράπεζες του εξωτερικού το αστρονομικό ποσό του 1.491.370 ευρώ.

Μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 37.749 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 4.010.725 ευρώ.
Αρχιτέκτονας με εισόδημα 94.942 ευρώ, έχει μαζέψει στις τράπεζες του εξωτερικού 1.531.807 ευρώ.

Μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας (δηλώνει ανεπάγγελτος εισοδηματίας από ενοίκια ύψους 92 χιλιάδων ευρώ) αλλά έχει καταθέσεις 35 εκατομμύρια ευρώ!




Διαβάστε Περισσότερα »

Ελείτροχος: Φωτογραφικά σεμινάρια με τον κο Τσεβά Δημήτρη


Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», παράλληλα με τα Μαθήματα Φωτογραφίας 2012-2013, διοργανώνει και Φωτογραφικά Σεμινάρια για την περίοδο: Οκτώβριος 2012 – Ιούνιος 2013, εισηγητής των οποίων θα είναι ο Επαγγελματίας φωτογράφος και δάσκαλος Φωτογραφίας κος Τσεβάς Δημήτριος.
Τα σεμινάρια αποτελούν ένα κύκλο μαθημάτων στον οποίο θα παρουσιαστούν οι Βασικές Αρχές της Αισθητικής της Φωτογραφίας, όπως αυτές διαμορφώνονται από το έργο σημαντικών φωτογράφων.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων (4) ωρών (10.30 – 2.30 μμ).
Η 1η συνάντηση γνωριμίας με τον κο Τσεβά Δημήτρη, στο πλαίσιο των Φωτογραφικών Σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ. στο Café-Bar Restaurant «ΖΗΘΟΣ».
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.  6978120863 καιeleitroxos@yahoo.gr.
Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Τσεβάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στην Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας “Leica” και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος συνεργαζόμενος με διάφορα περιοδικά και εκδόσεις. Είναι γενικός γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων “ΦΟΙΒΟΣ” και μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.
Διδάσκει φωτογραφία στη Leica Academy και στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων για τη φωτογραφία στη Fnac Αθήνας. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κούβα.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ζακύνθου και Αμερικής Την Κυριακή

Από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 θα τεθούν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν με την 244/18-07-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων και οι οποίες αφορούν τις οδούς α) Σπηλιώτη & Μεταμορφώσεως β) Βουρδουμπά & Πελοπίδου.

Συγκεκριμένα :

  • Η οδός Βουρδουμπά θα έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Πελοπίδα.
  • Η οδός Σπηλιώτη θα έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Μεταμορφώσεως.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων θα έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση της απαιτούμενης κατακόρυφης σήμανσης.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί, τις πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, να κινούνται με αυξημένη προσοχή προς αποφυγή ατυχημάτων στις παραπάνω διασταυρώσεις. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο για τη γιορτή μελιού απο τον Σύλλογο Γυναικών Λεονταρίου "Η ΕΣΤΙΑ"

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την ανταπόκριση – συμμετοχή σας στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση μας «ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ» και όλους όσους συμμετείχαν, με οποιαδήποτε ιδιότητά τους, σε αυτήν την υπέροχη βραδιά που περάσαμε στο μικρό και όμορφο Λεοντάρι, στις 29/09/2012.  

Όλοι μας, γίναμε συνδιαμορφωτές αυτής της όμορφης και ποικιλόμορφης γιορτής μας και η γλυκιά γεύση της μέλισσας μας διαπέρασε και μας ενσάρκωσε την αποδοχή της και η προσφορά των πλούσιων ευεργετικών προϊόντων της.  
Καθιερώσαμε στο Λεοντάρι μας μια γιορτή με χρώμα ελληνικό, κατάθεση ελληνικής επιστημονικής γνώσης, δοκιμάσαμε παραδοσιακές μελισσοκομικές συνταγές, επικοινωνήσαμε, αναπτύξαμε ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς.  
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα χορευτικά συγκροτήματα Μαυροματίου, Θίσβης , Μαλεσίνας που με τον πλούτο και την διαφορετικότητα των χορών , μας διασκεδάσανε, μας ανατρέξανε σε παράδοση, σε καημούς και χαρές ελληνικής παραδοσιακής ζωής.  
Όλοι μας διαμορφώσαμε την φιλική ανθρώπινη – ζεστή ατμόσφαιρα στο μικρό Λεοντάρι.  
Παρά την πολλαπλή κρίση, όλοι μας φύγαμε εντυπωσιασμένοι και ευχαριστημένοι, με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ευχαριστούμε λοιπόν μέσα από την καρδιά μας και υποσχόμαστε να σας χαρίσουμε κι άλλες τέτοιες βραδιές μέχρι τότε που θα μας υποστηρίζετε και θα μας δείχνετε ότι αξίζει να δουλεύουμε για πράγματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, ειδικά τώρα που τόσο το έχουμε όλοι ανάγκη.  
Ας πιστέψουμε στο σύλλογό μας, ας αγκαλιάζουμε με προσήλωση τέτοιες εκδηλώσεις, για να διαμορφώνουμε τα πολιτιστικά μας δρώμενα και να προσφέρουμε στην τοπική μας κοινωνία. 
Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι η μόνη λέξη που μπορεί από μόνη της να πει περισσότερα από χίλιες άλλες μαζί… 
Με εκτίμηση, 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου στη Τζακάρτα!....



Νεκρός βρέθηκε σήμερα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας και αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου ήταν... διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Drumilan, η οποία είχε ιδρυθεί το 2004 και είχε κληθεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τους πυραύλους ΤΟR-M1.

Από το 2004 και μετά είχε εξαφανιστεί και λέγεται ότι για τελευταία φορά εθεάθη το 2012 στην Ιθάκη, όπου διέθετε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες του πρώην υπουργού από την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.


newpost.gr  

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ σε Νεοχώρι Θεσπιές και Μάζι του Δ.Αλιάρτου


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 418.266,53 ΕΥΡΩ (ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΕΣΠΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΖΙ, ΘΕΣΠΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 


Υπογράφηκε σήμερα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιάρτου, μεταξύ του Δημάρχου Αλιάρτου κ. Γεωργίου Ντασιώτη και του κ. Απόστολου Συρίγγου, νομίμου εκπροσώπου της Πειραϊκής Τεχνικής και Εμπορικής Α.Ε. εργολαβική σύμβαση ύψους 418.266,53 ευρώ για την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στις περιοχές Μάζι, Θεσπιές και Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου.

Το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» - Θεματική Προτεραιότητα « Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων» - Ε.Π «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», με συγχρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Ταμείο Συνοχής.
              


                                                                                                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


                                                                                                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  

Διαβάστε Περισσότερα »

Aπόφαση που θυμίζει Χούντα-Η κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ

Η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Μέρκελ!

Την επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να απαγορευτούν όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, και λόγω του ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος, αποφασίστηκε η πλήρης απαγόρευση των πορειών στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένους δρόμους. Στη συνέχεια, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης από τις 9 το πρωί της Τρίτης ως τις 10 το βράδυ.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 11 του Συντάγματος είναι εκείνο που προστατεύει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι». Ωστόσο στην δεύτερη παράγραφό του, δίνει το δικαίωμα στην εκτελεστική εξουσία να απαγορεύσει «υπαίθριες συναθροίσεις» (συγκεντρώσεις) εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση της Αστυνομίας και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
Δείτε τι λέει το άρθρο 11:
  1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
  2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Αλιάρτου

Ζητούν την επαναπροκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας

Ο Δήμος Αλιάρτου ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τις διάφορες υπηρεσίες. Μέσα από  διαδικασία πρόσληψης με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ, προσλήφθηκαν από την ΓΣΕΕ, μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Λαμίας, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εργαστούν σε διάφορα τμήμα και δομές του Δήμου Αλιάρτου.
 

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν στην έδρα του Δήμου και όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και θα παρουσιαστούν στην πορεία. Οι προσληφθέντες υπέγραψαν σύμβαση εργασίας με το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ, για πέντε μήνες, το οποίο είναι ο εργοδότης τους και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο Αλιάρτου, με βάση το υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλιάρτου και της ΓΣΕΕ. Η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα καλυφθούν αποκλειστικά από την ΓΣΕΕ, μέσα από διασφαλισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος υποδέχεται τους νεοπροσληφθέντες και τους εύχεται καλή αρχή!
                     
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ  
                                                     

 
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ         
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Σύγκρουση με μηχανάκι. Νεκρός ο οδηγός του



Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, κινούμενο στην παλαιά Εθνική οδό Θήβας Λιβαδειάς με κατεύθυνση τη Λιβαδειά, στο 13ο χλμ, στην περιοχή των Βαγίων, συγκρούσθηκε με

μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 33χρονος οδηγός του και ελαφρύτερα ο συνοδηγός 30 χρόνων. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Τ.Τ. Θηβών lamiastar.gr/



















Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός καιρός με συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Βροχερός καιρός με συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Βροχερός θα είναι σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός, με σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί 14 έως 26 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο τοπικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Κρήτη ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες,ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τσάβες επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο Τσάβες επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Βενεζουέλας [εικόνες]

Την θέση του προέδρου της Βενεζουέλας κέρδισε και πάλι ο Ούγο Τσάβες, αυτή τη φορά υπερισχύοντας με ποσοστό 54% έναντι του 45% που πήρε ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες.
Οι οπαδοί του Τσάβες απο νωρίς πανηγύριζαν στους δρόμους και τις πλατείες την νίκη του προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος και δημοσίευσαν στο twitter ενθουσιώδη μηνύματα πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο ίδιος ο Καπρίλες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, συνεχάρη τον Τσάβες για την νίκη του και δήλωσε και ο ίδιος περήφανος για το επίσης μεγάλο ποσοστό που ψήφισε υπέρ του δικού του κόμματος.
Ωστόσο από τον εορτασμό μέσω twitter, δε μπορούσαν να λείπουν και τα μέλη της εκστρατείας του σοσιαλιστικού κόμματος, αφού ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ανάρτησε «Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε», ενώ ο ίδιος ο Τσάβες, φρόντισε να ευχαριστήσει μέσω twitter όσους και όσες των ψήφισαν ακόμα μια φορά.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τους πανηγυρισμούς από την επανεκλογή του Τσάβες καθώς και το tweet του προέδρου







Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός για μια θέση...τσοπάνη!

Από τα σύννεφα έπεσε ένα κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας όταν διαπίστωσε ότι για την...


 αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα και με την οποία ζητούσε βοσκό, θα γινόταν κυριολεκτικά χαμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 120 άτομα τον πήραν τηλέφωνο μέσα σε διάστημα δύο ημερών και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη θέση ενώ για να καταλήξει στον "εκλεκτό" χρειάστηκε να περάσει από...συνέντευξη τους πέντε επικρατέστερους!

Μοναδική προϋπόθεση που είχε ουσιαστικά τεθεί ήταν η εμπειρία, με τον κτηνοτρόφο να αποκαλύπτει ότι μεταξύ των υποψήφιων ήταν από επαγγελματίες του είδους μέχρι απόφοιτοι Μέσης Εκπαίδευσης, χρόνια άνεργοι και απελπισμένοι οικογενειάρχες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.

Εν τέλει, η πολυπόθητη θέση καλύφθηκε από έναν τσοπάνη με προϋπηρεσία και κατόπιν έγκρισης από τον βασικό βοσκό που έχει στο μαντρί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Δείτε το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

Το Arbol del Tule («Δέντρο της Tule») είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι (Taxodium mucronatum) που βρίσκεται στην πόλη Santa Maria del Tule του Μεξικού, αποτελώντας εδώ και χρόνια την τουριστική «ατραξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία του πλανήτη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά! Ο λόγος αυτής της…
διασημότητας;



Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλανήτη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά… ηλικιωμένο, συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 550 τόνους.

«Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που το κυπαρίσσι αυτό βρίσκεται στην περιοχή μας. Για να τιμήσουμε την παρουσία του εδώ, δώσαμε το όνομά του στην πόλη μας, ενώ έχουμε καθιερώσει μια γιορτή προς τιμήν που γιορτάζουμε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο», αναφέρει ο τοπικός Τύπος.



Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κάτω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ισπανούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο διακιολογεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του!






πηγή:perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας τελειώνει... ακόμα και το τσάι

Μας τελειώνει... ακόμα και το τσάι


Ελέγχους και μέτρα παρόμοια με αυτά που λαμβάνονται σήμερα για τη λαθροϋλοτόμηση συστήνουν ειδικοί επιστήμονες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της ληστρικής εκμετάλλευσης του ελληνικού τσαγιού (Sideritis).
Οργανωμένες ομάδες που συλλέγουν και πωλούν αυτοφυή φυτά από όλη τη χώρα χτενίζουν δεκάδες βουνοπλαγιές όπου φυτρώνουν είδη ελληνικού τσαγιού και το συλλέγουν παράνομα σε τέτοιο βαθμό που είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος εξαφάνισής του.
Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στα βουνά της Πελοποννήσου και της Κρήτης (μαλοτήρα), ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα βουνά των συνόρων, όπως είναι ο Γράμμος, ο Βόρας, αλλά και ο Ολυμπος, έχουν χάσει σημαντικό μέρος από το απόθεμά τους. Παράλληλα, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η βόσκηση. Επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών στο πλαίσιο μελέτης που διεξάγει για το τσάι του βουνού στη Β. Ελλάδα επεσήμανε το φαινόμενο αυτό στο όρος Φαλακρό, λόγω της εκτεταμένης παρουσίας κοπαδιών στις πλαγιές του βουνού.
Την τελευταία διετία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ομάδες είτε Ελλήνων είτε αλλοδαπών να το συλλέγουν συστηματικά για να το εμπορευτούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι τελευταίες καταγγελίες φέτος αφορούσαν το τσάι που φύεται στις Πρέσπες, τον Γράμμο (Sideritis raeseri) και τον Ταΰγετο (Sideritis clandestina), ενώ η Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε έκκληση «για ορθολογική διαχείριση των φυτων του τσαγιού και της ελληνικής ρίγανης (Origanum vulgare ssp. hirtum), καθώς παρατηρήθηκε μαζική εκρίζωση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλεσι -Απονομή Βραβείων Ναυτικών Αγώνων Νότιου Ευβοϊκού


Απονομή Βραβείων Ναυτικών Αγώνων Νότιου Ευβοϊκού-Δήλεσι Σήμερα 7-10-12 έκλεισε το διήμερο των Ναυτικών Αγώνων Νότιου Ευβοϊκού στο Δήλεσι Βοιωτίας. Το viotiashop πάλι εκεί κάλυψε όλη την εκδήλωση.
Η ατμόσφαιρα το ίδιο υπέροχη όσο και την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης. Ο πρόεδρος του ναυτικού ομίλου κ.Παναγιώτης Μίγγος μας φιλοξένησε για ακόμη μία φορά, και επιβραβεύτηκε αφού η διοργάνωση ήταν άρτια οργανωμένη. Πολλά παιδικά προσωπάκια χαμογελαστά παρέλαβαν τα βραβεία τους, φιλική ατμόσφαιρα, ζεστή οικογενειακή χωρίς πολλά περιττά λόγια. Τα χαμόγελα των διοργανωτών, των χορηγών, των προπονητών, των παιδιών τα έλεγαν όλα. 
Να μην παραλείψουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού που πάντα είναι κοντά σε αυτές τις εκδηλώσεις, όπως και στη σημερινή έτοιμο να βοηθήσει . Συγχαρητήρια!!!
Να μην παραλείψουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού που πάντα είναι κοντά σε αυτές τις εκδηλώσεις, όπως και στη σημερινή έτοιμο να βοηθήσει . Συγχαρητήρια!!!
Θα ακολουθήσει σύντομα βίντεο από όλη την εκδήλωση στο Δήλεσι και των δύο ημερών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικός ξεσηκωμός για Μέρκελ



Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), τριακόσιοι λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοα όλων των κατηγοριών, ένα ελικόπτερο, τρία ασθενοφόρα και πολλή ταλαιπωρία για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολιγόωρη επίσκεψη της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Η Αστυνομία επιθυμεί η επιχείρηση «Ανγκελα» να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να ανοίξει μύτη και φυσικά χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Αλλωστε, μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα έρθει στην Αθήνα, ξεκίνησαν μαραθώνιες συσκέψεις προκειμένου να εκπονηθεί από το μηδέν το σχέδιο ασφαλείας. Το επιχειρησιακό σχέδιο φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και ελάχιστοι ανώτατοι αστυνομικοί γνωρίζουν λεπτομέρειες. Οι πληροφορίες λένε, πάντως, πως έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή αλλάξει εκτάκτως το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελάριου. Για παράδειγμα, θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικές μονάδες του Λιμενικού σε περίπτωση που η κυρία Μέρκελ κινηθεί στην παραλιακή. Μέχρι και βατραχάνθρωποι με μπουκάλες οξυγόνου και πλήρη οπλισμό θα βρίσκονται stand by, ενώ ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού θα κινούνται σε όλο το μήκος των ακτών της πρωτεύουσας. Κομάντο-ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβατούν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με το χέρι στη σκανδάλη.

Από το αεροδρόμιο στη Βουλή


Μόλις το αεροσκάφος όπου θα επιβαίνει η κυρία Μέρκελ προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα σημάνει συναγερμός. Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού. «Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των “έντονων”, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή - Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα, ειδικό πλάνο εκπονήθηκε για την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη μία το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα ακροβολιστούν μπροστά από τη Βουλή, ενώ ο «Αίας», το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση, θα πάρει θέση μάχης.
Διαβάστε Περισσότερα »

H φωτογραφία που ξεσήκωσε την Τουρκία....

Αντιδράσεις προκαλεί η συγκεκριμένη φωτογραφία με τρεις τούρκους στρατιώτες να φωτογραφίζονται μπροστά σε...
τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού Στρατού “Kirpi”..
και ένας απ’αυτούς να κρατά ένα ρουκετοβόλο, και να το υποδύεται πως παίζει κλαρίνο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία , όπου γίνονται καθημερινές μάχες με το PKK και η μετάδοση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο προκάλεσε αντιδράσεις καθώς τα συγκεκριμένα οχήματα Kirpi είναι αυτά που προστατεύουν τους στρατιώτες από τις νάρκες, ενώ άλλοι δεκάδες τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται επειδή δεν κυκλοφορούν με τα συγκεκριμένα οχήματα και πέφτουν θύματα ναρκών, οι συγκεκριμένοι δείχνουν να αδιαφορούν και πολλοί τους κατηγορούν πως παρουσιάζουν μια εικόνα ενός μη σοβαρού στρατού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου....

Γεγονότα
451: Αρχίζει η 4η Οικουμενική Σύνοδος στη Χαλκηδόνα, που καταδίκασε την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1827: Ο τριεθνής στόλος υπό τους ναυάρχους Ερρίκο Δεριγνί, Εδουάρδο Κόδριγκτον και Λογγίνο Χέιδεν κατατροπώνει τον τουρκοαιγυπτιακό του Ιμπραήμ έξω από το Ναβαρίνο και ανοίγει το δρόμο για την ελληνική ανεξαρτησία. (Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου)
1838: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκφωνεί στην Πνύκα την περίφημη ομιλία του «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά».
1955: Καθελκύεται το ισχυρότερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το αμερικανικό Σαρατόγκα.
1973: Μία τεθωρακισμένη μεραρχία των Ισραηλινών επιτίθεται στις αιγυπτιακές δυνάμεις που προελαύνουν στο Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Γιομ Κιπούρ. Η επίθεση αποτυγχάνει και 150 ισραηλινά τανκς καταστρέφονται.
1980: Ο Μπομπ Μάρλεϊ καταρρέει στη σκηνή και μεταφέρεται σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη ρέγγε μουσική σ' όλο τον κόσμο, θα πεθάνει επτά μήνες αργότερα.

Γεννήσεις
1895: Χουάν Περόν, δικτάτορας της Αργεντινής. (Θαν. 1/7/1974)
1930: Τόρου Τακεμίτσου, ιάπωνας συνθέτης σύγχρονης μουσικής. (Θαν. 20/2/1996)
1970: Ματ Ντέιμον, αμερικανός ηθοποιός.

Θάνατοι
1754: Χένρι Φίλντιγκ, άγγλος μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. (Η Ιστορία του Τομ Τζόουνς) (Γεν. 22/4/1707)
1826: Φρίντριχ Κρουπ, γερμανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της επιχειρηματικής δυναστείας των Krupp. (Γεν. 17/7/1787)
1987: Κωνσταντίνος Τσάτσος, φιλόσοφος και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη μεταπολίτευση. (Γεν. 1/7/1899)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ