Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διευθύντρια δημοτικού: Στην αίθουσα καταρρέουν παιδιά λόγω υποσιτισμού!

 
Διευθύντρια δημοτικού: Στην αίθουσα καταρρέουν παιδιά λόγω υποσιτισμού!
Δραματική έκκληση διευθύντριας δημοτικού για οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην για να επιβιώσουν. Τι αναφέρει για τα "σκελετωμένα" παιδιά. Αναλυτικά η επιστολή της.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια της διευθύντριας του Δ.Σ. Γομφών στα Τρίκαλα, Αικατερίνης Νικολαΐδου.
Μέσω επιστολής της, αναφέρεται στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα υποσιτισμού στην ευρύτερη περιοχή και απευθύνει έκκληση για βοήθεια, προτού "θρηνήσουμε θύματα, καθώς στις σχολικές αίθουσες καταρρέουν τα ίδια μας τα παιδιά".
Συγκεκριμένα, στην επιστολή της,  "μιλά για τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδύνατο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.
Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι, τους.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται.
Ζητά άμεσα την παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και την ενεργοποίηση όλων των φορέων της περιοχής", αναφέρει.
Αναλυτικά η δραματική επιστολή της, όπως δημοσιεύεται στο trikalavoice.gr.
"Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Η οικονομική πτώχευση και η κρίση της πατρίδας μας, έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες όλων μας και έχει μπει μέσα στη ζωή μας άγρια, αδυσώπητη, στιβαρή, απάνθρωπη.
Οι κυβερνώντες μας βλέπουν ως αριθμούς. Ως πηγή εσόδων μονάχα. Η αξιοπρέπεια , η δικαιοσύνη, η ισότητα, είναι ανύπαρκτες στο μυαλό και στις πράξεις τους.
Επενδύουν μονάχα εκεί απ΄ όπου μπορούν να απορροφήσουν έσοδα και κέρδη. Εκεί όπου τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα.
Γι΄ αυτούς λοιπόν, η εκπαίδευση δεν μετρά. Τα αποτελέσματά της είναι ποιοτικά. Δεν είναι ποσοτικά. Η εκπαίδευση δεν είναι στους στόχους τους.
Εδώ και χρόνια οι μισθοί μας μειώνονται συνεχώς. Είμαστε η εύκολη λεία του φοροεισπρακτικού κράτους μας. Από την άλλη γίνεται συστηματική απαξίωση του έργου μας. Ζητούν την αξιολόγησή μας. Αδιαφορούν για τα σχολειά που κρυώνουν. Για τους μισθούς πείνας.
Για τη συνεχή επιμόρφωσή μας. Για την ανυπαρξία ικανού κοινωνικού δικτύου που θα βοηθά στο δύσκολο έργο μας( ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κ.λπ.).
Ναι, γνωρίζω πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Με την πληρωμή των φόρων.
Εδώ και λίγες μέρες όμως ενημερώθηκα από φίλη Νηπιαγωγό για το οικογενειακό δράμα που παίχτηκε και παίζεται στην τάξη της, τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση.
Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.
Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται. Πολλά ακόμη παιδάκια που φοιτούν σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, κυρίως του κέντρου των Τρικάλων, ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες.
Φίλοι μου, ήρθε νομίζω η ώρα να αφήσουμε στην άκρη για λίγο τα δικά μας προβλήματα και να <<δούμε>> πιο προσεκτικά αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν είμαστε απλοί υπάλληλοι που κάνουμε τη γραφική δουλειά μας και κάπου εκεί τελειώνουμε.
Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε άλλο πια.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο πια.
Είμαστε δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Θα επιτρέψουμε να καταστραφούν αυτά τα παιδιά; Θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέλλον της πατρίδας μας; Θα αδιαφορήσουμε;
Προτείνω κάποιες δράσεις σ΄ αυτό το σημείο. Όμως θεωρώ ότι εδώ καθοριστικό και συντονιστικό ρόλο μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παίξει ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών του νομού μας.
Έτσι: 1). Να γίνει με απόλυτη εχεμύθεια και προσοχή μια πρώτη καταγραφή και διασταύρωση πληροφοριών για όλα τα παιδιά που κυριολεκτικά πεινούν, μετά από συνεργασία Διευθυντών – Συλλόγων Διδασκόντων.
2). Οι Σύλλογοι Δασκάλων – Νηπιαγωγών να συλλέξουν αυτά τα στοιχεία και στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία να μπορεί να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς και οργανισμούς για τη συνεχή βοήθεια αυτών των παιδιών. Π.χ, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τους εμπορικούς συλλόγους, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, την Εκκλησία, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Νομαρχία, τους Δήμους, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.
Ο καθένας μας μόνος του ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει το βάρος της βοήθειας που χρειάζεται να δοθεί προς αυτούς τους συνανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως, οργανωμένα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πετυχημένο και αποτελεσματικό δίκτυο παροχής, φροντίδας και συναισθηματικής στήριξης αυτών των παιδιών.
Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις και σκέψεις. Περιμένω όμως και τις δικές σας.
ΠΟΛΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Με εκτίμηση
Νικολαϊδου Αικατερίνη
Διευθύντρια Σχολείου Γόμφων".

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη 130 εκατ. ευρώ από Ηρακλή!

Καταπέλτης κατά του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής είναι πόρισμα του ΣΔΟΕ. 

Κάνει λόγο για απάτη με εικονικά τιμολόγια η οποία υπερβαίνει τα 130.000.000 ευρώ!!! 

Μια απίστευτη...

(όσον αφορά το ύψος της), οικονομική απάτη έφερε στο φως ο ΣΔΟΕ όπως γράφει «Το Βήμα». 

Συγκεκριμένα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με πόρισμά του αναφέρει πως στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, έχει γίνει απάτη με εικονικά τιμολόγια ύψους 130.000.000 ευρώ. 

Ένα πραγματικά ασύλληπτο ποσό, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα. 

Όπως τονίζεται στο πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. 

Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία. 

Το ΣΔΟΕ ξεκίνησε αυτή την έρευνα πριν από δύο χρόνια, μετά από σχετικές καταγγελίες αναφορικά με περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέσω ερασιτεχνικών σωματείων. 

Ο ΓΣ Ηρακλής φέρεται να έχει δώσει πλαστά παραστατικά σε 169 εταιρίες με το χρηματικό ποσό να φτάνει τα 59 εκατομμύρια από τα συνολικά 62.2. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως αν τελικά αποδειχθεί πως όντως υπάρχει απάτη, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα - Την Τετάρτη συνεδριάζει πάλι το Κονκλάβιο

Μαύρος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα - Την Τετάρτη συνεδριάζει πάλι το Κονκλάβιο

Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε το βράδυ της Τρίτης από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για την Τετάρτη, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας).
Αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ


Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ με την ανακοίνωση αυτή θέλει να προστατέψει τα μέλη της από ορισμένους που ψάχνουν το εύκολο χρήμα.

1)Κυκλοφόρησαν στην πόλη μας και έκαναν απαιτητό το ποσόν των 79 ευρώ από συναδέλφους για να τους παραδώσουν τον οδηγό εργατικής νομοθεσίας με κούριερ γιατί είναι υποχρεωτικό

2)Διάφορα κέντρα κατάρτισης (ΚΕΚ) εκμεταλευόμενα την υποχρεωτική επιμόρφωση στην ασφάλεια και υγειηνή τροφίμων ζητάνε 380 ευρώ για το σεμινάριο ενώ το κόστος είναι 120 ευρώ.

3)Διάφοροι εισπράκτορες πνευματικών-συγγενικών δικαιωμάτων αγνώστου προέλευσης ζητάνε διάφορα ποσά για να μας επιτρέψουν να λειτουργούμε.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΠΡΙΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
ΤΗΛ: 22620 81044
          6978007275


 ΜΕ ΤΙΜΗ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ


  απο thiva nikolas blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια


Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε αυτοκίνητο στα ΕξάρχειαΜεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύο σπίτια σε Εξάρχεια και Πειραιά, έπειτα από την ανακάλυψη όπλων και σφαιρών σε νοικιασμένο αυτοκίνητο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ενώ άγνωστο παραμένει με ποιες υποθέσεις σχετίζονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης όπλα, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.
Αναλυτικά τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής:
  • Δύο σακίδια πλάτης
  • Δύο καλάσνικοφ με κομμένο κοντάκι
  • Τέσσερις χειροβομβίδες F1 αμυντικού τύπου
  • Τρεις γεμιστήρες γεμάτες
  • Δύο με είκοσι φυσίγγια η μία και έξι η άλλη
  • Τρεις γεμιστήρες κενές
  • Δύο κουτιά σφραγισμένα με γεμιστήρες των 720 φυσιγγίων
  • Ενα ζευγάρι γάντια
Παράλληλα διεξάγονται έρευνες σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και στην οδό Σκυλίτση 4 στον Πειραιά, στα οποία οδηγήθηκε η αντιτρομοκρατική από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima, τα ευρήματα σχετίζονται με τους δύο νεαρούς καταζητούμενους για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό πριν από έναν μήνα, ενώ διαρρέεται ότι ίσως στο αυτοκίνητο και το διαμέρισμα να είχαν μέσα τον κύριο οπλισμό του νέου βραχίονα των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο ο οποίος νοίκιασε το εν λόγω αυτοκίνητο στις 6 Μαρτίου, ενώ έχει  απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο 35χρονος, στο σπίτι του οποίου διεξάγονται έρευνες, προσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο κα είχε συλληφθεί το 2005 μαζί με άλλους τρεις και κατηγορούνταν για επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες. Αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.
Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ευρήματα για τη βομβιστική επίθεση στο Mall, αλλά και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριος καυγάς του Ν. Σφακιανάκη με αστυνομικό της ομάδας Ζ.



Μπλεξίματα με το… νόμο είχε ο Νότης Σφακιανάκης! 

Γύρω στις 19:30 το απόγευμα ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται... σύμφωνα με το star.gr πως είχε έντονο διαπληκτισμό με άνδρα της ομάδας Ζ. Ο αστυνομικός σταμάτησε τον Νότη Σφακιανάκη στην Κατεχάκη γιατί το αυτοκίνητό του δεν είχε μπροστινή πινακίδα.

 Ο τραγουδιστής φανερά εκνευρισμένος άρχισε να διαπληκτίζεται με τον αστυνομικό, ο οποίος δεν δίστασε από το γεγονός ότι είναι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά του. Έτσι, ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία, του έκοψε μια ωραιότατη κλήση και ο Νότης έφυγε χωρίς να πει κουβέντα!
star
Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ: ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ PLASMA, Ι-PHONE AKOMA KAI INTERNET ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΤΣΟ" ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Αστακομακαρονάδες, παϊδάκια στη λαδόκολλα, τηλεοράσεις plasma και
λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας κυκλοφορούν στις ελληνικές φυλακές, ανάμεσα σε κρατουμένους που «φυσάνε» το παραδάκι και μπορούν να πληρώσουν -ανεξάρτητα αν είναι επώνυμοι ή όχι- προκειμένου να έχουν με ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα τσιπούρες πελαγίσιες! Αρχηγοί, τσιράκια, «χέρια» και «πελάτες» συγκροτούν τις κοινωνικές τάξεις στην ιδιόρρυθμη κλειστή κοινωνία της φυλακής, όπου πατρίκιοι και πληβείοι συνωστίζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά με μπετόν και κάγκελα. Ελληνες, Ρωσοπόντιοι και Αλβανοί κακοποιοί, ο καθένας στο πόστο του κάνει το κουμάντο του και προσπαθεί να περάσει όσο πιο καλά μπορεί, μέχρι να εκπνεύσει η ποινή του ή να εμφανιστεί το... ελικόπτερο που θα τον «τραβήξει» με την ανεμόσκαλα στην ελευθερία.

Η τελευταία απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, η ανακάλυψη ενός πιστολιού και δύο χειροβομβίδων στα «άδυτα» του Κορυδαλλού και οι πρόσφατες εξεγέρσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα επανέφεραν στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις-τέσσερις Ελληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα στον ελληνικό υπόκοσμο, είναι οι αδιαμφισβήτητοι αρχηγοί, όχι μόνο της πτέρυγάς τους, αλλά ολόκληρης της φυλακής όπου κρατούνται. Εχουν χρήμα, διότι τα μέλη των ομάδων τους που είναι ελεύθερα κάνουν ακόμη «δουλειές» στη νύχτα -και όχι μόνο-, με αποτέλεσμα το πορτοφόλι να είναι φορτωμένο: «Οταν... φυσάς το χρήμα στη φυλακή, είσαι μπέης. Αν μάλιστα είχες σοβαρή καριέρα στην παρανομία, τότε δεν σε ακουμπά κανείς» λέει στην «Espresso» άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στις φυλακές. Οι βαρυποινίτες είναι αυτοί που κρατούν το «δικαίωμα» να έχουν στα κελιά τους κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, τηλεοράσεις plasma, ακόμη και λάπτοπ με σύνδεση Internet, παρά το γεγονός πως κινητά και υπολογιστές στη φυλακή σαφώς απαγορεύονται. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλες οι μεγάλες δουλειές στον υπόκοσμο στήνονται μέσα σε κελιά και μάλιστα υπάρχει άμεση επικοινωνία του «αρχηγού» με τους δικούς του ανθρώπους έξω από τη φυλακή. «Βέβαια, η μερίδα του λέοντος όσον αφορά τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από αυτή τη δουλειά τελικά καταλήγει στα χέρια του αρχηγού», λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν συνωστίζονται στο συσσίτιο της φυλακής. Τρώνε στο κελί τους με την παρέα τους, τους ανθρώπους τους δηλαδή, απολαμβάνοντας αστακομακαρονάδες και άλλα λουκούλλεια γεύματα, τα οποία έχουν παραγγείλει τηλεφωνικά και φτάνουν στη φυλακή με «ειδική αποστολή». Εξάλλου ο καταστηματάρχης χρεώνει τα διπλά χρήματα για το ντελίβερι στη φυλακή. Το χρήμα λοιπόν είναι το καλύτερο «πασπαρτού» που ανοίγει όλες τις πόρτες.

Οι συμμορίες, τα ντελίβερι και ο τιμοκατάλογος για μια κάρτα SIM

«Βαριά» ονόματα σε τρεις συγκεκριμένες φυλακές της χώρας είναι τρεις Ρωσοπόντιοι κρατούμενοι, οι οποίοι είτε έχουν σχέση είτε φρόντισαν να διαδώσουν τον «μύθο» της σχέσης τους με την ηγεσία της ρωσικής μαφίας. Το γεγονός αυτό τους έδωσε... πόντους και σε συνάρτηση με τον ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα τους, τους έφερε στην κορυφή της πυραμίδας. Ετσι έχουν καταφέρει να κάνουν κουμάντο στις φυλακές αυτές, χωρίς όμως να μπαίνουν στα χωράφια των Ελλήνων συναδέλφων τους, προκειμένου να επικρατεί ειρήνη, η οποία άλλωστε είναι για όλους επικερδής. Ενας πόλεμος μέσα στη φυλακή μεταξύ αντίπαλων ομάδων σαφώς δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές. Ετσι λοιπόν όλοι έχουν συμφωνήσει για τη διατήρηση της... ησυχίας. Οι Ρωσοπόντιοι ελέγχουν μέσα στη φυλακή ναρκωτικά, τηλεκάρτες και πόστα εργασίας. Πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Μια κάρτα SIM σε άλλο όνομα, «καθαρή» δηλαδή, ένα αντικείμενο που εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, είναι δυνατό να κοστίσει στον ενδιαφερόμενο ακόμη και 1.000 ευρώ, ενώ μια επίσης «καθαρή» συσκευή κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα με σύνδεση -εννοείται σε όνομα άλλου- ξεκινά από τα 1.500 ευρώ και είναι δυνατό να φτάσει ακόμη και τα 3.000 ευρώ, στην περίπτωση που η συσκευή είναι τελευταίας τεχνολογίας. Οι τρόποι για να περνούν όπλα, χειροβομβίδες, ναρκωτικά, κάρτες SIM, κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ και ό,τι άλλο «παραγγέλνουν» οι κρατούμενοι είναι από απλοί μέχρι εντελώς σύνθετοι. Η σφεντόνα με την οποία θα «πετάξει» το φακελάκι με τα ναρκωτικά στο προαύλιο της φυλακής, μέχρι το σπιτικό γλυκό που μέσα του κρύβει ένα εξάρτημα του όπλου που θα συναρμολογηθεί σιγά-σιγά (όπως φαίνεται να έγινε με το όπλο που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού) είναι μερικοί από τους τρόπους εισόδου αντικειμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα. Βέβαια όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται και τα... στραβά μάτια που «αλληθωρίζουν» μπροστά στο χρώμα του χρήματος...

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ESPRESSO
.zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγαλείο της ζωής! Αξίζει να το δεις

Μια σπάνια εικόνα... εξαιρετικά σπάνια θα λέγαμε που δείχνει την γέννηση μετά από καισαρική, με άθικτο τον αμνιακό σάκο συγκινεί και τον πιο ασυγκίνητο!Στη συγκεκριμένη φωτογραφία το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε… είναι σαν...


  να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα, είναι γνωστή σαν ''πέπλο γέννησης’’ και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς.

Η πλήρης έγκληση του νεογέννητου στον σάκο, δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ''πέπλου'', καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα!

Η φύση ξεπερνά τον εαυτό της, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες.
Η φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο facebook και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου…

559952_422286464523917_2139377575_n.jpg


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 500 ευρώ πρόστιμο ο «κοπή τη πίτα» πήρε πίσω τα 185 κιλά ασημιού που είχαν δεσμευτεί

Με 500 ευρώ πρόστιμο ο «κοπή τη πίτα» πήρε πίσω τα 185 κιλά ασημιού που είχαν δε

Μια μικρή παρατυπία που οφείλεται σε άγνοιά του οδήγησε κατά τον Τζον Μπέιλι, γνωστό και ως «ο κοπή τη πίτα» στην προσωρινή δέσμευση των 185 κιλών ασημιού που μετέφερε στις βαλίτσες του ταξιδεύοντας μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Βηρυττό.
Σύμφωνα με το leks.gr ο κ. Τζον Μπέιλι αναφέρει πως τα 185 κιλά ασημιού δεσμεύτηκαν γιατί δεν είχε μαζί του, ως όφειλε, ένα έγγραφο το οποίο έπρεπε να διαθέτει προκειμένου να έχει το δικαίωμα να μεταφέρει το εμπόρευμά του στην Κύπρο μέσω τρίτης χώρας, κάτι που όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε.
Για το λόγο αυτό οι βαλίτσες με τα 185 κιλά ασήμι δεσμεύθηκαν προσωρινά και δεν κατασχέθηκαν, αφού την επόμενη ημέρα έβγαλε το απαραίτητο έγγραφο, πλήρωσε ένα πρόστιμο περίπου 500 ευρώ και πήρε πίσω τις ασημένιες ράβδους.
Ο Τζόν Μπέιλι, τόωρα απειλεί με αγωγές όσους τον κατηγόρησαν ως φοροφυγά, ενώ δεν αποκλείει πίσω από την προβολή που πήρε η υπόθεσή του να κρύβονται ανταγωνιστικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν καιρό οι Αρχές του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν δεσμεύσει 185 κιλά ασημιού σε ράβδους που βρέθηκαν στις βαλίτσες του γνωστού κοσμηματοπώλη.
Μάλιστα, το leaks.gr, φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση δέσμευσης του αεροδρομίου με αριθμό πρωτοκόλλου 1782 στις 9/9/2012, που αποκαλύπτει σήμερα το leaks.
Οι αρχές αναζήτησαν τον κοσμηματοπώλη στο σημείο ελέγχου της πτήσης και τον οδήγησαν στο γραφείο του τελωνείου, προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση δέσμευσης, ο Ζμπέιλι υποστήριξε ότι «οι συγκεκριμένες αποσκευές περιέχουν ασήμι σε ράβδους και έχουν σαν τελικό προορισμό την Κύπρο», ενώ επέδειξε το υπ' Αριθμ. 57/9-9-2012 δελτίο αποστολής της επιχείρησής του με προορισμό την Κύπρο. Oμως όταν του ζητήθηκε το αεροπορικό εισιτήριο για Κύπρο μέσω Βηρυτού, εκείνος ανέφερε ότι θα το εξέδιδε στη Βηρυτό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι απλά επίορκοι αλλά ακόμη και ...δολοφόνοι εξακολουθούν να πληρώνονται απ'το Δημόσιο!

Άρκετοί είναι επίορκοι υπάλληλοι, που εκμεταλλεύονται το «χάος» του Δημοσίου και την κωλυσιεργία των ελεγκτικών μηχανισμών μένουν ατιμώρητοι και απολαμβάνουν προνόμια λίγων ακόμα και σήμερα.


Είναι όμως μερικές περιπτώσεις τόσο τρανταχτές που δεν... υπάρχει δικαιολογία για τους αρμόδιους φορείς.

Τέτοια είναι και η περίπτωση των δύο δολοφόνων του δημάρχου Παγγαίου, που συνεχίζουν να λαμβάνουν μισθό παρόλο που είναι στην φυλακή!!!

Ενώ κάποιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους, για να τα «βγάλει πέρα» το κράτος, οι δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου, που έχουν ομολογήσει κιόλας ότι σκότωσαν τον δήμαρχο της περιοχής τα Χριστούγεννα του 2009 πληρώνονται το 50% του μισθού τους.

Μιλάμε για δύο ανθρώπους που έφτασαν στην ανθρωποκτονία για να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ, που είχαν προκαλέσει στον δήμο και ήθελαν να την φορτώσουν στον δήμαρχο.

Πρόκειται για τον 50χρονο Σάββα Σαλτουρίνο και τον 51χρονο Ιωακείμ Μάνο, οι οποίοι έχουν ομολογήσει την πράξη τους . Ο ένας έχει καταδικαστεί σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, όμως παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής αργίας, επειδή έχουν «παγώσει» τα πειθαρχικά συμβούλια. Ντροπή...



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2 Για την Τραπεζα Αγαπης




Για εναν πολυ σημαντικο σκοπο Αγωνισθηκαν χθες στο Δημοτικο Σταδιο Θηβας
οι Παλαιμαχοι ΑΟ ΘΗΒΑ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ο Αγωνας εκτος απο Ιστορικης σημασιας
ειχε σκοπο να ενισχυθει η Τραπεζα Αγαπης η Τραπεζα Κοινωνικης Προσφορας
στους Συναθρωπους μας που Αντιμετωπιζουν Προβληματα Διαβιωσης
η Τραπεζα Αγαπης της Ιερας Μητροπολις Θηβων και Λεβαδειας
οι Φιλαθλοι της Θηβας Ανταποκριθηκαν Γεμισαν το Γηπεδο
και εζησαν μοναδικες στιγμες απο τους Παλαιμαχους  των Δυο Σωματειων

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2
τα Γκολ...  .21'  1-0 Δημητρης Τσακανικας .
                   27' 1-1 Λουτσιανο Ντε Σοουζα
                   42' 2-1  Δημητρης Τσακανικας
        και Τελικο 2-2 στο 65' Γεωργουδακης

Πριν την Εναρξη του Αγωνα εγιναν τιμητικες Απονομες
σε Ποδοσφαιριστες που εγραψαν Μεγαλη Λαμπρη  Ιστορια
στο Ελληνικο Ποδοσφαιρο
Ενω Τιμητικη Απονομη στον Πρωταθλητη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Εκανε η Θυρα 7 Θηβας
Μετα το τελος του Αγωνα Ακολουθησε Δεξιωση στο Κοσμικο Κεντρο ''ΤΖΑΚΙ''

thivaspor
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η εκδήλωση της ΧΕΝ Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Αποκλεισμός της οδού Δελφών το Σάββατο


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διεκδίκηση της παραμονής του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων και αποφάσισε τον αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου στον κόμβο της οδού Δελφών, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση του πανεπιστημιακού τμήματος από την πόλη της Λιβαδειάς.
Καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το δυναμικό τους παρών για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μετά το πέρας του αποκλεισμού θα συνεδριάσει εκ νέου για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και ώρα 11:00 π.μ. με αντικείμενο το συντονισμό ενεργειών για την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» και την εξεύρεση λύσεων για ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση.
Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι τα πανεπιστημιακά τμήματα ή οι σχολές των οποίων μετακινούνται ή συγχωνεύονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο "Έλληνας ήρωας" της "Χουριέτ"

Τον τίτλο «Ο Έλληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης
για την τραγωδία που σημειώθηκε έπειτα από μία μεγάλη πυρκαγιά στη Γερμανία.

Ο Έλληνας, o Χρήστος Κύρογλου, εμφανίστηκε ως ήρωας σώζοντας μία γιαγιά και τα δύο εγγονάκια της, ηλικίας 10 και 14 ετών. Ο γενναίος άνδρας πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι - ρισκάροντας τη ζωή του. Έπειτα από λίγο, στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατέσβησαν την πυρκαγιά και ανέσυραν τους νεκρούς.

Δεν το σκέφτηκε καθόλου, εξηγούσε, να ριχτεί με κίνδυνο και της δικής του ζωής στη μάχη με τις φλόγες. «Δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει σήμερα, που γίνεται της τρελής με κανάλια και δημοσιογράφους, Γερμανούς, Ελληνες και Τούρκους. Αυτό διότι για εμένα δεν έχει καμία σημασία ποια εθνικότητα είχαν οι άνθρωποι αυτοί που έσωσα ή αυτοί που δυστυχώς κάηκαν. Θα βοηθούσα όποιον κι αν κινδύνευε».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντίκι νέας γενιάς «ανακουφίζει» το χέρι του εργαζόμενου

Ποντίκι νέας γενιάς «ανακουφίζει» το χέρι του εργαζόμενου [εικόνες]

Μία πρωτοποριακή εφεύρεση υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη δουλειά γραφείου. Προς μεγάλη ανακούφιση του τεχνολογικού κοινού, σχεδιαστές από την Πράγα σχεδίασαν το ποντίκι του μέλλοντος που δε θα καταπονεί το χέρι του εργαζόμενου.
Το στούντιο σχεδιασμού Kinbardindesign με έδρα την Πράγα, δημιούργησε το εντυπωσιακό ποντίκι «Νυχτερίδα» το οποίο αιωρείται έως και 40 εκατοστά ύψος χάρη σε ένα ένα μαγνητικό δαχτυλίδι.
Η πρωτοποριακή αυτή εφεύρεση υπόσχεται ανακούφιση στους ανθρώπους που πάσχουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια σε εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τακτικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Το αποτέλεσμα είναι μούδιασμα του χεριού που οφείλεται σε επαφή με την επιφάνεια εργασίας και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ακόμη και σε σπάνιες περιπτώσεις, προσωρινή παράλυση. Με τη «Νυχτερίδα», όμως δεν ασκείται πίεση στο νεύρο του χεριού, ενώ δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσει ο χρήστης την αιώρηση ανάλογα με το βάρος του χεριού του.
Δείτε το εντυπωσιακό ποντίκι στις εικόνες που ακολουθούν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Το Φλάμπουρο Της Τιμής την Κυριακή στα Βάγια

Διαβάστε Περισσότερα »

Να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ στη Βοιωτία(video)



Την παραίτηση των κυβερνητικών βουλευτών στο νομό Βοιωτίας ζήτησε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star Κεντρικής Ελλάδας ο Δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής.
Τους χαρακτήρισε άφαντους όλο το διάστημα που οι φορείς της πόλης προσπαθούν να ανατρέψουν το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας που καταργεί το πανεπιστημιακό τμήμα και κάλυψε πλήρως το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά και τον περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.
Ο Νίκος Παπαγγελής ζήτησε για μία ακόμη φορά την πλήρη απόσυρση του σχεδίου εκτιμώντας ότι μπορεί να επιτευχθεί αν πιέσουν με τις παραιτήσεις τους οι κυβερνητικοί βουλευτές όλων των περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τη Λιβαδειάς.



 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπόκριες στο Νεοχώρι "Ο Χορός στο Ντιβάνι"



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι"ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"σας προσκαλούν να διασκεδάσετε την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11:30π.μ στην πλατεία του χωριού μας.
Θα γίνει η Αναβίωση ενός παλιού εθίμου του Νεοχωρίου ο "ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ"
Το ντιβάνι γίνονταν σε μεγάλες γιορτές όπως Χριστούγεννα,Πάσχα,Απόκριες,Πανηγύρι,και άλλες Κυριακές κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Πρώτος χόρευε ο Παπάς,ακολουθούσαν οι γυναίκες,με παραδοσιακές φορεσιές,οι άντρες και τα παιδιά.Το συγκρότημα ήταν τοπικό,Κωστας Ζαβέρδας βιολί,Χρήστος Μπόγρης κλαρίνο,Θύμιος Μπόγρης σαντούρι!!!Ο χορός στη πλατεία  κρατούσε όλο το απόγευμα και διασκέδαζε όλο το χωριό.
Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου μετά απο 55 χρόνια θα αναβιώσει  αυτό το παλιό έθιμο με το Χορευτικό της Καλλιθέας Θηβών που θα  το απολαύσουμε σε Αρβανίτικους χορούς,με νταούλι και κλαρίνο θα παίξει ο Μάγκας απο τη Λιβαδειά.
Και επειδή, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει,oι γυναίκες του χωριού μας  θα προσφέρουν  άφθονες  πίτες και άφθονο κρασί προσφορά απο το οινοποιείο "ΙΝΟ"

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
                  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                    ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 



 Το Permissospress θα είναι εκεί και θα καλύψει όλη την εκδήλωση
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ