Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο δρόμος προς το ειδικό δικαστήριο...


Η πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πρώην υπουργού υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές και υποβάλλεται στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου και πρέπει να...

συζητηθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την κατάθεσή της.

Με τις αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών που εισήγαγε με τον ν. 3961/2011 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον συμφωνήσει η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151), να αναθέσει σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο την αξιολόγηση της βασιμότητας των κατηγοριών.

Το συμβούλιο αυτό αποτελείται από έναν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς Εφετών που επιλέγονται με κλήρωση. Η γνωμοδότηση του συμβουλίου ανακοινώνεται και διανέμεται στους βουλευτές, δεν είναι όμως δεσμευτική για το κοινοβούλιο.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια περιορίζεται μόνο στη λήψη απόφασης για το αν θα συγκροτηθεί ή όχι ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης (σ.σ. ή προανακριτική, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται). Στη συζήτηση αυτή έχει δικαίωμα να μιλήσει ή να καταθέσει γραπτό υπόμνημα το πρόσωπο εναντίον του οποίου στρέφεται η δίωξη και ακολουθεί μυστική ψηφοφορία. Η λήψη απόφασης απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).

Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί πρέπει να αποτελείται από 12 τουλάχιστον μέλη, ενώ μπορεί ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος προκειμένου όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εκπροσωπούνται από έναν τουλάχιστον βουλευτή.

Εχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και υποχρεούται να παραδώσει πόρισμα αιτιολογημένο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και να περιέχει σαφή πρόταση για την άσκηση δίωξης. Εάν η υπό διερεύνηση αξιόποινη πράξη συνεπάγεται οικονομικά οφέλη για τον υπουργό, η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να διατάξει την κατάσχεσή τους.

Μέσα σε πέντε ημέρες από τη διανομή του πορίσματος σε όλους τους βουλευτές καταρτίζεται ειδική ημερήσια διάταξη και μέσα σε 15 ημέρες πραγματοποιείται η συζήτηση και η μυστική ψηφοφορία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Δίωξη ασκείται και σε μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία προέκυψε συμμετοχή τους και τα οποία πλέον κατηγορούνται και δικάζονται μαζί με τον υπουργό.

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του Σώματος επιλέγει μετά από κλήρωση πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που συγκροτείται και τα οποία αφορούν ανώτατους δικαστικούς από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Συμβούλιο διενεργεί ανάκριση για την όλη υπόθεση και εκδίδει βούλευμα. Σε περίπτωση που το βούλευμα παραπέμπει τον υπουργό στο ακροατήριο, συγκροτείται Ειδικό Δικαστήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο θετικό του 2013 είναι τα...μπόλικα τριήμερα

Η θεά τύχη τουλάχιστον μας χαμογελάει για το νέο έτος, καθώς οι καθιερωμένες αργίες προαναγγέλλουν μπόλικα τριήμερα και ευκαιρίες για περαιτέρω ξεκούραση και μικρές αποδράσεις.
Εκτός από τις δεδομένες Δευτέρες όπως η Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου και η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στις 24 Ιουνίου, φέτος οι δύο εθνικές μας εορτές (που πέφτουν πάντα την ίδια ημέρα μεταξύ τους) είναι Δευτέρα προσφέροντας δύο επιπλέον τριήμερα.
Μας τα χαλάει λίγο με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2014, αλλά έχουμε ακόμη έναν ολόκληρο χρόνο
Δείτε τις μεγάλες αργίες του 2013 σε ημερολογιακή σειρά:
  • 18/3/2013 Καθαρά Δευτέρα
  • 25/3/2013 Δευτέρα
  • 05/05/2013 Πάσχα
  • 24/06/2013 Αγίου Πνεύματος
  • 15/08/2013 Πέμπτη
  • 28/10/2013 Δευτέρα
  • 25/12/2013 Τετάρτη
  • 01/01/2014 Τετάρτη

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Τα «φονικά» σημεία των εθνικών και επαρχιακών οδών

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που διέρχονται από συγκεκριμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. καταρτίστηκε οδικός χάρτης με τις χιλιομετρικές θέσεις βασικού οδικού δικτύου, όπου παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων (θανατηφόρα-σοβαρά) το έτος 2012.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αλεξίου στη χοροεσπερίδα των παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα Θηβών

 
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Τό Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών καί Φίλων τού Προσφυγικού Ιωνικού Αστέρα Θηβών σάς προσκαλεί τό Σάββατο 12 Ιανουαρίου τού 2013 καί ώρα 21.00 στήν ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ  ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ τού Συλλόγου μας καί την  κοπή τής πατροπαράδοτης    ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  πού θά πραγματοποιηθεί στό κοσμικό κέντρο 
'' ΤΖΑΚΙ '' στόν Σ.Σ. τής Θήβας .

Κατά τήν διάρκεια τής Εκδήλωσης μέ ομόφωνη απόφαση τού Διοικητικού μας Συμβουλίου θά τιμηθούν γιά τήν μεγάλη τους Προσφορά στόν Πολιτισμό καί τήν Παράδοση τού Απέραντου Ελληνισμού  ή κ. ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ καί ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ .
Επίσης θά τιμηθεί ή κ. ΒΑΣΩ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ γιά τήν προσφορά τής στό Θηβα'ι'κό Ποδόσφαιρο καί τήν ευρύτερη Κοινωνία .
Εορταστικό πρόγραμμα ,πολλά χάπενινγκ καί ευχάριστες εκπλήξεις αναμένεται νά δημιουργήσουν όμορφη ατμόσφαιρα μέ πολλές συγκινήσεις αφού ο Προσφυγικός Ιωνικός Αστέρας πρεσβεύει στήν ευρύτερη Μητροπολιτική Ελλάδα καί στήν Θήβα από τό 1922 ένα ζωντανό κομμάτι τού Προσφυγικού στοιχείου αφού πρωτο'ι'δρύθηκε τό 1908  στά Μαρτυρικά  ( λόγω τής σφαγής καί ...νεαρών Αθλητών καί Προσκόπων )  ΣΩΚΙΑ τών περιχώρων τής ΣΜΥΡΝΗΣ τής ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ  .

Είσοδος Ελεύθερη

                                           
                                             ΜΕ ΤΙΜΗ 
                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 20012-13
ΒΑΣΩ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email: sovdim@hotmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι βγήκε μέσα από το αυγό!




Το αυγό που θα δείτε στο βίντεο, είναι πολύ μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα. Θα μπορούσε να είναι αυγό από Στρουθοκάμηλο, είναι όμως από κότα.
Δείτε τι βγήκε από μέσα του, στο βίντεο που ακολουθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο για τον πονοκέφαλο που... έσπασε τα ταμεία το 2012




Ήταν από τα βίντεο που το 2012… έσπασαν τα ταμεία! Πραγματικό γεγονός και παραδοσιακός τρόπος, με τον οποίο ο μάγος μίας φυλής, στη Μοζαμβίκη, καταπολεμά τον πονοκέφαλο!
Δείτε το και πάλι και ξεκαρδιστείτε στα γέλια:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιός είναι ο 44χρονος ηθοποιός που αυτοκτόνησε


Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ήταν ο λόγος που οδήγησαν τον αριστούχο απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, Δημήτρη Βογιατζή, στο να δώσει τέλος στη ζωή του.
Μπορεί το ευρύ κοινό να θυμάται τον Δημήτρη Βογιατζή ως τον άνθρωπο που αντικατέστησε τον Κώστα Αποστολίδη στην δεύτερη σεζόν του Αέρινες Σιωπές, αλλά ο γεννημένος στο Βόλο ηθοποιός είχε να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό, ιδιαίτερα στο θέατρο.
Συγκεκριμένα ο αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης έχει παίξει με επιτυχία σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, στον «Οδυσσεβάχ» του Σταμάτη Φασουλή, στους «Τρομερούς γονείς» δίπλα στις Αννα Παναγιωτοπούλου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου, στην «Οπερα της πεντάρας» με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Στέλιο Μάινα και στον «Δον Ζουάν» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη.
Ενώ, πέρα από τις Άερινες Σιωπές, έχει πρωταγωνιστήσει και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα χαμένα γράμματα» που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, όπως ο συμπρωταγωνιστής του στο Αέρινες Σιωπές Μάριος Αθανασίου και ο συμφοιτητής του Πασχάλης Τσαρούχας, τον περιγράφουν ως ένα πάντα χαμογελαστό και αξιοπρεπή άνθρωπο, που τον ενδιέφερε η ουσία της τέχνης που υπηρετούσε και όχι το λαμπερό περιτύλιγμα.
Μια τέχνη που στο τέλος τον «πρόδωσε», αφού τα τελευταία χρόνια -λόγω της συνταρακτικής κρίσης που πλήττει το επάγγελμά του- ήταν άνεργος. Με την εξαίρεση της συμμετοχής του στην «Ειρήνη» του Πέτρου Φιλλιπίδη το καλοκαίρι του 2011 και κάποιων παραστάσεων στο τοπικό Θεσσαλικό Θέατρο.
Όπως όλα δείχνουν ήταν αυτές οι οικονομικές δυσκολίες -και η κατάθλιψη που νομοτελειακά φέρνουν μαζί τους- που τον οδήγησαν στην απόφαση να γράψει το δικό του «τραγικό» φινάλε, με την μητέρα του να τον βρίσκει κρεμασμένο από το φωτιστικό στο ταβάνι στο σπίτι του στο Βόλο.

Η κηδεία του θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Βόλο. Εκεί που δεκάδες φίλοι και συνάδελφοί του αναμένεται να δώσουν το παρών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πέντε ανατριχιαστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2012

Τα πέντε ανατριχιαστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2012

Το 2012 ήταν μία χρονιά όπου εκτός από την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, την κοινή γνώμη απασχόλησε έντονα η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, τα άγρια κρούσματα βίας, αλλά και ανατριχιαστικά εγκλήματα, τα οποία ήταν άγνωστα και ανήκουστα για τα ελληνικά δεδομένα.
Τα περισσότερα εγκλήματα διεπράχθησαν σε περιοχές της επαρχίας προκαλώντας σοκ τόσο στις μικρές τοπικές κοινωνίες, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Την πρωτιά στην εγκληματικότητα την είχε το 2012 το νησί της Πάρου, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν δύο εγκλήματα που σόκαραν και συγκλόνισαν το πανελλήνιο.
Η άγρια κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς και η δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, του γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού. Φυσικά κανείς δεν μπορέι να ξεχάσει την σατανική παπαδιά που έβαλε τον εραστή της να δολοφονήσει τον ιερέα σύζυγο της, την μαφιόζικη εκτέλεση του φαραμακοποιού στην περιοχή του Ρέντη, αλλά το άγριο έγκλημα στην Ξάνθη με θύμα μία 34χρονη λίγες ημέρες πριν έρθει το νέο έτος.
Ο δράκος της Πάρου και η άγρια κακοποίηση της 15χρονης

Στις 22 Ιουλίου 2012 στην παραλία της Χρυσής Ακτής σε ένα απόμερο σημείο και μακριά από τα βλέμματα των λουόμενων η τύχη, ή καλύτερα η ατυχία επιφύλασσε το χειρότερο παιχνίδι. Η 15χρονη Μυρτώ που έκανε διακοπές στο νησί ακούγς μουσική από το κινητό της όταν ξαφνικά ένα ανθρωπόμορφο τέρας, ένας Πακιστανός της επιτέθηκε. Την χτύπησε, την βίασε και στη συνέχεια προσπάθησε να της συνθλίψει το κρανία με μία πέτρα.
Ο δράστης τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη, ωστόσο την ώρα που το κορίτσι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εκείνος παραδέχτηκε πως την χτύπησε , λέγοντας «Την είδα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Πηγα κοντά της και προσπάθησα να της πάρω κινητό.Αντιστάθηκε όμως και εκνευρίστηκα. Άρχισα να της χτυπώ το κεφάλι στα βράχια για να την κάνω να σταματήσει. Κάποια στιγμή σταμάτησε να κουνιέται. Της πήρα από τα χέρια το κινητό και μετά της έβγαλα τα ρούχα».
Η ληστεία στην Παροικιά και η εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώο

Στις 10 Αυγούστου η Πάρος πάγωσε και πάλι, όταν αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Παροικιά. Αφού άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά την έξοδο τους από την τράπεζα όμως έπεσαν πάνω στον 53χρονο ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος να τους κυνηγήσει. Τότε ένας από τους δράστες χωρίς να διστάσει ούτε για μία στιγμή τον πυροβόλησε τρεις φορές.
Ο δράστης τελικά εντοπίστηκε στην Αθήνα και συνελήφθη. Πρόκειται για τον 29χρονο Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «πυρήνες της φωτιάς».
Γάζωσαν φαρμακοποιό στη μέση του δρόμου για να τον ληστέψουν

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Ιουλίου όταν μία αδίστακτη συμμορία έστησε καρτέρι θανάτου στον 52χρονο φαρμακοποιό Σπύρο Πουκαμισά στο Ρέντη. Του επιτέθηκαν για του αρπάξουν την τσάντα με τα 1.600 ευρώ που είχε από τις ημερήσιες εισπράξεις. Εκέινος πρόλαβε να πει στους κακοποιούς «πάλι με κλέβετε τι άλλο θα μου πάρετε;». Τότε προφανώς ο αρχηγός της συμμορίας χωρίς κανένα δισταγμό τον πυροβόλησε, ο άτυχος φαρμακοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ δεν σταμάτησαν και τελικά έξι μήνες μετά εντοπίστηκαν τα ίχνη των δολοφόνων. Πρόκειται για 3 Έλληνες και 3 Αλβανούς. Οι πέντε είναι ήδη προφυλακισμένοι και αναζητείται ακόμα ένας Αλβανός.
Η σατανική παπαδιά «ψάρευε» εραστές για να δολοφονήσουν τον ιερέα – σύζυγο της

Η υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου στην Ηλεία στις 3 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να είναι σενάριο αστυνομικής – αισθηματικής ταινίας, αφού η εξιχνίαση της υπόθεσης αποκάλυψε ένα έγκλημα πάθους, αλλά και αγωνίας για την απόκτηση της περιουσίας του ιερωμένου. Δράστες η 43χρονη παπαδιά η οποία μαζί με τον 41χρονο εραστή της –γνωστό του ιερέα- δολοφόνησαν τον 52χρονο. Το εντυπωσιακό είναι πως είχαν σκηνοθετήσει με καθε λεπτομέρεια τη δολοφονία, ωστόσο οι λεπτομέρειες τους πρόδωσαν.
Τελικά από την ανάκριση αποδείχθηκε πως η 43χρονη έκανε εξωσυζυγικές σχέσεις αναζητώντας τον άνθρωπο που θα δολοφο0νούσε τον σύζυγο της, προκειμένου η ίδια να κληρωνομήσει την περιουσία του.
Το δράμα της Ξάνθης – 27χρονος βίασε και έκαψε ζωντανή νεαρή κοπέλα

Δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα η πόλη της Ξάνθης βυθίστηκε στο πένθος και ολόκληρη η Ελλάδα ανατρίχιασε από το άγριο έγκλημα με δράστη έναν 27χρονο, ο οποίος βίασε μία 34χρονη κοπέλα και στη συνέχεια την χτύπησε, τη χάραξε και τέλος την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή.
Ολα έγιναν στις 5.00 τα ξημερώματα κάτω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας στην Ξάνθη. Η 34χρονη μόλις είχε βάλει τα κλειδιά στην πόρτα, τότε το 27χρονο τέρας έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του που θύμιζε αρρωστημένο σενάριο ταινίας τρόμου.
Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις το επόμενο πρωί, ωστόσο η κυνική ατάκα «έτσι μου ήρθε και το έκανα. Τη σκότωσα γιατί με αναγνώρισε», πάγωσε όλο το πανελλήνιο.iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «χάρτης» των περικοπών της νέας χρονιάς


Μια νέα πραγματικότητα στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις περιμένει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας το 2013, καθώς οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή, αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα.

Με την είσοδο του νέου έτους, αυξάνονται τα ανώτατα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη και από τα 60 στα 62 έτη το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.

Από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας, εξαιρούνται οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως μητέρες ανήλικων τέκνων, οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία και οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Οι συντάξεις μειώνονται από 5% έως 20%.

Οι μειώσεις επέρχονται από το πρώτο ευρώ σε ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης αθροιστικά, από 1.000 και άνω.

Για τους συνταξιούχους καταργείται η χορήγηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, ενώ αλλάζει ο τρόπος χορήγησης του ΕΚΑΣ το οποίο με το νέο έτος θα χορηγείται σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους αντί του 60ου που ισχύει έως σήμερα.

Ακόμη, θεσπίζεται ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο ανέρχεται στα 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή της συγκεκριμένης σύνταξης.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ύψος των εφάπαξ, τα οποία περικόπτονται έως 83%, σε 20 Τομείς Πρόνοιας που παρουσίασαν ελλείμματα.

Το μέτρο αφορά, όσους υπέβαλλαν αίτηση χορήγησης εφάπαξ, από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.

Ως προς τα εργασιακά, αλλάζει ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση και το ανώτατο όριο περιορίζεται στους 4 από έξι 6 μήνες.

Το ύψος της αποζημίωσης παραμένει αμετάβλητο για όσους εργάζονται ως 16 χρόνια και δικαιούνται έως 12 μισθούς.

Καταργείται σε ό,τι αφορά τους μισθολογικούς όρους η καθολική ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ο βασικός μισθός θα ορίζεται με νόμο μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ειδικότερα, για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται σε 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 ευρώ.

Για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ.

Με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων με προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 16 ετών "παγώνουν" στο σημερινό ύψος, ασχέτως του πόσα χρόνια εργασίας επιπλέον θα συμπληρώσουν μέχρι την ενδεχόμενη απόλυσή τους. Κάθε επιπλέον μισθός που θα λάβουν ως αποζημίωση πέραν των 12, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Οι τριετίες διατηρούνται «παγωμένες», ενώ καταργείται το επίδομα γάμου.

Καταργούνται όλα τα επιμέρους πολυτεκνικά επιδόματα και θεσπίζεται επίδομα στήριξης τέκνων το οποίο κυμαίνεται από 40 ευρώ για το πρώτο παιδί φθάνει τα 180 ευρώ τον μήνα για 4 παιδιά και προσαυξάνεται κατά 60 ευρώ για περισσότερα παιδιά, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης μειώνεται στις 11 ώρες από 12 που ισχύει σήμερα και αποσυνδέεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από το ωράριο των εργαζομένων.

Καθιερώνεται η 6ήμερη εβδομαδιαία εργασία για ορισμένους κλάδους, όπως το λιανεμπόριο, χωρίς επιπλέον αμοιβή ή ρεπό, αρκεί ο χρόνος απασχόλησης να μην ξεπερνά τις 40 ώρες την εβδομάδα.

Καταργείται η προϋπόθεση της προέγκρισης από την Επιθεώρηση Εργασίας των υπερωριών, ενώ η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με κλαδικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

Καταργούνται τέλος, οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας και οι ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις και καθιερώνεται τακτικό επίδομα ανεργίας για 12 μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Η ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ

Την προσοχή όσων συνηθίζουν να τρώνε σε εστιατόρια εφιστούν επιστήμονες στις ΗΠΑ,
οι οποίοι έπειτα από εκτεταμένη έρευνα διαπίστωσαν ότι ένας ιός που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση μπορεί να μεταδοθεί από τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα των εστιατορίων, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις δεν πλένονται με τον σωστό τρόπο!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου του Οχάιο στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κάποιες μέθοδοι πλυσίματος των πιάτων δεν μειώνουν επαρκώς τη μόλυνση που προκαλεί ο ιός Norovirus. Ο ιός αυτός ανήκει στην οικογένεια Caliciviriadae και μεταδίδεται με την εντεροστοματική οδό με την κατανάλωση μολυσμένης τροφής ή νερού, αλλά και με απευθείας μετάδοση από άτομο σε άτομο. Παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα και προκαλεί οξεία γαστρεντερίτιδα, ενώ ευθύνεται για το 50% των περιστατικών γαστρεντερίτιδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One», οι ερευνητές συγκέντρωσαν τις πληροφορίες τους μελετώντας κεραμικά πιάτα, ποτήρια και πιρούνια από ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια, στα οποία τοποθέτησαν μικρές ποσότητες τυριού σε μορφή κρέμας και γάλακτος με μειωμένα λιπαρά, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Τόσο το γάλα όσο και το τυρί ήταν μολυσμένα με τον Norovirus, καθώς και με τα βακτήρια Escherichia coli K-12 και Listeria innocua, τα οποία μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, «η μόλυνση που προκαλείται από τροφές εστιατορίων με παθογόνα σε μολυσμένα σερβίτσια και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του φαγητού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνδέεται με τις ασθένειες που προκαλούνται από τροφές». Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι σε αντίθεση με τα βακτήρια E. coli και Listeria, που σχεδόν εξαφανίζονται με το πλύσιμο, ο Norovirus είναι πιο ανθεκτικός, ακόμη και όταν τα σκεύη πλένονται σε πλυντήρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν λίγες μέρες μετά τη δηλητηρίαση που έπαθαν 167 άτομα σε εστιατόριο στην πόλη Κάσπερ του Γουαϊόμινγκ την περασμένη εβδομάδα.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα μεταφερθούν τσιγγάνοι από την Θήβα στην 'Αμφισσα

O Δήμος Δελφών διαψεύδει φημολογία περί μετοίκησης ή μεταφοράς αθιγγάνων στην περιοχή της Άμφισσας.

"Κατόπιν της έντονης φημολογίας που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας περί μετοίκησης ή μεταφοράς πλήθους οικογενειών αθιγγάνων από την περιοχή της Θήβας προς την περιοχή της Άμφισσας, αναγκαζόμαστε για μια ακόμα φορά να προβούμε σε διάψευση ανυπόστατων, αναληθών και ύποπτων φημολογιών.
Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι κανένα τέτοιο γεγονός δεν έχει λάβει χώρα, ούτε καν υπάρχει καμιά αντίστοιχη πρόθεση από Δήμους ή άλλους φορείς της Περιφέρειάς μας" αναφέρει σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:
"Οι συγκεκριμένες φήμες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες. Διερωτώμεθα τι σκοπούς εξυπηρετεί η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων που δημιουργεί αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία, ενώ δηλώνουμε απερίφραστα ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας θα διασφαλίσουμε την ευνομία στην περιοχή του Δήμου μας έναντι οιασδήποτε απειλής, εφόσον όμως υφίσταται πραγματικά και δεν αποτελεί ανεύθυνη φημολογία. Για οποιοδήποτε έχει εγκατασταθεί παρανόμως στο Δήμο μας, ο Δήμος Δελφών έχει ήδη κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Δημοτών μας."
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2012 από τους συντάκτες της διάσημης ιστοσελίδας "Eurobasket.com".
Μέλος της καλύτερης 5άδας ο Δημήτρης Διαμαντίδης, κορυφαίος προπονητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Στην ψηφοφορία που διεξάγεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά συμμετείχε ένα δίκτυο περισσοτέρων από 300 δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος, κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου, ενώ είναι και ο ένας εκ των δύο γκαρντ της καλύτερης πεντάδας. Δίπλα του ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ο Έραζεμ Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα) και Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα περιλαμβάνεται ο Μάικ Μπατίστ για τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό, όπως και οι Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα/Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας/Τορόντο Ράπτορς).

Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το βραβείο του All European, που αφορά παίκτες που έχουν αγωνιστεί και εκτός Ευρώπης, κατέκτησε ο Αντρέι Κιριλένκο που πέρα από τις επιτυχίες του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πανηγύρισε και το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας και τη θέση του καλύτερου φόργουορντ στην πεντάδα της χρονιάς. Ο Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς) στη θέση «1», ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη θέση «2», ο Πάου Γκασόλ (Λος Άντζελες Λέικερς) στη θέση «4» και στο «5» ο αδερφός του, Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις).

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης, Αλεξέι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νικολά Μπατούμ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Σερζ Ιμπάκα (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Νίκολα Πέκοβιτς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς).
Διαβάστε Περισσότερα »

Παντρεύονται Κασιδιάρης – Παπαχρήστου

Η είδηση της σχέσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με την αθλήτρια του μήκους Βούλα Παπαχρήστου είχε ...



προκαλέσει σάλο. Και τώρα μία νέα αποκάλυψη που είδε το φως της δημοσιότητας, θέλει το ζευγάρι να είναι έτοιμο για το μεγάλο βήμα!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε πρόταση γάμου στην καλή του και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί η ημερομηνία του γάμου τους.
Οι ίδιοι μάλιστα σκέφτονται να τελέσουν το μυστήριο σε κλειστό κύκλο, με λίγους καλεσμένους και κάτω από άκρα μυστικότητα.
Η σχέση τους είναι γνωστή εδώ και καιρό, κι ας μην έχει έρθει η επιβεβαίωση ούτε από τη μία αλλά ούτε κι από την άλλη πλευρά.
Το καλοκαίρι είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες τους από τις κοινές τους διακοπές στη Μάνη.

radar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

TOP 10 ΦΑΡΣΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αστείες, τρομακτικές, ξεκαρδιστικές, πετυχημένες και μη, όλες οι φάρσες που είδαμε το 2012 μέσα σ΄ένα βίντεο...

 Από το συγκεκριμένο βίντεο λείπουν οι φάρσες - τρόμου που ετοίμασε το βραζιλιάνικο σόου στο ασανσέρ!

 Δείτε 10 από τις κορυφαίες φάρσες της χρονιάς!


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικες Ευχές από την ‘’ΘΗΒΑΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ’’

Ανέκαθεν οι ισχυροί συμβολισμοί τέτοιων μεγάλων εορτών σαν τη Πρωτοχρονιά -την συμβατική αυτή τομή του χρόνου- μας κάνουν να επινοούμε ,να συνθέτουμε και να ανταλλάσουμε ευχές . Αυτές παραδοσιακά  έχουν προσωπική, οικογενειακή ,επαγγελματική και συλλογική αναφορά. Σας στέλνουμε  τις εγκαρδιότερες ευχές μας.
   Με υγεία, να είναι αίσιο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο,  ειρηνικό το
  Θεόδωρος Παπαϊωάννου 
 πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
Αγγελική Παπαϊωάννου  
πολιτικός μηχανικός MSc Δομοστατικός Σχεδιασμός& Ανάλυση Κατασκευών ΕΜΠ
Χαρίκλεια Παπαϊωάννου
Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης
 http://www.facebook.com/theodore.papaioannou
Διαβάστε Περισσότερα »

H χρονιά που έφυγε (ΒΙΝΤΕΟ)...




Χαρακτηριστικές φωτογραφίες, μέσα σ' ένα τρίλεπτο βίντεο, παρουσιάζουν το χρόνο που έφυγε.
Ο... φωτογραφικός φακός του πρακτορείου FOSPHOTOS αποτυπώνει το 2012, σε εικόνες.

FOSPHOTOS News Team και φωτογράφοι:

Μενέλαος Μυρίλλας, Παναγιώτης Τζάμαρος, Αγγελική Παναγιώτου, Αλέξανδρος Κατσής, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Άννα Ψαρουδάκη, Χρήστος Κοσμάς, Γιάννης Κουρτόγλου, Σπύρος Στάβερης, Γεράσιμος Δομένικος, Χρήστος Πότσιος, Άγγελος Χριστοφιλόπουλος, Γιάννης Δρακουλίδης


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνικό το τελευταίο ρεκόρ Γκίνες του 2012




Η Κρήτη κέρδισε το τελευταίο ρεκόρ Γκίνες για το 2012 με την μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων στον κόσμο.
Η εκδήλωση έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με φόντο το ενετικό φρούριο, 414 μικροί, μεγάλοι, αρχάριοι και έμπειροι ένωσαν το μεράκι τους για το μαντολίνο και προσπάθησαν να ξεπεράσουν τους Γερμανούς οργανοπαίκτες.
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και τα ελληνικά μαντολίνα έκαναν ρεκόρ, καθώς ξεπέρασαν τα 338 των Γερμανών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ