Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πέντε χρόνια σε κώμα ο ειδικός φρουρός που χτυπήθηκε στα Ζωνιανά

Βρίσκεται επί πέντε χρόνια και δέκα ημέρες σε «άγρυπνο κώμα» σε δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος....


όπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πατέρας του Γιάννης. Ο Στάθης που έκλεισε φέτος τον Σεπτέμβριο τα 33 του χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007 δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και εκεί «σταμάτησε» η ζωή του… Υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, σχεδόν τέσσερις φορές διάβηκε την πόρτα του θανάτου, ταξίδεψε στο Ισραήλ για αποκατάσταση που δεν ήρθε ποτέ κι όμως παλεύει ακόμα καθημερινά σε ένα κατάλευκο και αποστειρωμένο δωμάτιο κλινικής με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

Ακούραστοι συνοδοιπόροι στον άνισο αγώνα που δίνει είναι οι ήρωες-γονείς του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τηςεφημερίδας, που εναλλάσσονται σε βάρδιες ανά 15 ημέρες για να είναι πλάι στο παιδί τους. Ταξιδεύουν χιλιόμετρα από το Τσοτύλι Κοζάνης, όπου μένουν, ένα δεκαπενθήμερο ο πατέρας και το άλλο η μάνα, για να μην μείνει μόνος ούτε λεπτό ο γιος τους. Το δράμα τους ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας: «οι γιατροί δύσκολα μας δίνουν ελπίδες, αλλά εγώ πιστεύω στο θαύμα. Συνεχίζω να πιστεύω και να προσεύχομαι κάθε εβδομάδα, από μοναστήρι σε μοναστήρι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Λαζαρίδης.

Και προσθέτει: «Ερχόμαστε πότε εγώ και πότε η μητέρα του εναλλάξ από το χωριό και μένουμε μαζί του. Από τότε που συνέβη το κακό σταματήσαμε τα πάντα κι είμαστε κοντά του. Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είμαστε όλη την ημέρα μαζί του. Του μιλάμε και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του… Είμαι σίγουρος ότι μας ακούει».

Εθνος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχεις παιδιά; Πλήρωσε!

Φωτογραφία για Η “αμαρτία” του… να έχεις παιδί
Όπως αναφέρει αναλυτικά το “Βήμα της Κυριακής”, από το 2013 τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά (ακόμα και οι πολύτεκνες) καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενοίκια κλπ. Οι άγαμοι και οι έγγαμοι χωρίς παιδιά θα δουν μείωση της φορολογίας, εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Οι έγγαμοι με ένα παιδί θα διαπιστώσουν μείωση μόνο εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ. Η σημαντικότερη αλλαγή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι η εφαρμογή κλίμακας με τρία κλιμάκια και η αντικατάσταση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους με μια μόνιμη έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ και σταδιακή μείωση της έκπτωσης για εισοδήματα έως 42.000 ευρώ.
Για εισοδήματα άνω των 42.000 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση φόρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε γενική διευθύντρια της Βουλής


Ποσά «μαμούθ» τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής
Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".
Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.zoomblog.org


















Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ΑΕΚ ήρθε απόψε απ' τα παλιά


Οι κιτρινόμαυροι έριξαν τεσσάρα στη Βέροια

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τις μεγάλες της εποχές αντικατέστησε την ομάδα που μελαγχολούσε τον κόσμο της και με μια ισοπεδωτική τεσσάρα (4-0) κατά της Βέροιας έδειξε πως είναι προσωρινή η τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Ένα πονηρό φάουλ του Κατίδη (19’), μια έμπνευση… ανάλογη του επιθέτου του από τον Φούντα (23’), μια εκτέλεση πέναλτι του Γκερέιρο (57’) και το πρώτο γκολ του Σταματή (87’) έφεραν το πρώτο διπλό και το σύνθημα για αντεπίθεση της «Ένωσης» στη Σούπερ Λίγκα.

Πάρτι στην εξέδρα από 1000 φίλους της «Ένωσης», που είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί πλήρως (μετά και την αποβολή του Καφέ στο 58’) και να πηγαίνει φορτσάτη στους επόμενους δυο «τελικούς» (Λεβαδειακό, ΠΑΣ) που έχει στο ΟΑΚΑ.

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ πρώην και νυν πολιτικοί στο δόκανο του ΣΔΟΕ

Οκτώ πρώην και νυν πολιτικοί στο δόκανο του ΣΔΟΕΟκτώ πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει φθάσει στη Βουλή. Πρόκειται για υπουργούς και υφυπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίο πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στους τομείς τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews πρόκειται για τους Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Αρη Σπηλιωτόπουλο και Απόστολο Φωτιάδη. Ολοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και το πόθεν έσχες και έχει δοθεί εντολή ανοίγματος λογαριασμών.
Το δημοσίευμα της Realnews βασίζεται σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής ρωτούσε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ποιά πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται αυτή τη χρονική περίοδο από τον ΣΔΟΕ, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποιο σημείο βρίσκεται.
Η επιχειρησιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και αποκάλυψε τις έρευνες που γίνονται για τους οκτώ εν λόγω πολιτικούς.
Τι ερευνά το ΣΔΟΕ
Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Ανθόπουλο ερευνώνται υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Για τον Νικήτα Κακλαμάνη ελέγχεται το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα στους λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.
Φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη καθώς και για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, το όνομα της οποίας βρίσκεται και στη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Ερευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Μαν, το οποίο αφορά την προμήθεια τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ και τις μίζες που φέρεται να έχουν κατατεθεί από τους Γερμανούς μέσω των off shore εταιρειών στις Παρθένους Νησους και την Κύπρο. Το θέμα αυτό αφορά τον πρώην υπουργό Χρήστο Βερελή.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ερευνάται για την προέλευση των εισοδημάτων του ενώ έχει ζητηθεί άνοιγμα λογαριασμών τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του.
Τη λίστα των οκτώ πολιτικών συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης και ελέγχονται τα εισοδήματά του όπως και οι εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001.
Η περίπτωση Πατριανάκου
Η υπόθεση της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου είναι ήδη γνωστή αφού με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).
Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.
Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν οι βουλευτικές έδρες λόγω της απογραφής του πληθυσμού 3 στη Βοιωτία

Αλλάζουν οι βουλευτικές έδρες λόγω της απογραφής του πληθυσμούΑλλαγή σε 25 βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.
Σύμφωνα με το διάταγμα από μια βουλευτική έδρα κερδίζουν 25 εκλογικές περιφέρειες :
Α΄ Αθηνών όπου αυξάνεται το σύνολο των εδρών στις 14
Β΄ Αθηνών (44),
νομού Αττικής (15),
Α΄ Πειραιώς (6),
Β΄ Πειραιώς (8),
νομού Αργολίδος (3),
νομού ΄Αρτης (3),
νομού Δωδεκανήσου (5),
νομού Ευρυτανίας (1),
νομού Θεσπρωτίας (2),
νομού Ιωαννίνων (5),
νομού Καστοριάς (2),
νομού Κέρκυρας (3),
νομού Κιλκίς (3),
νομού Κοζάνης (5),
νομού Κυκλάδων (4),
νομού Λακωνίας (3),
νομού Λέσβου (3),
νομού Λευκάδος (1),
νομού Μαγνησίας (6),
νομού Πιερίας (4),
νομού Πρεβέζης (2),
νομού Φθιώτιδος (5),
νομού Φλωρίνης (2)
νομού Χίου (2).
Οι υπόλοιπες 31 έδρες έχουν ως εξής:
Νομός Αιτωλοακαρνανίας 7,
νομός Αρκαδίας 3,
νομός Αχαΐας 8,
νομός Βοιωτίας 3,
νομός Γρεβενών 1,
νομός Δράμας 3,
νομός Έβρου 4,
νομός Ευβοίας 6,
νομός Ζακύνθου 1,
νομός Ηλείας 5,
νομός Ημαθίας 4,
νομός Ηρακλείου 8,
νομός Α΄ Θεσσαλονίκης 16,
νομός Β΄ Θεσσαλονίκης 9,
νομός Καβάλας 4,
νομός Καρδίτσης 4,
νομός Κεφαλληνίας 1,
νομός Κορινθίας 4,
νομός Λαρίσης 8,
νομός Λασιθίου 2,
νομός Μεσσηνίας 5,
νομός Ξάνθης 3,
νομός Πέλλης 4,
νομός Ρεθύμνης 2,
νομός Ροδόπης 3,
νομός Σάμου 1,
νομός Σερρών 6,
νομός Τρικάλων 4,
νομός Φωκίδος 1,
νομός Χαλκιδικής 3 και
νομός Χανίων 4.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Παπάς διέκοψε τη λειτουργία για να μιλήσει στο κινητό με την παπαδιά


Πραγματικά, ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ενορία του νομού Ιωαννίνων. Ιερέας τελούσε τη θεία λειτουργία κι ενώ έψελνε... χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο.

Ως εδώ καλά θα πείτε. Προφανώς το είχε αφήσει ανοιχτό και φυσικό ήταν ότι θα το έκλεινε... Έλα, όμως, που δεν έγινε έτσι. Ο ιερέας έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη του παντελονιού του, διέκοψε την λειτουργία, λέγοντας συγγνώμη, και άρχισε να μιλάει με τη γυναίκα του.

Η σύζυγός του, συζητούσε για οικογενειακά τους θέματα, θεωρώντας ότι ο παπάς είχε τελειώσει τη λειτουργία και ήταν μόνος του στο ναό. Κάποια στιγμή κι ενώ είχαν περάσει 6 με 7 λεπτά, ο ιερέας είπε στην παπαδιά: «Σε αφήνω τώρα, έχω λειτουργία, θα τα πούμε μόλις έρθω στο σπίτι».

Ωραίος και άνετος...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική νίκη για τον Λεβαδειακό

Δοκάρια εσείς; Γκολ εμείς!

Του έχει πάρει τον… αέρα 
Ακόμα και αν ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες στην αναμέτρηση, φαίνεται πώς ο Λεβαδειακός του έχει πάρει τον… αέρα, καθώς ακόμα και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη με σκορ 2-0, την τέταρτή του στην έδρα των Κρητικών.

Οι Βοιωτοί ήταν απόλυτα κυνικοί μετουσιώνοντας σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν στον αγώνα και δείχνουν ότι το «Γεντί Κουλέ» τους… πάει.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ αν και έπαιξε πολύ καλά, τα βάζει με την τύχη του που η μπάλα σε όλες τις φάσεις που έκανε δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Για τον Λεβαδειακό αυτή ήταν τέταρτη νίκη του στις πέντε τελευταίες του επισκέψεις στο «Γεντί Κουλέ» και παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε καλή απόδοση στο παιχνίδι, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους ξέφυγε απο τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Παράλληλα η Βοιωτοί πέτυχαν και το πρώτο τους εκτός έδρας γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και τα βάζει με την ατυχία του, καθώς οι παίκτες του είδαν τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι τρεις φορές και να καταλήγει στο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που πίεσε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το Σίσιτς στο 8’ να πλασάρει, η μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Χοσέμι και να πηγαίνει στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25’ είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη αυτή τη φορά. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Κυριακίδης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαδειακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Πόι, ο οποίος είδε τον αμαρκάριστο Ροτζέιρο, του πέρασε τη μπάλα και με υπέροχη λόμπα έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους στο 45ο λεπτό.

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 στο 53’, όταν μετά τη σέντρα απο τον Πόι, η μπάλα κόντραρε στον Κουρδάκη και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Ο ΟΦΗ πίεσε για να μπορέσει να μειώσει, ωστόσο, δεν στάθηκε τυχερός, καθώς στο 69’ ο Βερόν επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ από τον Βιτώρο απέκρουσε ο Κυριακίδης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στη συνέχεια να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. sport-fm.gr

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν (87’ Περογραμβράκης), Κουτσιανικούλης (59’ Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο (59’ Ζορμπάς), Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σίσιτς

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Σαρ, Μπανούσης, Μονιάκης

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι (90’ Ναπολεόνι), Βασιλείου (74’ Λισγάρας), Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς (46’ Ακόστα), Γεωργίου

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Νικολακάκης, Μαχαίρας, Κοτίτσας


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Η κόρη της οικιακής βοηθού ήταν ο "ποντικός"

Στον ανακριτή για κλοπή χρυσαφικών
Εξιχνιάσθηκε κλοπή χρυσαφικών, μεγάλης αξίας, από οικία στη Λιβαδειά
Σχηματίσθηκε δικογραφίασε βάρος δύο (2) αλλοδαπών και ενός (1) ημεδαπού
Μετά από έρευνα σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων χρυσαφικών αξίας – 50.000 – ευρώ
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κλοπή χρυσαφικών μεγάλης αξίας, που είχε διαπραχθεί πριν από έξι ημέρες, από την οικία 63χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστιδα της ανωτέρω κλοπής είναι μία 18χρονη υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος της 18χρονης, ενός συνομήλικου ομοεθνούς της, καθώς και ενός 31χρονου ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.
Ειδικότερα, την 12-11-2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς από την 63χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας, η κλοπή πλήθους χρυσαφικών και κοσμημάτων της, για την οποία όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.
Μετά από ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι η 18χρονη, της οποίας η μητέρα εργάζεται ως οικιακή βοηθός στην οικία της 63χρονης, χρησιμοποιώντας κλειδί που κατείχε η μητέρα της με την συναίνεση της ιδιοκτήτριας, εισήλθε εντός της οικίας και αφαίρεσε από συρτάρι ντουλάπας της κρεβατοκάμαρας τα χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στον 18χρονο ομοεθνή φίλο της, προκειμένου να τα πουλήσει.
Οι αστυνομικοί διενήργησαν ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής και σε ένα από αυτά, ιδιοκτησίας του 31χρονου, διαπίστωσαν την εγγραφή τεσσάρων συναλλαγών, στο τηρούμενο βιβλίο αγοροπωλησιών, με τον 18χρονο δράστη.
Μετά από έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων χρυσαφικών και συγκεκριμένα:
·         Πέντε (5) χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερις (4) χρυσές βέργες.
·         Ένα (1) χρυσό βραχιόλι και μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού.
Τα κατασχεθέντα χρυσαφικά, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν.
Η 18χρονη προσαγόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής, ενώ εξεταζόμενη αρχικά είχε υποπέσει σε αντιφάσεις δηλώνοντας ψευδή στοιχεία για την διερευνώμενη υπόθεση.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενήργησετο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στον Μόρνο Α.Ε.

Εργατικό «ατύχημα» συνέβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην εταιρεία συσκευασίας χάρτου ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φιλίππου. Συγκεκριμένα, στο τμήμα εύκαμπτης συσκευασίας ο εργαζόμενος Αθανάσιος Δρόσης, τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και την κοιλιακή χώρα από ανάφλεξη στη μηχανή κατά την ώρα της εργασίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.
Με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καθώς και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον εργαζόμενο. Το σωματείο των Λιθογράφων επισημαίνει πως «η διοίκηση της επιχείρησης έχει σοβαρές ευθύνες για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιου είδους "ατυχήματα". Η εργοδοσία μάλιστα είχε το θράσος πριν από δύο μήνες, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Δήλωνε τότε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσει να δίνει το ανθυγιεινό επίδομα ως παροχή του εργοδότη και θα το κόψει όταν αυτή αποφασίσει».
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία επισημαίνει τις μεγάλες εργοδοτικές ευθύνες «για την ελλιπή σύνδεση της μηχανής, την εντατικοποίηση στη δουλειά και για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν όπως αποδείχθηκε. Το ΣΕΠΕ της περιοχής χρειάζεται να προβεί σε έλεγχο και να επιβάλλει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας από την εργοδοσία. Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τα σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Με τον αγώνα τους να επιβάλλουν να παρθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται».rizospastis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί θα μπουν στη Γάζα. Ποια είναι η ισραηλινή ταξιαρχία που θα εισβάλει


Μονάδες της «Ταξιαρχίας Γκολανί», η οποία αποτελείται από επίλεκτες δυνάμεις εκπαιδευμένες για μάχες σε αστικό περιβάλλον τοποθετεί ο Ισραηλινός στρατός σε σημεία κοντά στη Γάζα για την περίπτωση μιας επικείμενης χερσαίας, που φαίνεται να προετοιμάζεται. Στο μεταξύ ισραηλινά άρματα μάχης πλησιάζουν στα σύνορα με τη Γάζα. Το Ισραήλ ήδη κάλεσε 75.000 έφεδρους στα όπλα .Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει και από την πλευρά της σημάδια μιας επικείμενης χερσαίας επιχείρησης.

 Η Ταξιαρχία Γκολανί έχει ειδικά εκπαιδευτεί σε μάχεται σε αστικό περιβάλλον βάσει των εμπειριών που αποκτήθηκαν από την προηγούμενη εισβολή στην Γάζα. Μετά τις σχετικές εκθέσεις οι Ισραηλινοί αύξησαν κατ 25% την εκπαίδευση σε αστικό χώρο΄- έφτιαξαν πρόσθετα κέντρα εκπαίδευσης για τέτοιες επιχειρήσεις στις έδρες εκπαίδευσης ταξιαρχιών πεζικού ΓΚΟΛΑΝΙ και ΚΦΙΡ. Επίσης οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκεύασαν στην έδρα του σώματος Μηχανικού Μάχης στην έρημο Νεγκέβ ένα χωριό-ομοίωμα αντίστοιχων περιοχών στην Γάζα και στο Νότιο Λίβανο.Η εκπαίδευση σε αυτά τα κεντρα της Ταξιαρχίας Γκολανι έιναι σκληρη:
(Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε (είναι του 2009) ένας απλός φαντάρος (όχι στέλεχος..)

της Ισραηλινής Ταξιαρχίας Γκολανί κατα την διάρκεια εκπαίδευσης.ρουτίνας .Προσέξτε τον τσιμεντόλιθο στο μπέργκεν για πρόσθετο βάρος,το σβησμένο πρόσωπο (για λόγους ασφαλείας ,την διόπτρα επι του όπλου ,τον διπλό γεμιστήρα ΕΠΙ του όπλου και το φούμο στο πρόσωπο..Ακριβώς όπως θα πολεμήσει...

 Βασικό όπλο του στρατιώτη της Ταξιαρχίας είναι το τυφέκιο CTAR-21 Commando Tavor . Άλλα όπλα πεζικού είναι τα Negev LMG , FN Mag , M24 SWSκαι M2 Browning . Στα πιο βαριά είναι Μ72 ΔΙΚΑΙΟ , RPG-7 , Ραφαέλ MATADOR , TOW και Spike . Ο εξοπλισμός της Ταξιαρχίας Γκολανί περιλαμβάνει και μια σειρά από βαριά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Achzarit, τα οποία είναι ''χτισμένα'' πάνω από ένα ανακατασκευασμένο σασί τανκ Τ-55 με νέο 850 hp (630 kW) κινητήρα. Το Achzarit είναι ένα πολύ βαριά θωρακισμένο όχημα που έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες της αστικής μάχης, όταν το Μ-113 APCs αποδείχθηκε ανεπαρκώς θωρακισμένο για επιθέσεις από αυτοκίνητα-βόνβες και χειροβομβίδες. Σήμερα έχουν αντικατασταθεί από το IDF Namer , προηγμένη βαριά APC βασίζεται σε ένα σασί Merkava.

 Η Ταξιαρχία Γκολανί μετά την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα το 2000, όπου το Ισραήλ εξαπέλυσε την Επιχείρηση ''Αμυντική Ασπίδα'' σε απάντηση στις αυξανόμενες επιθέσεις των Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων, συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά των Παλαιστινίων μαχητών, περιλαμβανομένης της πολιορκίας της Ραμάλα Mukataa και η μάχη της Τζενίν , Στο Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου τον Ιούλιο του 2006,η Γκολανί συμμετείχε στην Μάχη του Μάρωνα αλ-Ρας και τάγματα της πολέμησαν στην μάχη του Bint Jbeil . Η ταξιαρχία Γκολανί συμμετείχε και στην Επιχείρηση ''Συμπαγές Μολύβι'' στν Γάζα . Την 6η Ιανουαρίου 2009, τρεις στρατιώτες από την ταξιαρχία σκοτώθηκαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από φίλια πυρά. . Τρεις άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και είκοσι περισσότερο είχαν μικροτραυματισμούς. Στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, ε'ιχε κατηγορηθεί για σκληροτράχηλη συμπεριφορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλα 30 επαγγέλματα "απελευθερώνονται" τον Δεκέμβριο..


 

Σε αυτή τη φάση, στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται υπηρεσίες και επαγγέλματα που ελέγχονται κυρίως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, ότι ένα από αυτά αφορά την πώληση ...περιστρόφων!



 Αλλα 30 επαγγέλματα και υπηρεσίες προβλέπεται να ανοίξουν μέσα στον Δεκέμβριο, με έμφαση σε εκείνα που εποπτεύονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Υγείας, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και τα σημεία πώλησης πετρελαίου και.. φυσικού αερίου.

Το προσχέδιο του νέου Μνημονίου περιγράφει αναλυτικά τα επόμενο «κύμα» άρσης περιορισμών σε επαγγέλματα και υπηρεσίες. Η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στον Νοέμβριο να έχει καταρτίσει ένα προσχέδιο για τα 30 επαγγέλματα αυτά και μέσα στον Δεκέμβριο να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Η απελευθέρωση διαφόρων επαγγελμάτων σε... δόσεις είναι η νέα μέθοδος που εφαρμόζεται από την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο, ώστε να μπορέσει σταδιακά η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Σε αυτή τη φάση, στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται υπηρεσίες και επαγγέλματα που ελέγχονται κυρίως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, ότι ένα από αυτά αφορά την πώληση περιστρόφων, ενώ αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας τους θα προωθηθούν για τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security). Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν για όσους εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες.

Σημαντικές, πάντως, είναι και οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν σε κλάδους που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Μνημονίου, θα αλλάξουν οι όροι λειτουργίας των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των ημερήσιων κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων, των δημιουργικών κέντρων για τα παιδιά, των βρεφονηπιοκομείων και νηπιαγωγείων και των παιδικών κατασκηνώσεων.

Η λογική πίσω από τις προωθούμενες αλλαγές είναι να μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας πολύ πιο εύκολα από σήμερα, αλλά και να μπορεί να διαχειριστεί την επιχείρησή του με μεγαλύτερη ευελιξία. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και ο τελικός καταναλωτής θα μπορεί να καρπωθεί το όφελος μέσω μιας μικρότερης τιμής για κάποια αγαθά ή υπηρεσίες.

Σε δόσεις
Μετά την αποτυχημένη εφαρμογή ενός οριζόντιου νόμου που προέβλεπε την άρση όλων των εμποδίων σε όλα τα επαγγέλματα και υπηρεσίες, πλέον η τρόικα και η κυβέρνηση έχουν υπεισέλθει σε μια διαδικασία κατά περίπτωση παρέμβασης.

Δηλαδή, εξετάζεται το νομικό καθεστώς κάθε κλάδου και όπου εντοπιστούν περιορισμοί και εμπόδια στην είσοδο ή την ανάπτυξη ενός τομέα, τότε επιλέγονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις για να αρθούν οι περιορισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στον Δεκέμβριο θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές για όσους πωλούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά συνολικά. Παράλληλα, στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν τον επόμενο μήνα βρίσκονται και επαγγέλματα ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις θαλάσσιες υπηρεσίες.
Σ.Νίκας

Διαβάστε Περισσότερα »

1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 2012»


-
Σε μια δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή για  τη χώρα μας και τον επιχειρηματικό κόσμο, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, κόντρα στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής, αποφάσισε να «βγει μπροστά», στηρίζοντας έμπρακτα  τα μέλη του και να δώσει ώθηση και ελπίδα στις επιχειρήσεις του νομού, συνδιοργανώνει την 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 2012, μια  έκθεση αξιώσεων, «οξυγόνο» στις σχέσεις των εμπόρων με το ευρύ κοινό.
     Πιστεύουμε ότι η καταξίωση και η αναβάθμιση μιας περιοχής, δημιουργείται από τον αριθμό και την ποιότητα των σημαντικών γεγονότων που συντελούνται, επαναλαμβάνονται και κυρίως θεσμοθετούνται σε αυτήν και σίγουρα στο χώρο της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η Εμπορική Έκθεση, εγγυάται αποδεδειγμένα, την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές .  Είμαστε  βέβαιοι  λοιπόν, ότι ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει και η Έκθεση ΒΟΙΩΤΙΑ 2012  η οποία θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά (στον κτίριο του εργοστασίου της UNICOT) από την Τετάρτη 21 έως την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και θα την χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών που εξασφαλίζουν οι διακρινόμενες για την πολύχρονη εμπειρία τους στην εκθεσιακή αγορά EXPO COM και ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ.
         Οι στόχοι της Έκθεσης είναι:1.    Η ανάδειξη και την προβολή της οικονομικής δραστηριότητας της Βοιωτίας
2.    Η τόνωση της αγοράς από τις εμπορικές συμφωνίες
3.    Η γνωριμία  με νέα προϊόντα των επιχειρήσεων
4.    Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών
5.    Η στήριξη του επιχειρείν που αποτελεί μοχλό για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων
6.    Η ανάπτυξη της ιδέας της επιχειρηματικότητας.
      Στο χώρο της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η Εμπορική Έκθεση, εγγυάται την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές .     Σε αυτό το μεγάλο Εμπορικό και όχι μόνο γεγονός ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας βγούμε μπροστά, στο δρόμο που οδηγεί στην τόνωση και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας  των τοπικών επιχειρήσεων, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της επιχειρηματικότητας του τόπου μας για να γίνει η κρίση μια νέα αρχή για όλους.
     Με την πεποίθηση ότι η τοπική μας κοινωνία θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας για την στήριξη αναζωογόνηση του επιχειρείν ας δηλώσουμε  όλοι το παρόν. Πληροφορίες: κ. Σοφοκλής Μποτονάκης, τηλ 6942020259
-
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ζεστό" χρήμα για τους αγρότες


Τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή. Συνολικά ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς:

Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων. Πρόκειται κυρίως για ζημιές έτους 2012 σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κ.λ.π.

Με την ευκαιρία, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, επιθυμεί να ενημερώσει τους ασφαλισμένους του Οργανισμού ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας

Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 8ης Αγωνιστικης

Ενωση ΑΣΑ - Πηγασος                                    6-0
ΠΑΟΚ Κοκκινο - ΑΕ Σκουρτα                          6-0
ΑΟ Θηβα - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου             1-3
Δοξα Μουρικιου - ΑΕ Ορχομενος                   1-1
Αμβρυσσεας Διστομου - ΠΑΟΚ Κυριακιου     1-0
Παναλιαρτος - Ιολαος Θηβας                          1-1
Παμβαγιακος - Δαφνη Ερυθρων                     1-2
Πλαταιες - Επαμεινωνδας Λευκτρων               0-1

η Βαθμολογια σε 8 Αγωνες

1. Ενωση ΑΣΑ                        24
2. ΠΑΟΚ Κυριακιου               18
3. Επαμεινωνδας Λευκτρων  18
4. Αμβρυσσεας Διστομου      18
5. Δαφνη Ερυθρων                17
6. ΑΟ Πλαταιες                       16
7. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου  14
8. ΑΕ Ορχομενος                    14
9. ΠΑΟΚ Κοκκινο                   12
10. ΑΟ Θηβα                            9
11. Δοξα Μουρικιου                 8
12. Παμβαγιακος                     7
13. Πηγασος Αγιας Αννας        2
14. Ιολαος Θηβας                     1
15. Παναλιαρτος                       1
16. ΑΕ Σκουρτα                         0

9η Αγωνιστικη
Σαββατο 24 Νοεμβριου

ΑΟ Θηβα - Παμβαγιακος
Επαμεινωνδας Λευκτρων - Ιολαος Θηβας
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Ενωση ΑΣΑ
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΟ Πλαταιες
Πηγασος Αγιας Αννας - ΠΑΟΚ Κοκκινο
ΑΕ Σκουρτα - Παναλιαρτος
Δαφνη Ερυθρων - Δοξα Μουρικιου
ΑΕ Ορχομενος - Αμβρυσσεας Διστομου
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ