Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς-Hλιοθεραπεία για νεαρές τουρίστριες!!!

toyΤα σκαλιά του κτιρίου , όπου για λίγο ακόμα θα στεγάζει το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς, επέλεξαν για ηλιοθεραπεία νεαρές τουρίστριες από το Βέλγιο.
Θέλησαν να απολαύσουν το μεσημεριανό ήλιο ξαπλώνοντας μπροστά από το Πανεπιστήμιο, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ερημική εικόνα.
touΟι νεαρές τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών που απορημένοι τις παρακολουθούσαν.Μάλιστα κάποιος σχολίασε “αφού μας φεύγουν οι φοιτητές, να φέρουμε τουρίστες”.
Ιδέα λοιπόν για τη δημοτική αρχή!!siriosfm.gr
Μ.Κ.

Οι φοιτητές φεύγουν, οι τουρίστες έρχονται!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Θησαυρός στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Εντοπίστηκαν 420 κιλά ασήμι και 8,5 κιλά χρυσό


Θησαυρός στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Εντοπίστηκαν 420 κιλά ασήμι και 8,5 κιλά χρυ

Εκπληκτοι έμειναν οι ελεγκτές του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εμπορεύματα με προορισμό τη Γερμανία εντόπισαν και κατάσχεσαν 470 κιλά ασήμι τα οποία συνόδευαν πλαστά παραστατικά. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Zougla τα παραστατικά που συνόδευαν το ασήμι που κατασχέθηκε το πρωί της Πέμπτης παρέπεμπαν σε ελληνική εταιρεία η οποία όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν ανύπαρκτη. Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό «λαβράκι» που έβγαλαν οι ελεγκτές του Ελευθέριος Βενιζέλος την Πέμπτη, καθώς το απόγευμα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, σε πτήση της Lufthansa με προορισμό το Μόναχο συνελήφθη ένας Γερμανός 31 ετών, ο οποίος είχε στην κατοχή του 8,5 κιλά χρυσό και 300.000 ευρώ μετρητά. Ο 31χρονος είχε μαζί του παραστατικά της ίδιας εταιρείας η οποία προσπάθησε να διακινήσει το ασήμι. Οπως ανέφεραν στελέχη του ΣΔΟΕ μιλώντας στον ιστότοπο Zougla «πρόκειται για κύκλωμα το οποίο συνεργάζεται με καταστήματα και εν συνεχεία εξάγει παράνομα τα πολύτιμα μέταλλα στο εξωτερικό. Η έρευνα συνεχίζεται και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκεί όπου οι αστυνομικοί κάνουν περιπολίες με Lamborghini των ...420.000 ευρώ!

 


Σε ποια πόλη η αστυνομία κάνει περιπολία με μία Lamborghini Aventador, αξίας άνω των 420.000 ευρώ;



Μια τέτοια εικόνα δεν θα μπορούσε να ταιριάζει αλλού παρά στην παγκόσμια πρωτεύουσα της..  υπερβολικής πολυτέλειας, το Ντουμπάι.

Η αστυνομία του Ντουμπάι μόλις προσέθεσε στο στόλο των περιπολικών της το εντυπωσιακό αυτοκίνητο, που έχει δύο θέσεις, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και αναπτύσσει ταχύτητα έως 217 χιλιομέτρων.

Η Lamborghini βάφτηκε στα πράσινα και τα λευκά, τα χρώματα της τοπικής αστυνομίας.

Όμως, όσοι ελπίζουν να τη δουν να τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στους δρόμους του Ντουμπάι, κυνηγώντας τους κακοποιούς, μάλλον θα απογοητευτούν.

Όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της αστυνομίας, το αυτοκίνητο αγοράστηκε μάλλον για λόγους... επίδειξης. “Για να δείξουμε πόσο class έχει το Ντουμπάι”, λέει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ


Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Αλλαγές στα όρια ηλικίας για τους συνταξιούχους που θα δικαιούνται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων επιφέρει το τελευταίο Μνημόνιο. Πλέον, με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας -η οποία ενεργοποιεί μια από τις πιο επαχθείς διατάξεις που πέρασαν με την τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου- το ΕΚΑΣ, θα το δικαιούνται οι συνταξιούχοι εφόσον συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας τους. Επιπλέον, τα προβλεπόμενα ποσά για τους δικαιούχους μένουν «παγωμένα» στα επίπεδα του 2012 ήτοι στη καλλίτερη περίπτωση στα 230 ευρώ. Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

2ο πανελλήνιο φεστιβάλ τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας


H Free Voice Records, η δισκογραφική της Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την... έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Στυλίδας.
Το εν λόγω Φεστιβάλ αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να κάνουν γνωστές τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό και ένας από αυτούς να κερδίσει το 1ο έπαθλο που είναι η κυκλοφορία του προσωπικού του δίσκου.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα με ελληνόγλωσσα ή ξενόγλωσσα τραγούδια. Η έναρξη δηλώσεων συμμετοχής ξεκινάει την 1Απριλίου και τελειώνει στις 27 Ιουνίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το Φεστιβάλ καθώς και τις φόρμες συμμετοχής στο festivalstereas.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφάζονται" στα πόδια της sexy δικηγόρου στη Λαμία.....


Η Νάντια Γωγούλου τραβά όλα τα βλέματα πάνω της...


Εντυπωσιακή, με άποψη και...εντυπωσιακή. Ο λόγος για την Νάντια Γωγούλου, την νεαρή δικηγόρο από την Λαμία, της οποίας οι μετοχές ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στην πόλη. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η Νάντια σε κάθε εμφάνιση της, όπως προχθές στη Ζούγκλα, προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό, ενώ έχει το πλεονέκτημα πως εκφράζει και σοβαρές απόψεις, αφού έχει εντρυφήσει στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στις νομικές δικλείδες για την προστασία τους...


Οι πληροφορίες λένε πως επειδή η Νάντια είχε ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά του Δήμου Λαμιέων , έχουν ήδη αρχίσει να σφάζονται στα πόδια της για το ποιος θα αποσπάσει την θετική της απάντηση για να ενισχύσει τον επόμενο δημοτικό συνδυασμό, χωρίς η ίδια να έχει πάντως εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις της.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Απίστευτα επεισόδια στο ΤΕΙ- Τρεις φοιτητές τραυματίες-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Απίστευτα επεισόδια στο ΤΕΙ- Τρεις  φοιτητές τραυματίες- Φυγάδευσαν τον Καπλάνη- Συγκέντρωση αντεξουσιαστών τώρα στο προαύλιο- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο φοιτητής  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
19.12 Τα μέλη της ΠΑΣΠ καταγγέλλουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν μπήκαν μέσα στο ΤΕΙ αντεξουσιαστές που τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το χάος. Αυτή την ώρα στο προαύλιο του ΤΕΙ συγκεντρώνονται αντεξουσιαστές.
18.57 Τρεις λένε οι πληροφορίες ότι είναι οι φοιτητές που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο ΤΕΙ, ενώ ο ένας εξ΄αυτών φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρότερα.
18.08 Απίστευτα επεισόδια εκδηλώθηκαν στον χώρο του ΤΕΙ της Πάτρας πριν από λίγη ώρα όταν ομάδα "μπράβων" και φοιτητών καθώς και ομάδα αντεξουσιαστών ήρθαν στα χέρια την ώρα της συνέλευσης των φοιτητών. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.
Ο φοιτητής όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στο χώρο της συνέλευσης σημειώθηκαν υλικές ζημιές ενώ η κοινότητα του ΤΕΙ "βράζει".
Μέλη της ΠΑΣΠ φέρεται να προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη και το διοικητικό συμβούλιο, τους οποίους είχαν εγκλωβίσει άλλοι φοιτητές.
Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.
Οι φοιτητές του ΤΕΙ επέμειναν και απαιτούσαν τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.
Ακολούθησε αναταραχή και η... επιχείρηση φυγάδευσης του Προέδρου του ΤΕΙ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή φωτογραφίας contraseolous.blogspot.gr
Πηγή φωτογραφίας contraseolous.blogspot.gr
Πηγή φωτογραφίας contraseolous.blogspot.gr
Πηγή φωτογραφίας contraseolous.blogspot.gr
 thebest.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κύριε Σόϊμπλε, αυτός είναι ο λογαριασμός σας : 510 δις ευρώ" !!!




“Σόϊμπλε ήρθε ο λογαριασμός”. Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονονομικών να χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και να μας …συμβουλεύει ότι δεν πρέπει νσ οδηγούμεθα “σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία’’, ωστόσο ο λογαριασμός έχει βγει και θέλει να το παραδεχτεί ή όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί.
Και με την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος και η παρέα του, η οποία παράγει μόνο μένος κατά των Γερμανών ,τέτοια θέματα θα μας απασχολούν πια πολύ συχνά. Είναι ίσως το μοναδικό θετικό από την πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε.
Ποιος είναι ο λογαριασμός;
Ο Άγγελος Παπαλεξόπουλος νομικός και απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ε.α ,μιλώντας στην ημερίδα που είχε οργανώσει ΑΝΕΑΕΔ και ΣΥΣΜΕΔ είχε παρουσιάσει αναλυτικότατα τον λογαριασμό που ο Σόϊμπλε κάνει ότι δεν ξέρει.
“...Μετά την απελευθέρωση, ο μόνος αρμόδιος φορέας, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των σχετικών λογαριασμών που τηρούσε προσδιόρισε το σύνολο των καταβολών που δόθηκαν από την Ελληνική αρχή στους κατακτητές καθ’ όλη την Κατοχή. Το ποσόν που αφορά την Γερμανία βρέθηκε να ανέρχεται σε 1 τετράκις εκατ. 617 τρις 781 δις 093 εκατ. 648 χιλιάδες 819 δρχ. και για την Ιταλία 220 δις 479 εκατ. 188 χιλιάδες 480 δρχ. 
Αν από αυτά αφαιρεθούν τα διεθνή νόμιμα εξόδων κατοχής που συμφωνήθηκαν με τους κατακτητές στη Ρώμη το 1942, η μεν Γερμανία έλαβε επιπλέον ως προκαταβολές 1 τετρ. 530 τρις 033 δις 302 εκατ. 528 χιλ. 819 δρχ. και η Ιταλία 157 τρις 053 δις 637 χιλιάδες δρχ. 
Αυτά θα έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με την Συμφωνία της Ρώμης. Εδώ τίθεται το ζήτημα του κανόνα προσδιορισμού, διότι το ακριβές ποσό έπρεπε να εξαχθεί με το μέτρο της τιμαριθμικής δραχμής.
Η Τράπεζα της Ελλάδος αρχικά, χρησιμοποίησε τη μέθοδο της αντιστοιχίας με την τιμή της χρυσής λίρας. Έτσι, προσδιορίστηκε η Γερμανική οφειλή σε 3 εκατ. 670 χιλ. 610 χρυσές λίρες και της Ιταλίας σε 835 χιλ. 616 χρυσές λίρες. 
Σε μεταγενέστερο χρόνο ο καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος διετύπωσε την άποψη, ότι ο υπολογισμός με χρυσές λίρες δεν είναι ορθός και θα έπρεπε να υπολογιστεί με βάση το δολάριο, έτσι με δική του εκτίμηση υπολόγισε την Γερμανική οφειλή σε 151 εκατ. δολάρια με πρόσθεση άλλων 177 εκατ. ως τόκων, δηλ. συνολικά 328 εκατ. δολάρια.
Ο υπολογισμός Αγγελόπουλου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:
Αγνοεί την άτοκη επιστροφή κατά την λήξη του πολέμου
Υπολογίζει επιτόκιο 4% αντί του ορθού 2,5% που είχαν τότε τα κρατικά δάνεια.
Αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι υπολογισμοί, μερικώς αντικρουόμενοι μεταξύ τους. 
Σύμφωνα μ’ αυτές τις προσεγγίσεις, έμφαση δόθηκε σ’ ένα συνδυασμό επίσημων και πραγματικών τιμών στα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης, της πραγματικής τιμής της χρυσής λίρας στην αγορά, όπως και άλλων οικονομικών παραμέτρων. 
Έτσι, η πραγματική αποτίμηση την ημέρα που απεχώρησαν οι Ναζί κατακτητές ανέρχεται στο ποσό των 100 δις ευρώ. 
Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί ότι ο όρος για την άτοκη επιστροφή ξεπεράστηκε όταν η οιωνεί δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη. 
Αυτό συνέβη με την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 και από τότε τα δάνεια είναι έντοκα, έτσι ώστε από το 1946 έως σήμερα με το χαμηλό επιτόκιο των 2,5%, το ποσό τελικά φθάνει τα 510 δις 033 εκατ. 165 χιλιάδες ευρώ. 
Αυτό ακριβώς το ποσό όφειλε να έχει καταβάλει η μεταπολεμική Γερμανία και αδιαφόρησε να το πράξει, υπό το πρόσχημα του διαμελισμού της σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία. 
Αρκετά χρόνια μετά την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 εφευρέθηκε το επιχείρημα, ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να υπογράψει την τελική συνθήκη για όσο χρόνο ήταν διαμελισμένη. Αν η Γερμανία ήταν καλόπιστη, αν ήταν όπως θέλει να λέγεται «τυπική» και «αυστηρή» στους κανόνες, όπως δηλαδή απαιτεί εδώ και τρία χρόνια να είμαστε εμείς, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής εξυγίανσης που μας υποχρεώνει με βίαιο και άδικο τρόπο βιάζοντας τις ψυχές μας, αν λοιπόν η αυτοδιαφημιζόμενη σκληρή Γερμανία ήταν και σκληρή και συνεπής με τον εαυτό της, σ’ αυτό το διάστημα των 44 ετών που μεσολάβησαν μέχρι να ενοποιηθεί, θα μπορούσε να είχε καταβάλλει την οφειλή της, έστω και σταδιακά”.
 
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

Τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

Τις εκλογικές του προτιμήσεις αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκαλώντας την έκπληξη όλων όσων βρίσκονταν στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, ακόμη και του ιδίου του βουλευτή τον οποίο προτιμούσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το dogma, δέχθηκε σήμερα επίσκεψη από ρωσική αντιπροσωπεία παρουσία του πρώην βουλευτή Ευβοίας με τη ΝΔ και νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Τάσου Λιάσκου, και τους άφησε όλους άφωνους.
«Δεν σας κρύβω ότι τον κύριο Λιάσκο τον ψήφιζα όταν ήταν υποψήφιος» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος δημιουργώντας ευφορία στους τριγύρω του, αλλά και αμηχανία στον κ. Λιάσκο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο για το νέο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων που σαρώνει στο διαδίκτυο

Το βίντεο για το νέο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων που σαρώνει στο διαδίκτυο [βΤο γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο παρατίθενται ιστορίες Ελλήνων που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για να αποφύγουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.
Οι δημιουργοί της χαρακτηρίζουν το βίντεο ως ένα ανοιχτό γράμμα με πολλούς παραλήπτες, ενώ η Νέα Διασπορά φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μία ανοικτή κοινότητα όπου Ελληνες που έχουν μεταναστεύσει θα εκφράζουν τις απόψεις τους για όλα όσα ζουν και τις εμπειρίες τους μέσα από βίντεο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροπροστασία-372.600 ευρώ στους δήμους της Βοιωτίας


Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, προχωρά η κατανομή πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων...
(ΣΑΤΑ 2013) συνολικού ποσού ύψους 18.400.000,00 € στους Δήμους και Συνδέσμους αυτών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.Για τη Βοιωτία:
Δ. Αλιάρτου 35.200
Δ. Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας 37.400
Δ. Θηβαίων 97.900
Δ. Λεβαδέων 83.800
Δ. Ορχομενού 39.200
Δ. Τανάγρας 79.100
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος στη Λιβαδειά για χρέη δημοσίου

Συνελήφθη για χρέος-ρεκόρ στο Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (11-04-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 35χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας εμπορίας μετάλλων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 107.385,57 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός στη Θήβα (video)





Μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην περιοχή της Θήβας. Σήμερα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Στερεάς γνωμοδότησε θετικά στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έτσι η μεγάλη αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα απασχολήσει πάνω από 300 ανθρώπους, πήρε το πράσινο φως για να συνεχίσει.


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας



Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά υποδέχτηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής  Ενότητας Βοιωτίας τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κο Στέφανο Λουλακούδη και τον  Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κο Γεώργιο Χαλβατζή.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής έθεσε θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα και κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και ζήτησε τη συνεργασία των αιρετών. Παρόλη την έλλειψη προσωπικού, η εμπειρία, το φιλότιμο και ο προσωπικός τους  αγώνας των Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας  γεφυρώνουν την επιτυχή έκβαση των υποθέσεων.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού όπως επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής συγκροτούνται συνεργεία, συνεπικουρούμενα από ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΟΕΠΤΑ, με θετικά αποτελέσμτα για την ασφάλεια και προστασία του Βοιωτού πολίτη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθώς την έλλειψη τμήματος μεταγωγών στην γυναικείες φυλακές Ελαιώνα. Δυστυχώς είναι η μόνη φυλακή που δεν έχει τμήμα μεταγωγών , κάτι που επιφέρει δυσχέρειες στο έργο της Αστυνομίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά επεσήμανε τη σημασία άριστης συνεργασίας με την Αστυνομική Διεύθυνση, έτσι ώστε στη δύσκολη εποχή που ζούμε, ο Βοιωτός  να αισθάνεται ασφαλής σ΄ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις. Αναμφίβολα η κοινωνία εξελίσσεται παρόλες τις κρίσιμες καταστάσεις. Σαφώς η ομαλή συνεργασία  όλων μας αποτελεί ύστατο στόχο μιας δίκαιης και ανθρώπινης κοινωνίας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται 3,4 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στους αερόσακους

ΜΑΡΚΑΣ TOYOTA, HONDA, NISSAN ΚΑΙ MAZDA
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως σκοπεύουν να ανακαλέσουν οι ιαπωνικές εταιρείες Toyota, Honda, Nissan και Mazda εξαιτίας προβλημάτων στους αερόσακους.

Συγκεκριμένα η Toyota θα ανακαλέσει 1,73 εκ. οχήματα, η Honda, 1,14 εκ. οχήματα, η Nissan 480.000 και η Mazda 45,463. Ολα τα αυτοκίνητα αυτά έχουν την ίδια βλάβη στο φούσκωμα των πλευρικών αερόσακων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Toyota, στα πέντε περιστατικά βλάβης που συνέβησαν μέχρι στιγμής σε Ιαπωνία και ΗΠΑ και προκάλεσαν την ανάκληση, δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη.

Σύμφωνα με την Honda, το πρόβλημα είναι ότι οι αερόσακοι φουσκώνουν πολύ με αποτέλεσμα να σκάνε και να υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης μεταλλικών θραυσμάτων στην καμπίνα των επιβατών. Η βλάβη, όπως αναφέρεται, δημιουργήθηκε εξαιτίας δύο ανθρώπινων λαθών στην παραγωγική διαδικασία. Ένας εργάτης ξέχασε να ανοίξει τον διακόπτη που απορρίπτει τα ελαττωματικά υλικά. Στην συνέχεια τα ανταλλακτικά των αερόσακων δεν αποθηκεύτηκαν σωστά, εκτέθηκαν στην υγρασία και παρουσίασαν βλάβες.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα από τα οχήματα με τους προβληματικούς αερόσακους κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά οι εταιρίες επεσήμαναν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει σχετική ενημέρωση.
























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σχέδιο δράσης για 35.000 ανέργους -λίστα

Νέο σχέδιο δράσης για 35.000 ανέργους [λίστα]Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για 35.000 ανέργους ηλικίας μέχρι και 29 ετών, με τη μορφή πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις.
Το νέο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, με την ονομασία: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών».
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους νέους ανέργους:
  • 80 ώρες επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση σε αντικείμενα της επιλογής τους
  • 500 ώρες επιδοτούμενης απασχόληση σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή πρακτικής άσκησης
  • 2.700 ευρώ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων /ΤΕΙ & 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετα- δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη
  • Επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών, σε περίπτωση πρόσληψης για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών, μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Έρχεται στον υπολογιστή σας ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε ποτέ!

Πάρτε αυτό το άρθρο και προωθήστε το στους φιλους σας χωρίς καθυστέρηση…
Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.

Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο συνημμένη κάρτα από Hallmark, ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε.

ΤΙ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ;

Είναι ένας ιός που ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει» ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ονομάζεται «καρτ-ποστάλ», ακόμα κι αν σας σταλεί από φίλο, μην το ανοίξετε!

Αυτός είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN.

Αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες από τη McAfee, και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος αντιμετώπισης για αυτό το είδος του ιού.























Πηγή



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση ανησύχησε Δεσφίνα και Ιτέα


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα, στις 7:40 το πρωί, αναστατώνοντας την Ιτέα, την Δεσφίνα αλλά και γειτονικές περιοχές.





Η δόνηση σημειώθηκε στα όρια του κόλπου της Αντίκυρας, σε βάθος 6 χιλιομέτρων και είχε ένταση λίγο κάτω από 3,7 ρίχτερ.
Η δόνηση ήταν τοπικού χαρακτήρα, σύντομη και απότομη, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η καταγραφή της δόνησης από τον σεισμογράφο του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο ακρωτήρι Ψαρομύτα (μεταξύ Ερατεινής και Αγίου Νικολάου).
Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η καταγραφή της δόνησης από τον σεισμογράφο του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο ακρωτήρι Ψαρομύτα (μεταξύ Ερατεινής και Αγίου Νικολάου).

Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί είναι οι τέσσερις «σωματοφύλακες» της Αλέκας Παπαρήγα -Ολες οι φυλές του ΚΚΕ

Ποιοί είναι οι τέσσερις «σωματοφύλακες» της Αλέκας Παπαρήγα -Ολες οι φυλές του ΚΚΕ

Από την διάσπαση του κόμματος το 1991 μέχρι και σήμερα δύο είναι τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει ηγετικούς ρόλους στοΚΚΕ: Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Δημήτρης Γόντικας. Kαι όχι μόνο. Μια σκληρή ομάδα από «σωματοφύλακες της Αλέκας» ασκούν σημαντική επιρροή και θα επηρεάσουν την πορεία του 19ου Συνεδρίου που ξεκινάει σήμερα.
Η «σκληρή» ομάδα της Αλέκας:
Γύρω από την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, έχει συσπειρωθεί μια ομάδα «σκληρών» στελεχών του κόμματος τα οποία ελέγχουν κατά γενική ομολογία τους νευραλγικούς τομείς του κομματικού μηχανισμού (τμήματα επεξεργασιών στην ιδεολογία, στην οικονομία, στην ιστορία, σε σημαντικό βαθμό στα ΜΜΕ του κόμματος και εξ ολοκλήρου στον «Ριζοσπάστη»), ενώ ασκούν σημαντική επιρροή σε οργανώσεις όπως η Κομματική Οργάνωση Αττικής και Πελοποννήσου και καθοδηγούν την ΚΝΕ και την φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ. Πρώην ΠΚΣ), αναφέρουν τα Νέα.
Τα στελέχη που αποτελούν τους σωματοφύλακες της Αλέκας Παπαρήγα, είναι η Ελένη Μπέλλου, ο Στέφανος Λουκάς, ο Γιώργος Μαρίνος, η Λουίζα Ράζου (μέλη του Πολιτικού Γραφείου), ο Μάκης Μαΐλης, η Ελένη Κατροδαύλη και ο Θανάσης Παφίλης (μέλη της Κεντρικής Επιλογής). Στην περίπτωση αντικατάστασης της Αλέκας Παπαρήγα η ομάδα αυτή προωθεί για τη θέση του γενικού γραμματέα τον Γιώργο Μαρίνο, ενώ ανάλογες φιλοδοξίες, χωρίς στήριξη μέχρι στιγμής, έχει και ο Θανάσης Παφίλης.
Η ομάδα Γόντικα:
Γύρω από τον Δημήτρη Γόντικα, έχουν συγκεντρωθεί αρκετά ηγετικά στελέχη, όπως ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Αβραμόπουλος, ο Τηλέμαχος Δημουλάς (μέλη του Πολιτικού Γραφείου), ο Κώστας Μπάτσικας, ο Γιάννης Χώτος, και ο Κώστας Σταμπολίδης (μέλη της Κεντρικής Επιτροπής). Οι «σωματοφύλακες» του κ. Γόντικα, ασκούν επιρροή στις Κομματικές Οργανώσεις της Μακεδονίας-Θράκης, της Θεσσαλίας της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, αν και υπολογίσιμη επιρροή στα ίδια μέρη ασκεί και η «ομάδα Παπαρήγα»
Οι συνδικαλιστές:
Μία τρίτη ομάδα μέσα στην ηγεσία του ΚΚΕ, είναι η ομάδα των συνδικαλιστών την οποία πολλοί θεωρούν ως παρακλάδι της «ομάδας Παπαρήγα» καθώς υπάρχει στενή επαφή μεταξύ τους. Στους «συνδικαλιστές», ανήκουν στελέχη όπως ο Γιώργος Μαυρίκος και Γιώργος Πέρρος, οι οποίοι θεωρούνται καθοδηγητές στο ΠΑΜΕ.
Οι ανένταχτοι:
Δύο μέλη του σημερινού Πολιτικού Γραφείου, θεωρούνται ότι δεν ανήκουν σε κάποιο «μπλοκ» με τον τρόπο που αυτά διαμορφώνονται στον Περισσό. Ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είναι πιθανός διάδοχος της κ. Παπαρήγα στην ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κουτσούμπας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την στήριξη του Δημήτρη Γόντικα και την «ουδετερότητα» της Αλέκας Παπαρήγα, αν και δεν συγκεντρώνει μεγάλη στήριξη από τα στελέχη που την περιβάλλουν.
Ο άλλος είναι ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος ελίσσεται στο πλαίσιο της διαμορφωμένης κατάστασης, όπως λένε οι παροικούντες, εφαρμόζοντας πάντα με ευλάβεια τη «γραμμή», αλλά δεν φαίνεται να έχει συμπάθειες ούτε προς την πλευρά του περιβάλλοντος της Αλέκας Παπαρήγα ούτε προς την πλευρά του Δημήτρη Γόντικα.
Η άφωνη πλειοψηφία:
Η μεγάλη μάζα των μελών της Κεντικής Επιτροπής δεν συσπειρώνεται σε ομάδες. «Φροντίζει να τα έχει καλά με όλους», όπως λένε πρόσωπα από τον Περισσό. Ακολουθεί τη «γραμμή» που φέρνει στο κεντρικό όργανο του κόμματος η Αλέκα Παπαρήγα (σε συνεννόηση με τον Δ. Γόντικα), την υπερψηφίζει και την εφαρμόζει χωρίς αντιρρήσεις ή διαφωνίες. Κατά κανόνα είναι η «άφωνη πλειοψηφία» ή το «κέντρο», σύμφωνα με την κομματική ορολογία, μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σήμερα προς πια πλευρά θα στραφεί ή τι νέο θα διαμορφωθεί στους κόλπους της αν η κρίση εκφραστεί μέσα στα κεντρικά κομματικά όργανα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι και σήμερα Πέμπτη ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, και πιθανότητα πρόσκαιρων νεροποντών στα βορειοανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ-Μαθητής ψάχνει στα σκουπίδια;


Σάλος έχει προκληθεί με τη συγκεκριμένη φωτογραφία που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και σύμφωνα με το prismanews.gr απεικονίζει μαθητή από το Ηράκλειο της Κρήτης, να ψάχνει για τροφή μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών....

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν η φωτογραφία είναι γνήσια, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό ισχύει, το λιγότερο που προκαλεί είναι σοκ, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην Κρήτη πάντως, η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως αναφέρουν «το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, ως συσσίτια, σε σχολικές μονάδες μοιάζει επιτακτική».
Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή, που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για να φάει. Και επισημαίνει ότι αυτό το περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο.
«Πολλοί γονείς εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Πλουμής» και συμπληρώνει ότι: «στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους. Οι δάσκαλοι του Ηρακλείου επισημαίνουν ότι καθημερινά πληθαίνουν οι υποσιτισμένοι μαθητές και καλούν τους δήμους να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 10% κλειδώνει η μείωση στο χαράτσι των ακινήτων


Στο 10% κλειδώνει η μείωση στο χαράτσι των ακινήτων

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα για τη μείωση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όπως φαίνεται το ποσοστό του 15% δεν θα επιτευχθεί, αφού οι δανειστές δέχονται να πέσει το χαράτσι κατά 10%. Την Τετάρτη σε μια τετράωρη σύσκεψη το μεσημέρι και σε άλλη μια μετά τις εννέα το βράδυ Τρόικα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν κατάφεραν να κλείσουν το ζήτημα., ενώ σε ό,τι αφορά στα εκκρεμή ζητήματα φαίνεται πως μόνο το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ταμεία έχει επέλθει συμφωνία και η οποία τελικά αφορά σε 48 δόσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα 200 έως 400 ευρώ για όσους οδηγούν χωρίς δίπλωμα

Πρόστιμα 200 έως 400 ευρώ για όσους οδηγούν χωρίς δίπλωμα

Με Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών, το οποίο ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές συμβάσεις έρχονται και σημαντικές αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης, αλλά και στα πρόστιμα που θα καλούνται πλέον να πληρώνουν οι οδηγοί που δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης.
Το νέο πρόστιμο για όσους πιάνουν το τιμόνι χωρίς να έχουν δίπλωμα οδήγησης θα διαμορφώνεται στα 200, ενώ για όσους οδηγούν ενώ διαθέτουν δίπλωμα που έχει λήξει, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν θα πληρώνουν το πρόστιμο και θα τους αφαιρείται και η άδεια οδήγησης (όταν έχει ο οδηγός) για 30 ημέρες.
Στα 400 ευρώ διαμορφώνεται το πρόστιμο για όσους οδηγούν φορτηγό (πλην των Δημοσίας Χρήσεως που εμπίπτουν σε άλλο νόμο) ή λεωφορείο χωρίς ή με ληγμένο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και παράλληλα θα τους αφαιρείται το δίπλωμα για 30 ημέρες.
Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση της άδειας στα 30 ευρώ, ωστόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος απόκτησης άδειας λόγω της υποχρέωσης παρακολούθησης περισσότερων ωρών πρακτικών μαθημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Ο βλάκας της χρονιάς



Τελικά ο Einstein είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια…

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη και αποκλεισμός από τους εκπαιδευτικούς στη Θήβα (video)




ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ
Στην τρίωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ομοσπονδία τους συμμετείχαν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Θήβα. Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν μάλιστα και σε συμβολική κατάληψη δρόμων και γραφείων ενώ μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας κάλεσαν γονείς και μαθητές να σταθούν στο πλευρό τους.




 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ