Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι απάντησε ο Υπουργός Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Σταθά για το Νοσοκομείο Θήβας

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά για την ελλιπή στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λουκουρέντζος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι από τις 8 Μαρτίου έχει διακοπεί η απόσπαση του Διευθυντή ιατρού παθολόγου κ Παπαευσταθίου με απόφαση των δύο Διοικητών ΥΠΕ για την άμεση επιστροφή του στο νοσοκομείο της Θήβας.
Ενημέρωσε δε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις για πρόσληψη τακτικού προσωπικού και όσοι γιατροί έχουν εδώ και μήνες επιλεγεί για να στελεχώσουν το νοσοκομείο θα προσληφθούν άμεσα.
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχουν προκηρυχτεί θέσεις και το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης για επικουρικούς γιατρούς. Έτσι με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον κ. υπουργό θα καλυφτούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο οι ελλείψεις στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.
Για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του νοσοκομείου της Θήβας ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε για συνεχή επαφή και συνεργασία ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

  thiva nikolas blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι χρειάζεται η καρδιά στα 30, τα 40 και τα 50 χρόνια;

Τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά. 
Οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών ενώ τα τελευταία χρόνια, ο συνολικός κίνδυνος καρδιακής νόσου δεν έχει παρουσιάσει ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. 

Ωστόσο, οι καρδιοπάθειες είναι νοσήματα που μπορούν να προβλεφθούν και να αποτραπούν. Η κάθε ηλικία έχει τους κινδύνους της αλλά και τις μεθόδους πρόληψης, τις οποίες αν τις ακολουθήσετε μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε. Ας δούμε λοιπόν, τι χρειάζεται η καρδιά στα 30, τα 40 και τα 50 χρόνια.

Οι τριαντάρηδες:

Το τρίπτυχο των τριαντάρηδων: μακριά από τα λίπη, ιατρική μέριμνα και ηρεμία.

1. «Κακά» λίπη

Τα «κακά» λίπη είναι η ύπουλη ουσία, που συχνά κρύβεται σε σκευάσματα «μακράς διάρκειας» και τα οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει στην ετικέτα αρκετών προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα τα κράκερ, τα μπισκότα και η μαργαρίνη. Αυτό που πετυχαίνουν, οι συγκεκριμένες ουσίες είναι να αυξάνουν την «κακή χοληστερόλη» (LDL, η οποία θα πρέπει να είναι κάτω του 100) και να μειώνουν αντίστοιχα την «καλή» (HDL, η οποία θα πρέπει να υπερβαίνει το 60).

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard, μάλιστα οι γυναίκες με το υψηλότερο επίπεδο των συγκεκριμένων αυτών λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν τριπλάσιο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Προσοχή όμως, γιατί στις λίστες των συστατικών εμφανίζονται …καμουφλαρισμένα ως «υδρογονωμένα» και «μερικώς υδρογονωμένα» έλαια. Ορισμένοι κατασκευαστές μάλιστα έχουν αντικαταστήσει τα υδρογονωμένα έλαια με τροπικά έλαια, που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, θέτοντας επίσης κινδύνους για την LDL χοληστερόλη σας.

2. Ιατρική μέριμνα

Μπορεί τα 30 χρόνια να σας ακούγονται (και να είναι) λίγα στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας. Το αλκοόλ, το κάπνισμα, ο αγχωτικός τρόπος ζωής θέτουν γερά θεμέλια για ασθένειες που καραδοκούν. Τα τακτικά τσεκ απ επιβάλλονται σε αυτή την κρίσιμη δεκαετία των 30άρηδων.

Επιπλέον, για τις γυναίκες, ακριβώς επειδή πρόκειται για τα γόνιμα χρόνια, ο γυναικολόγος πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Μιλήστε του/της για τυχόν καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ειδικά επειδή η αιματολογική πίεση αλλοιώνεται στην περίπτωση, που λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια ή είστε έγκυος. Ακόμα, οι γυναίκες που αναπτύσσουν προεκλαμψία (υπέρταση που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη) είναι ακόμη περισσότερο επιρρεπείς σε καρδιολογικά νοσήματα.

3. Ηρεμία


Αν τα νεύρα σας είναι ασυγκράτητα, επειδή περιμένετε με τις ώρες στην ουρά του σούπερ μάρκετ, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Εάν χάνετε εύκολα την υπομονή σας, βλάπτετε σημαντικά τις αρτηρίες σας. Εξάλλου, οι ειδικοί επιμένουν ότι το άγχος και ο θυμός αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, η οποία παίζει κυρίαρχο ρόλο σε καρδιαγγειακά νοσήματα.


Οι σαραντάρηδες

Το τρίπτυχο των σαραντάρηδων: ύπνος, άγχος και πολλά Ω3

1. Ύπνος

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 40άρηδων πάσχει, σύμφωνα με μελέτες, από αϋπνία, τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα. Αυτό το ποσοστό (σημείο των καιρών που προκαλεί το άγχος κυρίως) είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και χρειάζεται την δέουσα προσοχή.

Όταν το σώμα δεν λαμβάνει τον απαιτούμενο ύπνο, που χρειάζεται για να ξεκουραστεί, τότε η καρδιά επιβαρύνεται, καθώς χρειάζεται να εργαστεί περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια και ο διαβήτης.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke, αναφέρει, ότι όσοι χρειάζονται περισσότερη από μισή ώρα για να κοιμηθούν ή ξυπνούν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενδεχομένως να πάσχουν από κάποια λοίμωξη των αρτηριών και να έχουν υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, δύο από τους κυρίαρχους παράγοντες που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα.

Τελευταία μελέτη αναφέρει, ότι λιγότερο από 7,5 ώρες ύπνου τη νύχτα, θέτουν σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.


2. Άγχος

Μεταξύ των καθημερινών απαιτήσεων της δουλειάς και της οικογένειας, δεν είναι δύσκολο να «σπάσει» ο οργανισμός. Το άγχος της επιβίωσης στον εργασιακό τομέα και η διατήρηση μιας σωστής και αρμονικής προσωπικής ζωής, στη σύγχρονη εποχή των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων, είναι σίγουρα μία δύσκολη υπόθεση.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι κυρίαρχο αποτέλεσμα του άγχους της καθημερινότητας είναι η κατάθλιψη, η οποία καραδοκεί στις ηλικίες των 40 και άνω.

Το ανεξέλεγκτο στρες αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ευνοεί διεργασίες στο αίμα, οι οποίες είναι τοξικές για την καρδιά, ενώ και η κατάθλιψη «κατηγορείται» ότι συμβάλει στη σκλήρυνση των αρτηριών. Επιπλέον, ανθυγιεινές συνήθειες, όπως είναι το τσιγάρο, το αλκοόλ και η υπερφαγία επιβαρύνουν επιπλέον την καρδιά.


3. Πολλά Ω3


Η δεκαετία των 40 είναι η εποχή των αλλαγών, κυρίως των ορμονικών μάλιστα για τις γυναίκες. Η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η εμφάνιση της χοληστερίνης και τα υψηλά τριγλυκερίδια είναι συνήθη στοιχεία, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την υγεία της καρδιάς σας.

Η σωστή διατροφή είναι ο σύμμαχος που χρειάζεστε. Επιλέξτε δύο είδη ψαριών κάθε εβδομάδα, που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και ενισχύστε τον οργανισμό σας με χυμό πορτοκάλι και αυγά, πηγές πλούσιες σε βιταμίνες.

Το γιαούρτι και το τυρί cottage συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης, ενώ το μπρόκολο, τα μήλα, τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι εξαιρετικές τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες.



Οι πενηντάρηδες και άνω

Το τρίπτυχο των πενηντάρηδων: μέση δαχτυλίδι (σχεδόν), δύναμη και φίλοι

1. Μέση δαχτυλίδι (σχεδόν)

Αν με τα χρόνια δεν έχετε καταφέρει να απαλλαγείτε από αυτά τα παχάκια γύρω από τη μέση, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε. Καταρχήν, μην αγχώνεστε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία διαθέτουν τα ίδια ακριβώς παραπανίσια παχάκια.
Το κακό βέβαια στην περίπτωση αυτών των κιλών, είναι ότι συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά επιβαρύνοντας τα εσωτερικά όργανα, ενισχύοντας τις πιθανότητες λοιμώξεων και συμβάλλοντας στην αντίσταση της ινσουλίνης. Με απλά λόγια, βοηθούν όλους εκείνους τους παράγοντες, που ευθύνονται για καρδιαγγειακά νοσήματα. Λίγο τζόκινγκ, περπάτημα, κολύμπι ή όποια αθλητική δραστηριότητα σας ευχαριστεί, μπορεί να αποβεί σωτήρια για εσάς και την καρδιά σας.


2. Δύναμη

Λόγω της αλλαγής των ορμονών, του μεταβολισμού και της …ηλικίας, είναι φύσει αδύνατο να παραμείνετε όσο μυϊκά δυνατοί ήσασταν στο παρελθόν. Οι μύες αυτοί, ωστόσο εκτός από εξωτερική φυσική δύναμη προστάτευαν και την καρδιά σας. Πλέον, η γιόγκα και τα μαθήματα πιλάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη μυϊκή σας δύναμη, χωρίς να ρισκάρετε με επικίνδυνους τραυματισμούς.

Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δυναμώσετε το σώμα και την καρδιά σας. Με τον τρόπο αυτό, θα κρατήσετε την πίεση του αίματος υπό έλεγχο, θα τονώσετε τον μεταβολισμό σας, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, θα ελέγχετε καλύτερα τα επίπεδα της χοληστερίνης και θα βελτιώσετε την αντοχή σας.

3. Φίλοι


Οτιδήποτε και αν σας προκαλεί στρες, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μπορεί να σας βοηθήσει να το μειώσετε. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η κοινωνική συναναστροφή (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) ωφελεί την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Ο Ριζάι οπλισμένος με χειροβομβίδα έπιασε 4 ομήρους στο Μαλανδρίνο


Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, έπιασε ομήρους τέσσερις φύλακες, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κρατά και δύο φυλακισμένους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας σπεύδουν στις φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ριζάι βρίσκεται στο θυρωρείο ή στο αρχιφυλακείο, έχει σβήσει τα φώτα, κρατά δύο χειροβομβίδες, ένα μαχαίρι και 200γρ. εκρηκτική ύλη, ενώ ζητεί να τον αφήσουν ελεύθερο.

Παράλληλα, οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το συσσίτιο, ενώ ζητούν συνάντηση με τον διευθυντή των φυλακών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζονται για επέμβαση στην Συρία οι Ρώσοι - Στέλνουν επιπλέον αποβατικά και πολεμικά


 
Ετοιμάζονται για επέμβαση στην Συρία οι Ρώσοι - Στέλνουν επιπλέον αποβατικά και πολεμικά Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι Ρώσοι στην Ανατολική Μεσόγειο εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων (εξοπλισμός των ισλαμιστών ανταρτών από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, τελεσίγραφο Συρίας σε Λίβανο κλπ).

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο defencenet.gr, δύο ακόμα αρματαγωγά έμφορτα με πεζοναύτες και οχήματα πρόκειται να εισέλθουν στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα: Τα αποβατικά Saratov και Azov.

To πρώτο 3400 τόνων εκτοπίσματος μεταφέρει 425 πεζοναύτες, αλλά και αριθμό αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 20 άρματα μάχης Τ-90S, ενώ είναι εξοπλισμένο και με εκτοξευτές ρουκετών των 122 χλστ. για υποστήριξη αποβάσεων.  Το δεύτερο κλάσης Alligator έχει ελαφρά μικρότερη μεταφορική ικανότητα.

Και τα δύο θα εισέλθουν στα Στενά 18-19 Μαρτίου και θα εξέλθουν στο Αιγαίο περί τις 20 του μήνα. Στην Βηρυτό βρίσκονται αυτή την στιγμή τα αρματαγωγά KALININGRAD, SHABALIN, το πετρελαιοφόρο του Στόλου LENA, και στα ανοικτά η φρεγάτα YAROSLAV MUDDRY. Στην Ταρτούς ήδη βρίσκεται το πλοίο υποκλοπών AMUR-I.

Άρα δύο αποβατικά και όχι τρία, όπως μετέδιδαν τα λιβανικά ΜΜΕ, προφανώς εκλαμβάνοντας το LENA ως αποβατικό. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ, ετοιμάζεται μια μεγάλη Μοίρα πολεμικών πλοίων με επικεφαλήw το καταδρομικό Moscva, υποστήριξης της ανωτέρω αποβατική δύναμης που αριθμεί ένα Σύνταγμα Ρώσων πεζοναυτών.

Να σημειώσουμε ότι εφ'όσον οι πληροφορίες είναι ακριβείς, για πρώτη φορά κατεβαίνουν στην περιοχή ρωσικά αποβατικά εξοπλισμένα με άρματα μάχης. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν καταπλεύσει τα ρωσικά αποβατικά από τον Λίβανο στην Συρία, καταδεικνύουν ότι είτε η εκκένωση ξεκινά είτε η ανάπτυξη στρατευμάτων επιτόπου για την προστασία των ρωσικών συμφερόντων...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…



Αγανακτισμένος πολίτης, ο οποίος έχει τις καταθέσεις του στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κυπερούντας, απέκοψε το πρωί την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.

 Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί ότι ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλισμένες και πως αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, σταθμεύοντας τον εκσκαφέα έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ Κυπερούντας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας

Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρ

Το δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους έχουν πάρει οι μαθητές του Λυκείου της Λάρισας που εγκλωβίστηκαν επί 30 ώρες σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.
Οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, που πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους, είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 110 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη όταν το λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε, ακινητοποιήθηκε λόγω της χιονοθύελλας.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Ελληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι.
Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.
Πλέον, οι μαθητές, μετά την αίσια, ευτυχώς, έκβαση της περιπέτειάς τους, επιστρέφουν οδικώς στη Λάρισα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Βοιωτιας- Αποτελεσματα 25ης Αγωνιστικης





ΑΟ ΘΗΒΑ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                         0-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                     0-1
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ        4-0
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ   1-0
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ 2-2
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                          0-3
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ 1-3
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                        0-3 α.α

Α' Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 25 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                          62
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                       59
3. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                  49
4. ΑΟ ΘΗΒΑ                             44
5. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  43
6. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ      42
7. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  41
8. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                 41
9. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                   38
10. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ               38
11. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                 35
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                   27
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ      26
14. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                     8
15. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                   5
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                        0

Α' Βοιωτιας
26η Αγωνιστικη
Σαββατο 23 Μαρτιου 

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ  3-0 α.α
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

1Του Αρχιμανδρίτη, π. Χρυσόστομου Τελίδη


Τι γνωρίζουμε για το περίεργο «πάντρεμα» του καρναβαλιού με τον Χριστιανισμό.

Σε συνάρτηση και με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, η σημασία των ημερών που διανύουμε για να φτάσουμε στο Άγιον Πάσχα παραμένει για μας ακατανόητη.
Πολλοί από εμάς επαναπαυόμαστε στο να γνωρίζουμε την Τσικπνοπέμπτη, την Καθαρά Δευτέρα και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πίσω, όμως, από αυτή την περίοδο κρύβεται το μυστήριο της Αγίας Γραφής και του Ευαγγελίου.

Γνωρίζουμε όμως  ποια είναι η σημασία της νηστείας; Γνωρίζουμε ότι το τριώδιο και η αποκριά είναι λέξεις που καθορίζουν-χαρακτηρίζουν την περίοδο που διανύουμε, ως περίοδο εξαγνισμού και προετοιμασίας για την Μεγάλη Τεσαρακοστή που πλησιάζει;

Άραγε μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αρχαία Ελληνική παράδοση, τα ειδωλολατρικά έθιμα, όπως είναι το καρναβάλι, κατάλοιπο της διονυσιακής λατρείας, από την νέα xριστιανική παράδοση, που στην διάρκεια του χρόνου αναμείχθηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το περίεργο «πάντρεμα» των δύο αυτών τεραστίων δυνάμεων, του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού;

Άλλωστε, το καρναβάλι είχε ενταχθεί στη ζωή μας μόνο ως Έλληνες και όχι ως Χριστιανοί. Τώρα από εμάς εξαρτάται να περάσουμε τις γνώσεις που πια έχουμε ως Έλληνες Χριστιανοί από το φίλτρο της αλήθειας του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς όμως να ξεχνάμε πως εμείς τα κάναμε και να εμβαθύνουμε στις διδαχές του Χριστού που είναι πάντα σύγχρονες και επίκαιρες.

Χαρακτηριστικό είναι η  Τσικνοπέμπτη. Ποια είναι όμως η σημασία της συγκεκριμένης ημέρας; Είναι η μέρα που τρώγεται το κρέας. Οι χριστιανοί κάθε Τσικνοπέμπτη, όπως άλλωστε συνηθιζόταν και σε παλαιότερες εποχές, κατανάλωναν ό,τι κρεατικό υπήρχε στο σπιτικό τους, για να προετοιμαστούν για την εβδομάδα της Τυρινής ή τη λεγόμενη λευκή εβδομάδα. Δηλαδή, νηστεία κατά την οποία  καταναλώνουμε γαλακτοκομικά, ψάρια και αβγά.

Η Κυριακή που ακολούθησε ονομάζεται της Απόκρεω. Ως θέμα της έχει τη δικαία και απροσωπόληπτη κρίση του Θεού, την οποία θα πραγματοποιήσει ο Κύριος κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας. Και η κρίση του Θεού προς τους ανθρώπους δεν είναι τίποτα άλλο από την άκρατη αγάπη Του.

Και έτσι φθάνουμε στην εβδομάδα της Τυρινής, με αποκορύφωμα την Κυριακή της, για να θυμηθούμε την εξορία του πρωτόπλαστου Αδάμ από τον παράδεισο εξαιτίας της ανυπακοής του, ένα λάθος που και εμείς διαπράττουμε καθημερινά στην ζωή μας, λάθος που μπορεί και να μας στερήσει τον αιώνιο παράδεισο για πάντα.

Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, είναι μια προετοιμασία σωματική ή και ψυχική για τον άνθρωπο;

Η προετοιμασία αυτή είναι σε δύο επίπεδα, στο σωματικό και στο ψυχικό. Ο άνθρωπος ως ψυχοσωματική οντότητα, οποιαδήποτε άσκηση του σώματός του κάνει, έχει θετικό αποτέλεσμα και στην ψυχή του. Οποιοσδήποτε εξαγνισμός είναι συνέπεια της καθαρότητας και της προετοιμασίας του ανθρώπου, προκειμένου να φτάσει στην Ανάσταση του Κυρίου.

Οι χριστιανοί νηστεύουμε καθ’ υπακοήν προς το Ευαγγέλιο και μιμούμενοι τον ίδιο το Χριστό, ο οποίος μετά τη βάπτιση Του έφυγε στην έρημο. Σήμερα στην περιοχή της Παλαιστίνης υποδεικνύεται το Σαραντάριο Όρος, ως ο χώρος στον οποίο ο Χριστός κατέφυγε για 40 ημέρες και επιδόθηκε σε πλήρη νηστεία. Δεν έφαγε, δεν ήπιε και στο τέλος αυτής της νηστείας δέχθηκε τους γνωστούς τρεις πειρασμούς. Αφού νίκησε τους πειρασμούς ξεκίνησε το κήρυγμά Του. Άρα η νηστεία μας έχει ως βάση τη νηστεία του ιδίου του Κυρίου και εμείς, μιμούμενοι τον Κύριο, πριν να κάνουμε οτιδήποτε έχουμε ανάγκη να νηστέψουμε.

Ποια η σημασία της Καθαράς Δευτέρας και ποια λάθη κάνουμε σε σχέση με τα εδέσματα της ημέρας;

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η απαρχή της αυστηρής νηστείας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, όπως παρατηρούμε, οι άνθρωποι τρώνε ως έδεσμα της ημέρας οστρακοειδή, φτάνει να είναι ψημένα στα κάρβουνα. Επίσης, καταναλώνουν και άφθονο κρασί. Αυτό όμως  είναι λανθασμένο. Καθαρά Δευτέρα σημαίνει ημέρα πλήρους νηστείας, ημέρα πλήρους ασιτίας, παλαιότερα δε ακόμα και την Καθαρά Τρίτη και την Τετάρτη οι πιστοί δεν έτρωγαν και δεν έπιναν τίποτε. Ήταν ημέρες αυστηρότατης νηστείας.

Γενικότερα η περίοδος της μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι περίοδος αυστηρής νηστείας. Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή οι χριστιανοί, σύμφωνα με την Εκκλησία, δεν πρέπει να καταναλώνουν λάδι και κρασί. Επιτρέπονται όμως, μόνο Σάββατο και Κυριακή καθ’ όλη την περίοδο της Τεσσαρακοστής. Αυτές είναι οι επιταγές των Πατέρων της Εκκλησίας μας και εμείς πράττουμε «κατά το δοκούν» και ανάλογα με τις δυνάμεις μας.

Ποια η σχέση του καρναβαλιού και των μεταμφιέσεων, με την Εκκλησία του Χριστού;

Το καρναβάλι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πρεσβεύει και βιώνει η Εκκλησία. Είναι παράξενο πώς σήμερα, στο χώρο το δικό μας, έχουν συνδέσει την έναρξη της νηστείας, της μεγάλης Τεσσαρακοστής, της πνευματικότερης περιόδου του εκκλησιαστικού έτους, με τα ξεφαντώματα. Είναι σαν να ομολογούμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το Ευαγγέλιο και με αυτό το οποίο μας διδάσκει ο Χριστός.

Αν πάμε στα παλαιότερα χρόνια, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν ένας από τους μεγάλους Πατέρες και Αγίους της Εκκλησίας μας, ο οποίος μίλησε με λόγια καταπελτικά εναντίον αυτών των τάσεων των χριστιανών να μιμούνται τους ειδωλολάτρες και τις καρναβαλικές συνήθειες τους, την περίοδο αυτή.
Το καρναβάλι υπάρχει στη ζωή μας ως Έλληνες και όχι ως Χριστιανοί. Εμείς δεν είμαστε όμως μόνο Χριστιανοί, είμαστε και Έλληνες. Με την αρχαία σημασία του όρου, δηλαδή, προερχόμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που δημιούργησαν και βίωσαν την ειδωλολατρία και αυτή, στη συνέχεια, μπήκε στο χριστιανισμό με το γνωστό κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου και των υπόλοιπων Αποστόλων και ούτω καθ’εξής.

Έτσι ο Ελληνισμός και η ειδωλολατρία εκχριστιανίστηκαν, όπως η φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων που πέρασε μέσα από το φίλτρο της Θεολογίας των Πατέρων. Ουσιαστικά καταξιώθηκε με αυτό τον τρόπο η σωστή φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων. Τώρα, ως Έλληνες χριστιανοί, κουβαλούμε στη ζωή μας και κατάλοιπα ειδωλολατρικά των προγόνων μας, όπως αυτά που έχουν σχέση με τα νεκρώσιμα έθιμα, τις μεταμφιέσεις και τα ξέφρενα γλέντια χωρίς φραγμούς.

Μην γελιέστε όμως, είναι άλλο πράγμα  το ειδωλολατρικό κατάλοιπο, το έθιμο και η Ελληνική παράδοση και άλλο το οργανωμένο καρναβάλι, οι παρελάσεις,  οι ξέφρενες εκδηλώσεις γλεντιού και οι άσεμνες και απροκάλυπτες παρελάσεις με μασκοφόρους που δεν έχουν σχέση με την Ορθοδοξία μας, παρά μόνο με το σύγχρονο εμπόριο και ότι απορρέει από αυτό.

Οι Αρχιερείς μας, οι ιερείς, οι θεολόγοι, οι κατηχητές, αλλά και όλοι μας, ο κάθε ένας από το «βήμα» του, από τις Μητροπόλεις, τις Ενορίες, τα Πανεπηστήμια, τα Σχολεία, από το σπίτι ή την εργασία του, με τον χριστιανικό λόγο ή ακόμα και με το παράδειγμα του, σε μια συνολική  προσπάθεια πρώτα να μάθουμε και αργότερα να μεταδώσουμε σωστά την Χριστιανική Θρησκεία, χωρίς να μπορεί να παρερμηνευτεί ή να αλλιωθεί από ξένα προς αυτήν στοιχεία, όπως είναι και το καρναβάλι, που δεν μπορεί να συνάδει με την ζωή του Χριστιανού.agioritikovima.gr


Καλό Τριώδιο και…Καλή Σαρακοστή!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση


Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση


Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει συνεχώς ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στα άμεσα δικά του πλάνα, ωστόσο, τα σενάρια για αποχωρήσεις υπουργών και υφυπουργών, δίνουν και παίρνουν.
Ο Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν για το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή θα μείνει εκτός κυβέρνησης.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από συνεννόηση Σαμαρά και Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να υπάρξει πρόβλημα με τον κ. Μανιτάκη και είναι πιθανό να τον προτείνει για άλλη θέση.
Σε αυτή την περίπτωση θα αναβαθμιστεί ο κ. Βολουδάκης σε θέση αναπληρωτή υπουργού.
Αλλαγή θα γίνει και στο Περιβάλλοντος. Ο κ. Λιβιεράτος θα δώσει τη θέση του στον κ. Γ. Μανιάτη πιθανότατα, ενώ σίγουρος δεν είναι ότι θα μείνει ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Θ. Τσαυτάρης θα παραμείνει. Πιθανόν να αποχωρήσει ο αναπληρωτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν θα συνεχίσει, όπως επίσης και η υφυπουργός, κ. Σκοπούλη.
Αντικαταστάτης αναζητείται και για τη θέση του κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εκεί όπου μάλλον θα πάει ο κ. Μηταράκης.
Ερώτημα είναι ο κ. Στυλιανίδης, ενώ οι εισηγήσεις για τον κ. Ρουπακιώτη είναι να απομακρυνθεί. Στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών δεν θα υπάρξουν αλλαγές, κάτι που δεν ισχύει για το υπουργείο Απασχόλησης.
Ο Ι. Βρούτσης δεν πρόκειται να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Αμετακίνητος εμφανίζεται ο κ. Δένδιας.

Εθνος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Απέκλεισαν για 15 λεπτά το Δρόμο προς Αράχωβα και Δελφούς.





Στη συμβολική κατάληψη της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς Δελφών για 15 περίπου λεπτά, προχώρησαν οι Λειβαδίτες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα που λειτουργεί στην πόλη. Η Λιβαδειά χαρακτηρίζει την πρόταση του σχεδίου Αθηνά κατάφορα άδικη για την Βοιωτική πρωτεύουσα και απαιτεί την ανατροπή της.lamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΣΔΟΕ εντόπισε «άστεγο» με καταθέσεις 200.000 ευρώ!

Το ΣΔΟΕ εντόπισε «άστεγο» με καταθέσεις 200.000 ευρώ!

Τo σαφάρι του ΣΔΟΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έφερε στο φως μια ακόμα περίπτωση πολίτη που μεταμορφώθηκε σε...άστεγο για να γλιτώσει απο την εφορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, κινήθηκε διαδικασία για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογούμενου, που δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην εφορία και επομένως δεν είχε φορολογηθεί. Κατά την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι από το 2008 ο πολίτης που βρέθηκε στο μικροσκόπιο διέθετε τραπεζικές καταθέσεις που άγγιζαν το ποσό των 200.000 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε, όμως, δεν είχε πατήσει το πόδι του στην εφορία, όχι μόνο για να πληρώσει τους φόρους, αλλά ούτε καν για να υποβάλει φορολογικές δηλώσεις την επίμαχη περίοδο. Οταν τον κάλεσαν οι ελεγκτές, διαπιστώθηκε ότι δήλωνε διεύθυνση κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή δεν αντιστοιχούσε σε διεύθυνση κατοικίας, αλλά σε ξενώνα αστέγων του δήμου Αθηναίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές επιχειρήσεις-εταιρείες δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους...

Ποιές επιχειρήσεις-εταιρείες δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους...



























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ για χιλιάδες Έλληνες που είχαν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο

Σοκ για χιλιάδες Έλληνες που είχαν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση για την φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο σε χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι υπό το φόβο της χρεοκοπίας της Ελλάδας είχαν μεταφέρει τα χρήματα τους σε τράπεζες της μεγαλονήσου.
Η απόφαση του Eurogroup για εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ,σημαίνει ότι όσοι έστειλαν τα χρήματά τους στη Κύπρο θα φορολογηθούν.
Ο φόρος στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Δεν θα φορολογηθούν, για παράδειγμα, οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-ΟΦΗ (17:15, Novasports1)

Preview: Λεβαδειακός-ΟΦΗ (17:15, Novasports1)

Ο νικητής επιβιώνει, ο ηττημένος μπλέκει! Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τις δύο ομάδες να θέλουν την νίκη που θα διώξει το άγχος της παραμονής!


Ο μεν, Λεβαδειακός αν και πήγαινε για πλέι οφ, ξαφνικά έχει μείνει πίσω και μόνο ήσυχο δεν έχει το κεφάλι του για παραμονή.

Ο δε, ΟΦΗ έχει κάνει «κοιλιά» στα τελευταία ματς και δεν θέλει πολύ να μπλέξει.

Οι Βοιωτοί υποδέχονται τους Κρητικούς σε μια σημαντική αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική, με την νίκη να είναι αυτοσκοπός και για τους δύο.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη στο sport-fm.gr

Λεβαδειακός

Από τεσσάρα σε τέσσαρα πάει ο Λεβαδειακός. Το θέμα είναι ότι δεν βάζει αυτός τα γκολ, αλλά τα τρώει. Οι Βοιωτοί προέρχονται από τις δύο «βαριές» ήττες με Ξάνθη (4-1) και Άρη (4-0) και πλέον έχουν μπει σε περιπέτειες.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι ξεκάθαρα ντεφορμέ και χρειάζεται άμεσα την νίκη για να μην μπει σε ακόμη περισσότερους μπελάδες. Στα θετικά, το γεγονός πως ο Γιώργος Παράσχος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Στην αποστολή επέστρεψε και ο Μάουρο Πόι, ο οποίος εξέτινε την ποινή μιας αγωνιστικής και είναι εκ νέου διαθέσιμος.

Αναλυτικά, η αποστολή του Λεβαδειακού: Κυριακίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Καχεγιόν, Μπουμάλ, Μιλίεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου

ΟΦΗ

Το παιχνίδι για τον ΟΦΗ ξεκίνησε… ήδη με ανακοίνωση. Οι Κρητικοί θέλουν να προλάβουν τυχόν λάθος σφυρίγματα από την διαιτητή κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ παραπονέθηκαν για την διαιτησία και στο ματς με την Βέροια.

Στο καθαρά αγωνιστικά κομμάτι, ο Γιάννης Πετράκης έχει δύο σημαντικές απουσίες. Οι Περογραμβράκης και Μονιάκης αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, γι’ αυτό και αποκλείστηκαν από την αποστολή.

Στα θετικά για τον τεχνικό του ΟΦΗ είναι το γεγονός πως ο Μοχάμεντ Σαρ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν τις τελευταίες ημέρες και συμπεριλήφθηκε κανονικά στους «εκλεκτούς».

Αναλυτικά, η αποστολή του ΟΦΗ: Γουναρίδης, Συνάνης, Μπούρμπος, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης, Κουρδάκης, Σόουζα, Βερόν, Μακρής, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Ζορμπάς, Νύκταρης, Κανούλας, Κυζιρίδης, Ροβίθης, Σαρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Αλλαγή του καιρού θα έχουμε το Σάββατο 16 Μαρτίου, αφού προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και τα νότια, αλλά και στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.
Στα ορεινά της χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -2 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 11 στη δυτική Ελλάδα, -2 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 1 έως 15 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρακοστή ...όλο το χρόνο για τους Έλληνες.


Στροφή σε διατροφή χαμηλότερου κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης έχει κάνει η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών που πλέον έχει πιο συχνά στο τραπέζι όσπρια, ρύζι και πατάτες. 
  

 Όπως κατέγραψε έρευνα του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σε..συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ, με θέμα: “Διατροφή και Οικονομική κρίση”, το βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων και του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν ελλατώσει κατά 63,7% την κατανάλωση κρέατος, αντίστοιχα την κατανάλωση ψαριών κατά 60,5%, γλυκών κατά 51,2% και του αλκοόλ κατά 48,8%.

Μην μπορώντας πλέον αρκετές οικογένειες να ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη διατροφή τους έχουν υιοθετήσει φθηνότερες λύσεις και πλέον μαγειρεύουν πιο συχνά όσπρια, ρύζι και πατάτες κατά 70,8%, λαχανικά κατά 46,9% ενώ οι μισοί (50,2%) το “έχουν ρίξει” και στο ψωμί, που ως γνωστόν φέρνει πιο γρήγορα αίσθημα κορεσμού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 44% ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών αναγκών.

Επίσης το 93% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις εξόδους για φαγητό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε τις απολύσεις και η Εκκλησία...

Σε απολύσεις προχώρησε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας υλοποιώντας - σύμφωνα με πληροφορίες - σχετική απόφαση της προϊσταμένης Υπηρεσίας ΕΜΙΕΕ, που τύγχανε και της εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου...
Σύμφωνα με...
τις ίδιες πηγές νωρίτερα σήμερα εκλήθησαν 6 εργαζόμενοι στον Σταθμό - τρεις δημοσιογράφοι και τρεις τεχνικοί - για να τους κοινοποιηθεί η απόλυση και να παραλάβουν επιταγή με την αποζημίωσή τους, με εντολή του Αρχιεπισκόπου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος και η Προϊσταμένη Υπηρεσία του Ρ/Σ σε μια προσπάθειά τους να περικόψουν τις λειτουργικές δαπάνες και να διασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας του, είχαν καλέσει τους εργαζομένους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών μεγαλύτερες του 40%, διαφορετικά θα προχωρούσαν σε απολύσεις. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δέχθηκαν τις μειώσεις ενώ όπως φαίνεται για όσους αρνήθηκαν άνοιξε η πόρτα της εξόδου από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, σύμφωνα με το amen.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή πελάτης στη Λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια Μανωλίδου...



Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έχει στη διάθεση της ήδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και...

μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη», Θεόδωρου Μανωλίδη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο διατηρεί η τράπεζα και το οποίο βρίσκεται πλέον μεταφρασμένο στην Προανακριτική της Βουλής, ο πελάτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος φέρει ως κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα τον ενημέρωσε πως ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, εξαιτίας εξόδων κίνησής του αλλά και ενοικίασης θυρίδας.

Ο πελάτης (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τον κάτοχο του λογαριασμού ή για εκπρόσωπό του) δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του έπρεπε να έχει ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την Τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού. Η Τράπεζα έδειξε διαθέσιμη να συνεργαστεί και να συζητήσει εκ νέου για τις δυνατότητες διατήρησης της θυρίδας και του λογαριασμού.

Ο πελάτης δήλωσε την ικανοποίησή του και ορίστηκε νέο ραντεβού για το τέλος Ιουλίου για μια συζήτησης σχετικά με ένα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ο πελάτης τα μετέφερε στην Τράπεζα. Όπως σημειώνει ο υπάλληλος της Τράπεζας που καταγράφει το ιστορικό «ο πελάτης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος».

Μετά και την επίσημη μετάφραση της καρτέλας λογαριασμού στην HSBC με την οποία σχετίζεται ως «αντιπρόσωπος» η κα Μανωλίδου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την παραμονή του συζύγου της κας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής και τη λειτουργία του ως εισαγγελέα στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σοβαρό επίσης θέμα προκύπτει από την δημοσιοποίηση εγγράφων της Προανακριτικής Επιτροπής, από τον ίδιο τον Αδ. Γεωργιάδη, στο tweeter. Η πράξη αυτή και μόνο(να επιδεικνύει έγγραφα προανακριτικής έρευνας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει εισαγγελικό ρόλο, και αυτό για να καλύψει τη σύζυγό του) αποτελεί παράβαση των όρων λειτουργίας της Επιτροπής και της Προανακριτικής διαδικασίας.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δημοσιεύει το μισό έγγραφο αποκρύπτοντας το περιεχόμενο του άλλου μισού στο οποίο η σύζυγός του φαίνεται αντιπρόσωπος στον λογαριασμό, γεγονός που καθιστά επιτακτική την απομάκρυνσή του από την Προανακριτική Επιτροπή, ως άμεσα σχετιζόμενου με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.





Αυτό το έγγραφο στοιχείο της δικογραφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δημοσιοποίησε στο twitter πέρα από κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο έκρυψε το άλλο μισό που είναι αποκαλυπτικό.



koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ