Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Μαύρα" Χριστούγεννα για χιλιάδες Έλληνες

Διαβάστε για την έρευνα της Deloitte για τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων ενόψει Χριστουγέννων. Στο ναδίρ οι αγορές, στο ζενίθ η απαισιοδοξίαΣυγκρατημένοι δηλώνουν οι 'Ελληνες καταναλωτές για την αγοραστική τους δύναμη τα Χριστούγεννα, διεκδικώντας μία από τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα με τους πιο απαισιόδοξους Ευρωπαίους καταναλωτές, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για καταναλωτικές τάσεις, η οποία διεξάγεται για 15η χρονιά.
Το 57% αυτών είναι ανήσυχο για το μέλλον και σκέφτεται να περιορίσει τις δαπάνες των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα αν η οικονομία συνεχίζει να εξασθενεί.
Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το 53% παρουσιάζει μια τάση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τις αγορές των εορτών αν και για παραπάνω από τους μισούς Έλληνες (54%) παραμένει δέλεαρ η εύρεση της καλύτερης δυνατής τιμής στα προϊόντα.
Στην αγορά δώρων, οι Έλληνες δεν δείχνουν καμία επιθυμία να δανειστούν, αντιθέτως προτιμούν να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους και τους πόντους από προγράμματα ανταμοιβής.
Οι καταναλωτές στη χώρα μας βρίσκονται στην πρώτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ποσοστά άνω του 50%, που θα αναζητήσουν πιο οικονομικά δώρα και θα ψωνίσουν από συγκεκριμένα καταστήματα που θεωρούν ότι έχουν φθηνότερες τιμές.
Το παράδειγμα της Ελλάδας σε μικρότερο ποσοστό θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ολλανδία.
Τα βιβλία βρίσκονται για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες πρώτα στη λίστα των δώρων που θα προτιμούσαν οι πολίτες να λάβουν, χωρίς η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα, οι Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν και μετρητά ως δώρο Χριστουγέννων.
Στη γειτονική Ιταλία, οι καταναλωτές δεν έχουν αλλάξει ακόμα τις συνήθειες στις δαπάνες τους, δηλώνοντας ότι σχεδιάζουν περικοπές για το 2013, ενώ ουδεμία αλλαγή στις δαπάνες τους για φέτος δήλωσαν η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία και η Ρωσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονη ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ: Θα μας έρθουν οι 2.000 φυλακισμένοι που απελευθέρωσαν οι Αλβανοί;

Μεταξύ αυτών και πολλοί που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σωματεμπορία και...
συμμετοχή σε κυκλώματα ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων!

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας η είδηση ότι με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυση του αλβανικού κράτους η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε άφεση αμαρτιών σε 2.094 ποινικούς κρατουμένους σύμφωνα με τον "Αδέσμευτο" που κυκλοφορεί και αναφέρεται σε δημοσίευμα που είχε αναρτήσει πρώτη η σελίδα μας.

Μεταξύ αυτών και πολλοί που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σωματεμπορία και συμμετοχή σε κυκλώματα ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων! Τόσο καλά! Παλιοί αστυνομικοί υπενθύμιζαν με νόημα ότι ανάλογη αμνηστία έδωσε πριν από περίπου 22 χρόνια η τότε κυβέρνηση Ραμίζ Αλία με αποτέλεσμα να γεμίσει η Ελλάδα από εγκληματίες που έσφαζαν, λήστευαν και βίαζαν!

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος απ’ όσους «απελευθερωθούν» θα περάσει από το «ξέφραγο αμπέλι» που ονομάζεται σύνορα στη χώρα μας. Τα κακά νέα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Αντίστοιχη απονομή χάριτος σε χιλιάδες καταδίκους δόθηκε από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ στη λύση αυτή προσανατολίζεται και το νέο καθεστώς της Λιβύης. Δεν χρειάζεται, πάντως, φαντασία προκειμένου να μαντέψετε τι θα κάνουν αρκετοί από αυτούς... Θα επιχειρήσουν να έρθουν στην Ευρώπη. Πώς; Μέσω της Ελλάδας φυσικά!

prisonplanet.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν αρέσουν στον ακροδεξιό Μπρέιβικ οι συνθήκες κράτησής του




«Ο καφές μου σερβίρεται κρύος. Είναι απάνθρωπο!», δηλώνει


Για «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης  παραπονέθηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο Νορβηγός ακροδεξιός ο οποίος καταδικάστηκε για την σφαγή 77 ατόμων, τα περισσότερα στο νησί Ουτόγια πέρυσι το καλοκαίρι.
Ο Μπρέιβικ με επιστολή που έστειλε στη διεύθυνση της φυλακής «κατήγγειλε» ότι ο καφές του σερβίρεται κρύος, ότι δεν του δίνουν αρκετό βούτυρο για να αλείψει στο ψωμί του και ότι δεν του επιτρέπουν την χρήσης κρέμας σώματος  - καταγγελίες τις οποίες σωφρονιστικές αρχές δεν σχολίασαν.
Αφότου κρίθηκε να έχει σώας τας φρένας, ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε να εκτίσει το μέγιστο που προβλέπει ο νορβηγικός νόμος, δηλαδή 21 χρόνια με δυνατότητα παράτασης της ποινής εάν κριθεί ότι συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.
Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ δήλωσε ότι το 27 σελίδων γράμμα παραπόνων που διέρρευσε σε νορβηγική εφημερίδα είναι αυθεντικό.
Ο Μπρέιβικ κρατείται σχεδόν σε απόλυτη απομόνωση - επί 23 ώρες την μέρα- στην φυλακή της νήσου Ιλα, έξω από το Όσλο, μία από τις πλέον σύγχρονες, λειτουργικές και πολυτελείς φυλακές παγκοσμίως.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος διαμαρτύρεται ότι το κελί του είναι φτωχά διακοσμημένο και ότι δεν έχει θέα… «Πολύ αμφιβάλω, αν υπάρχουν χειρότερα σωφρονιστήρια στη Νορβηγία», γράφει συγκεκριμένα.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του παραπονιέται ότι οι χειροπέδες που του φορούν κατά τις μετακινήσεις του  εντός της φυλακής «είναι πολύ αιχμηρές» και του «κόβουν τους καρπούς», ότι το κελί του είναι πολύ κρύο και αναγκάζεται να φοράει τρεις «στρώσεις» ρούχων, ότι το πρωί αναγκάζεται να ξυρίζεται να βουρτσίζει τα δόντια του βιαστικά, ότι οι διακόπτες για το φως και την τηλεόραση βρίσκονται έξω από το κελί του και συνεπώς πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κάποιον φρουρό αν θέλει να αλλάξει κανάλι ή να κοιμηθεί - και αρκετά άλλα που για τους περισσότερους τροφίμους φυλακών ακόμη και των πλέον προηγμένων  ευρωπαϊκών κρατών θα φάνταζαν τουλάχιστον φαιδρά.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απλός παππάς άφησε διαθήκη να δίνονται λεφτά σε μαθητές στη μνήμη του!

Ο αείμνηστος ιερέας στο Πέραμα Ιωάννης Ντόβας, ένας απλός παππάς ήταν, αλλά με πολύ ζεστή καρδιά, άφησε διαθήκη στους τρεις γιους του, το Βασίλη, το Δημήτρη και το Χρήστο, να δίνουν κάθε χρόνο χρηματικά έπαθλα στους αριστούχους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου Περάματο

Και τα παιδιά του, μέσα από την «Κοινωφελή Δράση Ιερεύς Ιωάννης Ντόβας», τηρούν πιστά, εδώ και πέντε χρόνια, την εντολή του.

Ο π. Ιωάννης Ντόβας ήταν, πραγματικά, ένας ιερέας, του οποίου η καρδιά χτυπούσε για το συνάνθρωπο, παρά τις δικές του προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του, ετοιμάζουν τιμητικό τόμο για τον παππα Γιάννη Ντόβα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 45χρονος που πουλούσε ψεύτικα ασφαλιστικά συμβόλαια

Αυτός είναι ο 45χρονος που πουλούσε ψεύτικα ασφαλιστικά συμβόλαια [εικόνες]

Στη δημοσιότητα, με εισαγγελική διάταξη, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοχεία αλλά και φωτογραφίες του ανθρώπου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Ο 45χρονος κατηγορείται ότι παρίστανε τον διευθυντή μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας και με την υπόσχεση υψηλών αποδόσεων σε συμβόλαια εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες.
Πρόκειται για τον Φώτη Συμεωνίδη, του Δημητρίου και της Βασιλικής, κάτοικο Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και στέρηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος ασφαλιστικού πράκτορα.
O 45χρονος κατηγορείται ότι από τον περσινό Δεκέμβριο μέχρι και τον Αύγουστο εξαπάτησε έντεκα πολίτες και επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, εισπράττοντας 83.267 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει άλλους τέσσερις.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η δημοσιοποίηση των προσωπικών του στοιχείων, καθώς και των φωτογραφιών του, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό και άλλων περιπτώσεων σε βάρος ανυποψίαστων έως σήμερα, θυμάτων.
Καλεί οποιονδήποτε διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπό του ή γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται να επικοινωνεί με το Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως Θεσσαλονίκης (2310-403193). Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει το Facebook: «Εριξε» τα προφίλ όλων των βουλευτών μας

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλει το Facebook: «Εριξε» τα προφίλ όλων των βουλευτών μας

Όσοι έχουν λογαριασμό στην πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, γνωρίζουν καλά πως η διαχείριση τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον Εθνικιστών χρηστών. Η τακτική είναι το μπλοκάρισμα, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα προφίλ συναγωνιστών και βουλευτών χωρίς λόγο πέφτουν. Σήμερα η η διαχείριση του Facebook προχώρησε σε μια πρωτοφανή κι αναίτια κίνηση λογοκρισίας, "ρίχνοντας" τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεκάδων Συναγωνιστών.
 Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην ελληνική κοινωνία υποδηλώνει πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική λογοκρισία μόνο τυχαία δεν ήταν. Κι αυτή η προσπάθεια ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής βέβαια θα πέσει στο κενό
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά χωρίς Ναπολεόνι ο Λεβαδειακός


Ξανά χωρίς Ναπολεόνι 
Η προετοιμασία του Λεβαδειακού ολοκληρώθηκε για το παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Άρη (Σάββατο, 19:30), με τον Γιώργο Παράσχο να ανακοινώνει τους παίκτες που θα απαρτίζουν την αποστολή.

Σε αυτή δεν θα βρίσκεται για ακόμα μία αγωνιστική ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος αν και συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες τρεις προπονήσεις, δεν κρίθηκε έτοιμος.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι Βοιωτοί έδωσαν βάση στην επιθετική αλλά και αμυντική λειτουργία, ενώ ασχολήθηκαν και με τις στημένες φάσεις.

Οι εκλεκτοί του Γιώργου Παράσχου:

Κυριακίδης, Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Κοτίτσας, Λισγάρας, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Μίλιεβιτς, Πόι, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Περέιρα Ντος Σάντος, Ντε Μπρίτο Πινέιρο
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκανδαλώδης διορισμός της συζύγου του υπουργού Εργασίας



Δεν προσήλθε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση να παράσχει εξηγήσεις.
Το θέμα είχε αποκαλύψει το Pheme.gr στις 7 Νοεμβρίου με τίτλο "Σκανδαλώδης διορισμός συζύγου υπουργού".

Επικαλούμενη ανυπέρβλητο κώλυμα, η δικηγόρος κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν προσήλθε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για να παρέχει εξηγήσεις, όπως την είχε καλέσει ο πρόεδρος των Αθηναίων δικηγόρων κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο κ. Αδαμόπουλος κάλεσε τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας να παρέχει εξηγήσεις σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματός της και παράλληλα ζήτησε να προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).

Η σύζυγος του υπουργού Εργασίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ΔΣΑ, καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσλήφθηκε στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.,  που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο κ. Βρούτσης της ήταν μέλος του Δ.Σ της προαναφερόμενης εταιρείας.

Η κυρία Βαγενά –Βούρτση κοινοποίησε στον ΔΣΑ με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω κωλύματος, το οποίο δεν μπορεί  να υπερβεί, δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει στον Σύλλογο, ενώ παράλληλα  κοινοποίησε την σύμβαση έμμισθης εντολής που υπέγραψε το 2004 με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Κατόπιν αυτών ο κ. Αδαμόπουλος την κάλεσε να προσέλθει στον ΔΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012.

Παράλληλα, η δικηγόρος κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου, η οποία και αυτή έχει κληθεί από τον Αδαμόπουλο για εξηγήσεις, γνωστοποίησε στο Σύλλογό της με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει και ζήτησε να οριστεί νέα  ημερομηνία.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΔΣΑ την κάλεσε εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.

Η κυρία Μέργου κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει τον ένα μετά τον άλλο.

Όμως, οι αλλεπάλληλοι αυτοί διορισμοί της δικηγόρου προκάλεσαν ερωτηματικά στην δικηγορική κοινότητα, καθώς μεγάλος αριθμός  δικηγόρων της Πρωτεύουσας  με ανάλογα ή περισσότερα προσόντα δεν μπορεί να προσληφθούν στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Η μόνη που προσήλθε και έδωσε εξηγήσεις  στον ΔΣΑ επί μία ώρα περίπου ήταν η δικηγόρος κυρία Μάρθα Καβαθά, η οποία είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Καβαθά κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς  έχει ασυμβίβαστο με την θέση συμβούλου υπουργού που κατέχει. Το ασυμβίβαστο ανάγεται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Ο Σύλλογος αναμένει την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της κυρίας Καβαθά, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση. 

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Δείτε τι πληροφορίες ζητά εταιρία για να προσλάβει γραμματέα!!!

 Υπάρχει δικαιοσύνη;Υπάρχει αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων;Θα κάνουν πλέον ότι θέλουν οι εργοδότες και θα σκύβουμε το κεφάλι;

Ο Θ. μου έστειλε το εξής:

Αγαπητέ , κοιτάζοντας τις δημοσιευμένες αγγελίες Εργασίας στο internet για την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο γνωστό σχετικό site skywalker.gr, είδα ...


την αγγελία της εταιρείας Απικιάν Συσκευαστική ΑΕ για την κάλυψη της θέσης Γραμματέα Διοίκησης. Η αγγελία τονίζει ότι είναι απαραίτητο κάθε υποψήφιος να αποστείλει συμπληρωμένη μαζί με το Βιογραφικό του και μια Φόρμα Αξιολόγησης που ανοίγει κλικάροντας το σχετικό link. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο -έχω ξαναδεί παρόμοιες απαιτήσεις.
Εκείνο που είναι εξωφρενικό, είναι κάποια από τα πεδία που υποχρεωτικά ζητείται να συμπληρωθούν:
 Έναρξη και Λήξη στρατιωτικής θητείας!
Αριθμός Ταυτότητας!
Κιλά!
Εγχειρήσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος!
Όνομα και επάγγελμα συζύγου!
Κατάσταση κατοικίας!
Σε ποιό Φροντιστήριο έμαθε Ξένες Γλώσσες ο υποψήφιος!
Μικτές & Καθαρές αποδοχές προηγούμενης θέσης!
Ποινικό Μητρώο!
...Ακόμη λίγο και θα ρωτούσε ύψος τραπεζικών καταθέσεων και μέγεθος στήθους (για τις γυναίκες)! Υπενθυμίζω ότι τα παραπάνω ζητούνται και μόνο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση, όχι σε 2ο και 3ο στάδιο προσωπικών συνεντεύξεων ή καλύτερα όταν θα έχει επιλεγεί κάποιος για τη θέση, όπου κάποια από τα παραπάνω θα μπορούσαν να ερωτηθούν... Είναι θλιβερό να έχουν "ξεσαλώσει" τόσο κάποιοι εργοδότες βασιζόμενοι στη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για εύρεση εργασίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Προσωπικά, αν και καλύπτω τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, θα διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και δεν θα κάνω αίτηση. Πόσοι όμως θα κάνουν το ίδιο; Θα ήθελα να μπορούσα να καταγγείλω κάπου αυτήν την Εταιρεία, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι καταπατεί κάποια Διάταξη Νόμου.
Με εκτίμηση, Θ.Μ.

Υ.Γ.: επισυνάπτω σχετικά αρχεία προς επιβεβαίωση τον παραπάνω



Θυμάμαι πριν κάποιο καιρό που για να κάνεις αίτηση εργασίας σε εταιρία έπρεπε να στείλεις και 25 ευρώ γιατί αλλιώς δεν θα κοιτούσαν καν το βιογραφικό σου. Οπότε υποθέτω (έστειλα μέηλ στην εταιρία και δεν έχω λάβει απάντηση μέχρι στιγμής) ότι είναι νόμιμο το να ρωτάς κιλά και εγχειρήσεις. Όμως είναι τελείως γελοίο το να πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσεις μικτές και καθαρές αποδοχές της προηγούμενης εργασίας. Και τα μπόνους! Δηλαδή, από πού κι ως πού; Όνομα συζύγου; Γιατί; Επάγγελμα συζύγου; Κατάσταση κατοικίας; Ύψος; Τι τα θέλουν όλα αυτά; Ο φίλος που μου έστειλε τη διαμαρτυρία έχει δίκιο σ' αυτό: είναι τρελό να τα ζητάς από ανθρώπους που απλώς στέλνουν ένα βιογραφικό. Εδώ αν δουλεύει ήδη για χρόνια σε σένα κάποιος είναι άκομψο να απαιτήσεις να μάθεις πόσα έβγαζε (και μικτά και καθαρά!) από προηγούμενες δουλειές, πόσω μάλλον όταν κατά 99% δεν θα τον προσλάβεις καν! Περιμένουμε είτε την απάντηση της εταιρίας ή τη γνώμη κάποιου ειδικού...

πηγή: www.lifo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάληψη από την Δευτέρα και το Δημαρχείο Θήβας

Σε κατάληψη από την Δευτέρα και το Δημαρχείο…
Β. Ψούνης: «Προσπαθούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα με οποιοδήποτε τρόπο..»
Αιχμές κατά της ΠΕΔ: «Δεν υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβε…»
Τον δρόμο για την πλατεία Καραϊσκάκη παίρνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θηβάιων, ακολουθώντας το κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους για κινητοποιήσεις ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που προωθούν για ψήφιση «η παραπαίουσα συγκυβέρνηση και η τρόικα»..
Χθες το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο, ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις οικονομικές, εργασιακές και συνταξιοδοτικές επιπτώσεις και αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ την Δευτέρα προχωρούν  στην κατάληψη του Δημαρχείου ….
«Τα μέτρα που ψηφίστηκαν θίγουν όλη την κοινωνία, γι’  αυτό και προσπαθούμε να τα ανατρέψουμε με οποιοδήποτε τρόπο, το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι Δήμοι, με αποφάσεις μάλιστα και των Δημάρχων» δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Θήβας Β. Ψούνης, αφήνοντας αιχμές κατά της ΠΕΔ, η οποία «δεν υλοποιεί τις αποφάσεις που είχε λάβει».
Φαίνεται όμως, ότι τα πράγματα σκουραίνουν για την κυβέρνηση, καθώς την Δευτέρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της χώρας, καθώς η κινητοποίηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική, ενάντια στην «βάρβαρη πολιτική, τις συνέπειες της οποίας για άλλη μια φορά τις επωμίζονται τα μόνιμα υποζύγια, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, η Ελληνική κοινωνία γενικότερα πλην των εχόντων» σύμφωνα με τους εργαζόμενους..
«Σχεδιάζουν για εμάς και τα παιδιά μας συνθήκες Εθνικής υποτέλειας και δουλοπρέπειας και πρέπει όλη μαζί η Ελληνική κοινωνία  να βάλει τέλος σε αυτά τα τέρατα» φωνάζουν οργισμένοι και  αποφασισμένοι να παλέψουν δυναμικά.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε- Περιφέρεια Στερεάς



Προς τον Υπουργό-Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: Ακύρωση απόφασης Περιφερειακής Επιτροπής λόγω κωλύματος του άρθρου 172 του Ν. 3852/2010
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα 9μελές όργανο που ασκεί όλες τις  αρμοδιότητες για το περιβάλλον αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (αρ. 164 του Ν. 3852/2010), σε μια περιφέρεια με τις  μεγαλύτερες και περισσότερες βιομηχανίες της χώρας, εξορυκτικές επιχειρήσεις και ενεργειακές μονάδες.
Με την υπ’ αριθμ. 214/24.10.2011 απόφασή της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, παρά τις εκφρασμένες νομικές και περιβαλλοντικές αντιρρήσεις των κοινωνικών και τοπικών φορέων, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρία “S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ”, καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν Φωκίδας».
Της συνεδρίασης της Επιτροπής, είχε προηγηθεί κλειστή συνάντηση με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας, 2 περιφερειακών συμβούλων, των κκ. Π. Παπαϊωάννου και Π. Μπεχλιβανίδη, καθώς και εκπροσώπων της εταιρίας, με σκοπό, την ενημέρωση των συμβούλων της παράταξής της για το υπό συζήτηση θέμα της έγκρισης ή μη της ΜΠΕ που είχε υποβάλλει η εταιρεία S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα Φωκίδας.
Η έγκριση εκ μέρους της Επιτροπής της ΜΠΕ του εν λόγω έργου, ώθησε 32 κατοίκους του Δήμου Δελφών Φωκίδας να αποστείλουν έγγραφη καταγγελία προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στις 02.11.2011, ζητώντας της να ακυρώσει την απόφαση της Επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι ο περ. σύμβουλος κ. Π. Παπαϊωάννου, που ψήφισε υπέρ, συνεργάζεται και έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα από τη λειτουργία της εταιρίας, η συνέχιση της οποίας εξαρτάται από την έγκριση της Μελέτης.
Όπως ανέφεραν οι πολίτες στην έγγραφη καταγγελία τους, κατά τη συζήτηση έγκρισης της ΜΠΕ σχετικά με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στον κόλπο Λαρνάκι της Ιτέας, ο συνεργάτης της εταιρείας και πρώην περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Παπαϊωάννου (παραιτήθηκε στις 4.10.2012), παρενέβη επανειλημμένα και έντονα, διαστρέβλωσε τις απόψεις –όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στην κλειστή σύσκεψη- του περιφερειακού συμβούλου του Ν. Φωκίδας που δε συμμετέχει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, αμφισβητώντας παράλληλα φωτογραφίες που προσκόμισαν διαμαρτυρόμενοι  κάτοικοι για την ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη για τους κατοίκους της Ιτέας, περιβαλλοντική ρύπανση και υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της S&B.
Αποτέλεσμα της απροκάλυπτης στάσης του κ. Π. Παπαϊωάννου υπέρ της εταιρίας, της προηγηθείσας κλειστής ενημερωτικής συνάντησης με την εταιρία, καθώς και της στάσης της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, που δε δέχθηκαν να εξετάσουν τα στοιχεία που κατέθεσαν οι κάτοικοι, ήταν η θετική γνωμοδότηση του οργάνου για μια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή που λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με το άρθρο 172 του Ν. 3852/2010, «ο περιφερειακός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση και λήψη απόφασης του συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του, έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που λαμβάνεται κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη». Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο προβλέπεται και η επιβολή πειθαρχικής ποινής σε σύμβουλο που πράττει ενάντια στα προβλεπόμενα.
  • Επειδή δημοτικές κινήσεις και οικολογικές/περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταθέσει ενστάσεις κατά της κατατεθείσας –κι εν τέλει εγκριθείσας- ΜΠΕ προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ζητώντας την απόρριψή της ως «ελλιπούς, ανειλικρινούς, επιστημονικά αντιδεοντολογικής και κατά συνέπεια μη δυνάμενης να τεκμηριώσει επαρκώς τη διασφάλιση όρων πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος όπως επίσης και της υγείας της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας».
  • Επειδή οι πολίτες, προ της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, είχαν καταθέσει υπόψη των μελών της σειρά εγγράφων που ενισχύουν την άποψη ότι η δραστηριοποίηση της εταιρίας “S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ” έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη περιβαλλοντική ζημία στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας, έγγραφα όμως που δεν ελήφθησαν υπόψη παρά από τους μειοψηφούντες συμβούλους που καταψήφισαν την έγκριση της ΜΠΕ.
  • Επειδή μέχρι σήμερα η Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν έχει ακυρώσει την υπ’ αριθμ. 214/24.10.2011 απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της συμμετοχής του περιφερειακού συμβούλου Π. Παπαϊωάννου, ούτε έχει επιβάλλει τις, προβλεπόμενες εκ του νόμου, κυρώσεις.
  • Επειδή οι πολίτες έχουν προσφύγει και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας (αρ. πρωτοκόλλου παραλαβής 323/2.4.2012), ζητώντας τη μεσολάβηση του Εισαγγελέα, προκειμένου να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία.
  • Επειδή σε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία της περιφερειακής συμβούλου Στερεάς Ελλάδας  Δ. Σπανούδη για διασύνδεση εξουσίας και οικονομικών ομίλων, με αφορμή την παραίτηση Π. Παπαϊωάννου, ο τελευταίος απέστειλε και δημοσιοποίησε εξώδικο, ζητώντας της να ανακαλέσει και απειλώντας την με δικαστική δίωξη.
  • Επειδή αποτέλεσμα της ατιμωρησίας είναι να θεωρείται δικαιωματικά ότι η άσκηση της εξουσίας δεν πρέπει να ελέγχεται, όπως επιβεβαιώνεται και από την γνωστοποίηση του εξώδικου προς την περιφερειακή σύμβουλο.
Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. 1.      Όφειλε ή όχι η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας να προβεί σε ακύρωση της υπ’ αριθμ. 214/24.10.2011 της απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας; Εφόσον όφειλε, για ποιο λόγο δεν το έχει πράξει έως σήμερα;
  2. 2.      Ποια μέτρα θα λάβει ο κ. Υπουργός για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3852/2010 και, συνεπακόλουθα, την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής;
  3. 3.      Με ποιον τρόπο σκοπεύει να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών από την καταχρηστική άσκηση της εξουσίας αιρετών που διαπλέκονται με επιχειρηματικά συμφέροντα;
Οι ερωτώντες βουλευτές
 Ηρώ Διώτη,Βασίλης Κυριακάκης,Έφη Γεωργοπούλου,Στέφανος Σαμοΐλης.Σοφία Σακοράφα,Αφροδίτη Σταμπουλή,Κώστας Ζαχαριάς,Δημήτρης Στρατούλης,Μαρία Κανελλοπούλου,Γιώργος Πάντζας,Ρένα Δούρου,Χρήστος Καραγιαννίδης,Βασίλης Χατζηλάμπρου,Δημήτρης Κοδέλας,Μαρία Τριανταφύλλου,Αλέξης Μεϊκόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Τράκαραν μετωπικά δυο μηχανάκια - Χαροπαλεύει 16χρονος μαθητής



Τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο...

Το σοβαρό τροχαίο έγινε λίγα λεπτά μετά τις 2:00΄ το μεσημέρι στον οικισμό Βασιλική στη Στυλίδα. Ο 16χρονος μαθητής από την Αγία Μαρίνα πήγαινε με το κόκκινο μηχανάκι, που βλέπετε στις φωτογραφίες του LamiaReport, για μάθημα σε φροντιστήριο στη Στυλίδα.

Σε μια από τις στροφές, στη Βασιλική, συγκρούστηκε μετωπικά με το μηχανάκι της επόμενης φωτογραφίας, το οποίο οδηγούσε 26χρονος από την Στυλίδα. Ο 26χρονος μετά τη σύγκρουση εγκατέλειψε το σημείο και αναζητείται από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδος. Μάλιστα το μηχανάκι του δεν είχε ούτε πινακίδες.



Ο 16χρονος μαθητής, που δεν φορούσε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» 1,1 δισ. ευρώ για 670.000 αγρότες

 

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» 1,1 δισ. ευρώ για 670.000 αγρότες ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης πριν από τις γιορτές.


Ηδη άλλωστε από τις 25 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κάνει γνωστό ότι ξεκίνησε την πίστωση της... προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ μετά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων, όλα συγκλίνουν στο ότι η καταβολή του υπόλοιπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, θα προγραμματιστεί πριν από τις γιορτές τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζονται οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι από τον κοινοτικό κανονισμό έλεγχοι, ώστε η πληρωμή των ποσών της ενιαίας ενίσχυσης να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Πάντως, υπάρχει σημαντικός αριθμός παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι λόγω της μη έγκαιρης «ψηφιοποίησης- ταυτοποίησης» των αγροτεμαχίων από τις κατά τόπους Ενώσεις. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτές αναμένεται να τακτοποιηθούν οικονομικά πριν από τα Χριστούγεννα, λαμβάνοντας το 100% της ενιαίας ενίσχυσης, αφού βέβαια ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψηφιοποίησης.

Στο μεταξύ, θετική ήταν η απάντηση της Κομισιόν στα αιτήματα που έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Μεταξύ άλλων δίνεται δυνατότητα για ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων από εθνικούς πόρους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αγορά ζωοτροφών. Μάλιστα, το ποσό που υπάρχει στη διάθεση των εθνικών αρχών και ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ για την προσεχή τριετία ενδέχεται να αυξηθεί σε πάνω από 25 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο βoυλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν ελληνικά!


 
 
«Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών». Mε αυτόν τον τίτλο η γαλλική, «Le Figaro», σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για τη «μεγάλη επιθυμία» για των δύο χωριών της Βουλγαρίας, Tsrantcha και Brashten, να προσαρτηθούν στην Ελλάδα.

Κάπου στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, τα δύο χωριά, που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα» γιατί «έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το χωριό Tsrantcha





Ξεχασμένοι από τον Θεό, οι Βούλγαροι κάτοικοι των χωριών, δουλεύουν τη γη τους, αλλά ανήμποροι να αποδείξουν ότι εδώ και γενιές το χώμα τους ανήκει, πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

To χωριό Brashten




«Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς» υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη για παράνομη οπλοφορία ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός

Συνελήφθη για παράνομη οπλοφορία ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού Αντώνης Αραβ

Στη σύλληψη του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη Μάνδρα Αττικής.
Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα πιστόλι Ruger των 9 mm και τρεις γεμιστήρες με 50 σφαίρες των 9 και 38 χιλιοστών, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί εναντίον του δικογραφία για παράνομη οπλοφορία.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Αραβαντινός, κατείχε άδεια οπλοφορίας η οποία όμως έχει λήξει και ακόμα δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα για την ανανέωση ή την απόρριψή της. Βάσει νομοθεσίας, το όπλο μέχρι να εκδοθεί η νέα άδεια θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή, κάτι που δεν έκανε ο σωφρονιστικός υπάλληλος.
Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Αραβαντινός αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτιή δικάσιμος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινιάζει εκκλησία στο Βαθύ Αυλίδας

Πρόκειται για τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη...
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη, πολιούχου του Βαθέος Αυλίδας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την παραμονή τω εγκαινίων, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, θα γίνει η άφιξη των Ιερών Λειψάνων στον αύλειο χώρο του παρακείμενου παλιού Ιερού Ναού και η εν πομπή μεταφορά τους μαζί με το Ιερό Λείψανο του Αγίου στο νέο Ιερό Ναό, όπου θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 7:45 το πρωί, θα γίνει η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου και θα του αποδοθούν τιμές.

Στη συνέχεια, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Η ακολουθία των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H γεωθερμία θα εξαφανίσει τον παγετό από δρόμους και πεζοδρόμια του Καρπενησίου

Η γεωθερμία θα εξαφανίζει πλέον τον παγετό από δρόμους και πεζοδρόμια στο Καρπενήσι...Το έργο που είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δημόσιο χώρο, προβλέπει την κατασκευή συστήματος αγωγών που θα στέλνει το νερό σε βάθος 100 μέτρων, εκεί θα αποκτά θερμοκρασία 18 βαθμών, θα έρχεται στην επιφάνεια σε ειδικούς εναλλάκτες και θα αγγίζει τους 40 βαθμούς κελσίου. Αυτό θα είναι αρκετό για να λιώνει τον παγετό στο οδόστρωμα και στα σημεία που παρουσιάζει απότομες κλήσεις το έδαφος, όπως στο κέντρο της πόλης.lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 26χρονος για ναρκωτικά στη Θήβα


Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του, κατασχέθηκε πάνω από ένα (1) κιλό ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (09-11-2012) το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 26χρονου στη Θήβα.   
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό της οικίας και σε χώρο της αυλής (καβάτζα):
  • Επτά (7)  αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (1.020) γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.
  • Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον τεμάχια, μονωτικές ταινίες κ.λ.π.).
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο. 
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοπούλη: Μην πληρώνετε τον φόρο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη διαφωνεί με τα 25 ευρώ
για την εισαγωγή στο νοσοκομείο και με το 1 ευρώ για κάθε σύνταξη φαρμάκου.

«Δε συμφωνώ με το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να μην πληρώνουν το νέο φόρο!

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι πως αποτελεί ομόφωνή απόφαση του υπουργείου υγείας να μην πληρώνει ο κόσμος, ούτε να αυξηθεί η συμμετοχή.

Ερωτώμενη για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που εφαρμοστεί τελικά το χαράτσι των 25 ευρώ, η κα Σκοπούλη δεν απάντησε.

Τέλος, η κ. Σκοπούλη κατήγγειλε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για αλισβερίσι με φαρμακευτικές φαρμακοβιομηχανίες.







Διαβάστε Περισσότερα »

Άνανδροι λήστεψαν και έδειραν 102 χρονών παππού στην Άσκρη Βοιωτίας


Αμάρυνθος: Ληστές έδειραν και έδεσαν ηλικιωμένο
Τον τρόμο στα χέρια αδίστακτων ληστών  έζησε προχθές το βράδυ  ένας102 χρονος παππούς  στην Άσκρη Βοιωτίας.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress  oλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, όταν οι  άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και οταν τους αντελήφθη  τον γρονθοκόπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα. Έψαξαν το σπίτι, βρήκαν 4.000ευρώ τα πήραν και εξαφανίστηκαν. Για τον εντοπισμό τους η Aστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.
Ευτυχώς, ο παππούς, παρά το σοκ που υπέστη, είναι καλά στην υγεία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στη Λιβαδειά



Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Λιβαδειά
 
 Κατασχέθηκαν συνολικά – 240 – λαθραία πακέτα τσιγάρων

 

Συνελήφθησαν, χθες (08-11-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 25 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.

Επιπλέον ο 41χρονος παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται ύποπτα σε περιοχή της Λιβαδειάς και τους ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

·         (240) πακέτα με λαθραία τσιγάρα διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινοφύτων.
·         Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα σούπερ ατάκα για το Μνημόνιο που σαρώνει στο διαδίκτυο

Η νέα σούπερ ατάκα για το Μνημόνιο που σαρώνει στο διαδίκτυο [εικόνα]

Και ενώ τα νέα μέτρα που αναμένεται να επηρεάσουν και να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των Ελλήνων ψηφίστηκαν στη Βουλή, εκείνοι δεν φαίνεται να χάνουν το χιούμορ τους, αφού κάποια αποφάσισαν να κάνουν πλάκα και με το Μνημόνιο 3.
Πριν μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει μερικές απολαυστικές ατάκες σε stickers, εμπνευσμένες από τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας που εξέφραζαν με χιούμορ τις σκέψεις και τις ανησυχίες των Ελλήνων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνοντας νόμο τον βιασμό ενός λαού

Κι έτσι η Ελλάδα συνελήφθη!

Και την έστειλαν να ζει εκεί πίσω στην εποχή πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, στην εποχή που δεν υπήρχαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ποιοι; κάτι μπάτσοι βουλευτές τρικολόρε ακροδεξιοί, συν κάτι καθώς πρέπει πεκινουά, συν πενήντα «πεινασμένοι σκύλοι» - τσιράκια των «νταβατζήδων», σμπίροι της διαπλοκής, λακέδες των Γερμανών Τοκογλύφων, όλοι βουλευτές της ανίερης τριάδας, πήραν την Ελλάδα και...



την «κρέμασαν στο τσιγκέλι» και ιδού μια χώραΖητιάνων!

Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να ’χει βασικό μισθό 1.873 ευρώ και τον ταγματάρχη 971 ευρώ.

Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με εκατομμύρια πολιτών να ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, ναυαγοί μέσα στο πέλαγος της απελπισίας.

Ιδού, κ. Σαμαρά, η χώρα που θα παραδώσετε, 25 ευρώ το κεφάλι ο κάθε ασθενής για να διαβεί την πόρτα του Νοσοκομείου, ιδού, κ. Κουβέλη η συμβολή σας στην όλο και πιο διευρυνόμενη κοινωνίατης δυστυχίας.

Ντροπή! Γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας, διευθυντής Νοσοκομείου, να αμείβεται με 2.000 καθαρά τον μήνα, ενώ τα παπαγαλάκια που του «εξηγούν» ότι «δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς» να λαμβάνουν 480.000 ευρώ τον χρόνο και 370.000 και, και, και...

Ιδού η Ελλάδα που προδώσατε και παραδώσατε στους Γερμανούς, κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, κ. Κουβέλη, μια σκλάβα, όπου δεν υπάρχει κατώτατο ημερομίσθιο! Οπου την επόμενη μέρα μπορεί αυτό το κατώτατο ημερομίσθιο να γίνει ακόμα κατώτερο.

Μια χώρα, όπου ακόμα κι ο υπερθετικός πάει προς τα κάτω, χωρίς πάτο.

Εδώ στην τρίτη εθνική της ξεφτίλας φέρατε την πατρίδα όλοι εσείς που επισείετε διαρκώς τον κίνδυνο του χειρότερου «πάρε 320 ευρώ μηνιάτικο» αλλοιώς δεν θα ’χεις καθόλου μηνιάτικο», εσύ κ. Βρούτση!

Κι όλοι εσείς που απευθύνεσθε στους πολίτες υποσχόμενοι προεκλογικώς το καλύτερο, για να τους απειλείτε αμέσως μετά με το χειρότερο.

Ομως, αυτοί που κρεμάνε πάνω απ’ το κεφάλι του λαού τη σπάθα του Δαμοκλή, να ξέρουν ότι κάποια μέρα ο λαός θα τους κρεμάσει απ’ τ’ αυτιά κουδούνια.

Κι ας μη μαραίνονται οι μιμόζες στο Mega όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «πραξικόπημα», διότι ακριβώς για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα πρόκειται, όπως εκείνο που έκανε ο Γιωργάκης περνώντας το πρώτο Μνημόνιο από το Κοινοβούλιο με βάση τις 151 ψήφους κι όχι τις 180!

Πραξικόπημα συνιστά η έλευση ξένων Γκαουλάιτερ στα Υπουργεία, Γκαουλάιτερ που χρειάζονται Ελληνες κάπο (ραγιάδες και γενίτσαρους) για να διεκπεραιώσουν τη νέα Κατοχή, για να αναγκάσουν τους πολίτες να σφίξουν κι άλλο το (ευρώ) ζωνάρι στους χειμαζόμενους πολίτες της χώρας των ζητιάνων.

Η Ελλάδα καταστρέφεται. 

Αυτοί που έλεγαν ότι η συνταγή είναι λάθος (όπως ο κ. Σαμαράς) τώρα την εφαρμόζουν με μανία και μάνητα, με αναλγησία, μάλιστα τη «βελτιώνουν», σε μια πιο δηλητηριώδη, πιο ατελέσφορη σύνθεση.

Τυχαία; Από βλακεία; - όχι!

Εκτελούν διαταγές. Της Μέρκελ. Των Τραπεζιτών. Με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο - διότι ο κάπο γνωρίζει!

Γνωρίζει ότι τα αφεντικά του θα τον φάνε - μπορεί να τον φάνε τελευταίο, αλλά θα τον φάνε!

Οπως οι ναζί, που, όταν έφευγαν απ’ την Ελλάδα, εκτελούσαν τους συνεργάτες τους. Για να μη μιλήσουν προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους. Για να μη σπάσει η ομερτά και να μείνουν τααίσχη κρυμμένα στην ντουλάπα με τους σκελετούς.

Ομως, ο εκ νέου εγκλεισμός της χώρας σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, όπου η απλήρωτη «εργασία ελευθερώνει» είναι πεπερασμένος, έχει όριο το συρματόπλεγμα.

Μπορεί μέσα στο μυαλό του κ. Στουρνάρα τα τσιπάκια και τα καλώδια να λειτουργούν στον ρυθμό που τα πληκτρολογεί ο κ. Τόμσεν Μαζούχ και Μολώχ, όμως ο «θαυμαστός γενναίος κόσμος» που κατασκευάζουν θα καταρρεύσει πάνω στο κεφάλι τους.

Χθες, γράφηκε στον γερμανικό Τύπο ότι η δεύτερη μεγαλύτερη Γερμανική Τράπεζα, η Commerzbank, σκέφτεται να απολύσει 6.000 εργαζόμενους - τους οποίους, ως φαίνεται, ούτε η γερμανική οικονομία «αντέχει».

Για πόσο όμως ακόμα καιρό θα αντέχουν οι άνθρωποι τις οικονομίες που δεν τους «αντέχουν»;

Για πόσο θα ζουν οι γυναίκες και οι άνδρες, οι οικογένειες, οι απόμαχοι της εργασίας, οι κόρες και οι νέοι υπό το καθεστώς του φόβου για το χειρότερο; 

Ως πότε θα μπορεί ο κάθε κ. Σαμαράς, η κάθε κυρία Μέρκελ, ο κάθε κ. Ολάντ, να λένε στους λαούς τους: καθίστε να σας πηδήξουμε, διότι θα μπορούσαμε και να σας βιάσουμε!

Αν και, παρ’ ημίν, ακόμα κι αυτό «βελτιωμένο» μας το πασάρουν: καθίστε να σας βιάσουν οι ξένοι,για να σας πηδάμε κι εμείς....



Του Στάθη
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης με το νέο του μυθιστόρημα "Το μυστικό της Έλλης" στο εντευκτήριο του Εμβολίμου


Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης

με το νέο του μυθιστόρημα Το μυστικό της Έλλης

στο εντευκτήριο του Εμβολίμου
Η ερωτική ζωή της Έλλης έδειχνε ληγμένη κοντά στα πενήντα της. Οχυρωμένη ανάμεσα στα βιβλία, τις μνήμες και τα φωτογραφικά άλμπουμ, πίστευε ότι της ήταν αρκετά. Μια συνάντηση στη λαϊκή της γειτονιάς της, στο Ρουφ, με έναν νεότερο άντρα πυροδοτεί και πάλι τον ακυρωμένο πόθο. Η γνωριμία της με τον παντρεμένο Αντώνη όχι μόνον ενεργοποιεί αισθήσεις και συναισθήματα, αλλά τη βάζει σε έναν καινούριο ρόλο, σε μια απρόβλεπτη και ριψοκίνδυνη ιστορία. 
Μια ερωτική ιστορία με φόντο τον μικρόκοσμο του Ρουφ και του Βοτανικού, που διαδραματίζεται στις απαρχές της οικονομικής κρίσης, η οποία αποβαίνει καθοριστική για την εξέλιξη της ζωής των ηρώων.
Ένα μυθιστόρημα λεπτών αποχρώσεων και ιδιαίτερων συγκινήσεων πάνω στην απουσία, την απώλεια, την αναχώρηση, την απρόσμενη αγάπη, την ολοκληρωτική προσφορά.
Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, ώρα: 8 μμ
Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου του νομού Καβάλας το 1956. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στον χώρο της ελληνικής πεζογραφίας το 1990 με το μυθιστόρημα "Κρυμμένοι άνθρωποι". Ακολούθησαν η συλλογή διηγημάτων "Ο αρχαίος φαλλός" και τα μυθιστορήματα "Ο ναύτης", "Ο χορευτής στον ελαιώνα", "Τα νερά της Χερσονήσου", "Το Παρτάλι", "Έξω απ' το σώμα". Την τριετία 1999-2003 διοργάνωσε σειρά λογοτεχνικών σεμιναρίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. "Το Παρτάλι" εκδόθηκε στη Γαλλία, την άνοιξη του 2003, από τις εκδόσεις "AlterEdit" και παρουσιάστηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011. Η "Δεύτερη γέννα", ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Καβάλας το 2009. Η συλλογή διηγημάτων "Χάρτες" ήταν υποψήφια για το Βραβείο Διαβάζω 2007 και ο "Παλαιστής και ο δερβίσης" για το Athens Prize for Literature του περιοδικού "(δέ)κατα", για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2011 και το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ολλανδικά. Το μυθιστόρημα "Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές" θα κυκλοφορήσει στα αραβικά το 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειδώνει το πακέτο με τους νέους φόρους στα ακίνητα

Κλειδώνει το πακέτο με τους νέους φόρους στα ακίνητα

Την επόμενη εβδομάδα- εκτός απρόοπτου- θα «κλείσει» και το πακέτο των νέων φόρων στα ακίνητα, αν και μετά από μια ακόμα διακομματική σύσκεψη παραμένει ζητούμενο η εξασφάλιση των 3 δισ. ευρώ από τον Νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.
Το βασικό χαρακτηριστικό της υπό εξέτασης κλίμακας είναι ότι θα είναι πιο προοδευτική από τη σημερινή του ΦΑΠ, καθώς θα διαθέτει 8 ή 10 κλιμάκια. Αφορολόγητο, πάντως, δεν θα υπάρχει και έτσι οι «ασκήσεις επί χάρτου» πραγματοποιούνται με βασικό σενάριο την όσο το δυνατόν πιο μικρή επιβάρυνση για ακίνητη περιουσία που δεν θα ξεπερνά τις 100.000- 150.000 ευρώ.
Όπως σημειώνουν παράγοντες που συμμετέχουν στις εν λόγω συσκέψεις «φόρος 50- 70 ευρώ το χρόνο, για ακίνητο 150.000 ευρώ προφανώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απαγορευτικός», συμπληρώνοντας ότι όλα τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι καταλήγουν σε μια ελάφρυνση 50- 70% για τους μικροϊδιοκτήτες.
Ειδικά όσον αφορά, δε, σε κάποιες κατηγορίες ιδιοκτητών π.χ. ανέργους, εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να προβλεφθεί εξαίρεση είτε κάποιο αφορολόγητο. Προβληματισμός υπάρχει και για το ύψος του ανώτατου συντελεστή- με το βασικό σενάριο να προβλέπει 2-3%- καθώς εκτιμάται ότι ένας υψηλός συντελεστής, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τη μεταφορά ακινήτων από τα φυσικά πρόσωπα σε νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μικρότερη φορολόγηση.
«Κλειδί» χαρακτηρίζεται η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, απ' όπου προσδοκώνται τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, όπως επίσης η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με δεδομένο ότι σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα και σε δεύτερη φάση δεν αποκλείεται να έχουμε αύξηση στις περιοχές όπου παραμένει ανοικτή η "ψαλίδα" αντικειμενικών- εμπορικών αξιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το παράπονο του Oλυμπιονίκη μας Σπύρου Λεμπέση

  Tα λογια του απλου κοσμου ειναι μεχρι κ τωρα στηριξη για μενα..δεν ειναι ομως τα λογια πολιτικων προσωπων που βρεθηκαν στην εκδηλωση που εγινε προς τιμην μου στο τοπο που μεγαλωσα,στο Μαυρομματι Θηβων.απ'τα οσα ειπωθηκαν αυτο το βραδυ απο εκεινους τιποτα μεχρι στιγμης δεν εχει υλοποιηθει..απλως τεινει να αποδειχθει για ακομη μια φορα μια απατη απο τη μερια τους.αυτη ηταν μια μικρη ''προκαταβολη'' παραπονων απο μενα δινοντας ταυτοχρονα μια ακομα μικρη παραταση χρονου μηπως κ θυμιθουν τις υποχρεωσεις τους απεναντι μου.στ'αληθεια ειναι κριμα να παιζουν με τις ελπιδες ενος νεου που προσπαθει μεσα στο τιποτα..

Αναδημοσίευση απο τη σελίδα του Σπύρου στο Facebook http://www.facebook.com/spyros.lempesis?ref=ts&fref=ts 

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.
 Αθάνατη Ελλάδα που τρως τα παιδιά σου...

Χορτάσαμε παραμύθια- Νισάφι πια με τις υποσχέσεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασκαφή στον λόφο του Ισμηνίου στην Θήβα

Τάφος της πρώιμης βυζαντινής περιόδου
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανασκαφική περίοδος στο λόφο του Ισμηνίου και στην περιοχή που εκτείνεται βορειοδυτικά αυτού, στην Θήβα. 

Οι ανασκαφές διεξήχθησαν από το πανεπιστήμιο του Bucknell, την 9η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οι κύριοι ερευνητές ήταν οι καθηγητές του Bucknell, κ.κ. Kevin Daly και Stephanie Larson. Δύο ομάδες με φοιτητές του πανεπιστημίου του Bucknell συμμετείχαν επίσης στις ανασκαφές τα καλοκαίρια του 2011 και 2012.

Στις ανασκαφές 2011-12, η ανασκαφική ομάδα:


α) καθάρισε τα κατάλοιπα του δυτικού ναού, προκειμένου να επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν μετά τις πρώτες ανασκαφές στον χώρο το 1917,

β) δημιούργησε ένα τοπικό και εσωτερικά σταθερό ψηφιακό πλέγμα αποτύπωσης, πάνω στο οποίο όλα τα μελλοντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα θα μπορούν να απεικονίζονται,

γ) μέτρησε ψηφιακά τον εκτιθέμενο ναό ανά 10 εκατοστά και κατέγραψε κάθε σημείο σε αυτό το δίκτυο προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο του ναού,

δ) ανάσκαψε πέντε τομείς, διαστάσεων 5 × 5 μέτρων και δύο τομείς, διαστάσεων 10 x 10 μέτρων στον λόφο του ναού και σε περιοχή δίπλα από αυτόν,

ε) κατέγραψε σε ψηφιακή μορφή όλες τις πληροφορίες της ανασκαφής με την χρήση iPads στον τομέα και σε φορητούς υπολογιστές στους χώρους εργασίας,

στ) έφερε στο φως τρεις υστεροβυζαντινούς τάφους (13ος-14ος αιώνας μ.Χ.),

ζ) ανάσκαψε πέντε άθικτους τάφους της πρώιμης βυζαντινής περιόδου (7ος αιώνας μ.Χ.) και αποκάλυψε μια σειρά από άθικτα ταφικά αγγεία (πάνω από 20 στο σύνολο), μαζί με άλλα κτερίσματα,

η) ανασκάφηκε ένα μεγάλος αποθέτης της βυζαντινής περιόδου που χρονολογείται στα τέλη του 13ου αιώνα, από τον οποίο βρέθηκαν άθικτα αγγεία,

i) ανασκάφηκε και διατηρήθηκε ένας Αθηναϊκός ασκός που χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., εντόπισε και ανάσκαψε έναν Μυκηναϊκό τάφο της 2ης χιλιετίας π.Χ.,

ι) εντόπισε και κατέγραψε διάφορα άλλα στοιχεία, όπως τοίχους από διάφορες περιόδους και τομές στο βραχώδες υπόστρωμα που μπορεί να σχετίζονται με τα θεμέλια ή την διακόσμηση του ναού του Απόλλωνα του 4ου αιώνα π.Χ. 

Η τρίτη αρχαιολογική έρευνα θα διεξαχθεί το 2013 (17 Ιουνίου- 26 Ιουλίου).

Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγαπημένες «φωλιές» των μικροβίων

Οκτώ αντικείμενα καθημερινής χρήσης οι αγαπημένες «φωλιές» των μικροβίων [λίστα]

Τα μικρόβια κρύβονται... παντού. Μάλιστα συνηθίζουν να φωλιάζουν σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Σε κάποια που από αμηχανία βάζουμε και στο... στόμα μας, αλλά και σε άλλα που τα χρησιμοποιoύμε για να καθαρίσουμε και να πλύνουμε!
Η λίστα με τα αντικείμενα που τα μικρόβια εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης έχει ως εξής:
  • Σφουγγαράκι για τα πιάτα - Κάποιο το οποίο είναι πολυχρησιμοποιημένο μπορεί να «κουβαλά» ακόμη και 20 εκατ. βακτήρια!
  • Πληκτρολόγιο και ποντίκι υπολογιστή - Ερευνες έδειξαν ότι το πληκτρολόγια είναι πέντε φορές πιο  βρόμικο από μια λεκάνη τουαλέτας
  • Στρώμα - Μαζεύει πάνω του από μούχλα μέχρι και βακτήρια
  •  Πλυντήριο - Τα προγράμματα με χαμηλή θερμοκρασία αδυνατούν να σκοτώσουν τα βακτήρια με αποτέλεσμα να φτιάχνουν φωλίες στη συσκευή που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα ρούχα μας και να «σουλατσάρουν» πάνω σε αυτά.
  • Τηλεκοντρόλ - Πηγαίνει από χέρι σε χέρι και μαζεύει πάνω του κάθε είδους βρωμιά και μικρόβιο
  • Τηλέφωνο - Κινητά και σταθερά αποτελούν αγαπημένη φωλιά των μικροβίων. Το κακό είναι ότι όλοι ερχόμαστε σε «στενή» επαφή μαζί τους.
  • Τσάντα - Ακουμπάει παντού από καναπέδες και πατώματα μέχρι καθίσματα μέσων μαζικής μεταφοράς και «τραβάει» πάνω της κάθε είδους βακτήριο.
  • Στυλό - Το παρατάμε παντού, πάει από χέρι σε χέρι και κουβαλάει πάνω του εκατομμύρια μικρόβια. Το κακό είναι ότι από αμηχανία πολλοί το βάζουν ακόμη και στο.... στόμα τους!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας

Μετά τις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων δύο ημερών, ο καιρός φαίνεται πως επιστρέφει με καλή διάθεση.
Για την Παρασκευή προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, παρά την ψύχρα των πρώτων πρωινών ωρών, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή εξασθένηση των ισχυρών ανέμων.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με σταδιακή εξασθένηση.
Ηλιόλουστος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου με ασθενείς ανέμους.
Γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-15 βαθμούς, από 4-17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, 10 έως 19 στη Νότια Ελλάδα, 7-21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14-20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Ο καιρός το σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθεί στα ίδια επίπεδα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις, κυρίως την Κυριακή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρόμετρο Public Issue: Παράσταση νίκης 59% για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι 26% της ΝΔ

Βαρόμετρο Public Issue: Παράσταση νίκης 59% για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι 26% της ΝΔ

Τη βαθιά κρίση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου καταγράφει η έρευνα της Public Issue με πτώση δημοτικότητας για τους περισσότερους αρχηγούς, αλλά και πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης.
Εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ  θα ήταν ο μεγάλος νικητής σύμφωνα με τους πολίτες με παράσταση νίκης σε ποσοστό 59% έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας, με την τρικομματική κυβέρνηση να παραμένει, ωστόσο, η πιο ενδεδειγμένη λύση και όχι μονοκομματική κυβέρνηση.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37% έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα με το 27% των πολιτών, πάντως, να θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.
Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να είναι ο Φώτης Κουβέλης, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Αντώνη Σαμαρά στην τρίτη. Ακολουθούν οι κ. Καμμένος, Παπαρήγα Βενιζέλος και τελευταίος και εμφανέστατα αποδυναμωμένος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Κανένα κόμμα δεν ξεπερνά σε δημοφιλία το 41% των ερωτηθέντων με τη ΔΗΜΑΡ να παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 41% και το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 39%. Πτώση σημειώνεται για τη ΝΔ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ουραγό το ΠΑΣΟΚ
Αναλυτικά:
Το πιο ανησυχητικό είναι, πάντως, η διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εμιστοσύνης των πολιτών εν γένει στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην κυβέρνηση ειδικότερα, με 8 στους 10 ερωτηθέντες να θεωρούν ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ κατατάσσουν τα πολιτικά κόμματα ως τον τρίτο βασικότερο πρόβλημα της χώρας μετά την οικονομία και την ανεργία
Ραγδαία είναι και η πτώση της Χρυσής Αυγής σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταδεικνύοντας ότι οι προκλητικές συμπεριφορές βουλευτών και μελών της έχουν ενοχλήσει και κουράσει του πολίτες της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ