Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Από τα πιο φτωχά νοικοκυριά της Ευρώπης τα ελληνικά..

  • Μας πέρασαν σε πλούτο οι Πορτογάλοι αλλά και οι Σλοβένοι!
  • Καταρρίπτεται ο μύθος του πλούσιου Βορρά και φτωχού Νότου
  • Μεγάλος πλούτος στην Κύπρο

 Τα νοικοκυριά της Ισπανίας και της Ιταλίας είναι πλουσιότερα από εκείνα της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΚΤ, με την... οποία καταρρίπτεται το στερεότυπο του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου.

Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, με πλούτο σχεδόν 150.000 ευρώ, είναι από τα πιο φτωχά της Ευρώπης, έστω και εάν τα στοιχεία αφορούν το 2009, δηλαδή πριν η ελληνική οικονομία δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα της κρίσης.

Ειδικότερα, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει πλούτο 147.800 ευρώ, και από τις 15 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΚΤ, φτωχότερα νοικοκυριά εντοπίζονται μόνο στη Σλοβακία. Κοντά στα επίπεδα της Ελλάδας κινείται η Πορτογαλία, με το μέσο νοικοκυριό της να εμφανίζει πλούτο 152.900 ευρώ, ενώ ακόμα και η Σλοβενία κινείται πάνω από την Ελλάδα, με 148.700 ευρώ.

Και αυτό την ώρα που το μέσο νοικοκυριό στην Ισπανία έχει πλούτο 291.400 ευρώ, στην Ιταλία 275.200 ευρώ, στη Γερμανία 195.200 ευρώ και στην Ολλανδία 170.200 ευρώ. Τα πλουσιότερα νοικοκυριά εντοπίζονται στο Λουξεμβούργο (710.100 ευρώ), στην Κύπρο (670.900 ευρώ) και στο Βέλγιο (338.600 ευρώ).

Το 92,2% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο, με το 72,4% να έχει ιδιόκτητη κατοικία, το 37,9% να έχει άλλο ακίνητο και το 73% να έχει αυτοκίνητο. Η αξία της κινητής περιουσίας του μέσου ελληνικού νοικοκυριού ανέρχεται στα 114.300 ευρώ.

Το 73,4% έχει καταθέσεις, μόλις το 1,2% έχει επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια, το 0,5% έχει ομόλογα και το 2,7% έχει μετοχές. Κατά μέσο όρο, η αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών νοικοκυριών διαμορφώνεται στα 4.400 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το 36,6% των ελληνικών νοικοκυριών βαρύνεται από χρέη, έναντι του 47,4% στη Γερμανία, του 50% στην Ισπανία και του 25,2% στην Ιταλία. Το 17,5% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στεγαστικά δάνεια.

Στην Ευρωζώνη, το 60,1% των νοικοκυριών έχουν τη δική τους κατοικία, με το 19,4% να την ξεπληρώνει μέσω στεγαστικού δανείου. Η μέση αξία αυτής της κατοικίας είναι 180.300 ευρώ. Το 11,1% των νοικοκυριών έχουν τη δική τους επιχείρηση, μέσης αξίας 30.000 ευρώ, στην οποία δουλεύει τουλάχιστον ένα μέλος.

Το 96,4% των νοικοκυριών έχουν καταθέσεις και το 43,7% βαρύνονται από χρέη

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλεις να μάθεις πώς καταφέρνουν οι ηθοποιοί και κλαίνε στις δραματικές σκηνές;;;βίντεο


 Το παρακάτω VIDEO είναι άκρως διαφωτιστικό!!!... Πάντως δεν μπορείτε να φανταστείτε τον τρόπο και πονάει πολύυυυυυ....
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεαρή στην Κρήτη έγινε... νεαρός με τη βούλα και ετοιμάζεται για στρατό και γάμο

Νεαρή στην Κρήτη έγινε... νεαρός με τη βούλα και ετοιμάζεται για στρατό και γάμο

Τη νέα σελίδα που ανοίγει στη ζωή του περιμένει ένας 30χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου, ενώ, το Ειρηνοδικείο της πόλης αναμένεται να αποφασίσει για να αλλάξουν πλήρως και τα στοιχεία του στη ληξιαρχική πράξη γέννησης επιβεβαιώνοντας ότι πλέον δεν είναι γυναίκα.
Ο 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, όπως αναφέρει το cretalive, υποβλήθηκε σε επέμβαση φαλλοπλαστικής και προσθετικής όρχεων , ενώ έπειτα και από την αίτηση για αλλαγή των στοιχείων του στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεων, ετοιμάζεται να κάνει κανονικά οικογένεια.
Πληροφορίες από την Κρήτη αναφέρουν ότι έχει ήδη κάνει πρόταση στην αγαπημένη του και αναμένεται να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για ένα παραδοσιακό κρητικό γάμο.
Μάλιστα το γεγονός ότι άλλαξε φύλλο και τα στοιχεία του σημαίνει ότι θα είναι πλέον αναγκασμένος να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό κάτι που δηλώνει ότι δεν τον πτοεί καθώς αγαπάει την πατρίδα του και την Κρήτη.
Την υπόθεση του 30χρονου χειρίστηκε ο δικηγόρος Ιάσονας Παπαστεφανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερη για τον εντολέα του. «Η πραγματική ζωή πλέον είναι μπροστά του και του εύχομαι από καρδιάς να ζήσει ευτυχισμένος» δήλωσε στο Cretalive.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο συνωστισμός στα ΚΤΕΟ οδήγησε σε... παράταση της προθεσμίας

Ο συνωστισμός στα ΚΤΕΟ οδήγησε σε... παράταση της προθεσμίας

Περιθώριο να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, έως και τις 25 Μαΐου αποκτούν οι κάτοχοι των δίκυκλων μοτοσικλετών, μετά το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα ΚΤΕΟ της πρωτεύουσας.
Η παράταση που δόθηκε αφορά για τα δίκυκλα με άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/2001, τα δίκυκλα δηλαδή που κλήθηκαν για έλεγχο ΚΤΕΟ από 30/4/2012 έως και 30/4/2013.
Η απόφαση της περιφέρειας προβλέπει ότι τα δίκυκλα αυτά μπορούν να ελεγχθούν στα Ι. ΚΤΕΟ της Αττικής χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα έως τις 25 Μαΐου 2013, ενώ μέχρι τότε απαλλάσσονται και από το πρόστιμο της Τροχαίας ύψους 400 ευρώ.
Παράταση, επίσης, ανακοινώθηκε και για Ιωάννινα, Εύβοια, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεφαλονιά, Πελοπόννησο ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και για τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

148.765 αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μέσα σε ένα δίμηνο..

 
Τις 148.765 έφτασαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κατά το δίμηνο από 14 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό. 


Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του... βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα για τη διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ αναφορικά με το κοινωνικό τιμολόγιο και την κατανομή της στα περιφερειακά ΜΜΕ.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Ζερβός, χάρη στην ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΗ για το νέο σημαντικό διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι αιτήσεις ανήλθαν στις 148.765 για το συγκεκριμένο δίμηνο όταν, από την 1η Οκτωβρίου του 2010 έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή μέσα σε περισσότερα από δύο χρόνια, είχαν υποβληθεί 377.825 αιτήσεις.

«Είναι προφανές από τα ανωτέρω στοιχεία ότι η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διαφημιστικής δαπάνης είναι πλήρως αιτιολογημένη, προκειμένου να ενημερωθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» αναφέρει ο κ. Ζερβός. Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι η διαφημιστική κατανομή γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και μετρήσιμα (τηλεθέαση, ακροαματικότητα, κυκλοφορία εφημερίδων).

Ειδικά δε για τα περιφερειακά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρει ότι, για πρώτη φορά, κριτήριο είναι να επιλέγονται περιοχές στις οποίες η ΔΕΗ αναπτύσσει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, μαζί και με όλα τα άλλα κριτήρια που προαναφέρθηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική αιμοδοσία στις Θεσπιές


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, να συμμετάσχουν στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.. 
Πληροφορίες θα δίνονται από τα μέλη του Δ.Σ. Τηλ. 22620-65278
Η συμμετοχή όλων είναι πολύτιμη! ΔΩΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβολή της Χρυσής Αυγής για έλεγχο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Εισβολή της Χρυσής Αυγής για έλεγχο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής αφού μέλη της με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση εισέβαλαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να ελέγξουν αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Οπως αναφέρει tovima η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασε το περιστατικό και στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας. Καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)»

Διαβάστε Περισσότερα »

«Λίνκολν» απο τον Δημοτικό Κινηματογράφο Θήβας



Όσκαρ καλύτερης παραγωγής  και  Α’ ανδρικού ρόλου  (Daniel Day-Lewis)
Από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως  Τετάρτη 17 Απριλίου 2013  Φεβρουαρίου
εκτός Κυριακής
Ώρα Προβολής : 21.15
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζάκι Ερλ Χέιλι
Περίληψη
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις σε ένα συναρπαστικό θρίλερ, που παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν, στην προσπάθειά του να αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Ντόρις Κερνς Γκούντγουιν «Team of Rivals», με τη φωτογραφία του Καμίνσκι να είναι εκείνη που κλέβει την παράσταση, δίπλα στην ερμηνεία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που κέρδισε το Όσκαρ 2013 Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Υπόθεση
1865, ο Εμφύλιος Πόλεμος τελειώνει από μέρα σε μέρα με τους Νότιους να έχουν χάσει τις περισσότερες πολιτείες. Η Διακήρυξη Χειραφέτησης των έγχρωμων που υπέγραψε πριν δύο χρόνια, εν καιρώ πολέμου, κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά τη λήξη αυτού, και ο Λίνκολν βιάζεται να αλλάξει το σύνταγμα πριν τη παράδοση των Νοτίων. Για να ψηφιστεί όμως πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων των γερουσιαστών του Κογκρέσου, ποσοστό που δεν έχει. Έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο, νόμιμο ή μη, για να καταφέρει περάσει τη τροποποίηση, με τους εχθρούς να καραδοκούν εκτός αλλά και εντός του κόμματός του...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ξηρονομή δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας

Σήμερα 9 Απριλίου παρεδώθησαν από τους κοινωνικούς φορείς του χωριού μας (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου και Σύλλογος Γυναικών Ξηρονομής) πάνω από 100 κιλά λάδι πάνω από 50 κιλά τρόφιμα καθώς και μεγάλος όγκος ρούχων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.Η Ξηρονομή στο πλευρό εκείνων των ανθρώπων που στερούνται και τα απαραίτητα πλέον για την επιβίωση τους.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγχωριανούς μας που με το υστέρημα και το περίσσεύμα τους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η τόσο σημμαντική αυτή κίνηση!!!!!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΙΤΖΗΣ
 

Πάρα πολλά επίσης ρούχα και παπούτσια για τους αδύναμους συνάνθρωπούς μας

Πάνω από 100 κιλά λάδι μαζεύτηκε από τους συγχωριανούς μας για το κοινωνικό παντοπωλείο
Συλλογή τροφίμων από το χωριό μας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Γιάννη Σταθά για την ρύπανση στην Υλίκη






Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Θέμα: Σχετικά με την προστασία  του ταμιευτήρα και της λίμνης Υλίκη.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε πρωτοφανή περιβαλλοντική υποβάθμιση έχει περιέλθει ο εφεδρικός ταμιευτήρας της Υλίκης που υδροδοτεί την πρωτεύουσα σε έκτακτες περιπτώσεις. Επιστήμονες και φορείς καταγγέλλουν ένα απίστευτο οικολογικό έγκλημα που συντελείται, αφού  έχουν δημιουργηθεί  δίπλα στις όχθες του ταμιευτήρα δεκάδες χωματερές, με χιλιάδες τόνους στερεών και υγρών αποβλήτων που δηλητηριάζουν τα νερά και απειλούν ευθέως τη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, ρυπαντές, ανοίγουν τάφρους εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων στις όχθες της λίμνης με σκαπτικά μηχανήματα, λίγα μέτρα μακριά από το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ, μέσα στις οποίες αδειάζουν κόκκινα υγρά απόβλητα με πλαστικά βαρέλια και έπειτα τα πετούν μέσα στις τάφρους. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των αποβλήτων παραπέμπει σε λύματα βαφείου, τα οποία είναι πλούσια σε βαρέα μέταλλα. Στην δυτική όχθη της λίμνης,  στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, όπου υπάρχει διασταύρωση που οδηγεί σε  γκρεμό, που καταλήγει στις όχθες της Υλίκης, έχει δημιουργηθεί μία αυτοσχέδια χωματερή τοξικών απόβλητων. Επίσης,  στην άκρη παρακείμενου λόφου υπάρχει ένα αλώνι όπου διάφοροι «επιτήδειοι» καίνε λάστιχα φορτηγών, διασπείροντας επικίνδυνες ουσίες που επικάθονται στις όχθες της λίμνης.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες, τα επικίνδυνα στερεά απόβλητα δεν μπορούν να συλλεχθούν με συμβατικά μέσα και να εναποτεθούν στη χωματερή, καθώς χρειάζονται ειδική επεξεργασία από εξουσιοδοτημένο φορέα σύμφωνα με το εθνικό νομικό περιβαλλοντικό πλαίσιο.
Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι με στόχο τη διαφύλαξη και αναβάθμιση της ποιοτικής κατάστασής της, η λίμνη Υλίκη έχει ενταχθεί στο Νatura  2000, περιλαμβάνεται στα ευαίσθητα παράκτια ύδατα – λίμνες (Οδηγία 91/271) και είναι τμήμα του Κωπαϊδικού πεδίου, το οποίο βάσει της Οδηγίας 91/676 αντιμετωπίζεται ως ευπρόσβλητη περιοχή.
Δεδομένου ότι, η λίμνη της Υλίκης, χρησιμοποιείται σαν εφεδρικός ταμιευτήρας υδροδότησης της πολεοδομικού συμπλέγματος της πρωτεύουσας,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός και αιτούμαστε την κατάθεση εγγράφων των στοιχείων:

-Ευσταθεί το περιεχόμενο των προαναφερθέντων δημοσιευμάτων και καταγγελιών;
-Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει  προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την διόρθωση της κατάστασης;
-Πραγματοποιούνται  οι απαραίτητοι εργαστηριακοί  έλεγχοι  ώστε να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού, δεδομένου ότι ο εφεδρικός ταμιευτήρας της Υλίκης τροφοδοτεί την πρωτεύουσα σε έκτακτες περιπτώσεις;
- Λόγω του ότι στα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας ύδατος της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιούνται αναλύσεις και εξετάσεις σε δείγματα νερού που συλλέγονται από όλο το υδρευτικό σύστημά της, ποια είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία των αναλύσεων και εξετάσεων αυτών  για το χρονικό διάστημα 2012 και μέχρι σήμερα;
- Διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις αυτές ρύπανση του υδατικού σώματος της Υλίκης και της εγγύτερης ζώνης προστασίας της και αν ναι ποια μέτρα πήρε η ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της ποιότητας των υδάτων και της περιοχής αυτής;
-Ποια είναι τα  στοιχεία  των αναλύσεων και ελέγχων  που διενεργούνται σε δείγματα νερών που συλλέγονται από όλο το υδρευτικό σύστημα της ΕΥΔΑΠ για το παραπάνω χρονικό διάστημα;



Οι ερωτώντες  βουλευτές

Σταθάς Γιάννης
Καφαντάρη Χαρά

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαραθώνια συνεδρίαση στη Λιβαδειά (video)



Στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί να μπει ο Δήμος Λιβαδειάς μετά τη νεότερη εξαντλητική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που διήρκησε συνολικά 8 ώρες. Στον απόηχο της κατάργησης του πανεπιστημιακού τμήματος και της αναθεώρησης των αποφάσεων παραίτησης του Δημάρχου και 22 Δημοτικών συμβούλων, η συζήτηση 34 θεμάτων κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και ολοκληρώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα.
Χαρακτηριστικά της συνεδρίασης η ένταση, η κόπωση και οι αποκαλύψεις κυρίως στο θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το εξ αναβολής ζήτημα της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος στο τέλος της συνεδρίασης απέφυγε να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Βλάβη στα τηλέφωνα του Δήμου Θηβαίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στα τηλ.  2262022621 και 23551 προσωρινά η επικοινωνία με το Δήμο Θηβαίων.





Σας ενημερώνουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Θηβαίων δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω βλάβης στο δίκτυο σύζευξης.



Για την εξυπηρέτησή σας καλέστε στα τηλέφωνα 2262022621 και 2262023551 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:00 έως 15:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους εως 29 ετών

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών
To K.E.K LOGICA συμμετέχει, ως πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης, στη νέα δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που ξεκίνησε την 2/4/2013 και αφορά στην επιχορήγηση ανέργων νέων για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση με επιταγές κατάρτισης (training vouchers) και τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η δράση αυτή περιλαμβάνει τα εξής:
1)Πρόγραμμα επιδοτούμενης θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών στο ΚΕΚ
2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, για 5 μήνες, σε αντικείμενο σχετικό με τη θεωρητική τους κατάρτιση.
Το ΚΕΚ LOGICA διαθέτει πολύχρονη (πλέον εικοσαετίας) παραμονή στο χώρο και έχει ήδη εξασφαλίσει ένα ευρύ δίκτυο μόνιμα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, προερχόμενων από διάφορους κλάδους, με τις οποίες έχει έρθει σε προγραμματικές συμφωνίες για την εξασφάλιση θέσεων ποιοτικής πρακτικής άσκησης σε διάφορα αντικείμενα.
Η πρακτική άσκηση του καταρτιζόμενου μπορεί, αφού ολοκληρωθεί, να μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας. 
Τα προγράμματα θα λάβουν χώρα στις πιστοποιημένες δομές του Κ.Ε.Κ. LOGICA :
Θήβα  : Λοξής Φάλαγγος 38, Θήβα.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που του παρέχει το KEK LOGICA   «. Το Κ.Ε.Κ. LOGICA υποστηρίζει τους άνεργους και στη διαδικασία υποβολής της αίτησης.
Λοξής Φάλαγγος 38 Α Θήβα (πίσω από το περίπτερο της Λοξής Φάλαγγος)
Τηλ : 2262301108 KIN : 6987215554
keklogica@hol.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙ   11:00 -13:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17:00-19:00
ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙ    9:30 -13:30
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία και φέτος στη Θήβα το «3 με 3» !


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 610 παιδιών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου το Τουρνουά Μπάσκετ «3χ3»,  που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ( ΕΣΚΑΣΕ).

Το μπάσκετ είχε και φέτος την τιμητική του προσφέροντας στους μαθητές που συμμετείχαν στιγμές χαράς, παιχνιδιού και άθλησης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στην αθλητική εκδήλωση για να ευχηθεί στους συμμετέχοντες νέους και νέες «Καλή Επιστυχία». Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ επεσήμανε ότι ο Δήμος Θηβαίων στηρίζει κάθε αθλητική διοργάνωση, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των μαθητών, καθώς μέσα από τις αθλοπαιδιές, η κοινωνικοποίηση των παιδιών καθίσταται πιο ομαλή, αφού αναπτύσσουν το αίσθημα της συνεργασίας, μαθαίνουν να σέβονται τον συμπαίχτη τους, υιοθετούν την ευγενή άμιλλα, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το σώμα τους θωρακίζοντας την υγεία τους.

Επισυνάπτουμε από το siteτης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) http://www.basket.gr το σχετικό δημοσίευμα για την εκδήλωση «3 με 3» στη Θήβα:

Εκατοντάδες παιδιά στο Τουρνουά «3 με 3» σε Θήβα και Αμπελόκηπους

Περισσότερα από χίλια παιδιά «αγκάλιασαν» το Τουρνουά «3 με 3» και το μπάσκετ, το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2013 (δείτε φωτογραφίες στο Facebook).

Στην Θήβα συμμετείχαν συνολικά 610 παιδιά (458 αγόρια και 152 κορίτσια). Νικητές του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών αναδείχθηκαν ο Νίκος Δαγδελένης και η Αφροδίτη Τσαρουχά (Δημοτικό), ο Χρήστος Κατσαβρίας (Γυμνάσιο) και ο Παντελής Καραμαγκιώλης (Λύκειο).
Στους διαγωνισμούς Τριών Πόντων νικητές ήταν η Γεωργία Σούβλη και ο Άγγελος Καρράς (Δημοτικό) και ο Βαγγέλης Βλάχος (Γυμνάσιο – Λύκειο).

Στο Τουρνουά παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος ΔΟΘ Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος ΕΣΚΑΣΕ και μέλος ΔΣ ΕΟΚ Χάρης Μελετίου, η δημοτική σύμβουλος Ιουλία Κόντου, ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΟΘ Δημήτρης Κουτσοδήμος, το μέλος ΔΣ ΔΟΘ Παναγιώτης Καλαμπάκας, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Θήβας Κώστας Χαρεμής, καθώς και οι προπονητές Σωτήρης Γερμανός και Γιάννης Κουτσοβασίλης από τον Άρη Θήβας και Στέφανος Δεφίγκος από τον Ηρακλή Θήβας.

Η CHAMPION, η SPALDING και η AVIS, συμπαραστάτες στην προσπάθεια της ΕΟΚ για την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή, όσο και για τις νίκες τους, στους διαγωνισμούς που διεξάγονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλειστικό:Στις Ερυθρές οι αδίστακτοι δραπέτες των Τρικάλων χθες!!!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress, χθες  στις Ερυθρές Αττικής εκλάπει ένα Ford Transit μπλέ. Η κλοπή έγινε κατά 99% από τους δραπέτες των Τρικάλων. Σήμερα το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελημένο στη Μάνδρα Αττικής. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τα λεγόμενα της αστυνομίας διότι οι δραπέτες είναι άκρως επικίνδυνοι.Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί λέμε «και ο μήνας έχει εννιά»

Γιατί λέμε «και ο μήνας έχει εννιά»

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παροιμίες που έχουν συνδεθεί με την ανέμελη ζωή, χωρίς βάσανα και έγνοιες. Η διάσημη ρήση «και ο μήνας έχει εννιά» έχει συνδεθεί με το ομότιτλο τραγούδι του συνθέτη Μιχάλη Σουγιουλτζόγλου και αφήνει χώρο για πολλές και διαφορετικές ερμηνείες.
Η επικρατέστερη εκδοχή για την ερμηνεία της φράσης προέρχεται από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι  πληρώνονταν κάθε εννιά του μήνα, επομένως ήταν μέρα χαράς.
Η εκδοχή της ταύτισης της ενάτης του μηνός με την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων είναι η πιο λογική, ωστόσο ο αριθμός εννιά μπορεί να ερμηνευτεί και φιλοσοφικά καθώς σύμφωνα με τον Πυθαγόρα συμβολίζει την αρμονία της φύσης.
Μια τελευταία και αρκετά πειστική απόπειρα ερμηνείας της φράσης τη συνδέει με το οθωμανικό παρελθόν. Στο τραγούδι υπάρχουν τούρκικες λέξεις όπως «ντουνιάς» τι θα «καζαντίσουμε», με αποτέλεσμα ο αριθμός εννιά της ξεγνοιασιάς να συνδέεται με τον ένατο μήνα του μουσουλμανικού σεληνιακού ημερολογίου που είναι ο μήνας του Ραμαζανιού. Κατ' αυτόν το μήνα οι πιστοί μουσουλμάνοι δεν εργάζονται, προσεύχονται όλη μέρα και το βράδυ, με τη δύση του ηλίου, όταν τερματίζεται η ημερήσια νηστεία, επιτρέπεται το φαγητό σε μεγάλες ποσότητες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Βλάσης Βοιωτίας:Ο ένας πουλούσε πορτοκάλια και ο άλλος "τρύπωνε" στο σπίτι για να κλέψει



Το γνωστό κόλπο με τη μέθοδο της απασχόλησης χρησιμοποίησαν για άλλη μια φορά δυο ρομά, που πουλούσαν πορτοκάλια, για να αρπάξουν τα χρήματα μιας γυναίκας...

Πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στον Άγιος Βλάσης  Βοιωτίας δυο πλανόδιοι αθίγγανοι εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα που τους εμπιστεύθηκε για να αγοράσει πορτοκάλια.

Την ώρα που ο ένας "εξυπηρετούσε" την γυναίκα ο άλλος μπήκε στο σπίτι χωρίς α γίνει αντιληπτός και πήρε μέσα από το μπαούλο 150 ευρώ.

Ευτυχώς η ηλικιωμένη το κατάλαβε αμέσως μόλις έφυγαν και ειδοποίησε την αστυνομία, που αμέσως ξεκίνησε τις αναζητήσεις.

Λίγη ώρα αργότερα οι δυο ρομά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα στα δίκυκλα με άδεια πριν το 2001 χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ



Διευκρινίσεις για το θέμα του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων από τα ΚΤΕΟ δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας πως αρμόδιες για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου των δικύκλων είναι οι Περιφέρειες και ο προγραμματισμός ανήκει σε αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων άνω των 50 κυβ. εκατ. δεν έχουν περάσει έλεγχο, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η υποχρέωση τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, καθορίστηκε το 2009 με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία «… με απόφαση του οικείου Νομάρχη καταρτίζεται πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο των κυκλοφορούντων στο νομό μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων …».
Επειδή δεν υπήρχαν γραμμές ελέγχου δικύκλων στα ΚΤΕΟ της χώρας, οι έλεγχοι ξεκίνησαν επίσημα το 2011 στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Στη συνέχεια, το 2012, (με την υπ΄ αριθ. ΚΥΑ 37566/5116/10/2012), ορίστηκε ότι οι σχετικοί έλεγχοι καταρτίζονται με πρόγραμμα του «οικείου Περιφερειάρχη». Στο πλαίσιο αυτό η σχετική Πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, για τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων της Περιφέρειας, για το 2013, ανακοινώθηκε προ τετραμήνου, στις 11 Δεκεμβρίου 2012».
Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Με την από τις 5 Μαρτίου 2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα "τον καθορισμό των τελών διενέργειας των τεχνικών ελέγχων από τα Δημόσια ΚΤΕΟ", επικαιροποιήθηκαν οι τιμές όλων των κατηγοριών τεχνικού ελέγχου και καθορίσθηκαν για πρώτη φορά τα τέλη τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, από δημόσια ΚΤΕΟ. Η Απόφαση αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα "Διαύγεια" ».
«Με την εν λόγω Απόφαση, από τις 8 Απριλίου 2013, τίθενται σε ισχύ τα νέα τέλη διενέργειας τεχνικών ελέγχων οχημάτων και γίνεται ο καταλογισμός των αντιστοίχων προστίμων (από τα ΚΤΕΟ που πραγματοποιούν τον αντίστοιχο έλεγχο και από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ), για τις περιπτώσεις μη εμπρόθεσμης προσκόμισης των οχημάτων προς έλεγχο, μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία. Η προθεσμία αυτή καθορίζεται, όπως προαναφέρθηκε, με Πρόγραμμα - Πρόσκληση του οικείου Περιφερειάρχη.
Η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων του υπουργείου, ενόψει της εφαρμογής των νέων τιμών ελέγχων, απέστειλε στις 12 Μαρτίου 2013 την πρώτη ενημερωτική εγκύκλιο, σε όλους τους φορείς τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Ιδιωτικά και Δημόσια ΚΤΕΟ, Περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών), αναρτώντας παράλληλα και τις νέες τιμές για τα τέλη τεχνικού ελέγχου στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.
Στις 3 Απριλίου 2013 η Υπηρεσία έστειλε εκ νέου δεύτερη αναλυτική εγκύκλιο για το εν λόγω θέμα».
Συνεπώς, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, δεν τίθεται θέμα με το χρονοδιάγραμμα διενέργειας του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, ο προγραμματισμός του οποίου ανήκει στις αρμοδιότητες των Περιφερειών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζήτημα μηνών η άφιξη της κάρτας αγροτικού πετρελαίου


Εάν το νέο σύστημα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο που θα έχουν οι παραγωγοί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013.Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι τεχνικές προεργασίες για το νέο σύστημα προμήθειας φθηνού αγροτικού πετρελαίου με κάρτα για κάθε αγρότη ξεχωριστά που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Agrenda στο τελευταίο της φύλλο, πρόκειται για το νέο "εξατομικευμένο" σύστημα για την εφαρμογή του οποίου κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο όμιλος Πειραιώς-ΑΤΕ, λόγω της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει.
Εάν το νέο σύστημα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο που θα έχουν οι παραγωγοί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013.
Το τελευταίο διάστημα, διευθυντές των κεντρικών καταστημάτων ανά αγροτική περιοχή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τοπικούς συνεταιρισμούς και δήμους και ζητούν να μάθουν ποια βενζινάδικα εξυπηρετούν το κάθε χωριό. Στη συνέχεια, καταρτίζουν μία λίστα με όλα τα πρατήρια και επικοινωνούν με τον κάθε πρατηριούχο.

Πώς θα δουλεύει το νέο σύστημα
Σκοπός είναι να μάθουν πόσοι και ποιοι είναι διατεθειμένοι να εγκαταστήσουν την ειδική υποδοχή για την κάρτα πετρελαίου των αγροτών, η οποία θα συνδέεται on-line με το σύστημα της τράπεζας και θα καταγράφει κάθε φορά την ατομική κατανάλωση από τους δικαιούχους φθηνού πετρελαίου.
Μόλις καταγράψουν τα διαθέσιμα βενζινάδικα, η νέα λίστα θα αποσταλεί στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Πειραιώς-ΑΤΕ και στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δώσουν εντολή για εγκατάσταση των μηχανημάτων και του αντίστοιχου λογισμικού.
Εάν εφαρμοστεί κανονικά το νέο σύστημα και χωρίς προβλήματα, τότε θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο που θα έχουν οι παραγωγοί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013. Τα στοιχεία από τις δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν για τον ορισμό ενός πλαφόν κατανάλωσης, πάνω από το οποίο ο αγρότης θα πληρώνει κανονικά το πετρέλαιο.
Ωστόσο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει με τις καταναλώσεις πετρελαίου κίνησης που έγιναν από τους αγρότες καθόλη τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2013, οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί.
Η ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών αναζητά αυτό το διάστημα τρόπους επίλυσης τόσο του συγκεκριμένου ζητήματος όσο κι άλλων παρόμοιων μικροπροβλημάτων που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την άμεση εφαρμογή της «κάρτας».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών θα γίνει φέτος με τον ίδιο τρόπο που έγινε και πέρυσι, αφού ήδη έχει δοθεί η προκαταβολή με βάση το παλιό σύστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φόροι σε ημιυπαίθριους και αυθαίρετα για να μειωθεί 15% το χαράτσι στα ακίνητα


Φόροι σε ημιυπαίθριους και αυθαίρετα για να μειωθεί 15% το χαράτσι στα ακίνητα

Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν- σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές του υπουργείου Οικονομικών- για τη συμφωνία με τη Τρόικα, όσον αφορά στο νέο τρόπο φορολόγησης των ακινήτων, ωστόσο απειλείται μείζων... κόμπλα, με δεδομένο ότι οι κυβερνητικοί εταίροι επιμένουν ότι οι επίμαχες διατάξεις πρέπει να έρθουν στη Βουλή μαζί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Συγκεκριμένα, για να «περάσει» ο νέος φόρος ακινήτων για το 2013, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι στη Βουλή πρέπει να έρθει συνολικό «πακέτο» διατάξεων, που θα συμπεριλαμβάνει τη κλίμακα του Ενιαίου Φόρου με ισχύ από 1/1/2014, το αφορολόγητο του Ενιαίου Φόρου, ειδική κλίμακα για τα αγροτεμάχια, με ενδεχόμενη εφαρμογή της από το 2013, εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως η καταγραφή τους, καθώς και τον χαρακτηρισμό ως «μεταβατικού» του Φόρου που θα ισχύσει το 2013, δηλαδή τη μείωση κατά 15% στους συντελεστές του ΕΕΤΗΔΕ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η Τρόικα μπορεί να ζητήσει εδώ και τώρα το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο, προκειμένου να υπολογίσει τις επιπτώσεις στα έσοδα από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Μνημονίου, υποχρεώνοντας το υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρώσει μέσα σε λίγες ημέρες το σχέδιο που «σέρνεται» εδώ και μήνες. Η τελική διαπραγμάτευση γίνεται επί τη βάσει του σχεδίου που προβλέπει μείωση 15% σε όλους τους συντελεστές του Έκτακτου Ειδικού Τέλους, χωρίς να τίθεται πλαφόν αξίας και επιφάνειας ακινήτου. Ως αντιστάθμισμα του μεγαλύτερου μέρους της απώλειας εσόδων, το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του φόρου στα εκτός αντικειμενικού συστήματος ακίνητα, καθώς και την επέκταση του φόρου στα νομιμοποιηθέντα ακίνητα, δηλαδή σε ημιυπαίθριους και αυθαίρετα. Ζητούμενο είναι η πρόβλεψη έστω περιορισμένου αφορολόγητου αν και οι πιθανότητες είναι μάλλον περιορισμένες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους



Ένα νέο πρόγραμμα για 7.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας έως 35 ετών και ένα παλαιό, που λόγω μεγάλης ζήτησης επεκτείνεται, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Με την ανεργία να σπάει το...
ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι το ποσοστό θα ξεπεράσει το 31% μέσα στο 2014 και την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους ανακατανομής κονδυλίων προκειμένου να τεθούν στη μάχη κατά της ανεργίας όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια, οι ελπίδες όλων πέφτουν πάνω στα όποια προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Κυρίως βέβαια, η ηγεσία του Οργανισμού επιδιώκει τον σχεδιασμό ή – όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – την επέκταση προγραμμάτων που θα έχουν «ζήτηση» στην αγορά. 

Την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε άλλα δύο προγράμματα που αφορούν σε περίπου 10.000 ανέργους. 
Το πρώτο, στην ουσία είναι επέκταση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας. Όμως οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 8.000, εκ των οποίων 6.500 εγκρίθηκαν, καθώς οι άνεργοι που δήλωσαν συμμετοχή πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Καθώς το πρόγραμμα έχει υπερκαληφθεί, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε την επέκτασή του για επιπλέον 2.200 θέσεις. 
Έτσι, σκοπός του προγράμματος είναι πλέον, η δημιουργία 7.200 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. 
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής 
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή: 
-Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα από την επιχείρηση, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
-Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα. 
Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιχορηγηθούν μόνο για όσο επιπλέον προσωπικό προσλάβουν πέραν αυτού που κατά μέσο όρο απασχολήθηκε στην προηγούμενη επιχείρηση κατά το τελευταίο 12μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης. 

Στροφή στην επιχειρηματικότητα
Το δεύτερο νέο πρόγραμμα που ενέκρινε ο ΟΑΕΔ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να τρέξει, αφορά στην ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 7.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών. Το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» αφορά στην επιδότηση 7.000 νέων έως 35 ετών. 
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Καινοτομία ορίζεται ως «η εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης με σκοπό την παραγωγή ή και παροχή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών ή/και υπηρεσιών που βρίσκουν άμεσης παραγωγικής, χρηστικής ή/και εμπορικής εφαρμογής». 
Εναλλακτικά μπορεί να ορισθεί ότι η καινοτομία συνίσταται στην παραγωγή, την αφομοίωση και την εκμετάλλευση των νέων επιτευγμάτων ή ιδεών στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, ανακύκλωση, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, ενσωμάτωση «πράσινων» τεχνολογιών στην παραγωγή/ παροχή υπηρεσιών, τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, προϊόντα βιοτεχνολογίας, προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, εξ’ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, εφαρμογές τηλεματικής και ψηφιακών συστημάτων μετάδοσης, κλπ.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 
Οι ενισχύσεις που θα δοθούν στους νέους επιχειρηματίες, θα χορηγηθούν βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). 
Βάσει της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να υπογραφεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: 
1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ πριν την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης. 
2. Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. 
3. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
4. Να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα. 
5. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά. 
6. Δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ατομικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο): 
- Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.) 
- Ετερόρρυθμης Εταιρίας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της 
- Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και 
- Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (Ι.Κ.Ε.)
Διάρκεια και ποσό επιχορήγησης 
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. 
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ. 
Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης. 
Και επιταγή εισόδου 
Την επόμενη εβδομάδα, στις 15 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων ανέργων. Η διαδικασία θα λήξει στις 22 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη φάση του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους». 
Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης, 
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και 
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδο¬τούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος. 
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Επι¬ταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον κλάδο του τουρισμού» για 10.000 θέσεις για νέους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριακόσιες συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα


Τριακόσιες συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα



Σε 317 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Στερεάς Ελλάδας, σε ένα μήνα στους 5 νομούς της περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και τριάντα πέντε άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών - διαρρήξεων.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, Αστυνόμος Β΄ Σταύρος Κουτουλογένης, τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Μάρτιο και τους 5 νομούς της Περιφέρειας.
Αξιοσημείωτο είναι και το μέγεθος της κάνναβης που κατασχέθηκε. Πιο συγκεκριμένα μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν 269 κιλά ινδικής κάνναβης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προθεσμία μέχρι Τρίτη για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ


Προθεσμία μέχρι Τρίτη για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
Mέχρι και το απόγευμα της Τρίτης θα παραμείνουν διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους.
Οι υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του Δημοσίου και των Ταμείων, οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά ή να διορθώσουν λανθασμένους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, σκοπός είναι αφενός να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στις 21/12/2012 για τη δημιουργία ενός πλήρους και ολοκληρωμένου μητρώου συντάξεων με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους και αφετέρου να αποφευχθεί η αναστολή συντάξεων και μερισμάτων στο τέλος Απριλίου λόγω έλλειψης έγκυρων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Στα sites του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (www.idika.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ