Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συννεφιασμένη η Καθαρά Δευτέρα - Τοπικές βροχές από το βράδυ και άνοδος της θερμοκρασίας

Συννεφιασμένη η Καθαρά Δευτέρα - Τοπικές βροχές από το βράδυ

Βροχερή προβλέπεται η Καθαρά Δευτέρα, αφού αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα σταματήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα σταματήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου υπάρχει και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου απο τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Άσκρης


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ


Αίσιο τέλος για το θρίλερ της ομηρίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού ο Ριζάι τελικά παραδόθηκε και οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία μία μικρή ομάδα της ΕΚΑΜ κατάφερε να μπει μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου και μόλις ο Ριζάι αντίκρισε την ομάδα κατάλαβε ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής και αναγκάστηκε να παραδοθεί, λέγοντας «Αρκετά, ως εδώ, δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο, πάρτε τους ανθρώπους μπορούμε να σταματήσουμε εδώ».




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η επιστολή που παγώνει τις τραπεζικές κινήσεις στην Κύπρο

Αυτή είναι η επιστολή που παγώνει τις τραπεζικές κινήσεις στην Κύπρο

Επιστολή έστειλε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προς τις τράπεζες, στην οποία αναφέρεται ότι παγώνουν – προσωρινά – οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.
Την επιστολή με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2013, αποκαλύπτει η κυπριακή ιστοσελίδα 24Η. Στην επιστολή που φέρει ένδειξη «Εμπιστευτικόν» τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ΄άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, που κρατά ομήρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο

Ποιος είναι ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, που κρατά ομήρους τους σωφρονιστικο

Ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι είναι γνωστός στην ελληνική κοινή γνώμη, αφού απασχολεί τις διωκτικές αρχές τα τελευταία 15 χρόνια. Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974 και απασχόλησε για πρώτη φορά την ελληνική αστυνομία στις αρχές της δεκαετίας του '90 με υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ το 2003 σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη.
Ο Ριζάι θεωρούσε τότε ότι ο αδικοχαμένος άντρας είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με την αλλοδαπή φίλη του, Οξάνα, όμως στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ο άτυχος άνδρας ενεπλάκη στην ιστορία κατά λάθος, αφού ναι μεν εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή γυναίκα, αλλά επρόκειτο για άλλη.
Ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Στις 4 Ιουνίου 2006 απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με... ελικόπτερο, μια ιστορία που είχε εκθέσει το σωφρονιστικό κατάστημα και είχε ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων.
Στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Για τις δύο δολοφονίες συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη Βοιωτία,αλλά και πάλι η παραμονή του στη φυλακή είχε ημερομηνία λήξης, καθώς στις 22 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποίησε τη δεύτερη πετυχημένη απόδρασή του. Μερικούς μήνες αργότερα θα συλληφθεί εκ νέου, στο Γραμματικό, μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία, γνωστή από τα σχετικά δημοσιεύματα και ως «Σούλα του Ριζάι».
Τον Ιούλιο του 2011 σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare είχε προαναγγείλει μια τρίτη απόδραση λέγοντας:
«Oι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφά μου χρόνια, γι' αυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν».
Το ίδιο διάστημα ο Αλκέτ Ριζάι καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου ενώ το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Ριζάι συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Οσοι γνωρίζουν τον Αλκέτ Ριζάι μιλούν για έναν επικίνδυνο ψυχωτικό κακοποιό, ο οποίος είναι ικανός για τα πάντα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές-Σε εξέλιξη η επέμβαση των ΜΑΤ για τον Ριζάι-



Επέμβαση στις φυλακές Μαλανδρίνου πραγματοποιούν αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ με αντιασφυξιογόνες μάσκες... 

Πυροβολισμοί και εκρήξεις βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών ακούστηκαν πριν από λίγο στις φυλακές Μαλανδρίνου και όλα δείχνουν ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ που είχαν σταλεί εκεί από την Αθήνα και την Πάτρα επιχειρούν επέμβαση για τη σύλληψη του Αλκέτ Ριζάι και την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των ομήρων κατάφερε να ξεφύγει από τον σκληρό κακοποιό, εκμεταλλευόμενος τους καπνούς και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές.

Οι κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. εκμεταλλεύτηκαν  το γεγονός ότι ο βαρυποινίτης κρατούμενος δεν είχε οπτική επαφή με τον γύρω χώρο, καθώς το Αρχιφυλακείο σε έναν μικρό διάδρομο του οποίου είναι εγκλωβισμένος μαζί με τους ομήρους δε διαθέτει παράθυρο.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ΜΑΤ κατάφεραν με γερανό να απεγκλωβίσουν έξι εργαζόμενους της φυλακής, των οποίων η ζωή κινδύνευε.

Στις μέσω ασυρμάτου συνομιλίες του με τους διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ και τον εισαγγελέα, ο Ριζάι ισχυριζόταν ότι κρατάει δυο χειροβομβίδες και είναι ζωσμένος με 200 γραμμάρια εκρηκτικών τύπου C4. 

Μαζί του έχουν επικοινωνήσει από το βράδυ ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου και η σύντροφός του Σούλα, αλλά δεν κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί.Ωστόσο ο κακοποιός φέρεται αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέλος.

«Αφήστε τον να κουραστεί»

Στην κόπωση του Ριζάι φαίνονται πως ποντάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές. Το υπ. Δικαιοσύνης φαίνεται να βασίζεται στην κόπωση που έχει αρχίσει να εμφανίζει ο κακοποιός, δεδομένου ότι το όλο σκηνικό βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εννιά το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τις πληροφορίες, επιτελείς του υπουργείου θεωρούν πως αν ατονήσει ο Ριζάι, λόγω κούρασης, τότε μπορεί και να «καταθέσει» τα όπλα. Αυτός είναι ίσως και ένας από τους λόγους που η επιχείρηση είναι τόσες ώρες σε εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις παρουσία εισαγγελέα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Αλίαρτο-Βίντεο

Η διάλεξη του Αρχιεπισκόπου  με θέμα «Η συμβολή της Μονής του Οσίου Λουκά στην επανάσταση του 1821», έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο στον Αλίαρτο.
    Η ανταπόκριση των πολιτών της Βοιωτίας, και το ήθος του Αρχιεπισκόπου έδωσαν μια καταφατική απάντηση στο ερώτημα του Έλληνα στοχαστή Κώστα Αξελού : «Μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις η Ορθοδοξία ;»
    Η Μονή του Οσίου  Λουκά , αυτό το αριστούργημα της Βυζαντινής  Τέχνης ,που  προϋπήρξε της Αναγέννησης ,ήταν το κέντρο της Επανάστασης του 1821 στη Ρούμελη . Ο Αρχιεπίσκοπος με τη  διάλεξή του εξιστόρησε τα γεγονότα πριν την Επανάσταση, κατά  τη διάρκειά της και μετά από αυτή. Η Βοιωτία , η Μονή του Οσίου Λουκά  στο επίκεντρο.
   Η εκδήλωση σηματοδοτεί τα εγκαίνια του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου. Επίσης  σηματοδοτεί τη φιλοδοξία του δημάρχου Αλιάρτου κ. Γεωργίου Ντασιώτη να γίνει  ο Αλίαρτος, πόλη  Παιδείας και Πολιτισμού.
   Η παρουσία της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, ως  ιδρυτικού μέλους  είναι καταλυτική με το διαχρονικό έργο και το κύρος της. Ο σύλλογος  «Το Κοινόν των Βοιωτών για το Πολιτισμό και το Περιβάλλον» , συνεργάζεται σε αυτή την προσπάθεια κομίζοντας την αγωνία για την πολιτιστική κληρονομιά της Βοιωτίας , για την ανθρωπιστική Παιδεία ,για  το παρόν και το μέλλον όλων των  Βοιωτών.

Το Κοινόν των Βοιωτών για το Πολιτισμό και το Περιβάλλον














ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματικές ώρες στην Μεγαλόνησο-Από μια ψήφο κρίνεται η τύχη της Κύπρου

Δραματικές ώρες στην Μεγαλόνησο-Από μια ψήφο κρίνεται η τύχη της Κύπρου

Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται το απόγευμα να αποφασίσει και να εγκρίνει ή όχι, αν οι αποταμιευτές πρέπει να καταβάλουν εισφορά για τις τραπεζικές καταθέσεις, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.
Η έκτακτη συνεδρίαση του κυπριακού κοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη να συγκληθεί στις 4 μ.μ. τοπική ώρα (1400 GMT).
Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στερείται μιας ψήφου στην Βουλή για να περάσει το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Τα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους , ενώ απαιτούνται 29 ψήφοι. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαρροές. Τα κόμματα ΑΚΕΛ , ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι θα ταχθούν, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των ηγετών τους, εναντίον.
Η επιλογή που αντιμετώπιζε η Κύπρος ήταν μεταξύ «του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας ή του σεναρίου μιας οδυνηρής αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης », ανέφερε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση.
Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε επίσης ότι η άρνηση της διάσωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες του νησιού. Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου, και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα.
«Τα διλήμματα είναι πολύ δύσκολα», είπε ο Μάριος Καρογιάν, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, μικρού εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα », συμπλήρωσε χωρίς να απαντήσει πως θα ψηφίσει το κόμμα του την Κυριακή.
Το ΑΚΕΛ θεωρείται αδύνατο να υπερψηφίσει, ενώ η ΕΔΕΚ αποκάλεσε «παράλογη» την όπως ανέφερε, απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό είναι απαράδεκτο και άδικο είμαστε εναντίον», δήλωσε ο Άδωνις Γιάγκου του Κόμματος των Πρασίνων, του μικρότερου σχηματισμού στο κοινοβούλιο, αλλά χωρίς να ξεκαθαρίσει εντελώς την αυριανή του στάση, καθώς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε ένα όπλο στο κεφάλι μας».
Η ζώνη του ευρώ ζήτησε το Σάββατο οι αποταμιευτές να πληρώνουν έως και 10% των καταθέσεων ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια η οποία έχει περιοριστεί μέχρι τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Δύο κυπριακές τράπεζες στη Βρετανία ανέφεραν ότι χρήματα των αποταμιευτών τους εκεί είναι ασφαλή.
Αργά απόψε ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ συνεχίζεται σύσκεψη με τους τραπεζίτες. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής, από την οποία μάλλον θα απουσιάσουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, για το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος με... δόντια σήμερα Κυριακή, ανεβαίνει η θερμοκρασία ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Ήλιος με... δόντια σήμερα Κυριακή, ανεβαίνει η θερμοκρασία ενόψει Καθαράς Δευτέρ

Αίθριο αλλά ψυχρό καιρό αναμένουμε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με το weather.gr ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές σε περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -4 έως 8 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 13 στη δυτική Ελλάδα, 0 έως 11 στο βόρειο Αιγαίο και από 0 έως 15 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, με ένταση από 3 έως 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μαλανδρίνο–Ριζάϊ: Φεύγω ή τινάζω τις φυλακές στον αέρα

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μαλανδρίνο – Ο Ριζάι απειλεί να τινάξει τις φυλακές στ

Συνεχίζεται η ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα από τον αλβανικής καταγωγής κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι.
Ο Ριζάι κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας, κατά τις πληροφορίες, να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.
Η ομηρία ξεκίνησε αργά το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι κατάφερε, άγνωστο πως, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια τουλάχιστον δύο συγκρατούμενών του, να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.
Η περιοχή αστυνομοκρατείται καθώς έχουν μεταβεί εκεί μονάδες των ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα.
Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει η κατάσταση συναγερμού στις φυλακές του Μαλανδρίνου.
Στο μεταξύ, ο κακοποιός κατά τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων, μίλησε στο πόρταλ parapolitika.gr. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τι είπε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η διατροφική αξία του χαλβά

Ο χαλβάς δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στην χώρα μας σε
περιόδους νηστείας, ιδιαίτερα τη Σαρακοστή, όπου μπορεί να καταναλωθεί σαν κύρια τροφή ή σαν επιδόρπιο, αλλά είναι και ωφέλιμος για την υγεία του οργανισμού μας.
Είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Όσον αφορά τη θερμιδική του αξία, ο συνδυασμός των συστατικών του, σουσαμιού και σακχάρων, του προσδίδουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.

Το γεγονός ότι ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό.

Η περιεκτικότητα του χαλβά σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με του ταχινιού. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών στο ταχίνι είναι των λιπαρών οξέων. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Η συγκέντρωση των κορεσμένων λιπαρών οξέων είναι μικρή. Η λήψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται αναγκαία από τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς αυτός δεν μπορεί να τα συνθέσει. Για αυτούς τους λόγους ο χαλβάς αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή.


Όταν ο χαλβάς καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας καθώς προσεγγίζει τη βιολογική αξία των ζωικών πρωτεϊνών. Άρα ο χαλβάς είτε με τη προσθήκη ξηρών καρπών είτε μαζί με όσπρια αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας για άτομα τα οποία είναι φυτοφάγοι ή βρίσκονται σε κατάσταση νηστείας.


Αν και ο χαλβάς μπορεί να αποτελέσει τροφή πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, έχει και ορισμένα αρνητικά, θα πρέπει να προσέξουμε την υψηλή του θερμιδική αξία.


Η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους (100 gr προϊόντος αποδίδει γύρω στις 540 Kcal).

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβονται κι άλλο τα κονδύλια στα νοσοκομεία! Πόσα θα δοθούν το 2013

Με το σταγονόμετρο θα αγοράζονται και φέτος στα νοσοκομεία τρόφιμα, υγειονομικά υλικά και κάθε λογής υπηρεσίες καθώς...
ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι έρχονται και άλλες περικοπές στις νοσοκομειακές δαπάνες για το 2013.

Ειδικότερα ενώ το 2012 το ποσό που είχε διατεθεί άγγιξε τα 2,2 δις ευρώ, το 2013 θα πέσει ακόμη περισσότερο και θα πρέπει να περιορισθεί στα 2 δις ευρώ (για υλικά και υπηρεσίες).
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μάλιστα εμφανίστηκε μάλλον …περήφανος που επετεύχθη ο μνημονιακός στόχος καθώς όπως είπε: «τα 2,2 δις ήταν ο στόχος και επετεύχθη. Φιλοδοξούμε φέτος να φθάσουν στα 2 δις ευρώ με μειώσεις υλικών και υπηρεσιών».

Όσο για τις εφημερίες που σήμερα δεν καλύπτουν πια ούτε την απλή λειτουργία των νοσοκομείων και οι γιατροί εργάζονται απλήρωτοι, αυτές θα μειωθούν περαιτέρω και θα πρέπει να μειωθούν αρκετά κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το 2012 οι εφημερίες ήταν στα 320 εκατ. ευρώ αλλά με αμέτρητα προβλήματα σε όλα τα νοσοκομεία και τους γιατρούς να απεργούν επειδή δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμη δεδουλευμένα μηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ