Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Γέννησε πρόωρα για να προλάβει ο ετοιμοθάνατος άντρας της να δει την κόρη τους...

Η Σαβάνα Όγκλερ δεν θα έχει φωτογραφίες με το πατέρα της από τα πρώτα της γενέθλια,
τις σχολικές εκδηλώσεις και τα Χριστούγεννα…
Η μόνη φωτογραφία που θα έχει μαζί του είναι αυτή που τραβήχτηκε μόλις γεννήθηκε, όταν εκείνος την κράτησε για 45 λεπτά, πριν πέσει σε κώμα.
Η μικρή επρόκειτο να γεννηθεί στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο η 31χρονη μητέρα της, Νταϊάν Όγκλερ, αποφάσισε να γεννήσει νωρίτερα με καισαρική, όταν οι γιατροί της είπαν ότι ο σύζυγός της, ο οποίος ήταν ετοιμοθάνατος, δεν θα προλάβαινε να δει τη μικρή. Μάλιστα, οι γιατροί της επέτρεψαν να γεννήσει στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο άντρας της, ώστε να μπορέσει να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία.
Ο 52χρονος Μαρκ Όγκλερ πάλευε χρόνια με τον καρκίνο, όμως όταν η σύζυγός του έμεινε έγκυος στην κόρη τους, οι γιατροί του είχαν πει ότι είχε καταφέρει να νικήσει την επάρατη νόσο. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά μπήκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα με αναπνευστικά προβλήματα και έκτοτε δεν ξαναβγήκε. Όπως τον ενημέρωσαν, οι συνεχείς χημειοθεραπείες είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στους πνεύμονές του, και δεν του απέμεναν παρά λίγες εβδομάδες.
«Όσο ήμουν έγκυος μιλούσε συνέχεια στην κοιλιά μου. Της έλεγε πόσο την αγαπούσε και πόσο ενθουσιασμένος ήταν που θα ερχόταν στον κόσμο. Δεν ανέφερε ποτέ ότι δεν θα προλάβαινε να τον γνωρίσει», δήλωσε η Νταϊάν στην εκπομπή Good Morning America.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εσπευσμένη μεταφορά του Κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα


Εσπευσμένη μεταφορά του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την Κρήτη στην Αθήνα μετά από ατύχημα
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που ταξίδεψε το απόγευμα για τα Χανιά, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
Προγραμματίστηκε, όπως έγινε γνωστό, έκτακτη πτήση ιδιωτικού αεροσκάφους με ιατρικό εξοπλισμό για να τον μεταφέρει από τα Χανιά σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Δεν έχουν γίνει ακόμα περισσότερες πληροφορίες γνωστές  για το ατύχημα που φέρεται να είχε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος- θάνατος η αιθαλομίχλη-Τι λένε οι ειδικοί!

Κίνδυνος- θάνατος η αιθαλομίχλη-Τι λένε οι ειδικοί!Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία εγκυμονεί η αιθαλομίχλη που έχει σκεπάσει το τελευταίο διάστημα τον ουρανό της Αττικής και των υπόλοιπων μεγάλων αστικών κέντρων.
Αδιάφορη η κυβέρνηση για τις συνέπειες του νέφους στην υγεία των πολιτών και ιδίως των παιδιών εμμένει να διατηρεί στα ύψη τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης καθιστώντας το απαγορευτικό για τις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και φοροεισπρακτικής μανίας.

Ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων η Αθήνα αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις μετατράπηκαν σε θαλάμους αερίου ενώ πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονταν για δύσπνοια, τσούξιμο στα μάτια και δυσφορία.

Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το φαινόμενο οφείλεται τόσο στις μετεωρολογικές συνθήκες,  όπως χαμηλή ένταση των ανέμων, όσο και στην καύση επικίνδυνων ουσιών, που εμπεριέχονται στο ξύλο.

Κίνδυνος-θάνατος για τη δημόσια υγεία είναι το  βενζοαπυραίνιο, που είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας.

Εξάλλου καίγονται υλικά, που επίσης είναι επικίνδυνα για την υγεία και περιέχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες, όπως τα νοβοπάν και οι παλέτες.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Ο εμπαιγμός έρχεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο συστήνει τη μη χρήση τζακιού και ξυλόσομπας, χωρίς όμως κάποιος από τη συγκυβέρνηση να απαντήσει στους δοκιμαζόμενους Έλληνες πως θα ζεσταθούν με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη.

Ιατρικός σύλλογος: Κίνδυνοι για το αναπνευστικό

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, η συνεχιζόμενη εναπόθεση των μικροσωματιδίων αυτών σε όλο το μήκος του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, προκαλεί σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό επιθήλιο.

«Στο ανώτερο αναπνευστικό επικάθονται τα μεγαλύτερης διαμέτρου μικροσωματίδια. Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρός τους τόσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση τους στους πνεύμονες ως τις τελικές κυψελίδες. Τα πολύ μικρής διαμέτρου μικροσωματίδια, λόγω της διεισδυτικότητάς τους και λόγω των σταθερών συμπλόκων που σχηματίζουν, εισχωρούν στο εσωτερικό των κτιρίων, των σπιτιών, των κλινοσκεπασμάτων και προκαλούν πληθώρα αναπευστικων προβλημάτων από άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κ.α.» αναφέρει η ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλιότητα: «Κάναμε ότι κάναμε με τη θέλησή της, μετά την έκαψα και έφυγα», λέει ο βιαστής της Ξάνθης

Αποτροπιασμό προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις του 27χρονου δολοφόνου της άτυχης Ζωής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή, προσπαθώντας προφανέστατα να υποβιβάσει το γεγονός του «βιασμού» ισχυρίζεται ότι έγινε με την θέληση της άτυχης κοπέλας, ενώ όσον αφορά τη δολοφονία, ομολογεί κυνικά ότι της έβαλε φωτιά γιατί φοβήθηκε ότι η κοπέλα θα τον καταγγείλλει.
Ο δολοφόνος σε συνέντευξη που έδωσε και προβλήθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, υποστηρίζει το απίστευτο, δηλαδή ότι έγινε ότι έγινε με τη θέληση της άτυχης κοπέλας. «Κάναμε ό,τι κάναμε με τη θέλησή της. Εγώ δεν την πίεσα σε τίποτα. Κάποια στιγμή τραβήχτηκα γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο βιαστής και δολοφόνος της Ξάνθης υποστήριξε ότι τρόμαξε και πανικοβλήθηκε μόλις η Ζωή του είπε ότι θα τον κλείσει στη φυλακή.
«Εγώ φοβήθηκα. Είχα θολώσει γιατί ήμουν σουρωμένος και δεν ήθελα να πάω φυλακή και δεν ήθελα να πάω φυλακή, γιατί ήξερα τι θα πει φυλακή», είπε και συνέχισε προκαλώντας: «Είχα θολώσει εκείνη τη στιγμή, που λέω, καλύτερα εσύ παρά εγώ. Εκείνη τη στιγμή δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήμουν δηλαδή σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη. Δεν ήμουν φυσιολογικός εκείνη τη στιγμή» είπε ο δράστης.
Μάλιστα, στη συνέχεια περιέγραψε – κυνικά - με λεπτομέρειες πώς της έβαλε φωτιά και την έκαψε: «Της έβαλα φωτιά και έφυγα. Άκουσα μια τσιρίδα. Δεν επέστρεψα να τη βοηθήσω. Πίστευα ότι θα πάει κατευθείαν στην αστυνομία και θα με καταγγείλει».
Όπως ανέφερε, τη βενζίνη την έβγαλε εύκολα από το σωληνάκι γιατί ξέρει από μηχανάκια καθώς δούλευε σε συνεργείο.
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι μετά το βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας, ο δράστης πήγε σπίτι του και κοιμήθηκε, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
«Πήγα σπίτι μου, κοιμήθηκα, σαν να μη τρέχει τίποτα. Η ποινή που μου αξίζει είναι η θανατική. Το λάθος που έχω κάνει είναι πολύ μεγάλο» παραδέχεται ο 27χρονος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε πάρτυ γνωριμίας απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας


Party γνωριμίας:Ελάτε να γνωριστούμεΤα μέλη του συλλόγου αποφασίσαμε για λίγο
να αφήσουμε κατά μέρος κροκέτες, φίμωτρα, κολλάρα και κλουβάκια,
να βάλουμε τα πιο καλά μας
και να σας περιμένουμε να γνωριστούμε όλοι μαζί
την Πέμπτη 3 Γενάρη στις 9:00μ.μ. στο Bar-restaurant ΖΗΘΟΣ.

Ελάτε να γνωριστούμε,να συζητήσουμε,να σας λύσουμε απορίες,να μας δημιουργήσετε καινούργιες,και κυρίως να περάσουμε καλά,για καλό σκοπό.


Η παρουσία σας και μόνο θα μας ενισχύσει.

Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε..

γαβ!νιαρ!!μπε!!μουουουου!!
Διαβάστε Περισσότερα »

O ΓΥΜΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΔΜΟΣ KOBEI THN ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση απογραφής των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Έως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων, ή για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις στα κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού.

Τονίζεται, επίσης, ότι η 4η Ιανουαρίου είναι καταληκτική ημερομηνία απογραφής και δεν θα δοθεί άλλη παράταση καθώς και ότι ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης του Φεβρουαρίου για όσους δεν απογραφούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ..Αυτοί είναι οι 2 Αλβανοί δολοφόνοι,βιαστές,ληστές..ΦΩΤΟ.



ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...!!!
ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Με τις φωτογραφίες των δυο Αλβανών στα χέρια «χτενίζουν» τη Φθιώτιδα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., σφίγγοντας όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους αδίστακτους κακοποιούς. Ήδη έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα των πέντε ληστειών και των βιασμών που διέπραξαν το τελευταίο δεκαήμερο και ερευνάται αν αυτοί δολοφόνησαν τον 44χρονο στο πρατήριο καυσίμων του Δομοκού.


Οι δράστες, ένας κοντός ηλικίας 30 και ένας ψηλός ξανθός ηλικίας 27 χρόνων, είναι βαριά οπλισμένοι με «Καλάσνικοφ» και καραμπίνα. Γι’ αυτό έχουν δοθεί σαφείς εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν καταφέρουν να τους εντοπίσουν. Οι έρευνες έχουν περιοριστεί στη Λαμία και την ευρύτερη Φθιώτιδα, καθώς εκεί βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει στις 28 Δεκεμβρίου από το 50χρονο ζευγάρι στο Σελλά Αχαΐας, όταν βίασαν την άτυχη γυναίκα μπροστά στα μάτια του δεμένου σε ένα δέντρο συντρόφου της.


Νωρίτερα, είχαν εξαναγκάσει σε στοματικό  μια 22χρονη κοπέλα στο σπίτι της οποίας στον Αλισσό είχαν εισβάλει και είχαν δέσει τον φίλο της και τα μέλη της οικογένειάς της για να κλέψουν ό,τι βρήκαν. Οι ληστές αναγνωρίστηκαν ακόμη από μια ηλικιωμένη γυναίκα που λήστεψαν στις 22 Δεκεμβρίου μέσα στο σπίτι της στην Καμενίτσα Αλισσού, από μια τριμελή οικογένεια που φίμωσαν και έδεσαν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα σπίτι στον Κουρλαμπά Χαλανδρίτσας για να αρπάξουν 600 ευρώ και από τους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στα Τσουκαλέικα τους οποίους επίσης έδεσαν και φίμωσαν στις 27 Δεκεμβρίου για να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στη Λαμία ήταν κλειδωμένο και οι αστυνομικοί το παρακολούθησαν για αρκετές ώρες, ελπίζοντας ότι οι κακοποιοί θα επέστρεφαν για να το πάρουν. Στο διάστημα αυτό, έγινε η δολοφονία του 44χρονου και οι υποψίες βαρύνουν τους δυο αδίστακτους δράστες. Όμως, στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κενά που δεν εξηγούνται, καθώς το θύμα δεν εργαζόταν στο πρατήριο, αλλά είχε πάει για να αντικαταστήσει για λίγο τον πατέρα του που δούλευε εκεί. Το ενδεχόμενο της ληστείας αποκλείστηκε, καθώς πάνω στο νεκρό βρέθηκαν αρκετά χρήματα και δυο κινητά. 

eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγα παραπάνω κιλά ωφελούν, τα πολλά βλάπτουν

Το «παράδοξο της παχυσαρκίας» έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα πολλά παραπανίσια κιλά δίνουν πιθανότητα 30% για πρόωρο θάνατο, ενώ τα λίγα παραπανίσια κιλά, δείχνουν μειωμένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου (5% με 6%) σε σχέση με τους ανθρώπους που έχουν φυσιολογικό βάρος. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ, οι ερευνητές με επικεφαλής την Κατερίν Φλέγκαλ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των (ΗΠΑ), αξιολόγησαν 100 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν τρία εκατομμύρια ενήλικες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η μελέτη (μετά-ανάλυση), που συσχέτισε τον δείκτη σωματικής μάζας (ΒΜΙ) με τη θνησιμότητα, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υπέρβαρων και παχύσαρκων όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου. Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας, φυσιολογικός θεωρείται ο άνθρωπος του οποίου ο δείκτης ΒΜΙ είναι μεταξύ 18,5 και 25. Υπέρβαρος είναι κάποιος, όταν ο δείκτης είναι μεταξύ 25 έως 30, ενώ παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30 (δείκτης άνω του 35 δείχνει σοβαρή παχυσαρκία). Ο δείκτης υπολογίζεται όταν διαιρέσει κανείς το βάρος σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους (π.χ. 100 δια 1,90Χ1,90). Το «παράδοξο της παχυσαρκίας», έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση καρδιοπάθειας ή για παθήσεις των νεφρών, οι ελαφρώς υπέρβαροι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από αυτούς οι οποίοι έχουν κανονικά κιλά, αποδεικνύοντας έτσι ότι το βάρος τους, δεν είναι επιβαρυντικό. Η εξήγηση που δίνεται γι αυτό το παράδοξο περιστατικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκεται στη προστατευτική μεταβολική δράση του λίπους στον οργανισμό. Παρ΄όλα αυτά, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει τους βιολογικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το φαινόμενο αυτό. Οι επιστήμονες βέβαια, επισημαίνουν ακόμα, ότι το αυξημένο βάρος μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις και αύξηση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, με άσχημα φυσικά αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

31 Ιανουαρίου οι συντάξεις






Άλλαξε, με το νέο χρόνο, η μέρα καταβολής των συντάξεων για περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Πλέον, ως ημερομηνία πληρωμής όλων των μηνιαίων συντάξεων, κύριων, επικουρικών και μερισμάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Η αρχή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, η οποία θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου. Οι συνταξιούχοι που λάμβαναν τις συντάξεις τους στο διάστημα μεταξύ 21ης και 24ης ημέρας κάθε μήνα, θα περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα επιπλέον.

Μάλιστα, οι ασφαλισμένοι θα δουν μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% έως 20%. Ειδικότερα, το 5% θα φτάσουν οι περικοπές, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής κυμαίνεται από 1000 έως 1500 ευρώ, το 10% για συντάξεις από 1501-2000 ευρώ, το 15% για ποσά από 2001-3000 ευρώ και το 20% για περιπτώσεις πάνω από 3001 ευρώ.

Επειδή οι μειώσεις ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου το ποσό της μείωσης για τη σύνταξη Ιανουαρίου -που δόθηκε το Δεκέμβριο- θα ισχύσει αναδρομικά και σε μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ποσό. Έτσι, οι συντάξεις, οι οποίες θα καταβληθούν στις 31 Ιανουαρίου για τον μήνα Φεβρουαριο θα περιλαμβάνουν διπλή περικοπή. Δηλαδή θα έχουν ενσωματωμένες και τις νέες μειώσεις από 5% έως 20%, αλλά και το αναδρομικό ψαλίδι στη σύνταξη Ιανουαρίου που πληρώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι ο μηχανισμός πληρωμής είναι έτοιμος και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο νέο εγχείρημα. «Επειδή καταβλήθηκε ο Ιανουάριος στο ακέραιο -και αυτό έγινε μέσα στο Δεκέμβριο- οι μειώσεις που αφορούσαν τον Ιανουάριο, θα προσπαθήσουμε, για λόγους κοινωνικούς περισσότερο, να τις απλώσουμε σε περισσότερους από δύο μήνες, τρεις ή τέσσερις», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.


Εφάπαξ
Αλλαγή έρχεται και για τα εφάπαξ ποσά. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του δ.σ. των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης πλην του ΤΠΔΥ μπορεί να αυξομειώνεται το ποσοστό μείωσης μέχρι 35%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή των εφάπαξ έως και 83%. 

Εξάλλου, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 3996/2011 Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας, αντί του 64ου που αναφερόταν στο μεσοπρόθεσμο. Εξαιρούνται από την κατάργηση λήψης της 13ης και της 14ης σύνταξης μόνο οι απόλυτα ανάπηροι και οι παρα-τετραπληγικοί.real.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βάζουν φόρο σε όλα τα χωράφια





Δηλώστε και πληρώστε. Το προσκλητήριο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους με ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα, αφετέρου θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.
Η υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων εκτός σχεδίου προβλέπεται σε διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ενώ οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αποδώσει έως και 3 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, θα ξεκαθαρίσουν επίσης τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι «φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1-1-2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31-3-2013 στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31-12-2012».
Η μη υποβολή ή η ανακριβής δήλωση επισύρει αυτοτελές πρόστιμο από 117 έως 1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα για εκπρόθεσμη δήλωση και μέχρι 60% ή 2% κάθε μήνα και μέχρι 120% για ανακριβή δήλωση. Παράλληλα, σε περίπτωση μη αναγραφής των ακινήτων στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης η Εφορία θα μπλοκάρει τη μεταβίβασή τους.
Η πρόβλεψη νέας δήλωσης ή επικαιροποίησης των εκτός σχεδίου ακινήτων, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έχει τρεις στόχους:
1. Την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στο σύνολο της χώρας. Ακόμα και σήμερα σε περιοχές - φιλέτα εκτός σχεδίου οι αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται με τις λεγόμενες αρχικές τιμές βάσης ή ειδικές τιμές (ΑΒΑ και ΕΒΑ), οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υπερβολικά χαμηλές σε σχέση με τις πραγματικές αξίες ιδίως σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η ένταξη τών εκτός σχεδίου περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του υπουργείου Οικονομικών πριν την πλήρη εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, η οποία σύμφωνα με το Μνημόνιο θα πρέπει να γίνει τον Μάρτιο. Οι αναπροσαρμογές αυτές θα φέρουν μεγάλη αύξηση των φόρων μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών στα εκτός σχεδίου.
2. Την ένταξη των εκτός σχεδίου στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων σχεδιάζεται με συντελεστές από 0,1% έως και 2%, ενώ θα επιβαρύνει κάθε ιδιοκτήτη με σπίτια, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου. Ανοιχτό παραμένει ακόμα αν θα υπάρχει ή όχι αφορολόγητο όριο, αν και η ζυγαριά γέρνει προς αφορολόγητο όριο της τάξεως των 50.000 ευρώ. Στο τραπέζι είχε τεθεί και πρόταση αφορολογήτου 100.000 ευρώ, γεγονός όμως που θα εξαιρούσε από τον νέο φόρο επτά στους δέκα φορολογούμενους. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ, το 74% των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ, ένα ποσοστό 16% έχει ακίνητα αξίας από 100.000 έως και 200.000 και μόνο 10% είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αντικειμενική αξία άνω των 200.000. Η πρώτη μοιρασιά του φόρου που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών δίνει φόρους 500 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια, 500 εκατ. από ακίνητα νομικών προσώπων (από 280 εκατ. που απέδιδε ο ΦΑΠ) και 2 δισ. από ακίνητα, πλην αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων. Ο νέος φόρος αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου με τη σφραγίδα των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
3. Την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Για πρώτη φορά μέσα στο 2013 η ΓΓΠΣ θα δημιουργήσει πλήρες ηλεκτρονικό προφίλ περιουσίας για καθέναν από τους 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους, με στόχο τις διασταυρώσεις στοιχείων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Βαριά πρόστιμα
Η υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων εκτός σχεδίου προβλέπεται σε διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ η μη υποβολή ή η ανακριβής δήλωση επισύρει αυτοτελές πρόστιμο 117-1.170 ευρώ ή σε περίπτωση που προκύπτει φόρος για τα ακίνητα, προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% κάθε μήνα για εκπρόθεσμη δήλωση και μέχρι 60% ή 2% κάθε μήνα και μέχρι 120% για ανακριβή δήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σου κλέβουν την ζωή, αλλά δεν το ξέρεις ακόμη... Να διαβαστεί από όλους !!!



Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό: «Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε 
κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»


Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε...κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.
Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!

Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ!

Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.
Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς:
Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά; Πολύ λογική απορία.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…
Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!

Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν! Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει; Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει: «είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας» , δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες.
Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση.
Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!)
Εταιρείες Real Estate!

Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.
Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.
Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.

Και μη χειρότερα…


www.triklopodia.gr....
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός για τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου. Για σήμερα Τετάρτη, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, όμως στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με κατά τόπους ομίχλες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, ενώ το πρωί θα σημειωθούν βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε οπαδούς της ΑΕΚ που μοίραζαν δωρεάν τρόφιμα

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε οπαδούς της ΑΕΚ που μοίραζαν δωρεάν τρόφιμα

Ο σύνδεσμος της ΑΕΚ «Ορίτζιναλ 21» της Κορίνθου καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης διανομής τροφίμων και ρούχων σε άπορους δέχθηκε επίθεση από μέλη του πυρήνα της Χρυσής Αυγής Κορίνθου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου στο επεισόδιο συμμετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στις 27 Δεκέμβρη. Το γεγονός καταδίκασε η Ορίτζιναλ 21 Κορίνθου με ανακοίνωση που εξέδωσε : «Την τελευταία εβδομάδα μέσω δημόσιας ανακοίνωσης, ο σύνδεσμος μας είχε ξεκινήσει τη συλλογή ρούχων και τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών καθώς και για κρατούμενους που τα χουν ανάγκη. Αυτό μάλλον ενόχλησε κάποιους κι έτσι την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που 5 άτομα απέθεταν τα τρόφιμα που προηγουμένως είχαν αγοράσει, 5 φασιστοειδή αποβιβάστηκαν από δύο αυτοκίνητα και κρατώντας πτυσσόμενα γκλόπς τους επιτέθηκαν. Το τι επακολούθησε, τροφή για σκέψη... Υ.Γ. Μάλλον κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουν μαθήματα αριθμητικής... ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ORIGINAL 21 KORINTHOS» Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι μέλη της επιτέθηκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ και δίνει τη δική της εκδοχή με ανακοίνωση του πυρήνα της Κορίνθου : «Δολοφονική επίθεση δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Κορινθίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Ευστάθιος Μπούκουρας από ομάδα αναρχοαριστερών , οι οποίοι ανήκουν και σε σύνδεσμο συγκεκριμένης ομάδας . Ο συναγωνιστής Μπούκουρας κατευθυνόταν οδικώς με 3 ακόμα συναγωνιστές προς την νομαρχία , όταν περνώντας έξω απ τον σύνδεσμο , δέχθηκε απρόκλητη δολοφονική επίθεση από 12 γνωστούς αναρχοσυμμορίτες της Κορίνθου, εκσφενδονίζοντας προς το μέρος του μπουκάλια , πυροσβεστήρες , πέτρες , σίδερα κτλ. . Στα πλαίσια της άμυνας οι συναγωνιστές αντέδρασαν άριστα και έπραξαν τα δέοντα . Τέλος κατατέθηκαν μηνύσεις με συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα κατά παντός υπευθύνου . Η αριστερή τρομοκρατία δεν θα περάσει! Συντρόφια περαστικά σας!» Πηγή: Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε οπαδούς της ΑΕΚ που μοίραζαν δωρεάν τρόφιμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83914#ixzz2GnZ6KKlx
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως γλύτωσαν οι ΗΠΑ το δημοσιονομικό βάραθρο

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο μετά την τελική επίτευξη συμφωνίας στο Κογκρέσο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίζεται δικαιωμένος, επειδή μπόρεσε να πετύχει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, κυρίως για τη μεσαία τάξη, κάτι που αποτελούσε βασικό άξονα του προεκλογικού του προγράμματος, ενώ παράλληλα κατήργησε τις φορολογικές ελαφρύνσεις προς τους πλούσιους, που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση Μπους. «Ένας από τους άξονες της προεδρικής εκστρατείας μου ήταν η αλλαγή ενός φορολογικού κώδικα που ευνοούσε υπερβολικά τους πλούσιους εις βάρος της μεσαίας τάξης. Απόψε το επιτύχαμε χάρη στις ψήφους των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανώς ικανοποιημένος τόσο από την επίτευξη της συμφωνίας, όσο και από την ευρύτερη πλειοψηφία που είχε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ενέκρινε με 257 ψήφους υπέρ και 167 κατά τη συμφωνία που είχε υιοθετήσει 24 ώρες πριν η Γερουσία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», μπροστά στο φάσμα της λιτότητας.
Τι προβλέπει η συμφωνία
Η συμφωνία, προβλέπει την αύξηση από 35% στο 39,6% του φορολογικού συντελεστή για τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα άνω των 450.000 δολαρίων, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το θέμα των αυτόματων περικοπών των δημοσίων δαπανών, κάτι το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το νέο πεδίο διαξιφισμού, μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων.
Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει λήξη των φοροαπαλλαγών για τα πρόσωπα με φορολογητέα εισοδήματα υψηλότερα από 400.000 δολάρια ετησίως και τις οικογένειες με φορολογητέα εισοδήματα υψηλότερα από 450.000 δολάρια. Πρόκειται για μια παραχώρηση από μέρους των Ρεπουμπλικάνων, που ήθελαν να παραμείνουν αμετάβλητες όλες οι φοροαπαλλαγές, ακόμη και για τους πλουσιότερους Αμερικανούς· και από μέρους των Δημοκρατικών, που ήθελαν οι φόροι να αυξηθούν για όσους πολίτες έχουν φορολογητέα εισοδήματα πάνω από 200.000 δολάρια και όσες οικογένειες έχουν φορολογητέα εισοδήματα πάνω από 250.000 δολάρια σε ετήσια βάση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρταζαν οι αρχαίοι Έλληνες την Πρωτοχρονιά;

Φαίνεται πως στην αρχαία Ελλάδα.... δεν γιορταζόταν η Πρωτοχρονιά καθώς για τότε μεγαλύτερη σημασία είχε η αρχή κάθε μήνα που ονομαζόταν νουμηνία.

Στην Αθήνα, ωστόσο, μια επιγραφική μαρτυρία μας πληροφορεί για μια θρησκευτική τελετή που γινόταν στην αρχή του νέου έτους ή σωστότερα την τελευταία ημέρα του απερχομένου, αφορούσε όμως περιορισμένο αριθμό ατόμων. Επρόκειτο για μια θυσία των απερχόμενων αξιωματούχων στον Δία Σωτήρα και την Αθηνά Σωτείρα και απέβλεπε στην εξασφάλιση της εύνοιας των θεών αυτών για τη νέα χρονιά.

Μόλις στα ρωμαϊκά χρόνια και κάτω από την επίδραση της ίδιας της Ρώμης άρχισε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς, ο οποίος επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επομένως και στον ελληνικό χώρο. Ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας που το 46 π.Χ. καθιέρωσε την 1η Ιανουαρίου ως αρχή του έτους, κάτι που έκτοτε γνώρισε ευρεία διάδοση στη Δύση με λιγοστές και περιορισμένες τοπικά και χρονικά εξαιρέσεις, όπως π.χ. στην εποχή του Καρόλου του Μεγάλου (ο τελευταίος επειδή συνέβη να ανεβεί στον θρόνο τα Χριστούγεννα του 800 μ.Χ. όρισε για την επικράτειά του ως αρχή του χρόνου τις 25 Δεκεμβρίου). Στον Ιούλιο Καίσαρα και στις γνώσεις του περίφημου αστρονόμου από την Αλεξάνδρεια Σωσιγένη, τη συνδρομή του οποίου είχε ζητήσει, οφείλουμε και την προσαρμογή του έτους στη διάρκεια της περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο. Η σειρά των μηνών που ισχύουν σήμερα, η διάρκεια και οι ονομασίες τους οφείλονται εν πολλοίς στη διορατικότητα του ρωμαίου στρατηλάτη και πολιτικού.

Στην αρχαία Ελλάδα το έτος το αποτελούσαν δώδεκα σεληνιακοί μήνες, οι οποίοι είχαν συνήθως 29 και 30 ημέρες εναλλάξ (πρόκειται για τους «κοίλους» και «πλήρεις» μήνες, αντίστοιχα, των Αρχαίων). Τα όρια κάθε μήνα τα σηματοδοτούσε η εμφάνιση δύο νέων φεγγαριών, επομένως η διάρκειά του ήταν περίπου 29 ½ ημέρες. Ωστόσο η καθιέρωση ενός έτους 354 ημερών δημιουργούσε πρόβλημα και, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, συνεχώς θα διογκωνόταν, αφού ένα ηλιακό έτος έχει 365 ημέρες. Για να εκμηδενίσουν τη διαφορά αυτή πρόσθεταν κατά διαστήματα, συνήθως ανά διετία, έναν εμβόλιμο μήνα διάρκειας περίπου 22-23 ημερών. Πιθανότατα οι Έλληνες χρησιμοποίησαν ημερολογιακό έτος 12 μηνών περίπου τον 8ο αι. π.Χ., αφού μνεία της ύπαρξής του εντοπίζεται στον Ησίοδο, αν και ορισμένοι αμφισβητούν την αξία της μαρτυρίας αυτής.

Η σχέση ανάμεσα στο ημερολογιακό έτος και στις γιορτές ήταν για τους Έλληνες στενή, όπως αποδεικνύεται από το ότι τα ονόματα των περισσοτέρων μηνών τους προέρχονταν από ονομασίες γιορτών που τελούνταν κατά τους μήνες αυτούς. Οι γιορτές αυτές σπάνια σχετίζονται με επεισόδια από τη ζωή των ίδιων των θεών (παράδειγμα ο μήνας Γαμηλιώνας (Ιανουάριος), κατά τον οποίο γιορταζόταν ο ιερός γάμος του Δία και της Ήρας, οι ανθρώπινοι γάμοι θεωρούνταν επανάληψη του γάμου αυτού) και συνήθως έχουν να κάνουν με τις αγροτικές ασχολίες που ελάμβαναν χώρα κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και με τις οποίες ο άνθρωπος εξασφάλιζε τη σοδειά του συνεπώς και την ύπαρξη και διαιώνισή του. Το ότι σε αρκετά μέρη του αρχαίου ελληνικού κόσμου τα ονόματα των μηνών δεν σχετίζονται με τις γιορτές των σημαντικότερων θεών τους αλλά συνήθως με αυτές του Απόλλωνα σημαίνει ότι στην καθιέρωσή τους πρέπει να έχει συμβάλει αποφασιστικά ένα ιερό του θεού αυτού με πανελλήνια αποδοχή, όπως αποδεδειγμένα ήταν αυτό στους Δελφούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πλάσμα;

 


Φαίνεται ψεύτικο, όμως είναι αληθινό! Το...
προβατογούρουνο, κατά κόσμον Mangalitsa, προέρχεται από την…. Αυστρία και την Ουγγαρία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το trikalanews.gr, μπορεί να το συναντήσει κανείς και μεταξύ Γαρδικίου και Τζούρτζιας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ