Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

Eντολή να συλληφθεί  στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία σχημάτισε αυτεπαγγέλτως δικογραφία με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.
Τα αδικήματα για τα οποία αναζητείται είναι αυτά της επέμβασης σε ηλεκτρονικό αρχείο και μετάδοσης προσωπικών δεδομένων.

«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Αστέρας 0-0





Σβηστό…  Σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλά παράπονα για την διαιτησία και από τους δύο, Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 στη Λιβαδειά.

Κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν από μία (!) καλή φάση σε όλο το παιχνίδι, με τους Κυριακίδη και Φούλοπ να κρατάνε, αμφότεροι, το μηδέν.

«Ποιος θα χτυπήσει πιο δυνατά τον άλλο…», αυτός θα μπορούσε να είναι ο… διαγωνισμός του πρώτου ημιχρόνου. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ τα δυνατά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μάλιστα απορίας άξιο ήταν το ότι δεν υπήρχε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι.

Αυτή θα μπορούσε να βγει στην αγκωνιά του Περόνε, πάνω στον Γεωργίου, ενώ σίγουρα θα έπρεπε να βγει στον κεντρικό αμυντικό του Λεβαδεικού, όταν χτύπησε εκτός φάσης τον Μπαρτολίνι. Το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν μάλλον… αναμενόμενο, με τους προπονητές να είναι έτοιμοι για πολλές παρατηρήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε πολύ. Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν για άλλα 45’ λεπτά σε δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Όταν αυτό έγινε, ο Σανκαρέ σπατάλησε τη σέντρα του Ράγιος, ενώ το ίδιο έγινε και όταν ο Ροτζέριο «χόρεψε» την άμυνα του Αστέρα, έδωσε… πάρε-βάλε πάσα στον Πόι και εκείνος πλάσαρε πάνω στον Φούλοπ. sport-fm.grΚουλούρια... λειβαδιώτικα
Διαβάστε Περισσότερα »

Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία 1 εκατ. χρηστών του Facebook!

Ένας blogger από την Βουλγαρία, ο Bogomil Shopov, έγραψε ότι αγόρασε στο διαδίκτυο μια λίστα η οποία περιλαμβάνει 1.1 εκατομμύρια User IDs και διευθύνσεις e-mail χρηστών του Facebook έναντι 5 δολαρίων! Τα δεδομένα αυτά προήλθαν από κάποια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου και μέχρι...


πριν από λίγες ημέρες προσφέρονταν έναντι ενός αρκετά μικρού ποσού από έναν χρήστη της ιστοσελίδας Gigbucks με ψευδώνυμο «mertem». Ο Shopov επιβεβαίωσε πως τα στοιχεία της λίστας είναι αληθινά αφού όσες User ID δοκίμασε ανταποκρινόντουσαν σε πραγματικούς χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Έγραψε μάλιστα πως σε αυτήν βρήκε και αρκετούς φίλους του.

Η αντίδραση του Facebook ήταν άμεση. Το κοινωνικό δίκτυο επικοινώνησε μαζί του την επόμενη ημέρα, θέλοντας να ανακτήσει τα δεδομένα και να ερευνήσει την πηγή της διαρροής και της πώλησης του.

Σύμφωνα με τον Shopov, το άτομο που του πούλησε τα δεδομένα του είπε ότι αυτά προέρχονται από μια «δική του» εφαρμογή μέσα στο Facebook, κάτι που ο ίδιος πιστεύει. «Ελέγξαμε κάποια από αυτά τα προφίλ και δεν περιείχαν e-mail» έγραψε στο blog, εξηγώντας πως «αυτές οι πληροφορίες δεν θα μπορούσαν να ληφθούν απλά από την ιστοσελίδα του Facebook».

Η ιστοσελίδα Gigabucks πάντως προχώρησε στον αποκλεισμό του χρήστη mertem για παραβίαση των όρων των υπηρεσιών τους, ενώ το Facebook δεν έχει ακόμα προβεί σε δηλώσεις, σύμφωνα με το newsbomb.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Αστέρας 0-0 (ΗΜ.)


Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με συννεφιά και κατά τόπους βροχές θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Με συννεφιά και κατά τόπους βροχές θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Με συννεφιασμένο καιρό θα γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα σε όλη την χώρα θα έχουμε κατά τόπους βροχές και καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.
Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλη την χώρα έχει ως εξής:
Αττική
  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως το βραδύ.
  • Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη.
  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχή και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.
  • Μακεδονία, Θράκη
  • Καιρός: Νεφελώδης με βροχές και τοπικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
  • Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος.
  • Καιρός: Νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
  • Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο από 9 έως 21 βαθμούς κελσίου
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος.
  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές και από το βραδύ σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στα θαλασσιά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη.
  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.
  • Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.
  • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για την πιο "κολασμένη" εβδομάδα της τριετίας

Τη Δευτέρα ξεκινά μία από τις πιο... κολασμένες εβδομάδες της τελευταίας τριετίας. Αν δεν συμβεί κάποιο «ατύχημα»,
θα φτάσουν στη Βουλή τόσο το σχέδιο για τον Προϋπολογισμό του 2013 όσο –και κυρίως– το νομοσχέδιο με τα 89 προαπαιτούμενα (prior actions) για την εκταμίευση της δόσης για να ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή σε δύο ημέρες.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει εάν σ΄ αυτό το «καυτό» νομοσχέδιο θα βρίσκονται και οι εργασιακές αλλαγές. Ούτε και ποιές θα είναι αυτές.

Από αυτές τις δύο «λεπτομέρειες» ωστόσο θα κριθούν σχεδόν τα πάντα –η πορεία της χώρας πρωτίστως και, δευτερευόντως, η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μετά το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών, όπου το κυβερνητικό επιτελείο άλλαξε δυο-τρεις φορές θέση για το εάν τα εργασιακά θα έλθουν ως ξεχωριστό άρθρο ή ενσωματωμένα στο ένα και μοναδικό του εν λόγω νομοσχεδίου ή με τον Αντώνη Σαμαρά να προειδοποιεί «δεν κάνω πίσω» και τον Γιάννη Στουρνάρα να μιλά για διαφωνίες «περί όνου σκιάς» του Φώτη Κουβέλη, το τοπίο αρχίζει σιγά-σιγά να καθαρίζει.

Δηλαδή:

- Το επιτελείο του πρωθυπουργού διαμηνύει πλέον πως ο κ. Σαμαράς «θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο μέχρι την τελευταία στιγμή» για να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί τον κ. Κουβέλη.

Στην απόφαση αυτή έπαιξαν σημαντικό ρόλο ευρωπαίοι αξιωματούχοι –όπως περιγράφεται αναλυτικά στο «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου, επέμεινε στην ανάγκη «ενότητας» τονίζοντας με νόημα ότι δεν πρέπει να επικρατήσει «η διχόνοια και η καχυποψία».

- Η ΔΗΜΑΡ προβάλλει ως «λύση» είτε την υπαναχώρηση της τρόικας στα δύο ζητήματα αιχμής (σ.σ. ρύθμιση κατώτατου μισθού με νόμο αντί με συλλογικές διαπραγματεύσεις και διευθέτηση του χρόνου εργασίας με επιχειρησιακές συμβάσεις), είτε την απόσυρση των εργασιακών και την επαναφορά τους ως ξεχωριστό νομοσχέδιο «αργότερα».

- Σε μια τέτοια εξέλιξη η ΔΗΜΑΡ (διαβεβαιώνει ότι) δεν θα εγείρει ενστάσεις για... το υπόλοιπο «πακέτο».

- Χρόνος για να αποδώσουν οι διαβουλεύσεις βρέθηκε, μετά την μετάθεση του Euro Working Group για την Δευτέρα (σ.σ. επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες) και την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη.

Εκτακτη σύσκεψη για τα prior actions

Μέχρι να βγει... λευκός καπνός από τις διαβουλεύσεις με την ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σαμαράς «σηκώνει τα μανίκια» των υπουργών προκειμένου να παραδώσουν μέχρι τη Δευτέρα τις νομοθετικές ρυθμίσεις (ο καθείς για τον τομέα του) για τα 89 προαπαιτούμενα (prior actions) που έχει θέσει η τρόικα για την εκταμίευση της δόσης.  ανεβάζει στροφές της κυβερνητικής.

Για τον λόγο αυτό, συγκάλεσε σύσκεψη για το πρωί του Σαββάτου στο Μαξίμου με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς – δηλαδή με όλους.capital.gr














Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Εργαζομένους του Δήμου

Με τους υπαλλήλους του Δήμου Θηβαίων, της ΔΗΚΕθ, του ΔΟΘ και της ΔΕΥΑΘ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, με αφορμή την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αλλά και για να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούν το Δήμο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία, και σε όλους τους Έλληνες που υπέστησαν τότε στερήσεις, πείνα, διωγμούς, βασανίστρια και εκτελέσεις, ώστε να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα που έγραψαν τις χρυσές σελίδες του έπους του  ’40 και του «ΟΧΙ», θέτοντας το ερώτημααν υπάρχουν ομοιότητες με τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις που διανύει η πατρίδα μας ή σημεία ταύτισης των επιλογών των ηγεσιών του τότε και του τώρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Όπως είπε χαρακτηριστικά :  
«Πολλές και διαφορετικές μπορεί να είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το έπος του 40 και του ΟΧΙ αποτελεί τον οδηγό – φάρο για κάθε δύσκολη στιγμή, έτσι ώστε να μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να λησμονούμε από πού ερχόμαστε και που πρέπει να πάμε
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του Δήμου Θηβαίων, αναλύοντας όλα τα οικονομικά του στοιχεία όπως: τις μειώσεις στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΣΑΤΑ  έργων και σχολείων και φυσικά στα προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία του Δήμου αυτές οι μειώσεις.
Μίλησε επίσης για τα έργα που συνεχίζονται παρά τα προβλήματα, για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για όσα έργα-μελέτες που έχουν υποβληθεί αιτήσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.  
Τέλος τόνισε τον στόχο για οικονομία κλίμακας, δηλαδή για εξοικονόμηση χρημάτων από την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιόκτητα κτίρια. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ!!!

Click on the slide! Αφού έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής τώρα πήγαν να γίνουν καθηγητές στο Χάρβαρντ.
Το Χάρβαρντ ξέρει που οδήγησαν την Ελλάδα οι συγκεκριμένοι κύριοι εκτός και αν αυτό είναι που τους ενδιαφέρει να έχουν καθηγητές αυτούς που έφεραν την κρίση έτσι ώστε οι φοιτητές τους να μάθουν από πρώτο χέρι τι να μην κάνουν.


Ποιοι είναι τώρα αυτοί οι καθηγητές στο Χάρβαρντ;

Γιώργος Παπανδρέου : 20.000 δολάρια παίρνει  για τα πρώτα μαθήματα ,για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες των ελλήνων πολιτικών του πρώτου μνημονίου. Καθηγητής λοιπόν στο ινστιτούτο Πολιτικής του ιδρύματος και οι διαλέξεις του φέρουν τίτλο: «Επανασχεδιάζοντας την Ευρώπη»

Παύλος Γερουλάνος : αναπληρωτής του Γιώργου Παπανδρέου στο κορυφαίο ίδρυμα εξάλλου κι εκείνος μετά το Williams college college έκανε το μεταπτυχιακό του εκεί.

Άννα Διαμαντοπούλου : Εδώ και μια εβδομάδα και αυτή στο Χάρβαρντ διδάσκει πρότζεκτ με τίτλο: Το μέλλον της διπλωματίας. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Φανταστείτε ότι η πρώτη της διάλεξη είχε θέμα: Η Ευρώπη σε κρίση η Ελλάδα σε κίνδυνο.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου:  Μετά την εθνική οδύνη και την μεγάλη επιτυχάι στα οικονομικά του κράτους μας θα διδάξει στο Χάρβαρντ και αυτός την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη στο τμήμα Διεθνών οικονομικών του πανεπιστημίου.

Συμπέρασμα έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί κατέστρεψαν την Ελλάδα , φάνταζομαι όπως όλα δείχνουν ότι δεν φτώχυναν από όλη αυτήν την κρίση και τώρα πήγαν στο Χάρβαρντ να διδάξουν την κρίση και την καταστροφή της χώρας και αν βγάλουν και από κεί λεφτάκια….Αυτά είναι

Όσο για τον Γιώργο Αλογοσκούφη αυτός αρκέστηκε στα πάτρια εδάφη και γύρισε στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου όπου δίδασκε από το 1990.

Όσο για τον Γιώργο Βουλγαράκη εκείνος πετάει μέχρι την Κύπρο για να διδάξει , χρηματοοικονομική λογιστική στο ανοικτό πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Αυτούς δεν τους ζήτησε το Χάρβαρντ προφανώς για ευνόητους λόγους . Μια ερώτηση έχω μόνο; Αφού έχουμε τόσα σαϊνια στα οικονομικά η Ελλάδα γιατί βούτηξε στο κενό; 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

Διαβάστε Περισσότερα »

Μονάχα 90 λεπτά χρειάστηκε η ελληνική ηγεσία για να αντιδράσει στην κήρυξη πολέμου από τον Μουσολίνι

Μονάχα 90 λεπτά χρειάστηκε η ελληνική ηγεσία για να αντιδράσει στην κήρυξη πολέμου από τον Μουσολίνι

Ο δικτάτορας πρωθυπουργός που κατάργησε τη δημοκρατία και εξόρισε τους πολιτικούς του αντιπάλους υπήρξε συνάμα ένας εξαιρετικός επιτελικός αξιωματικός, ο οποίος επέδειξε αξιοσημείωτη ετοιμότητα ως προς τη λήψη σημαντικότατων αποφάσεων εκείνες τις κρίσιμες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 90 λεπτά.
Το χρονικό της αντίδρασης του Ιωάννη Μεταξά και του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου από τη στιγμή της επίδοσης του τελεσίγραφου του Μουσολίνι από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι μέχρι και την υπογραφή του διατάγματος της γενικής επιστρατεύσεως κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξιστορεί σημερινό δημοσίευμα της Real News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα συνέβησαν μέσα σε 90 λεπτά, από τις 02.50 έως τις 04.45 το πρωί, αποδεικνύοντας τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του ελληνικού έθνους, απόρροια της ικανότητας και της εμπειρίας της ηγεσίας του στην ψύχραιμη αντιμετώπιση πολεμικών καταστάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Στις 19 και 20 Νοεμβρίου και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθεί στη Λιβαδειά και στη Θήβα το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις επιχειρήσεις ή φορείς ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα του νομού Βοιωτίας, που υποχρεούνται στην εκπαίδευση του προσωπικού εργασίας, ιδιοκτητών / υπεύθυνων, βάση της Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616 (Προθεσμία συμμετοχής έως Τρίτη 30 Οκτωβρίου).
Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και φορείς ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή τροφίμων είτε στον τομέα της Παραγωγής ή Μεταποίησης ή Διακίνησης ή Διάθεσης/Πώλησης κτλ. Τα σεμινάρια προσφέρουν πολλαπλό όφελος για τις επιχειρήσεις/φορείς, εφόσον εκτός του ότι εκπληρώνονται οι βασικές Υγειονομικές Νομιμοποιητικές υποχρεώσεις τους, μπορούν ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουν τις Πιστοποιήσεις που λαμβάνουν και ως σημαντικό Ποιοτικό Επιχειρηματικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα:
Βάση των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616, μια επιχείρηση ή Φορέας, υποχρεούται να φροντίσει να συμμετέχει το Προσωπικό στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων, ακόμη και αν έχει ως μοναδικό απασχολούμενο τον ιδιοκτήτη. Η Βασική αυτή υποχρέωση ελέγχεται κατά τις επιθεωρήσεις των ελεγκτικών φορέων, καθώς και με την εφαρμογή του νέου επικείμενου συστήματος «Διατροφικού Τειρεσία» του ΕΦΕΤ. Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης και Υλοποίησης του Προγράμματος, και οι διαδικασίες Υλοποίησης, εντάσσονται στο πεδίο «Επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας» με αριθμό Πιστοποίησης 4686-09 από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης. Επίσης, το Πρόγραμμα εντάσσεται στις προδιαγραφές της Κρατικά επιδοτούμενης Δράσης ΛΑΕΚ, και το κόστος δύναται να είναι Κρατικά επιδοτούμενο.
Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα γίνεται με τηλεφωνική συμμετοχή μέσω απλών διαδικασιών.

Προθεσμία εκδήλωσης συμμετοχής έως Τρίτη 30 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες για συμμετοχή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-20:30 και Σάββατο 9:00-14:30, στα τηλ.: 801 11 37 100 (αστική χρέωση), 2810313773 και στο email: info@eurodiapistefsi.com.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ-Συγκλονιστική στιγμή - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !!


Στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη, εκεί που υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης-απελευθέρωσης της πόλης, πριν από 100 χρόνια, λαός και στρατός ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

Το Διοικητήριο  ήταν ο χώρος όπου υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε συνταχθεί από τους τότε αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού Δούσμανη και Μεταξά και υπογράφηκε από τον Ταχσίν Πασά. Στις 28 Οκτωβρίου υψώθηκε η ελληνική σημαία στο Διοικητήριο και έγινε η επίσημη παράδοση της πόλης από τον Ταχσίν Πασά στον Αρχιστράτηγο του Ελληνικού Στρατού, διάδοχο Κωνσταντίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και e-mail αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τις εταιρείες έως 24 μήνες!

Όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Ίντερνετ, αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τους παρόχους, για 6 έως και 24 μήνες...


 υποστήριξαν ευρωβουλευτές πέντε πολιτικών ομάδων στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ευρωβουλευτές, από πέντε πολιτικές ομάδες του... Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν εξηγήσεις από την αρμόδια Επίτροπο, Σεσίλια Μάλστρομ, για τον καταχρηστικό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η Οδηγία για την καταγραφή, φύλαξη και διατήρηση του συνόλου της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών, στα πλαίσια της εκστρατείας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Με βάση αυτή την Οδηγία, επισήμαναν οι ευρωβουλευτές, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο, είναι υποχρεωμένες να παρακρατούν και ν' αποθηκεύουν την κάθε τηλεφωνική συνδιάλεξη, την κάθε στιγμή που βρίσκεται κάποιος στο Ίντερνετ και το κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για χρονικό διάστημα από 6 έως και 24 μήνες.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν ποιος καλεί ποιον, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και την προέλευση και τον προορισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που ανταλάσσονται μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ.

Απαντώντας, η Σουηδέζα επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων σημείωσε ότι η καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων είναι απαραίτητη «για να προστατευθεί ο κόσμος» προσθέτοντας ότι οι αστυνομικές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των κρατών μελών έχουν «κατ' επανάληψη τονίσει την ανάγκη να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά», συμπληρώνοντας ότι φυλάσσονται υπό αυστηρούς όρους και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπό την πίεση των ευρωβουλευτών ότι θα πρέπει τώρα να αναμορφωθεί η Οδηγία για τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, η κ. Μάλστρομ δέχθηκε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία, στα οποία η οδηγία επιδέχεται βελτιώσεων, αναφερόμενη στην ανάγκη να εξετασθούν:

* η μείωση και εναρμόνιση του διαστήματος αποθήκευσης

* η αποσαφήνιση του ποιά δεδομένα παρακρατούνται και αποθηκεύονται

* η θέσπιση κοινών ελάχιστων κριτηρίων για την πρόσβαση στα στοιχεία και τη χρήση τους

* η ενίσχυση της προστασίας των αποθηκευμένων δεδομένων

* η βελτίωση των τρόπων αποζημίωσης των παρόχων για το κόστος της αποθήκευσης.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Αλεξάντερ Αλβάρο, σημείωσε ότι το θέμα συζητείται από το 2010, αλλά πολλά τεχνικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών απορρίπτει ολοσχερώς την αποθήκευση των στοιχείων. Όπως σημείωσε, δε, «βαρεθήκαμε αυτή την κατάσταση και ελπίζουμε να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση».

Μιλώντας για λογαριασμό της Ομάδας των Πρασίνων, η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής Τζούντιθ Σαργκεντίνι, απαίτησε τη θέσπιση «νομοθετικού πλαισίου προστασίας του πολίτη» καθώς, όπως κατήγγειλε, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, προσφέρεται μόνο για καταπάτηση του δικαιώματος της ιδιωτικής του ζωής. «Καιρός να τελειώνουμε με αυτή την οδηγία και να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε.

Για την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Συλβί Γκιγιώμ, υποστήριξε ότι «πρέπει να εξισορροπήσουμε ασφάλεια και ελευθερίες», απαιτώντας να υπάρξει παρέμβαση, αν μη τι άλλο επειδή το δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής προστατεύεται ρητά από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Τέλος, για την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Κορνέλια Ερνστ σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να παραδεχθεί την αποτυχία της και αν δεν έχει κάτι άλλο να προτείνει, τότε να αναστείλει την εφαρμογή της οδηγίας μέχρι να την κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

«Διαφορετικά», προσέθεσε, «απαιτούμε πανευρωπαϊκή απαγόρευση της συλλογής αχρήστων δεδομένων».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρ. (17:15, Novasports 2)


Preview: Λεβαδειακός-Αστέρας Τρ. (17:15, Novasports 2) 
Στη Λιβαδειά, ο Αστέρας, καλείται να δείξει πως μπορεί να περάσει και από δύσκολες έδρες, την στιγμή που η ομάδα του Παράσχου, ψάχνει την νίκη, μετά από αρκετές αγωνιστικές. Χωρίς Ναπολεόνι, οι γηπεδούχοι, χωρίς απουσίες οι Αρκάδες. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης σε real time από το control room του sport-fm.gr.

Λεβαδειακός:

Από την τέταρτη αγωνιστική και το 3-0 επί του Πανιωνίου, έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, μετράει μόνο ανεπιτυχή αποτελέσματα και η νίκη κόντρα στον Αστέρα, θα είναι «βάλσαμο».

Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για κάθε άμυνα. Επίσης, εκτός μένει ο Κοτίτσας. Ο Κυριακής, επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια. Ο Μαχαίρας θα είναι δεξιά, ο Μεντί αριστερά και οι Χοσέμι και Γεωργίου στο κέντρο της άμυνας.

Οι Κόρμπος και Ζησόπουλος θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον Βασιλείου θα κινούνται οι Ροτζέριο, Ακόστα και Πόι.

Η αποστολή: Κυριακίδη, Κασμερίδη, Τσιντώτα, Μουλόπουλο, Χοσέμι, Κόρμπο, Κουτσόπουλο, Ζησόπουλο, Νικολακάκη, Γεωργίου, Λισγάρα, Μεντί, Μαχαίρα, Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλο και Πινέιρο.

Αστέρας Τρίπολης:

Η νίκη επί της Βέροιας, έδωσε άλλη ψυχολογία στον Αστέρα, ενόψει της συνέχειας. Οι Αρκάδες ταξιδεύουν στη Λιβαδειά, όπου πέρσι πέρασαν με νίκη, χάρη σε ένα τέρμα του Μπαρτολίνι στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες, αφού επιστρέφει και ο Ναβάρο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φούλοπ. Δεξιά ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Φορμίκα και οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ουσέρο θα είναι το ένα αμυντικό χαφ, ενώ μια θέση παίζεται ανάμεσα στον Αλβάρεζ και τον Καρντάσιο. Οι Ράγιος, Ναβάρο και Ντε Μπλάσις θα είναι πίσω από τον Περόνε.

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Σάκης Τσιώλης: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Μπακασέτας, Περόνε, Καλαντζής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! – Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ πορτοκαλάδας και λεμονάδας ΛΟΥΞ


Μετά από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, και σε συνέχεια σχετικών ελέγχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Αττικής του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε πορτοκαλάδα... και λεμονάδα ΛΟΥΞ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα :

α) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 16-01-13, 20-01-13, 21-01-13, 26-02-13.

β) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 500 ml με ημερομηνία λήξης 18-01-13.

γ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 10-01-13, 17-01-13, 08-02-13, 16-02-13, 24-02-13. 
δ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασία 1,5 L με ημερομηνίες λήξης 04-02-13, 12-02-13. 
Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από την εταιρία «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου, Πατρών.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων. Η εταιρία ανταποκρινόμενη άμεσα απέσυρε προληπτικά όλα τα ανωτέρω προϊόντα με τις αντίστοιχες συσκευασίες τους και ημερομηνίες λήξης από 01-01-13 έως 31-01-13 καθώς και από 01-02-13 ως 28-02-13.

Οι σχετικοί έλεγχοι συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνεχίζονται.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι Έλληνες είναι θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας»



Για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» έκανε λόγο ο Ιερώνυμος

Ότι οι Έλληνες βιώνουν έναν περίεργο πόλεμο, ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Δε θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. Έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» και κάλεσε αυτούς που – όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.

Ακόμα ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι έχει ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Θαύμα! Θαύμα, διαβάστε την αγγελία παρακάτω... Ελλάς το μεγαλείο σου!

Η αγγελία δεν υπάρχει..!
Ή καλύτερα υπάρχει και συμβαίνει στην Ελλαδάρα μας...












Διαβάστε Περισσότερα »

Η πλήρης αλήθεια για το Νες - Καφέ

Θέλετε ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ; Διαβάστε προσεκτικά....
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε ταχαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό. Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ. Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle ΚΟΜΜΕΝΑ! Από 'δω και πέρα όπου γράφει NESTLE εγώ το αποφεύγω!!! NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.) Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier)............................................. Αποφεύγω το Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, .....αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό αλλά, γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΟΚ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα των οποίων εμπορεύονται το κρέας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο στρατιώτης που σκοτώθηκε πρώτος στην πρώτη γραμμή του '40

Ηταν κάτι σαν θρύλος. Στο οικογενειακό του περιβάλλον οι ιστορίες που τον περιέβαλλαν υπήρξαν πολλές, ενώ οι φωτογραφίες κράτησαν ζωντανή τη μνήμη του. Επρόκειτο, άλλωστε, για τον πρώτο υψηλόβαθμο Ελληνα αξιωματικό που σκοτώθηκε πολεμώντας τον φασισμό.

Ο Χαράλαμπος Κεφαλόπουλος, η μνήμη του οποίου θα τιμηθεί αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έζησε στη Σάμο.

«Εργαζόταν ως δάσκαλος, κατετάγη εθελοντικά στον στρατό, σπούδασε εκεί και προήχθη κατ' επιλογή. Ελαβε μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία και έπειτα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου και «φονεύτηκε», σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στις 22 Νοεμβρίου 1940 σε ηλικία 47 ετών.

Σκοτώθηκε, όταν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, αφού οι υψηλόβαθμοι τις κρίσιμες ώρες έμπαιναν μπροστά για να εμψυχώσουν το στράτευμα», λέει στο «Εθνος» η εγγονή του κ. Βασιλική Κεφαλοπούλου, η οποία είναι δικηγόρος και ζει στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαμήλιο γλέντι σε... βενζινάδικο λόγω κρίσης!

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου βενζινάδικου λοιπόν, αποφάσισε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Άννα. Η κρίση όμως, στα περισσότερα ζευγάρια...
δεν επιτρέπει πλέον να ξοδεύουν ένα τσουβάλι λεφτά για το γαμήλιο γλέντι.
Τι σκέφτηκε λοιπόν το συγκεκριμένο ζευγάρι; Να γλεντήσει με την ψυχή του, μαζί με όλους τους καλεσμένους του γάμου, στο... βενζινάδικό του.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, έκπληκτος ο παγκοσμίου φήμης Βέλγος φωτογράφος Nick Hannes, ο οποίος βρισκόταν στη Δυτική Ελλάδα για να φωτογραφίσει τη μεσογειακή ομορφιά,
"έπεσε" επάνω στην ασυνήθιστη γαμήλια δεξίωση και... τα κλικ του φωτογραφικού φακού του, πήραν φωτιά!
Ανέβασε μάλιστα αυτές τις φωτογραφίες του και στο blog του και έγραψε δυο λόγια, για την παράξενη γαμήλια δεξίωση.
Ένα από τα μέλη της οικογένειας, είπε στον Hannes: "Έτσι απαντάμε στην κρίση. Σε παρακαλώ δείξε αυτές τις φωτογραφίες στην Μέρκελ. Ο Έλληνας συνεχίζει να γελάει και να το γιορτάζει, ακόμα κι όταν του παίρνουν τα χρήματα".
Το γαμήλιο ελληνικό πάρτι συνεχίστηκε μέχρι αργά και οι προσκεκλημένοι συνέχιζαν να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς έως και τα ξημερώματα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τι διαφορές έχουν βιολογικά και συμβατικά τρόφιμα

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια στροφή των καταναλωτών στα βιολογικά τρόφιμα που, ενώ κάποτε ήταν διαθέσιμα μόνο στα καταστήματα υγιεινής διατροφής... πλέον είναι διαθέσιμα και στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Οι καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω, ώστε να αγοράσουν πιο ποιοτικά τρόφιμα, αγοράζουν βιολογικά που διαθέτουν τη διαβεβαίωση ότι η παραγωγή αυτών των προϊόντων δεν έχει χημικά, τοξικά, λιπάσματα, δηλητηριώδη φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα.

Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν στους καταναλωτές να επιλέγονται βιολογικής καλλιέργειας τρόφιμα που καταναλώνονται σε αρκετά συχνή βάση, όπως γάλα και φρούτα και τρόφιμα που προορίζονται για ευπαθείς ομάδες, όπως τα βρέφη (π.χ. παιδικές τροφές).

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Stanford, η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βιολογικά προϊόντα προσφέρουν σε σχέση με τα συμβατικά τρόφιμα, όταν εφαρμόζεται μία διατροφή υγιεινή με ποικιλία, ισορροπία και μέτρο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας νέας, εκτεταμένης αναθεώρησης των στοιχείων σχετικά με τα βιολογικά τρόφιμα, αναφέρει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των βιολογικών και συμβατικών τροφίμων, ειδικά εάν πρόκειται για ενήλικες.

Η ομάδα όμως διαπίστωσε ότι η κατανάλωση βιολογικής τροφής μείωσε την έκθεση σε οποιοδήποτε ανιχνεύσιμο φυτοφάρμακο κατά περίπου 30%.

Ακόμη, τα βιολογικά τρόφιμα περιείχαν σημαντικά πιο υψηλά επίπεδα συνολικών φαινολικών ενώσεων με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ πιο συγκεκριμένα στο βιολογικό γάλα και στο βιολογικό κοτόπουλο ανιχνεύτηκαν υψηλότερα ποσοστά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Στόχος των ερευνητών ήταν να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους να υπάρχει ποικιλία και αφθονία τροφίμων στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, και σε καμιά περίπτωση να τους αποθαρρύνουν από το να αγοράζουν βιολογικά τρόφιμα.

Οι καταναλωτές επιλέγουν αν θα αγοράσουν βιολογικά συγκεκριμένα για λόγους ασφάλειας, ανησυχίας, αναζητώντας μια καλύτερης ποιότητας τροφή, αρκεί ο καταναλωτής να είναι προσεχτικός όσον αφορά στην ένδειξη που θα φέρει το προϊόν.

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει προσδιορίσει για τρεις κατηγορίες σήμανση των βιολογικών προϊόντων:

100% Organic: Φτιαγμένο με 100% οργανικά συστατικά

Βιολογικά: Φτιαγμένο με τουλάχιστον 95% βιολογικά συστατικά

Φτιαγμένο με οργανικά συστατικά: Φτιαγμένο με ένα ελάχιστο 70% και βιολογικά συστατικά με αυστηρούς περιορισμούς για το υπόλοιπο 30%.

Προϊόντα με λιγότερο από 70% βιολογικά συστατικά μπορεί να περιέχουν βιολογικά παραγόμενα συστατικά αναγραφόμενα στον πίνακα πλευρικώς του πακέτου, αλλά δεν αναφέρονται στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας

Η απάντηση επομένως στο δίλημμα αν αξίζουν το κόπο είναι θετική, ακολουθώντας πάντα τη συνταγή για την ισορροπημένη διατροφή που είναι το γνωστό τρίπτυχο ποικιλία τροφίμων –μέτρο και ισορροπία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίχρωμο μήλο

Όταν ο 72χρονος Βρετανός Ken Morrish αντίκρισε το δίχρωμο μήλο να κρέμεται στο δέντρο του κήπο του, νόμιζε πως κάποιος ήθελε να του κάνει… πλάκα! Εξετάζοντας, όμως τον καρπό πιο προσεκτικά, κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα, αλλά η μία πλευρά του μήλου ήταν κόκκινη και η άλλη πράσινη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ασυνήθιστη αυτή εμφάνιση του μήλου οφείλεται σε κάποια γενετική μετάλλαξη, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σπάνιο και μπορεί να συμβεί μόλις μία φορά στο εκατομμύριο.

«Καλλιεργώ μήλα εδώ και 45 χρόνια και πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο η διαφορά στο χρώμα αλλά και η τέλεια διαχωριστική γραμμή που υπάρχει μεταξύ πράσινου και κόκκινου χρώματος», αναφέρει ο Ken.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κόκκινη πλευρά του μήλου ήταν πιο γλυκιά στη γεύση σε σχέση με την πράσινη. «Αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια που είχε ο καρπός σε εκείνη την πλευρά», λένε οι επιστήμονες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις 2% έως 35% στους μισθούς του στρατιωτικού προσωπικού





Περικοπές από 2% έως 35% στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού προβλέπονται με...



βάση το νέο Μνημόνιο.

Οι περικοπές θα ισχύσουν αναδρομικά, από 1η Αυγούστου και προβλέπεται στις μεικτές αποδοχές από 0 έως 1.000 ευρώ περικοπή 2%, από 1.000 έως 1.500 ευρώ περικοπή 10%, από 1.500 έως 2.500 ευρώ 20%, από 2.500 έως 4.000 ευρώ 30%, και από 4.000 χιλιάδες και πάνω 35%.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, αναμένονται και νέες περικοπές τόσο το 2013 όσο και το 2014 προκειμένου να εξοικονομηθούν 14 εκατομμύρια το 2013 και 194 εκατομμύρια το 2014.

Περαιτέρω, κόβεται το κονδύλι για τα οδοιπορικά που θα επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών της τάξης του 10%, ενώ κόβονται και δώρα/ επιδόματα όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
  Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.16 τα ξημερώματα, ανατολικά της Πελασγίας του Δήμου Φθιώτιδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.
 Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά της Πελασγίας, 44 χλμ. ανατολικά της Λαμίας και 132 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
 Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην περιοχή μας.
 Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλιβέρι:Του έστησαν ενέδρα και του πήραν τα λεφτά, που σήκωσε από την Τράπεζα!





Κινηματογραφική ένοπλη ληστεία το πρωί, σε βάρος 35χρονου, στο Αλιβέρι Ευβοίας - Οι ληστές και οι απατεώνες, παρακολουθούν και καραδοκούν,  γι΄ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνουμε αναλήψεις από την τράπεζα...

Ο 35χρονος πήγε λίγο μετά τις 11:00΄ το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αλιβέρι και σήκωσε 9.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε για να πάει στη Χαλκίδα.

Στις 11:30΄, την ώρα που έβγαινε από το Αλιβέρι, ένα αυτοκίνητο βγαίνει ξαφνικά μπροστά και του κλείνει τον δρόμο. Οι δύο ληστές φορώντας κουκούλες τύπου full face, βγήκαν από το αυτοκίνητο και με τα όπλα στα χέρια. Πριν ο 35χρονος καταλάβει τι συμβαίνει οι δύο δράστες άρπαξαν τα 9.000 ευρώ και έγιναν καπνός.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας σήμανε συναγερμός και σε όλα τα κομβικά σημεία στήθηκαν μπλόκα για τον εντοπισμό των δύο θρασύτατων ληστών, που όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένουν άφαντοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Να αντισταθούμε στη νέα δουλεία και τον φασισμό-Απέχουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου


Το ΟΧΙ στο φασισμό, τον ναζισμό και στην υποδούλωση, που έγραψε έμπρακτα ο λαός μας το ΄40-44, αποκτά και φέτος ένα ξεχωριστό συμβολισμό την ώρα που τα νέα μέτρα έρχονται για επικύρωση από το κοινοβούλιο. 
 Όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο λαός μας μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης ζουν την κρίση που γεννά ένα άδικο και σάπιο σύστημα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, ο φασισμός χρησιμοποιείται για να στρέψει την οργή και την απόγνωση μας μακριά από  αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. 
Οι παρελάσεις και οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου, έχουν και φέτος περιεχόμενο αντίστασης και αγώνα ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.  Αντίσταση που έχουν υποχρέωση να εκφράσουν και όλοι όσοι ψηφίστηκαν για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των συμπολιτών σε κάθε αιρετή βαθμίδα:  Απέχουμε από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη Δευτέρα, καταγγέλλοντας την οικονομική ασφυξία που οδηγεί στην κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης και καλούμε τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να απέχουν, ζητώντας έμπρακτα να μην περάσει η νέα εξαθλίωση και δουλεία.periferiastereas.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου



Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων και η Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλούν το  Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης για μία επετειακή
Αναφορά
στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο
19.00 – 19.10 : Χαιρετισμοί - προσφωνήσεις
19.10 – 19.40 : Ελληνοϊταλικός πόλεμος. ΠΡΙΝ - ΚΑΤΑ - ΜΕΤΑ
19.40 – 20.10 : Αναφορά στους συμπατριώτες μας που συμμετείχαν
20.10 – 21.00 : Τραγούδια εποχής από τη Χορωδία Μεγάρων
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΡΑΧΗΛ ΕΦΕΡΕ, "ΤΗ ΧΑΡΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω για την Αλουμίνιον;»
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της παραλίας Διστόμου, στα γνωστά Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, υπάρχουν 1100 ακίνητα που καλύπτουν ένα τεράστιο εμβαδό που για λόγο τον οποίο ζητάμε να μας εξηγήσει ο αρμόδιος Υπουργός, δεν πληρώνουν το Ειδικό τέλος δομημένων ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω της ΔΕΗ, το γνωστό σε όλους μας ως «χαράτσι». Μάλιστα, όλως τυχαίως τα συγκεκριμένα κτίρια ανήκουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην εταιρεία «Αλουμίνιον». Το γεγονός δεν προκαλεί μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινή γνώμη, γιατί πάρα πολύ απλά, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, επειδή έτυχε να έχουν μια στέγη, οι πληροφορίες που θεωρούν ότι οι άκρως ευνοούμενοι του συστήματος που ελέγχονται και για άλλες υποθέσεις εμπλοκής για το δημόσιο συμφέρον, τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος και τους χαρίζεται γενναιόδωρα το χαράτσι, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να εξακριβωθεί, εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς, να καλέσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης και να ζητήσει από τους φοροδιαφεύγοντες να αποδώσουν αναδρομικά στα δημόσια ταμεία, αυτά που πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες πολίτες. Κανένας δεν είναι κορόιδο να πληρώνει τα σπασμένα άλλων και πολύ περισσότερο οι Έλληνες, που μέχρι σήμερα δίνουν από το υστέρημά τους για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των άχρηστων πολιτικών και των προστατευόμενων τους επιχειρηματιών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω λογαριασμών ΔΕΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας»
Σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011 άρθρο 53, παρ. 5, το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
Με βάση καταγγελίες και δημοσιεύματα στο τύπο παρουσιάζεται πως στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια) της Βοιωτίας τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), που ανήκουν στην εταιρεία Αλουμίνιον, εξαιρέθηκαν από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στερώντας από τα δημόσια ταμεία αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Περαιτέρω καταγγέλλεται πως ο λόγος της μη επιβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα περίπου 1.100 ακίνητα (επιφανείας 120.000 τ.μ. περίπου), ανήκουν στον γνωστό όμιλο εταιρειών, o οποίος μαζί με την ΔΕΗ ελέγχονται ήδη από την Δικαιοσύνη για παλαιότερες χαριστικές ρυθμίσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι αληθές πως δεν επιβάλλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα συγκεκριμένα σπίτια στην εν λόγω περιοχή και αν ναι ποιος είναι ο λόγος εξαίρεσής τους;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Μακρή Ραχήλ
 symparataxi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ





Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. Κι αυτό είναι αξιοπερίεργο. Όπως επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι η λίστα του εδόθη με επιστολή αναγνώστη σε «στικάκι». Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι το μόνο «στικάκι» το οποίο υπήρχε ήταν αυτό του κου Βενιζέλου το οποίο κι επέδωσε στο Μαξίμου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν παρέλαβε κανένα «στικάκι», αλλά του δόθηκε ένα cd με τη λίστα των ονομάτων. Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε όταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την ελληνική ΕΥΠ και τον τότε διοικητή της κο Κ. Μπίκα ότι στα χέρια του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών υπήρχαν κατάλογοι σε ψηφιακή μορφή με Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Ο κος Μπίκας στη συνέχεια διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση κι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε αυτό το ψηφιακό αρχείο να φτάσει στην Ελλάδα. Ουδείς γνωρίζει επακριβώς ούτε πόσα αντίγραφα αρχείου υπήρχαν ούτε το εάν οι γαλλικές και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τις λεπτομέρειες με το περιεχόμενο των αρχείων αυτών. Με λίγα λόγια υπάρχουν σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση που ξεκινούν από το γεγονός ότι υπήρξε ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά καταδεικνύουν την απόλυτη ανάγκη να δοθεί το συντομότερο δυνατό και με τον επισημότερο δυνατό τρόπο το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ στη δημοσιότητα έτσι ώστε και οι σκιές να εκλείψουν αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες αντιπαραβολές προκειμένου να καταδειχθεί η αυθεντικότητα ή μη, των αχρείων που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τι δείχνει η λίστα

Ο κατάλογος των ονομάτων παραπέμπει σχεδόν σε όλες τις γνωστές ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας ή σε μεμονωμένα μέλη των οικογενειών αυτών καθώς και πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως ο Ιωάννης Μπούτος, ο γνωστός πολιτικός ο οποίος απεβίωσε το 2004. Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Είναι η λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «ΗΟΤ DOC» η ίδια η οποία απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περιβόητο πλέον CD που παρεδόθη στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιελάμβανε πρόσωπα με σχετικά πρόσφατες καταθέσεις στο υποκατάστημα της HSBC.

Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ένα δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση των ονομάτων είναι πώς ένας μεγάλος αριθμός καταθετών που είναι επιχειρηματίες ή σχετίζονται με επιχειρηματικές οικογένειες με διεθνή οικονομική δραστηριότητα, έχουν λογικά κάθε δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για την εξυπηρέτηση και των ιδίων αλλά και των διαφόρων επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους. Υφίσταται ωστόσο πάντα το ενδεχόμενο ακόμη και αυτοί οι επιχειρηματίες να διακίνησαν κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία χωρίς τα κεφάλαια αυτά να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Παραμένει όμως το ερώτημα για πολλούς άλλους καταθέτες των οποίων η επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα τους δεν συνάδει με την διατήρηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.


(Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας)

Αλλά και πάλι μένει να καταδειχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές αν οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν παράνομης διακίνησης χρημάτων ή προϊόν φοροδιαφυγής.

Γνωστά ονόματα

Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ισχυρές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τις εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα. Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος και η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή βρίσκονται μέσα σε αυτή.

Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».


Και άλλα γνωστά ονόματα

Πρόσωπα από το χώρο της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής κλπ. συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό.

Διαβάστε ορισμένα από αυτά:




-Κατερίνα Πελέκη, συμβολαιογράφος



-Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι.

-Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη.


-Ιωάννης Καραϊτιανός, Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».


-Στυλογιάννης Σωτήριος: Χειρουργός στην Αθήνα.




-Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός




-Πετρίδης Πτολεμαίος, Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη.

-Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα.

-Αγγελική Κανελλοπούλου, παλαίμαχος τενίστρια και πρώην υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ.


-Λεκάκης Ιωάννης, ειδικός καρδιολόγος, καθηγητής καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν».


-Μάντση Έλλη, παιδίατρος στην Αγία Παρασκευή

-Iωάννα Σάκκουλα, σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα».

-Αντώνης Κυριαζής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Singular A.E.


-Αμαλία Μουτούσση, ηθοποιός







-Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, γλύπτρια




Ο Σπυρίδων Δούκας
Ο Σπυρίδων Δούκας


Επιπλέον, η περίφημη λίστα, περιλαμβάνει τα ονόματα του αποθανόντος διατελέσαντα υφυπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή (1974), Μπούτου Ιωάννη και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπυρίδωνα Δούκα.




Πατήστε πάνω στις εικόνες (λίστες) και διαβάστε όλα τα ονόματα:

         
       

Είναι παλιά η λίστα;


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Tι απαντά ο Παναγιώτης Λάμψιας

Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης, όπου το όνομά του βρίσκεται στη λίστα, επικοινώνησε με τη zougla.gr και ανέφερε πως ο ίδιος ποτέ δεν διατηρούσε λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας. Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για πλαστή λίστα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι μίλησε με τον Κώστα Βαξεβάνη, προκειμένου να πάρει απαντήσεις.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ