Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός το Σάββατο - Ερχονται ξανά βροχές και χιόνια

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός και το Σάββατο - Ερχονται ξανά βροχές και χιό

Στο έλεος του κακού καιρού θα βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η χώρα καθώς αναμένεται να συνεχισθούν οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις που πλήττουν την Ελλάδα από την Τετάρτη.
Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξήσουν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες το βραδύ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νοτιά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξήσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ στην Πάρνηθα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμ
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το βράδυ.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!

Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο: «Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα….

Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».

Όλοι οι υποψήφιοι (εκτός από έναν) απάντησαν ως εξής: Κάποιοι είπαν ότι θα πάρουν την ηλικιωμένη για να την πάνε στο νοσοκομείο και να τη σώσουν, άλλοι προτίμησαν το γιατρό για να του ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε στο παρελθόν και ορισμένοι μόνο επέλεξαν το ταίρι των ονείρων τους.

Προσελήφθη τελικά ένας (άντρας) που απάντησε με τον πλέον έξυπνο τρόπο σύμφωνα με το newsbomb.gr: «Θα δώσω τα κλειδιά στο γιατρό για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και εγώ θα περιμένω το λεωφορείο με την κοπέλα των ονείρων μου!»…

Είναι μια πολύ παλιά ιστορία αλλά ιδιαίτερα ευρηματική







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη Γη

Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη Γη

Ο Αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει σήμερα ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις μόλις 27.000 χιλιομέτρων, πιο κοντά κι από τους δορυφόρους της Γης. Παρόλο που δεν συντρέχει κίνδυνος πρόσκρουσης, το θέαμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Έχοντας το μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι σίγουρος ότι δε πρόκειται να περάσει απαρατήρητος, ενώ όταν θα βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη, θα πετάει πάνω από τον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά της Σουμάτρα σύμφωνα με τη NASA.
Δυστυχώς για τους λαούς στο δυτικό ημισφαίριο, το φως της ημέρας δε θα επιτρέψει να θαυμάσουν τον μετεωρίτη σε όλο του το μεγαλείο ενώ λίγο καλύτερη τύχη θα έχει ηΑφρική και η Ασία μετά το σούρουπο.
Σύμφωνα με τη NASA, τα καλύτερα σημεία που θα είναι ορατός είναι στη δυτική Ινδονησία και την Αυστραλία, όταν ο αστεροειδής θα διασχίσει τον ουρανό λίγο πριν από την αυγή, ενώ η Ανατολική Ασία μπορεί να θα τον δει σαν μια γρήγορη κίνηση δορυφόρου χαμηλά στα ανατολικά του ουρανού το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου.
Αν και τεχνικά θα πρέπει να είναι αρκετά φωτεινός για να φαίνεται εύκολα με κιάλια, το γεγονός ότι ο DA14 θα κινείται με τεράστιες ταχύτητες θα κάνει την καταδίωξή του πιο δύσκολη, ωστόσο όταν έρθει η ώρα σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε μπορείτε να δείτε το πέρασμά του DA14 εδώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεσηκωμός για τους ΡΟΜΑ στην Θήβα!

Δρουν ανά πάσα στιγμή και ώρα,  καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ώρου…
Ευθύνες σε ΕΛ.ΑΣ και  Δήμο..
Σπ. Νικολάου: «Χωρίς την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, ότι και να θέλω  να κάνω, δεν μπορώ να ανταποκριθώ, καθώς οι δεσμεύσεις του Δημόσιας Τάξης δεν υλοποιήθηκαν…»
Έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός  στην Θήβα από την διαρκή παραβατικότητα των ΡΟΜΑ του καταυλισμού στο Πυρί, που πλέον δρουν καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου σε σπίτια επιχειρήσεις,  ανελλιπώς στην γνωστή γέφυρα, με επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς, προξενώντας ζημιές  σε οχήματα και οδηγούς, απασχολώντας ανά πάσα στιγμή και ώρα την ήδη ελλιπή σε δύναμη ΕΛ.ΑΣ, που έχει  παράλληλα να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα…
Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Δημοτικό έλεγχο, όπου οι ευθύνες πέφτουν σε ΕΛ.ΑΣ και Δήμαρχο…
Στην ΕΛ.ΑΣ, που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, απασχολώντας τις δυνάμεις της αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή του καταυλισμού και στον Δήμαρχο, που δεν πιέζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να αυξήσει την δύναμη στην Υποδιεύθυνση Θηβών…
Διαβάστε τι υποστηρίζουν και τι προτείνουν οι επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών και τι απαντά ο Δήμαρχος…
Αθ. Σκούμας: «Υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα αλλά δεν υπάρχει η αντιμετώπιση της, γιατί εκεί γίνεται σοβαρή διακίνηση ναρκωτικών και όσο αυτό συνεχίζει,   δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η γκετοποίηση του χώρου, Αυτό αντιμετωπίζεται με την παρουσία αστυνόμευσης, που είναι απαραίτητη  άμεσα, γι’ αυτό και πρέπει να συνέλθει η σχετική επιτροπή από την πλευρά του Δήμου, για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα. Αν αυτό γίνει σε πρώτη και κυρίαρχη φάση , μετά τα  προβλήματα θα μειώνονται, καθώς ότι έχει δημιουργηθεί είναι για να διευκολύνεται η διακίνηση ναρκωτικών» .
Στ. Χαλβατζής : «Να δραστηριοποιηθεί - εντατικοποιηθεί  η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής με την λειτουργία της επιτροπής,  που είχαμε συστήσει για τον λόγο αυτό  και η οποία δυστυχώς πέρα από την πρώτη φορά  δεν έχει μέχρι σήμερα ξανασυνεδριάσει και δυστυχώς, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν έχει προσχωρήσει τίποτα  λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και αδυναμιών, δημιουργώντας πρόβλημα. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε  εμείς, οι κάτοικοι της συνοικίας, αλλά και οι νομοταγείς κάτοικοι του καταυλισμού,  οι οποίοι πρέπει να απολαύσουν  της δημοτικής προστασίας για να ζουν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα  εγκληματικότητας και υγείας. Δυστυχώς,  το πρόβλημα θα λυθεί με συνεχή και στενή  παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα της χώρας αν η δημοτική αρχή δεν πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση,  δεν πρόκειται να έρθει αστυνομική δύναμη στην Θήβα για να προστατέψει την περιοχή».
Κ. Βενιζέλος, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας: «Υπεύθυνη και  αρμόδια για το θέμα είναι η ΕΛ.ΑΣ, αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και ο Δήμος, γιατί σε πολλές λαϊκές συνελεύσεις,  που έγιναν για το θέμα σε Πυρί και Δημαρχείο, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να λύσει κάποια από  τα προβλήματα,  που αφορούν κυρίως  τους πολίτες του Πυριού. Σήμερα όμως, στις απαντήσεις του ήταν επιφυλακτικός. Περιμένω να γίνουν  πράξεις οι δεσμεύσεις του και κυρίως να μας απαντήσει αν έχει σκοπό να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και με ποιο τρόπο».
«Δεν δεσμεύτηκε κανείς, παρά συζητήσεις και προτάσεις έγιναν, καθώς το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν λύνεται από την μια ημέρα στην άλλη» απαντά ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, αναφερόμενος σε σταθερά βήματα που πρέπει να γίνουν, τα οποία απαιτούν πολύπλευρη νομική κάλυψη..
«Η παραβατικότητα των ΡΟΜΑ έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, όμως και η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να ξεσηκώσει άλλον κόσμο» δηλώνει, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για επανάληψη γεγονότων περί ρατσιστικής συμπεριφοράς και δηλώνει πως χωρίς την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, με πλήρη αστυνόμευση και ελέγχους και  εντός καταυλισμού, ο ίδιος, μόνος του,  ότι και να θέλει να κάνει δεν μπορεί  να ανταποκριθεί, καθώς οι δεσμεύσεις των αρμοδίων δεν υλοποιήθηκαν…
Στο  μεν ΥΠΕΣ δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για την μεταφορά των ΡΟΜΑ, γιατί υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό, στο δε Δημόσιας Τάξης ούτε που ενδιαφέρθηκαν, καθώς δεν  έφεραν επιπλέον προσωπικό στην Υποδιεύθυνση Θηβών, που εκτός  από το πολύ σοβαρό πρόβλημα των ΡΟΜΑ, έχει να βγάλει πέρα επίσης  πάρα πολύ δουλειά!
Το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες όμως, είναι πολύ εύκολο να μαντέψει ο οποιοσδήποτε, εξαιρουμένου του Δημοσίας Τάξης και συμπεριλαμβανομένης της ΕΛ.ΑΣ, που συνήθως πληρώνει το «μάρμαρο», όπως άλλωστε συνέβη και πρόσφατα με τον τραυματισμό  της 25χρονης ΔΙΑΣίτισσας!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

To KA.ΠΗ Θήβας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα


            
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της      πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Θηβών στις 02/02 /2013 σε κοσμικό κέντρο
της Θήβας.             Παρευρέθη και έκοψε την πίτα του Κ.Α.Π.Η μαζί με τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων και ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Νικόδημος. Εκτός από τα μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας συμμετείχαν και μέλη του Κ.Α.Π.Η από τις κοινότητες Ελαιώνα ,Καπαρελίου και Νεοχωρακίου.
             Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σ. οι Αντιδήμαρχοι κ. Χατζησταμάτης Α. , ο κ. Π .Μίχας , ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Ι. Παπαδημητρίου ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Κουτσοδήμος ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Κουντούπης Δ.  ο Πρόεδρος  της Επιτροπής του Κ.Α.Π.Η κ. Στρατέλος Ν. ,η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κοντού Ι. και η Προϊσταμένη του Δ.Ο.Θ κ. Ζαμπάκου Κ.
           Παρευρέθησαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής  του Κ.Α.Π.Η  κ. Χριστοφόρου Λιάγκα Ελένη, η κ. Παπαγεωργίου Αναστασία, ο κ. Τουρίκης Β., ο κ. Λιανός Γ. η κ. Βασταρδή Λ. , η κ. Σταμέλου Σ., η  κ. Τριανταφύλλου Δ , οι οποίοι διοργάνωσαν μαζί με την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννου Ο. την όλη εκδήλωση.
           Επίσης παρευρέθη η χορωδία του Κ.Α.Π.Η με τον Μαέστρο της κ. Δέδε Κ. που μας ταξίδεψε  και μας διασκέδασε με τα ωραία της τραγούδια.
           Μετά την κοπή της πίτας τον λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος  στο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ «Χρόνια Πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία» και μίλησε για τις ενέργειες που γίνονται για μεταστέγαση του ΚΑΠΗ σε κτίριο που ανήκει στο Δήμο.
Παράλληλα ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου « Καλή Επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΘ κ. Δημήτρη Κουντούπη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Οργανισμό επί δύο έτη. 
Η βραδιά τελείωσε με χορό και πολύ κέφι από όλους τους παρευρισκομένους
          
           
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Στους Δελφούς η πρώτη επέμβαση εγκεφάλου !




Κι όμως, η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών....

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο ενός άντρα από την περιοχή της Κίρρας στη Φωκίδα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην έρευνα τους οι ειδικοί, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση World Neurosurgery, μετά την επέμβαση, ο άντρας έζησε για κάποιους μήνες ή χρόνο μέχρι που τελικά πέθανε σε ηλικία 30 έως 35 χρονών.

Ο κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, ορθοδοντικός και επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ειδικός σε θέματα παλαιοπαθολογίας. Όταν η αρχαιολόγος κα. Δέσποινα Σκορδά του έδειξε το κρανίο, πρόσεξε μία οπή στο δεξί κροταφικό οστό.

Από το μυαλό του πέρασε το ενδεχόμενο η οπή αυτή να προήλθε από χειρουργική επέμβαση με τρυπανισμό καθώς αν επρόκειτο για θανάσιμο τραύμα από βέλος, «τότε το κρανίο θα έφερε κατάγματα», όπως λέει ο ίδιος στα "ΝΕΑ". Οι κρανιογκεφαλικές επεμβάσεις με τρυπανισμό, γίνονταν όπως έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα πολύ παλιότερα σε άλλες περιοχές της Γης, όπως στη Γαλλία, την Ινδία, τους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.

Η πρώτη όμως επιστημονική περιγραφή του τρυπανισμού ανήκει στον Ιπποκράτη ο οποίος τη συστήνει ως θεραπεία για τραύματα του κεφαλιού και ιδίως κρανιακά κατάγματα.

Στους Δελφούς, κατά τη Μέση Εποχή του Χαλκού, οι αναθυμιάσεις από αέρια που αναδύονταν μέσα από το έδαφος, προϊδέαζαν την περιοχή ως ιδανικό τόπο για να γίνει μία τέτοια επέμβαση.

Πολύωρη επέμβαση

«Ο ασθενής έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, σε αναλγησία, και εκείνη την εποχή στο βαθμό που γνωρίζουμε δεν υπήρχαν οι γνώσεις για την παρασκευή κάποιας ουσίας που να προκαλεί αναισθησία», λέει ο κ. Μ. Παπαγρηγοράκης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Επομένως είναι πολύ πιθανό η επέμβαση να έγινε κοντά σε κάποιο γεωλογικό σχηματισμό απ’ όπου αναδύονταν αναθυμιάσεις.

Οι Έλληνες επιστήμονες πιστεύουν ότι ο άντρας που υποβλήθηκε στην επέμβαση, έπασχε μάλλον από κάποια μορφή επιληψίας. «Η διάνοιξη οπής στο κρανίο φάνταζε στα μάτια των θεραπευτών ως η ιδανική λύση για την απαλλαγή των ασθενών από “κακά πνεύματα”. Η επέμβαση άνοιγε κατά την πεποίθησή τους, ένα παράθυρο για να διαφύγουν από το κεφάλι».

Οι έλληνες ειδικοί, εξέτασαν το κρανίο σε αξονικό τομογράφο για να μελετήσουν τη δομή του οστού όπου είχε γίνει η επέμβαση. Η οπή είχε σχήμα ωοειδές με διαστάσεις 8 επί 7,5 χιλιοστά και τα άκρα της ήταν κυρτωμένα, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία της επούλωσης είχε ξεκινήσει μετά την επέμβαση.

Ήταν σίγουρα μια πολύωρη επέμβαση και επώδυνη για τον ασθενή, παρά την κατάσταση μέθης που βρισκόταν. Η μορφολογία του σχήματος της οπής, κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τρίβοντας πάνω στο κρανίο κάποιο λίθινο, κατά πάσα πιθανότητα, εργαλείο.

Με τον τρόπο αυτό γινόταν ο τρυπανισμός του κρανίου, το οποίο στη συνέχεια επουλωνόταν. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι είδους ασθένειες (εκτός από επιληψία) επεδίωκαν να γιατρεύουν οι θεραπευτές με τη μέθοδο του τρυπανισμού.

Σύμφωνα με tanea.gr, στην επιστημονική ομάδα που έκανε την ανακάλυψη, μετείχαν ακόμη ο κ. Παναγιώτης Τούλας, νευροακτινολόγος, ο κ. Μανώλης Τσιλιβάκος, ανθρωπολόγος, ο κ. Αντώνης Κουσούλης, ιατρός, ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, και ο κ. Φίλιππος Συνοδινός, ορθοδοντικό.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου

Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου

Μια απίστευτη ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν αποκαλύπτεται σήμερα καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι κομμωτής από την Καρδίτσα με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας leaks.gr το 2008 ένας κομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι είχε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.
Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα. Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Τσιάρας γνώριζε τα περί πλαστού πτυχίου, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη του κομμωτηρίου.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν έμεινε κενή το 2008 η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Μολάων και για την πλήρωσή της επελέγη ο συγκεκριμένος Καρδιτσιώτης κομμωτής που μάλιστα έμεινε στη θέση αυτή και επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ έως το 2010.
Από εκεί βρέθηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και έμεινε εκεί έως τη στιγμή που ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Πάπαλος ανακάλυψε το ότι το πτυχίου του είναι πλαστό, τον εξεδίωξε και τώρα του ζητάνε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει.
Σύμφωνα πάντα με το leaks.gr ο κ. Πάπαλος ανέφερε ότι «δεν περίμενε ότι το θράσος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι τόσο μεγάλο. Κάποια στιγμή είχε γίνει μια ανώνυμη καταγγελία. Ο άγνωστος μου είχε πει ότι δεν έχει πτυχίο και ότι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ήταν πλαστό. Δεν έδωσα σημασία αρχικά. Η υπόθεση όμως είχε φτάσει και στα χέρια ανακριτή ο οποίος μου ζήτησε το φάκελό του. Τότε άρχισα και εγώ να το ψάχνω. Απευθύνθηκα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να μάθω αν πράγματι είναι απόφοιτος της Σχολής. Αρχικά δεν μου έλεγαν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Μετά από πολλές πιέσεις μου εξήγησαν ότι απόφοιτος με το όνομα Μαρσινόπουλος Μάριος δεν υπάρχει και ότι ο αριθμός του πτυχίου ανήκει σε μία κοπέλα που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να το πάρει. Μάλιστα τους το ζήτησα εγγράφως. Αμέσως έστειλα τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και κατήγγειλα την σύμβαση εργασίας που είχε με τον Δήμο μας. Τα δεδουλευμένα για το διάστημα που εργάστηκε ανέρχονται στις 11.000 ευρώ και θα κληθεί να τα επιστρέψει. Ήταν τυχερός γιατί αν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ θα διωκόταν για κακούργημα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Aποφυλακίζεται με όρους η Σούλα του Αλκέτ Ριζάι

Aποφυλακίζεται με όρους η Σούλα του Αλκέτ Ριζάι

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας η Σούλα Μητροπία φίλη και σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι.
Το Συμβούλιο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.
Η Σούλα Μητροπία είχε επικαλεσθεί λόγους υγείας δικούς της και της κόρης της καθώς και άριστη συμπεριφορά στις φυλακές κατά το χρονικό διάστημα της κράτησής της.
Ο συνήγορος της Ασπασίας Μητροπία Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στους δικούς της. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι στην κατ' έφεση δίκη που εκκρεμεί θα αποδειχθεί η αθωότητά της.
Ποια είναι η Σούλα Μητροπία
Η Σούλα Μητροπία το 2001 συνάντησε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον Αλκέτ Ριζάι, διαβόητο συνεργάτη του Κώστα Πάσσαρη, σκληρός αλβανός κακοποιός που σκότωσε τρεις ανθρώπους, πυροβόλησε πολλές φορές αστυνομικούς και απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Από τότε οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Η Σούλα, 27 χρονών τότε, χωρισμένη με δύο κόρες, στάθηκε στο πλευρό του Ριζάι και του συμπαραστάθηκε σε κάθε δύσκολη στιγμή του ότι και να σήμαινε αυτό. Ολα τα χρόνια που ακολούθησαν της γνωριμίας τους τον περίμενε καρτερικά τις ημέρες της ελευθερίας του, στα επισκεπτήρια των φυλακών, στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Μάλιστα, όταν έφθασε η ώρα δεν δίστασε ούτε στιγμή. Εξαφανίστηκε από το σπίτι της και έκανε τη μεγάλη υπέρβαση. Συμμετείχε στην απελευθέρωση του Ριζάι με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ηταν, όμως και το πρόσωπο εκείνο που άθελά του τον πρόδωσε στις Αρχές. Ενα τηλέφωνο στα παιδιά της από το Ανω Σούλι Γραμματικού όπου κρυβόταν επί 10 μήνες με τον Ριζάι έμελλε να είναι «μοιραίο» καθώς έδωσαν στίγμα και οι Αρχές εντόπισαν το κρησφύγετο τους.
Εμεινε στο πλευρό τού Αλκη της ως το τέλος. Οταν συνελήφθη, δεν είπε ούτε μία λέξη για να απαρνηθεί τις επιλογές της, ούτε μία δικαιολογία. Μίλησε μόνον ο Αλκέτ Ριζάι , για τα πάρει όλα επάνω του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κηδεύτηκε ο πατήρ Κωνσταντίνος Τσουρέλης (+βίντεο)


Η μαζική πνευμονική εμβολή είναι η επίσημη αιτία θανάτου, που οδήγησε στην τελευταία του κατοικία, τον αγαπητό ιερέα από την Καρυδιά του Ν. Ροδόπης Κωνσταντίνου Τσουρέλη.
Ο 38χρονος ιερέας άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου. Η είδηση του θανάτου συγκλόνισε συγγενείς, φίλους και πιστούς. Ήταν νέος και υγιής, δραστήριος και πρόθυμος πάντα να βοηθάει το ποίμνιο και κάθε συνάνθρωπο του. Ήταν άγνωστο το πραγματικό έργο που έκανε σιγοψιθύριζαν όλοι όσοι τον συνόδευσαν το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία, στα Κοιμητήρια του οικισμού της Καρυδιάς. Ο πατήρ Κωνσταντίνος καταγόταν απο το Νεοχώρι Βοιωτίας και μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ενώ χειροτονήθηκε στην Καρυδιά, στη γενέτειρα της μητέρας του. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και αξιοποίησε ακόμα και τη νέα τεχνολογία ώστε να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τις δράσεις που ανέπτυσσε στην Καρυδιά μαζί με τους ενορίτες του. Στην Καρυδιά λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα και η σημαία έξω από την ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος να κυματίζει μεσίστια. Εκτός από την οικογένεια του, φίλοι και συγγενείς στην τελευταία του κατοικία, τον συνόδευσαν οι συγχωριανοί του.



Θα σε θυμόμαστε για πάντα, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Διώχνουν άρον-άρον δημοσίους υπαλλήλους πριν έρθει η Τρόικα


Διώχνουν άρον-άρον δημοσίους υπαλλήλους πριν έρθει η Τρόικα

Εφιάλτης θεωρείται στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα την ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έφτασε στο 27% ενώ για τους νέους εγγίζει το 61%. Η Τρόικα αναμένεται να θέσει εκ νέου αίτημα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο αφού το μέτρο της διαθεσιμότητας αποδείχθηκε φιάσκο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανίκανος να το εφαρμόσει. Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται 2.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και 3.500 που θεωρούνται πλεονάζοντες. Για πολλοστή φορά στο στόχαστρο του υπουργείου θα βρεθούν οι υπάλληλοι που θα λάβουν εισιτήριο εξόδου λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων: επίορκοι, αδικαιολογήτως απόντες, ψυχολογικά πάσχοντες ή όσοι έχουν δηλώσει ψευδή προσόντα και έχουν προσκομίσει πλαστά παραστατικά. Φιάσκο του κράτους Οι 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2012 και δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες θα είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν, αν το μέτρο αυτή τη φορά υλοποιηθεί. Σε αυτούς θα προστεθούν και 3.500 εργαζόμενοι οι οποίοι κρίνονται ως πλεονάζοντες μετά τον περιορισμό -στα χαρτιά- των οργανικών μονάδων σε τέσσερα υπουργεία. Νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Το πράσινο φως για την αποχώρηση των πλεοναζόντων από τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης δόθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Παρά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν μιλήσαμε για απολύσεις προς το παρόν» κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ελάχιστοι από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους θα μπορέσουν να απορροφηθούν αυτόματα σε άλλες θέσεις. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καθεστώς διαθεσιμότητας οι υπάλληλοι λαμβάνουν το 75% των βασικών αποδοχών τους και απολύονται ένα χρόνο μετά αν στο μεταξύ δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση. Στην ουρά για μετακίνηση σε άλλη θέση Δεν είναι όμως μόνο το μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει αποτύχει να θέσει σε εφαρμογή ο Αντώνης Μανιτάκης. Στην ουρά για τοποθέτηση σε νέα θέση βρίσκονται ήδη 2.500 υπάλληλοι, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου σε διοικητικές θέσεις, οι οποίοι μπήκαν αυτόματα σε διαθεσιμότητα με οριζόντιο τρόπο. Ως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι 6.500 υπάλληλοι και ακόμη 25.000 ως το τέλος του 2013 και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ώρα του Προϋπολογισμού για τον Δ.Λεβαδέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων θα συνεδριάσει την 18η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων – «Παλαιό Δημαρχείο, Πλ.Εθνικής Αντιστάσεως 1».
Τα μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:
Έγκριση Προϋπολογισμού και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Οικονομικού Έτους 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα επιβιώσετε από πρόσκρουση μετεωρίτη


Κι αν τελικά συμβεί; Μπα, όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ναι, είναι ΚΑΙ σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά αν μία στο εκατομμύριο συμβεί πραγματικά, δεν θα ήθελες (αντί να κάθεσαι και να σκέφτεσαι: «γαμώτο, αυτό το είδα σε ταινία, συμβαίνει πραγματικά;») να ξέρεις και να μη βρεθείς τελευταία στιγμή να αναρωτιέσαι: πόσο μ@λ@κ@ς ήμουν που δεν ξόδεψα πέντε λεπτά από τη ζωή μου για να ενημερωθώ; Ενδεχομένως έτσι να είπαν από μέσα τους κάποιοι σήμερα το πρωί στη Ρωσία...
Πρώτα απ' όλα, έχε τα αυτιά σου ανοικτά, μάθε, συγκέντρωσε όση τεχνική, επιστημονική και στρατιωτική γνώση υπάρχει διαθέσιμη για το εν λόγω φαινόμενο. Ξεκίνα από τώρα. Κατανόησέ το, αφομοίωσέ το, «μάθε» απ' έξω και ανακατωτά την «απειλή». Στον μετά την καταστροφή κόσμο, αν έχεις επιβιώσει, θα σε έχει βοηθήσει εσένα και τους οικείους σου να αποτελέσετε μίας ισχυρή δύναμη.
Όλο αυτό το υλικό καλό θα είναι να το έχεις πλαστικοποιήσει, για να μπορέσει να διατηρηθεί, και να το έχεις αποθηκεύσει σε προστατευμένο από τρωκτικά χώρο.
Βρες ένα σημείο του σπιτιού σου ή αλλού κοντά στο σπίτι σου, το οποίο θα πρέπει να είναι απαραιτήτως υπόγειο, στέρεο και προστατευμένο απόλυτα από το οτιδήποτε θα συμβεί στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια και μετά τη σύγκρουση. Αν υπάρχουν παράθυρα, σφράγισέ τα με μπετόν.
Φρόντισε να το εξοπλίσεις με μεγάλες ποσότητες τροφίμων με μεγάλη διάρκεια αναλωσιμότητας, ρουχισμού, νερού, σπόρων για μελλοντική καλλιέργεια, ακόμη και με όπλα, καθώς δεν ξέρεις τι μπορεί να επακολουθήσει μιας τέτοιας καταστροφής. Σημαντικό: ψάξε, βρες και σχεδίασε ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού που θα σου παράσχει το απαραίτητο οξυγόνο στο χώρο κατά τη διάρκεια, αλλά και μέρες μετά την πρόσκρουση, όταν θα έχει κάπως καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Κατά την πρόσκρουση, βραχείτε με νερό το οποίο θα σας κρατήσει δροσερούς και θα σας ανακουφίσει από τις υψηλές θερμοκρασίες – κάτι που δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, διότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει επικίνδυνα και θα διατηρηθεί έτσι για 2 με 4 χρόνια. Οπότε τα ζεστά ρούχα και μέσα θέρμανσης (ξύλα, φωτιά κ.ο.κ.) είναι απολύτως απαραίτητα.
Θα πρέπει να ξέρεις πως από τη στιγμή της πρόσκρουσης, θα είσαι αναγκασμένος να μείνεις κλεισμένος στο καταφύγιό σου για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, προτού αρχίσεις να κάνεις τις πρώτες μικρές βόλτες στη Νέα Γη.
Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους επιβίωσης από τέτοια φαινόμενα, δες εδώ.
Αυτά για τους Προτεστάντες «φλώρους» οικογενειάρχες που θέλουν να διασώσουν και διαιωνίσουν το είδος... Διότι, υπάρχει και η άλλη – πιο γενναία – λύση: μια και ο κόσμος θα είναι σκατά για χρόνια μετά την πρόσκρουση και, άρα, ενδεχομένως να μην είναι και τόσο cool να το ζήσεις όλο αυτό, μερικές μέρες πριν το Τέλος, κάνε ανάληψη όλα τα μετρητά σου, γέμισε μία βαλίτσα με ό,τι πιο παραισθησιογόνο υπάρχει, βρες τον ιδανικό προορισμό πάνω στον πλανήτη, πλήρωσε δέκα μανούλια να σε βυθίζουν για όσο καιρό σου μένει στα τρίσβαθα της ηδονής και τη στιγμή της επέλευσης του Τέλους κάγχασε βροντερά δείχνοντας το μεσαίο δάκτυλο στα ουράνια, ενώ με το άλλο χέρι θα χουφτώνεις την κατουρημένη από το φόβο της κορασίδα. Έτσι θα έχεις εξασφαλίσει έναν καλό και αντάξιό σου θάνατο, αντί για μία άθλια μετα-αποκαλυψιακή ζωή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ακαδημία Tae-Kwon-Do Κεντρικής Στερεάς σας περιμένει στην κοπής της πίτας

Η Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας και το νεο τμημα Pilates του συλλογου σας περιμενει στην γιορτη της κοπης της πιτας μας για το νεο ετος 2013 στο Παγοδρομιο στο Λιβαδι Παρνασσου στις 21 Φεβρουαριου 2013 στις 17.00.
Θα κανουμε πατιναζ,θα πιουμε καφεδακια(οι γονεις μονο) και θα διασκεδασουμε ανεμελα με φοντο τους προποδες του βουνου μας!
Επισης θα γινει απονομη βραβειων στους αθλητες μας για τις επιδοσεις τους και τα μεταλλια τους σε παγκοσμια και πανελληνια πρωταθληματα Tae-Kwon-Do και στους αθλητες που εχουν εξαιρετικη παρουσια στο Συλλογο μας και στην κοσμικη τους ζωη!

Με τιμη

Ακαδημια Tae-Kwon-Do Κεντρικης Στερεας Ελλαδας.

-Τμημα Tae-Kwon-Do (Καθηγητρια Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου κ.Ελενη Ανδρεου,Προπονητρια Α του Tae-Kwon-Do Μαυρη Ζωνη-3 DAN WTF).
-Τμημα Pilates (Καθηγητης Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου κ.Αργυρης Κουβαρας).
-Τμημα ομαδα Basket του συλλογου (Προπονητης ομαδας κ.Αργυρης Κουβαρας,Καθηγητης Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWNODO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΣΧΟΛΕΣ :
1.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAEKWONDO ΙΤΕΑΣ
ΟΔΟΣ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΛΗ 9,ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ.
2.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAEKWONDO ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
3.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΙΣΩ-ΑΛΩΝΙΑ,ΑΡΑΧΩΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
site :
http://www.as-arachovas.gr/
e-mail : asarachovas@ymail.com
τηλ : 22670-32733
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ
ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ Κ ΠΑΝΩ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ & ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!

http://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladas



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Εικόνες αποκάλυψης στη Ρωσία



Όλο και περισσότερα βίντεο «ανεβαίνουν» στο youtube, από την βροχή μετεωριτών, που προκάλεσε εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:



Διαβάστε Περισσότερα »

Η « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για το Νοσοκομείο Θηβών


Την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μην συμπεριλάβει ορισμένες καίριες και σημαντικές προσθήκες της «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στο ψήφισμα για το Νοσοκομείο Θηβών, σχολιάζει ο επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού Αντ. Τουλουμάκος
«Η πιο ουσιαστική προσθήκη, αφορά να υπογραμμίσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο ότι η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας είναι κομμάτι της πολιτικής απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας, την οποία προωθούν οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.
Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην υπάρχει τέτοια αναφορά στο ψήφισμα. Την ώρα δηλαδή που κλείνουν Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. επιλέγει να δείχνει το δέντρο και να κρύβει το δάσος.
Να μην θίγει την ουσία, ότι όπως όλα, έτσι και η Δημόσια Υγεία, αφού απαξιωθεί πλήρως και γίνει πανάκριβη, θα γίνει πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας ορισμένων ομίλων.
Να μη στοχοποιεί τους ένοχους, που έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Τρόικα και ΕΕ.» υπογραμμίζει ο κ. Τουλουμάκος, επισημαίνοντας πως «Αυτή η λογική δεν είναι απλά θολή. Αποκλείει κάθε δυνατότητα ο αγώνας που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής να έχει αποτελέσματα, στην κατεύθυνση της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για όλους» και καλώντας τους φορείς της περιοχής να οργανώσουν από κοινού άμεσα την πάλη για Νοσοκομείο Θήβας στελεχωμένο πλήρως με ιατρικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την άμεση λειτουργία όλων των προβλεπόμενων Κλινικών, με πλήρες προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, και του Κέντρου Αιμοδοσίας, για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Για την άμεση κατάργηση των χαρατσιών στην υγεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίορκοι αστυνομικοί στα χέρια των «Αδιάφθορων»


 
 
Δυο διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και ένας υπαρχιφύλακας  να συλλαμβάνονται από τους Αδιάφθορους μέσα σε μόλις λίγες ώρες για κλοπή, εκβιασμό και αρπαγή αντίστοιχα αποδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως κάτι δεν πάει καλά στο Σώμα της Αστυνομίας. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς δεν έχει περάσει μήνας από την ώρα που ξηλώθηκαν όλοι οι αστυνομικοί στη Δίωξη Ναρκωτικών του Βόλου και του Αγρινίου καθώς είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Βαρόνους των ναρκωτικών. Η κατάσταση με την παραβατικότητα των ένστολων και ειδικά αξιωματικών που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες δείχνει να είναι εκτός ελέγχου και στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ τρέχουν και δεν φτάνουν. Ωστόσο, οι εντολές που έχουν πάρει από το υπουργείο είναι σαφείς. Να τελειώσουν άμεσα τους διεφθαρμένους αστυνομικούς που από υπερασπιστές του νόμου, γίνονται παραβάτες…  
Ο διοικητής του Α.Τ Ρέντη
 
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 51χρονου ανώτερου αξιωματικού, που υπηρετεί ως διοικητής στο  Α.Τ Ρέντη για τα αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και εκβίασης σε βάρος 34χρονου υπηκόου Πακιστάν. Είχε προηγηθεί καταγγελία του 34χρονου αλλοδαπού για τον συγκεκριμένο αξιωματικό και την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε την Τετάρτη, ότι κατά την προσαγωγή του, προ τριημέρου το απόγευμα, στην αστυνομική υπηρεσία που υπηρετεί ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο τελευταίος του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του. Με τη πρόφαση ότι ο αλλοδαπός θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των εν λόγω χρημάτων, ο αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το υπόλοιπο μέρος αυτών. Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο του Αξιωματικού στην Υπηρεσία του, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.945,45 ευρώ, δύο διαβατήρια Πακιστανικών αρχών και ογδόντα οκτώ πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. 
Ο νταής υπαρχιφύλακας του Βόλου 
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, σε βάρος 33χρονου υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία του Βόλου, για αρπαγή, έκθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, εξύβριση και άλλα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος 23χρονου ημεδαπού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ο 33χρονος αστυνομικός συναντήθηκε  το βράδυ της Τετάρτης, με τον 23χρονο σε περιοχή της Μαγνησίας για διευθέτηση προσωπικών τους διαφορών. Με την απειλή βίας τον επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία. Στη συνέχεια, απειλώντας τον με όπλο, τον δέσμευσε και τον χτύπησε, ενώ αφού κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον εγκατέλειψε στο σημείο. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο  ασφαλίτης του Αιγάλεω 
Τον 35χρονο  διοικητή Ασφαλείας του Αιγάλεω συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού ιδιοκτήτη καταστήματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς του ζήτησε 2.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε καταγραφή υποτιθέμενων παραβάσεων. Μαζί του συνελήφθησαν ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος υπήκοος Πακιστάν.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της αντιποίησης αρχής, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός. Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας, οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, σε περιοχή της Αθήνας και αφού ο Αξιωματικός με τον 56χρονο δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων. Ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με έναν ακόμα ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους αντιπαράθεση. 
Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο έτερος αλλοδαπός είχε νωρίτερα αποχωρήσει. Παράλληλα στον τόπο είχε μεταβεί και ο 35χρονος Αξιωματικός ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο αλλοδαπό από το σημείο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ανέλαβε και διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου Αξιωματικού και του 56χρονου ημεδαπού στην υπόθεση και συνελήφθησαν.  Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικάζονται οι αγρότες για τα επεισόδια στην Ανθήλη

Δικάζονται οι αγρότες για τα επεισόδια στην ΑνθήληΔικάζονται σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας οι 12 αγρότες, οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια της Τετάρτης στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης.
Η δίκη αναβλήθηκε χθες λόγω της απουσίας των αστυνομικών που ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Νωρίτερα, εκατοντάδες αγρότες έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λαμίας, με τελικό προορισμό τα δικαστήρια της πόλης.
Στο πλευρό των 12 αγροτών βρέθηκαν αγροτοσυνδικαλιστές από όλα τα αγροτικά μπλόκα, καθώς και πολλοί συνάδελφοί τους από την Κεντρική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα.
Χθες νέα επεισόδια ξέσπασαν σε μπλόκα αγροτών, αυτή τη φορά στις Σέρρες και το Βέλο Κορινθίας, με συνέπεια να συλληφθούν τέσσερις αγρότες.
Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, επάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν.
Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής μετέβησαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης.
To απόγευμα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα», ανέφεραν.
Στο μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.
Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου στην εθνική οδό.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαταλείπει την Ελλάδα η Puma...

Την απόφαση να τερματίσει εντός του 2013 τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, ανακοίνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών Puma. 
  • Θα εστιάσει τις προσπάθειές της "στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε αναδυόμενες κυρίως αγορές".

Τη διανομή του σήματος στις παραπάνω αγορές θα... πραγματοποιεί η Sportswind. Από τη συμφωνία διανομής η εταιρεία εκτιμά ότι περιορίζει σημαντικά τον επιχειρηματικό κίνδυνο σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνει τις πωλήσεις της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2012, η Puma αναφέρει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και περικοπής των δαπανών σχεδιάζει το κλείσιμο 90 μη κερδοφόρων καταστημάτων. Η εταιρεία θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε αναδυόμενες κυρίως αγορές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε μετά φόρων ζημιές 42,6 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2012 έναντι κερδών 33,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυνοϊκότερο το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών...

Eυνοϊκότερο σχεδιάζεται να γίνει το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών τα οποία θα προσαρμοστούν με αυτά που ισχύουν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - δηλαδή 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και όριο ηλικίας τα 62 έτη.
Αυτό...
προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που έχει με στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τα παρακάτω ζητήματα:

-Η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης από τον ΟΓΑ με συμψηφισμό οφειλόμενων εισφορών μέχρι 4.000 ευρώ,

-Η επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη δικαστική απόφαση για την απόλυση εργαζομένων του ΙΚΑ που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 9Κ.

---Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας μας (υδρογονάνθρακες) και τη σύνδεση τους με την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και τα στελέχη Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες...
NEA
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ