Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Με κλαρίνα γιόρτασε την Άνοδο η Α.Ε.Λιβαδειάς (video)



H Aθλητική Ένωση Λιβαδειάς γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάκτηση του τίτλου στο 2ο όμιλο του νότου της Γ' Εθνικής μπάσκετ. Μπροστά στο κοινό της η Βοιωτική ομάδα επικράτησε του Εργοτέλη με 90-89 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και στη συνέχεια άρχισαν τα πανηγύρια.
Με Live κλαρίνο, παραδοσιακούς χορούς και σαμπάνιες η ΑΕΛ γιόρτασε την άνοδο στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο ΟΑΚΑ- Κοντά στον υποβιβασμό η ΑΕΚ

(Ένας οπαδός της ΑΕΚ δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη του ματς για την ομάδα του)
 Μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση 89 ετών από την ίδρυσή της ΑΕΚ, έμελλε να γραφτεί στο ΟΑΚΑ μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Ο «τελικός» της «Ένωσης» με τον Πανθρακικό εξελίχθηκε σε... τραγωδία, αφού διεκόπη στο 87ο λεπτό και πλέον η ομάδα του Δέλλα απειλείται με αφαίρεση βαθμών, με τον υποβιβασμό στη Football League να είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ για τους «κιτρινόμαυρους».



Στο 87ο λεπτό της κρίσιμης αναμέτρησης, κι ενώ ο «δικέφαλος» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαϊδη, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές, όπως είναι φυσικό κατέφυγαν στα αποδυτήρια, προκειμένου να προστατευτούν, και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της «Ένωσης», ο ρέφερι Τριτσώνης δεν συμφώνησε να αρχίσει εκ νέου το ματς.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της απειλείται με υποβιβασμό στη Football League.

Κι αυτό γιατί, βάσει του ΚΑΠ, η πιθανότερη τιμωρία της θα είναι ο μηδενισμός ματς με τον Πανθρακικό, ενώ παράλληλα θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.

Επειδή όμως υπήρχε και αγωνιστικό μέρος στο επεισοδιακό, όπως εξελίχθηκε ματς, η ΑΕΚ προσπάθησε αρχικά να κυριαρχήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 33΄ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για τον Πανθρακικό.

(Ούτε οι κάμερες ξέφυγαν από το μένος των οπαδών της Ένωσης)

Ο Βαϊρουά εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (37') ο Μουνάφο εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε δύο φάουλ σε καλή θέση, το πρώτο με εκτελεστή τον Ανάκογλου και το δεύτερο τον Φέτση, αλλά η μπάλα δεν βρήκε τα δίχτυα.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ με την επανέναρξη, όταν ο Ανάκογλου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μετά από σέντρα του Τσουμάγκα, αλλά ο Κουτσόπουλος βγήκε και «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους, άλλαζε πολλές φορές την μπάλα στο κέντρο, αδυνατώντας να φτάσει στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 74' ο Πανθρακικός κέρδισε κόρνερ με τον Λουσέρο να πηγαίνει να το εκτελέσει, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έριξαν αντικείμενα και κάποιοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή.

Το ματς άρχισε εκ νέου στο 83΄ και 4 λεπτά αργότερα, στο 87΄... συνέβη ό,τι θα απευχόταν οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ: Ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό και αυτό επέφερε την εισβολή μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες και διαιτητές κατέφυγαν στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη.

(Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν εισβάλει στο στάδιο)

Στη συνέχεια άρχισαν οι «διαβουλεύσεις» μέσα στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να παρακαλάνε να αρχίσει και πάλι το ματς και να παιχθεί έστω και για ένα λεπτό (ενώ μαζί με την πρώτη διακοπή και τις καθυστερήσεις θα έπρεπε να παιχθούν άλλα 15 λεπτά), ώστε να αποφύγει η ομάδα τον μηδενισμό και την τιμωρία (πιθανή αφαίρεση βαθμών).

Τελικά, 1,5 ώρα μετά την εισβολή των φιλάθλων, ανακοινώθηκε ότι η διακοπή ήταν οριστική, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα χάσει το ματς με 3-0 και πλέον, ως προς την όποια τιμωρία της, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Κίτρινες: Ανάκογλου, Φέτσης - Χρήστου, Λουσέρο, Κάστσελαν

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φέτσης (67΄ Ρίκκα), Ανάκογλου (83΄ Καραλής), Πετρόπουλος, Φούντας

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Καστσελάν, Μουνάφο, Λουσέρο, Βαϊρουά (52΄ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος


(Ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας)

(Mελισσανίδης-Μπάγεβιτς στην εξέδρα)





Επεισόδια και στον σταθμό «Ειρήνη»

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια μεταφέρθηκαν, μετά τη διακοπή του ματς, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, όπου εκεί οι οπαδοί της «Ένωσης» συνεπλάκησαν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει περισσότερες από 10 προσαγωγές, ενώ ένας αστυνομικός χτύπησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ, Δάσκαλοι, Εκδήλωση στις 17/4 στη Λιβαδειά για την Εκπαίδευση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 17/4/13, ώρα 7μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά.
Θέματα συζήτησης : 
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού
Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας
Συγχωνεύσεις σχολείων
Αύξηση ωραρίου
Μετακινήσεις εκπαιδευτικών
Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Ομιλητές:
  • Από το ΙΠΕΜ (Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελετών) της ΔΟΕ, η Αριστέα Παπαδοπούλου
  • Από το ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης) της ΟΛΜΕ, οι Τσούχλος Θεόδωρος και Παύλος Χαραμής


Συνδιοργανώνουν:

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                      
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ
- Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών
     -Να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό                          
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάσμινκο Βέλιτς-«Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

Ο προπονητής τού Λεβαδειακού, Γιάσμινκο Βέλιτς, μίλησε στην κάμερα της NOVA για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και σχολίασε ότι η ομάδα του αδικείται από το αποτέλεσμα (0-1).«Μας αδικεί το αποτέλεσμα... Παίζαμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, που αγωνίζεται πολύ γρήγορα και λόγω εμφάνισης σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι παίκτες μας», επισήμανε αρχικά ο Βέλιτς και συμπλήρωσε:
«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Νομίζω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον μια ισοπαλία στον αγώνα».
Με τη σειρά του ο Γιώργος Δώνης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης σχολίασε ότι «υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Ηταν δύσκολο για μας, μια κι έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές λόγω του προσεχούς αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Πάντως πέρα από όλα αυτά, πετύχαμε μια σημαντική νίκη κι αν κερδίσουμε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα μας, θα έχουμε το +4 στα πλέι οφ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο άνεργος Ελληνας που κάθε μήνα ταΐζει 3.000 πληγέντες της κρίσης από το υστέρημά του

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση Ελληνα. Κάθε μέρα στήνει το πρόχειρο κουζινάκι του σε διαφορετικό σημείο της Αθήνας και προσφέρει εντελώς δωρεάν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.
«Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ελεημοσύνη ή κάποιου είδους συσσίτιο. Οχι, αυτό που κάνουμε εδώ λέγεται αλληλεγγύη...» λέει στη Lifo, ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος».
Ξεκίνησε την ανιδιοτελή δράση του τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από ένα περιστατικό που, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, τον στιγμάτισε. «Εργαζόμουν για 25 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ως στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έχασα τη δουλειά μου και έως σήμερα παραμένω άνεργος. Το πρώτο διάστημα ήταν σκληρό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω και σε ηλικία 47 ετών επέστρεψα στο πατρικό μου, όπου μένω πλέον με τη μητέρα μου. Εκανα πολλές προσπάθειες να βρω δουλειά, όμως όλες έπεσαν στο κενό. Κι εγώ με τη σειρά μου σε πολύμηνη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βλέπω κανέναν, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, ήμουν μονίμως χαμένος στις σκέψεις μου. Συνολικά έκανα ένα εξάμηνο να βγω από το σπίτι. Ωσπου μια μέρα αποφάσισα να κάνω έναν περίπατο για να καθαρίσει κάπως το μυαλό μου από την κλεισούρα. Και τότε συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περπατώντας στον δρόμο αντίκρισα δυο παιδιά, όχι μεγαλύτερα από 14 ετών, να παλεύουν πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων για ένα σάπιο μήλο. Χτυπούσαν με μανία το ένα το άλλο, προσπαθώντας να το πάρουν. Η εικόνα αυτή με συγκλόνισε. Γυρίζοντας σπίτι, πήρα τηλέφωνο μια φίλη και τη ρώτησα αν θα την ενδιέφερε να βγούμε παρέα και να μοιράσουμε φαγητό σε κόσμο που έχει ανάγκη. Δέχτηκε και την επόμενη μέρα φτιάξαμε μερικά σάντουιτς και πήραμε τους δρόμους. Στην αρχή οι περαστικοί, ακόμα και οι άποροι, μας αντιμετώπιζαν με δισταγμό – παρότι προσφέραμε εντελώς δωρεάν φαγητό, κανείς δεν το έπαιρνε. Ετσι, τα πρώτα σάντουιτς αναγκαστήκαμε να τα φάμε εμείς. Όμως, δεν το βάλαμε κάτω. Ξαναβγήκαμε λίγες μέρες μετά και αυτήν τη φορά τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Σήμερα, η κοινωνική κουζίνα «Ο Αλλος Ανθρωπος» ταΐζει 3.000 ανθρώπους τον μήνα, δηλαδή περίπου 90-100 άτομα την ημέρα».
Για τον Κώστα αυτό το κατόρθωμα δεν είναι παρά μια συλλογική νίκη, γιατί με τον καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έσπευδαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας φαγητό. «Καμιά φορά ακούω να λένε ότι ο Ελληνας είναι απαθής προς τον συνάνθρωπό του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του. Από την εμπειρία μου και μόνο θα σου πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις προσφέρθηκε να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα, τα οποία με συγκίνησαν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το πρώτο είναι ο ορισμός της αλληλεγγύης. Πέρσι, ένα μεσημέρι μαγείρευα στο Πεδίον του Αρεως, όταν ξαφνικά με πλησιάζει ένας ηλικιωμένος άντρας και με ρωτά τι κάνω εκεί. Από τα ρούχα του φαινόταν φτωχός άνθρωπος και πίστεψα ότι ήθελε να μου ζητήσει φαγητό. Οταν του εξήγησα τι έκανα, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπορούσα να τον συνεφέρω με τίποτα! Και τότε ο παππούς έκανε κάτι που μου έσκισε την καρδιά στα δύο. Εβγαλε από μία σακούλα μια φραντζόλα ψωμί και την έκοψε στη μέση. Κλαίγοντας μου είπε: "Λεβέντη μου, λεφτά δεν έχω, ούτε φαγητό να σου δώσω, μονάχα αυτήν τη φραντζόλα ψώνισα σήμερα. Σου δίνω τη μισή για να φάνε κι άλλοι άνθρωποι. Πάρ’ τη, σε παρακαλώ, αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό". Τρελάθηκα! Το βράδυ σκεφτόμουν το περιστατικό και κατέληξα πως αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη. Να προσφέρεις κάτι από το υστέρημα, όχι από το περίσσευμά σου. Το άλλο παράδειγμα αφορά μια κυρία της καλής κοινωνίας, η οποία είναι σύζυγος πολύ γνωστού εφοπλιστή και μου φέρνει πολύ συχνά, μόνη της πάντα, δεκάδες σακούλες με φαγητό, για να έχω αποθέματα και να μην ξεμένω. Μόνο μία χάρη μου έχει ζητήσει. Να μη μάθει ποτέ κανείς το όνομά της».
Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει τον Κώστα αρκετοί φορείς αλλά και μεγάλα σούπερ μάρκετ, για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Ουδέποτε αποδέχτηκε κάποια από τις προτάσεις τους. «Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτού του τύπου τις “βοήθειες” και δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη. Θα προχωρήσω μόνος μου, συντροφιά αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου από καρδιάς. Οι εταιρείες, η Εκκλησία ή άλλοι φορείς πιστεύουν ότι οι άποροι είναι ζώα που θα τους πετάξουν λίγο φαγητό και αυτοί θα τρέξουν να τους γλείψουν το χέρι. Όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη κάτι περισσότερο. Κάποιον να τους ακούσει, να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί τους την ώρα που μοιράζονται ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι που τους λείπει, όχι η ελεημοσύνη της κακιάς ώρας». Την ώρα που συζητάμε με τον Κώστα το συνεργείο του γαλλικού Canal Plus –που έχει φτάσει στο μεταξύ– τραβάει πλάνα από την αυτοσχέδια κουζίνα του. Μια μεσόκοπη περαστική κυρία ρωτά τη γαλλόφωνη δημοσιογράφο Αγγελική Κουρούνη και τον καμεραμάν Χριστόφορο Γεωργούτσο από πού είναι. Όταν της απαντούν «από τη Γαλλία», εκείνη αρχίζει να φωνάζει: «... Δείξτε τα, δείξτε, να δουν τα χάλια μας». Ο Κώστας παρεμβαίνει ευγενικά: «Οχι, κυρία μου, δεν είναι εδώ για να δείξουν τα χάλια μας, αλλά την αλληλεγγύη μας. Το ξεχασμένο μας φιλότιμο που ξυπνά και πάλι έπειτα από 20 χρόνια χειμερίας νάρκης».
Πίσω, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών συλλέγει πληροφορίες για την κουζίνα. Οταν μαθαίνουν ότι ο Κώστας είναι άνεργος και, παρ’ όλα αυτά, προσφέρει δωρεάν φαγητό σε άπορους, δείχνουν έκπληκτοι. Ο άντρας ρωτά πώς μπορούν να βοηθήσουν κι εκείνοι. «Πείτε στη φράου Μέρκελ να μη μας ζορίζει τόσο πολύ...» λέει κομματάκι ειρωνικά μια κυρία, η οποία συχνά-πυκνά φέρνει τρόφιμα στον Κώστα. «Αυτό, μάλλον, πρέπει να το πει ο πρωθυπουργός σας...» απαντά ο ετοιμόλογος Γερμανός, ανταποδίδοντας με ένα χαμόγελο. Δειλά-δειλά οι πρώτοι «θαμώνες» της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» κάνουν την εμφάνισή τους στο πλακόστρωτο του Θησείου. Το μενού έχει σήμερα κοτόπουλο με μανέστρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλαν φωτιά στα πόδια 80χρονου για να τους πει που έχει λεφτά!

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών αγνώστων, που χτύπησαν και τραυμάτισαν έναν ηλικιωμένο στα Εξαμίλια Κορινθίας.


Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, τρεις...
άγνωστοι φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι ενός 80χρονου στα Εξαμίλια και τον χτύπησαν προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα. Ο ηλικιωμένος τους έλεγε πως δεν έχει λεφτά και στην συνέχεια αυτοί προχώρησαν σε βασανισμό, αφού του έριξαν οινόπνευμα και λάδι στα πόδια και του έβαλαν φωτιά. Ο 80χρονος μετά από αυτό τους υπέδειξε που είχε χρήματα και οι ληστές πήραν 600 ευρώ κι εξαφανίστηκαν.

Ο ηλικιωμένος από την φωτιά που του έβαλαν έχει υποστεί εγκαύματα και νοσηλεύεται στον νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ εξετάζεται από τους θεράποντες ιατρούς το ενδεχόμενο να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ζεϊμπέκικο του Άκη και ο Καραμανλής στο πάλκο

 
Το ζεϊμπέκικο του  Άκη και ο Καραμανλής στο πάλκο
Από το «Μαζί τα φάγαμε», του Θεόδωρου Πάγκαλου, στο…μαζί  το γλεντήσαμε.
Φωτογραφίες ντοκουμέντα, που δείχνουν την άλλοτε σκληρή αντιπαράθεση του ροκ, να μεταμορφώνεται εν μέσω λουλουδιών , οίνου και όμορφων καλλιτέχνιδων, σε βαρύ ζεϊμπέκικο.



Πίσω στο χρόνο, όχι πολύ πίσω, ο Άκης δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε.




  Ήταν εξουσία, είχαν ασπρίσει τα μαλλιά του. Όσο για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το 1996, δεν είχε την διακυβέρνηση της χώρας,  ούτε καν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Θα κατηγορήσει κανείς τον Τσίπρα, να τον δει στην Μποέμισσα προ τετραετίας να διασκεδάζει ή στο Αχ Μαρία- ήταν μικρός δεν το πρόλαβε μάλλον-.



Όλοι τους πάντως μηδενός εξαιρουμένου, βρίσκονται στο Περιβόλι του Ουρανού, -συμπτωματικά ακούγεται σαν να λες στο ...χρονοντούλαπο-,  σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ και η χώρα  βρίσκονται  στα χέρια του Κώστα Σημίτη. Εκείνος διασκέδαζε στην Λυρική σκηνή και στο Εθνικό Θέατρο.



Τι κοινό όμως έχουν οι τρεις πρωταγωνιστές σε αυτά τα στιγμιότυπα; Κανείς τους δεν είναι πια πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής, θελημένα ή μη.  Ιστορίες για λάτρεις των πολιτικών συμπτώσεων, σε μια χώρα, που ξεχνά τα βήματα στον χορό….
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεηλασία στον ΟΓΑ, από... συνταξιούχους


Περίπου 8.500 ύποπτες συντάξεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων του ΟΓΑ, ενώ τα πρώτα στοιχεία αποκαλύπτουν ασφαλισμένους-φαντάσματα και αναπήρους-μαϊμού...



Οι έλεγχοι, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, αποκάλυψαν... τυφλούς που βρήκαν το φως τους και οδηγούν κανονικά, δικαιούχους επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και παραπληγίας που έχαιραν άκρας υγείας και χήρες που παντρεύτηκαν εν κρυπτώ για να μη χάσουν τη σύνταξή τους.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα κρούσματα λεηλασίας τν ασφαλιστικών ταμείων παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων.

- Συνταξιούχος που εμφανιζόταν να είναι τυφλός, αποδείχτηκε πως οδηγούσε μοτοποδήλατο και έκανε διανομές προϊόντων.

- Δικαιούχος παραπληγικού επιδόματος εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση.

- Τις 52 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι περιπτώσεις των δικαιούχων συντάξεων χηρείας που έχουν προχωρήσει σε νέο γάμο.

- Για τρία χρόνια καταβαλλόταν η σύνταξη σε γυναίκα που είχε πεθάνει!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΙΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ...!!! ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...



Δείτε το βίντεο...της γνωστής διαφήμισης πώλησης ταξιδιωτικών εισιτηρίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Αυτο που βλεπετε δεν ειναι δεντρο αλλα ανθρωπος...


Η ασθένεια που το προκαλεί αυτό λέγεται Epidermodysplasia verruciformis...


Είναι μια σπανιότατη αυτοάνοση γενετική ασθένεια, και την χαρακτηρίζει η δερματική διαταραχή και η εικόνα που παρουσιάζει.

Οι ασθενείς αυτοί έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος. Η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται επίσης από την ευαισθησία που έχει στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Η ασθένεια εμφανίζεται μέχρι τα 20 χρόνια, αλλά έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν τα συμπτώματα αργότερα. Ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο είναι από την Ινδονησία. Όταν είχε την ασθένεια αυτή ήταν 35 χρονών.

Το όνομα του είναι Dede Koswara. Το discovery channel τον εντόπισε και μετά την προβολή ενδιαφέρθηκαν γιατροί από της ΗΠΑ. Σήμερα ο Dede ζει σχεδόν σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Οι γιατροί έχουν αφαιρέσει από το σώμα του σχεδόν το 95% των κονδυλωμάτων, τα οποία ζύγιζαν όλα μαζί 9 κιλά.fwnazw.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.
Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε αποκαλύψει (Ο απόρρητος φάκελος του δανείου, «Το Βήμα», 2 Ιουνίου 1991) ότι «ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ' Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους».
Η Ελλάδα από τη λήξη του Πολέμου δεν έπαυσε να «υπενθυμίζει» στη Γερμανία την εκκρεμότητα του κατοχικού δανείου. Το 1964 συγκροτήθηκε και επιτροπή νομικών, η οποία αποφάνθηκε ότι τα κατοχικά δάνεια αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας, άσχετη με τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις.
Ακόμη και επί Κατοχής ο πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα Αλντερπουργκ, με γραπτό υπόμνημά του στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Ιούλιο 1964, είχε αναφέρει ότι η οφειλή της Γερμανίας στην Ελλάδα από το δάνειο ανερχόταν σε 200 εκατ. χρυσά μάρκα, δηλαδή σε 400 εκατ. σταθερά μεταπολεμικά μάρκα.
Η πρώτη επίσημη ανακίνηση του θέματος του δανείου έγινε το 1964, με εντολή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, από τον καθηγητή Αγγελο Αγγελόπουλο σε φορολογικό συνέδριο στο Αμβούργο. Ο διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ράινχαρτ του απάντησε ότι το 1958 η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε παραιτηθεί από τις αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο με αντάλλαγμα γερμανικό δάνειο 200 εκατ. μάρκων!
Ο Ράινχαρτ επιβεβαίωσε αυτή την εκδοχή με επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία κατέληγε: «Υπό τας προϋποθέσεις αυτάς δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνησις, επικαλούμενη τη συμφωνία της Ρώμης θα ηδύνατο να επιτύχει τις αξιώσεις της. Θα ήτο, επομένως, προτιμότερον να μη επανέλθει επί της υποθέσεως».
Ο Αγγελόπουλος ερεύνησε το θέμα στους εμπιστευτικούς φακέλους των συνομιλιών Αντενάουερ - Καραμανλή. Δεν υπήρχε αναφορά σε παραίτηση Καραμανλή. Οι Γερμανοί απάντησαν ότι ήταν προφορική!
Δώδεκα φορές οι κυβερνήσεις ανακίνησαν το θέμα του κατοχικού δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Τελευταία φορά, το 2001, η κυβέρνηση Σημίτη συγκρότησε επιτροπή, η οποία συνέταξε υπόμνημα που επιδόθηκε στον καγκελάριο Σρέντερ. Ο αείμνηστος καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου που μετείχε στην επιτροπή περιέγραψε την αντίδραση των Γερμανών: «Σαν να υψώθηκε μπροστά μας ένας γυάλινος πύργος - ξαφνικά πάγωσαν τα χαμόγελα των συνομιλητών μας, απέκλεισαν κάθε σχετική συζήτηση».
Το ξέχασαν
Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, η Ελλάδα πλήρωνε αναγκαστικά αλλά και οι Γερμανοί σύμφωνα με την πρόβλεψη άρχισαν να ξεπληρώνουν τις οφειλές τους. Υστερα βέβαια το χρέος... έπεσε στη λήθη της ιστορίας και το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε.
«Από το 1941 η Ελλάδα βίωνε έναν τρομακτικό λιμό. Ακόμα και ο διαβόητος υπουργός προπαγάνδας των ναζί ο Γκέμπελς έγραφε στο ημερολόγιό του για την Ελλάδα όπου «η πείνα έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση». Το Λονδίνο είχε κηρύξει την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα με στόχο να πλήξει την οικονομία του Αξονα, αλλά και να υποκινήσει στην Ελλάδα την αντίσταση.
Ο υποσιτισμός απασχολούσε τους Γερμανούς στο μέτρο που αυτός μπορούσε να υποκινήσει λαϊκές αναταραχές. Παράλληλα και ο Μουσολίνι πίεζε τον Χίτλερ να μειώσει τις δαπάνες κατοχής στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσολάκογλου διαμαρτυρόταν για τα υπέρογκα έξοδα κατοχής» σημειώνει ο κ. Τάσος Ηλιαδάκης, συγγραφέας αποκαλυπτικών έργων και βιβλίων για τα γεγονότα της εποχής.
Πότε υπεγράφη το δάνειο
Στις 14.3.1942 τερματίζεται η Συνδιάσκεψη της Ρώμης με την υπογραφή και του κατοχικού δανείου. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ. Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.
Σύμφωνα με αυτήν:
Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής (άρθρο 2).
Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες (άρθρο 3).
Η επιστροφή των δανειακών αναλήψεων θα γίνει αργότερα (άρθρο 4).
Η συμφωνία ισχύει αναδρομικά από 1.1.1942 (άρθρο 5).
Η πρώτη τροποποίηση
«Ηταν συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Δηλαδή είναι αναγκαστικό δάνειο. Υπόχρεος καταβολής του είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος. Επομένως ο νόμιμος διεκδικητής του είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το ύψος των συνολικών αναλήψεων και πότε αυτές θα σταματήσουν δεν προσδιορίζονται. Οι αναλήψεις γίνονται κατά μήνα και δεν προσδιορίζεται ούτε το ύψος των άνω του 1,5 δισ. δρχ. ποσού ούτε το για πόσους μήνες θα έπαιρναν αυτά οι Αρχές Κατοχής» εξηγεί ο κ. Ηλιαδάκης. «Η χρέωση θα γίνεται σε δραχμές. Οι δραχμές όμως αυτές αντιστοιχούσαν σε εντελώς καθορισμένο ποσό μάρκων που ήδη είχαν απαιτήσει οι Γερμανοί από την ΤτΕ η οποία υποχρεώνεται ''όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς ώστε να εξασφαλισθή μηνιαίως, διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού, ποσόν 25 εκ. μάρκων''. Επομένως η απαίτηση είναι σε μάρκα και το 1,5 δισ. δρχ. της συμφωνίας της Ρώμης δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα 25 εκ. μάρκα».
Ο αδηφάγος πληθωρισμός όμως εξανέμιζε το ποσό του 1,5 δισ. δρχ. και τελικά η συμφωνία από 2 Δεκεμβρίου 1942 θα τροποποιηθεί «κοινή συναινέσει». Ετσι το 1,5 δισ. δρχ. θα γίνει 8 δισ., τα οποία θα αναπροσαρμόζονται με κινητή τιμαριθμική κλίμακα από τα αγαθά που κατονομάζει. Επομένως τα άνω των 8 δισ. δρχ. ποσά, όπως αυτά προσδιορί­ζονται από την τροποποίηση, θα χρεώνονται ως δάνειο. Τα δανειακά ποσά που ήδη είχαν πάρει, όπως και αυτά που θα πάρουν μέχρι την 31.3.1943, θα αρχίσουν να εξοφλούνται από τον Απρίλιο του 1943 με δόσεις.
Συνεπώς το αρχικό αναγκαστικό δάνειο μεταπίπτει σε κανονικό συμβατικό δάνειο και τα ποσά είναι σε σταθερό νόμισμα. «Τα δανειακά ποσά σταματούν την 1.4.1943, οπότε αρχίζει η άτοκος επιστροφή τους. Επειδή οι δανειακές αναλήψεις δεν σταμάτησαν, αν και πραγματοποίησαν δέκα εννέα επιστροφές (19), οπότε και σταμάτησαν την καταβολή των υπολοίπων. Από τότε το δάνειο καθίσταται έντοκο λόγω υπερημερίας», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιαδάκης για την περίοδο που οι ναζί πλήρωναν μεν τις δόσεις του χρέους τους, αλλά έπαιρναν αναγκαστικά όλο και περισσότερα.
Η επιστροφή των οφειλόμενων

Το αναγκαστικό δάνειο που κατέβαλε η Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή πτυχή εκτός από τις γενικές επανορθώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, τη λεηλασία προσωπικών περιουσιών και την αποζημίωση για το ολοκαύτωμα χωριών. Το δάνειο, δηλαδή, δεν αποτελεί ούτε επανόρθωση ούτε αποζημίωση.
«Πολύ ορθώς η Ελλάδα εξ αρχής και συνεχώς, διαχώριζε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις-αποζημιώσεις και ως εκ τούτου η διεκδίκησή του δεν πρέπει να εμπλέκεται μ' αυτές», λέει ο κ. Ηλιαδάκης στο «Εθνος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού -Mποφόρ, πτώση θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός
στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής κυρίως χώρας θα επιδεινωθεί, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι (8-9 μποφόρ) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Η επιδείνωση θα εμφανιστεί στις περισσότερες περιοχές από το απόγευμα της Κυριακής, με βροχοπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.
Σήμερα, Κυριακή 14/4
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα, όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς, θα σημειώσει όμως πτώση από το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να φτάνει ως τους 19 βαθμούς Κελσίου.
Δευτέρα 15/4
Για τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική κυρίως χώρα, με φαινόμενα κατά τόπους έντονα, που όμως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 8-9 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη στην Αερολέσχη Θήβας- ΦΩΤΟ



Ένα όμορφο πρωί Σαββάτου η ομάδα μας επισκέφθηκε την αερολέσχη Θήβας.  Μία ανάσα από την καρδιά της Θήβας ένας υπέροχος χώρος, ένα φιλικότατο περιβάλλον που αξίζει να περάσει κάποιος την ημέρα του.
Επισκέψεις από όλη την Βοιωτία και όχι μόνο. Ιδανικός χώρος  για επισκέψεις σχολείων, για ολοήμερες οικογενειακές εξορμήσεις, ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα.
Κάντε την βόλτα σας στους ουρανούς, πετάξτε ψηλά με αφετηρία την αερολέσχη της Θήβας.   Γίνετε εσείς ο οδηγός και νιώστε την μαγεία που σας προσφέρουν οι άνθρωποι σε αυτό τον χώρο.
Ένα φωτορεπορτάζ από την πρώτη μας επίσκεψη, μία μικρή γεύση ... θα ακολουθήσει πλήρη ρεπορτάζ.
Μείνετε μαζί μας για μία οργανωμένη εκδρομή του viotiashop στην αερολέσχη της Θήβας!!!
Σας καλοσωρίζουμε στο αεραθλητικό παρκο Θήβας.Το αεραθλητικό πάρκο Θήβας υδρίθηκε το 2005 απο τον Νικόλαο Αντωνίου και τον Γιάννη Γελεγενίδη και έχει εδρα το 90χιλ Αθηνών Λαμίας. Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο και ασχολείται με τον αεραθλητισμό περιλαμβάνοντας αρκετά αεραθλήματα όπως μηχανοκίνητους αετούς (trikes) , γυρόκοπτερα ,υπερέλαφρα αεροσκάφη, αλεξίπτωτο πλαγιας, paramotor, αερόστατα κτλ. Οδικό ς θα μας βρείτε απο Αθήνα στο 90χιλ Αθηνων-Λαμιας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας




Στην ιστορία πέρασε πλέον το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα να παραδίδει τα ηνία του κόμματος στον 52χρονο Δημήτρη Κουτσούμπα.
«Ποιος είναι» ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ;
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι 58 ετών, νομικός, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, γιος μέλους του ΚΚΕ, εξόριστου για οκτώ χρόνια και "μαχητής μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ". 
Διαβάστε το βιογραφικό του νέου γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως το συνέταξε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ:
"Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας, μέλος του ΚΚΕ, πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για οκτώ χρόνια.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνιο του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών.
Με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτιας. Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.
Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.
Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Τον Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.
Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.
Στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλης 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ".





Πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» το Φλεβάρη του 1991
Πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» το Φλεβάρη του 1991


«Ποια ήταν» η Aλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ;

Γεννημένη από γονείς αντιστασιακούς και με μια έντονη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, η επτάχρονη τυραννία δεν θα μπορούσε να την αφήσει έξω από την αντιστασιακή δράση. Το 1968, η Αλέκα Παπαρήγα οργανώνεται στο ΚΚΕ, για να συλληφθεί λίγο αργότερα από την Ασφάλεια και να κρατηθεί επί τέσσερις μήνες.

Το 1978 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Γίνεται η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αλλά και η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα αρχηγός κόμματος, όταν στις 27 Φεβρουαρίου του 1991, επικρατώντας του Γιάννη Δραγασάκη και με διαφορά τεσσάρων ψήφων, εκλέγεται για την υψηλότερη θέση του κόμματος και στη συνέχεια επανεκλέγεται άλλες δύο φορές, το 1996 και το 2009.

Η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας, άνοιξε πρώτη φορά ως παραφιλολογία γύρω στο 2007 για να πραγματοποιηθεί τελικά 6 χρόνια αργότερα, τοποθετώντας την Αλέκα Παπαρήγα στη θέση τής πλέον μακροβιότερης Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ από συστάσεως αφού κατάφερε να μείνει στην θέση αυτή για πάνω από 22 χρόνια και για την ακρίβεια, 8.082 ημέρες !

Εκτός όμως από όλες τις παραπάνω πρωτιές, η Αλέκα Παπαρήγα δικαιούται άλλη μία, ίσως την σημαντικότερη απ' όλες, αυτήν της πρώτης Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ που -ανεξαρτήτως της όποιας κριτικής- δρομολόγησε μόνη της, την διαδικασία διαδοχής της.



Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Βοιωτίας,  η οικογένεια του διαμένει μόνιμα στη Λιβαδειά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάνει δουλειά η Κάρτα Αγρότη για αγορά αγροτικών εφοδίων


Στο σύστημα θα «κολλήσουν» τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες που έχουν συνάψει συμβόλαια με μεταποιητικές καθώς και η προμήθεια φθηνού πετρελαίου με μειωμένο ΕΦΚ.Μία επαγγελματική χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στη ρευστότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Μαζί με το καλλιεργητικό δάνειο για τα εφόδια, ο αγρότης θα μπορεί να προμηθεύεται και φθηνό πετρέλαιο.
Στο σύστημα θα «κολλήσουν» τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες που έχουν συνάψει συμβόλαια με μεταποιητικές καθώς και η προμήθεια φθηνού πετρελαίου με μειωμένο ΕΦΚ.
Σε εφαρμογή μπαίνει και επίσημα από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ η Κάρτα του Αγρότη. Στο σύστημα που έχει ετοιμάσει η τράπεζα, θα «κολλήσουν» τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες που έχουν συνάψει συμβόλαια με μεταποιητικές βιομηχανίες, καθώς και η προμήθεια φθηνού πετρελαίου με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Εν τω μεταξύ, μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεκινήσει και η εκταμίευση των χαμηλότοκων επενδυτικώνδανείων μέσω του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Ήδη μέσα στον Μάιο φαίνεται ότι θα έχουν επιλεχθεί οι συνεργαζόμενες τράπεζες από το ΕΤΕΑΝ. Βλέποντας και τις άμεσες ανάγκες που έχουν οι παραγωγοί σε ρευστό, προκειμένου να προχωρήσουν στις ανοιξιάτικες εργασίες στο χωράφι, πολλές βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων προχώρησαν και αυτές σε ορισμένου είδους «παροχές» με τη μορφή πίστωσης για όσους αγρότες συνάπτουν μαζί τους δεσμευτικά συμβόλαια για την πώληση της φετινής σοδειάς. Κάτι σαν το πρόγραμμα που έχει σκοπό να υλοποιήσει η Πειραιώς-ΑΤΕ, αλλά χωρίς τη μεσολάβηση της τράπεζας.
Κι ενώ οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν ανακοινώσει στους παραγωγούς τις προθέσεις τους με σαφήνεια, δίνοντας ποσοστά πίστωσης ή κατευθείαν τα εφόδια (σπόρους, φυτάρια και λίπασμα), οι λεπτομέρειες της ενεργοποίησης του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, καθώς και τα ποσά που θα συγκεντρωθούν για τη δανειοδότηση των επενδυτών-αγροτών θα οριστικοποιηθούν μετά την επιλογή των τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια αφήγηση - σοκ για το Δίστομο-Βάφαμε τα ρούχα των κοριτσιών μαύρα για δεκαετίες

Η σφαγή των ναζί στο Δίστομο σημάδεψε τον τόπο για πάντα. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με την σκοτεινιά των γεγονότων στη ψυχή τους.


Ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας ,για δεκαετίες συντάκτης των ΝΕΩΝ,είναι από το Δίστομο. Μεγάλωσε εκεί και σε μια συγκλονιστική αφήγησή του στη ΝΕΤ , είχε περιγράψει πως ήταν ένα παιδί να μεγαλώνει στον τόπο του μαρτυρίου.

Πως είναι για ένα μικρό παιδί να πηγαίνει δυο βήματα από το χωριό του ,στη Λιβαδειά και να εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν ντυμένες με ρούχα χρωματιστά! Γιατί στο χωριό για πάρα πολλά χρόνια ,οι γυναίκες φορούσαν μόνο μαύρα! Ακόμη και τα ρούχα που έρχονταν ως βοήθεια ,μετά τον πόλεμο , για μικρά κορίτσια, βάφονταν μαύρα!

Δείτε τη συγκλονιστική αφήγηση του Λουκά Δημάκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη! Οι ληστές "μάρκαραν" το σπίτι και στραγγάλισαν τον 30χρονο - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Αδιανόητο έγκλημα στη Δάφνη! Τον 30χρονο βρήκε νεκρό ο πατέρας του, δεμένο και φιμωμένο μέσα στο σπίτι του. Στις 150.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία των ληστών!

 Απίστευτο έγκλημα στη Δάφνη! Ένας 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην οδό Φαίδωνος 9.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο βρήκε ο πατέρας του δεμένο και φιμωμένο. Οι ληστές τον είχαν στραγγαλίσει.


 Στην πόρτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο βρέθηκε παραβιασμένο το χρηματοκιβώτιο και η λεία των ληστών υπολογίζεται στις 150.000 ευρώ. Ο άτυχος νεαρός εργαζόταν στο δήμο Δάφνης και ο πατέρας του διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Newsit, οι ληστές είχαν "βάλει στο μάτι" το διαμέρισμα του 2ου ορόφου που έμενε ο άτυχος 30χρονος και όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, είχαν "μαρκάρει" με μπλε χρώμα το δεύτερο κάγκελο, παραπέμποντας έτσι προφανώς στο 2ο όροφο. Ανάλογο "μαρκάρισμα" είχε και ο αριθμός της οδού έξω από την πολυκατοικία.



 Δείτε τι δήλωσαν οι γείτονες
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Χρυσαυγίτες αποδοκιμάζουν τον Βορίδη στη Λαμία

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στον Μάκη Βορίδη κατά
την άφιξη του σε ξενοδοχείο της Λαμίας. Οι Χρυσαυγίτες αποδοκίμασαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Νωρίτερα η Αστυνομία έκανε δύο....
προσαγωγές σε μέλη της οργάνωσης για εξακρίβωση στοιχείων
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αυτή την ώρα μιλάει στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Νέας Δημοκρατίας Λαμίας, με θέμα “Ανεργία – Κοινωνική Πολιτική – Ανάπτυξη”…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποιος να τους «ξυπνήσει» από τη νιρβάνα..

 
Σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα και όλοι στην κυβέρνηση θα επιστρέψουν στη νιρβάνα τους, ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα που κατόρθωσαν να επιτύχουν. Το συγκεκριμένο «έργο» με μικρές παραλλαγές το βλέπουμε τρία χρόνια τώρα.


Ο «σκηνοθέτης» του έργου, «η τρόικα», στην Ελλάδα έχει ελάχιστη φαντασία, αφού τα σκηνικά και τα... κοστούμια παραμένουν τα ίδια και το μόνο που αλλάζει είναι κάποιοι «ηθοποιοί».

Η εικόνα που παρουσιάζεται αγγίζει πλέον τα όρια του κωμικοτραγικού και κανέναν πλέον δεν πείθουν ότι αγωνίζονται για το καλό του τόπου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού γνώριζε άριστα ότι είχε μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο. Έπρεπε να «παντρέψει» τις συμβατικές της υποχρεώσεις προχωρώντας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και παράλληλα να δώσει ώθηση στην οικονομία, ώστε να επιστρέψει τουλάχιστον το 2014 σε ανάπτυξη.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό τουλάχιστον στην αρχή έκανε προσπάθεια να το επιτύχει, έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα κυρίως μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Αυτά λύθηκαν, βρέθηκε ένας βηματισμός, ήρθε η συμφωνία του Νοεμβρίου και η άρχισε να επιστρέφει η αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες. Είπαμε, λοιπόν, πως τώρα η κυβέρνηση θα μπορέσει να αρχίσει να παράγει έργο με κατεύθυνση την ανάπτυξη, αλλά και τη διόρθωση πολλών που λειτουργούν στραβά. Μέγα λάθος! Η κυβέρνηση επαναπαύθηκε στην προαναφερθείσα συμφωνία και ύστερα από ένα δίμηνο απόλυτης ηρεμίας, άρχισε να συζητά την επόμενη επίσκεψη της τρόικας. Οι ελεγκτές των πιστωτών βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και περίπου 40 ημέρες και συζητούν με την κυβέρνηση 3 θέματα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί πολύ πριν έρθει η τρόικα. Σε μία κανονική χώρα, με κανονική και σοβαρή κυβέρνηση, η τωρινή παρουσία της τρόικας θα έπρεπε να ήταν τουριστικού χαρακτήρα. Να μείνουν μία δύο ημέρες, να δουν τα αξιοθέατα, να πάνε στα μπουζούκια και αν τους έμενε και χρόνος να πιουν ένα ούζο σε μία παραλία της Αττικής.

Αντ' αυτού συζητάνε και ξανασυζητάνε για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την «ιερή αγελάδα». Το δεύτερο θέμα είναι πώς θα πληρώνεται το χαράτσι στο Δημόσιο και ποιος θα το εισπράττει, λες ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη ακινήτου που θα το πληρώνει. Και πώς να πεισθούν άραγε οι «κακοί» τροϊκανοί να πουν το ναι στην αλλαγή του «εισπράκτορα», όταν ο ένας το εισπράττει και αποδίδει έσοδα στο Δημόσιο ο άλλος -εφορίες- αδυνατεί να εισπράξει βεβαιωμένα χρέη ακόμη και από αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν τη φοροδοτική ικανότητα.

Και πάμε και στο τελευταίο, που είναι το περίφημο deal Εθνικής-Eurobank, που όταν ανακοινώθηκε πανηγυρίστηκε ανάλογα με το ευρωπαϊκό της Εθνικής Ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία το 2004. Όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν προβλήματα, όλοι ήξεραν πως ό,τι είναι να γίνει έπρεπε να γίνει γρήγορα. Και όμως αγνοούσαν τα σημάδια.

Οι τροϊκανοί θα φύγουν επιβάλλοντας τις θέσεις τους και αφήνοντας στην κυβέρνηση τη «χαρά» να βαφτίζει το «ψάρι»... «κρέας».

Θα πρέπει να ξυπνήσουν οι υπουργοί και να στρωθούν στη δουλειά. Έχουν μπροστά τους δύο μεγάλες προκλήσεις. Πρώτον, να φτιάξουν επιτέλους ένα νομικό πλαίσιο που θα περιορίζει τη φοροδιαφυγή και δεν θα μοιάζει σε τίποτε με το τελευταίο φορολογικό «τερατούργημα». Δεν μπορεί πλέον οι συνήθεις «ύποπτοι» να σηκώσουν άλλα βάρη. Ούτε αυτά δεν μπορούν, πόσο μάλιστα επιπλέον. Και δεύτερον, να γίνει κάτι ώστε να έρθουν επενδύσεις. Και επενδύσεις δεν έρχονται με παχυλές κουβέντες, εντυπωσιακές φωτογραφίες και ευσεβείς πόθους.
Πρέπει να γίνουν επιτέλους αποκρατικοποιήσεις και όχι αναφορές για αποκρατικοποιήσεις, να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα και να υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας..
Θ.Παπαδής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ