Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Μέσα σε μία στιγμή, το όνειρο έγινε στάχτες», λέει ο τραγικός πατέρας (βίντεο)

«Μέσα σε μία στιγμή, το όνειρο έγινε στάχτες», λέει ο τραγικός πατέρας (βίντεο)

Ο Δημήτρης Πολυχρόνης, πατέρας του άτυχου Νίκου που βρήκε τραγικό θάνατο σε σπίτι στη Λάρισα από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, ανέφερε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα αλλά τον γιο του δεν μπορούσε να τον σταματήσει από τις σπουδές του. «Μέσα σε μία στιγμή, το όνειρο έγινε στάχτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρόνης στην τηλεόραση του Alpha. Και συμπληρώνει: «Τα παιδιά μήπως είχαν ιδέα από μαγκάλι; Εδώ δεν έχω εγώ που είμαι 50 χρόνων. Δεν είχα ανάψει ποτέ μαγκάλι στο σπίτι της μάνας μου. Πού να ξέρουν τα παιδιά. Σου λέει, φωτιά βγάζει, ζέστη βγάζει, θα ζεσταθούμε λιγάκι». Όσο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια, αναφέρει: «Είχαμε προβλήματα με την επιχείρηση που δουλεύω. Τα οικονομικά τα ξέρεις τώρα, σε όλη την Ελλάδα είναι. Δεν είναι μόνο σε μένα. Κι εγώ ήμουν από τους τυχερούς, είχα και δουλίτσα. Είναι άλλος κόσμος που δεν έχει, όχι δουλειά, ούτε επίδομα ανεργίας. Και σταμάτησα το ένα μου παιδί, τον δεύτερο, τον Μάκη μου, του λέω: 'Μάκη άσε τη σχολή, να πας του χρόνου' (πήγαινε για μάγειρας ο δεύτερος). Του λέω: 'Σταμάτα τώρα να δούμε τι θα γίνει με τη δουλειά, εσύ τράβα φαντάρος και του χρόνου θα δούμε τι θα γίνει'.» Όμως, τον Νίκο, δεν μπορούσε να τον εμποδίσει από τις σπουδές του: «Τον Νίκο δεν μπορούσα να τον σταματήσω... Ο άλλος πηγαινοερχόταν Αθήνα-Χαλκίδα. Την είχα και την μικρή εδώ φροντιστήρια και το ένα και το άλλο. Κι αυτή την είχα σταματήσει από ορισμένα φροντιστήρια. Εντάξει, τα πιο αναγκαία, τα έκανε το παιδί...».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ...


Διαβάστε Περισσότερα »

Το email των μέτρων ασφαλείας για τα στελέχη της Κομισιόν στην Ελλάδα με σενάρια για νεκρούς

Ένα email που φέρεται να απέστειλε η Κομισιόν με συστάσεις για τα στελέχη της που θα βρεθούν στην Αθήνα άναψε φωτιές. Τα σενάρια για ταραχές και νεκρούς στη χώρα και οι οδηγίες
Ένα email που φέρεται να απέστειλε ενόψει η Επιτροπή της επίσκεψης Ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα τον Μάρτιο και θέτει το ζήτημα ασφαλείας κατά την παραμονή τους άναψε φωτιές, καθώς περιγράφει σενάρια με νεκρούς και πρωτοφανείς ταραχές στην Ελλάδα.
Το εν λόγω email που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες δεν φέρει σήμανση σχετική με τον αποστολέα του για λόγους, όπως αναφέρει, ασφαλείας και περιγράφει μία άκρως ζοφερή κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα.
Αναφέρει ακόμα, σύμφωνα με "Τα Νέα", ότι αντίστοιχες ειδοποιήσεις έχουν σταλεί και σε στελέχη του ΔΝΤ που έρχονται στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο και για ακόμα περισσότερες οδηγίες ασφαλείας που όμως, θα δοθούν προφορικά στους ενδιαφερομένους.
Στην ουσία, πρόκειται για την παραδοχή εκ μέρους των όποιων συντακτών του, ότι η Ελλάδα είναι μπροστά σε κίνδυνο ανεξέλεγκτης έκρηξης.
Το μήνυμα μεταφρασμένο στα ελληνικά:
Αγαπητέ κύριε,
Αυτό το σημείωμα είναι εμπιστευτικό, για την ενημέρωσή σας. Τα στοιχεία επαφών έχουν αφαιρεθεί για λόγους ασφάλειας των ατόμων που εμπλέκονται. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες (μόνο προφορική διανομή), που έχουν έλθει σε γνώση των υπηρεσιών από κοινού με το προσωπικό του ΔΝΤ και αφορούν σε πληροφορίες που έχουν συλλεγεί σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, με X (ο αριθμός δεν επιτρέπεται να αναφερθεί) νεκρούς.
Παράκληση για διακριτική μεταχείριση της παρούσας πληροφόρησης.
Προς ενημέρωσή σας, αυτή είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που έχει ποτέ εκδοθεί από την Επιτροπή για την αποστολή των υπαλλήλων της σε ένα κράτος μέλος.
Οι Έλληνες υπάλληλοι της Επιτροπής έχουν αναστατωθεί και διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις συστάσεις και για τη δική τους ασφάλεια, κάθε φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και να φιλοξενηθούν στην χώρα τους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Όσον αφορά την αποστολή σας στην Αθήνα, θα θέλαμε να σας στείλουμε μερικές συστάσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας στην Αθήνα.
Αυτό που ακολουθεί είναι συμβουλή της ασφάλειας και συμβουλές που συνιστώνται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
- Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα.
Μείνετε ενημερωμένοι.
Λόγω των συχνών απεργιών, να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα σχέδια ταξιδιού ή των μεταφορικών μέσων.
Για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Όσον αφορά τις απεργίες μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, ταξί, κλπ.), η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη, ενημερωμένη πληροφόρηση
Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
Σε μια πολιτικά ευαίσθητη χρονική στιγμή, ακόμα και μία ήπια αντίδραση μπορεί να παρερμηνευθεί από διαδηλωτές.
Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.
Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.
Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε.
Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές.
Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.
Για ασφαλή αναχώρηση, περιμένετε την διέλευση ή διάλυση της διαδήλωσης ή ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.
Μην μεταφέρετε με τρόπο που να είναι ορατά στοιχεία της επαγγελματικής σας ιδιότητας.
Προσοχή σε έγγραφα, κονκάρδες ταυτότητας ή άλλα αντικείμενα σε κοινή θέα που αποδεικνύουν τη σχέση σας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Για παράδειγμα, μην φέρετε ποτέ εμφανώς το σήμα της Επιτροπής έξω από τα κτίρια της Επιτροπής, μην διαβάζετε έγγραφα της Επιτροπής σε δημόσιους χώρους.
Προσοχή στην λαθρο-ακρόαση. Αποφύγετε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς σας (αίθουσες συνεδριάσεων όνομα ξενοδοχείου, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική αναφορά πληροφοριών κλπ.) σε κοινόχρηστους χώρους, στο δρόμο, στο μετρό, όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.
Να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακούσουν.
Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ταξί με το όνομα της Επιτροπής.
Προσέξτε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα επαγγελματικά σας αντικείμενα.
Αν σκοπεύετε να πάτε για ένα ποτό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μετά τη συνάντησή σας, μην μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα μαζί σας σε κοινωνικούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.).
Επινοήστε μια πληκτική "ιστορία ζωής".
Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας.
Χειριστείτε τα ύποπτα πακέτα με προσοχή.
Τα πακέτα και τα γράμματα που φτάνουν στα γραφεία της Αθήνας περνούν από συστηματικό έλεγχο.
Αν, όμως, πιστεύετε ότι είναι ύποπτο πακέτο (επειδή δεν έχει διεύθυνση επιστροφής, έχει μια παράξενη μυρωδιά ή περίεργους λεκέδες, έχει κορδόνι ή σύρμα που προεξέχει από το εσωτερικό, το περίβλημά του είναι τυλιγμένο με υπερβολικές ποσότητες κολλητική ταινία ή κάτι άλλο σας κινήσει υποψίες), μην το ανοίξετε και ζητήστε επανέλεγχο από το προσωπικό ελέγχου.
Να γνωρίζετε καλά και να ακολουθείτε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.
Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ακολουθήστε τις οδηγίες εκκένωσης του προσωπικού ασφαλείας.
Πάρτε τη σημείωση των εξόδων κινδύνου πλησιέστερο στο δωμάτιό σας στο ξενοδοχείο σας.
Κρατήστε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης ανάγκης (αστυνομία, σημείο επαφής, ξενοδοχείο, συναδέλφους, κλπ.) διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή.
Οι τοπικές γραμμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι 100 για την Αστυνομία, 166 για ασθενοφόρο, και 199 για την πυροσβεστική.
Προσθέστε αυτούς τους αριθμούς στον κατάλογο του κινητού σας τηλεφώνου.
Ενημερώστε τα μέλη της αποστολής, όταν και όπου θα έχετε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια μετά-ώρες εργασίας.
Παραμείνετε σε εγρήγορση. Άσκηση προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας για τον περιορισμό του κινδύνου της μικροεγκληματικότητας.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον σας. Να είστε προσεκτικοί για πιθανές προσπάθειες στο δρόμο να σας αποσπάσει κάποιος προσωπικά ή επαγγελματικά αντικείμενα στο πλαίσιο του μικρο-εγκλήματος.
Αν νομίζετε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή σας παρατηρεί, πηγαίνετε στον πλησιέστερο δημόσιο χώρο που είναι καλά φωτισμένος και κινούνται πολλοί άνθρωποι και καλέστε την αστυνομία.
Να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά.
Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και ασυνήθιστα περιστατικά πρέπει να δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίεςnews247
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημάδια βελτίωσης για τους δύο νεαρούς που ήταν σε κώμα από το μαγκάλι στη Λάρισα

Σημάδια βελτίωσης για δύο νεαρούς που ήταν σε κώμα από το μαγκάλι στη Λάρισα

Σταθερή αλλά κρίσιμη συνεχίζει να θεωρείται η κατάσταση της υγείας των τριών νεαρών που χαροπάλευαν έπειτα από το τραγικό περιστατικό με το μαγκάλι στη Λάρισα που κόστισε τη ζωή στους δύο φίλους τους.
Συγκεκριμένα από τους δύο που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο ένας αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον και ο άλλος, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -ήταν με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.
Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ΚΑΙ παραμένει διασωληνωμένος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχάλης Τσαρούχας: Έγινε ρεμπέτης λόγω… κρίσης!

Αφού η τηλεόραση δεν έχει σίριαλ, αφού στο θέατρο φέτος δεν πήρε κάποιον ρόλο και αφού τα χρήματα για την παρουσίαση των παιδικών βιβλίων που γράφει, εξανεμίστηκαν, ο Πασχάλης Τσαρούχας αποφάσισε να αξιοποιήσει ένα άλλο ταλέντο του, αυτό στο τραγούδι και συγκεκριμένα στο ρεμπέτικο.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, σύμφωνα με τη real, αποφάσισε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να εξασφαλίσει έστω τα προς το ζην, κάνοντας εμφανίσεις σε γνωστό αθηναϊκό ρεμπετάδικο.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μαφία των δημάρχων: Απίθανες ιστορίες διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση





Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι αλλά και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Για μερικούς, μάλιστα, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών τους, αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Μετά την καταδίκη-σοκ του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, οι ελεγκτικές αρχές εμφανίζονται αποφασισμένες να σπάσουν το απόστημα της διαφθοράς και να οδηγήσουν τους παρανομούντες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είναι πολυάριθμες και αφορούν παράνομες αναθέσεις δημοτικών έργων, κατάχρηση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείριση.

Την ίδια ώρα, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ετοιμάζει την ένατη ετήσια έκθεσή του, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τον Μάιο και έχει τους ΟΤΑ στην κορυφή της κατάταξης των φορέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Όπως άλλωστε είχε περιγραφεί και στην προηγούμενη έκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2012, στις περισσότερες περιπτώσεις τα ευρήματα παραπέμπουν σε ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό, έκδοση εικονικών βεβαιώσεων παντός τύπου, ατασθαλίες αλλά και στρεβλές αποφάσεις σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά, τεχνικά έργα, διοικητικές αποφάσεις κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έκθεση του κ. Ρακιντζή είχαν αναφερθεί 1.245 υποθέσεις διαφθοράς για τον στενό δημόσιο τομέα και 655 για ΔΕΚΟ και οργανισμούς.

Ο γενικός επιθεωρητής, μάλιστα, είχε ασκήσει προσφυγές κατά τελεσίδικων πειθαρχικών αποφάσεων και ενστάσεις κατά επιεικών ή λανθασμένων αποφάσεων συλλογικών ή μονομελών πειθαρχικών οργάνων, οι οποίες αφορούσαν τον δημόσιο τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ άλλων, έκανε ένσταση κατά απόφασης η οποία απάλλασσε υπάλληλο πολεοδομίας σε αττικό δήμο από πειθαρχικά παραπτώματα. Από τον έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, τον οποίο διενέργησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι ο εγκαλούμενος κατά τη χρονική περίοδο 2000-2008 απέκτησε πόρους ύψους 353.971 ευρώ, οι οποίοι -όπως σημειώνεται στην έκθεση- δεν καλύπτονται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα δικαστήρια έχουν ασχοληθεί με πλήθος υποθέσεων που αφορούν δράσεις στελεχών των ΟΤΑ.
Εικονικά ''πάσο'' για ανάπηρους
Εικονικά ''πάσο'' για ανάπηρους έκαναν το γύρο του Κιλκίς εμπλέκοντας μεταξύ άλλων έναν από τους αιρετούς της περιοχής. Ο 58χρονος κτηνίατρος Βαγγέλης Μπαλάσκας ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία το 1998 ως νομαρχιακός σύμβουλος στο Κιλκίς, ενώ από το 2003 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Διετέλεσε επί δύο θητείες νομάρχης (2006-2010), ενώ τον Νοέμβριο του 2010 γίνεται ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτη στον Δήμο Κιλκίς.
Τον ''έκαψε'' η υπόθεση με την χορήγηση χιλιάδων δελτίων αναπηρίας κατά τη διετία 2007-2008 που έφτασε στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην νομάρχης εγκαλούνταν ότι είχαν εκδοθεί από την Νομαρχία εκείνη την περίοδο δελτία αναπηρίας για την ελεύθερη μετακίνηση μέσω ΚΤΕΛ σε 10.211 άτομα με ειδικές ανάγκες, αν και ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν υποπενταπλάσιος, με τη ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο να εκτιμάται στο 1 εκατ. ευρώ.
Δεν δέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος υπέγραφε τα στοιχεία που του έδιναν τα ΚΕΠ προκειμένου να δοθεί η χρηματοδότηση στο ΚΤΕΛ, ενώ και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ δηλώνοντας αθώος τόνιζε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπεξαίρεσης των χρημάτων τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Στις 17 Φεβρουαρίου 2013, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος του Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας δημοτικός ταμίας παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 1,3 εκατομμυρίων ευρώ -την οποία αρνούνται οι εμπλεκόμενοι- από τα ταμεία του δήμου την περίοδο 2003-2006.

Σε αυτά περιλαμβανόταν και η ύψους 300.000 ευρώ επιχορήγηση του ΟΠΑΠ για αθλητικό κέντρο στο Μακροχώρι, στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, και το οποίο κέντρο δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε το 2007, με τον πρώην δήμαρχο να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφοριακοί και πολεοδόμοι με "χρυσές καταθέσεις"


Εφοριακοί και πολεοδόμοι με χρυσές καταθέσεις



Λίστα με 189 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών που βρέθηκαν με ακάλυπτους από το πόθεν έσχες λογαριασμούς και εμβάσματα στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ μέχρι και 900.000 ευρώ ο καθένας, βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, αλλά οι υποθέσεις παραμένουν και μάλιστα για χρόνια στα χαρτιά.
Από τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ελέγχων στις φορολογικές υποθέσεις και τα "πόθεν έσχες" εφοριακών και υπαλλήλων πολεοδομιών προκύπτει ότι 139 εφοριακοί έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μέχρι και 550.000 ευρώ ο καθένας και 50 υπάλληλοι στις πολεοδομίες όλης της χώρας έστειλαν εμβάσματα μέχρι και 900.000 ευρώ ο καθένας.
Πέντε εφοριακοί έχουν τεθεί σε αργία καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν αποστείλει στο εξωτερικό εμβάσματα από 100.000 μέχρι 550.000 ευρώ ο καθένας τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το πόθεν έσχες και τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα ποσά αποτελούσαν προϊόν χρηματισμού και υπόγειων συναλλαγών με πολίτες για την ευνοϊκή διεκπεραίωση σε βάρος του Δημοσίου φορολογικών υποθέσεων.
Επίσης έντεκα ελεγκτές εφοριακοί και συζυγοί τους που έχουν βγάλει με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ κατά τη διετία 2009-2010 χωρίς να δηλώσουν τα ποσά στα πόθεν έσχες έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.
Το δρόμο προς τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή χρηματικών και πειθαρχικών κυρώσεων έχουν πάρει οι υποθέσεις των 50 υπαλλήλων πολεοδομιών και καταθέσεις στο εξωτερικό ύψους από 100.000 μέχρι 900.000 ο καθένας, όταν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους στην εφορία δεν ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ. Από αυτούς οι 14 είχαν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ ο καθένας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία σε «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο

Της έβαλαν το όπλο στον κρόταφο
Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον τριών δραστών για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τουλάχιστον τριών δραστών, οι οποίοι χθες (02-03-2013) το βράδυ, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από υπάλληλο ταμείου καταστήματος «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 19:50΄το βράδυ, οι δύο εκ των τριών δραστών εισήλθαν στο κατάστημα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες τύπου «FULL-FACE», και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από την 45χρονη υπάλληλο του ταμείου το χρηματικό ποσό των (1.980) ευρώ.
Στη συνέχεια οι δύο δράστες αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν στο πάρκινγκ του καταστήματος, όπου τους ανέμενε ο τρίτος συνεργός τους, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για τον εντοπισμό των τριών δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμένο επί της επαρχιακής οδού Αλιάρτου - Ακραιφνίου, είχε κλαπεί προ δεκαημέρου από την περιοχή της Αττικής.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μισθούς 300 ευρώ σε νέους άνεργους για μερική απασχόληση ζητούν οι πολυεθνικές

Μισθούς 300 ευρώ σε νέους άνεργους για μερική απασχόληση ζητούν οι πολυεθνικές

Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών είπε μεταξύ άλλων: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».
Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα φέρεται να απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από 15 Απριλίου το χαράτσι στα ανασφάλιστα ΙΧ!

Από το ταμείο τόσο των εφοριών όσο και των ασφαλιστικών πρακτορείων αναμένεται να περάσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν ανασφάλιστα ανεξάρτητα από το γεγονός αν πραγματικά τα έχουν σε ακινησία ή τα κυκλοφορούν παράνομα.


Σύμφωνα με το άρθρο 27 του νέου νομοσχεδίου, που... κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το προεδρικό διάταγμα 237/1986 (Α' 110) τροποποιήθηκε ως εξής: «Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από την χορήγηση της Αδεια Κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με το νέο νόμο σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται οι κάτωθι κυρώσεις:

Αφαίρεση της Αδειας Ικανότητας Οδηγού και της Αδειας Κυκλοφορίας καθώς και των Κρατικών Πινακίδων για 10 ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Αν ωστόσο το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα αφαιρούνται την ίδια στιγμή από τις Αρχές οι πινακίδες του οχήματος καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του για 2 χρόνια και επί υποτροπής 3 χρόνια. Για να επιστραφούν οι Πινακίδες και η Αδεια μετά την παρέλευση των 2 ή 3 ετών θα πρέπει να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πέραν της αφαίρεσης των παραπάνω οι Αστυνομικές Αρχές βεβαιώνουν επίσης χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά Δημοσίας Χρήσης, 500 ευρώ στα ΙΧ και 250 ευρώ στα δίκυκλα.

Ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων αυτοκινήτων και η επιδίωξη συμμόρφωσής τους αλλά και της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των κυρώσεων και ποινών έχουν αναλάβει οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σε περίπτωση που το Κέντρο Πληροφοριών εντοπίζει κάποιο ανασφάλιστο ΙΧ θα αποστέλλεται με σχετική Ειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος με την οποία θα καλείται να προβεί το αργότερο εντός 8 ημερών! Ωστόσο ακόμη και να σπεύσει ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος να το ασφαλίσει θα πρέπει να έχει καταβάλει 250 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μέσω Παραβόλου ώστε να μπορέσει να εκδοθεί το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Αν λοιπόν κάποιος έχει 3 αυτοκίνητα εκ των οποίων χρησιμοποιεί πλέον μόνο το ένα η μοναδική λύση για να γλιτώσει τόσο το πρόστιμο των 250 ευρώ και επιπλέον το κόστος ασφάλισης των ακινητοποιημένων ΙΧ είναι να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας. Ωστόσο το κράτος θα πρέπει να του επιστρέψει τα χρήματα που έχει προκαταβάλλει για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013! Ειδικότερα αν κάποιος αν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας μέσα στο Μάρτιο και έχει προκαταβάλλει για Τέλη 660 ευρώ η εφορία θα πρέπει να του επιστρέψει 495 ευρώ!

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να γίνει αν καταφύγουν στα γκισέ των εφοριών οι περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν ανασφάλιστα και πόσα εκατομμύρια ευρώ πρέπει να τους επιστρέψει πίσω το υπουργείο Οικονομικών!

Πανικός στην αγορά!
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται ιδιοκτήτες, έμποροι ΙΧ αλλά και όλες οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων μαζί με τις επιχειρήσεις χρονομίσθωσης καθώς η νέα νομοθετική ρύθμιση δεν εξαιρεί κανέναν και για κανένα λόγο!

Ειδικότερα ιδιοκτήτες πολλών ΙΧ που τα έχουν σε ακινησία στα γκαράζ τους και έχουν προκαταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2013, έμποροι αυτοκινήτων που έχουν χιλιάδες ΙΧ με προπληρωμένα τα Τέλη για το 2013 και άλλα τόσα ιδιωτών που τα έχουν αφήσει στις εμπορίες αυτοκινήτων για να πουληθούν αλλά και οι εταιρείες ενοικιάσεων που ως γνωστόν λειτουργούν κυρίως τους θερινούς μήνες ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους...

Οπως τονίζουν στην «Η» στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου: «Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει τέτοια πρόστιμα καθώς στα Βιβλία των καταστημάτων μας φαίνεται ξεκάθαρα πως τα αυτοκίνητα με πινακίδες και προπληρωμένα τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013 είναι προς επίδειξη και δοκιμή! Αν δεν αλλάξουν τη νομοθετική ρύθμιση όλοι οι έμποροι θα καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και θα απαιτήσουν την επιστροφή μέρους των Τελών Κυκλοφορίας...».

Οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ και οι χρονομισθωτικές επίσης αναμένεται να κάνουν κάτι παρόμοιο καθώς όπως αναφέρουν στην «Η» στελέχη από την συγκεκριμένη αγορά: «Μόνο στα νησιά μας υπάρχουν περίπου 250.000 αυτοκίνητα τα οποία νοικιάζονται από τουρίστες την περίοδο Μαίου-Σεπτεμβρίου. Τους υπόλοιπους μήνες τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα καθώς δεν υπάρχει ζήτηση. Παρόλα αυτά οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ επίσης προκαταβάλλουν τα Τέλη της επόμενης χρονιάς ενώ θα μπορούσαν να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των συγκεκριμένων ΙΧ. Ο μοναδικός χαμένος από αυτή τη φοροεισπρακτική πολιτική θα είναι το κράτος!».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχει πάτο το βαρέλι..Πάνω από 2.500 βιογραφικά για μια συμμετοχή σε «ροζ» ταινίες της Sirina λόγω κρίσης!



Κάτι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, κάτι η περιέργεια, η Sirina Productions έχει γίνει η πιο... περιζήτητη εταιρεία της Ελλάδας αυτή τη στιγμή!

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 6 Μέρες, η εταιρεία παραγωγής ταινιών «με υπόθεση» έχει δεχθεί πάνω από 2.500 βιογραφικά σημειώματα τα τελευταία χρόνια από επίδοξους πρωταγωνιστές. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Sirina στην εφημερίδα, αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων λαμβάνουν και από γυναίκες.

 Όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας, δεν είναι τόσο η ανεργία που ωθεί τους Έλληνες να γίνουν πορνοστάρ στην Ελλάδα, όσο το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν ταμπού. «Έχουμε δει κοπέλες να έρχονται για casting» ακόμα και με τις μητέρες τους», λέει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει πως είναι διαφορετικοί οι λόγοι συμμετοχής για τα δύο φύλα.

 Οι μεν γυναίκες συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο για τα χρήματα, οι δε άνδρες κυρίως για την αυτοεπιβεβαιώση, υποστηρίζει. Όπως και να 'χει, οι μισθοί είναι ιδιαιτέρως υψηλοί, αφού για το γύρισμα μιας σκηνής ένας πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός αμείβεται με 1.000 ευρώ, ενώ ένας... καταξιωμένος στο χώρο φτάνει τα 3.000 ευρώ! - .....newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρυφή ρήτρα και πως θα μειωθούν οι μισθοί, εντός τριετίας..

Μια διαρκή και μόνιμη ρήτρα «ανταγωνιστικότητας» των μισθών με τις χώρες της Κεντρικής και Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης  καθώς και μια δεύτερη, κρυφή που περιλαμβάνεται στο τελευταίο Μνημόνιο, η ρήτρα «ευθυγράμμισης» των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταδικάζουν σε συνεχή μείωση τους μισθούς στην Ελλάδα!


Το θέμα παραμένει στο ... προσκήνιο, παρ’ ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμη και δια στόματος πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα πέσει κάτω από τα 586 ευρώ μεικτά.

Είτε με μείωση των επιδομάτων, αρχής γενομμένης με το επίδομα γάμου, είτε μέσω ατομικών συμβάσεων που αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, είτε τέλος, με επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπογραφούν υπό το φόβο των μαζικών απολύσεων, οι μισθοί αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ενταχθεί η λήξη των 42 κλαδικών συμβάσεων εργασίας που άνοιξε το δρόμο της μισθολογικής μείωσης για τουλάχιστον 600.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι θα δεχθούν πιέσεις το επόμενο τρίμηνο ώστε να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις με απολαβές που θα φθάνουν ως τα έσχατα όρια των 586 ευρώ που ορίζει ακόμα η Εθνική Σύμβαση Εργασίας.

Η καθοδική πορεία των μισθών που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, αναμένεται κορυφωθεί εντός τριετίας. Στην περιβόητη «ρήτρα ανταγωνιστικότητας», ήρθε να προστεθεί, με το Μνημόνιο 3 μια νέα ρήτρα, αυτή της ευθυγράμμισης μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η αρχή έγινε με τη μείωση των μισθών στα ειδικά μισθολόγια, και έπεται συνέχεια, μέσω της εναρμόνισης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τη ρήτρα της συγκρίσιμης ευθυγράμμισης (ή ανταγωνιστικής υποτίμησης σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο) με τις χώρες της Κεντρικής και Ν.Α. Ευρώπης την προβλέπει το Μνημόνιο 2. Πρόκειται για μια διαρκή και μόνιμη ρήτρα ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας και της βιωσιμότητας του χρέους. Θα λειτουργεί μέσω του νέου μηχανισμού που αναμένεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, εντός του Απριλίου.

Η δεύτερη ρήτρα προβλέπεται στην τρίτη επικαιροποίηση του Μνημονίου, και προβλέπει ότι οι μισθοί του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Η σταδιακή ολοκλήρωση αυτής της ρήτρας, θα γίνει μέσα σε τρία χρόνια.

...Και στο βάθος ατομικές συμβάσεις

Μετά και τη λήξη συνολικά 45 συμβάσεων, στις 14 Φεβρουαρίου, πλέον, μόλις 22 κλαδικές και ομοιεπαγγελματικές συμβάσεις παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας μετά την αλλαγή του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από το Φεβρουάριο του 2012 έως και σήμερα:

- 106 συμβάσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και της παροχής υπηρεσιών έχουν λήξει ή καταγγελθεί χωρίς να υπογραφούν νέες. Οι συμβάσεις αυτές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αντικαταστάθηκαν με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

- Από τις 48 συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 μόνο 7 νέες υπογράφηκαν προβλέποντας μειώσεις μισθών με «αντάλλαγμα» τη διατήρηση επιδομάτων τα οποία, σε αντίθετη περίπτωση, θα χάνονταν. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στο εμπόριο.

- Υπογράφηκαν 975 επιχειρησιακές συμβάσεις από τις οποίες οι 757 (ποσοστό 77,6%) καθόρισαν χαμηλότερους μισθούς. Οι 706 συμβάσεις υπογράφηκαν από Ενώσεις Προσώπων (λόγω έλλειψης σωματείου ή επειδή ο αριθμός των απασχολουμένων ήταν κάτω των 29 ατόμων) και από αυτές οι 701 προέβλεψαν μειώσεις μισθών έως και 30% (στα όρια της ΕΓΣΣΕ). Με συμφωνία επιχειρησιακού σωματείου υπογράφηκαν 56 συμβάσεις με μείωση μισθών αλλά με διατήρηση επιδομάτων και 213 χωρίς μείωση.

Διορία έως τις 15 Μαΐου έχουν 45 συνδικαλιστικές οργανώσεις που είδαν τις Συμβάσεις που είχαν υπογράψει να λύνονται και πλέον ισχύει η νέα μειωμένη μετενέργεια των τριών μηνών, ώστε να διαπραγματευτούν και να επιδιώξουν νέα Σύμβαση.

Πρόκειται για κλάδους όπως οι τράπεζες, η χημική βιομηχανία, τα τυποποιημένα τρόφιμα, η ποτοποιία - εταιρείες αναψυκτικών, οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες παστερίωσης γάλακτος, απορρυπαντικών, ζυμών αρτοποιίας, καπνοβιομηχανίας κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις Τράπεζες έναν κλάδο που βρίσκεται στον κυκλώνα της κρίσης ελέω ανακεφαλαιοποίησης, η ΟΤΟΕ επιδιώκει την υπογραφή νέας Σύμβασης, υπό το βάρος απολύσεων, κατάργησης επιδομάτων και νέα μείωση μισθών. Η πρόταση των τραπεζών για σειρά θεσμικών και οικονομικών θεμάτων, με μείωση έως και 20% στους μισθούς, κατάργηση επιδομάτων και αύξηση των ωρών εργασίας, ήδη έχει απορριφθεί από τους τραπεζοϋπάλληλους.πηγή capital.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ