Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνια με χιόνια και βροχές



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου σε όλη την επικράτεια, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο και την ημέρα των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής και στις πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 5, πρόσκαιρα 6, και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο 6, τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ από τα βόρεια. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας στα βόρεια. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν, με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου

Η πρόγνωση ανήμερα των Θεοφανίων

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανίων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή των Θεοφανίων στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα, όμως, βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς.

Τη Δευτέρα 7/1 ο καιρός αρχικά θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το μεσημέρι, όμως, και μετά νέο κύμα ψύχους, ακόμα πιο ισχυρό, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, δίνοντας κυρίως την Τρίτη χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση πάνω από τα 6 μποφόρ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

0 Λεβαδειακός 2-1 τον "Πρίγκιπα"




Μπουμ-Ζονκ!Σπουδαία νίκη με 2-1 πέτυχε ο Λεβαδειακός στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία. Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 12 με τον Τοτσέ, αλλά οι Βοιωτοί έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με δύο τέρματα του Βασιλείου (38,75) μετά από ισάριθμα λάθη του Μπουμσόνγκ.Κακοί συνολικά οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γρήγορο προβάδισμα που πήραν με τον Τοτσέ και συνεχίζουν να βολοδέρνουν στη μέση της βαθμολογίας.

Συνθήματα και έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ μετά τη λήξη του αγώνα.

Πως έπαιξε: Ο Ρότσα ξεκίνησε με 4-3-3 την ομάδα του και τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, τον Βιτόλο αμυντικό χαφ, τους Ζέκα-Σισοκό μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους με τον Ιβοριανό σε πιο δημιουργικό ρόλο και τριάδα της επίθεσης τους Μαυρία(δεξιά), Κουίνσι (αριστερά) και Τοτσέ (κορυφή).



Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κυκλοφορώντας πιο ορθολογικά την μπάλα σε ένα ματς που μέχρι το 10’, ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Όμως στο 12’, ο Βιτόλο πάσαρε κάθετα στον Μαυρία που έφυγε «σφαίρα» στην αντεπίθεση, ο πιτσιρικάς γύρισε και πάλι στον Ισπανό μ’αυτόν να βγάζει ωραία σέντρα προς το κεφάλι του Τοτσέ που με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-0 για τους «πράσινους» στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ των Βοιωτών. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πρεσάρει, κάτι, που με το σκορ στο 1-0 βόλευε το «τριφύλλι» που με τους ταχύτατους Μαυρία-Κουίνσι έφευγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και απειλούσε.


Μάλιστα, δύο φορές, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Μιας και στο 32’ με τον Ζέκα που άργησε να κοντρολάρει ενώ ήταν 3 μέτρα από την εστία, και στο 37’ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τοτσέ που έδιωξε ο Κυριακίδης, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ένας… παιδικός υπολογισμός του Μπουμσόνγκ που άφησε την μπάλα και τον Βασιλείου μόνους τους, έφεραν το 1-1 στο 38’ αφού ο στράικερ των Βοιωτών δεν έχασε την ευκαιρία που του χάρισε ο Γάλλος. Η συνέχεια ήταν μοιρασμένη και το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο πιο «ζεστός» και είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Αλλά η μπάλα, έδειξε να μην τον θέλει και τόσο. Ούτε στο 52’ όταν το σουτ του Κουίνσι πέρασε ελάχιστα έξω, ούτε στο 55’ όταν ο αποδοκιμαζόμενος Σπυρόπουλος σέντραρε εξαιρετικά προς τον Σισοκό ο οποίος από κοντά και με το τέρμα ολόκληρο μπροστά του έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ… Ο χρόνος κύλαγε με τους «πράσινους» κυρίαρχους στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο κάποια κλασσική ευκαιρία παρότι η… εγκατάσταση τους στα καρέ των Βοιωτών ήταν πλέον μόνιμη.

Δεν έχει εμίρηδες, μόνο κακομοίρηδες...

Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου για τους «πράσινους» να σκοράρουν, όμως ο Μπουμσόνγκ είχε άλλη άποψη! Με ένα δεύτερο τραγικό λάθος, ο Γάλλος έδωσε και πάλι την μπάλα σε αντίπαλό του, αυτή την φορά στον Ακόστα, ο οποίος μοίρασε στον Βασιλείου που έκανε το 2-1 για τον Λεβαδειακό στο 75’. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρχε εκνευρισμός. Καταρχάς στην κερκίδα, η οποία αποδοκίμαζε κυρίως τον Μπουμσόνγκ και εν συνεχεία τον Σπυρόπουλο (που υπήρχε και σχετικό πανό για να φύγει) και ακολούθως στην ομάδα, που δεν είχε καθαρό μυαλό και έπαιζε σύστημα… γιουρούσι για να ισοφαρίσει. Το τελευταίο τέταρτο κύλησε χωρίς τίποτα ιδιαίτερο, με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ στο ΟΑΚΑ και τον Λεβαδειακό να κάνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του με τον Παναθηναϊκό και να αποσπάται 4 βαθμούς του «τριφυλλιού» στην κατάταξη του πίνακα της Σούπερ Λίγκας στην μάχη της πέμπτης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο…



Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας(74’ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι(85’ Φορναρόλι)

Στον πάγκο: Καπίνο, Σο, Μαρίνος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι(72’ Ακόστα), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντύ, Ρομέου(46’ Μαχαίρας)

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Μανωλάς, Νικολακάκης, Μίλιεβιτς, Κουτσόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτά παθαίνεις όταν τρέχεις στις στροφές






Ένας από τους άτυπους κανόνες στην οδήγηση είναι να μην τρέχουμε στις στροφές. Ο οδηγός που θα παρακολουθήσετε αγνόησε τον συγκεκριμένο κανόνα. Το ευχάριστο για τον ίδιο είναι ότι δεν τραυματίστηκε από την απερισκεψία του, ωστόσο,...κινδύνεψε από τους αγριεμένους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπου 30% η πτώση τζίρου στη Λιβαδειά την εορταστική περίοδο

pezodromos
Μειωμένη κατά περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν η κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης, ο τζίρος κατά την περίοδο των εορτών διαμορφώθηκε στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το 2011 ήταν 9,2 δισ.
Στην αγορά της Λιβαδειάς η αγοραστική κίνηση σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου κατά μέσο όρο σημείωσε πτώση της τάξης του 30% με τα μεγαλύτερα ποσοστά να εμφανίζονται στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα μικρότερα στα καταστήματα τροφίμων.
Σε μια δύσκολη περίοδο που τα λουκέτα αυξάνονται και ο τζίρος πέφτει δραματικά με πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο αύριο «οι καταναλωτές περνούσαν κοίταζαν τις βιτρίνες αλλά δεν αγόραζαν αφού και οι ίδιοι βλέπουν καθημερινά με τα μέτρα της κυβέρνησης να συρρικνώνεται συνεχώς το εισόδημά τους» σημειώνει ο κ. Παπασπύρου και προσθέτει ότι τα μειωμένα έσοδα της εορταστικής περιόδου είναι στο πλαίσιο της συνολικής εικόνας που παρουσίασε ο εμπορικός κλάδος καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2012. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε σχέση με το 2011 πέρσι ο τζίρος έπεσα κατά περίπου 10 δις ευρώ.
Τα νέα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινήθηκε η αγορά τα Χριστούγεννα διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο δυσχερές κλίμα για τον εμπορικό κόσμο που για ακόμα μια φορά θέτει ζήτημα επιβίωσης δεδομένου ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν με τα μειωμένα έσοδα.
Οι έμποροι τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέο κρυφό μνημόνιο


Έρχεται νέο κρυφό μνημόνιο
Σε σύσκεψη που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τρόικας με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ εγινε για πρώτη φορά σαφές πως το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και θα συνδεθεί στο μέλλον ακόμα πιο δεσμευτικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τη Real News, μέσω κρυφού μνημονίου οι δανειστές μας ζητούν, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε οργανισμούς και υπουργεία, κατάργηση της μονιμότητας, νέο ΑΣΕΠ και αποτελεσματικότερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οι 25 αλλαγές που απαιτούν είναι οι εξής:

- Κινητικότητα προσωπικού στο Δημόσιο με υποχρεωτικές συνεχείς μετατάξεις
- Νέο ΑΣΕΠ με νέα κριτήρια και μεθοδολογία προσλήψεων
- Προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας
- Αυτοματοποιημένο σύστημα ειδοποίησης και είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο
- Επανακατάρτιση των στελεχών του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας
- Νέος, ενισχυμένος ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Την ίδρυση και λειτουργία φορολογικών δικαστηρίων
- Εισαγωγή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας
- Ίδρυση νέων φορολογικών δικαστηρίων
- Δημιουργία μητρώου τραπεζικών λογαριασμών
- Νέος Κώδικα βιβλίων και Στοιχείων
- Παρεμβάσεις στα τελωνεία και μείωση του εξαγωγικού φόρου με ηλεκτρονική αυτοματοποίηση
- Απλοποίηση των κανόνων τοποθέτησης προϊόντων στην αγορά
- Εξορθολογισμός των πολλαπλών αδειών για τις μεγάλες επενδύσεις
- Κατάργηση των κρατικών παρεμβάσεων που εμποδίζουν την είσοδο στην αγορά και τον ανταγωνισμό
- Θέσπιση ενιαίας Αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις
- Αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ
- Εκ βάθρων μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ
- Την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
- Δεύτερος κύκλος μεταρρύθμισης στον τομέα του φαρμάκου και της τιμολόγησης του
- Διαχείριση των ακινήτων και της περιουσίας των Δήμων από την κεντρική Διοίκηση
- Νέος κύκλος απελευθέρωσης για δικηγόρους, νομικές εταιρείες και ορκωτούς λογιστές
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά Αποτελέσματα Α' Βοιωτίας


Α' Βοιωτιας
15η Αγωνιστικη

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 3-0 TEΛIKO
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 2-2 TEΛIKO
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ 1-4 TEΛIKO
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 1-1 TEΛIKO
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ 4-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ 2-0 TEΛIKO
 η Βαθμολογια σε 15 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                 37
2. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ     34
3. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ            33
4. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ            29
5. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ   28
6. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ   27
7. ΑΟ ΘΗΒΑ                     26
8. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ               25*
9.ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ         20
10.ΜΟΥΡΙΚΙ                    20
11.ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ            18
12.ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ     16
13. ΠΗΓΑΣΟΣ                  13
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ       4
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ        2
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ            1*

16η Αγωνιστικη
Σαββατο 12 Ιανουαριου

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

THIVASPOR 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξετε πριν βουτήξετε για τον σταυρό

Το να βουτήξει κάποιος ανήμερα των Θεοφανίων, θεωρείται μια μεγάλη τιμή. Το να πιάσει και τον σταυρό τότε θεωρείται ευλογία. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην καρδιά του χειμώνα;
Πως θα αντιδράσει το κορμί και ο οργανισμός σε μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα δυσάρεστα...

Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε εφόσον αποφασίσετε να βουτήξετε στα παγωμένα νερά και να πιάσετε τον σταυρό.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ακριβώς που θα πέσετε. Η θάλασσα ή το νερό γενικότερα το χειμώνα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να βουτήξετε σε ζεστά νερά αλλά σε παγωμένα. Έρευνες μάλιστα θέλουν τη θάλασσα της Αττικής το χειμώνα να έχει μέση θερμοκρασία τους 13 – 15 βαθμούς.

Εάν είστε πάνω από 40 μην το επιχειρήσετε. Το ανθρώπινο σώμα δύσκολα προσαρμόζεται ξαφνικά σε τέτοιες θερμοκρασίες νερού, ειδικά εάν είστε και αγύμναστοι ή έχετε τα παραπάνω κιλάκια σας. Ο άνθρωπος λειτουργεί στους 37 βαθμούς, και στις μασχάλες (λόγω απώλειας θερμότητας) στους 36,6.

Όταν λοιπόν πέσετε στους 13 βαθμούς οι οποίοι επειδή είναι νερό α) θα καλύψουν κάθε επιφάνεια σας και β) στο νερό χάνουμε τη θερμότητα μας 2 φορές γρηγορότερα, θα πρέπει να είστε σίγουροι και έτοιμοι.

Πριν πέσετε να έχετε κάνει μια καλή προθέρμανση με ασκήσεις που θα “ζεστάνουν” το κορμί σας. Επίσης καλό θα ήταν οι ασκήσεις αυτές να είναι σχετικά έντονες έτσι ώστε να πάρουν μπροστά και οι μύες και να είναι προετοιμασμένοι για την άμεση επαφή και το σοκ με το παγωμένο νερό.

Καλό θα ήταν πριν πάτε να πέσετε για τον σταυρό να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (πχ. Ένα κουλούρι) τουλάχιστον μια ώρα πριν .

Μόλις βγείτε από το νερό θα πρέπει να ξέρετε που είναι τα πράγματα σας και αμέσως να πάρετε την πετσέτα ή το μπουρνούζι , να σκουπιστείτε και να ντυθείτε καλά. Τα καταφέρατε στο σοκ του παγωμένου νερού, μην αρρωστήσετε από τον κρύο καιρό.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η βουτιά στα Θεοφάνια για τον σταυρό δεν είναι απλά χειμερινή κολύμβηση. Είναι ένα ξαφνικό και έντονο “πουσάρισμα” του οργανισμού για λίγα μόνο λεπτά της ώρας σε παγωμένα νερά...
thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η 15χρονη Μυρτώ κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα

Έξι μήνες μετά το περιστατικό στην Πάρο, νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική...
Ύστερα από έξι μήνες νοσηλείας, αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια στο Θεραπευτήριο «Υγεία», η Μυρτώ δείχνει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της.

Η 15χρονη κοπέλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό λαθρομετανάστη στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο κατάφερε πριν από λίγες μέρες να κάνει τα πρώτα της βήματα. Βήματα μικρά αλλά καθοριστικά για τη μαραθώνια διαδρομή που διανύει από εκείνη την Κυριακή της 22ας Ιουλίου 2012.

Όπως δηλώνει ο πατέρας της Μυρτούς στο Πρώτο Θέμα «η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς. Εμείς έχουμε ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση στην υγεία της, αλλά θέλει πολύ χρόνο ακόμη. Έχουμε υπομονή και ελπίζουμε το καλύτερο».

Κι ενώ η 15χρονη έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες νοσηλείας, ο Πακιστανός δράστης βρίσκεται προφυλακιστέος στις φυλακές Γρεβενών, σε υποπτέρυγα μόνο με υπόδικους και κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα.

newsbeast.g

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαπατούν ανέργους για δουλειά στο εξωτερικό

Ανθρώπους που η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αναζητούν με κάθε τρόπο διέξοδο στο εξωτερικό εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι.
Τελευταία, τα γραφεία εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό ξεφυτρώνουν σαν "μανιτάρια" και κάποια από αυτά όπως φαίνεται "ειδικεύονται" στις απάτες...

Τη δική του ιστορία αφηγείται o 31χρονος Γιώργος Παπαοικονόμου.

Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, έπεσε θύμα ενός ανθρώπου που του υποσχόταν εργασία στη Γερμανία . Ο ίδιος του κατέθεσε στην τράπεζα 750 ευρώ, αλλά ποτέ δεν πήγε στη Γερμανία, ούτε , φυσικά, του δόθηκαν πίσω τα χρήματα...

Θύματα του επιτήδειου έπεσαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όπως διαπίστωσε ο 31χρονος όταν ανήρτησε σε ιστοσελίδα το πάθημά του! Δεκάδες ήταν εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, γνωστοποιώντας τη δική τους ιστορία.

Ο 31χρονος τελικά βρήκε ένα νόμιμο γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσε για αυτόν και για τη γυναίκα του, άφησαν πίσω το 45 ημερών μωρό τους και ξεκίνησαν για ενα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστρία.

Θα δούλευαν ένα γεμάτο 8ωρο με ένα ρεπό την εβδομάδα, για 1000 ευρώ ο καθένας, με εξασφαλισμένο το φαγητό και τον ύπνο.

Όταν έφτασαν εκεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυε τίποτα από όλα αυτά... Δούλευαν, το λιγότερο, 15 ώρες την ημέρα και το ρεπό ήταν κάθε Δευτέρα ... από το πρωί ως το μεσημέρι. Εργάζονταν από τις 09.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με μία ώρα ξεκούραση το μεσημέρι, για 600 ευρώ, έκαστος.

Έμειναν ένα μήνα εκεί, γύρισαν πίσω καθώς έκριναν ότι δεν άξιζε να συνεχίσουν. Προτρέπει, μάλιστα, όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό να το σκεφτούν καλά. Ο ίδιος παραμένει άνεργος για τρίτο... χρόνο, με τη γυναίκα του περιμένουν δεύτερο μωρό και είναι ανασφάλιστοι.


Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής κ. Λαοκράτης Βάσσης


«ΕΛΕΥΘΕΡΟ   ΛΑΪΚΟ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ   ΑΛΙΑΡΤΟΥ»
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Συνεργασία με  «Το Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»
                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
Στις 19 Ιανουαρίου  2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, θα μιλήσει ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής κ. Λαοκράτης Βάσσης με το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Τα πολιτιστικά αίτια της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας». Ο κ. Βάσσης έχει ασχοληθεί με την μεταπολιτευτική περίοδο και θεωρείται ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές με ρεαλιστικές και αντικειμενικές προσεγγίσεις.
Την παρουσία σας  την θεωρούμε απαραίτητη και σημαντική.
                                          Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου               Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
Γεώργιος Ντασιώτης                     Νικόλαος Κόλλιας
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κ. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κ. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κ. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κ. Καρβούνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νέες λίστες στα χέρια του ΣΔΟΕ – 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Δύο νέες λίστες στα χέρια του ΣΔΟΕ – 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Ατελείωτη είναι η δουλεία που περιμένει το ΣΔΟΕ  και τους οικονομικούς εισαγγελείς αφού φαίνεται πως το κύμα των Ελλήνων που έστελναν καταθέσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν φόρος, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματα τους βρίσκονται στηλίστα Λαγκάρντ , αφού δύο νέες λίστες με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως γράφει το Εθνος της Κυριακής υπάρχουν δύο ακόμα λίστες από Λίχτενστάιν και Λουξεμβούργο. Μάλιστα η ύπαρξη της πρώτης φέρεται να ήταν γνωστή από το 2007, χωρίς ωστόσο να είχε διερευνηθεί ποτέ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η λεγόμενη λίστα Λιχτενστάιν πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.
Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε σιγή ασυρμάτου ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.
Η Λιχτενστάιν ή αλλιώς «λίστα Κίμπερ»
Πρόκειται για μία λίστα με ονόματα καταθετών που είχε αντιγράψει υπάλληλος της τράπεζας LGT του Λίχτενστάιν Χάινριν Κίμπερ και γι αυτό και κάποιο της δίνουν το όνομα του. Στο περιεχόμενο της βρίσκονται 4.527 ονόματα καταθετών Ελλήνων και Γερμανών. Το 2006-2007 οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας καταβάλλουν το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αγοράζουν τη λίστα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση η γερμανική εισαγγελία και ασκεί διώξεις σε όσους δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις που είχαν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί το παραμικρό παρά μόνο το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Οι έλεγχοι όμως προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας.
Ωστόσο λίστα με Έλληνες καταθέτες υπάρχει και από το Λουξεμβούργο και σύμφωνα με το δημοσίευμα 4.200 άτομα ελέγχονται για τα λογαριασμούς με υψηλές καταθέσεις που διατηρούν εκεί.
Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν και 104 Ελληνες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα που έρχεται από την Ολλανδία και έχουν στην κατοχή τους θαλαμηγούς και σκάφη πολυτελείας, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ. Ηδη από τις πρώτες διασταυρώσεις φαίνεται πως οι περισσότερες θαλαμηγοί δεν έχουν δηλωθεί.
Και η λίστα του Λονδίνου όμως με τους 600 Ελληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στην καρδιά της Αγγλίας και απο τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο θρήνος της μητέρας του Δημήτρη Βογιατζή: Η ανεργία σκότωσε το παιδί μου

Ο θρήνος της μητέρας του Δημήτρη Βογιατζή: Η ανεργία σκότωσε το παιδί μου

Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της και ένα «γιατί» να τη βασανίζει η μητέρα του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον γιο της.
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News η κ. Βογιατζή είπε αναφερόμενη στο παιδί της «Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη γιατί δεν είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα ως νέος. Του έλεγα να πάει μια βόλτα, να ξεσκάσει λιγάκι, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά του προκαλούσε μελαγχολία. Γιατί; Γιατί; Αυτό το γιατί θα με φάει σαν μάνα, αλλά θα φάει και όλη την Ελλάδα τελικά».
Η κυρία Βογιατζή λέει με παράπονο «Τον σκότωσε η ανεργία. Δεν δούλευε δύο χρόνια. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά. Και ήρθε στον Βόλο για καλύτερα. Προσπαθήσαμε ακόμα και να βάλουμε μέσο έστω για να σκουπίζει τον Δήμο, να ασχοληθεί κάπου, έστω για έναν μήνα, να βγάζει τα τσιγάρα του, να κάνει κάτι για να ξανακερδίσει την ζωή του».
«Ήρθε στο Βόλο και δεν πήρε κανένας τηλέφωνο να τον ειδοποιήσει για δουλειά. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω δυνατό, δεν μπορούσα να τον συνεφέρω, δεν μπορούσα να του δώσω αυτό που ήθελε».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μειώσεις στις συντάξεις







Με δύο μειώσεις θα έρθουν αντιμέτωποι από τον Φεβρουάριο όσοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.000 ευρώ. Εκτός από την περικοπή από 5% έως 20%, θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά για τη σύνταξη του Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε τέσσερις δόσεις.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις στις συντάξεις θα φανούν την 31η Ιανουαρίου, νέα ημερομηνία για την καταβολή των συντάξεων για όλα τα ταμεία. Ειδικά για τον ΟΓΑ αλλά και για τον ΟΑΕΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συντάξεις να καταβληθούν την 1η Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η κοσμοσυρροή στις τράπεζες. Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποφασίστηκε ότι από την 1η Ιουλίου, όλες οι συντάξεις θα καταβάλλονται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών.

Οι μειώσεις στις συντάξεις είναι οι εξής:
1. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

2. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ και έως 2.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.

3. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ και έως 3.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

4. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση κατά 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Στο μεταξύ, χωρίς ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ εμφανίζονται οι δικαιούχοι 560.000 συντάξεων. Με ευθύνη των ταμείων, τα στοιχεία θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται τις σχετικές πληροφορίες να κληθούν να προσκομίσουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι. Έως το τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται και οι απογραφές, ενώ δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, σύμφωνα και με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας. Στον ΟΓΑ οι αναπόγραφοι υπολογίζονται σε 12.000, ενώ στο ΙΚΑ ξεπερνούν τους 20.000 (22.000).

Κινητικότητα για την απογραφή στον ΟΑΕΕ
Η παράταση που δόθηκε μέχρι χθες φαίνεται πως έκανε αρκετούς συνταξιούχους να τρέξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να απογραφούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κινητικότητα, ωστόσο τα ακριβή στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη. Σε όσους δεν απογράφηκαν, ο Οργανισμός αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης του Φεβρουαρίου.

real.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Γκρίζες» οι γιορτές για εμπόρους και επαγγελματίες στην Θήβα!

Πτώση 20% στα εμπορικά – 40% στην εστίαση..
Ν. Στρατέλος: «Η δουλειά την Κυριακή είναι ένα κακόγουστο αστείο.. Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη της τελευταίας 20ετίας…»
Χ. Χαρατσής: «Δεν μας φταίει η Κυριακή. Χρόνο έχουμε να ψωνίσουμε, αλλά  λεφτά δεν έχουμε»
Οι γιορτές πέρασαν, το πείραμα της κυβέρνησης για «δουλειά την Κυριακή στα καταστήματα» απέτυχε παταγωδώς και οι έμποροι  επαληθεύονται, καθώς  επανειλημμένα έχουν δηλώσει πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε περίοδο βαθιάς ύφεσης δεν θα αυξήσει τον τζίρο τους, αφού δεν υπάρχει ρευστότητα…
«Η δουλειά την Κυριακή είναι ένα κακόγουστο αστείο, που αποδεικνύεται καθημερινά από εμπόρους και καταναλωτές,  αφού δεν υπάρ4χει χρήμα. Δεν είμαστε χαζοί, επομένως θα ζητούσαμε μόνοι μας να δουλεύουμε τις Κυριακές,  αν βλέπαμε ότι ο κόσμος έχει χρήματα,  επομένως βγαίνει  την Κυριακή και ψωνίζει» τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, μιλώντας για πτώση 20%  και πλέον από πέρσι στις φετινές γιορτές…
«Όλος ο κόσμος κινούνταν μέσα κι έξω από τις τράπεζες,  προσπαθώντας να  πληρώσει υποχρεώσεις, τέλη, φόρους χαράτσια  και από εκεί και πέρα αν περίσσευε να ψωνίσει κάτι» επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, χαρακτηρίζοντας την φετινή χρονιά ως την «χειρότερη της τελευταίας 20ετίας»…
Ακόμη χειρότερα ήσαν τα πράγματα στον χώρο της εστίασης, όπου υπήρξε πτώση 40%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χ. Χαρατσή, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι «μερικά καταστήματα  δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανοίξουν»..
«Άλλες φορές δεν έβρισκες  τραπέζι στα ρεβεγιόν και φέτος υπήρξε άνεση πλην ορισμένων εξαιρέσεων» προσθέτει ο εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών, δηλώνοντας: «Δεν μας φταίει η Κυριακή,  που είναι κλειστά τα μαγαζιά. Το χρήμα λείπει και  όχι χρόνος. Χρόνο έχουμε να ψωνίσουμε, αλλά  λεφτά δεν έχουμε».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόρμπος:«Μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»


«Μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»
Ο Λεβαδειακός μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κόρμπος...
«Ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και δεν έχει σημασία η βαθμολογική του θέση και τα οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε, θα σεβαστούμε αλλά δεν θα φοβηθούμε τον αντίπαλό μας. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση, πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Για το που θα κριθεί το ματς
«Θα κριθεί και στη δική μας απόδοση, αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε την εικόνα που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια κλείνοντας τους χώρους και παράλληλα μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να έχει πολλές προσπάθειες μπροστά στο τέρμα μας, μπορούμε να ελπίζουμε. Αν δεν καταφέρουμε να τον απομακρύνουμε από την εστίας τότε θα έχουμε πρόβλημα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να εκδικηθείτε το γείτονα που παρκάρει στη θέση σας...


Με αυτόν τον τρόπο αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας αποφάσισαν να δώσουν ένα μάθημα στους γείτονες που τους...


έπαιρναν τη θέση στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας: έβαλαν ένα αυτοκινητάκι-παιχνίδι για όσο διάστημα η θέση παρέμενε κενή.

Μάλιστα, πάνω στο αυτοκινητάκι έβαλαν και την εξής επιγραφή:

«Μην το μετακινήσετε. Ο χώρος ανήκει σε διαμέρισμα, πληρώνουμε νοίκι για αυτή τη θέση και θα τη χρησιμοποιούμε για όποιο όχημα θέλουμε».

Τη φωτογραφία τράβηξε περαστικός
Διαβάστε Περισσότερα »

H μεγάλη φυγή από την ΕΛΑΣ


Τέσσερις αστυνομικοί την…
ημέρα εγκαταλείπουν το Αστυνομικό Σώμα! Ένας αξιωματικός και τρεις κατώτεροι αποστρατεύονται με τη θέλησή τους κατά τη διάρκεια του…

24ωρου!

Σε αυτόν τον αριθμό κυμαίνεται ο μέσος όρος των ένστολων που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση και να μπουν στην αποστρατεία με κύρια αιτία το «πετσόκομμα» των μισθών τους. Κατά μέσο όρο 1.621 αστυνομικοί φεύγουν κάθε χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, την τελευταία 5ετία.

Από τα στοιχεία που έχει ο Κλάδος Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού-Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού, και αποκαλύπτει σήμερα η «Βραδυνή», την τελευταία 5ετία, 2008-2012, έχουν αποστρατευθεί με αίτησή τους συνολικά 7.884 αστυνομικοί.

Από αυτούς οι 1.343 είναι αξιωματικοί και 6.541 κατώτεροι. Σε 16 αξιωματικούς και 206 κατώτερους έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της απόταξης για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Ο συνολικός αριθμός των ένστολων που έχουν εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία το χρονικό διάστημα από 2008 έως 2012, ανέρχεται σε 8.106 αστυνομικούς.

Η «μεγάλη φυγή» παρατηρήθηκε το 2008-2009, όταν αρκετοί ένστολοι «προέβλεψαν» το δυσοίωνο οικονομικό τους μέλλον και αιτήθηκαν την αποστρατεία τους λαμβάνοντας συντάξεις με τον αμέσως επόμενο βαθμό από εκείνον που κατείχαν και «ολοκληρωμένο» εφάπαξ. Οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν και «μαύρη» εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Από εκεί και έπειτα αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν την ίδια επιδίωξη αποστρατείας, «καθηλώθηκαν» από τα νέα μέτρα, το όριο ηλικίας και τις εξαντλητικές μισθολογικές μειώσεις στην περίπτωση που επέλεγαν να αποστρατευτούν.

Αυτή τη στιγμή στο αστυνομικό σώμα υπηρετούν περίπου 55.000 ένστολοι, με το ποσοστό εκείνων που είναι άνω των 55 χρόνων, για να θεμελιώνουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης και να μπορούν να την πάρουν, να είναι κάτω από το 50%.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πως αν κάποιος αστυνομικός επιθυμεί τώρα να βγει σε σύνταξη, με όσο το δυνατόν αξιοπρεπή δεδομένα αλλά και εφάπαξ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 31 χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία των 55 χρόνων. «Δεν συμφέρει κανέναν να βγει τώρα σε σύνταξη» αναφέρουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακήρυξε «πρωταθλητή» στα κενά των οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3.314. Δηλαδή, το συγκεκριμένο υπουργείο διεκδικεί τη «μερίδα του Λέοντος» από τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να μεταταχθούν.

Στο μεταξύ το 2011 και 2012 στις αστυνομικές σχολές μπήκαν 1.200 και 1.800 σπουδαστές αντίστοιχα, ενώ το 2013 και 2014, οι αστυνομικές σχολές θα «απουσιάζουν» από τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων. Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως αυτή η «απουσία» σπουδαστών με τις ταυτόχρονες αιτήσεις αποστρατείας του αστυνομικού προσωπικού έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ΕΛ.ΑΣ των 25.000-30.000 αστυνομικών…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα "μυστικά" του κτήνους της Ξάνθης (βίντεο)

Ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών, το τέρας της Ξάνθης, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, που βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία νέα κοπέλα, την Ζωή Δαλακλίδου πριν από μερικές ημέρες στην Ξάνθη, κι ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την οικογένεια του ανθρωπόμορφου κτήνους να δηλώνει πως «έπρεπε να τον είχαμε βάλει από νωρίς σε ίδρυμα», αξίζει να αναφερθούμε σε πτυχές της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ανθρωποειδούς δολοφόνου, οι οποίες διέφυγαν της προσοχής των δημοσιογράφων.




Αποβλήθηκε από το σχολείο για επιθετική συμπεριφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε και οι οποίες αφορούν το παρελθόν του δράστη, διαπιστώσαμε πως δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του, αφού αποβλήθηκε από το γυμνάσιο Αβδήρων λόγω επιθετικής συμπεριφοράς προς τα αγόρια του σχολείου, ενώ ταυτοχρόνως είχε διαπιστωθεί και σεξουαλική επιθετικότητά του προς το αντίθετο φύλο. 

Γενικότερα, θεωρήθηκε επικίνδυνη η παραμονή του σε εκπαιδευτικούς χώρους, αφού διακρίθηκε για την επικίνδυνα βίαιη επιθετική συμπεριφορά του.

Λογικά, βέβαια, δημιουργείται η απορία: Και κανείς αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με την ιδιόμορφη και επικίνδυνη συμπεριφορά του ανήλικου Παπάζογλου;


Η οικογένειά του γνώριζε το πρόβλημά του

Επίσης, επειδή η οικογένειά του ομολόγησε πως θα έπρεπε να τον είχαν εισάγει σε ίδρυμα ειδικών παθήσεων λόγω της συμπεριφοράς του, καθίσταται απολύτως σαφές πως η νομική υπεράσπιση του δράστη θα στηριχθεί σε αυτήν ακριβώς την υπερασπιστική γραμμή. 

Ίσως, βέβαια, ο πατέρας του «δράκου» της Ξάνθης, να γνωρίζει και καλούς δικηγόρους, αφού ο ίδιος φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία στην περιοχή των Αβδήρων Ν. Ξάνθης.

Ο αδελφός του «δράκου», σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (Star) είπε πως τον υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή.

"Τον παίρναμε τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε την Πέμπτη, πήγα σπίτι του τίποτα ήταν κλειδωμένα, πήγα στο μαγαζί το ίδιο, λέω αυτός θα το έκανε!" είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας σαφέστατο στίγμα πως η οικογένεια Παπάζογλου γνώριζε πάρα πολύ καλά –και συνέχιζε να μην ζητάει την βοήθεια ειδικών- για την επικινδυνότητα του 27χρονου γιού της.


Στην ομολογία του προσπάθησε να δώσει εικόνα συναίνεσης στον βιασμό της Ζωής

«Την ήξερα φυσιογνωμικά, μου άρεσε σαν κοπέλα, ναι, γι' αυτό πήγα και την πλησίασα. Είχα βρει το θάρρος επειδή ήμουν πιωμένος!», είναι τα πρώτα λόγια του 27χρονου Δράκου της Ξάνθης, που προκαλούν αηδία και τεράστια οργή! 

«Την είχα δει εντελώς τυχαία πριν και μετά την είδα εντελώς τυχαία και στο δρόμο. Την έπιασα να της μιλήσω. Της είπα ότι θέλω να κάνω κάτι μαζί της και μου είπε ''δεν μπορώ, δεν γίνεται αυτό δεν σε ξέρω καν''. Και εκεί πάνω πήγα να την ακουμπήσω 'ξέρω εγώ και πήγε να με χτυπήσει κι αυτή. Εγώ τραβήχτηκα. Και την τράβηξα παραπέρα και την είχα πιάσει να την φιλάω. Από εκεί και πέρα εξελίχθηκε σα να το ήθελε, δηλαδή ούτε καν αμύνθηκε, ούτε φώναξε, ούτε με χτύπησε, ούτε τίποτα. Και γενικά κάναμε ότι κάναμε ξέρω ΄γω, αλλά όλα αυτά είχαν γίνει με την θέλησή της! Εγώ δεν την πίεσα σε κάτι άλλο. Και κάποια στιγμή είχα τραβηχτεί ξέρω 'γω γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό. Και εκεί μου είπε τώρα θα σε κλείσω μέσα. Και εγώ φοβήθηκα. Είχα θολώσει γιατί ήμουν σουρωμένος και δεν ήθελα να πάω φυλακή γιατί ήξερα τι θα πει φυλακή. Και έγινε ότι έγινε. Είχα θολώσει τελείως!»



Στη συνέχεια περιέγραψε με απόλυτη ψυχραιμία εκείνο το βράδυ και είπε ότι δεν την λυπήθηκε καθόλου την ώρα που την χτυπούσε γιατί είχε πιεί!

«Εκείνη την στιγμή δεν καταλάβαινα τι έκανα, ήμουν σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη. Δεν ήμουν φυσιολογικός. Την χτύπησα, με χτύπησε και μετά λιποθύμησε. Και για να μην αφήσω στοιχεία και τέτοια, δεν μπορούσα τίποτα διαφορετικό, σκέφτηκα να κάνω αυτό που έκανα. Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι και την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος.

Δεν ξέρω αν ήταν ζωντανή. Απλά είχα ακούσει μια τσιρίδα. Μόνο αυτό! Όταν της έβαλα φωτιά την άκουσα να φωνάζει ήταν ζωντανή!

Σας είπα δεν ήμουν στα συγκαλά μου, ήμουν κάποιος άλλος άνθρωπος. Όλο αυτό κράτησε 20 λεπτά το πολύ.

Η ποινή που μου αξίζει είναι η θανατική. Το λάθος που έχω κάνει είναι μεγάλο. Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη και σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους γονείς της Ζωής, που ήταν μια πολύ τίμια οικογένεια. Λυπάμαι, ειλικρινά γι' αυτό που έγινε και δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο».


Το παρελθόν του σε βιασμούς...

Επανερχόμενοι –και κλείνοντας την περίπτωση του «δράκου» της Ξάνθης είναι το παρελθόν του στον «τομέα» των βιασμών. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε, φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην Πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη.

Ήταν όμως αυτό το μοναδικό ιστορικό περί βιασμού του 27χρονου «δράκου» της Ξάνθης ή υπάρχουν και άλλα; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος με άλλους δύο νεαρούς πριν από 8 περίπου χρόνια, φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό μίας ανήλικης σε χωριό του Ν. Ξάνθης. 

Η υπόθεση, όμως, δεν πρόλαβε να πάει στα δικαστήρια, αφού ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στην νεαρή κοπέλα από το περιβάλλον του δράστη, εξαναγκάζοντάς την να ζητήσει την μη παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Κι ενώ η ανήλικη δεν άντεξε στις πιέσεις, η Δικαιοσύνη νομίμως άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο που μετά από μερικά χρόνια, βίασε, μαχαίρωσε και έκαψε μία άλλη κοπέλα, επειδή «έτσι του ήρθε»...

Τραγική η Ελληνική Δικαιοσύνη σε παρόμοια περίπτωση

Γεγονός είναι πως αυτού του είδους οι δράστες αντιμετωπίζονται –όλως παραδόξως- με υπέρμετρη ευαισθησία από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία τελικά τους αποδίδουν ποινές που τους επαναφέρουν στην κοινωνία (με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή τους η επαναφορά) σε διάστημα έως και 12 χρόνων.


Σημειώνουμε πως στην περίπτωση του «δράκου» της Καβάλας, του Σκιαδόπουλου (ο οποίος ήταν 23 χρονών όταν δολοφόνησε και τεμάχισε την αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του Τζούλι Μαρί Σκάλι), η ποινή ήταν εξόχως επιεικής, με αποτέλεσμα σήμερα ο Σκιαδόπουλος -σε ηλικία 33 χρόνων- να έχει αποφυλακισθεί και να απολαμβάνει την ελευθερία του θέτοντας ταυτόχρονα σειρά λογικών και ηθικών ζητημάτων ως προς την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 

Εκτός και εάν πιστέψουμε πως κάποιος με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να γίνει απολύτως καλά μέσα σε 10 χρόνια!!!

Ελπίζουμε πως η Ελληνική Δικαιοσύνη κατανοεί όχι μόνο το μέγεθος του συγκεκριμένου τύπου εγκλήματος, αλλά και την πιθανότητα επανάληψής του από προβληματικές «προσωπικότητες» που είναι –μάλλον- άκρως επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο, όταν τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Ετσι είναι όταν πέφτεις στα δόντια μιας πολικής αρκούδας

Εναν πρωτότυπο τρόπο για να διαπιστώσει από... πολύ κοντά, δίχως, όμως, να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του, το πώς είναι να σε... καταβροχθίζει μια πολική αρκούδα, σκέφθηκε ο οπερατέρ του BBC Γκόρντον Μπουχάναν.
Ετσι κατασκευάστηκε ένα γυάλινο κλουβί, στο οποίο μπήκε μέσα ο Μπουχάναν, παρέα με την κάμερά του. Μια θηλυκή αρκούδα που κινούνταν στην περιοχή δεν άργησε να τον εντοπίσει. Ετσι τον πλησίασε και επί 45 λεπτά προσπαθούσε να σπάσε το γυάλινο κλουβί για να τον φάει.
Οσο για το πώς ένιωθε ο οπερατέρ του BBC; Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, η καρδιά του χτυπούσε τόσο δυνατά, από τον τρόμο, που ακουγόταν και από το μικρόφωνο....





Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που επευφημούσαν συναδέλφους τους για το κύκλωμα ναρκωτικών

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που επευφημούσαν συναδέλφους τους για το κύκλωμα ναρκωτικών

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των αστυνομικών που το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν και υποδέχθηκαν σαν «ήρωες» τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί πέντε άτομα από το βίντεο οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητικής Εξέταση με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις ημέρες.
Σε βάρος εκείνων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σχηματίζεται ποινική δικογραφία που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ συλληφθέντων αστυνομικών (που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών), διατάχθηκαν τα ακόλουθα:
α. Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ανατέθηκε σε Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις ημέρες.
β. Η θέση σε διαθεσιμότητα πέντε εκ των αστυνομικών αυτών, οι οποίοι έχουν ήδη αναγνωρισθεί.
Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε Περισσότερα »

50 θέσεις απασχόλησης στη Βοιωτία από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βοιωτών «Αλληλεγγύη για την Απασχόληση»


Την υλοποίηση δράσης που θα συμβάλλει στη δημιουργία και εξασφάλιση θέσεων εργασίας στη Βοιωτία πέτυχε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βοιωτών «Αλληλεγγύη για την Απασχόληση».
Πιο συγκεκριμένα αφορά στη πράξη «Ανοιχτοί δρόμοι στην Κοινωνική Οικονομία» ύψους 250.000 ευρώ που εντάχθηκε από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η «Αναπτυξιακή Σύμπραξη» που είναι ο φορέας διαχείρισης αποτελείται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. «Ελικώνας – Παρνασσός», το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το ΚΕΚ Παιδεία και το ΚΕΚ Σπουδή.
«Το έργο θα συμβάλλει στην συστηματική υποστήριξη 50 ατόμων στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους της κοινωνικής ομάδας των μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα καθώς και για άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια», αναφέρει ο Νίκος Παπαγγελής δήμαρχος Λεβαδέων και πρόεδρος της «Ελικώνας – Παρνασσός» που είναι ο συντονιστής εταίρος.
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης η «Αναπτυξιακή Σύμπραξη» θα προχωρήσει στην υλοποίησή της πράξης.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων, που αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο, από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ