Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Συννεφιασμένη Κυριακή προβλέπεται για αύριο, αφού προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ομίχλη τοπικά μέχρι και το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική στερεά και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταση στις φυλακές Δομοκού - Μαχαίρωσαν αλλοδαπό κρατούμενο

Ένταση στις φυλακές Δομοκού - Μαχαίρωσαν αλλοδαπό κρατούμενο

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στις φυλακές Δομοκού, όταν δύο αλλοδαποί κρατούμενοι ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός.
Οι δράστες αλβανικής καταγωγής, ήρθαν σε αντιπαράθεση για άγνωστο λόγο και μάλιστα χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν με τον ένα να είναι πιο σοβαρά αφού μαχαιρώθηκε στο θώρακα.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικοι πουλούσαν χρυσαφικά συγγενών σε ενεχυροδανειστήρια..

-Σέρρες-
  • Η συνολική αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 82.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν οι ανήλικοι ανήλθε μόλις σε 4.000 ευρώ.
Χρυσαφικά συγγενών του έκλεβε ανήλικος με την προτροπή τεσσάρων άλλων ανηλίκων, από 13 έως 17 ετών, οι οποίοι τα πουλούσαν σε...δύο ενεχυροδανειστήρια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν μετά από καταγγελία μεσήλικου ζευγαριού, για σταδιακή απώλεια των κοσμημάτων από το σπίτι τους, ξεκίνησαν, διακριτικά, τον περασμένο Νοέμβριο, αστυνομικές έρευνες.

Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από έρευνες δύο μηνών, από την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ένας 14χρονος, με την προτροπή των υπολοίπων τεσσάρων ανηλίκων, αφαιρούσε σταδιακά, από συγγενικά του πρόσωπα, χρυσαφικά, τα οποία τους τα παρέδιδε έναντι πενιχρής αμοιβής. Στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι, πουλούσαν τα χρυσαφικά σε ενεχυροδανειστήρια που οι κάτοχοί τους είχαν γνώση των πράξεων των ανηλίκων.

Η συνολική αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 82.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν οι ανήλικοι ανήλθε μόλις σε 4.000 ευρώ.

Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για αφαίρεση, κλοπή κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ εναντίον των ιδιοκτητών και ενός υπαλλήλου των ενεχυροδανειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε αστυνομική έρευνα στα σπίτια των ανηλίκων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός χρυσαφικών που αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών
greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ...


Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού...
και τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, καθώς και με τους δημάρχους Φωκίδας και Φθιώτιδας για τον αποχιονισμό των δρόμων...

Αφορμή,τα όσα έγιναν κατά την περίοδο των εορτών και το γεγονός ότι το χιονοδρομικό άνοιξε μόνο τον δρόμο προς την Αράχωβα, αφήνοντας «εγκλωβισμένες» τις άλλες περιοχές του Παρνασσού που περίμεναν πως και πως αυτές τις ημέρες για να δουν κίνηση στον τόπο τους.
Η κυρία Γαζή μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση της διοίκησης του χιονοδρομικού, σε βάρος του Πολύδροσου από την πλευρά της Φωκίδας και της Αμφίκλειας από την πλευρά της Φθιώτιδας και απείλησε με προσφυγή στον εισαγγελέα προκειμένου να τηρηθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει το χιονοδρομικό με τον εργολάβο για την διάνοιξη όλων των δρόμων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη πριν την πλαστική και με άλλο χρώμα μαλλιά!



Η αλήθεια είναι ότι έκανε προσπάθειες για να βελτιώσει την εμφάνισή της και να γίνει η ωραία κυρία που βλέπουμε σήμερα στις οθόνες μας.Ναι…
μας αρέσει η σημερινή της εικόνα.

Οι αλλαγές έπιασαν τόπο!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας

Αποτελεσματα Α' Βοιωτιας
16η Αγωνιστικη

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ   2-1
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ- ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ  3-0
ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ  7-0 
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ  ΔΙΣΤΟΜΟΥ  0-6
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ  4-0 
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΕΝΩΣΗ  ΑΣΑ  0-2
ΑΕΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ   1-0
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 0-1

η Βαθμολογια της Α' Βοιωτιας
σε 16 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                    40
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                               36
3. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ                          34
4. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ         32
5. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                      31
6. ΑΟ ΘΗΒΑ                                       29
7. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  28*
8. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                        27
9. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                       23
10. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                         21
11. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                           20
12. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                         16
13.ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ           13
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                           4
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                            2
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                                1*

δυο δοκαρια ειχε η δοξα μουρικιου  στην Αγια Αννα
ο Παναγιωτης Μποτσης το γκολ του ΠΑΟΚ Κυριακιου
στο10' με απ' ευθειας εκτελεση φαουλ
προηγηθηκε στη θηβα ο Επαμεινωνδας στο 3' με τον Τζικα
ισοφαρισε στο 4' Γκαρανης σε 1-1
ο Κοντογωνης το δευτερο γκολ της Ενωσης στις Ερυθρες στο 50'
ο Ακης Τσουρας το τριτο γκολ του Κυριακιου
ο Δημητρης Τσακανικας το δευτερο γκολ της Θηβας
με απ' ευθειας εκτελεση κορνερ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Guardian: Η φωτογραφία του Έλληνα ιερέα κάνει τον γύρο του κόσμου

Μια φωτογραφία από το μετρό της Αθήνας κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ....
σχόλια θαυμασμού. Πρόκειται για την φωτογραφία που «τράβηξε» ο Ά. Μεσσήνης στο μετρό του σταθμού Λαρίσης και φιλοξενήθηκε «ψηλά» στις στήλες της εφημερίδας Guardian. Όπως βλέπετε ένας παπάς κάθεται δίπλα σε ανθρώπους – καθίσματα. Η αντίθεση των χρωμάτων, το κοινωνικό νόημα, η παράδοση δίνουν ένα άλλο νόημα στο στιγμιότυπο, που απαθανατίστηκε τόσο αυθόρμητα… Η φωτογραφία έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους χρήστες του διαδικτύου. *Το έργο του μετρό στο σταθμό Λαρίσης είναι δημιούργημα του Γιάννη Γαϊτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Guardian: Κάτω από τη φούστα του τσολιά!

Την ημέρα της χιονόπτωσης στην Αθήνα μια φωτογραφία που ελήφθη από το φωτογράφο Άρη Μεσσήνη έκανε μέσω της εφημερίδας Guardian το γύρο του κόσμου.

Ο βηματισμός του μέλους της προεδρικής φρουράς στο Σύνταγμα, απαθανατίστηκε υπό μάλλον περίεργη οπτική γωνία, στοιχείο το οποίο έκανε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα τη φωτογραφία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πάνω κάτω για 8,5 εκατ. πολίτες φέρνει το νέο φορολογικό

Τα πάνω κάτω για 8,5 εκατ. πολίτες φέρνει το νέο φορολογικό

Μεγάλες ανατροπές για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή με στόχο πρόσθετα έσοδα ύψους 2,307 δισ. ευρώ.
Τα πάνω κάτω έρχονται σε κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, αφορολόγητο, φοροαπαλλαγές και αποδείξεις, ενώ οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων, σε μία από τις ελάχιστες διατάξεις του νόμου που επιχειρούν χτύπημα στη φοροδιαφυγή.
Οι επιβαρύνσεις είναι σαφώς περισσότερες σε σχέση με τις όποιες ελαφρύνσεις απορρέουν από το νέο Φορολογικό ενώ μπαίνει φόρος από το πρώτο ευρώ για την φορολόγηση των ενοικίων, κατάργηση των σχεδόν όλων φοροαπαλλαγών και του αφορολόγητου για τα παιδιά.
Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 22% και τα εισοδήματα από 25.001 έως 42.000 ευρώ με συντελεστή 32% ενώ ανώτατος συντελεστής για τα εισοδήματα από 42.001 ευρώ και πάνω ανέρχεται σε 42%.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικό «πέναλτι» 22%.
Καταργούνται σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές ενώ διατηρείται αλλά είναι «ψαλιδισμένη» η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια και παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.
Με δύο κλιμάκια και από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναλυτικότερα τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ θα φορολογηθούν με φορολογικό συντελεστή 26% και από 50.001 ευρώ και πάνω με 33%.
Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ.
Από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται και τα ενοίκια. Έτσι για εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ ο συντελεστής φτάνει στο 10% και από 12.001 και πάνω στο 33%.
Το πολυτεκνικό επίδομα μειώνεται από 528 ευρώ το έτος ανά παιδί σε 450 ευρώ ανά παιδί με μηνιαία ενίσχυση επιπλέον 40 ή 50 ευρώ για κάθε τέκνο. Στο σύνολο τα χρήματα που εισπράττουν οι οικογένειες αυξάνονται εξαιτίας της μηνιαίας ενίσχυσης αλλά υπάρχουν σημαντικές απώλειες από την κατάργηση του αφορολόγητου για τα τέκνα.
Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιριών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%. Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:Αποτελέσματα κατάταξης της Δράσης 1.1 του Μέτρου 2.1.4.(Βιολογική Γεωργία) και Περίοδος ενστάσεων

 Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της
ΠΕ Ευρυτανίας γίνεται γνωστό ότι στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (οδός Διονυσίου Ζωγράφου 1 Καρπενήσι) έχει αναρτηθεί η αρχική (προσωρινή) κατάσταση δικαιούχων και απορριπτόμενων της Δράσης 1.1. «Βιολογική Γεωργία».
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις κατά της κατάταξης εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης δημοσιοποίησης ήτοι από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 στα γραφεία της Δ/νσης μας οδός Διονυσίου Ζωγράφου 1 Καρπενήσι, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή και να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Υπάλληλο κ. Μπογιαντζή Ιωάννη στο τηλέφωνο 2237080257 για περισσότερες πληροφορίες .
Τα αποτελέσματα κατάταξης είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr.
Επισημάνουμε ότι η οριστική κρίση γίνεται μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που ενδεχομένως θα υποβληθούν.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 2)

Preview: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 2)




Από την Λιβαδειά περνάει αυτή την αγωνιστική το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Αμπντούν να επιστρέφει στην ενδεκάδα τους και κατά πάσα πιθανότητα με έναν φορ αυτή τη φορά στο βασικό σχήμα, αντιμετωπίζουν τον αξιόμαχο Λεβαδειακό, που με τη σειρά του θέλει να κάνει... ζημιά και στον έτερο αιώνιο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:

Από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού (1-2) προέρχεται ο Λεβαδειακός που βρίσκεται σε καλή κατάσταση κι έχει αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το 4-0 του πρώτου γύρου στο Φάληρο αδικεί την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που θέλει να δώσει απάντηση απέναντι στον αήττητο Ολυμπιακό και με καλή ψυχολογία ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πέραν του Μεντί που έχει συμπληρώσει κάρτες, δεν υπάρχει άλλη απουσία.

Η 19μελής αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Ζαννιάς, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μαχαίρας, Ροτζέιρο, Μιλίεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου.

ΟΣΦΠ:

Στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Πίνο έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι με τη Βέροια (3-0) στο «Καραϊσκάκη», έχοντας δύο ασίστ και αρκετές καλές ενέργειες. Επόμενο εμπόδιο για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ο ανεβασμένος Λεβαδειακός στη Βοιωτία. Στη σύνθεσή του θα έχει και τον Αμπντούν που τέθηκε στην διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ (εκτός βρίσκονται οι Κάρολ, Σιόβας, Ιμπαγάσα).

Σύμφωνα με τις δοκιμές του Πορτογάλου τεχνικού αυτή την φορά οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν με έναν επιθετικό. Με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, στόπερ τους Κοντρέρας, Μανωλά, στον άξονα οι Μοδέστο, Μανιάτης, Γκρέκο, αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Μασάντο και στην επίθεση ο Τζεμπούρ ή ο Μήτρογλου.

Στο γήπεδο υπολογίζεται πως θα βρεθούν περίπου 3.000 φίλοι του Ολυμπιακού.

Η 19μελής αποστολή: Μέγιερι, Γιαννιώτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Πίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

 
Κατασχέθηκαν συνολικά -570- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2013) το μεσημέρι στη περιοχή Αλαμάνας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39 και 29 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Επιπλέον για τον 29χρονο προέκυψε ότι ισχύει απαγόρευση εισόδου και βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα κάτω από κουβέρτες στο εσωτερικό του οχήματος, πενήντα επτά (57) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε δέκα (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν πεντακόσια εβδομήντα (570) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και στα όποια δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους. Επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα των δραστών, ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ για Εύβοια και Φωκίδα


Τρεις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ για Εύβοια και Φωκίδα
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τριών (3) ατόμων, Ειδικότητας Δ.Ε. Διανομέων, πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών για το Νομό Εύβοιας και το Νομό Φωκίδας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών και συγκεκριμένα από 31-12-2012 έως και 09-01-2013 στην ακόλουθη Διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, Καποδιστρίου 1, 351 00 ΛΑΜΙΑ (για την ανακοίνωση ΣΟΧ 70_2012). Τηλ. επικοινωνίας : 22310 66780 ή 66787.

Τα ειδικά τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών κ.λ.π.), τα κριτήρια κατάταξης, τα δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην Ε01 / 8469 / 311.31 / 12-12-2012 Ανακοίνωση, που είναι αναρτημένη στις παραπάνω Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ καθώς και στον δικτυακό τόπο του ΕΛΤΑ (www.elta.gr).
Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης αποτελεί και το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «21-03-2012», που περιλαμβάνει επισημάνσεις για τα προσόντα, τα βαθμολογούμενα κριτήρια, τα δικαιολογητικά και την κατάταξη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 300 κρατούμενοι παραβίασαν την άδειά τους σε τρία χρόνια

Εντυπωσιακά στοιχεία του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη. Διαβάστε πόσες άδειες χορηγήθηκαν σε κρατούμενους
Σε 12.004 ανέρχεται ο αριθμός των τακτικών αδειών που έχουν χορηγηθεί σε κρατούμενους την τελευταία τριετία και από αυτές έχουν παραβιαστεί 324.
Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη.
Ο κ. Ρουπακιώτης ενημερώνει επίσης ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης, βρισκόμενοι σε τακτική άδεια.
Για τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί αρμοδίως νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να υποβάλει σχετικές προτάσεις.
Επίσης, ο υπουργός ενημερώνει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται παρατηρήσεις, που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή δηλώσεις του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ότι "οι άδειες κρατουμένων δίνονται με την προσδοκία ότι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας".
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Διαδίκτυο προτιμούν οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους…


ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ
Το διαδίκτυο φαίνεται να αναδεικνύεται ως το μέσο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» . Συγκεκριμένα, από την….
έρευνα προκύπτει ότι το 39% των Ελλήνων προτιμά το ίντερνετ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την τηλεόραση με 32%. Πολύ χαμηλά βρίσκονται οι εφημερίδες με 9%, το ραδιόφωνο με 8%, ενώ το 11% απαντά ότι δεν εμπιστεύεται κανένα μέσο για την ενημέρωσή του…
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»

Από σήμερα «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»Η αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής τίθεται σε ισχύ από σήμερα.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις θα λειτουργήσει ως ένα μέτρο που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγη ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά .
Η πινακίδα θα πρέπει να αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Το πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση θα είναι 1000 ευρώ ενώ αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσιάστηκε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου του 2013, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...
Το νέο χαρτονόμισμα χαρακτηρίζεται από αυξημένα μέτρα προστασίας από τους παραχαράκτες, που το καθιστούν πιο ασφαλές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, ο χρόνος ζωής του χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ υπολογίζεται στους 13 μήνες - “όσο ζει μία πασχαλίτσα”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ το συνολικό βάρος των χαρτονομισμάτων των 5 ευρώ ισοδυναμεί με το βάρος δύο γεμάτων αεροπλάνων (900 τόνοι).

Ακόμα, αν όλα τα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ που εκδόθηκαν μέσα στο 2012 τοποθετούνταν στη σειρά, θα κάλυπταν σχεδόν την απόσταση από τη Γη μέχρι το φεγγάρι, ενώ αν τοποθετούνταν σε τροχιά γύρω από τη Γη θα έκαναν τον κύκλο του πλανήτη 4,6 φορές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ