Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γνωρίστε τον πρωταθλητή χρεών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη

Γνωρίστε τον πρωταθλητή χρεών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη

Εσπασε τα κοντέρ ένας αμφιλεγόμενος Ιταλός επιχειρηματίας, εν ονόματι, Βίτο Νικάστρι, ο οποίος, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οφείλει στο κράτος το ποσό – μαμούθ των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Γνωστός στην Ιταλία ως ο «βασιλιάς της εναλλακτικής ενέργειας» ο Νικάστρι δεν είναι απλή περίπτωση ανθρώπου, καθώς ερευνάται για σχέσεις με τη μαφία , ενώ οι ιταλικές αρχές τον έχουν θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης και του έχουν απαγορεύσει να απομακρυνθεί από την πόλη τα επόμενα τρία χρόνια έως ότου τελεσιδικήσουν οι έρευνες που διεξάγονται εναντίον του.
Κάτοικος της μικρής κωμόπολης του Αλκάμο, κοντά στο Τραπάνι της Σικελίας, ο Βίτο Νικάστρι φέρεται να ελέγχει μεγάλα αιολικά πάρκα, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αντίστοιχες επενδύσεις μέσω ενός δικτύου 43 εταιρειών.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η μη απόδοση φόρων και η απόκρυψη εσόδων από μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του, με τις αρχές να εκτιμούν ότι τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου υπολογίζονται σε 1,3 δισ. ευρώ και μένει, πλέον, να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Το ποσό αυτό, με βάση τις ιταλικές αρχές, είναι το μεγαλύτερο που χρωστάει φυσικό πρόσωπο σε ολόκληρη την ευρωζώνη , γεγονός που δίνει στον Νικάστρι τον άτυπο τίτλο του νούμερο 1 οφειλέτη στην ενωση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χτυπούσε κάρτα στο Δημόσιο και δούλευε στο μαγαζί του !...

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ!..
Φύλλο και φτερό έκαναν το πρωί οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης τους φακέλους των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών, σε μια αιφνιδιαστική έφοδο με σκοπό να εντοπίσουν πιθανούς κοπανατζήδες της υπηρεσίας.
Ο...
έλεγχος στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι ένας υπάλληλος πήγαινε στην υπηρεσία, χτυπούσε την κάρτα του στην ώρα του, ωστόσο στη συνέχεια έφευγε για να εργαστεί σε άλλη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Οι καταγγελίες αφορούσαν ένα συγκεκριμένο υπάλληλο, ωστόσο οι επιθεωρητές έκριναν σκόπιμο να διευρύνουν τον έλεγχο και να ελέγξουν τους φακέλους όλων των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Ανάλογοι έλεγχοι για τον εντοπισμό "κοπανατζήδων" έχουν ξεκινήσει σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες πολιτών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.
Καθώς στο Δημόσιο έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις υπαλλήλων που επί χρόνια έβαζαν συναδέλφους τους να χτυπάνε την κάρτα τους αντ' αυτών ή προσκόμιζαν άδειες γιατρών που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά προβλήματα υγείας, οι επιθεωρητές θα βάλουν στο μικροσκόπιό τους και τους φακέλους υπαλλήλων. Στόχος τους είναι να διερευνήσουν κατά πόσο οι άδειες αυτές δίνονταν νόμιμα και πόσο συχνά καθώς και αν οι υπηρεσίες έστειλναν ως όφειλαν υπηρεσιακό γιατρό στο σπίτι των υπαλλήλων για να διαπιστώσει αν όντως είναι ασθενής.
Επιπρόσθετα, το Σώμα Επιθεωρητών έχει ενισχυθεί με επιπλέον 35 άτομα για να καταφέρουν να εντοπίσουν και τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν και παραμένουν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τέτοιοι έλεγχοι. Παράλληλα, οι επιθεωρητές του Δημοσίου παρακολουθούν την πειθαρχική εξέλιξη των υποθέσεων με υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη μεγαλέμπορος ναρκωτικών με αδυναμία στα πανάκριβα αυτοκίνητα

Στη σύλληψη ενός 40χρονου για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης οι αρχές.
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 5.773,5 γραμμ. κοκαΐνης, 4 πιστόλια, 660 φυσίγγια, 7 πολυτελή αυτοκίνητα, 96 πινακίδες κυκλοφορίας, 97 πιστωτικές κάρτες, το χρηματικό ποσό των 39.350 ευρώ και πλήθος από πλαστές σφραγίδες και έγγραφα
Ο συλληφθείς, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, διέμενε σε πολυτελή μεζονέτα στη Γλυφάδα και χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του συνεχώς διαφορετικά πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ναρκωτικών σε κλειστό χώρο στάθμευσης στην Ηλιούπολη.
Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για τη δράση ημεδαπού εμπόρου κοκαΐνης, που λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, εξακριβώθηκε ότι διέμενε σε πολυτελή μεζονέτα στο Γλυφάδα και είχε μισθώσει, με διαφορετικά ονόματα, κλειστούς χώρους στάθμευσης στις περιοχές Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου, τους οποίους χρησιμοποιούσε σαν χώρο εγκατάστασης του εργαστηρίου και απόκρυψης των ναρκωτικών.
Ο ημεδαπός έμπορος ναρκωτικών κυκλοφορούσε συνεχώς με διαφορετικά αυτοκίνητα και συχνά ενάλλασσε τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη εξερχόμενος του κλειστού χώρου στάθμευσης στην Ηλιούπολη και από τις έρευνες που ακολούθησαν κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους -5- κιλών και -773,5- γραμμ.
MDMA βάρους -7- γραμμ.
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ βάρους -2- γραμμ.
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -47- γραμμ.
Νοθευτική ουσία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους -1.826- γραμμ.
Δεκαέξι -16- χάπια - κάψουλες άγνωστης χημικής σύνθεσης
Τέσσερα (4) εύχρηστα πιστόλια των 9 mm
Δυο (2) πιστόλια κρότου, τύπου REPLICA
Τριακόσια εβδομήντα ένα (371) φυσίγγια των 9 mm
Εκατόν δέκα πέντε (115) φυσίγγια των 0,22 mm
Πέντε (5) φυσίγγια των 0,38΄ special
Εκατόν εξήντα εννέα (169) φυσίγγια κρότου
Πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου νοθεύσεως και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών
Τέσσερις (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Τέσσερις (4) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, TAZER
Ένα (1) σήμα Υπηρεσίας Υ.Π.Ε.Ε. Δίωξης Ναρκωτικών του Υπουργείου Οικονομικών
Μια (1) γραφομηχανή
Τρεις (3) φορητοί υπολογιστές
Ενενήντα επτά (97) πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες διαφόρων τραπεζών επ’ ονόματι άλλων ατόμων
Πενήντα ένα (51) παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια των 20 και 50 ευρώ και 100 δολαρίων Η.Π.Α.
Τρεις (3) ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης BAR CODE
Τριάντα μία (31) πλαστές σφραγίδες διαφόρων Υπηρεσιών και Προξενικών Αρχών
Πλήθος μισθωτηρίων και αποδείξεων μίσθωσης και είσπραξης
Πλήθος πλαστών δηλωτικών ταυτότητας εγγράφων
Ενενήντα πέντε (95) πινακίδες αυτοκινήτων, Ελλάδας και Γερμανίας
Τρία (3) πλαστά κενά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας παλαιού τύπου
Δύο (2) κενά διαβατήρια, των οποίων εξετάζεται η γνησιότητα και προέλευση
Δύο (2) κενές άδειες κυκλοφορίας, των οποίων εξετάζεται η γνησιότητα και προέλευση
Μία (1) κενή επιταγή
Δύο (2) κενές Άδειες Παραμονής από Γερμανία
Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων
Μία (1) σύμβαση μίσθωσης θυρίδας τράπεζας
Διάφορα έγγραφα Αρχών Γερμανίας
Πλήθος κλειδιών οχημάτων και τηλεχειριστηρίων
Επτά (7) πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων δυο (2) φέρονται κλαπέντα, δυο (2) χρησιμοποιηθέντα ως μέσα διακινήσεως και φυλάξεως ναρκωτικών και τρία (3) των οποίων ερευνάται ο τρόπος κτήσεως
Το χρηματικό ποσό των -39.350- €
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρούχα στις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών πρόσφερε η Μητρόπολη Φθιώτιδας



Από τη Λαμία στις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών ταξίδεψε η βοήθεια με τον ρουχισμό, που πρόσφερε η Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Διαβάστε τι δελτίο τύπου της Μητρόπολης και δείτε φωτογραφίες από την παράδοση.

<< Σημαντική προσφορά 96 μεγάλων κιβωτίων ρουχισμού μετέφερε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών κλιμάκιο Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ως προσφορά της Εκκλησίας της Φθιώτιδος προς τις αδελφές, οι οποίες για διαφόρους λόγους βρέθηκαν κρατούμενες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Θηβών.

Οι ιερείς μετέφεραν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στην Διευθύντρια, το προσωπικό και στις τροφίμους και ευχήθηκαν στο προσωπικό καλή δύναμη στην ενάσκηση των καθηκόντων τους και στις κρατούμενες σύντομη επάνοδο στην ομαλή κοινωνική ζωή.



Στο έργο συμπαραστάσεως των κρατουμένων η Ιερά Μητρόπολη έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και συχνά ενισχύει τις φυλακές Δομοκού στις ανάγκες τους καθώς επίσης και άλλα καταστήματα όπως συνέβη και με αυτό των Θηβών. Χρέος των χριστιανών είναι η έμπρακτη αγάπη και προς αυτούς τους αδελφούς μας τους οποίους ο Χριστός ταυτίζει με τον εαυτό του. «Ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθατε πρός με». >>lamiareport

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 










Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν δύο Aλβανοί για κλοπή από εργοστάσιο στο Σχηματάρι

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας για κλοπή από εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Οι δράστες εγκατέλειψαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με χάλκινα αντικείμενα στην περιοχή της Τανάγρας, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά εντοπίστηκαν από την Γ΄Ο.Π.Κ.Ε.
Αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός τους, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές
Συνελήφθησαν, χθες (03-04-2013) το μεσημέρι στην Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο 34χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων αλλά και ενός ακόμη 42χρονου ομοεθνούς συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, να κινείται στην περιοχή της Τανάγρας.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, εγκατέλειψαν το όχημά τους και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ιδιομορφία του εδάφους, διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, μέσα στο οποίο βρέθηκαν πλήθος χάλκινων αντικειμένων (βάνες, ρολόγια πιέσεως, καλώδια κ.λ.π.) και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο 34χρονοι δράστες.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τον 42χρονο συνεργό τους, είχαν αφαιρέσει προχθές (01-04-2013) το απόγευμα τα ανωτέρω χάλκινα αντικείμενα από ανενεργό εργοστάσιο στο Σχηματάρι και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό του ομοεθνούς συνεργού τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θραύση κάνει φωτογραφία του Νότη Σφακιανάκη που μοιάζει να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό

Θραύση κάνει φωτογραφία του Νότη Σφακιανάκη που μοιάζει να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό [εικόνα]

Θραύση κάνει από χθες στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του Νότη Σφακιανάκη από τη σκηνή όπου τραγουδάει και φαίνεται να κάνει τον περίφημο ναζιστικό χαιρετισμό.

Αν και δεν είναι σαφές από που ακριβώς προέρχεται η περιβόητη φωτογραφία, πολλοί ανατρέχουμ και σε συνέντευξη που είχε δώσει στην ηλεκτρονική σελίδα tralala, λέγοντας μεταξύ άλλων: «ίσως και να πεθάνεις στην φυλακή, αλλά να το κάνεις σαν τον Παπαδόπουλο, που το έκανε χωρίς να ζητήσει χάρη ή βοήθεια. Μιλάμε για απίστευτη μαγκιά... Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το "Όχι" εξ' ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ο οποίος είχε το σθένος, την ανδρεία, να τον καταδικάσει η πατρίδα του και να πάει στη φυλακή και να πεθάνει εκεί, χωρίς να ζητήσει χάρη, γιατί θα αποδεχόταν πως έβλαψε την πατρίδα του, ενώ αυτός ήταν πραγματικά πατριώτης. Αυτός που τον καταδίκασε πάλι, ήταν ένας τύπος, ο οποίος ήταν "αδελφή" και αν δείτε απόσπασμα από την δίκη των "Απριλιανών", θα καταλάβετε τι σας λέω.
Ήταν στρατιωτικός δικαστής και κάποια στιγμή τον τιμώρησε η χούντα, διότι δεν επιτρεπόταν να είσαι ομοφυλόφιλος μέσα στο στράτευμα, γιατί δίνεις το κακό παράδειγμα. Έτσι λοιπόν, αφού τον έδιωξαν τον ξαναέφεραν κάποιοι πίσω για να τους καταδικάσει. Δεν είναι τυχαία τα πράγματα έτσι όπως έχουν συμβεί. Αυτός ο τύπος είχε βάλε μια τάξη στα πράγματα και δυστυχώς ήταν ο μόνος. Αυτός και ο πρόγονός του ο Σωκράτης, που τον τιμώρησε η πατρίδα του πάλι με δολοπλοκία».


Διαβάστε Περισσότερα »

Γωγώ Τσαμπά στο «Όλα μπάχαλο»: «Moυ την πέφτουν 15άχρονα»


 
Καλεσμένη στο "Όλα Μπάχαλο" το βράδυ της Τρίτης ήταν η Γωγώ Τσαμπά, η τραγουδίστρια που εχει γίνει γνωστη στο ευρύ κοινό το τελευταίο χρονικό διάστημα μεσα απο την επιτυχία του κομματιού "Δεν σου κάνω τον Αγιο".

Η ίδια δήλωσε πως δεν ξέρει και δεν έχει καταλάβει την επιτυχία γύρω από το όνομα της και η ίδια απλά κάνει την δουλειά της.

Μίλησε για το τραγούδι "Δεν σου κάνω τον άγιο" που το είχε βρει πριν 11 χρόνια και εξήγησε γιατί ήθελε να κάνει επανεκτέλεση του τραγουδιού που είχε πρωτοτραγουδήσει ο Δημήτρης Κοντολάζος!

Μίλησε ακόμα για την αρχή της καριέρας της και είπε ότι "ξεκίνησα από τον Ορχομενό όταν ακόμα ήμουν μαθήτρια".

Θα ήθελε "να πάω να τραγουδήσω σε μεγάλες πίστες και να αναδείξω το κλαρίνο και την παράδοση που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κανένας" ενώ μίλησε και για τον δημοτικό R 'n B σκοπό που τραγουδάει.

Η δουλειά της όπως είπε "ήταν να υπηρετώ τα πανηγύρια, τους γάμους και τις εκδηλώσεις", ενώ αποκάλυψε πως ακόμα και τώρα "κάποιοι διασκεδάζουν με χαρτούρα".

Τέλος, δε δίστασε να αποκαλύψει ότι οι γυναίκες (συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας) είναι πολύ όμορφες σήμερα και τρελαίνουν τους άντρες, αλλα και ότι της την πέφτουν 15άχρονα!
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΚΑΝΑ

xristes_okana.051012_320811950.jpg
Ερώτηση 
Προς τον κ Υπουργό Υγείας
Θέμα: Δραματικές οι επιπτώσεις της ελλιπούς χρηματοδότησης για τον ΟΚΑΝΑ 
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, κυρίως δια της υποχρηματοδότησης, στις δομές απεξάρτησης και μείωσης της βλάβης που λειτουργούν στη χώρα μας. 
Πιο συγκεκριμένα, η μείωση της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ ήδη από το περασμένο έτος καθώς και οι πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και οι επιλογές της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ να «προσαρμόζει» τις ανάγκες του Οργανισμού στο βάρβαρο οικονομικό πλαίσιο των μνημονιακών προϋπολογισμών έχουν δημιουργήσει πολύ σοβαρά εμπόδια στη φροντίδα των 8.500 εξαρτημένων που έχει στην ευθύνη του το πρόγραμμα. 
Το 2013 ξεκίνησε για τον Οργανισμό με ένα χρέος 28 εκ. ευρώ (τα χρέη αφορούν προμηθευτές υπηρεσιών προς τον Οργανισμό όπως η φύλαξη, καθαριότητα, αντιδραστήρια ή ακόμη και εισφορές του ΙΚΑ που δεν έχουν αποδοθεί κλπ), θέμα το οποίο χρειάζεται να διερευνηθεί αναφορικά και με τις ευθύνες της Διοίκησης, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί μόλις 18 εκ. ευρώ για τη λειτουργία του Οργανισμού την ίδια στιγμή που η μισθοδοσία μόνο των εργαζομένων - μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου – ανέρχεται στο ποσό των 17 εκ. ευρώ. 
Ως εκ τούτου ο Οργανισμός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο του. Πιο συγκεκριμένα: 
· έχει ανασταλεί η λειτουργία της κινητής μονάδας 
· έχουν σταματήσει οι προληπτικοί εμβολιασμοί λόγω έλλειψης εμβολίων 
· δεν γίνονται οι ανάλογες ουροληψίες λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων 
· η φύλαξη και η καθαριότητα των δομών του Οργανισμού έχουν μειωθεί σε 4 ώρες την ημέρα λόγω κόστους 
· η λίστα αναμονής στην Αθήνα αριθμεί 3.500 συνανθρώπους μας και δεν επιτρέπεται πλέον με απόφαση της Διοίκησης η είσοδος νέων εξαρτημένων στις Μονάδες Υποκατάστασης, ενώ η χρήση ουσιών διαρκώς αυξάνεται 
· αναλώσιμα για την λειτουργία των υποστελεχωμένων Προγραμμάτων δεν υπάρχουν 
· έχει ξεκινήσει διαδικασία απόσυρσης ιατρικών μηχανημάτων 
· οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν με τον ΟΚΑΝΑ γιατί δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν 
· οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων παρακρατούνται αλλά δεν αποδίδονται 
· οι παρακρατούμενες δόσεις από την μισθοδοσία των Εργαζομένων που αφορούν δάνεια που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι/ες δεν αποστέλλονται στις Τράπεζες 
· οι υπερωρίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι/ες δεν καταβάλλονται, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο 
Επειδή η στήριξη των δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων είναι επιβεβλημένη, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία ο αριθμός των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία 
Επειδή είναι προφανές ότι με την τρέχουσα χρηματοδότηση ο Οργανισμός αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του με δραματικές επιπτώσεις στη φροντίδα των εξαρτημένων ανθρώπων που βρίσκονται στην ευθύνη του και με την ταυτόχρονη αδυναμία του να ανταποκριθεί στις πολύ αυξημένες ανάγκες 
Επειδή όλα τα ανωτέρω έχουν κατ’ επανάληψη επισημανθεί και στο πλαίσιο της λειτουργίας των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, πλην όμως η αδιαφορία του Υπουργείου έφθασε στο σημείο της αποχώρησης από τη συνεδρίαση κατά την οποία είχαν κληθεί οι αρμόδιοι φορείς 
Ερωτάται ο Υπουργός: 
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου σχετικά με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού; 
Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία του Οργανισμού που αναφέρονται παραπάνω; 
Δεδομένου ότι ο νόμος για τις εξαρτησιογόνες ουσίες που ψηφίστηκε πρόσφατα, αναθέτει στον ΟΚΑΝΑ νέα καθήκοντα και διευρύνει, ποσοτικά και ποιοτικά, το πεδίο δράσης του, προτίθεται το Υπουργείο να στηρίξει τον Οργανισμό ενόψει των νέων καθηκόντων και των διευρυνόμενων αναγκών του; 
Προτίθεται να προβεί σε ενίσχυση του κωδικού χρηματοδότησης του εν λόγω οργανισμού από άλλες πηγές λ.χ. κωδικό καπνού του Υπουργείου Υγείας, διάθεση εσόδων όπως αναφέρονται στα άρθρα 45 και 46 του άρτι ψηφισθέντος Νόµου 4139/2013 « Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις»; 
Οι ερωτώντες βουλευτές 
Χρήστος Μαντάς 
Βασιλική Κατριβάνου 
Ιωάννης Δραγασάκης 
Ζωή Κωνσταντοπούλου 
Νίκος Συρμαλένιος 
Αλέξανδρος Μητρόπουλος 
Δημήτρης Στρατούλης 
Ευκλείδης Τσακαλώτος 
Θανάσης Πετράκος 
Νάντια Βαλαβάνη 
Στέφανος Σαμοΐλης 
Μαρία Διακάκη 
Γιάννης Σταθάς 
Μαρία Τριανταφύλλου 
Παναγιώτα Δριτσέλη 
Στάθης Παναγούλης 
Θεανώ Φωτίου 
Σοφία Σακοράφα 
Δημήτρης Γελαλής 
Τζένη Βαμβακά 
Ρένα Δούρου 
Μανώλης Γλέζος 
Σταύρος Κοντονής 
Κώστας Μπάρκας 
Ηρώ Διώτη 
Θεόδωρος Δρίτσας 
Πέτρος Τατσόπουλος 
Νίκος Μιχαλάκης 
Μαρία Μπόλαρη 
Λίτσα Αμμανατίδου 
Γιάννης Αμανατίδης 
Δέσποινα Χαραλαμπίδου 
Γιώργος Πάντζας 
Ιωάννα Γαϊτάνη 
Βασίλης Κυριακάκης 
Ευγενία Ουζουνίδου 
Χρήστος Καραγιαννίδης 
Μιχάλης Κριτσωτάκης 
Τάσος Κουράκης 
Αγνή Καλογερή 
Χαρά Καφαντάρη

Διαβάστε Περισσότερα »

"Νέα Λιβαδειά - Νέοι Ορίζοντες" -Tαφόπλακα στην ανάπτυξη της Λιβαδειάς το σχέδιο "Αθηνά"


Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας και την αποδέσμευσή μας από το Δήμαρχο όσον αφορά στο θέμα των παραιτήσεων μας και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, απευθύνουμε έκκληση προς τον Δήμαρχο να παραμείνει στη θέση του και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της πόλης. 
 Ο αγώνας για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού σχετικά με το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς, αποτέλεσε μείζονα διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής θεωρώντας ότι η κατάργησή του υποβαθμίζει την πόλη και βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξή της. Σύσσωμη η δημοτική αρχή με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας έδωσαν τον αγώνα τους για να παραμείνει η πανεπιστημιακή σχολή στη Λιβαδειά. Ένας αγώνας που όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν άνισος αφού είχαμε να αντιπαλέψουμε ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις, μικροπολιτικά συμφέροντα και την αδιαφορία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας, που δυστυχώς θεωρούν την απώλεια του τμήματος ως θλιβερή μεν, αλλά ότι είναι μια «παράπλευρη απώλεια» στην εν γένει αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης, όπως η λαϊκή εντολή μας έχει αναθέσει.
Καλούμε το Δήμαρχο να συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά ότι είναι αναγκαίο για το καλό της Λιβαδειάς με τον ίδιο ανιδιοτελή τρόπο και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις όπως το έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Η πόλη μας έχει ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου, δημοτική αρχή και τοπική κοινωνία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε πιθανές αδιάλλακτες μελλοντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα υπονομεύσουν το μέλλον της πόλης.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «κατάρα» του Μπιν Λάντεν: Θάνατοι και κακοτυχία για τα μέλη της ομάδας που ανέλαβε την εξόντωσή του

Η «κατάρα» του Μπιν Λάντεν: Θάνατοι και κακοτυχία για τα μέλη της ομάδας που ανέλαβε την εξόντωσή του

Δημοσίευμα της Ρεπούμπλικα αναφέρει πως 23 μέλη της ομάδας πεζοναυτών η οποία ανέλαβε να απαλλάξει τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο από την απειλή του Μπιν Λάντεν έχουν χάσει τη ζωή τους.
Πριν από λίγες ημέρες στον κατάλογο των νεκρών πεζοναυτών της «Team 6» προστέθηκε ο 31χρονος Μπρετ Σαντλ ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης. Σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο σε αεροδρόμιο της Αριζόνας.
Οι υπόλοιποι 22 έχασαν τη ζωή τους όλοι μαζί και ακαριαία, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της πιο σημαντικής αποστολής της καριέρας τους -της εκτέλεσης του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο- όταν το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που τους μετέφερε, κατέπεσε στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η «κατάρα» ακολουθεί και τους εν ζωή πεζοναύτες με τρεις από αυτούς να ερίζουν δημοσίως για το ποιος τελικά πυροβόλησε τον σαουδάραβα τρομοκράτη. Ένας εξ αυτών μάλιστα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire, ότι αυτός είναι ο πραγματικός εκτελεστής του νούμερο 1 εχθρού των ΗΠΑ και μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μόνος και ξεχασμένος από τους πρώην συμπολεμιστές του, δίχως εργασία, δίχως σύνταξη και αναγκασμένος να συντηρεί την πρώην γυναίκα του και την κόρη τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο κόκορας με τα τρία πόδια που έκανε το γύρο του διαδικτύου και η εξήγηση του φαινομένου από επιστήμονα

Ο Κόκορας του κ. Χρήστου που είδατε τις περασμένες ημέρες να κάνει το γύρο της Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον επιστήμονα που...
τον εξετάζει για να δεί πως προέκυψε το τρίτο πόδι, δείτε το βίντεο με τον κ. Χρήστο να μιλάει γι” αυτό αλλά και με το χιούμορ να περιπλέκει τον κόκορα και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Ας ακούσουμε από τον κ. Χρήστο την πρώτη εκτίμηση του επιστήμονα που ενδιαφέρθηκε για το κόκορα.nafpaktianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες "σπάνε" τις καταθέσεις τους ώστε να γλιτώσουν από πιθανό κούρεμα ανάλογο της Κύπρου

Οι Ελληνες καταθέτες μοιράζουν τους λογαριασμούς κατάθεσης σε πολλά ονόματα, ώστε σε περίπτωση ανάλογη με αυτή της Κύπρου, να γλιτώσουν το κούρεμα και να διασφαλίσουν το σύνολο των χρημάτων τους
Υπό τον φόβο ανάλογου κουρέματος στις καταθέσεις τους αλά κυπριακά, οι Έλληνες έχουν αρχίσει και μοιράζουν τις καταθέσεις τους σε λογαριασμούς κάτω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το Έθνος, το τελευταίο 15νθήμερο οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να "σπάσουν" την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Μετατρέπουν δηλαδή τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας σε κοινούς με συνδικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα.
Στόχος τους είναι το ποσό κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο να διατηρείται από τα 100.000 ευρώ.
Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η λύση σωτηρίας που υιοθετήθηκε για την Κύπρο και κούρεψε μέχρι και κατά 60% τις καταθέσεις με υπόλοιπα πάνω από 100.000 ευρώ οδηγεί και στην Ελλάδα χιλιάδες καταθέτες στο "σπάσιμο" των λογαριασμών τους.
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσεις που τηρούνται στις ελληνικές τράπεζες και εξηγούν πως "η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έγινε μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ποσό 50 δισ. ευρώ από τη δανειακή σύμβαση. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση, αλλά και για την εξυγίανση των υπόλοιπων τραπεζών. Αντίθετα στην Κύπρο υιοθετήθηκε η λύση του κουρέματος προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα Κύπρου".
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα:Απίστευτη αγριότητα από γυναίκα ληστή - Χτυπούσε το κεφάλι της ανήμπορης γριούλας στον τοίχο





Η 46χρονη λησταρχίνα είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, αλλά για κάποιο λόγο ήταν έξω !!!

Η ληστεία έγινε χθες το μεσημέρι στην Άμφισσα, όταν η 46χρονη ρομά κατάφερε να μπει στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία μένει μαζί με την ανιψιά της, που όμως εκείνη την ώρα απουσίαζε.

Η 46χρονη αθίγγανη στην προσπάθειά της να μάθει που έχει το κομπόδεμα η γριούλα, παρόλο που η 85χρονη αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, της χτυπούσε στο κεφάλι στο τοίχο με απίστευτη αγριότητα και στο τέλος την έριξε στο πάτωμα. Στη συνέχεια έκανε όλο το σπίτι άνω-κάτω και αφού πήρε 170 ευρώ τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε η ανιψιά και την βρήκε πεσμένη στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία άρχισε εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή.

Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν την 46χρονη, η οποία αναγνωρίστηκε από την ηλικιωμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 46χρονη λησταρχίνα είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2012 για διακεκριμένες κλοπές και είχε προφυλακισθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά όπως φαίνεται κατάφερε να βγει σύντομα για να μπορεί να συνεχίσει τις "καλές" πράξεις της.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε λειτουργία από Δευτέρα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι Θηβών



              Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), πρόκειται να λειτουργήσει από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο  βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου. 
Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η
 
 Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. 
Η Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι θα οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών, στη διάρκεια του οποίου με απλουστευμένο τρόπο θα τους επιδεικνύουν τα βασικά στοιχεία της οδού, τους βασικούς κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.  
 Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22620 28062 & 29729 .
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχή το πρωί και βαθμιαία βελτίωση του από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με παροδικές βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες . Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, και βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρική ημερίδα στη Θήβα



Άσθμα – Φυματίωση – Κάπνισμα – Μύθοι & Πραγματικότητα».. 
Ημερίδα με θέμα Άσθμα – Φυματίωση – Κάπνισμα – Μύθοι & Πραγματικότητα»  διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων ..
Η ημερίδα, που διοργανώνεται στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης και πρόληψης από τους ειδικούς, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013…
Ομιλητές θα είναι οι Χ. Κατσαρδής (Επ. Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολόγος), που θα αναπτύξει το θε΄μα «Άσθρμα στο παιδιί – Κάπνισμα, και ο Κ. Χατζησταύρου (Αν. Καθηγητης Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών), που θα αναπτύξει το θέμα «Η φυματίωση σήμερα – Μύθοι και πραγματικότητα, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει και συζήτηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό από σήμερα

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού θα υπάρξουν... από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου λόγω των στάσεων εργασίας των σιδηροδρομικών.

Τα σωματεία των εργαζομένων πραγματοποιούν 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα.
Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Αθηνών - Λειανοκλαδίου - Καλαμπάκας - Θεσσαλονίκης - Αθηνών
IC 54, IC 57, IC 56, IC 59, IC 60, IC 61, 1510 και 885

Οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μεταξύ Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
1550, 4530, 1552, 1554, 1556, 1558, 2530, 2532, 2534, 2536, 1557, 4531, 1559, 2531, 2533, 2535, 2537, 2539.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης
IC 90, 611, 1684, 1685, 1686.

Επίσης, το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681 στις 04. 05. & 06 Απριλίου 2013

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
739, 742, 3741, 3744, 743, IC 85, IC 86

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
2494, 2595, 2596, 2597, 2598, 2599, 3590, 3591, 3592, 3593 και 591

Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας
2570, 2571, 2572, 2573, 2574, 2575, 2576, 2577

Μεταξύ Λάρισας - Καλαμπάκας - Παλαιοφαρσάλου - Λάρισας
886, 887, 888, 889, 562

Μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λαμίας - Στυλίδας - Λειανοκλαδίου
5526, 5527, 5528, 5529, 6520, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525,6526, 6527

Μεταξύ Αγ. Αντρέα - Πάτρας - Ρίου - Αγ. Βασιλείου
3301, 3302, 3303, 3304, 3305, 3306, 3307, 3308, 3309, 4300, 4301, 4302, 4303, 4304.

Μεταξύ Αεροδρομίου - Κιάτου - Αεροδρομίου
4418, 4420, 4422, 4424, 4426, 4428, 4430, 4432,4419, 4421, 4423, 4425, 4427, 4429, 4431, 4433.

Επίσης ματαιώνονται τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου-Πάτρα & αντιστρόφως: Λ 10, Λ 12, Λ 07, Λ 09, Λ 11

Μεταξύ Αεροδρομίου - Α. Λιοσίων - Αεροδρομίου
4242, 4244, 4246, 4248, 4250, 4252, 4254, 4256, 4258, 4260, 4262, 4264, 4239, 4241, 4243, 4245, 4247, 4249, 4251, 4253, 42555, 4257, 4259, 4261, 4263, 4265

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο!! Δείτε τι κρατάει η εικονιζόμενη...




Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας...



Ο Ralph,το κουνέλι της,ζυγίζει 23 ολόκληρα κιλά, και είναι βαρύτερος από ένα τρίχρονο παιδί.

Όσο για το ύψος του; Φτάνει στο όρθιο το ένα μέτρο!

Μάλιστα, η 17χρονη ιδιοκτήτρια του όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, δίνει πραγματική μάχη προκειμένου να το πάρει αγκαλιά!

Για να διατηρηθεί δε στα κιλά του, ακολουθεί μια συγκεκριμένη δίαιτα, τρώγοντας δυο φορές τη μέρα!






kamikaze.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ταίρι


 
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, όταν έχουν να κάνουν με...

 βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα.. πάνε και τόσο καλά. Αυτό είναι πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα: Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα. Όμως, με την βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή. Και αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, είναι ότι τα πάνε μεν καλά με την μοντέρνα πραγματικότητα, αλλά τα πάνε χάλια με τις παραδοσιακές πλευρές της , όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση, τη δημιουργία φίλων. Σε αυτά η "έξτρα" νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους βάζει και τρικλοποδιά. Η συλλογική ευφυΐα εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καινοτομικά προβλήματα και κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή δομή της. Έτσι, πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν ιδέες για πράγματα που οι πρόγονοι μας απλά απλά δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και νυχτερινοί τύποι γιατί το ανθρώπινο γένος παραδοσιακά είναι σχεδιασμένο να ξυπνά όταν ο ήλιος ανατέλλει και να κοιμάται όταν ο ήλιος δύει. Επίσης είναι πιο πιθανό να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική γιατί η μουσική στην καταγωγή της βασίζονταν μόνο στη φωνή! Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ, τσιγάρα και ναρκωτικά, γιατί όλες αυτές οι ουσίες είναι εξελικτικά πιο καινούργιες. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο και συχνότερα. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς εξαρχής. Επειδή η αναπαραγωγική επιτυχία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα σε αυτή την εξελικτική διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργανώνουμε με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 - ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39) - Λιβαδειά.  
Θέμα: "Οι επιπτώσεις των μαθησιακών δυσκολιών στη ψυχολογία των παιδιών της Μέσης Εκπαίδευσης". 
Θα μιλήσει ο Παιδοψυχίατρος κ. Πάλλης Ευστράτιος 
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας. 

-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
 ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες πιλότοι.Οι καλύτεροι στον κόσμο."Πάτησαν" Αμερικανούς, Βρετανούς, Ιταλούς,Γάλλους κ.α.

Μπράβο ρε παλληκάρια!!!!
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μας κάνουν περήφανους σε αυτή την χώρα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ...


διέπρεψαν και αυτοί την φορά ήταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν στην Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία στα τέλη Μαρτίου και συμμετείχαν στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του

Στο συγκεκριμένο TLP (το ιστορικό των TLP από την εποχή του ψυχρού πολέμου μέχρι σήμερα και όλες τις ελληνικές συμμετοχές μπορείτε να τα διαβάσετε στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Απριλίου που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα) συμμετείχε η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας με 4 Mirage 2000-5.

Και φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνεια αλλιώς αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού, όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη την συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.

Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου ιδού ποιοι άλοοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Έλληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331Μ

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα ελληνικά φτερά:

-Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός, ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!

-Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,

-Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η (!) φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα, ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο ιπτάμενοι ως «External Fighters».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης: Για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 MiG-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.








defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ