Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi's, Li Ning

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi's, Li Ning
Επικίνδυνες τοξικές ουσίες για την εμφάνιση καρκίνων και ορμονικών διαταραχών εντόπισε η Greenpeace σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων, όπως οι Zara, Calvin Klein, Levi's και Li Ning.
                      
Η Greenpeace είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια του έτους δείγματα ενδυμάτων από είκοσι μάρκες, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες και περιφέρειες του κόσμου. Επρόκειτο για παντελόνια, μπλουζάκια, εσώρουχα και φορέματα κατασκευασμένα κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Στη συνέχεια υπέβαλε τα υφάσματα σε αναλύσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, «περίπου στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων εντοπίσθηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)». Επίσης, μερικά ρούχα έφεραν φθαλάτες ή βαφές που περιείχαν καρκινογόνες αμίνες.
Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE) είναι χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά ως απορρυπαντικά σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και στην παραγωγή φυσικών και συνθετικών υφασμάτων. Κατά τη διάσπασή τους παράγεται νονυλφενόλη (NP), ένα πολύ τοξικό υποπροϊόν που αναστέλλει στον οργανισμό την παραγωγή των ορμονών.
Οι μάρκες που βρίσκονται στο στόχαστρο «είναι τεράστιοι παίκτες στη βιομηχανία της μόδας, μόνον η Zara παράγει 850 εκατομμύρια ενδύματα το χρόνο. Μπορεί κανείς να φανταστεί την έκταση του χημικού αποτυπώματος που αφήνει στον πλανήτη, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα όπου κατασκευάζονται πολλά από αυτά τα προϊόντα», υπογραμμίζει η Greenpeace.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή διέγραψε μέλος του κόμματος γιατί...παντρεύτηκε Τουρκάλα [video]

Ο γάμος του Καστελοριζιού Τσίκου Μαγιάφη με Τουρκάλα από το γειτονικό Κας θα αποτελούσε πριν από ένα περίπου χρόνο το γεγονός της χρονιάς τόσο από ελληνικής όσο και από τουρκικής πλευράς. Ως ο...
πρώτος γάμος στην ιστορία του νησιού ανάμεσα σε Έλληνα και Τουρκάλα, το ζευγάρι συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα πάνω του. Η οικογένεια του Τσίκου Μαγιάφη δυσκολεύτηκε αρχικά να αποδεχτεί τον γάμο του με την Τουρκάλα Hurigul λόγω θρησκείας.
"
Επειδή έχουμε χρόνια συναλλαγές με τους κατοίκους του Κας, η σχέση μας δεν φάνηκε κάτι τόσο ασυνήθιστο στους Καστελοριζιούς. Ο γάμος μας ωστόσο προκάλεσε αίσθηση".
Έχοντας στο μυαλό του πως έπρεπε να παντρευτεί μία γυναίκα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Καστελόριζο, οι επιλογές του περιορίστηκαν ανάμεσα στο Κας και τη Ρόδο.

"Λόγω της δουλειάς μου πήγαινα συνέχεια στο Κας και έτσι γνώρισα τη Hurigul. Δούλευε σε μία καφετέρια, όπου πήγαινα συχνά. Την ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παντρευτήκαμε", σημειώνει.

Ο Τσίκος και η Hurigul οδηγήθηκαν στα δεσμά του γάμου μετά από πέντε μόλις μήνες σχέσης, με τον Τσίκο Μαγιάφη να μας εξηγεί πως είναι υπέρ του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. "Αν αγαπάς κάποιον πραγματικά, τότε το κάνεις το βήμα", υπογραμμίζει.

Μία δήλωσή του πως θα άλλαζε θρησκεία από το να χάσει τη σύζυγό του στάθηκε αιτία, όπως εξηγεί, για τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή.

"Άνηκα στη Χρυσή Αυγή. Ξαφνικά μετά τη δήλωση αυτή με διέγραψαν και δεν μου ξαναμίλησαν. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο το έκαναν αυτό. Δεν πιστεύω πως θα μου δώσουν ποτέ εξηγήσεις για αυτό", επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό στο ακριτικό Καστελόριζο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, με τις ψήφους που το χώρισαν από την πρώτη Νέα Δημοκρατία να είναι μόλις εφτά.

Στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 19,23% με 60 ψήφους και η Χρυσή Αυγή ποσοστό 16,99%, συγκεντρώνοντας 53 ψήφους. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μειώθηκε στον δεύτερο γύρο, οπότε και συγκέντρωσε 11,66%, χάνοντας 13 ψήφους από τον πρώτο γύρο.


Πηγή: blog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο φονικό στο Βασιλικό Ευβοίας

Στυγνό φονικό έγινε σήμερα στις 6 το απόγευμα περίπου στο Βασιλικό. Ένας 50χρονος άντρας πυροβόλησε και σκότωσε... 32χρονο κάτω από συνθήκες που ερευνά η Ασφάλεια.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δράστης συνελήφθη μετά από λίγη ώρα και ανακρίνεται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.
egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνωστισμός για την εθελουσία στον ΟΤΕ

Περισσότερες από 1.460 αιτήσεις εργαζομένων για εθελουσία έξοδο κατατέθηκαν στον ΟΤΕ σε λιγότερο από μια εβδομάδα που ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης του προσωπικού από τη διοίκηση του οργανισμού. Τα νέα οικονομικά μέτρα, αλλά και οι αλλαγές... στο συνταξιοδοτικό και στις αποζημιώσεις έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να συνωστίζονται στα γραφεία προσωπικού του ΟΤΕ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ήδη οι αιτήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες της διοίκησης του ΟΤΕ, αλλά και τον τελικό αριθμό των 1.200 εργαζομένων που μπορούν να συμμετέχουν στην εθελουσία έξοδο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συνολικά 1.700 εργαζόμενοι που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έχουν περιθώριο ως τις 26 Νοεμβρίου να υποβάλλουν γραπτώς τις αιτήσεις τους, ωστόσο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους τελικά θα αποχωρήσουν από τον οργανισμό. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργαζομένων τονίζει ότι η κατάθεση της αίτησης δεν σημαίνει αυτόματα πως ο εργαζόμενος θα αποχωρήσει τελικώς από την εταιρεία καθώς αναμένουν τις διευκρινιστικές εγκύκλιους από το υπουργείο Απασχόλησης για όσους εργαζομένους κατοχυρώνουν δικαίωμα το 2012.

Η μεγάλη πάντως συμμέτοχη των εργαζομένων στον ΟΤΕ στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έγκειται και στο γεγονός ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο λόγω της μετενέργειας λήγουν τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό η αποζημίωση από 25.000 που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί έως 15.000 μια και οι υπάλληλοι στον ΟΤΕ θα αποζημιώνονται ως εργαζόμενοι σε Οργανισμό Κοινής Ωφελείας.

Αποζημιώσεις
Σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβάλλει προς τους εργαζόμενους ο ΟΤΕ ο μέσος όρος αποζημίωσης για κάθε εργαζόμενο που θα κάνει χρήση του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 127.000 ευρώ.

Το Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση απευθύνεται σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη προϋπηρεσίας -εκ των οποίων τα 15 στον ΟΤΕ-, και θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης) από 1/1/2013 έως τις 31/12/2015.

Ο ΟΤΕ έχει θέσει επίσης στη διάθεση των εργαζομένων του και Ανοιχτό Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης το οποίο απευθύνεται στους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ και μπορούν να αποχωρήσουν λαμβάνοντας την προβλεπόμενη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή ποσό έως 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθούς εννέα μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και σταθερό μεικτό ποσό 25.000 ευρώ.
imerisia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η δύναμη της αγάπης-Με ένα «σε αγαπώ» ξανάδωσε ζωή στη νεκρή γυναίκα του

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία που αποδεικνύει πόσο μεγάλη δύναμη έχει η αγάπη, το μυαλό και η ψυχή του ανθρώπου, που αν πιστεύει κάτι, μπορεί να κατευθύνει μια κατάσταση όπως...
επιθυμεί και να κάνει όσα φαντάζουν αδύνατα να πραγματοποιηθούν.

Η 49 χρονη Lorna Baillie από τη Σκωτία υπέστη καρδιακή προσβολή. Για τους γιατρούς ήταν νεκρή. Όμως ο σύζυγος της, κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή, ψιθυρίζοντάς της «σ’αγαπώ».

Οι γιατροί προσπαθούσαν επί τρεις ώρες να την επαναφέρουν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών τους, θεωρούσαν τη γυναίκα «τεχνικά νεκρή», καθώς το μόνο που την κρατούσε στη ζωή ήταν ηλεκτρικά σοκ και τεχνητές δόσεις αδρεναλίνης.

Όμως η δύναμη των συναισθημάτων και η πίστη του άντρα και των παιδιών της υπερέβη τους φυσικούς νόμους. Μόλις ο σύζυγός της έσκυψε στο αφτί και της ψιθύρισε, «Lorna σ’ αγαπώ, σε παρακαλώ, γύρνα πίσω», η γυναίκα άρχισε σιγά σιγά να αποκτά το φυσιολογικό της χρώμα.
Η νοσοκόμα που την επέβλεπε υποστήριξε ότι αυτό ήταν απλά μια παρενέργεια της έκτακτης θεραπείας, που ακολούθησαν οι γιατροί.

Σταδιακά όμως έκαναν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερες ενδείξεις, ότι η γυναίκα επανήλθε στη ζωή. Άρχισε να κουνάει τις βλεφαρίδες της, προσπαθώντας να ανοίξει τα μάτια της και στη συνέχεια έσφιξε το χέρι της κόρης της, που στεκόταν στο πλευρό της.
Η οικογένεια της συνέχισε να επιμένει ότι κατά ένα τρόπο «αναστήθηκε» και έτσι η νοσοκόμα πείστηκε να φωνάξει άμεσα το γιατρό στο δωμάτιο.
Ο γιατρός που την έπιασε επιβεβαίωσε ότι οι δικοί της είχαν δίκιο καθώς διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε σφυγμό.

«Είμαστε τόσο δεμένη οικογένεια που δεν θα τα παρατούσαμε τόσο εύκολα», είπε η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η οποία επίσης δεν σταμάτησε να συμπαραστέκεται στη μητέρα της, να της μιλάει και να της ζητάει να «γυρίσει πίσω».
Λίγες ώρες μετά το θαύμα ολοκληρώθηκε. Η Lorna σηκώθηκε από το κρεβάτι, κούνησε τα χέρια της και επικοινώνησε κανονικά με την οικογένειά της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα εγκαίνια της 1ης Εμπορικής Εκθεσης "Βοιωτία 2012"


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η εγκύκλιος-σοκ που αλλάζει τα πάντα σε εργασιακές σχέσεις, μεροκάματα και ωράρια


Αυτή είναι η εγκύκλιος-σοκ που αλλάζει τα πάντα σε εργασιακές σχέσεις, μεροκάματα και ωράρια
Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στο ωράριο εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο-σοκ για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του  Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Τι προβλέπει για τα οικογενειακά επιδόματα
Σε ότι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μπορούν από 12/11/12 να διακόψουν την καταβολή του επιδόματος, το οποίο αναλογεί στο 10% του μισθού των εργαζομένων που το λαμβάνουν.
Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, θα συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος.
Το οικογενειακό επίδομα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν και οι επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει κλαδικές ομοιεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν το συγκεκριμένο επίδομα, ενώ οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υπογράψει τέτοιες συμβάσεις δεν υποχρεούνται, αλλά «δύνανται να συνεχίζουν κανονικά την καταβολή του επιδόματος γάμου».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι όροι των συμβάσεων μπορούν να αλλάξουν με νέα συλλογική ή και ατομική σύμβαση, όμως όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από το νόμο.
Στα 586,08 ευρώ ο κατώτατος μισθός
Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζονται έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως εξής:
α) Για τους ηλικίας 25 ετών και άνω, ορίζεται για τους υπαλλήλους κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ.
β) Για τους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.
Οι ωριμάνσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η καταβολή τους αναστέλλεται, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.
Ολες οι αλλαγές στις υπερωρίες
Αλλαγές επέρχονται και στο θέμα των υπερωριών. Καταργείται η προέγκριση των υπερωριών, ενώ ο εργοδότης θα μπορεί να αναγγέλλει τις υπερωρίες στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, μία ημέρα μετά την πραγματοποίησή τους.
Μέχρι τώρα, για υπερωρίες «κατ' εξαίρεση», δηλαδή χωρίς προέγκριση, ο εργοδότης κατέβαλε ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 80%, ενώ για τις υπερωρίες με προέγκριση η προσαύξηση ήταν 40%.
Η διάκριση αυτή καταργείται και η προσαύξηση για όλες τις υπερωρίες θα είναι στο εξής 40%.
Η 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί και σε εξαήμερο
Σε ό,τι αφορά τα ωράρια εργασίας, καταργείται η απαγόρευση απασχόλησης των εργαζομένων τις ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, ενώ η εβδομαδιαία 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί από τον εργοδότη σε εξαήμερο αντί για πενθήμερο χρόνο εργασίας.
Τι αλλάζει στο θέμα των αποζημιώσεων
Ο χρόνος προειδοποίησης για την καταβολή μισής αποζημίωσης μειώνεται από τους 6 στους 4 μήνες, ενώ για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα, πριν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει 16 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη, Όσοι έχουν έως τις 12-11-2012 συμπληρώσει 17 έτη υπηρεσίας και άνω στον ίδιο εργοδότη, εκτός της προβλεπόμενης κατά τα ανωτέρω αποζημίωσης, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασής τους, οποτεδήποτε και αν απολυθούν, δικαιούται, επιπλέον αποζημίωση που αυξάνεται κατά ένα μηνιαίο μισθό για κάθε επιπλέον έτος υπηρεσίας μέχρι και 12 μηνιαίους μισθούς, χωρίς ο μισθός αυτός να ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναφορά της «Αντιγόνης» στο Συνεδριακό ζητεί ο «ΛΑΪΟΣ»

Αν. Φρούσιος: «Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Κοινωνία μας έχει ανάγκη να αποκαταστήσει τέτοια σύμβολα για να μπορεί να εμπνευσθεί και να κρατηθεί ζωντανή»
Την επαναφορά του Διεθνούς Συμβόλου αντίστασης και αλληλεγγύης στο Συνεδριακό Κέντρο ζητά ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», με επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας …
«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Κοινωνία μας έχει ανάγκη να αποκαταστήσει τέτοια σύμβολα για να μπορεί να εμπνευσθεί και να κρατηθεί ζωντανή» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αν. Φρούσιος,      υπενθυμίζοντας ότι όλες οι αίθουσες του Συνεδριακού έλαβαν από την αρχή αρχαϊκά Θηβαϊκά  ονόματα …
«Η Αντιγόνη αποτελεί το διεθνές σύμβολο αντίστασης και αλληλεγγύης, σεβάστηκε τους Θείους νόμους, ερχόμενη σε σύγκρουση με τους ανθρώπινους, γι’ αυτό και το όνομα της δόθηκε στην μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα, η δεύτερη έλαβε το όνομα της Αρμονίας, συζύγου του βασιλιά Κάδμου και είναι το σύμβολο της παγκόσμιας αρμονίας  και τρίτη ονομάστηκε Σεμέλη, που ήταν η μητέρα του Διόνυσου. Μην ξεχνάμε πως η Θήβα αποκαλείται η Βηθλεέμ της αρχαίας Ελλάδος, η ιερότερη δηλαδή πόλη» υπογραμμίζει ο κ. Φρούσιος, επισημαίνοντας ότι για ο θέμα είχε τοποθετηθεί και  κατά τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου…
«Στους Δύσκολους καιρούς που ζούμε η Κοινωνία μας έχει ανάγκη να αποκαταστήσει τέτοια σύμβολα για να μπορεί να εμπνευσθεί.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μάλιστα, προτείνουν το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αλέξανδρου Κοφίνη, να δοθεί σε οδό της πόλης.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Citibank: Κλείνει 16 καταστήματα στην Ελλάδα

Απόφαση σοκ από τη Citibank. Περιορίζει τις δραστηριότητές της και κλείνει 16 καταστήματα. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της
Σε κλείσιμο 16 καταστημάτων που λειτουργούσε στην επαρχία προχώρησε η Citi, η οποία αποφάσισε να περιορίσει τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά.
Πλέον θα διατηρεί 20 μονάδες στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο τη μείωση άνω των 200 θέσεων.
"Με δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, που απαιτεί προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αποφασιστικούς χειρισμούς, η Citi Ελλάδας προχωρά σε εκλογίκευση του μεγέθους του δικτύου καταστημάτων της, διατηρώντας 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη" αναφέρει η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, η Citi Ελλάδας, αναφέρει στην ανακοίνωση, ότι "στηρίζει τους εργαζομένους των οποίων η θέση καταργείται ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, μέσω ενός συνολικού προγράμματος που δεν περιορίζεται στο χρηματικό σκέλος, αλλά περιλαμβάνει χρονική επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειριστούν αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους".
Τα τελευταία 2 χρόνια η Citi έχει επικεντρώσει τις λειτουργίες της στα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα, καθώς και στις πιστωτικές κάρτες.
Πηγές της τράπεζας σημειώνουν ότι το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία μία τέτοια εξέλιξη και τονίζουν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ευρύτερη χρήση του remote banking, είτε πρόκειται για internet ή mobile banking, κάνει πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πελατών.news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεβάζουν ρολά οι αστυνομικές σχολές για το 2013-2014

Τρέμει το έδαφος ακόμη και για το «σίγουρο επάγγελμα» που εξασφάλιζαν οι αστυνομικές σχολές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δε θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις για τα έτη 2013 και 2014 σύμφωνα με...


το Μεσοπρόθεσμο, με αποτέλεσμα για τα δύο αυτά χρόνια οι αστυνομικές σχολές να κατεβάζουν ρολά. Αν και το θέμα συζητείται έντονα πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα στελέχη δεν έχουν επίσημα τοποθετηθεί για τα νέα δεδομένα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), από την πλευρά της, ζητά διευκρινίσεις για το αν θα θιγούν και αστυνομικοί που υπηρετούν και ετοιμάζονταν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος της Express Service Γιάννης Ραφτόπουλος


Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος, για χρέη στο Δημόσιο, ύψους...
περίπου 8 εκατ. ευρώ.
Η σύλληψη έγινε σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το ποσό που οφείλει ο 69χρονος επιχειρηματίας προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 7.863.602,72 ευρώ. Επίσης δεν έχει καταβάλει στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» σε συνδυασμό με άρθρο 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση» καθώς και για τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 και άρθρου 2 του ΑΝ 86/67 όπως ισχύει, η οποία κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ΑΝ 86/67, όπως αυτή προστέθηκε με άρθρο 22 παρ. 1 του Ν.4038/2012.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Φακέλωσε" 9 εκατομμύρια Έλληνες




Μείζον θέμα ασφάλειας απόρρητων εγγράφων και στοιχείων που κατέχει το Υπουργείο Οικονομικών τίθεται με την αποκάλυψη πως ένας 35χρονος είχε στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, ο 35χρονος Σ.Λ. εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρεία Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής και υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα 9 εκατομμυρίων Ελλήνων. Είναι ανύπαντρος και διαμένει στην Αττική. Εδώ και αρκετά χρόνια εργαζόταν για εταιρεία του εξωτερικού με παράρτημα στην Αθήνα.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για φορολογικά στοιχεία. Δηλαδή, γνώριζε με την παραμικρή λεπτομέρεια την προσωπική περιουσία του καθενός και τις φορολογικές του δηλώσεις.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, φέρεται να πουλούσε τα εν λόγω στοιχεία σε εταιρείες, για να διαθέτει πελατολόγιο. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την οποία αρχικά ειδοποίησε ένας πολίτης που διαπίστωσε πρόβλημα σε λογαριασμούς του.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι τα αρχεία τα έλαβε από οικείο του πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα φορολογικά στοιχεία έχει πρόσβαση το Υπ. Οικονομικών.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν με ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνουν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας καθώς και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επίθεση Ρομά στο Πυρί στη Θήβα

Φωτογραφία για Πάτρα: Επίθεση Ρομά σε φοιτητές Χθες 19/11 το πρωί στις 9.30 στο Πυρί στη Θήβα επίθεση Ρομά.
Συγκεκριμένα περαστικός πεζός  κυκλοφορούσε στον κόμβο του Πυριού και 3 Ρομά τον χτύπησαν και του πήραν 200 ευρώ. Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του.Viotiashop.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΟΤΑ


Σε έκτακτη συνεδρίαση συνήλθε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να συζητήσει και να λάβει σχετική απόφαση για το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΟΤΑ που προβλέπεται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Κοκοντίνης εισηγούμενος το κατεπείγον της συνεδρίασης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα, τόνισε ότι η ανάγκη για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το ανωτέρω θέμα κρίνεται σοβαρή και κατεπείγουσα, καθώς εκπνέουν τα χρονικά όρια που θέτει ο Ν.4093/12  και  η με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ – ΔΙΠΙΔΔ/ οικ. 26188/ 12-11-2012 Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αποστολή του καταλόγου των ονομάτων των υπαλλήλων,  οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.  


Σημειωτέον ότι ο Δήμος τελεί υπό κατάληψη από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Κατόπιν το λόγο πήρε  ο  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου ο οποίος είπε χαρακτηριστικά :

«Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (Ν.4093/9-11-2012), διαπιστώνεται ότι:
α. Υπάρχουν μεγάλα νομικά κενά των διατάξεων αυτού που αφορούν τη διαθεσιμότητα- απολύσεις στο Δημόσιο.
β. Ο συγκεκριμένος νόμος αντιστρατεύεται ευθέως τις θεμελιώδεις και συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας αλλά και της αναλογικότητας, όπως αναφέρουν έγκριτοι εργατολόγοι.
Σύμφωνα με το Νόμο και την ερμηνευτική εγκύκλιο 26188/12-11-2012:
α. Καταργούνται  οι οργανικές θέσεις ΙΔΑΧ και τίθεται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που ανήκουν στις θέσεις αυτές. Συγκεκριμένα αφορά όσους ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων και οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό και με αντικειμενικά κριτήρια που καθορίζει ο νόμος (ΑΣΕΠ) ή άλλες κατηγορίες, ανάπηροι κ.τ.λ.).

            β. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής ο αριθμός των υπαλλήλων που καταρχήν καταλαμβάνονται από τη ρυθμιστική πρέπει:

Ø  Να είναι τουλάχιστον 10 ανά υπηρεσία ή μεγαλύτερος.
Ø  Να μη ξεπερνά το 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων της υπηρεσίας.
Ø  Να μη ξεπερνά το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στον φορέα.
Για την έναρξη στην ρύθμιση αυτή πρέπει απαραίτητα και οι τρεις (3) παραπάνω προϋποθέσεις να ισχύουν .
            γ.  Στοιχεία που αποστέλλονται με υποχρέωση του Προϊστάμενου της Δ/νσης Διοικητικού και ανεξάρτητα από το εάν θα προκύψει από την εφαρμογή των κριτηρίων ότι ο φορέας καταλαμβάνεται από τη ρύθμιση για κατάργηση θέσεων :
Ø  Αριθμός υπαλλήλων ΔΕ ΙΔΑΧ που καταλαμβάνεται από τις διατάξεις του νόμου όπως αναφέρθηκαν παραπάνω
Ø  Συνολικός αριθμός Διοικητικών υπαλλήλων του φορέα μονίμων και ΙΔΑΧ ανεξαρτήτως Εκπαιδευτικής βαθμίδας
Ø  Συνολικός αριθμός (μόνιμοι – ΙΔΑΧ) προσωπικού του φορέα.
            δ. Τέλος τονίζεται ότι η μη εμπρόθεσμη αποστολή των στοιχείων από τον αρμόδιο υπάλληλο και εντός της προθεσμίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου ίσο με το ¼ των αποδοχών του υπαλλήλου.

Μετά τα παραπάνω θέλω να αναφέρω : α) Κατ’ αρχήν όπως προανέφερα σύμφωνα με τον αριθμό των υπαλλήλων του Δήμου, εμείς δεν έχουμε  πρόβλημα, δηλαδή σύμφωνα με τις προϋποθέσεις δεν εντασσόμεθα στη σχετική διάταξη. Το ίδιο ισχύει και για το Δ.Ο.Θ. – ΔΗΚΕΘ και ΔΕΥΑΘ. β) Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, από τότε που γεννήθηκε θέμα διαθεσιμότητας και απολύσεων, έχει συνταχθεί με τις απόψεις-θέσεις των δυο (2) σωματείων των υπαλλήλων ότι δηλαδή δεν περισσεύει, όπως συγκεκριμένα είχα αναφέρει, κανείς.

Σε συνέχεια αυτών και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προτείνω και παρακαλώ για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά το γεγονός ότι δεν εντασσόμεθα στην εν λόγω ρύθμιση περί διαθεσιμότητας :
            α. Για την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα.
       β. Να συμπαρασταθούμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα
       γ. Να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για να δώσει σχετική εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για τη μη αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν προκειμένου με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος να μη συμπράξει στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.
 
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων επί του θέματος και εκφράστηκαν οι απόψεις των Σωματείων του Δήμου από τους Προέδρους τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τ’ ανωτέρω και έχοντας υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 65 & 67 παρ. 7 του Ν.3852/2010,       

Α Π Ο Φ Α Σ Ι ΣΕ     Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
           
            1.  Εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις του Νόμου 4093/2012 που πλήττουν τους ΟΤΑ και το απασχολούμενο σ’ αυτούς προσωπικό.
       2. Τάσσεται ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση. Καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο  Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) και δηλώνει ότι,  συμπαρίσταται και στηρίζει  πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Θηβαίων.
       3.  Να μη συμπράξει ο Δήμος Θηβαίων καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών  πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα κλπ). Αναθέτει στο Δήμαρχο να δώσει τις σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία.
       4. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συλλόγων του προσωπικού του Δήμου θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και το προσωπικό αυτού εξαιτίας τις ακολουθούμενης Δημοσιονομικής Πολιτικής.
                      
Διαβάστε Περισσότερα »

75.000 ευρώ κόστισε η παραγωγή του σποτ του ΕΟΤ με την Όλγα και το iPhone της...

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε το video του ΕΟΤ, το οποίο κι επιχειρεί να διαφημίσει την Ελλάδα μέσω ενός σποτ γυρισμένου στο Λονδίνο στο οποίο συμμετέχει και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναζητήσαμε και βρήκαμε στη Διαύγεια το... έγγραφο με το κοστολόγιο του συγκεκριμένου κακόγουστου happening το οποίο κι άγγιξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 75.000 ευρώ.


Πιο συγκεκριμένα, το γύρισμα του σποτ κόστισε περίπου 65.000 ευρώ ενώ 15.500 ευρώ κόστισε η δεξίωση για 200 άτομα που ακολούθησε. Κι όλα αυτά για να διαφημιστεί ο Τάμεσης με πρωταγωνίστρια την Όλγα...



πηγη parapolitiki.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Δεν είμαστε λαός απατεώνων

«Ο λαός μας δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης». Με τα λόγια αυτά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος....


εξέφρασε την πικρία του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε την ιδιότητα του πνευματικού πατέρα και η προσέγγισή μας βασίζεται στην ειλικρίνεια και όχι στη διπλωματία. Θα ήθελα, λοιπόν, να μεταφέρω ένα παράπονο στα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μια πικρία που θα επιθυμούσα να διαβιβαστεί στις κατά τόπους Εκκλησίες. Ποιμαίνω αυτόν τον λαό 44 χρόνια. Και δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ».

Και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσθεσε: «Μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση. Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα. Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας».

Ακολούθως ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας: «Θα ήθελα να κάνουμε μια σύγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του χθες και του σήμερα. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που πίστεψα σε αυτό το σχήμα, ήθελα να προχωρήσει και το στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Στα κείμενα των θεμελιωτών αυτής της ιδέας, γίνεται λόγος για αδελφοσύνη, για συνεργασία, για αλληλεγγύη. Πού στ' αλήθεια φαίνονται όλα αυτά; Έχω γνωρίσει την Γερμανία και την αγαπώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η πραγματικότητα. Το ερώτημα μου είναι απλό: ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;» Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη λύπη του για τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας : «Παρακολούθησα με λύπη τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη γιατί κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στους Έλληνες πολίτες. Και τον καταδικάζω. Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα ΜΜΕ ότι η Γερμανία κέρδισε ένα δισεκατομμύριο επτακόσια εκατομμύρια από την κρίση, τί θα κάνει αυτός ο λαός; Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή».

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, δυστυχώς έγινε το πειραματόζωο, αλλά και άλλες χώρες.

Εκτενή αναφορά έκανε ο αρχιεπίσκοπος στο έργο και την αποστολή της Εκκλησίας σε επίπεδο ηθικό, πνευματικό, ψυχικό αλλά και φιλανθρωπικό, αναφέροντας τα σχετικά προγράμματα που έχει αναπτύξει η Εκκλησία, τα οποία, όπως τόνισε, στηρίζουν οι Έλληνες. «Με τέτοιο λαό», είπε, «η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση».

Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο να πει με δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε και ότι ένας απλός παπάς μας είπε στην Ελλάδα, ότι δεν νιώθει την αλληλεγγύη της Ευρώπης αλλά μια τραγική τοκογλυφία από μέρους της».

Οι εκπρόσωποι των δύο Συμβουλίων επισήμαναν πως τα δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου που αφορούν την Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύουν και τους λαούς τους και υπογράμμισαν πως όσα ο Μακαριότατος τους ανέφερε στη συνάντησή τους, τους δημιούργησαν μία διαφορετική εικόνα απ' ότι είχαν μέχρι σήμερα και θα τα μεταφέρουν αρμοδίως πίσω στις πατρίδες τους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκπροσώπων των δύο Συμβουλίων ήταν και ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, που εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε Διαθρησκειακούς Διαλόγους, διευθυντής του Γραφείου της ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και εν γένει στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και ο τρόπος δράσης και συνεργασίας των Εκκλησιών για την αντιμετώπισή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό κατάληψη μέχρι τη Δευτέρα η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας


Παραλύουν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στους 5 νομούς μετά από απόφαση που πήραν σήμερα οι εργαζόμενοι. Όπως ανακοινώθηκε προχωρούν σε κατάληψη η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για ….
να συζητήσει και τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις προσωπικού καθώς επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με την επιτροπεία που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε σήμερα και αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Σε συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία εκτιμήθηκε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι καταλήψεις που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη ενώ υπήρξε συνάντηση των αρχηγών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.
«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο θίγει την υπηρεσιακή ικανότητα της Περιφέρειας» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε πως «δεν πρόκειται να αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις που ζητά το υπουργείο».
Περίπου 35 υπάλληλοι από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δημότες θα πληρώνουν τα βάρη των «σπάταλων» δήμων

 

Στους δημότες και τους πελάτες τους θα μεταφέρουν πλέον τα βάρη οι «σπάταλοι» δήμοι και οι ΔΕΚΟ που δεν θα μπορέσουν στο εξής να τα φέρουν βόλτα με τα κονδύλια που τους δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Αντί να ζητούν νέες επιχορηγήσεις από τον κρατικό κορβανά, η Τρόικα απαίτησε (και γίνεται νόμος του Κράτους με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου) οι διοικήσεις των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να ελέγξουν τις δαπάνες τους, να προσφεύγουν στους πολίτες στους οποίους παρέχουν υπηρεσίες για να ζητούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Συγκεκριμένα στην πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εστάλη για δημοσίευση στο ΦΕΚ ορίζεται ότι οι δήμοι θα πρέπει, αντί πρόσθετης επιχορήγησης, να λαμβάνουν ένα μέρος ή το σύνολο των εξής μέτρων:

α) μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των απαιτήσεων του ΟΤΑ και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής από δημοτικά τέλη και φόρους.
β) αναστολή προσλήψεων,
γ) επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού,
δ) άντληση κεφαλαίων από τον Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), οι πόροι του οποίου διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων εξυγίανσης των ΟΤΑ,
ε) αύξηση των ιδίων εσόδων με αυξήσεις σε φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές,
στ) αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανση του.
ζ)  αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.
η) περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καταστήσει περισσότερο υπεύθυνους τους τοπικούς άρχοντες, που θα λογοδοτούν στους δημότες τους αν κάνουν κακή χρήση των περιορισμένων πόρων που θα αντλούν από το κράτος. Την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ θα παρακολουθεί online ανά μήνα το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας» των ΟΤΑ που συστήνεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Αν οι ΟΤΑ χάσουν τον έλεγχο των οικονομικών τους, θα πρέπει να προσφύγουν στους δημότες τους για να διασώσουν την οικονομικής τους «αυτοτέλεια».

ΔΕΚΟ

Τον δρόμο για αυξήσεις τιμολογίων και μείωση προσωπικού «δείχνει» η κυβέρνηση και στους διοικητές των ΔΕΚΟ.
Στο υπουργείο Οικονομικών συστήνεται Μηχανισμός Παρακολούθησης Ετήσιων Προϋπολογισμών που καταθέτουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ. Αυτοί μπορεί να τροποποιούνται ανά τρίμηνο όμως, μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν πχ οι στόχοι στο Μνημόνιο μετά από κάθε τριμηνιαίο έλεγχο της Τρόικα.
Όποτε περιορίζεται η κρατική χρηματοδότηση, αυτό θα αντανακλά σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση και στους προϋπολογισμούς τους. Οι διοικήσεις των φορέων αυτών πρέπει να συμμορφώνονται με τις εξελίξεις αυτές γιατί αν βγαίνουν εκτός των στόχων που τίθενται (ειδικά σε περίπτωση αρνητικών αποκλίσεων άνω του 10%), θα εφαρμόζονται μέτρα όπως αυτά που ορίζονται, δηλαδή:
-           η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα θα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μηνός από τη διαπίστωση της εν λόγω απόκλισης.
-          περικόπτονται κονδύλια, όσο και το ύψος της υπέρβασης του ορίου (10%) που έχει τεθεί μεταξύ εσόδων και υποχρεώσεων.  Εάν εκ των υστέρων διαπιστωθεί πως  οι αποκλίσεις έχουν εξισορροπηθεί, το ποσό των πιστώσεων που έχει περικοπεί, «δύναται» να επαναδιατεθεί.
-           ο Υπουργός Οικονομικών ορίζει Επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών σε εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, με αυξημένες αρμοδιότητες και εντολές να φέρει σε «τάξη» πάλι τα οικονομικά της δημόσιας επιχείρησης.
-           στο μέλλον απαγορεύεται αυστηρά ο δανεισμός των φορέων για άλλους σκοπούς, πλην επενδύσεων (όχι δηλαδή για προσλήψεις και λειτουργικά έξοδα). Σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται η έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

Επίτροποι στα Υπουργεία

Σε όλο το δημόσιο και κάθε υπουργείο τοποθετούνται Γενικοί Διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ), που:
α) θα είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του ετήσιου προϋπολογισμού του Υπουργείου του και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, με οδηγίες που του παρέχονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον αρμόδιο υπουργό που προΐσταται του ΓΛΚ.
β) καταρτίζει προβλέψεις για τις μηνιαίες ταμειακές ανάγκες του Υπουργείου και σε περίπτωση που κρίνει ότι συντρέχει κίνδυνος μη τήρησης του προϋπολογισμού και των ανώτατων ορίων δαπανών, ενημερώνει τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα, προτείνοντας διορθωτικές παρεμβάσεις και ανακατανομή πιστώσεων, με μεταφορά κονδυλίων από άλλες δαπάνες σε πιο σημαντικές.
γ) αντλεί στοιχεία για όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου ή των εποπτευόμενων φορέων
δ) οφείλει να εφαρμόζει τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδίδονται από το ΓΛΚ

Ειδικός Λογαριασμός «όλα σε ένα»

Τα έσοδα που εισπράττει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, μεταφέρονται το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την είσπραξή τους σε ειδικό λογαριασμό με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο – Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους», αφού αφαιρεθούν τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Ταμείου για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Στον ίδιο λογαριασμό μεταφέρονται και τα έσοδα (εισροές) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση (πληρωμή) του δημόσιου χρέους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας


Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για σήμερα Τρίτη σε όλη την Ελλάδα. Νεφώσεις με έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ίσως να είναι κατά τόπους ισχυρά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και ίσως καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα φτάνει μέχρι τους 12 βαθμούς.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση από το απόγευμα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση-ανάσα: Περίοδος χάριτος και μειωμένες δόσεις για δανειολήπτες

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Αλλαγές στις δόσεις και στα επιτόκια
Μέχρι 4 χρόνια, περίοδο χάριτος, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από 200 ευρώ είναι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης στην σύσκεψη που είχε σήμερα με τα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει η Κυβέρνηση θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην αγορά από τις αρχές του 2013, εφόσον εγκριθούν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%.
Κατά την περίοδο χάριτος ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους του δανείου με όριο το 30% του εισοδήματός του.
Σε περίπτωση που η δόση υπερβαίνει το ποσοστό αυτό θα είναι χαμηλότερη.
Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξίας της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στην προωθούμενη ρύθμιση εντάσσονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια όπως άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνοι, ενώ οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλλουν δόση.
Επίσης, η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013. Παράλληλα σχεδιάζεται η τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι του 100% αυτών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.
Επιπλέον την ημέρα που θα καθορίζεται η δικάσιμος ο δανειολήπτης θα ξεκινά να καταβάλλει ελάχιστο ποσό το οποίο θα είναι στο 10% της προηγούμενης δόσης που είχε ορισθεί με την τράπεζα με ελάχιστη δόση τα 40 ευρώ το μήνα και το ποσό θα μετρά για το κεφάλαιο. Παράλληλα καταργείται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ με τη μορφή που ισχύει σήμερα.
Στις προωθούμενες αλλαγές εντάσσεται και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προγράμματα που θα βγάλει η κάθε τράπεζα.
Διαβάστε Περισσότερα »

18χρονη στη φυλακή για ένα σχόλιο στο Facebook

Ο λόγος για την 18χρονη Paula Asher από το Κεντάκι η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ημερών αφού ανήρτησε στο Facebook ένα... σχόλιο σχετικά με το τροχαίο που είχε έχοντας καταναλώσει νωρίτερα μπόλικο αλκοόλ.

«Η ηλίθια οδηγούσα πιωμένη και χτύπησα ένα αμάξι, LOL» έγραψε η Αsher, με το LOL βέβαια να υποδηλώνει γέλιο στην «αργκό» του διαδικτύου, από τα αρχικά του «laughing out loud», πράγμα που δείχνει πως δεν είχε καμία επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των τεσσάρων επιβαινόντων στο αμάξι που χτύπησε η 18χρονη, οι οποίοι ευτυχώς είναι όλοι καλά, επικοινώνησαν με τοπικό δικαστή αφού διάβασαν την ανάρτηση.

Ο δικαστής τη διέταξε να διαγράψει το σχόλιο και να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της. Εκείνη όμως αρνήθηκε και καταδικάστηκε σε δυο ημέρες φυλάκιση για περιφρόνηση του δικαστηρίου.

Αφού ολοκλήρωσε την ποινή της δήλωσε πως «δεν περίμενα πως ένα απλό "LOL" θα με έστελνε φυλακή».
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια


Αντιμέτωποι με νέες μειώσεις του μισθού τους θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Δικαστές, γιατροί, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες θα δεχτούν μεταξύ άλλων περικοπή των μηνιαίων αποδοχών τους, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, καθώς και τμηματική παρακράτηση για τα ποσά τα οποία προκύπτουν από την αναδρομική εφαρμογή των περικοπών από την 1η Αυγούστου του 2012.

Αυτή η παρακράτηση θα πραγματοποιηθεί έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με τον αριθμό τους να εξαρτάται από το τελικό ποσό που προκύπτει , σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως διευκρινίζεται η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013, ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τον μισθό που θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ειδικότερα, η παρακράτηση για ποσά έως:

  • 100 ευρώ: εφάπαξ
  • 250 ευρώ: δύο δόσεις
  • 500 ευρώ: τρεις δόσεις
  • 750 ευρώ: τέσσερις δόσεις
  • 1.000 ευρώ: πέντε δόσεις
  • 1.500 ευρώ: έξι δόσεις
  • 2.000 ευρώ: επτά δόσεις
  • 2.500 ευρώ: 8 δόσεις
  • 3.000 ευρώ: 9 δόσεις
  • 4.000 ευρώ: 10 δόσεις
  • 5.000 ευρώ: 11 δόσεις
  • 5.000 ευρώ και άνω: 12 δόσεις
Διαβάστε Περισσότερα »

Διώκεται η κόρη Μπαμπινιώτη





Ανάστατη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την είδηση ότι παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη του πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, Γιώργου Μπαμπινιώτη, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η κόρη του πρύτανη, Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ν' ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας. Παρότι αρχικά το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την κόρη του πρώην πρύτανη, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.

Αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ' αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης και πασίγνωστος ακαδημαϊκός είναι πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων».

Την επαναπροσέλαβαν στο… γραφείο καταγγελιών του Αρσακείου

Κατά τη δικογραφία το γεγονός συνέβη το 2008. Μετά το σάλο που προκλήθηκε εντός του σχολείου η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη υπέβαλε την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή.

Μετά την πάροδο όμως ικανού χρονικού διαστήματος και προφανώς κατόπιν εισηγήσεως του πατρός της, η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη εκ νέου στο Αρσάκειο. Αυτό συνέβη πριν από ένα εξάμηνο, δηλαδή πολύ πρόσφατα. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η κόρη του καθηγητή τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατρός της στο Αρσάκειο του Παλαιού Ψυχικού και επί της οδού Κοκκώνη 18. Κατά πληροφορίες, η εκ νέου πρόσληψή της, παρά το σάλο που είχε δημιουργηθεί, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Είναι απορίας άξιον το πώς ο γνωστός ακαδημαϊκός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων» και υπουργός Παιδείας, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως υπήρξε και δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας επέμεινε στην επαναπρόσληψη της θυγατέρας του προκαλώντας έτσι μείζον πολιτικό αλλά κυρίως ηθικό ζήτημα.

Η διοίκηση της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» ωστόσο, επιμένει πως η επαναπρόσληψη της Φλωρίτας Μπαμπινιώτη έγινε νομότυπα και πως η ίδια ασχολείται πλέον μόνο με διοικητικά καθήκοντα χωρίς να έρχεται σε επαφή με μαθητές. Κατά τη Γραμματεία της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη προσελήφθη διότι κατέχει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική. Τα σημερινά καθήκοντά της έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική ενημέρωση της σχετικής ιστοσελίδας του Αρσακείου που αφορά βιβλιογραφικό υλικό.



Υπήρξε και δεύτερο περιστατικό

Καθηγητές του Αρσακείου που παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση της θυγατέρας Μπαμπινιώτη αναφέρουν πως πριν το περιστατικό για το οποίο τώρα και μετά από παρέλευση 4 ετών κατηγορείται η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη, υπήρξε και ένα άλλο συμβάν.

Ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας τότε η οποία και αυτή είχε υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προβεί σε καταγγελία, επιλέγοντας να της αλλάξει σχολείο.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση GPO: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 20,1% - Τρίτο κόμμα με 10% η Χρυσή Αυγή


Δημοσκόπηση GPO: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 20,1% - Τρίτο κόμμα με 10% η Χρυσή Αυγή


Η πρώτη έρευνα της GPO μετά τις εκλογές και την ψήφιση των μέτρων από την κυβέρνηση Σαμαρά, διεξήχθη το διάστημα από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ως το Σάββατο 17 Νοεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.
Στην πρόθεση ψήφου η έρευνα δίνει στα κόμματα τα εξής ποσοστά, σε παρένθεση τα αντίστοιχα της προηγούμενης έρευνας, της 29ης Μαΐου.
*ΣΥΡΙΖΑ 22,3% (22,1%)
*Νέα Δημοκρατία 20,1% (23,4%)
*Χρυσή Αυγή 10,3% (4,2%)
*ΠΑΣΟΚ 7,5% (13,5%)
*Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5% (7,4%)
*Δημοκρατική Αριστερά 5% (5,1%)
*ΚΚΕ 4,6% (5,9%)
*Άλλο κόμμα 4,4% (6,4%)
*Αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2% (9,4%)
*Λευκό/Άκυρο/Αποχή 9,1% (2,6%)
Καταλληλότερος ο Σαμαράς
Στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, μεταξύ όλων των ηγετών, οι πολίτες δίνουν:
*Αντ.Σαμαράς 27,8% (22,7%)
*Κανένας 25,2% (21,2%)
*Αλ.Τσίπρας 18,6% (19,1%)
*Ευάγγ.Βενιζέλος 8% (19,1%)
*Φ.Κουβέλης 6,7% (8,1%)
*Παν.Καμμένος 5,7% (4,4%)
*Ν.Μιχαλολιάκος 3,8% (1,7%)
*Αλ.Παπαρήγα 1,7% (2,1%)
Αύξηση του ποσοστού που επιθυμεί έξοδο από το ευρώ
Το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μειώθηκε σημαντικά συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο. Ειδικότερα, το 62,7% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ έναντι 33,9&. Το ποσοστό των πολιτών που ήταν θετικό στο ευρωπαϊκό νόμισμα, πριν τις εκλογές του Ιουνίου, έφτανε το 80,9% έναντι του 18% που τασσόταν υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστό 83,35, εκτιμά ότι τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν, δεν θα είναι τα τελευταία ενώ το 77,9% πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομίας.
Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, το 14,6% δηλώνει ότι διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν, το 40% εκτιμά πως δεν υπήρχε ουσιαστική διαπραγμάτευση και το 43,9% υποστηρίζει ότι δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου η κυβέρνηση.
Το 62,9% κρίνει αρνητικά τις κυβερνητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης έναντι ποσοστού 36,1% που τις κρίνει θετικά.
Οι ''ευθύνες'' στο ΠΑΣΟΚ και το ''παράδοξο'' του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ, το 74,7% την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό εκείνων που πιστεύει ότι την ευθύνη φέρει ο Γ. Παπανδρέου ανέρχεται στο 60%.
Οι πολίτες σε ποσοστό 73,9% εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, έναντι 23,7% που είναι πεπεισμένοι για το αντίθετο, παρά τη δημοσκοπική πρωτιά στην πρόθεση ψήφου.
Γενικά, το 61,9% θεωρεί μονόδρομο την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ 35,3% θεωρεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει άλλη κυβερνητική λύση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά χρειάζεται άμεσα ''λίφτινγκ'', εκτιμά το 50,4%, ενώ το 35,8% πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι επιβεβλημένος άμεσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ