Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Απόδραση για γέλια - Κρατούμενος σφήνωσε στην τρύπα που έσκαψε

Απόδραση για γέλια - Σφήνωσε στην τρύπα που θα τον οδηγούσε στην ελευθερία [εικό

Το σχέδιο των τεσσάρων κρατουμένων για την απόδρασή τους δεν ήταν κακό. Ωστόσο, κάποια αστοχία στις... τεχνικές λεπτομέρειες όχι μόνο δεν τους επέτρεψε η «επιχείρησή» τους να καταστεί απολύτως επιτυχής, αλλά τους κατέστησε και τον περίγελο των φυλακών. Σύμφωνα με τη Daily Mail οι τέσσερις κρατούμενοι έσκαψαν μια μεγάλη τρύπα στον τοίχο του κελιού τους. Πίστευαν ότι αυτή θα γίνει η πόρτα που θα τους οδηγούσε στην ελευθερία. Πιάστηκαν όμως σαν τα ποντίκια στη φάκα. Η τρύπα που έσκαψαν δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να μπορέσουν να περάσουν όλοι από αυτή. Ετσι ναι μεν ο πρώτος εκ των κρατουμένων πέρασε και μπόρεσε να αποδράσει, αλλά το σχέδιο κόλλησε στον επόμενο: Επιχείρησε να περάσει, αλλά σφήνωσε. Αποτέλεσμα; Εμεινε να αιωρείται ανάμεσα στο κελί και στον.. έξω κόσμο, εγκλωβίζοντας ταυτόχρονα μέσα στο δωμάτιο της φυλακής και τους δύο συγκρατούμενούς του που περίμεναν τη σειρά τους για να περάσουν από την τρύπα. Ετσι ο κρατούμενος των φυλακών κάποιας επαρχιακής πόλης της Βραζιλίας έμεινε... μετέωρος να περιβάλλεται από δεσμοφύλακες που αδυνατούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους. Μάλιστα, χρειάστηκε ακόμη και η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί ο κρατούμενος και να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έσπασε και το ένα του πλευρό. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Εβγαλε οδηγίες η ΝΑSA για την 21η Δεκεμβρίου και το Ημερολόγιο των Μάγια

Εβγαλε οδηγίες η ΝΑSA για την 21η Δεκεμβρίου και το Ημερολόγιο των Μάγια

Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου όταν σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος.
Σύμφωνα με τη ΝΑSA παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με την προοπτική του τέλους που πλησιάζει και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη. Πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail η NASA επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή των γονέων προς τα παιδιά τους για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.
Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας φιλοξενεί δηλώσεις εργαζομένων στη NASA οι οποίοι αποκαλύπτουν πως πολλοί νεαροί δεν τρώνε, δεν κοιμούνται και ορισμένοι ερευνούν τρόπους αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τις φήμες περί Αποκάλυψης ένας πλανήτης ονόματι Νιμπούρου, ή Πλανήτης Χ, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμερίους θα συγκρουστεί με την Γη στις 21 Δεκεμβρίου καταστρέφοντας τα πάντα.
Ορισμένοι μάλιστα συμμετέχουν σε πάρτι «αντίστροφης μέτρησης» και για αυτόν τον λόγο η NASA προειδοποιεί πως οι φήμες αυτές αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη ζωή. Αστροβιολόγος στην NASA αποκαλύπτει πως καθημερινά δέχεται δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία ανήσυχοι πολίτες των ρωτούν τι γνωρίζει ο οργανισμός για το επερχόμενο «τέλος», με την πλειοψηφία αυτών να είναι νεαρά άτομα.
Η NASA πάντως πρόσφατα άνοιξε μία νέα ιστοσελίδα πληροφοριών στην οποία τονίζεται προς τους πολίτες πως δεν πρέπει να ανησυχούν και να φοβούνται και πως ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση μαρμελάδας από τον ΕΦΕΤ

Διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό «σορβικό οξύ» διαπίστωσε ο Ενιαίος Φοράς Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας....

Πρόκειται για το προϊόν «μαρμελάδα δαμάσκηνο», με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου», σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 31/12/2012. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γαρδικίου» που εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
 kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτος και φέτος ο ελληνικός στόλος.

Διατηρεί την πρωτοπορία στην παγκόσμια ναυτιλία η χώρα μας, αν και, τα τελευταία χρόνια, το μερίδιο της ελληνικής πλοιοκτησίας βαίνει ελαφρώς μειούμενο, παραμένει ωστόσο σε απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες μεγάλες ναυτιλιακές δυνάμεις.

Η επιτυχία αυτή προσκαλεί, όπως είναι φυσικό, και αντιδράσεις, όπως... τουλάχιστον προκύπτει από την πληθώρα των δημοσιευμάτων τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως από γερμανικές εφημερίδες, για το φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), που σε συνεργασία με τη βάση δεδομένων της HIS Fairplay επεξεργάζεται τα στοιχεία για τον παγκόσμιο εμπορικό στόλο πλοίων 1.000 gt και άνω, η ελληνική εμπορική ναυτιλία διατηρεί, και το 2012, την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία με βάση τη μεταφορική ικανότητα (dwt), με την Ιαπωνία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Γερμανία, Κίνα και Κορέα.

Ειδικότερα, οι Ελληνες εφοπλιστές ελέγχουν 3.321 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 224.051.881 dwt, και κατέχουν μερίδιο 16,10% στον παγκόσμιο στόλο, ο οποίος αποτελείται από 46.901 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.518.109.503 dwt.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το 2010, ο υπό ελληνικής πλοιοκτησίας στόλος είχε «μερίδιο αγοράς» 16,17%, ενώ το 2008, πριν ενσκήψει η κρίση στη ναυτιλία, το μερίδιό του ήταν 16,81%. Η αυξομείωση αυτή δεν έχει, πάντως, σημαντική σημασία, λαμβανομένων υπόψη των αναγκαίων επιχειρηματικών κινήσεων.

Στην πορεία του χρόνου και ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, οι Ελληνες πλοιοκτήτες «βγαίνουν» πολλές φορές μπροστά ως πωλητές, προκειμένου να καρπωθούν κέρδη πουλώντας πλοία, αξιοποιώντας τις υψηλές αξίες των πλοίων και άλλες φορές, όταν οι τιμές έχουν πέσει, μετατρέπονται σε αγοραστές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 3.960 πλοία (περισσότερα από την Ελλάδα), συνολικής μεταφορικής ικανότητας 217.552.902 dwt και μερίδιο αγοράς 15,64%. Και οι Γιαπωνέζοι απώλεσαν ένα μικρό ποσοστό μεριδίου, καθώς το 2011 ήταν 15,76%, σε αντίθεση, όμως, με το 2008 που ήταν 15,58%.

Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η γερμανική πλοιοκτησία, με 3.989 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 125.626.708 dwt, και μερίδιο αγοράς 9,03%, ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με το 2010 (9,17%), αλλά και το 2008 (9,08%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η νέα ανερχόμενη δύναμη, η Κίνα, με 3.629 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 124.001.740 dwt και μερίδιο αγοράς 8,91% ελαφρώς αυξημένο από το 2011, που ήταν 8,63%, και το 2008, που ήταν 8,18%.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Νότιος Κορέα, με ένα στόλο από 1.236 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 56.185.570 dwt και μερίδιο 4,04%.

Πόλεμος δημοσιευμάτων

Αυτή η παγκόσμια πρωτοκαθεδρία, πάντως, των Ελλήνων εφοπλιστών φαίνεται να ενοχλεί κάποιους ευρωπαϊκούς κυρίως κύκλους, οι οποίοι, τα τελευταία δύο χρόνια, προκαλούν συχνά δημοσιεύματα κυρίως στο γερμανικό Τύπο, όπως και χθες, για το «ακαταδίωκτο» σε ό,τι αφορά το φορολογικό καθεστώς των Ελλήνων εφοπλιστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

5 προσλήψεις στον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του. Οι θέσεις είναι:
ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 3
ΥΕ  Καθαρίστριας 1
ΥΕ Βοηθών Μαγείρων 1
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) Ταχ. διεύθυνση Κύπρου 3,τκ 32200 Θήβα Βοιωτίας , υπόψη κ. Μπάκα Κω/νου (τηλ. επικοινωνίας: 2262-0-23970). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.


Κλικ εδώ για την Ανακοίνωση
Κλικ εδώ για το Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) 
Κλικ εδώ για την αίτηση

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λυγμούς ξέσπασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την ώρα που ανακοίνωνε την υπαγωγή της χώρας του στο μνημόνιο και το ΔΝΤ...
Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε την ευαισθησία να βάλει τα κλάματα αναλογιζόμενος σε τι περιπέτειες βάζει τους συμπατριώτες τους σε αντίθεση με αυτό το πολιτικό τομάρι τον Τζέφρι ο οποίος όπως θυμάστε ανακοίνωνε περιχαρής και μαυρισμένος απο το Καστελόριζο την υπαγωγή μας στους διεθνείς τοκογλύφους...Δείτε και τα δύο βίντεο για να σκιαγραφήσετε την πολιτική ευαισθησία του Χριστόφια και τον πολιτικό παχυδερμισμό του Τζέφρι...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υφυπουργός Εθνικής άμυνας στην ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα


Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί έλαβε χώρα η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2012 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Γκίνη. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και παρέστησαν όλες οι Αρχές της Βοιωτίας και της Θήβας. Ο  κ.Υφυπουργός συνεχάρη τους νεοσύλλεκτους για την άψογη τελετή και παρέλαση και τους χορήγησε επιπλέον άδεια δύο ημερών.


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ: 22%, ΝΔ: 19,8%, Χρυσή Αυγή 9%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ: 22%, ΝΔ: 19,8%, Χρυσή Αυγή 9%

Αλλη μια δημοσκόπηση που δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται τη ΝΔ να ακολουθεί και τη Χρυσή Αυγή να εδραιώνεται στην τρίτη θέση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Τη διεξήγαγε η Metron Analysis, για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών .
Αναλυτικά η πρόεθση  ψήφου έχει ως εξής:
  • ΝΔ: 19,8%,
  • ΣΥΡΙΖΑ: 22%, 
  • ΠΑΣΟΚ: 5%,
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%,
  • Χρυσή Αυγή: 9%,
  • ΔΗΜΑΡ: 4,5% 
  • ΚΚΕ: 4,1%
Σε ποσοστό 25,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, τα λευκά / άκυρα και εκείνοι που δεν θέλησαν να απαντήσουν.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επί της ΝΔ με 46% έναντι του 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.
Κατά τα λοιπά, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τo δικό τους και της χώρας. Σε ποσοστό 67% έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά μόλις ένας στους τρεις επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες δίνουν την πρώτη θέση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τα ίδια ποσοστά (20%), αλλά 39 στους 100 απαντούν «κανέναν».
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, 84% των ερωτηθέντων βλέπουν χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 78% περιμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.
Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το Μνημόνιο, 64% δηλώνουν πως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του, γιατί απέτυχε» και 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». Εννέα στους 100 απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Bοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 14 Δεκεμβρίου ο Δ.Θηβαίων ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο



Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.
Συμμετέχουν ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα :
  •  Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
  •  Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου
  •  Η Γυναικεία Χορωδία του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»
  •  Η Χορωδία της Εύξεινος Λέσχη Θηβών « ο Πόντος»
  •  Η Φιλαρμονική  του Δήμου Θηβαίων
Στο χώρο θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα από συλλόγους και καταστήματα της περιοχής.
Παράλληλη εκδήλωση :
Στην Κεντρική Πλατεία Θήβας θα υπάρχει χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και παιχνίδια  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Χιόνια και ισχυροί άνεμοι εώς 9 μποφόρ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Χιόνια και ισχυροί άνεμοι 9 έως μποφόρ
 Χαλάει απότομα ο καιρός από αύριο το απόγευμα με χιονοπτώσεις, ισχυρούς νότιους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα από το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου προβλέπονται Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής. Επίσης προβλέπονται και αρχικά νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως από το απόγευμα του Σαββάτου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική. Επίσης η κακοκαιρία θα επεκταθεί την Κυριακή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, αλλά από το απόγευμα τα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και θα εξασθενήσουν την Δευτέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέτα Μακρυπούλια: Η... τρομακτική φωτογραφία χωρίς photoshop!

Μετά φταίω εγώ και με λέτε κακό! Δεν έχω κανένα απολύτως προσωπικό πρόβλημα με την Ζέτα Μακρυπούλια... αλλά παθαίνω αλλεργία με τη «δηθενιά» και τη βιτρίνα. Δε μπορώ όταν κάποια το παίζει ντίβα και μάλιστα ιδιότροπη ντίβα όχι αστεία!

Αντικειμενικά είναι μια ωραία κοπέλα! Στις φωτογραφήσεις; Είναι πάντα άψογη. Έχετε όμως την ίδια άποψη όταν βλέπετε αυτή τη φωτογραφία που δεν έχει περάσει από photo shop;

Κυκλοφόρησε στα social media και είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Προσωπικά τρόμαξα. Μου έκανε κάτι σε ξωτικό…κάτι σε μεγαλοκοπέλα
 
 Πηγή: nassos blog
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:"Μπήκε μέσα μου ο διάβολος", έλεγε ο 18χρονος που παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο με κρίσεις αμόκ





- Φοβήθηκαν νέο μακελειό χθες βράδυ στο νοσοκομείο σε μια από τις κρίσεις που είχε ο 18χρονος από το Μώλο - <<Μπήκε μέσα μου ο διάβολος...>>, έλεγε και ξανάλεγε όταν ηρεμούσε...

Στο νοσοκομείο Λαμίας παραμένει φρουρούμενος από χθες βράδυ ο 18χρονος Γ.Χ., που χθες βράδυ κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι τη γιαγιά που τον μεγάλωσε, τον άτυχο γείτονα, που έτρεξε να βοηθήσει, ενώ τραυμάτισε σοβαρά και την 58χρονη σύζυγο του γείτονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο 18χρονος από τη στιγμή του φονικού και μετά δείχνει να βρίσκεται στο δικό του κόσμο. Όταν είναι ήρεμος μονολογεί λέγοντας ασυναρτησίες, ενώ κάποιες στιγμές έλεγε πως ο διάβολος μπήκε μέσα του.."Βοηθήστε με να τον βγάλω από μέσα μου" φέρεται να είπε σε αστυνομικούς και γιατρούς που ήταν πάνω από το κεφάλι του.

Μάλιστα χθες βράδυ την στιγμή που τον έβαλαν στο χειρουργείο για κάποια μικροεπέμβαση, τον έπιασε νέα κρίση αμόκ και όσοι ήταν παρόντες κυριολεκτικά τρόμαξαν μέχρι να καταφέρουν να τον ηρεμήσουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι σήμερα θα βγει από το νοσοκομείο, μετά και την αξονική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί και θα οδηγηθεί στο αστυνομικό μέγαρο.

Στο Μώλο επικρατεί ένας βουβός θρήνος, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη το διπλό φονικό κυριολεκτικά συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ηρωίδα γιαγιά, που μεγάλωσε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες αυτό το παιδί, που έμελλε να είναι ο δολοφόνος της.

Ο άτυχος γείτονας που έπεσε νεκρός, από το μαχαίρι του 18χρονου, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, ήταν ο καλύτερος και πιο ήσυχος άνθρωπος στο χωριό, όπως και η γυναίκα του. <<Ήταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι..>>, είπε κάτοικος του Μώλου.

Για τον 18χρονο οι κάτοικοι στο Μώλο δεν θέλουν να μιλήσουν. Αυτό όμως που αφήνουν να εννοηθεί από τις λίγες κουβέντες που λένε είναι ότι κάποιοι άλλοι φταίνε που ο Γιώργος έφτασε σε αυτό το σημείο.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη για το χειμώνα δηλώνει η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας



 
 
Ο απολογισμός της περασμένης θερινής περιόδου και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, πλημμύρες και παγετό κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που συνεδρίασε την Πέμπτη στο διοικητήριο της Π.Ε. στη Λιβαδειά.
«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε σε κρίσιμες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης.
Μιλώντας για την θερινή περίοδο επεσήμανε ότι υπήρξε άριστος συντονισμός των εμπλεκομένων. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε τον πρώτο λόγο, πήγαμε πολύ καλά και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θέματα. Ότι προέκυψε αντιμετωπίστηκε με επιτυχία», είπε ο κ. Μουλκιώτης και ανέφερε για παράδειγμα την πυρκαγιά στην περιοχή του Λεονταρίου όπου απετράπη ο κίνδυνος για τον οικισμό.
Για τον χειμώνα σημείωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πέρα από τα δικά της μηχανήματα έχει και συνεργασία με ιδιώτες και μισθώνει μηχανήματα κατά περίπτωση όταν υπάρχει πρόβλημα. «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, το ίδιο θα κάνει και κάθε δήμος στα όρια της αρμοδιότητά του για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα στο επαρχιακό και στο εθνικό οδικό δίκτυο» είπε μεταξύ άλλων.
Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση έκανε γνωστό ότι δεν υπήρξε από τον κεντρική διοίκηση. «με το νοικοκύρεμα που έχουμε κάνει καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες υπογράμμισε ο Αντιπεριφεριάρχης.
Επίσης για την ερχόμενη Τρίτη έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους για τη Νέα Εθνική Οδό δηλαδή με το παραχωρησιούχο της Νέας Οδού, τα τμήματα τροχαίας Αφιδνών και Αταλάντης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα διάφορα έργα στη Ν.Ο. προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στον συγκεκριμένο δρόμο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εδωσαν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ με τρικομματική μοιρασιά

Εδωσαν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ με τρικομματική μοιρασιά

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων έχουν μοιράσει μεταξύ τους τις θέσεις των διοικητών σε Οργανισμούς του Δημοσίου. Παρά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία και ριζικές αλλαγές που θα προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις και την Ανάπτυξη, οι θέσεις δόθηκαν σε ημέτερους, αποτυχόντες πολιτευτές και «κολλητούς». Τα πρώτα πρόσωπα ήδη ανακοινώθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου ο πρώην γραμματέας της «γαλάζιας» νεολαίας και προστατευόμενος της Ντόρας Μπακογιάννη ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ). Ο Αγγελος Τόλκας, ο οποίος δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, τοποθετήθηκε στον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ. Στη θέση του προέδρου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τοποθετείται ο Γιώργος Βερναρδάκης, αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ΟΑΕΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή. Κι άλλοι αποτυχόντες πολιτευτές τοποθετήθηκαν στις ΔΕΚΟ: Ο πρώην βουλευτής Βασίλης Εξαρχος θα τοποθετηθεί στον ΕΛΓΑ. Ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος θα αναλάβει τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο αποτυχών πολιτευτής Κώστας Μπέσης θα τοποθετηθεί στον οργανισό ΕΛΓΟ. Ο αποτυχών πολιτευτής Στέφανος Αγιάσογλου θα τοποθετηθεί πρόεδρος του ΟΣΚ. Ο αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ Κώστας Παπαθανασίου θα αναλάβει υποδιοικητής στο ΙΚΑ. Ο αποτυχών πολιτευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Πανοζάχος τοποθετείται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Οι θέσεις των επικεφαλής στις ΔΕΚΟ αποαφασίζονται από τριμελή υψηλή επιτροπή μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ικανοποίηση για τα έργο στο κόμβο Βαγίων και στο δρόμο Θίσβη – Κανάβαρι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην πορεία των έργων τόσο στο δρόμο Θίσβη – Κανάβαρι όσο και στον κόμβο των Βαγίων χαρακτηρίζοντας την ικανοποιητική.
 
«Η εξέλιξη των έργων στο δρόμο Θίσβη – Κανάβαρι πολύ θετική. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης  του έργου είναι μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στην εκτέλεση των έργων ενώ η συνεργασία είναι άψογη και η ποιότητα των εκτελούμενων έργων πολύ καλή».
 
Παράλληλα «προχωράει και ο κόμβος στα Βάγια, έγιναν οι μεγάλοι δοκοί και πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να γίνει ένα τεστ αντοχής και να εξελιχτεί το έργο το οποίο αν δεν προκύψουν προβλήματα αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2013 ή το αργότερο μέχρι το Φθινόπωρο», κατέληξε ο κ. Μουλκιώτης.
viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιτεχνικό υπερθέαμα στη Θήβα!!!






Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών στις 23 & 29 Δεκεμβρίου σας καλούν σε ένα Καλλιτεχνικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους στη πόλη μας. Οι ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης μας από τις 10:00 έως 15:00 με μάγους , ξωτικά , ξυλοπόδαρους, αγγέλους …,θα μοιράζουν γλυκά, θα παίζουν παιχνίδια και με εκπλήξεις που δε θα έχουν τέλος!!!! Ο Άγ. Βασίλης επίτιμος καλεσμένος θα μαζεύει τα γράμματα των παιδιών !!!…. Μη λείψει κανείς!!!! Τέλος ανακοινώνεται ότι η συνεργασία του Ε.Σ. Θηβών με τους Αμπαρτζαλους έγινε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας καθώς δεσμεύτηκε η εταιρεία ότι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα προέρχονται από την περιοχή της Θήβας όπως και η αγορά των υλικών θα γίνει από καταστήματα της πόλης μας. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές

 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ\


  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 ΑΠΟ 17/12/2012 έως 3/1/2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

ΤΡΙΤΗ 18/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

 ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

 ΠΕΜΠΤΗ 20/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12 8:30 – 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12 10:00 – 18:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/12 8:30 – 18:00

ΤΡΙΤΗ 25/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12 ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12 8:30 – 1:30 & 5:00 – 9:00

 ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 8:30 – 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12

 ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12 8:30 – 18:00

ΤΡΙΤΗ 1/1/2011 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/1/2011

 ΚΛΕΙΣΤΑ
 ΦΙΛOI ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ 23 & 29 /12/2012 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

Συννεφιά με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

 Χειμωνιάζει για τα καλά, αφού σήμερα Παρασκευή προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με παγετό στα βόρεια της χώρας, τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί Στην Αττική γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με παροδικές νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά προβλέπονται και βελτίωση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στη Χαλκιδική και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί. Από το απόγευμα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από2 έως 8 βαθμούς Κελσίου κ Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα νότια καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θ αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πόλεμος» στα Βόρεια Προάστια





Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03:00 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου – Αγίου Στεφάνου όπου και εντοπίστηκε τετραμελής σπείρα αλλοδαπών εξοπλισμένη με αυτόματα όπλα.

Οι τέσσερις ληστές προηγουμένως είχαν επιτεθεί εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην περιοχή της Εκάλης και συγκεκριμένα στη γωνία της Λεωφ. Θησέως με την οδό Αντιγόνης. Δυνάμεις της Αστυνομίας τους καταδίωξαν, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με το κλεμμένο όχημα να καταλήγει μέσα σε ρέμα στο τέρμα της Λεωφ. Κρυονερίου και τους δράστες να απομακρύνονται στη συνέχεια πεζοί.

  Ο δημοσιογράφος έσπευσε στο σημείο διότι είχε ακούσει πυροβολισμούς πολύ κοντά στην παρακείμενη κατοικία του και ήθελε να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Οι δράστες, που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν κουκούλες, είχαν ήδη εμπλακεί σε ληστεία κατοικίας επί της οδού Παπαναστασίου στη Ν. Ερυθραία. Ωστόσο, κατά την είσοδό τους εντός των χώρων του σπιτιού έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι και ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία.





Δυνάμεις της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο, οπότε και σημειώθηκε η πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ληστές απομακρύνθηκαν πεζοί, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα περιπολικά έκαναν την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Υπό την απειλή των όπλων τους, τον ανάγκασαν να κατέβει από το όχημα και μιλώντας σπαστά ελληνικά, επιβιβάστηκαν σε αυτό πριν τραπούν σε φυγή με κατεύθυνση το Κρυονέρι.





Οι αστυνομικοί που ήδη βρίσκονταν στην περιοχή, ενισχυόμενοι και από άλλες κινητές μονάδες, άρχισαν την καταδίωξη, καταφέρνοντας να εγκλωβίσουν την τετραμελή σπείρα ύστερα από λίγο. Σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ανετράπη το αυτοκίνητο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που οδηγούσαν οι ληστές στο τέρμα της Λεωφ. Κρυονερίου. Το όχημα έπεσε μέσα σ' ένα ρέμα και αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.



Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε με τους δράστες να έχουν εγκλωβιστεί σ' ένα ρέμα στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πεζοί. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις ανταλλαγές πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «μαφία» του φαρμάκου βάζει καπέλο ως 300% σε φάρμακα εισαγωγής


Η «μαφία» του φαρμάκου βάζει καπέλο ως 300% σε φάρμακα εισαγωγής

Με καπέλο που φτάνει το 300% πληρώνουν οι Ελληνες ασθενείς φάρμακα που σε άλλες χώρες της ΕΕ αγοράζονται σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Το θέμα έφτασε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Ενα ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους Ελληνες ασθενείς προς 3.300 ευρώ την ώρα που στη Γαλλία πωλείται προς 1.087 ευρώ. Ενα άλλο, παρόμοιο ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην Ελλάδα προς 3.000 ευρώ ενώ στο εξωτερικό κοστίζει 1.000 ευρώ.
Τα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται σε φάκελο που παρέδωσε ο γενικός γραμματέας διαφάνειας Γιώργος Σούρλας προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Βασίλη Φλωρίδη.
Σύμφωνα με τα Νέα τα προβλήματα με τις πρωτοφανείς τιμές δεν σταματούν εδώ. Το δεύτερο «κόλπο» που έχουν ανακαλύψει οι βιομηχανίες εισαγωγής φαρμάκων είναι να χρησιμοποιούν συσκευασίες μεγαλύτερες από αυτές που χρειάζεται ένας ασθενής αλλά αντί να χρησιμοποιείται η ουσία και για την επόμενη εξέταση πετάγεται στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και τα Ταμεία.
Το ίδιο ισχύει και για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης τα οποία τα νοσοκομεία τα προμηθεύονται προς 30-35 ευρώ όταν εταιρεία του κλάδου τα διακινεί προς 17-28 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2012

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές διαρκώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στον πλανήτη Γη αλλά και έξω από αυτόν!... Η λίστα με τις περίεργες, απροσδόκητες αλλά και παράξενες αυτές ανακαλύψεις περιλαμβάνει από ζώα και θαλάσσια είδη μέχρι πλανήτες και στοιχεία για αρχαίους πολιτισμούς που προκαλούν εντύπωση και παραξενεύουν με την ύπαρξή τους. Πάντως εμπλουτίζουν και με το παραπάνω τις γνώσεις μας και ανοίγουν νέους δρόμους για περαιτέρω ανακαλύψεις. King size κροκόδειλος!

Με μήκος που φτάνει τα 6,17 μέτρα, ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού που βλέπετε είναι επίσημα από τον Ιούλιο ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Πιάστηκε στις Φιλιππίνες και ζει πλέον στο Bunawan Eco-Park and Research Centre.

Ζάχαρη στο Διάστημα

Οι αστρονόμοι έκαναν μια γλυκιά ανακάλυψη: Απλά μόρια σακχάρου που επιπλέουν στον αέρα γύρω από ένα αστέρι περίπου 400 έτη φωτός μακριά υποδηλώνουν την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τον όρο «ζάχαρη» αναφερόμενοι σε οργανικά μόρια γνωστά ως υδατάνθρακες, που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο, και οξυγόνο.


Νέος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;

Ένας ακόμη ανεξερεύνητος πλανήτης θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάιο. «Πολύ μακριά για να εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια, ο πλανήτης φαίνεται να κάνει αισθητή την παρουσία του… διαταράσσοντας τις τροχιές των λεγόμενων δακτυλίων του Kuiper (μικρά παγωμένα σώματα – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πλανητών-νάνων που βρίσκονται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα)», δήλωσε ο Rodney Gomes, αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το «σωματίδιο του Θεού»

Τον Ιούλιο, δύο ξεχωριστές ομάδες που εργάζονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) ανέφεραν ότι ήταν περισσότερο από το 99% βέβαιοι ότι ανακάλυψαν το μποζόνιο Higgs, γνωστό και ως το «σωματίδιο του Θεού» – ή τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο σωματίδιο ακριβώς εκεί που αναμένεται να είναι το μποζόνιο.

«Άγνωστος» κόσμος στην Ανταρκτική

Μια φωτογραφική μηχανή εξοπλισμένη με ένα υποβρύχιο ρομπότ ανακάλυψε πεταλίδες, καβούρια, ανεμώνες και ένα χταπόδι, τα περισσότερα από τα οποία είναι άχρωμα και ζουν στο απόλυτο σκοτάδι, σε βάθος 2.400 μέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό.

Σύστημα εννέα πλανητών

Σύμφωνα με μια μελέτη του Απριλίου, το HD 10180, ένα άστρο σαν τον ήλιο στον νότιο αστερισμό HYDRUS, μπορεί να έχει μέχρι και εννέα πλανήτες σε τροχιά, κερδίζοντας στα… σημεία τους οκτώ επίσημους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Νέο είδος πιθήκου στο Περού

Ένα νέο είδος πιθήκου ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο από μια ομάδα Μεξικανών επιστημόνων στο Περού, άγνωστης βιοποικιλότητας.

Αμφίβια χωρίς άκρα

Δεν είναι σκουλήκια ούτε φίδια. Είναι αμφίβια χωρίς έκρα και εντελώς νέα για την επιστήμη. Ανακαλύφθηκαν στη βορειοανατολική Ινδία και ανήκουν σε μια μυστηριώδη ομάδα ζώων που ονομάζεται caecilians, ενώ αποτελούν μια ολοκαίνουργια ομάδα αμφιβίων.

Το μυστηριώδες ημερολόγιο των Μάγια

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια απίθανη τοιχογραφία γεμάτη με αριθμούς που βοηθούσαν τους ανθρώπους να υπολογίζουν το χρόνο. Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο στην ανθρώπινη ιστορία, ενώ, σε αντίθεση με την πρόβλεψη της καταστροφής του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012, ο χρόνος δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον 1. Ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια

Ο ναός των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλας, πιο δημοφιλή ανακάλυψη του 2012, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία σχετικά με τη βασιλεία των Μάγια, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Αζτέκους και τους Ίνκας αποτελούσε μια χαλαρή δυνάθροιση πόλεων-κρατών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές στο νέο φορολογικό

Μειώνεται η φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό
Απλούστερο, δικαιότερο και με αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι το νέο φορολογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς μειώνονται οι φορολογικές κλίμακες και επεκτείνεται το αφορολόγητο, εντάσσει στη φορολογητέα μάζα όσους έως σήμερα δεν φορολογούταν (αγρότες και επαγγελματίες) και ευνοεί την επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
Με το νέο σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, θα μειώσει επιτέλους την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.
Τέλος, ευνοούνται, μέσω σημαντικής μείωσης της φορολογίας, οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια, ενώ αυξάνουν ελαφρώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.
Ειδικότερα, αυξάνεται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 ευρώ σε 9.000 ευρώ. Και ειδικά για τους χαμηλόμισθους που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.
Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 ευρώ θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις. Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω.
Σήμερα, με 45% φορολογούνται όσοι δηλώνουν εισόδημα 100.000 ευρώ και άνω, ενώ με 40% φορολογούνται οι άνω των 60.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τους συντελεστές αυτούς η φορολόγηση αφορούσε 2.600 φορολογούμενους που δήλωσαν 140.000 ευρώ και άνω, ενώ 6.800 δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ και 11.500 δήλωσαν πάνω από 40.000 ευρώ.
Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή πολύ μικρότερο, διαμορφώνοντας σημαντικό όφελος για όσους συμπλήρωναν το εισόδημά τους από μισθωτή εργασία με ενοίκια (με το σημερινό καθεστώς τα έσοδα αυτά φορολογούνταν με συντελεστή 40%).
Πλέον, με το αυτοτελές σύστημα θα φορολογούνται με 10% τα εισοδήματα από ενοίκια, διαμορφώνοντας, για παράδειγμα, κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).
Φορολογούμενοι με παιδιά
Α) Οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 450 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 ή 50 ευρώ το μήνα, ανά παιδί, στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά. Έτσι, μια οικογένεια με 3 παιδιά, και με φορολογητέο εισόδημα ως 33.000 ευρώ καθαρά (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων) θα παίρνει στο εξής συνολικά 2.910 ευρώ το έτος (1.350 από το πολυτεκνικό [450 επί 3 παιδιά] και 1.560 ευρώ από την ενίσχυση παιδιών [40 για το πρώτο, 40 για το δεύτερο και 50 ευρώ για το τρίτο] αντί των 1.584 σήμερα [528 ανά παιδί]).
Γ) Το επίδομα τέκνων που θεσπίζει η κυβέρνηση βοηθά 869.000 οικογένειες, οι οποίοι σήμερα δεν παίρνουν κανένα είδους βοήθημα.
Αύξηση της φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων (από 10% σε 15%). Για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο, από 30 ευρώ σήμερα.
Αγρότες: Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλίο εσόδων - εξόδων (εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα). Σήμερα, 1.000.000 φορολογούμενοι, δηλώνουν εισόδημα 9 δισ. ευρώ και πληρώνουν φόρο για αγροτικά εισοδήματα (1,1 δισ. από τα 9 δισ.) μόλις 115 εκατ. ευρώ, αφού φορολογούνται αποκλειστικά με βάση τα τεκμήρια. Από αυτούς, οι 715.000 έχουν κυρίως άλλα εισοδήματα (από μισθωτές εργασίες ή ελευθέρια επαγγέλματα) και κάποια αγροτικά εισοδήματα (δηλώνονται κατά μέσο όρο 260 ευρώ τον χρόνο!, που συνιστά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή).
Με το νέο σύστημα, οι αγρότες θα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού για παράδειγμα θα απαιτούν από τους εμπόρους να τους κόβουν τιμολόγιο με τις πραγματικές τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή. Με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται, πατάσσεται επιτέλους το «μαύρο χρήμα» από το κύκλωμα των μεσαζόντων.
Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες, από τα 500 ευρώ τον χρόνο στα 650 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά, που θα επιφέρει η αύξηση της εισφοράς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις (συνολικά 235 εκατ. ευρώ) θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πολυτέκνων (από 3 παιδιά και άνω) με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.
Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται στο 32,8% από το 40% σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί το Ιράκ επιμένει να μας δώσει 126 εκ.δολάρια και γιατί εμείς ...δεν τα παίρνουμε!


Ερώτηση βόμβα προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης,στην οποία υποστηρίζει ότι ,«126 εκ. δολάρια αραχνιάζουν εν μέσω κρίσης στο συρτάρι ενός γραφειοκράτη»..

Σύμφωνα με όσα αναφέρει από τις...
11 Οκτωβρίου 2008 υπάρχει συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Αλογοσκούφη και του Ιράκ με την οποία θα έπρεπε να καταβληθούν στο ελληνικό δημόσιο 126.185.662 δολάρια!
Κι όμως αυτά τα λεφτά ,την ίδια ώρα που έχουν κυριολεκτικά “ξεζουμίσει” μισθωτούς και συνατξιούχους κανείς δεν έχει φροντίσει να έρθουν στη χώρα.!

Που τα χρωστάει το Ιράκ;
Μεταξύ άλλων στην πολύπαθη ,παραπαίουσα ελληνική αμυντική βιομηχανία!

Γιατί δεν παίρνουμε τα χρωστούμενα ,τα οποία το Ιράκ θέλει να μας δώσει;
Γιατί όπως υποστηρίζει ο Μιχελάκης τέσσερα χρόνια τώρα κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να κυρωθεί...
Απίστευτο,ελληνικό και αληθινό!


Διαβάστε όλη την ερώτηση:

"Στις 11 Οκτωβρίου 2008 και στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Δ.Ν.Τ / Π.Τ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας) υπεγράφη στην Ουάσιγκτον από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και του Ιράκ κ.Baker Jabr Al-Zubaidy διμερής συμφωνία διακανονισμού των οφειλών του Ιράκ προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Η ανωτέρω σύμβαση κρίθηκε εύλογα τότε ως ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα, γιατί αντίθετα με τις οφειλές του Ιράκ προς άλλα κράτη, οι οποίες διεγράφησαν σε ποσοστό έως και 85%, η οφειλή προς τη χώρα μας διατηρήθηκε στο 100% των απαιτήσεων μας, με τη συμφωνία να καταβληθεί σε 44 δόσεις εντός 21 ετών (2019-2040).
Η ως άνω οφειλή, συνολικού ύψους 126.185.662 δολαρίων ΗΠΑ, προέρχεται από την προμήθεια όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στο Ιράκ από την εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.).
Όμως η ενεργοποίηση της εν λόγω ιδιαίτερα επωφελούς για τη χώρα μας διμερούς συμφωνίας προϋποθέτει την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, διότι οι αρμόδιοι φορείς δεν την έχουν στείλει στη Βουλή 4 χρόνια μετά την υπογραφή της.
Η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών στερεί από τη χώρα μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αυτή βίωσε μεταπολεμικά, τη δυνατότητα να προβεί στην εκχώρηση της ανωτέρω απαίτησης με σκοπό την πρόωρη εξόφλησή της.
Αυτό έχει ως συνέπεια να επιτείνεται δραματικά η δεινή οικονομική θέση της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.), που προήλθε το 2004 από τη συγχώνευση της «Α.Ε. Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου» (ΠΥΡ.ΚΑΛ) και της «Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Α.Ε.» (Ε.Β.Ο.) και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.
Η Ε.Α.Σ. παρά τις άριστες τεχνολογικές και παραγωγικές της δυνατότητες, την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ που διαθέτει και την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στο χώρο της διεθνούς αμυντικής αγοράς, βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να συνάψει επωφελείς συμφωνίες παραγγελίας, εξαιτίας της ασφυκτικής ταμειακής της αδυναμίας,
Είναι προφανές ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας οικονομικής εκκρεμότητας θα προσέφερε βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, διασφαλίζοντας τόσο τις θέσεις των εργαζομένων όσο και τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.
Επειδή η Ε.Α.Σ. αποτελεί μια εταιρεία μείζονος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η εύρυθμη λειτουργία της συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ασφάλεια,
Επειδή η απαράδεκτη τακτική κάποιων γραφειοκρατών δημιουργεί εύλογα βάσιμες υπόνοιες ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα σύμβασης ανάλογου περιεχομένου, που αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι,
Επειδή πρόσφατα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα ακόμη και για μικρότερα ποσά,
Επειδή την ώρα που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται σε πρωτόγνωρες και αιματηρές οικονομικές θυσίες δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία στην είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

Ποια είναι η θέση σας για το φλέγον αυτό ζήτημα ;

Ποιοι ευθύνονται για την ανωτέρω προκλητική καθυστέρηση και κωλυσιεργία ;

Πότε προβλέπεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επίμαχη διμερής συμφωνία ;

Πόσες και ποιες αντίστοιχες συμφωνίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Μιχελάκης"
onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά 6 Κυριακές και 4 εκπτώσεις

Έξι Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και θα μπορούν να διενεργούνται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων, ετησίως,
σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς.

Χθες το πρωί ο κ. Σκορδάς προανήγγειλε ότι τη φετινή εορταστική περίοδο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εκτός από την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή, στις 30 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να περάσει με ρύθμιση σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, ωστόσο οι ρυθμίσεις που θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβλέπουν:

- Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και άλλες τέσσερις στις αντίστοιχες περιόδους των τακτικών εκπτώσεων και των προσφορών.

- Καθιέρωση δύο περιόδων τακτικών εκπτώσεων. Η χειμερινή θα ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ποιά Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα (αν θα είναι δηλαδή στην πρώτη ή στην τελευταία εβδομάδα). Η θερινή περίοδος θα ξεκινάει τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Τότε τα καταστήματα θα λειτουργούν την πρώτη Κυριακή της περιόδου.

- Θέσπιση δύο περιόδων προσφορών. Θα έχουν δεκαήμερη διάρκεια. Θα γίνονται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και του Μαΐου, με τα εμπορικά να λειτουργούν και τις πρώτες Κυριακές των δεκαήμερων.

Με το ισχύον καθεστώς οι χειμερινές εκπτώσεις διαρκούσαν από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές από τις 15 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Οι προσφορές ήταν δεκαήμερες αλλά χωρίς συγκεκριμένη περίοδο.

Στο μεταξύ, στο νομοσχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις του αγορανομικού κώδικα σχετικά με την τροποποίηση κυρώσεων για αγορανομικές παραβάσεις και καταργούνται απαρχαιωμένες διατάξεις που προκαλούν και αυξάνουν τη γραφειοκρατία.

Για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί εντάσεις στον κλάδο και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι οι έμποροι είναι αντίθετοι στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων καθώς το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά το ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για όλα τα θέματα του εμπορίου για να βρεθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που να μην πνίγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα

Ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οικονομικών και διοικητικών κινήτρων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, σχεδιάζει η κυβέρνηση... μετά και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει αναθέσει τη μελέτη και το σχεδιασμό του προγράμματος στους αναπληρωτές υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη και Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, οι οποίοι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση.Ο κ. Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του, αφού σημείωσε πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, τόνισε πως αφενός έρχεται να εξυπηρετήσει τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που είναι η ανάδειξη της γεωργίας-κτηνοτροφίας σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και αφετέρου, να θέσει απαραίτητες προϋποθέσεις και να υποστηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχεδόν 1 εκατ. άτομα είχαν δηλώσει πως σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και περίπου οι μισοί, να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα (φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία).

Επίσης, τα 2/3 σχεδόν, όσων επιθυμούν να χτίσουν μια νέα ζωή στην επαρχία, έχουν υψηλή μόρφωση, αφού το 25,4% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 43% πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.Αποκαλυπτικά είναι, επίσης, τα στοιχεία που προκύπτουν για το προφίλ όσων προχώρησαν στην υπογραφή συμβολαίων για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του υπουργείου.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, 24% είναι νέοι έως 35 ετών, 14% άνεργοι και 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών.

Επίσης, σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Εξάλλου, ενώ έως το 2008 ο αριθμός των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα έβαινε μειούμενος, από το 2008 έως και το 2010 αυξήθηκε κατά 6,38%, γεγονός που σημαίνει 32.946 νέες θέσεις εργασίας, εκ των το 97% αντιστοιχεί στη γεωργία και το υπόλοιπο στην αλιεία.
nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απογραφή των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι τις 28η Φεβρουαρίου 2013, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης τα οποία δεν έχουν διενεργήσει αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων τους, θα πρέπει...να την πραγματοποιήσουν άμεσα.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της αρμοδιότητάς του, ζητά να πραγματοποιηθούν παντού «αυτοπρόσωπες απογραφές» των συνταξιούχων, στο πλαίσιο των μέτρων για την «περιστολή των παράνομων συντάξεων».

Η απογραφή αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα. Ο κ. Βρούτσης ζητά από όλα τα ταμεία να ενημερώσουν την ηγεσία του υπουργείου - το αργότερο έως τις 7 Δεκεμβρίου - για τα εξής:

1. Κατά πόσο έχει γίνει απογραφή στο ασφαλιστικό ταμείο.

2. Πόσοι συνταξιούχοι απογράφηκαν και πόσοι όχι.

3. Τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του ταμείου για όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν.

4. Κατά πόσο αναζητήθηκαν - δικαστικά - οι παρανόμως καταβληθέντες συντάξεις.

Το υπουργείο στο έγγραφό του διευκρινίζει ότι όλες οι διαδικασίες της απογραφής - όπου δεν έχει γίνει - θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες - τέλος Φεβρουαρίου - και δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση των προθεσμιών.
imerisia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ