Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δέκα λιμενικοί τα «έπαιρναν» για να εκδίδουν άδειες ταχύπλοων!

Δέκα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, εμπλέκονται στην υπόθεση με την έκδοση αδειών χειριστών ταχύπλοων έναντι αμοιβής, χωρίς τη συμμετοχή των υποψηφίων στις προβλεπόμενες εξετάσεις, σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ολοκληρώθηκε και αντίγραφο του οποίου απεστάλη στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Ύστερα από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου...

 Κωστή Μουσουρούλη και απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Δημητρίου Μπαντιά, για τέσσερις λιμενικούς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα. 

Την ίδια στιγμή ένας από τους λιμενικούς έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, ζητείται να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για το γεγονός ότι απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.

Την όλη υπόθεση χειριζόταν εδώ και καιρό το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διά Βίου Μάθησης- Απασχόλησης- Εμπορίου αναλαμβάνει η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά




Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά ανατέθηκε η άσκηση αρμοδιοτήτων στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ως κάτωθι:
1) Στην Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά – Γιαννιού, η άσκηση αρμοδιοτήτων, που αφορά τις υπηρεσίες Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
2) Στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Βουρδάνο, η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορά τις υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
3) Στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, η άσκηση αρμοδιοτήτων, που αφορά τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
4) Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Παρχαρίδη η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορά τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής
Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη κομπίνα - Πέφτουν στις ρόδες αυτοκινήτων για 50 ευρώ!


Πέφτουν στις ρόδες αυτοκινήτων για 50 ευρώ!
Ένα νέο κόλπο για να κερδίζουν γρήγορα και εύκολα χρήμα έχουν βρει στην Πάτρα απατεώνες, ιδίως αλλοδαποί που επιβιώνουν μέσω της μικροεγκληματικότητας.
Στήνουν καρτέρι σε δρόμους- κατά προτίμηση όταν αυτοί δεν έχουν κίνηση-και πετιούνται ξαφνικά μπροστά στις ρόδες των αυτοκινήτων, με κίνδυνο ακόμα και να τραυματιστούν σοβαρά.
Στη συνέχεια αρχίζουν να επιτίθενται στους οδηγούς υποδυόμενοι τα θύματα και επικαλούμενοι απροσεξία από την πλευρά τους και αντί να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο, προτιμούν να ζητήσουν χρήματα για να μην κάνουν μήνυση.  Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για τη δουλειά επιλέγονται παιδιά.
Τα περιστατικά έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και οι παθόντες φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν προτιμούν να πληρώνουν ποσά που κυμαίνονται απο 50 έως 200 ευρώ (τόσα ζητούν ανάλογα με τη ...σοβαρότητα του ατυχήματος).

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή της Μεσσάτιδας, αλλά και στα Βραχνέικα και στην περιοχή των Μποζαϊτίκων ιδίως βραδινές ώρες.

Πηγή:thebest.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

1.345.715 άνεργοι στην Ελλάδα της κρίσης

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την κατακόρυφη και συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας
Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα τον Οκτώβριο. Αυτή τη φορά σκαρφάλωσε στο 26,8% από 19,7% που ήταν τον Οκτώβριο του 2011 και 26,2% αντιστοίχως, τον Σεπτέμβριο του 2012.
Θλιβερή πρωτιά για τους νέους
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, όπου σκαρφάλωσε στο 56,6% από 46,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2011, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών με ποσοστό ανεργίας 34,1%.
Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτει πως οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 368.102 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 37,7%) και κατά 36.219 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (αύξηση 2,8%) και διαμορφώθηκαν σε 1.345.715 άτομα.
Μειώνονται σταθερά οι απασχολούμενοι
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.680.894 άτομα.
Την ίδια ώρα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 309.335 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 7,8%) και κατά 16.015 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,4%) και διαμορφώθηκαν σε 3.680.894 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.828 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 0,7%) και κατά 7.478 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,2%), στα 3.344.478 άτομα. Συνολικά, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.344.478 άτομα.
Στις γυναίκες το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 30,4% από 23,1% ένα χρόνο νωρίτερα και στους άντρες στο 24,1% από 17,1%.
Μεταξύ των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τα "σκήπτρα" πήρε η Αττική με ποσοστό 28,3% (από 20,4% τον Οκτώβριο 2011), ενώ σε "απόσταση αναπνοής" ακολουθεί η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,2% από 20,9%).
Έπονται, η Μακεδονία- Θράκη (27% από 21,3%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,8% από 20,1%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (24,4% από 17%), η Κρήτη (24% από 16,9%) και το Αιγαίο (16,9% από 14,6%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ρομά σε Θήβα και Στερεά(βιντεο)



Ελέγχθηκαν 507 άτομα, προσήχθησαν 174 και βεβαιώθηκαν πάνω από 50 παραβάσεις σε  Βοιωτία,
Φθιώτιδα, Εύβοια και Φωκίδα...

Διαβάστε περισσότερα στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-1-2013) το πρωί, σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Ανθήλης Φθιώτιδας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: Εκατόν δέκα έξι (116) αστυνομικοί και διατέθηκαν (30) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια των ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων και ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: Πεντακόσια επτά (507) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ογδόντα (480) ημεδαποί και είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν τρία (103) οχήματα.
Προσήχθησαν: Εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα έξι (166) ημεδαποί και οκτώ (8) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν:
  • Ένας (1) ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών.
  • Τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  • Δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Δύο (2) ημεδαπές, για κλοπές.
Κατασχέθηκαν: Ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης
Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας εργαλεία μηχανημάτων και ηλεκτρονικές συσκευές, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.
Βεβαιώθηκαν:
  • (3) παραβάσεις περί Ναρκωτικών
  • (26) παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ..
  • (24) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η ΕΛ.ΑΣ. από τους ελέγχους στον καταυλισμό ROMA στο Πυρί Θηβών:
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Λεβαδέων προς Υπουργό Εργασίας για την επικείμενη κατάργηση Γραφείου Σ.ΕΠ.Ε. Βοιωτία


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη κατάργηση του Γραφείου Σ.ΕΠ.Ε. Βοιωτίας που εδρεύει στη Λιβαδειά απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές του Νομού Βοιωτίας.
Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Γραφείου Σ.ΕΠ.Ε. Βοιωτίας που εδρεύει στη Λιβαδειά και της λειτουργίας ενός μόνο Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας με έδρα τη Θήβα, το οποίο θα υπάγεται στην Περιφερειακή Δ/νση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Θεσσαλίας – Κ. Ελλάδος, όπως αυτό προβλέπεται στο σχεδιάγραμμα Οργανογράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Θεωρούμε καταρχήν ότι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης είναι πρωταρχικής σημασίας, ειδικά σήμερα που η χώρα μας διέρχεται αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο και είναι απαραίτητη η μείωση του κόστους λειτουργίας της, αλλά ο εξορθολογισμός αυτός δεν θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να επηρεάζει αρνητικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες.
Πιστεύουμε ότι η συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου Σ.ΕΠ.Ε. στη Λιβαδειά είναι απαραίτητη όχι μόνο για τυπικούς λόγους καθώς η πόλη μας είναι πρωτεύουσα του Νομού, αλλά κυρίως για ουσιαστικούς λόγους καθώς η λειτουργία του συμβάλλει στον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας σε μια περιοχή όπου λειτουργούν μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες (Αλουμίνιον Α.Ε.), πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων (Αράχωβα) όπου και απασχολείται αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μια πιθανή κατάργηση του γραφείου στη Λιβαδειά θα δημιουργούσε προβλήματα στην άμεση καταγγελία εκ μέρους των εργαζομένων σε περιπτώσεις καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας και θα δυσχέραινε το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας.
Εκτιμούμε ότι η λειτουργία ενός μόνο Γραφείου Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στη Θήβα όπου θα έχει πλέον μια τεράστια χωρική αρμοδιότητα με πλήθος επιχειρήσεων (βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου – Οινοφύτων, πλήθος επιχειρήσεων στην Αράχωβα, εκκοκκιστήρια βάμβακος στην Επαρχία Λιβαδειάς κλπ) θα δημιουργήσει προβλήματα ως προς την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία και την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας.
Καταλήγοντας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω παρατηρήσεις πριν οριστικοποιήσετε την αναδιάρθρωση του Οργανισμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστός ο δρόμος στον Μπράλο Φθιώτιδας από ανατροπή νταλίκας


Κλειστός παραμένει από τις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης, ο δρόμος Λαμίας - Άμφισσας, μετά από ανατροπή νταλίκας λίγο πριν από την διασταύρωση του Σκαμνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βαρύ όχημα ήταν φορτωμένο με σκράπς (παλιοσίδερα). Ο οδηγός της νταλίκας κατεβαίνοντας τις στροφές του Μπράλου, από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός οδοστρώματος και στη συνέχεια να αναποδογυρίσει μέσα στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κάνοντας εκτροπή των οχημάτων μέσα από το χωρίο Σκαμνός και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα.

  lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί πουλούσαν τα φορολογικά μας στοιχεία.

Ομάδα οκτώ υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιείται από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα ντόμινο υποκλοπών προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων. Και οι τρεις περιπτώσεις ...


κατοχής των ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών, που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν κοινά στοιχεία, τα οποία «δείχνουν» συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά και υπαλλήλους.

Οι δράστες των υποκλοπών έχουν θησαυρίσει βγάζοντας στο σφυρί το σύνολο των στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, και στις τρεις περιπτώσεις υποκλοπών οι βάσεις δεδομένων έχουν το ίδιο format και data, ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην «πηγή» της διαρροής μέσα από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις εφορίες.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρούν πως η υπόθεση που ουσιαστικά άνοιξε την «πόρτα» των ερευνών δεν είναι άλλη από αυτή του 35χρονου διαφημιστή ο οποίος είχε συλληφθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, καθώς είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο τα φορολογικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των ερευνών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να συλλάβουν κι έναν 49χρονο επιχειρηματία που επίσης είχε στην κατοχή του στοιχεία, ακριβώς ίδια με αυτά που είχε βγάλει στο σφυρί ο 35χρονος διαφημιστής.

Ωστόσο το αποκορύφωμα ήταν η αποκάλυψη της «εταιρείας μάρκετινγκ» στη Δάφνη, η οποία είχε 65.000.000 στοιχεία που αφορούσαν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων φορολογουμένων. Μάλιστα αυτή η τελευταία βάση δεδομένων είναι τόσο ολοκληρωμένη που συμπεριλαμβάνει ακόμη και το ΕΤΑΚ του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, με σημειώσεις για το ποιος το έχει πληρώσει και ποιος το οφείλει ακόμα. Επίσης οι υπεύθυνοι της «εταιρείας μάρκετινγκ» στη Δάφνη είχαν στην κατοχή τους το Ε9 αλλά και το Ε1 όλων των φορολογουμένων, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη φορολογική ικανότητα ή τις εκκρεμότητες όλων των πολιτών.

Λίστα αναμονής για την αγορά και με... ευκολίες πληρωμής

Η «εταιρεία μάρκετινγκ» στη Δάφνη χρέωνε το ποσό των 4.000 ευρώ για το «πακέτο» των στοιχείων με φορολογική κατάσταση, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κινητό και σταθερό, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και αριθμό πλαισίου μηχανής, αλλά και τις οφειλές προς το Δημόσιο για 1.000 Ελληνες φορολογουμένους. Βέβαια οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν και... ευκολίες πληρωμής διαθέτοντας το «πακέτο» ακόμα και με δόσεις, ενώ πρόσφεραν και τη φτηνή επιλογή των 1.500 ευρώ για τα στοιχεία εκατό Ελλήνων φορολογουμένων. Οπως εκτιμάται από τους αστυνομικούς, οι υπεύθυνοι έβαζαν κάθε χρόνο στην τσέπη τους το ποσό των 4.000.000 ευρώ!

Οι ενδιαφερόμενοι και αγοραστές αυτών των στοιχείων είναι εισπρακτικές εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό τραπεζών, ενεχυροδανειστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και ιδιώτες. Κανείς δηλαδή δεν γνωρίζει πού έχουν καταλήξει τα στοιχεία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού και ποιοι τα διαχειρίζονται. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εν λόγω εταιρείας είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο, όπου διαφήμιζαν την… πραμάτεια τους, δηλαδή τα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, ακόμα και τιμοκατάλογο για την αγορά αυτών, μέρους ή του συνόλου των αρχείων!

Οπως αποδείχτηκε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πελατολόγιο που διατηρούσε η εταιρεία της Δάφνης έφτανε τους 30.000 τίτλους εταιρειών και φυσικών προσώπων. Ολοι αυτοί είτε είχαν αγοράσει και συνέχιζαν να εμπλουτίζουν το αρχείο τους με τα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων είτε είχαν μπει στη λίστα αναμονής για καινούργια αγορά στοιχείων.

πηγή:Espressonews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη δύο γυναικών για κλοπή στο Σχηματάρι



Μεσολόγγι:Συλλήψεις τριών γυναικών για κλοπή
 
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές για κλοπή από οικία
στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Αναζητούνται δύο (2) ακόμη γυναίκες συνεργοί τους

Συνελήφθησαν, χθες (09-01-2013) το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, δύο (2) ημεδαπές ROMA, ηλικίας 35 και 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή από οικία, την οποία διέπραξαν μαζί με δύο (2) ακόμη ημεδαπές ROMA, που αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τέσσερις ημεδαπές ROMA, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, σε οικία ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής στο Σχηματάρι, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας (500) περίπου ευρώ, πλην όμως κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια της οικίας η οποία ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις δύο εκ των τεσσάρων δράστιδων, ενώ ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους, οι οποίες είχαν διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε σακίδιο που έφερε η 31χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία που είχαν μόλις αφαιρεθεί από την ανωτέρω οικία, πλην των κοσμημάτων, τα οποία και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχώρηση - βόμβα του Χρήστου Αηδόνη από το ΠΑΣΟΚ


 
 

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, με σημείο αιχμής τη διαφωνία του για τον χειρισμό της υπόθεσης με την λίστα Λαγκάρντ, αλλά με αιτία τη συνολική διαφωνία του για σειρά ενεργειών και επιλογών του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο, όπως και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι η διαχείριση που έκαναν με την λίστα Λαγκάρντ συνέβαλαν στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει τη θλίψη και την  απογοήτευσή του για την «προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Αηδόνης, που βρίσκεται κοντά στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση στη γενική της πολιτική κατεύθυνση, αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα στηρίξει «περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς  και πρόσωπα που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χρήστου Αηδόνη προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων                         

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης από όλα τα κόμματα  του «σκανδάλου» της  λίστας «Λαγκάρντ», σκιάζει ακόμη περισσότερο την ήδη καταρρακωμένη πολιτική ζωή του τόπου και κλονίζει την αξιοπιστία μας, απέναντι σε ένα λαό που υποφέρει.

\Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα αντιμέτωπος με αντίστοιχες υποθέσεις, στην αρχή της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, διαφώνησα με το ισχύον καθεστώς, που επιτρέπει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά δίνει και την δυνατότητα σε πολιτικές πλειοψηφίες, να «στρογγυλεύουν» ευθύνες, στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ακόμη έχω  δηλώσει  στο πρόσφατο παρελθόν και σίγουρα πριν από την εμφάνιση των  στοιχείων σχετικά με την διαφαινόμενη απάλειψη ονομάτων απο την λίστα «Λαγκάρντ», πως η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τους υπουργούς  οικονομικών συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.

Τότε, έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά η σχετική μου τοποθέτηση και να αναχθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ως ελάσσονος σημασίας ζήτημα.

Δυστυχώς σήμερα αποτελεί το μείζον ζήτημα για την χώρα.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν  να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών  προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.

Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών απο την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.

Είχα την ψευδαίσθηση, οτι αυτές τις ευθύνες  θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ´επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος.

Η Δημοκρατία μας απέδειξε για μία ακόμη φορά, στις πρόσφατες εκλογές, πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δεν δέχομαι, πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ολισθήσει εκ νέου και να πορευτεί και με άλλα ενοχικά σύνδρομα, πέρα αυτών που του φορτώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιούμαι.

Νιώθω υπερήφανος που βρέθηκα εδώ και 35 χρόνια  σε μία  πολιτική διαδρομή της παράταξης που συνδέθηκε με την δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συμφιλίωση και απελευθέρωση και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό συγκάλυψης ευθυνών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό απαξίωσης του πολιτικού και  θεσμικού μου ρόλου και του κοινοβουλευτικού μου λειτουργήματος.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό που πλέον δεν παράγει πολιτικές ανακούφισης του λαού, αλλά λειτουργεί με γνώμονα τα αρχηγικά συμφέροντα επιβίωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό πολιτικού κανιβαλισμού.

Εξ´ άλλου η σκιά της μη αξιοποίησης της λίστας «Λαγκάρντ» θα βαραίνει πάντα, όσους  είχαν την ευθύνη της διαχείρισης.

Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν θα στηρίξω όμως περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς  και πρόσωπα που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης.

Σήμερα, η κοινωνία που πλήττεται, ζητά άμεσες δράσεις ανάκαμψης και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ πολιτικές, αξίες και ιδανικά που θα είναι μόνο ελπιδοφόρα για την Ελλάδα μας».

Θλιβερό και παράδοξο λέει το ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Χρήστου Αηδόνη το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Σύλληψη για ανθρωποκτονία σε τροχαίο ατύχημα


Φωτογραφία για Κορινθία: Εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε ανθρωποκτονία και ληστείες
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Συνελήφθη, χθες (09-01-2013) το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 15-05-2007 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την 22-01-2003 το πρωί, στην 8η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας - Βόλου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο βουλευτής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος που είπε στη Βουλή: «Οι βίλες Αμαλία και Κάλλας θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει»

Είναι βουλευτής Κοζάνης, πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ. Πήρε το λόγο χθες στη Βουλή, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Πατησίων Βίλα Κάλλας και χαρακτήρισε τους χώρους που βρίσκονται υπό κατάληψη «Δομές αλληλεγγύης» και «πολιτιστικά κέντρα».
«Έγινε επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο της κατάληψης «Σκαραμαγκά. Είναι κτίρια παρατημένα από το ελληνικό κράτος. Είναι χώροι που γίνονται μαθήματα, προβολές, είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα, και μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή τους γιατί είναι συντηρητικοί», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.
«Αυτά όμως σας πειράζουν και ειδικά τον κ. Δένδια με τη φασίζουσα συμπεριφορά του, γιατί είναι οι δομές που δημιουργούν ένα πλέγμα στην κοινωνία. Είναι αυτό που θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει, που θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή. Αυτές, οι δομές αλληλεγγύης», τόνισε και πρόσθεσε.
«Όταν Νεοδημοκράτες σκότωσαν τον Τεμπονέρα, έγινε κανένα 'ντου' σε όλες τις τοπικές. Σίγουρα θα υπήρχαν ρόπαλα και σημαίες-καλάμια. Μπορεί να χρησιμοποιούνταν σαν φυσοκάλαμα να πετούσαν τίποτα δηλητηριώδη βελάκια», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιός είναι
Ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος είναι τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ.
«Με την υποψηφιότητα μου, μέσω του ρεαλιστικού και ανθρωποκεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύω στην ενεργοποίηση της γενιάς μου, που είναι η πλέον εκπαιδευμένη και τεχνικά καταρτισμένη,ώστε να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Σύνθημα μας: οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους! Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα.
Είμαι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς» δήλωσε μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.
Ο «αρειανός» από την Καστοριά
Καστοριανός αριστερός βουλευτής! Κάποιοι στην πόλη της Καστοριάς το θεωρούσαν ανέκδοτο, αλλά έγινε πραγματικότητα. Ο 32χρονος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, τεχνικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, αποδέχθηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές χωρίς ωστόσο να περιμένει ότι θα καθίσει και στα βουλευτικά έδρανα.
«Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος. Στην πρώτη του συνέντευξη ως βουλευτής πλέον, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη του, τον Αρη, δηλώνοντας ότι είναι μέλος με αριθμό μητρώου 691.
Στο ερώτημα πώς βρέθηκε από την «κερκίδα στη Βουλή» απάντησε πως είναι η πρώτη φορά που ψήφισε, καθώς απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες. Οπως ο ίδιος λέει, από μαχητής της κερκίδας θα γίνει και μαχητής βουλευτής, δηλώνοντας πως από τη Βουλή θα βοηθήσει όσο μπορεί την ελληνική κοινωνία και τον νομό Καστοριάς αλλά και την «αγαπημένη του οικογένεια που είναι ο Αρης».
Τσακώθηκε με τον Γρηγόρη Ψαριανό
Στη Βουλή, πλέον, πρόσφατα παραλίγο να πιαστεί στα χέρια μέσα στο καφενείο της Βουλής με τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό (ΔΗΜΑΡ).
«Γιατί αποχωρήσατε από την ψηφοφορία, αφού εσείς θέσατε το θέμα;» ρώτησε με έντονο ύφος ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Μνημόνιο 3 για να πάρει την απάντηση:
«Δεν κοιτάς τα χάλια σου, ρε ξεφτίλα, που θα μας κάνεις και παρατηρήσεις!» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος ενώ κινήθηκε απειλητικά προς τον Γρηγόρη Ψαριανό.
«Ο κόσμος ψήφισε παραμονή στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη», απάντησε ο κ. Ψαριανός,με «γαλλικά» συνοδευόμενα για το συνάδελφό του, για να πάρει μια ακόμη απάντηση στο ύδιο ύφος από τον οξύθυμο Καστοριανό: «Άντε ρε ξεφτίλες, μιλάτε και σεις!».
«Ποιος είναι αυτός ο καραγκιόζης;» ρώτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νταβλούρος.
«Τι έγινε κύριε Ψαριανέ, γιατί αρπαχτήκατε;» ρώτησαν και οι δημιοσιογράφοι.
«Άλλο να διαφωνείς πολιτικά κι άλλο να είσαι κωλ....δο» απάντησε για το συνάδελφό του ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Είχε πάει με το Estelle στη Γάζα
Την άποψη ότι οι αγώνες του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ειρήνη, διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος συμμετείχε προ μηνών στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle, με προορισμό τη Γάζα.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως είναι καθήκον του να στηρίζει κάθε δίκαιο αγώνα «όπως του λαού της Παλαιστίνης», και πως «πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ» αλλά και για να «στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
«Με τον ίδιο τρόπο που χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πλάι στον Παλαιστινιακό, βρίσκομαι κι εγώ παρών στους αγώνες του λαού της πόλης μας, όπως στο πλάι σας βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κάθε προοδευτικός πολίτης» δήλωσε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και καταλήγει: «Όλοι μαζί, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα σε κάθε μέτωπο, μέχρι την ανατροπή των καταπιεστικών καθεστώτων, και την λευτεριά και φιλία των λαών. Η ζεστασιά της αλληλεγγύης των κοινωνιών και των λαών είναι η μόνη που μπορεί να λιώσει τους πάγους των μνημονίων και των αποκλεισμών».
Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle και συνελήφθησαν από Ισραηλινές δυνάμεις. Το ιστιοφόρο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Εκανε παρέμβαση στα αστυνομικά μπλόκα
Ο κ. Διαμαντόπουλος συμμετείχε με άλλους βουλευτές του κόμματος στην «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα», όπως έγραψε το left.gr.
Στο άρθρο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Kλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».
Στην ανακοίνωσή του τότε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει ως πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά την «ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε... αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας» λέγοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου» επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει» σημειώνεται.
Επίσης επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) «επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν».
Οικολόγος και ποδηλατόφιλος
Οπως μαθαίνουμε από τα τοπικά σάιτ της Καστοριάς ο κ. Διαμαντόπουλος αρχικά έκανε αίτηση για να μη πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο, όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον συμβούλεψαν ότι το όχημα είναι απαραίτητο στη Αθήνα γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει να μετέχει σε πολλές δραστηριότητες στην Αττική (κινητοποίηση πολιτών, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ή ακόμη για να προλάβει τελευταία στιγμή το αεροπλάνο για Καστοριά).
Αντί λοιπόν να πληρώνει Ταξί για όλες τις μετακινήσεις, αποφάσισε να μπει στην κλήρωση, όπου του έτυχε ένα Mercedes Ε 250 που όμως το αντάλλαξε με το μικρότερο που υπήρχε διαθέσιμο, ένα VOLVO 1600 κυβικά, το οποίο θα το έχει στο πάρκινγκ της Βουλής και θα το κυκλοφορεί όταν χρειάζεται.
Μάλιστα πήγε να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις πολιτών, στα διόδια των Αφιδνών, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται για τις καθημερινές μετακινήσεις τους να πληρώνουν συνεχώς διόδια.
Ο κ. Διαμαντόπουλος αυτές τις ημέρες ψάχνει να νοικιάσει σπίτι κοντά στη Βουλή, για να μετακινείται με τα πόδια.
Είναι βέβαια γνωστό στους Καστοριανούς ότι τα αγαπημένα του μεταφορικά μέσα είναι το ποδήλατο και το 2CV, είναι μάλιστα ενεργό μέλος του συλλόγου Φίλοι του 2CV.
Δεν πήγε στην επίσκεψη του Πατριάρχη
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Διαμαντόπουλος δεν έδωσε το παρόν κατά την τετραήμερη πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς εκείνες τις ημέρες πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως λοιπόν συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της επαρχίας του κόμματος, συμμετείχε και ο κ. Διαμαντόπουλος.
Όσον αφορά τις δεξιώσεις που πραγματοποιήθηκαν, το κόμμα αποφάσισε να απέχει για ευνόητους λόγους και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Διαμαντόπουλος «Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα για τις δεξιώσεις. Από όσο ξέρω, έχουν σημειωθεί και κάποια επεισόδια στην Περιφέρεια για αυτό το θέμα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση για το Νεκροταφείο Θήβας




Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2005 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2013 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής).
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βίλα έχει τη δική της ιστορία: Πως από 2ο Γυμνάσιο Αρρένων έγινε κατάληψη


Ποια είναι η ιστορία του κτιρίου που έγινε γνωστό ως "Βίλα Αμαλία" και τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας. Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων που προσανατολίζεται στο να γίνει και πάλι η "Βίλα", σχολείο (Pics + Vid)
Ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης και πολλοί άλλοι, αποφοίτησαν από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Επί σειρά ετών, το Γυμνάσιο στεγάστηκε στο κτίριο που έγινε γνωστό τοις πάσι σαν "Βίλα Αμαλία".
Το κτίριο στη  συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών που οικοδομήθηκε το 1862, φιλοξενούσε για 41 χρόνια το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Από τις αίθουσες του πέρασαν πολλοί άνδρες που στιγμάτισαν με τον δικό του τρόπο ο καθένας την ιστορία της χώρας. Το Γυμνάσιο λειτούργησε για πρώτη φορά στην Πλάκα, στο κέντρο της Αθήνας.
Στις αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενήθηκε στο κτίριο του πρώην Βασιλικού Τυπογραφείου στη Σταδίου, για να μεταστεγαστεί το 1932 και ως το 1973 στην περίτεχνη Βίλα Αμαλία.
Η ιστορία ενός πολύπαθου κτιρίου
Το κτίριο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και φημολογείται ότι οικοδομήθηκε σε προσχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ.
Το 1975, αφού είχε γίνει η μεταστέγαση του σχολείου, η Βίλα απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και περιήλθε στην κυριότητα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Το 1990 καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές.
Λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί από τους ίδιους ανθρώπους η κατάληψη εγκαταλελειμμένου κτιρίου (ιδρύματος Ωνάση) στη λεωφόρο Αμαλίας 56 το οποίο εκκενώθηκε σύντομα μετά από επέμβαση της αστυνομίας.
Από τη συγκεκριμένη λεωφόρο προέκυψε και το όνομα της κατάληψης. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως κατάληψη στέγης, χώρος ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης και πολιτικής δράσης, ενώ μέσα σε αυτή λειτούργησε καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη, μουσικό στούντιο κ.α.
Συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και πολιτικές  δραστηριότητες - εκδηλώσεις έγιναν στο εσωτερικό της κατάληψης και όχι μόνο, ενώ πολλές φορές επεκτείνονταν στη γειτονιά τις κατάληψης, σε πλατείες και λοιπούς δημόσιους χώρους.
Το Μάιο του '08, πραγματοποιήθηκε διπλή εμπρηστική επίθεση στη "Βίλα", με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες υλικές ζημιές.
Η Βίλα Αμαλία παρέμεινε υπό κατάληψη 22 χρόνια μέχρι που παρενέβη η αστυνομία και εκδίωξε τους καταληψίες τα ξημερώματα της Πέμπτης, 20/12/2012.
Σήμερα το κτίριο ανήκει στον δήμο Αθηναίων, ωστόσο δεν είναι σαφές από πότε. Πάντως, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, το κτίριο ανήκε στον ΟΣΚ σίγουρα ως το 1998.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο  πρόεδρος των αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Αρρένων, επιχειρηματίας, Νίκος Βερροιόπουλος, δηλώνει:
"Κακώς το κτίριο αποκαλείται Βίλα Αμαλία, καθώς πρόκειται για ονομασία που του έδωσαν οι καταληψίες τη δεκαετία του ’90. Είχε προηγηθεί η κατάληψη εγκαταλειμμένου κτιρίου στη λεωφόρο Αμαλίας, που κράτησε λίγο. Φεύγοντας από εκεί, οι καταληψίες βρήκαν ελεύθερο το συγκεκριμένο κτίριο, το κατέλαβαν και του έδωσαν τη συγκεκριμένη ονομασία".
Ο ίδιος προσθέτει ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για δύο κτίρια, που μοιράζονται κοινή αυλή και αποτέλεσαν επαύλεις των οικογενειών Ράλλη και Αργυρόπουλου.
Η έπαυλη Αργυρόπουλου, ακριβώς στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν (η γνωστή σήμερα ως Βίλα Αμαλία, όπου στεγάστηκε και το 2ο Γυμνάσιο) αποτέλεσε την κατοικία του πρεσβευτή Περικλή Αργυρόπουλου, ενώ η έπαυλη Ράλλη, στην πίσω πλευρά της άλλης, κατά μία εκδοχή αποτέλεσε την κατοικία του πρωθυπουργού της κατοχικής κυβέρνησης, Ιωάννη Ράλλη.
Δείτε το αφιέρωμα της ΕΡΤ στο 20 Γυμνάσιο, με τους διάσημους αποφοίτους του να μιλάνε για αυτό.

Βίλα Αμαλία από fon1972
  Τι λέει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για τη "Βίλα"
Τα μαθητικά του χρόνια στη Βίλα Αμαλία θυμάται ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Ο γνωστός στιχουργός αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων το 1953 έχοντας ως συμμαθητές του τον Αγγελόπουλο, τον Φασιανό και τον Γιανναρά.
"Το σχολείο πέρασε μέρες μεγάλης ευρωστίας και δόξας, όταν είχε γυμνασιάρχη από το 1947 τον θεολόγο Πάνο Πάτρα. Παρότι θεολόγος και συντηρητικός πολιτικά – απόδειξη ότι ο γιος του, Λουκάς Πάτρας, ήταν υπουργός της Χούντας- στήριξε το σχολείο πολύ δυνατά από άποψη πειθαρχίας και κατάφερε να βγάλει μαθητές με μεγάλες αξίες και μεγάλη δύναμη", εξηγεί.
"Το σχολείο είχε πολύ μικρή αυλή και οι μαθητές κάναμε γυμναστική στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην οδό Μαυροματαίων.
Πολύ κοντά στο κτίριο βρισκόταν η πλατεία Βικτωρίας, όπου συχνάζαμε τότε" θυμάται ο Λ. Παπαδόπουλος και προσθέτει:
"Εκείνες οι εποχές ήταν πολύ δύσκολες, με τεράστια φτώχεια και στα παιδιά, για να επιζήσουμε, μας έδιναν κάθε πρωί στο σχολείο γάλα με κακάο και σταφιδόψωμο".
Οι απόφοιτοι του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Βερροιόπουλος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ελπίζουν στο μέλλον το κτίριο να ξαναστεγάσει το 2ο Γυμνάσιο ενώ αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη συγκέντρωση των αποφοίτων, ώστε να διατυπώσουν προτάσεις για το μέλλον της Βίλας Αμαλία.
Αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων με 15 έργα, ύψους 35 εκατ. ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η βίλα Αμαλία θα γίνει σχολείο δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων
Την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του δήμου Αθηναίων, με την ένταξη καταρχήν 15 έργων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, κήρυξαν άλλωστε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Ι. Σγουρός.
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα αφετηρία για την Αθήνα με αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής για την πόλη.
Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, "τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διαχείριση - συγκομιδή απορριμμάτων, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει, κατασκευή δυο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών σε Κυψέλη και Κεραμεικό, ανάπλαση της πλατείας Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Πάφου (επίσης στο 6ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή δυο Κέντρων Υγείας στην Κυψέλη και στην οδό Σαρανταπόρου (στο 5ο Διαμέρισμα), ανακατασκευή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου και μελέτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας".
Πηγή βίντεο: Ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Λεβαδειακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα»


 
Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στον Λεβαδειακό ζήτησε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από τους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Όπως κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση έτσι κι αυτή στη Λειβαδιά έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ο οποίος γίνεται μεγαλύτερος εάν συνυπολογίσουμε και τις απουσίες που θα έχουν οι ερυθρόλευκοι.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλοντας να έχει τους παίκτες του απόλυτα συγκεντρωμένους στο παιχνίδι πρωταθλήματος τους συνομίλησε στην σημερινή προπόνηση και τους ζήτησε μεγάλη προσοχή καθώς αντιμετωπίζουν έναν επικίνδυνο αντίπαλο.
«Ο Λεβαδειακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα» ανέφερε ο πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του και τους ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να αποφύγουν τα λάθη που μπορούν να κοστίσουν.
Άλλωστε ο Λεβαδειακός φάνηκε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη αυτά και στο τελευταίο του παιχνίδι, αυτό με τον Παναθηναϊκό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τα χιόνια άρχισαν οι βροχές - Καταιγίδες το βράδυ σε όλη τη χώρα

Σταμάτησαν τα χιόνια κι άρχισαν οι βροχές - Καταιγίδες το βράδυ σε όλη τη χώρα

Κρύα και βροχερή προβλέπεται η μέρα, αφού σήμερα Πέμπτη, θα σημειωθεί παγετός νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και στα βόρεια της χώρας, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά της χώρας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κενό 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του Πέτρου Δούκα -Κλήθηκε για εξηγήσεις

Ο Πέτρος Δούκας «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ

Ενα κενό ύψους 1.000.000 ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί ελεγκτές στο πόθεν έσχες του Πέτρου Δούκα και ο πρώην υπουργός θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα για να δώσει εξηγήσεις.
Στην δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης για το 2010 ο πρώην υπουργός εμφάνισε τραπεζικές καταθέσεις που έφταναν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο στο πόθεν έσχες του 2009 ο κ. Δούκας είχε δηλώσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.
Η διαφορά του ενός εκατομμυρίου προκάλεσε τις υποψίες των ορκωτών ελεγκτών της επιτροπής με αποτέλεσμα να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό. Ο κ. Δούκας προσκόμισε παραστατικά χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού όπου εμφανίζονται τα χρήματα που «απουσίαζαν», και τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι «μάλλον ξέχασε να τα δηλώσει». Γι αυτό ο κ. Δούκας θα κληθεί να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις τις επόμενες είκοσι ημέρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργούνται πάνω από 62.000 θέσεις εργασίας


Παρουσιάζεται το Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το σχέδιο ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στόχος είναι να ωφεληθούν από το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 20 δράσεις, πάνω από 62.000 άτομα.

Τα προγράμματα που θα περιληφθούν στο σχέδιο αφορούν στην επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους, την υποστήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας των νέων, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δράσεις κοινωνικής φροντίδας και την κοινωνική εργασία στον πολιτισμό.

Απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 35 ετών, και περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για πέντε μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος μαθητείας να προχωρήσουν σε κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα κόβεται το ρεύμα-Πληρωμή λογαριασμών με δόσεις

Τέλος στις διακοπές ηλεκτροδότησης στις αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και..
την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος μέσα από δόσεις, είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Το κείμενο του ετοιμάστηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εστάλη στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να τον θέσει σε ισχύ με υπουργική απόφαση.
Μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης στους ευάλωτους καταναλωτές, τη δυνατότητα ειδικών διακανονισμών για την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, ενώ δίνει στους προμηθευτές την ευχέρεια να κάνουν ειδικές τιμές για τις καταναλώσεις που γίνονται σε ώρες μέσα στο 24ωρο αλλά και σε εργάσιμες και μη εργάσιμες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας:

1. Διακρίνει τις κατηγορίες των πελατών σε Οικιακούς και μη Οικιακούς και περαιτέρω σε Μικρούς και Μεγάλους. Στους Mικρούς ανήκουν οι οικιακοί ανεξαρτήτου παροχής και οι μη οικιακοί με παροχή έως 25 kVA. Καθιερώνεται και η κατηγορία των ευάλωτων πελατών.

2. Για τους Μικρούς Πελάτες, προβλέπει την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης προμήθειας να είναι ένα έτος. Ορίζει πως η εγγύηση που πρέπει να δίνουν οι Μικροί Πελάτες δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο διαδοχικούς λογαριασμούς και οι λογαριασμοί μπορούν να εκδίδονται ανά δύο μήνες κατά ανώτατο όριο.

3. Οι εταιρίες προμήθειας, σύμφωνα με τον Κώδικα, διατηρούν υποχρεωτικά Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών.

4. Καθορίζονται, μέσα από τα άρθρα και τις διατάξεις του, με σαφήνεια και διαφάνεια οι συμβατικές και οι προ- συμβατικές υποχρεώσεις των πελατών και προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

5. Για τους μικρούς πελάτες, ορίζει την προθεσμία πληρωμής των λογαριασμών στις 20 μέρες από την ημέρα αποστολής τους. Αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μεταφέρεται στον επόμενο. Αν ούτε τότε δεν εξοφληθεί ο προμηθευτής κάνει αίτηση απενεργοποίησης της παροχής και την κοινοποιεί στον πελάτη. Αν δεν εξοφληθεί σε 10 μέρες τότε κόβεται και καταγγέλλεται η σύμβαση.

6. Προβλέπει τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών με ειδικές δόσεις.

7. Δίνει τη δυνατότητα ειδικών τιμών ανάλογα με την ώρα και την ημέρα.

8. Για τους Ευάλωτους Πελάτες, ορίζεται ότι η προθεσμία εξόφλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 μέρες.

9. Στους Ευάλωτους Πελάτες δίνεται ειδική δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για το ρεύμα.

10. Για τους Ευάλωτους Πελάτες οι Προμηθευτές, σύμφωνα με τον Κώδικα, δεν θα δίνουν εντολή διακοπής ρεύματος το διάστημα Νοεμβρίου – Μαρτίου και Ιουλίου – Αυγούστου.

11. Για τους Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι Ευάλωτοι Πελάτες είναι όσοι πλήττονται από την ενεργειακή πενία (οικονομικά δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για ρεύμα), άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, άτομα άνω των 70 ετών κι εφόσον ζουν μόνοι τους ή με συνομήλικο, ΑΜΕΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Κουβέλη με το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ




Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου και Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα με... το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τους φόβους τους για το μέλλον της εταιρίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η απώλεια εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών, της αύξησης του φόρτου εργασίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον της εταιρίας αποδέχονται τις δελεαστικές προσφορές ανταγωνιστριών εταιριών του εξωτερικού για καλύτερες αμοιβές και πιο ασφαλές εργασιακό μέλλον.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι η ΕΑΒ είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με δυναμική προοπτική για το μέλλον. Όλα τα στοιχεία, πρόσθεσε, δείχνουν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και στη χώρα μας αφού, όπως είπε, συμμετέχει ισότιμα και με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα και έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει νέους επιστήμονες που θα συνεχίσουν και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της. Η διάσωση και η διασφάλιση καλύτερων όρων λειτουργίας και ανταγωνιστικότητας για την ΕΑΒ δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενός Υπουργείου αλλά συνολικά της διακυβέρνησης και αυτό θα γίνει σαφές από την ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι:

- θα τεθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα της εξαίρεσης των εργαζομένων της ΕΑΒ από το Ενιαίο Μισθολόγιο λόγω του ότι αυτοί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στελεχωθεί με επιπλέον τεχνικό προσωπικό η εταιρεία ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά της τεχνογνωσίας από το εναπομείναν έμπειρο προσωπικό στους νεότερους και να μην χαθεί η πολύτιμη αυτή περιουσία της ΕΑΒ

- άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην επιλογή νέας διοίκησης για την εταιρία

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλούν αμφιβολίες για την βιωσιμότητά της και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΕΑΒ ως βαριάς βιομηχανίας για την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

" FAUST" από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
«FAUST»
 ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΣΟΚΟΥΡΟΦ 
                
Ο Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Σοκούροφ , καταπιάνεται για μια ακόμη φορά με την δυνατότητα της εξουσίας να καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων και να διαφθείρει συνειδήσεις.

Στον «Φάουστ» ο διάβολος χρησιμοποιεί την εξουσία που διαθέτει για να ελέγξει τη ψυχή του κεντρικού ήρωα. Ο Φάουστ είναι ένας διανοούμενος  που διαφωνεί κάθετα με τη αρνητική στάση της Εκκλησίας απέναντι στις επιστήμες. Ο διάβολος εκμεταλλεύεται τη δίψα του Φάουστ να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα  που τον απασχολούν,  προσφέροντας του τη γνώση. Το αντάλλαγμα όμως είναι να πουλήσει την ψυχή του σε εκείνον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  9.00 ΜΜ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης...


Τις υποθέσεις των Γιώργου Βουλγαράκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιάννου Παπαντωνίου, των οποίων τα ονόματα των συζύγων τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ εξέτασε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Για...

τον κ. Βουλγαράκη, του οποίου η σύζυγος Αικατερίνη Πελέκη εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ, η επιτροπή πήρε την απόφαση να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για ψευδή υποβολή πόθεν έσχες, καθώς έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, που το όνομα της συζύγου του Γκρατσιέλα Γκρόλο περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, παραπέμπεται επίσης στη Δικαιοσύνη, αν και οι εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή κρίθηκαν επαρκείς.

Τέλος, όσον αφορά τον κ. Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος Ρούλα Κουράκου φέρεται επίσης να διατηρούσε λογαριασμό στην ελβετική ΗSBC, η εξέταση της υπόθεσής του ανεβλήθη, καθώς, παρά το γεγονός ότι του απολογητικό του υπόμνημα βρίσκεται εδώ και μέρες στη Βουλή, δεν είχε έρθει σε γνώση δύο μελών της επιτροπής...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ