Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο βίντεο με τις άγριες συμπλοκές αγροτών-ΜΑΤ στην Ανθήλη - 4 τραυματίες

Απίστευτο βίντεο με τις άγριες συμπλοκές αγροτών-ΜΑΤ στην Ανθήλη - 4 τραυματίες

Σε άγρια συμπλοκή με τα ΜΑΤ κατέληξε η προσπάθεια των αγροτών να να κλείσουν το δρόμο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης. Πέτρες, ξύλα, καφέδες και νερά εκτοξεύτηκαν από την πλευρά των αγροτών προς τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με ξύλο και χημικά. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα. Ολα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν αιφνιδιαστικά το δρόμο. Οι άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο πλάι του δρόμου αντέδρασαν άμεσα κάνοντας εκταταμένη χρήση χημικών. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν ξύλα, πέτρες, καφέδες και νερά στους αστυνομικούς. Στο βίντεο του lamiastar.gr φαίνεται ένας αστυνομικός που χτυπά με μανία αγρότη, την ώρα που παλεύει με έναν άλλο αστυνομικό. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο αστυνομικός διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης, που συνεπλάκη με τους αγρότες όταν επιχείρησε να προχωρήσει σε σύλληψη αγρότη. Τραυματίστηκε ακόμη ένας αστυνομικός αλλά και τέσσερις αγρότες, ενώ έγιναν και 11 συλλήψεις! Συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Παμφθιωτικού Συλλόγου, ένα μέλος του Παμφθιωτικού και ένας ακόμη από το μπλόκο του Δομοκού. Οι τρεις οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνσης Φθιώτιδας, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες για να συμπαρασταθούν. Αλλά σύμφωνα με το lamiastar.gr, όσοι βρέθηκαν εκεί συνελήφθησαν επίσης.

Άγριο ξύλο στην Ανθήλη ανάμεσα σε αγρότες και... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τρέχει» στην Ελλάδα το γρήγορο Ιντερνετ.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μεταξύ των πρώτων χωρών που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη στη χρήση του γρήγορου Ιντερνετ, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους ρυθμούς αύξησης της διείσδυσης.

Αυτό προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που αφορούν το ...
πρώτο εξάμηνο του 2012 και σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η τρίτη - μεταξύ των μελών του οργανισμού - χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2011 - Ιουνίου 2012 η Ελλάδα πρόσθεσε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες όσον αφορά το ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας μέσω ενσύρματων συνδέσεων. Μόνο η Νέα Ζηλανδία με 4,6% και η Χιλή - επίσης με 3,9% - κατάφεραν να την ξεπεράσουν.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το ποσοστό διείσδυσης των ενσύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα έφθασε τον Ιούνιο του 2012 στο 22,6% του πληθυσμού, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 24η θέση μεταξύ των 34 χωρών - μελών του Οργανισμού.
Αρκετά δημοφιλής δείχνει να είναι και η ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη κινητοποίηση στο Κάστρο ετοιμάζουν για αύριο οι αγρότες της Βοιωτίας




Οι αγρότες της Βοιωτίας, ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στο ύψος του Κάστρου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν αγρότες από τα μπλόκα όλης της Στερεάς Ελλάδας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13:00 Μ.Μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ. Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Mαθήματα ζωγραφικής από τον Σύλλογο Νεολαίας Ασωπίας


Από το Σάββατο 23-02-2013 ο Σύλλογος Νεολαίας Ασωπίας θα λειτουργήσει σε αίθουσα του ενοριακού κέντρου Ασωπίας, μαθήματα ζωγραφικής (μαθήματα προοπτικής, ελεύθερο σχέδιο, ελαιογραφία  κ.λ.π) Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, Σάββατο ,πρωινές ώρες και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε δημότη του Δήμου Τανάγρας ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τιμή συμμετοχής:10 ευρώ μηνιαίως. Τα μαθήματα θα παραδίδονται από τον κύριο Γιάννη Νομικό, εξαιρετικό καλλιτέχνη-Ζωγράφο, έργα του οποίου έχουν κοσμήσει διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δηλώσεις επιθυμίας επικοινωνήστε με την γραμματέα του Συλλόγου, Κα Σαμπάνη Σωτηρία. Τηλέφωνο επικοινωνίας:6974579182, e-mail: ssasopia@yahoo.com


 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-02-13!!!

 

Για πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Γιάννη Νομικό, το βιογραφικό του και τα δημιουργήματα του, επισκεφτείτε  την ιστοσελίδα του,  www.ynomiko.com.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «χρυσά» συμβόλαια της ΛΑΡΚΟ




Την αγελάδα με το… γάλα έχουν βρει στην οικονομικά παρακμάζουσα και υπό παραχώρηση εταιρεία του Δημοσίου ΛΑΡΚΟ αρκετά από τα διευθυντικά στελέχη της.
Όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, οι διοικήσεις των τελευταίων ετών της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Εταιρείας εμφανίζονται να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εκδηλώσεις καθώς και να διορίζουν «φίλους» και «γνωστούς», οδηγώντας το άλλοτε κερδοφόρο εργοστάσιο μεταλλευμάτων σε αδιέξοδο.
Εξαιτίας των διαχρονικών φαινομένων «ασυδοσίας» οι απλοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σήμερα στα «κάγκελα», καταγγέλλοντας ότι όλα αυτά τα φαινόμενα συνετέλεσαν στην απαξίωση της εταιρείας, η οποία πλέον κινδυνεύει να πουληθεί, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αντί πινακίου φακής.
«Η ασυδοσία που κυριαρχεί εδώ μέσα είναι τόσο μεγάλη, που φανταστείτε ότι κάποτε η εταιρεία είχε 52 (!) διευθυντές. Όσες διοικήσεις έχουν περάσει κατά καιρούς, όλες διόριζαν συνεχώς φίλους και γνωστούς. Μιλάμε για πάρτι πολλών εκατομμυρίων, το οποίο σκοπεύει στην απαξίωση της εταιρείας και στην ιδιωτικοποίησή της με πολύ μικρό αντίτιμο» αναφέρει εργαζόμενος.
Η δικηγόρος με τα «χρυσά» μπόνους
Από το ρεπορτάζ εντοπίζονται αρκετές περιπτώσεις «χρυσών» συμβολαίων που δόθηκαν σε πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύμβαση που υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και της δικηγόρου Χ.Τ. (τα πλήρη της στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας). Η συγκεκριμένη δικηγόρος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του κ. Λυκουρέζου, ενώ υπήρξε και υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της Αλουμίνιο Ελλάς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σύμβαση που υπέγραψε η εν λόγω δικηγόρος, η ΛΑΡΚΟ -σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης- δεσμεύτηκε να της καταβάλλει 3.500 ευρώ μηνιαίως. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Το σημείο της σύμβασης που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό που αφορά στις αμοιβές επιτυχίας, τα αποκαλούμενα μπόνους.
Από τη σύμβαση προκύπτει ότι η δικηγόρος θεωρείται «ειδικός» σε ό,τι αφορά στα θέματα της ενέργειας. Αποφασίζεται, λοιπόν, να αμειφθεί καλύτερα, εάν καταφέρει να πετύχει συμφωνία (εξωδικαστική ή μη) για χαμηλότερη προσωρινή τιμή ρεύματος, κάτω των 50 ευρώ.
Όπως αναγράφεται στη σύμβαση, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, η νομικός προβλέπεται να εισπράξει 15.000 ευρώ!
Σε περίπτωση, δε, που η μείωση στην τιμή από προσωρινή γίνει οριστική, τότε η αμοιβή επιτυχίας εκτοξεύεται στα 80.000 ευρώ!
Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το θέμα του ρεύματος είχε αρχίσει να επιλύεται πολύ πριν από την έλευση της συγκεκριμένης δικηγόρου!
«Πριν από την πρόσληψη της δικηγόρου η εταιρεία είχε ήδη καταφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για μικρότερη τιμή ρεύματος. Στέλναμε στοιχεία, αναλύσεις και πολλά ακόμα. Ξαφνικά προσελήφθη η δικηγόρος και της είπαν να συνεχίσει τη διαδικασία, την ώρα που η νομική υπηρεσία την είχε προχωρήσει αρκετά. Ήδη είχε δώσει φθηνότερη τιμή στην Αλουμίνιο Ελλάς, έτσι λογικό ήταν να δώσει και σε εμάς. Από τη μια πήρε όλα τα στοιχεία της νομικής υπηρεσίας, από την άλλη όμως καρπώθηκε μόνη της το bonus των 15.000 ευρώ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.
Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αποκαλούμενες αμοιβές επιτυχίας δεν σχετίζονται καθόλου με τον μισθό της Χ. Τ., ο οποίος ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.  zougla.gr


 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν η λεοπάρδαλη... είδε τον καθρέφτη


ΒΙΝΤΕΟ-Όταν η λεοπάρδαλη... είδε τον καθρέφτη


Ο Γάλλος φωτογράφος Xavier Hubert Brierre έστησε έναν τεράστιο καθρέφτη σε ένα από τα δάση της Γκαμπόν, τοποθέτησε 29 κρυφές κάμερες στα γύρω δέντρα και… περίμενε. Οι πρώτοι επισκέπτες ήταν έναν ζεύγος άγριων ζώων, λεοπαρδάλεις.
Ο  καθρέφτης προκάλεσε το ενδιαφέρον τους. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πως αντέδρασαν.
Δείτε το βίντεο:
perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση των στοών της Ι. Μ. Οσίου Λουκά

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013» του έργου: «Αποκατάσταση και μετατροπή σε επισκέψιμο χώρο των υπογείων στοών βορινής πτέρυγας Ι. Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε εργασίες αποκατάστασης στις υπόγειες στοές της Βορινής πτέρυγας των κελλιών της Βυζαντινής Μονής του Οσίου Λουκά, οι οποίες χρονολογούνται από τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο. Σύμφωνα με την μελέτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό και τη στερέωση των τοιχοποιιών και των θόλων, την ενίσχυση και προστασία της θεμελίωσης, την εφαρμογή επιχρισμάτων εσωτερικά στους δύο χώρους των αποθηκών, την αποκατάσταση των υφιστάμενων ανοιγμάτων με την παράλληλη αντικατάσταση κουφωμάτων, την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων έτσι ώστε να καταστούν επισκέψιμοι καθώς και ορισμένες βοηθητικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου.
Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η παροχή πληροφόρησης (με εποπτικό κατεξοχήν υλικό) για την ιστορία της μονής σε σχέση και με τα κατά χώρα ευρήματα που θα αναδειχθούν και με συνοδευτικά οπτικοακουστικά μέσα κατά μήκος της πορείας του διαδρόμου επίσκεψης, η αναπαράσταση της διαβίωσης των μοναχών και ο σχεδιασμός – οργάνωση – παραγωγή φακέλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα πολιτισμού συνεχίζει να χρηματοδοτεί δράσεις, που έχουν ως στόχο τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής της ταυτότητας καθώς και την βελτίωση της ελκυστικότητας της προς τους επισκέπτες αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της. Στο πνεύμα αυτό προχωρούμε στην υλοποίηση μιας πολύ σημαντικής παρέμβασης στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, η οποία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια συμπλοκή αγροτών με τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Ανθήλης



Πόλεμος Αγροτών και ΜΑΤ στην εθνική οδό...

Οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης, έξω από την Λαμία.

Εκεί όμως όπως τους περίμεναν τα ΜΑΤ, όπως και την προηγούμενη φορά. Δυστυχώς όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο αυτή τη φορά και ακολούθησε συμπλοκή.

Πέτρες, καδρόνια, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν προς τους αστυνομικούς για να απαντήσουν με χημικά και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο σε λίγο...

















Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην φρουρός του Μητσοτάκη εγκέφαλος εκβιαστών

Πρώην φρουρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών

Μία συμμορία εκβιαστών είχε προκαλέσει τον τρόπο σε καταστήματα της Εύβοιας, αφού οι μπράβοι – νονοί επισκέπτονταν τους ιδιοκτήτες και ζητούσαν 200 – 300 ευρώ το μήνα για τους παρέχουν νυχτερινή προστασία.
Όσοι έκαναν το λάθος να αρνηθούν την προστασία δέχθηκαν απειλές και τελικά αναγκάζονταν να υπακούσουν, αλλιώς θα είχαν... φθορές στις περιουσίες τους.
Ηδη η ΕΛ.ΑΣ έχει συλλάβει πέντε άτομα που προσέγγιζαν και εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων. Εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με το newsit, είναι ένας πρώην αστυνομικός που παλιότερα ήταν στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ είχε αποταχθεί από την αστυνομία, στις αρχές της δεκαετίας του '90, μετά από εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση λαθρεμποριου όπλων.
Ακόμη έχει συλληφθεί ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε τάγμα τεθωρακισμένων στην Πιερία. Η αστυνομία που έφτασε στα ίχνη των δραστών, μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών, θα προχωρήσει αργότερα σε επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες

Για έντονη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Συγκεκριμένα:
Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Αύριο Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου θα γιορτάσει η Ομοσπονδία Γυναικών Βοιωτίας την Προστάτιδά της

Καφές και κεράσματα θα προσφερθούν από τις κυρίες του Δ.Σ .
Όσες μπορείτε να έλθετε ιδιαίτερα από τα κοντινά χωριά θα δώσετε  την  ευκαιρία σε όλες μας  να  συνπροσευχηθούμε και να πάρουμε διδάγματα από τη ζωή της Αγίας μας και την ευλογία Της. 
 Η λειτουργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε από μακριά.


Η Ομοσπονδία Γυναικών Βοιωτίας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου κόβει την πίτα

Με χαρά σας προσκαλούμε 
την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

 στις 12 το μεσημέρι στο ΚΕΝΤΡΟ RODON PALACE στη Λιβαδειά [8 ο χιλιομέτρο Λιβαδειάς –Ορχομενού]
για τη καθιερωμένη κοπή της Bασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας.
Μια ευκαιρία για να βρεθούμε όλες μαζί ,να ειδωθούμε και να διασκεδάσουμε. Σας περιμένει πλούσιο μενού, δωρεάν ποτά ,εκλεκτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και τραγούδι από εκλεκτό συγκρότημα, μουσικοχορευτικό δρώμενο με χορούς από το 1900 έως σήμερα και άλλες εκπλήξεις. Σας περιμένουμε με χαρά για να ξεφύγουμε λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματά της .

Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή επικοινωνώντας με τις στις Κυρίες :

Άντζελα Πανταζή :2261025130 και 6977960645

Άννα Χαρέμη:6937678403

Ζωή Μειδάνη:6977009236

Δήμητρα Τσουρέλη : 6977301041
 Οι οποίες και  θα σας ενημερώσουν σχετικά.       ΜΕΝΟΥ:15Ε
Η μετακίνηση των μελών  μας θα γίνει με πούλμαν  δωρεάν από την  Ομοσπονδία μας .    [ αφορά τους εκτός Λιβαδειάς συλλόγους]

                                                               
  Για το Δ.Σ. 
            Η Πρόεδρος                              Η Γραμματέας
        Άντζελα Πανταζή                           Βάσω Κωτούλα
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει και πάλι ο καιρός, αφού για σήμερα Τετάρτη, προβλέπονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ αναμένονται χιόνια στα ορεινά, και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τα φαινόμενα θα σημειώσουν ύφεση από το βράδυ.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις ανατολικές περιοχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα θα σημειώσουν ύφεση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Πάνω από 30.000 αιτήσεις

Ξεκινούν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Πάνω από 30.000 αιτήσεις

Σπουδές μακριά από το σπίτι φαίνεται πως στην Ελλάδα της κρίσης είναι πλέον κάτι απαγορευμένο και γι αυτό οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ κοντά στους δικούς τους θα πέσουν βροχή τη φετινή χρονιά.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων, η οποία θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και αναμένεται οι αιτήσεις για μετεγγραφές να πέσουν βροχή με τους φοιτητές να αναζητούν τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που να βρίσκεται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Σύμφωνα με το Εθνος πάνω από 10 χιλιάδες φοιτητές αναμένεται να μετεγγραφούν το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν ακόμα και τις 30.000.
Η διαδικασία των μετεγγραφών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Πόσα χρήματα παίρνει για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών
Να απορροφήσει τις αντιδράσεις από την απαράδεκτη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα. Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον. Πόσα παίρνει όμως ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ; Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών. Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περίπου 2.500).Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με τόσο υψηλές αμοιβές είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει ότι με 586 ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ζήσει και να θεωρεί ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ποιος είναι ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ο κ. Μέργος, ο οποίος διδάσκει από το 1986, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική. Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004 – 2007, αλλά και Διοικητής του ΙΚΑ τη διετία 2007-2009. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιταλική μαφία ..ταϊζει την Ευρώπη κρέας αλόγου;

Σύμφωνα με τη βρετανική "Daily Mail", η μαφία της Ιταλίας θεωρείται ότι έχουν ενορχηστρώσει μια "διεθνή εγκληματική συνωμοσία" ύψους εκατομμυρίων λιρών, πιέζοντας υπαλλήλους σφαγείων να πιστοποιούν σαν μοσχαρίσιο το κρέας αλόγου.


Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πίσω από... το εμπόριο αλογίσιου κρέατος βρίσκεται η ιταλική και η πολωνική μαφία μαζί με εγκληματικές οργανώσεις από τη Ρωσία και τις βαλτικές χώρες.

Παράλληλα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν φόβοι ότι ένα ποσοστό του "ύποπτου" κρέατος είναι στην πραγματικότητα γαϊδουρινό.

Σύμφωνα με τη βρετανική "Daily Mail", η μαφία της Ιταλίας και της Πολωνίας θεωρείται ότι έχουν ενορχηστρώσει μια "διεθνή εγκληματική συνωμοσία" ύψους εκατομμυρίων λιρών, πιέζοντας υπαλλήλους σφαγείων να πιστοποιούν σαν μοσχαρίσιο το κρέας αλόγου.

Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται επίσης ρωσικές συμμορίες και εγκληματίες στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται η σουηδική εταιρεία παρασκευής τροφίμων "Findus", που προμηθεύει με κρέας αλυσίδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και προμηθευτές στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία και την Κύπρο.

Ως χώρα προέλευσης των αλόγων, από τα οποία προέρχεται το κρέας, καταδεικνύεται η Ρουμανία.

Όπως αποκαλύφθηκε, το κρέας προέρχεται από χιλιάδες άλογα προερχόμενα από δρόμους της Ρουμανίας, όπου επί αιώνες κυκλοφορούσαν κάρα με άλογα, όμως μια αλλαγή του νόμου οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες άλογα στο σφαγείο και από εκεί στα σούπερ-μάρκετ!

Παράλληλα, ο εν λόγω νόμος, ο οποίος τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, απαγορεύει επίσης τα κάρα που σέρνονταν από γαϊδούρια, γεγονός που γεννά υποψίες ότι ένα ποσοστό του κρέατος από άλογα που διοχετεύτηκε στις αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας, είναι στην πραγματικότητα κρέας γαϊδουριού.

Η κατανάλωση αλογίσιου κρέατος συνιστά ταμπού για κάποιες χώρες (σ.σ.: Βρετανία), είναι όμως πολύ διαδεδομένη σε κάποιες άλλες - όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Κίνα - και δεν αποτελεί λόγο για ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

Οι Αρχές ωστόσο ανησυχούν λόγω ενός κτηνιατρικού φαρμάκου, που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία αλόγων και ως εκ τούτου ενδέχεται περιέχεται στο κρέας αλόγου που έχει διοχετευθεί στην αγορά.

Η υπόθεση εκτιμάται ότι έχει αγγίξει Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας - Εύβοιας:Οι 10 καλύτεροι όλων των εποχών στα 60μ στην ιστορία της

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

 

 

 

Με την ευκαιρία της πρόσφατης κατάρριψης του ρεκόρ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας – Εύβοιας, από τον Βίκτωρα Κρεμμύδα, παραθέτουμε τον πίνακα, με τους 10 καλύτερους, όλων των εποχών, στα :




60 μ. Ανδρών



6.89   ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ   ΒΙΚΤΩΡ  ΠΙΝΔΑΡΟΣ     1σ   ΗΜΕΡΙΔΑ       Ν. ΦΑΛΗΡΟ               10-02-13



6.90   ΜΑΓΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ      ΚΑΡΥΣΤΟΣ       2π   ΠΑΝΕΛ. ΕΦΗΒΩΝ Ν. ΦΑΛΗΡΟ    10-02-95



6.92   ΧΑΛΑΣΤΑΡΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΕΥΒΟΙΚΟΣ 1π  ΠΑΝΕΛ. ΕΦΗΒΩΝ  Ν. ΦΑΛΗΡΟ    03-02-01



6.94  ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ  ΝΤΙΝΟΣ  ΕΥΒΟΙΚΟΣ     2    ΠΑΝΕΛ ΕΦΗΒΩΝ Ν. ΦΑΛΗΡΟ         07-02-86



6.96  ΠΑΛΕΤΑΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ    ΑΓΕΒ              3σ    ΗΜΕΡΙΔΑ    ΠΑΙΑΝΙΑ                      29-01-05



6.98  ΣΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ  1π   ΠΑΝΕΛ. ΕΦΗΒΩΝ  Ν. ΦΑΛΗΡΟ      14-02-98



7.03  ΓΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ   ΕΥΒΟΙΚΟΣ   3   ΠΑΝΕΛ. ΕΦΗΒΩΝ Ν. ΦΑΛΗΡΟ   15-02-91



7.03  ΣΦΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   ΕΥΒΟΙΚΟΣ       16π  ΠΑΝΕΛ ΑΝΔΡΩΝ  ΠΑΙΑΝΙΑ          01-02-04



7.08  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΕΔΕΩΝ  2σ  ΠΑΝΕΛ. ΕΦΗΒΩΝ Ν. ΦΑΛΗΡΟ 07-02-86



7.09  ΜΑΡΚΟΥ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   ΕΥΒΟΙΚΟΣ     1σ    ΗΜΕΡΙΔΑ           Ν. ΦΑΛΗΡΟ      15-01-01


ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας - Εύβοιας
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους του εργαζομένους που δουλεύουν σε προγράμματα όπως «Βοήθεια στο σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

-νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της εργασίας του προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές,

-άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωσή τους με την
ενσωμάτωση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

- άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους «που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες»

- παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για «τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει την υποχρέωση όλων για υπεράσπιση του δικαιώματος στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:«Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα»

Το Δημοτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα υλοποιήσει σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρία Αποστολή «Άνθρωπος»(Mission “ANTHROPOS”), τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας και το Νοσοκομείο Θήβας, δωρεάν πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα».  
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά οικογενειών, ηλικίας έως 12 ετών, που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους είναι άνεργοι, άποροι ή έχουν εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ.  
Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:  
Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού (μπλε χρώμα).  
Βιβλιάριο Ασθενείας Παιδιού. 
Κάρτα Ανεργίας Γονέα. 
Ταυτότητα Γονέα. 
Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης. 
Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από το ΚΕΠ ή την αστυνομία με την γραπτή συναίνεση του γονέα για την υπαγωγή στο πρόγραμμα. 
Η καταγραφή ξεκινά την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και τελειώνει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος σε χώρο, που μας έχει παραχωρήσει το Γενικό Νοσοκομείο, από εθελοντές παιδιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας. 
Τα παιδιά με τους γονείς τους θα προσέρχονται σε καθορισμένη ημέρα και ώρα στο χώρο, που θα υλοποιείται το πρόγραμμα. Ο εμβολιασμός θα επαναλαμβάνεται ανά δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός των εμβολίων. Στη συνέχεια θα προστίθεται νέος αριθμός παιδιών. Το ίδιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε όλα τα τοπικά ιατρεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Θηβαίων. 
Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων.  
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής ( Επαμεινώνδα 112),τηλέφωνο επικοινωνίας 22620 28971, ώρες 08:00π.μ. – 14:00μ.μ. (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ