Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νομοσχέδιο για τη λειτουργία καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα καταθέσει η κυβέρνηση

Νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα κα

Πρόταση με την οποία θα επιτρέπει στους εμπόρους των μικρών επιχειρήσεων να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου αν το επιθυμούν, θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Την ίδια ώρα, η Τρόικα φέρεται να ζητάει να ανοίγουν όλα τα καταστήματα για μόλις δέκα Κυριακές το χρόνο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, η τελική μορφή της ρύθμισης θα καθοριστεί εντός της Βουλής, καθώς τα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν διαφορετικές απόψεις και δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση.
Κολλάει η τράπεζα για ΜμΕ
Στο μεταξύ στο άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους μικρομεσαίους και αφορά στην ανεύρεση ρευστότητας, η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να «έχει σκαλώσει» όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, σημειώνοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεμελιώθηκε το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι

Τον θεμέλιο λίθο της ανέγερσης του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης, έβαλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, των Υφυπουργών Εργασίας και Δικαιοσύνης, του Δημάρχου Τανάγρας, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων φορέων και πολιτών. 
Η θεμελίωση του έργου σηματοδοτεί την έναρξη κατασκευής μιας σημαντικότατης κοινωνικής δομής που υλοποιείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό ένταξης 9.307.000 € και ποσό σύμβασης 4.800.000 €. 
Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και ο εξοπλισμός μιας σύγχρονης κτιριακής υποδομής δυναμικότητας 64 κλινών με σκοπό την παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών όπως : φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής τόσο σε ηλικιωμένους και έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας που θα διαβιούν εντός (βασικό μοντέλο λειτουργίας) και εκτός του Κέντρου (μοντέλο ημερήσιας φροντίδας). 
Με τις εργασίες πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο συνολικού εμβαδού 4.586 τετραγωνικών μέτρων (υπόγειο – ισόγειο – α΄όροφος με στέγη) , να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος και να γίνει η προμήθεια του απαραίτητου ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού.
Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης : «Βρίσκομαι με μεγάλη μου χαρά εδώ στο Δήλεσι και έχω την τιμή να συμμετέχω με πρόσκληση του Μακαριώτατου στην τελετή θεμελίωσης ενός μεγάλου, σημαντικού και ξεχωριστού έργου για τον τόπο μας. Ξεκινά η κατασκευή του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Στήριξης, μιας παρέμβασης με μείζονα κοινωνικό χαρακτήρα που θα προσφέρει υπηρεσίες στον κόσμο που έχει ανάγκη.
Στις μέρες μας, πιο πολύ από ποτέ, αυτές οι κοινωνικές υπηρεσίες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, συνεισφέροντας στη φιλοξενία, στην υποδοχή ανθρώπων που χρειάζονται φροντίδα και περίθαλψη. Στο Δήλεσι γίνεται πραγματικότητα ένα σχέδιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερώνυμου, ένα σχέδιο ανθρωπιάς και προσφοράς. Εμείς στηρίξαμε αυτό το σχέδιο, διαθέτοντας 9,307 εκ. € από κονδύλια του Περιφερειακού μας προγράμματος του ΕΣΠΑ. 
Ήταν τιμή για μένα να συμμετέχω με τις δυνατότητες της δικής μου θέσης σε αυτό το έργο, από την αρχή της έκδοσης της πρόσκλησης, μέχρι την υπογραφή της ένταξης και της χρηματοδότησής του. Είναι φυσικό να αισθάνομαι σήμερα μια βαθιά ικανοποίηση γιατί μέσα σε περίπου ένα χρόνο, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ξεκινά η κατασκευή του. Κι αυτό υπογραμμίζει στην πράξη τον κεντρικό στόχο που έχουμε ως Περιφέρεια για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ : να αξιοποιούμε όλα τα κονδύλια, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες του, να ικανοποιούμε πολύπλευρα τις ανάγκες του τόπου μας και της κοινωνίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικός καθαρισμός στη Δαύλεια


Το Ρολόι της Δαύλειας. Πιέστε για Μεγένθυνση! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ


ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΑΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΣΑΣ
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
ΣΤΗΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΩΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 Π.Μ. ΑΠΟ
ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙOΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μανωλάδα: Πυροβόλησαν στο ψαχνό 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν πληρωμή-βιντεο-φωτο


Σκηνές άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όταν μετανάστες από το Μπαγκλαντές και Πακιστάν που εργάζονταν σε θερμοκήπια φράουλας ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Τοτε αντί για να εισπράξουν τα χρήματα τους οι επιστάτες των θερμοκηπίων έβγαλαν καραμπίνες και πυροβόλησαν εναντίον των εργατών σκορπώντας τον τρόπο. Από τις σφαίρες των των τριών επιστατών τραυματίστηκαν 28 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα οκτώ από τους μετανάστες, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η συμπλοκή σημειώθηκε στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, στη Νέα Μανωλάδα μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης.
Αρχικά οι τρεις δράστες πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα χωράφια με αιμόφυρτους άντρες, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ακόμα αναζητούνται.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διακομιδές στο νοσοκομείο Πύργου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Μάλιστα σύμφωνα με τους τραυματίες το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, ο ιδιοκτήτης της φυτείας συνελήφθη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Τα γεγονότα αυτά φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές όταν το δουλεμπόριο ανθούσε με τους πιστολάδες του εκάστοτε κοτζαμπάση να ρίχνουν στο ψαχνό εναντίον οποιονδήποτε «τολμούσε» να ζητήσει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω περιοχή με τις μεγάλες καλλιέργειες με «ματωμένες φράουλες» απασχολεί την κοινή γνώμη, καθώς και στο παρελθόν είχε προκληθεί σάλος με αντίστοιχες επιθέσεις τραμπούκων «επιστατών» εναντίον αλλοδαπών εργατών, ενώ κάποτε είχαν κυκλοφορήσει και εικόνες της ντροπής με αλλοδαπούς να κοιμούνται σε τριτοκοσμικά παραπήγματα άλλοτε αλυσοδεμένοι και άλλοτε με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης πάνω τους.
Σημειωτέον ότι και τότε είχαν ακουστεί ψίθυροι και φήμες για ένοπλους, επί πληρωμή, επιστάτες Ελληνες και Αλβανούς οι οποίοι καλούνταν ανά πάσα στιγμή να επιβάλλουν την τάξη στα χωράφια της ντροπής.





Μακελειό στη Βουπρασία 2 από allthewebnews
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Την ανακοίνωση νέου προγράμματος διακανονισμών με ευνοϊκότερους όρους θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, αναπροσαρμόζει σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας το πλαίσιο που διέπει τους διακανονισμούς, κατανοώντας πλήρως τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας.
Αρχικά δημιουργούνται οι κατηγορίες «συνέπειας» στις οποίες εντάσσονται οι καταναλωτές ανάλογα με την πληρωμή των προηγούμενων λογαριασμών τους. Οι κατηγορίες «συνέπειας» του καταναλωτή είναι οι εξής:
1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.
Έτσι, για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 1, 2 & 3 η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ. Έτσι. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 άτοκες δόσεις των €50.
Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.
Υπενθυμίζουμε πως με το προηγούμενο πρόγραμμα οι κατηγορίες 1, 2 & 3 είχαν δικαίωμα διακανονισμού σε 6, 4 & 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα, ενώ οι λιγότερο συνεπείς καταναλωτές των κατηγοριών 4 & 5 έπρεπε να καταβάλλουν 20% προκαταβολή συν 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις και 50% προκαταβολή συν 2 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.
Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.
Στην κατηγορία «Ευάλωτοι Οικιακοί Πελάτες και Άτομα με Μηχανική Υποστήριξη» εντάσσονται καταρχήν όλοι οι δικαιούχοι του ΚΟΤ. Ιδιαίτερες περιπτώσεις οικιακών πελατών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα εξετάζονται από επιτροπές των κατά τόπους καταστημάτων ΔΕΗ -διαδικασία για την οποία το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Χειμερινοί και θερινοί μήνες
Κατά τους χειμερινούς (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος) δεν γίνεται διακοπή ρεύματος σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και καμία διακοπή ρεύματος σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα.
Σύντομα και τηλεφωνική εξυπηρέτηση
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται προς το παρόν αποκλειστικά από τα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ. Ενώ πολύ σύντομα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης. Ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού για τυχόν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους στα καταστήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα Μίλησε!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ


Με καθολική συμμετοχή Θηβαίων και Βοιωτών πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, το Πανεπαρχιακό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.
Όλοι μαζί, ο Δήμαρχος Θηβαίων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμος ο Εκκλησιαστικός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Φορείς, Σύλλογοι, Σωματεία της Θήβας και της Βοιωτίας, Σχολεία, Δήμαρχοι της Βοιωτίας και δημότες ένωσαν τη φωνή τους και έστειλαν, από την Κεντρική Πλατεία Θήβας, την απάντηση ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καταδικάζοντας την απαράδεκτη κατάργηση της νομικής προσωπικότητας και αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, που οδηγεί στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από διοίκηση εντεταλμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες δημόσιας υγείας της πόλης και της περιοχής.
Καταδικάζοντας την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.
Απαιτώντας την άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας σε τακτικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (διοικητικό και βοηθητικό) και την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του Γ.Ν. Θήβας.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των Θηβαίων και απεύθυναν χαιρετισμό  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Γιώργος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου Δημήτρης Ξυδώνας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας Παναγιώτης Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας Γιώργος Ζελιλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας Χρήστος Χαρατσής, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς Νίκος Σβίγγος, ο δωρητής του οικοπέδου του Γ.Ν. Τάσος Δελαβέκουρας και ο Αντώνης Τουλουμάκος ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα το νοσοκομείο Θήβας μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. Η ΟΕΝΓΕ μάλιστα είχε προκηρύξει απεργία για τις 17 Απριλίου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προχώρησε σε εξάωρη στάση εργασίας.
Για την ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση.  Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Δημάρχου, στην οποία περιγράφονται και όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος.
«Από αυτήν εδώ την πλατεία από τότε που ξεκίνησαν τα θέματα των συγχωνεύσεων έχουν σταλεί στην Κεντρική εξουσία όλα τα μηνύματα σχετικά με οποιαδήποτε υποβάθμιση  της πόλης μας και των υπηρεσιών της, αλλά και ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι και ενωμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου και του Νομού μας.
Σας ευχαριστώ όλους γιατί η φωνή σας δυναμώνει τα μηνύματα που στείλαμε αλλά και το σημερινό που αφορά το Νοσοκομείο μας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας διέρχεται δύσκολες και ενδεχομένως κρίσιμες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες και αόρατο ορίζοντα τερματισμού της.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως το πνεύμα των σχεδιασμών για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα όπως η ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ χαρακτηρίζεται από την επιφανειακή ανάγνωση των στατιστικών μεγεθών και αγνοείται η αντιστοίχiση των μεγεθών αυτών με τις κοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα.
Αυτός ο σχεδιασμός υπαγόρευσε και την ιδέα της ανακατάταξης των υπηρεσιών υγείας και την αλλαγή της μορφής του Νοσοκομείου Θήβας.
Από αυτήν εδώ την πλατεία έχει ακουστεί πολλές φορές σε παρόμοιες κινητοποιήσεις και είναι το γνωστό:
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Το ίδιο ακριβώς λέμε και σήμερα, όλοι μαζί  για την  απαξίωση και την Υποβάθμιση – Υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας για να ληφθεί υπόψη από την Κεντρική εξουσία και το αρμόδιο Υπουργείο.
Επιτρέψτε μου όμως να κάνω περιληπτικά μια αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης για να γίνει κατανοητό ότι ούτε ο Δήμος ούτε οι Φορείς της πόλης έχουν υποβαθμίσει το όλο θέμα, αντίθετα έχουν επιδείξει το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον.
Σε όλες τις κινητοποιήσεις αλλά ιδιαίτερα τη σημερινή  μεγαλειώδη συγκέντρωση θέλω να τονίσω ότι:
-          Κανείς δεν είναι πρώτος ή τελευταίος σ΄αυτόν τον αγώνα.
-      Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι κάνει κάτι παραπάνω από τους άλλους.
-      Κανείς δεν είναι μόνος του και τα κάνει όλα αλλά είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουμε για να κερδίσουμε αυτά που πρέπει και αξίζουν σε αυτή την πόλη σε αυτόν το Δήμο αλλά και σε αυτή την περιοχή.
-      Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να κάνουν τους πρωτεργάτες. Αυτά δεν συνάδουν για την περίσταση αλλά και γενικώς για τη σημερινή κατάσταση. Τον τόπο αυτό όλοι τον αγαπάμε και όλοι θέλουμε να πάει μπροστά και δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και προβολής
Τα δύο προηγούμενα χρόνια η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο προσπαθειών για τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, οι οποίες δεν διορθώνουν καμία πτυχή της ζωής μας αλλά αντίθετα υποβαθμίζουν την κοινωνία και αφαιρούν υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργία της.
Από αυτές τις εξελίξεις δεν γλίτωσε και το Νοσοκομείο Θηβών το οποίο είχε σχεδιασθεί να γίνει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο αντάξιο του προορισμού του και των απαιτήσεων της περιοχής ευθύνης του, αλλά και των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του.
Από το καλοκαίρι του 2011, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για την Αναδιάταξη των Μονάδων υγείας είχαν υποβληθεί προτάσεις από τον Ιατρικό σύλλογο και το Επιστημονικό συμβούλιο.
Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονταν:
-      Η λειτουργία Αιμοδοσίας
-      Η λειτουργία Αξονικού Τομογράφου
-      Η στελέχωση των εργαστηρίων μικροβιολογικού και ακτινολογικού, του χειρουργικού τμήματος, του καρδιολογικού τμήματος και του παθολογικού για λειτουργία  επί 24ώρου βάσεως.
Ακολούθησε η συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη ο οποίος δήλωσε ότι ¨Δεν χάνει το Νοσοκομείο Θήβας Τίποτα, δεν υποβαθμίζεται τίποτα αλλά ενισχύεται και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του με την πρόταση που θα κάνουμε¨
Από τον Αύγουστο του 2011 το Νοσοκομείο υπήχθη διοικητικά στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς λειτουργώντας πλέον με ενιαία Διοίκηση έχοντας στη Θήβα αναπληρωτή Διοικητή.
Μετά ένα χρόνο δηλαδή τον Αύγουστο του 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας καθώς είχε διαπιστωθεί μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, σε όλα τα τμήματα και ουσιαστικά είχε αρχίσει να φαίνεται με έντονο πια τρόπο η εγκατάλειψη αντί της αναβάθμισης την οποία μας είχαν υποσχεθεί.
Με το ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος και οι φορείς απαιτούσαν για πολλοστή φορά την αναβάθμιση και στελέχωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήβας αλλά και τη διοικητική αυτονομία του, καθώς η ενιαία Διοίκηση απεδείχθη ότι δεν ήταν δυνατό να δώσει λύσεις σε δύο μεγάλα νοσοκομεία, ούτε ήταν δυνατό αυτά να λειτουργούν συμπληρωματικά.
Το ψήφισμα αυτό κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέτζο μαζί με σχετική επιστολή μας στην οποίαν αναφέραμε όλο το ιστορικό αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να διατηρηθεί και να αναβαθμισθεί το Νοσοκομείο Θηβών ως αυτόνομη υγειονομική οντότητα.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 μετά από αίτημα μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίρη, στην οποίαν συμμετείχαν μαζί με το Δήμαρχο εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων, οι Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης, φορείς της πόλης καθώς και ο τότε αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών κ. Σβίγγος.
Ο Γενικός Γραμματέας αφού άκουσε τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του Νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου το κλείσιμο κανενός Νοσοκομείου  στη Βοιωτία καθώς και ότι θα εξετασθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η δυνατότητα στελέχωσής του με ιατρικό τουλάχιστον προσωπικό.
Από τις αρχές του 2013 δόθηκε η χαριστική βολή στη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηβών, καθώς μετά την έγκριση απόσπασης για τρεις μήνες του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, οι απομένοντες ιατροί αδυνατούσαν να καλύψουν τις μηνιαίες εφημερίες, με αποτέλεσμα να επιχειρηθεί η μεταφορά ασθενών από τη Θήβα στη Λιβαδειά.
Συμπλήρωμα σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε και η παραίτηση μίας ιατρού παθολόγου με αποτέλεσμα πλέον η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου να ολοκληρωθεί και  ουσιαστικά να υπολειτουργεί.
Ακολούθησαν έκτοτε συνεχείς παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας, καταθέσεις υπομνημάτων αλλά και επερωτήσεων στη Βουλή, από το Δήμο, τον Ιατρικό Σύλλογο και βουλευτές.
Τίποτα μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν άλλαξε με αποτέλεσμα μετά από την κινητοποίηση των φορέων της πόλης με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να οργανωθεί η σημερινή πανθηβαϊκή απεργία και το συλλαλητήριο αυτό, γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δυστυχώς η κοινή διαπίστωση μετά από όσα σας προανέφερα είναι ότι καμία πλέον ενέργειά μας ή έγγραφό μας δεν έτυχε της απαιτούμενης προσοχής από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και όταν τυχαίνει να συναντιόμαστε με τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς εισπράττουμε ευχές και ελπιδοφόρα μηνύματα, τα οποία παραμένουν κενά περιεχομένου λόγια, χωρίς συνέχεια.
Βέβαια η επίσημη εκδοχή είναι ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας δεν επιτρέπουν διεκδικήσεις και απαιτήσεις, όμως εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να υπογραμμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοινωνία και οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει και έχουν δικαίωμα στήριξης και προσφοράς ως φορολογούμενοι πολίτες, από την κεντρική εξουσία η οποία με την σειρά της έχει υποχρέωση να υπερασπισθεί και να φροντίζει αυτούς τους πολίτες. 
Την Δευτέρα 15/4 στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Υγείας μετά τις εξελίξεις και το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε ο κ. Υπουργός ότι:
        α. Θα τοποθετηθεί στην επόμενη κατανομή επικουρικών ιατρών ένας ακόμα παθολόγος εκτός από αυτόν που ήδη έχει εκδοθεί απόφαση τοποθέτησης οπότε θα έχουμε στο παθολογικό 6 γιατρούς καθώς και από  ένας (1) επικουρικός γιατρός Μικροβιολόγος και Καρδιολόγος για τη λειτουργία και αυτών των τμημάτων .
        β.  Τοποθέτηση Αναπληρωτή Διοικητή μετά την τελική επιλογή – αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
        γ.  Αποδέσμευση κατά προτεραιότητα, μετά τα Νησιωτικά Νοσοκομεία, και για το Νοσοκομείο μας του υπό κρίση προσωπικού από ΑΣΕΠ.
Αυτή η απαίτηση – παραίνεση  δεν είναι  η πρώτη φορά που διατυπώνεται από αυτό το βήμα.
Φοβάμαι όμως ότι οι παραινέσεις και οι ικεσίες εάν δεν υλοποιηθούν  τελικά θα μετατραπούν σε αγανάκτηση και κοινωνική οργή, η οποία θα είναι δύσκολο να κατευνασθεί εάν κανείς δεν ακούει κανέναν.
Αυτές τις εξελίξεις προσπαθούμε να προλάβουμε όλοι και να αντιπαρέλθουμε τα χειρότερα με διάλογο και δημοκρατικότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνδρομή των  βουλευτών του νομού μας και με αρχή τα προβλήματα του Νοσοκομείου να αφουγκρασθούν την τοπική κοινωνία και να υπηρετήσουν το συμφέρον των πολιτών της.
        Φίλες και Φίλοι Αγαπητά παιδιά.
Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δεν πρέπει  να συνδέεται το αγαθό της υγείας με μνημόνια, ελλείμματα και περικοπές.
Οι Θηβαίοι, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν υπομείνει τα πάντα μέχρι σήμερα, θυσίες, περικοπές, μειώσεις και στερήσεις.
Όμως οι θυσίες και η υπομονή έχουν όριο το οποίο πλέον εξαντλείται και η απάντηση της κοινωνίας δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί.
Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να στείλουμε και σήμερα  ένα ηχηρό  μήνυμα προς το κεντρικό Κράτος ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλες θυσίες και άλλες στερήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Περιμένουμε υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού και θα είμαστε σε αναμονή με τη συντονιστική επιτροπή και όλους εσάς για περαιτέρω κλιμάκωση ανάλογα με τις εξελίξεις.
Φίλες και Φίλοι Αγαπητά Παιδιά
 Είμαστε εδώ και θα είμαστε παρόντες και άγρυπνοι φρουροί της περιοχής μας για όλα τα θέματα – προβλήματα διότι έχουμε χρέος στο παρών αλλά και το μέλλον της γενιάς μας και των παιδιών μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
 Διεκδικούμε και ζητάμε το Αυτονόητο δεν είμαστε επαίτες, είμαστε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
 Σεβασμιώτατε Κυρίες και Κύριοι
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία και την αγωνιστικότητά σας».

 









ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 28χρονος στη Θήβα για οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών




Συνελήφθη, σήμερα (17-04-2013) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε διακίνηση και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών από τον 28χρονο, έθεσαν αυτόν σε πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του στην Θήβα, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
·         Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (15) γραμμαρίων.
·         Ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.
·         Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ασφαλείας.
·         Ένας (1) τρίφτης ακατέργαστης κάνναβης.
·         Το χρηματικό ποσό των (145) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
·         Ένας (1) κυνηγετικός σουγιάς.
·         Ένα (1) φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και πέντε (5) κροτίδες.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ. Λιβαδειάς:Δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανέργους και ανασφάλιστους


              ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ   ΔΙΚΤΥΟΥ  ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΡΟΧΗΣ
          ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΕ  ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


     Αγαπητοί   συμπολίτες, η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε έχει φτάσει κάποιους συνανθρώπους μας στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτή η διαπίστωση δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους μιας και το αντικείμενο της εργασίας μας είναι ο ανθρώπινος πόνος. Είμαστε επαγγελματίες στον χώρο της υγείας και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν λύση στην ιδιωτική υγεία αλλά ούτε και στη Δημόσια, η οποία σταδιακά αποδομείται.
Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει δωρεάν επισκέψεις στα ιδιωτικά μας ιατρεία και φυσικοθεραπεία.
   Η λειτουργία του δικτύου έχει αρχίσει με τις παρακάτω ειδικότητες, ελπίζοντας σύντομα να επεκταθεί με την συμμετοχή και άλλων συναδέλφων μας.
1. ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ( Πέτρος Ι. Αρκουμάνης )
2. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ( Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκης , Βασίλειος Δ. Κρίκος ,
                                  Γεώργιος Ι. Λάππας , Γεώργιος Σαμουήλ  )
3. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ  (Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειος,
                               Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου )
4. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ( Γεώργιος Π.Γκουτζάνης )
5. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ( Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου )
6. ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ( Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη )
7. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ( Νικόλαος Ι. Τσούρας )
8. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ( Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα )
9. ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ( Γιάννης Κοσμαδάκης , Σεμίνα Σαλούστρου )
10. ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ-ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ ( Παναγιώτης Σφήκας )
11. ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ( Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη )
12. ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ( Μαρία Σκουρολιάκου )

      Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στο τηλέφωνο 22610 28344 από 8:00 π.μ. έως 01:00 μ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 13 λόγοι που συντηρούν την ακρίβεια στην Ελλάδα

Οι 13 λόγοι που συντηρούν την ακρίβεια στην ΕλλάδαΟι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ, οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών και οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ είναι ανάμεσα στους λόγους που συντηρούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσίων (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ.
Καθοριστικό επίσης ρόλο, παίζουν οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών που επιβάλλουν στους λιανέμπορους οι πολυεθνικές αλλά και η αύξηση των μεταφορικών.
Συνολικά, οι παράγοντες που προσδιορίζουν το επίπεδο τιμών στην ελληνική αγορά σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ είναι οι εξής:
1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).
2. Οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών (transfer pricing), οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλύεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές.
3. Οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανέμπορων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.
4. Οι στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ., οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλουν στη διόγκωση των τελικών τιμών π.χ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.
5. Οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, π.χ. η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή προϋπόθεση της ύπαρξης δεξαμενών αποθήκευσης για χρονικό διάστημα 60 ημερών.
6. Η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού και λιανικού εμπορίου με διάφορες μυστικές συμφωνίες δημιουργούν τα γνωστά και άγνωστα «καρτέλ», τα οποία το Υφυπουργείο Εμπορίου οφείλει να αντιμετωπίζει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να τιμωρεί.
7. Η διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση. Ειδικότερα σύμφωνα με την Εκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας την διετία 2012-13 προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά.
8. Η μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.
9. Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης, η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και του σωστού ποσοστού κέρδους.
10. Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως αφενός από τους αναδρομικούς φόρους, έκτακτες εισφορές και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και αφετέρου από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
11. Η παύση των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή εμπορευμάτων.
12. Η αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις εκτός από τα συνεχή δεκαήμερα προσφορών, λαμβάνουν χώρα στο ταμείο άτυπες εκπτώσεις και «παζάρια» του υψηλού ΦΠΑ, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση λανθασμένων στοιχείων.
13. Η προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά, θα ήταν αποτελεσματικότερη εάν πρώτα είχαν ενταθεί οι προσπάθειες στην κατεύθυνση του περιορισμού εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν τις τελικές τιμές π.χ. ΕΕΤΗΔΕ, υπερφορολόγηση ιδιοχρησιμοποιούμενων επαγγελματικών ακινήτων και βεβαίως του πολυλογαριασμού της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ








ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 
 




                                         




Δυστυχώς η καθημερινότητα είναι ολοένα και σκληρότερη για πολλούς συνανθρώπους μας. Πολλοί άνθρωποι δίπλα μας υποφέρουν και με υπερηφάνεια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιβίωσης. Ας δείξουμε την ευαισθησία και την καλοσύνη που έχουμε μέσα μας και ας κάνουμε και εμείς την δική μας καλή πράξη για αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Λίγα τρόφιμα είναι πολύ μεγάλο δώρο για άπορες οικογένειες που το γιορτινό τους τραπέζι  στερείται τα βασικά.
Όποιος από εσάς και τους γνωστούς σας μπορεί και θέλει να προσφέρει τρόφιμα για άπορες οικογένειες, το γραφείο του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς θα είναι ανοικτό από τις 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ..
Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε να δείχνετε την ανθρωπιά σας.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 500 ευρώ, νόμιμο ό,τι αυθαίρετο έγινε στην Ελλάδα

Ανατροπή στον τομέα των ακινήτων φέρνει η πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο» θα περιλαμβάνει δύο νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ουσιαστικά θα πρόκειται για κατηγοριοποίηση αυθαιρέτων και δυνατότητα νομιμοποίησής τους.
Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται μια ολοκληρωμένη και οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου των αυθαιρέτων και ταυτόχρονα να καταγραφεί ο οικιστικός πλούτος της χώρας. Για τον λόγο αυτό προωθείται παράλληλα ο θεσμός της Ταυτότητας Κτιρίου, η καταγραφή δηλαδή όλων των στοιχείων ενός ακινήτου μέσα από ηλεκτρονικό σύστημα.
Οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες:
Ενταξη κτισμάτων με μικροαυθαιρεσίες τα οποία θα μπορούν να μονιμοποιηθούν με ένα μικρό παράβολο, όπως και τα αυθαίρετα προ του 1975.
Aφορά τα μεσαίου μεγέθους αυθαίρετα, δηλαδή έως το 40% του υφιστάμενου κτίσματος και τα οποία θα τακτοποιούνται μόνιμα με την επιβολή προστίμου, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της παρανομίας.
Εντάσσονται οι μεγάλες αυθαιρεσίες οι οποίες θα τακτοποιούνται για 30 χρόνια.
Επίσης όπως προβλέπει και ο νόμος 4014/11, δεν θα δίνεται δυνατότητα «τακτοποίησης» ή νομιμοποίησης αυθαιρεσιών σε κτίρια των οποίων ο φέρων οργανισμός ολοκληρώθηκε μετά τις 28.7.11. Ή σε κτίρια που βρίσκονται σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία και θα κατεδαφιστούν.
Δόσεις και πρόστιμα
Από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια πρόκειται να αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής του προστίμου για αυθαίρετα που δηλώνονται για να «τακτοποιηθούν».
Επιπλέον, θα δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα των δόσεων και περισσότερες διευκολύνσεις (αλλά όχι μειώσεις στα πρόστιμα), προκειμένου να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή στη ρύθμιση.
Ολα αυτά, περιλαμβάνονται στο πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, που παρουσιάστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Ο βασικός κορμός της νέας ρύθμισης έχει ως εξής:
- Οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες, ανάλογα με τη βαρύτητά τους:
1. Μικρές πολεοδομικές παραβάσεις περιφράξεις). Θα δίνεται δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ. Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση είναι ότι το ποσό θα καταβάλλεται μια φορά ανά οριζόντια ιδιοκτησία και όχι ανά παράβαση. Για όσους ήδη το κατέβαλλαν ανά παράβαση θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.
2. Αυθαίρετες κατασκευές που δεν ξεπερνούν το συντελεστή δόμησης περισσότερο από 40% (ή το ύψος κατά 20%, εφόσον βρίσκονται σε ακάλυπτους ή προκήπια). Θα δίνεται δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση με την καταβολή του παραβόλου και του προστίμου όπως ακριβώς ισχύει σήμερα.
3. Αυθαίρετα με μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή χωρίς άδεια.
Επίσης γίνεται ένας νέος διαχωρισμός ως προς την παλαιότητα του αυθαιρέτου: όσα ανεγέρθηκαν προ του 1975 θα εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ (όσοι τυχόν τα δήλωσαν μέχρι σήμερα καταβάλλοντας κανονικό πρόστιμο, θα τους επιστραφεί το υπόλοιπο). Για όσους έχουν αυθαίρετα από το 1975 έως το 1983 και από το 1984 έως το 2003, θα εξακολουθήσουν οι ίδιες ρυθμίσεις (έκπτωση 85% και 20% αντίστοιχα). Ο χρόνος ανέγερσης του αυθαιρέτου θα πιστοποιείται και με αεροφωτογραφίες (εκτός από δημόσια έγγραφα), τις οποίες θα παρέχει σε έξι μήνες από σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ. Οι αεροφωτογραφίες έχουν τραβηχθεί περί την 28η Ιουλίου 2011, πέραν της οποίας δεν επιτρέπεται να «νομιμοποιηθούν» αυθαίρετα.
Το μόνο που αποκάλυψε το υπουργείο είναι ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ο τρόπος νομιμοποίησης των πολύ μικρών πολεοδομικών παραβάσεων να είναι μόνιμος.
Επίσης θα υπάρξει μια σειρά από διαφοροποιήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες αυθαιρεσιών:
- στη διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, δεν θα καταβάλλεται κανονικά πρόστιμο αλλά εφάπαξ 500 ευρώ
-ομοίως κοστολογείται η διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης
-αντιμετωπίζεται το θέμα που έχει προκύψει από την ύπαρξη αυθαιρεσιών σε οικόπεδα ή κτίρια, στα οποία οι ιδιοκτησίες δεν είναι ξεκάθαρες (λ.χ. οι ιδιοκτήτες κατέχουν όλοι από ένα συγκεκριμένο ποσοστό)
Πρόκειται για τον έκτο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης από το 1977.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή της ταινίας "ΤΟ ΜΙΣΟΣ", του Mathieu Kassovitz απο την αντιφασιστική Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

"Γλέντι" απο τον Χορευτικό Λαογραφικό Ομιλο Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και εξασθένηση των ανέμων

Σταδιακά καλυτερεύει από σήμερα ο καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη και οι ισχυροί άνεμοι θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και τα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και στη συνέχεια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στις βόρειες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Έλληνας οδηγός παραδίδει μαθήματα για ξεπαρκάρισμα


Ο καλός, ο αυθεντικός, ο Έλληνας ο οδηγός δεν ξεπαρκάρει έτσι απλά...
Ο καλός, ο αυθεντικός, ο Έλληνας ο οδηγός φροντίζει να κάνει ταυτόχρονα 3 βασικά πράγματα:
Ξεπαρκάρει (προφανώς)
Διευρύνει τη θέση παρκαρίσματος με κάθε τρόπο (πχ σπρώχνοντας μπρος & πίσω), κάνοντας χώρο ώστε να διεκολύνει (προφανώς) τον επόμενο οδηγό
Τοποθετεί κάδο ανακύκλωσης στη μέση του στενού για αντιπερισπασμό αλλά και για να μην τον ακολουθήσει κανείς (προφανέστατα)


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει τελείως το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο – Όλο το σχέδιο

Μειώνονται από 11 σε 4 τα μαθήματα γενικής Παιδείας στην Γ’ Λυκείου

- Τάξη γενικής Παιδείας γίνεται η Β’ Λυκείου
- Καταργούνται οι κατευθύνσεις και γίνονται κύκλοι σπουδών
- Πρόταση των Γερμανών να χρηματοδοτήσουν την εκμάθηση των Γερμανικών με αντάλλαγμα θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις
- Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές μέχρι το 2017
- Όλο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Ξεχάστε το Λύκειο που με... κόπο μάθατε τα τελευταία χρόνια. Το σύστημα αλλάζει ξανά. Και από τον Σεπτέμβριο, έρχεται το νέο Λύκειο, που έχει κάτι από επιστροφή στο παρελθόν, όπως οι... δέσμες!

Την πρόταση για το νέο Λύκειο έχει κάνει η άτυπη Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και τη δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην Γ’ Λυκείου, λοιπόν, καταργούνται οι κατεύθυνσης και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών:
1ος κύκλος: Κλασσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία
2ος κύκλος: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας
3ος κύκλος: Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ
Μεταξύ των τριών κύκλων δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής.

Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται από 11 σε 4. Φεύγουν: Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά, και Κοινωνιολογία.
Μένουν: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική Αγωγή.

Υποχρεωτικά μαθήματα στον 1ο κύκλο είναι 5 και έξι είναι στον 2ο και στον 3ο κύκλο και οι ώρες διδασκαλίας 20. Το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας (γενικής παιδείας κύκλων και επιλογής) είναι 33, δυο περισσότερες από τώρα.

Η πρόταση της Επιτροπής για τα μαθήματα επιλογής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο όμως προβλέπονται τέσσερα μαθήματα επιλογής σε κάθε κύκλο, με κοινή ξένη γλώσσα.
Για τον 1ο κύκλο: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Ξένη Γλώσσα
Για τον 2ο κύκλο: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό, Ξένη Γλώσσα
Για τον 3ο κύκλο: Τεχνολογία και Ανάπτυξη, Ξένη Γλώσσα

Προϋπόθεση για να λειτουργήσει τμήμα ξένης γλώσσας να το έχουν επιλέξει τουλάχιστον οκτώ μαθητές.

Τι θα γίνει στη Β’ Λυκείου

Μετατρέπεται σε τάξη γενικής Παιδείας, χωρίς κατευθύνσεις ή κύκλους. Έχει μόνο δυο πακέτα επιλογής με δυο μαθήματα το καθένα, τα οποία παραπέμπουν στον παλιό διαχωρισμό του Λυκείου σε πρακτικό και κλασικό.
Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μπορούν να επιλέξουν είτε Ειδικά Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορία είτε Ειδικά Θέματα Μαθηματικών και Φυσικής.
Οι ώρες διδασκαλίας μειώνονται σε 33 (από 35) από τις οποίες οι 28 είναι για μαθήματα γενικής παιδείας.
Η Ερευνητική Εργασία διατηρείται, ενώ προστίθεται στο πρόγραμμα γενικής Παιδείας τα μαθήματα Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία.

Τι θα γίνει στην Α’ Λυκείου

Στο πρόγραμμα της πρώτης τάξης του Λυκείου προστίθενται δυο μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και 2η ξένη γλώσσα αυξάνοντας το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 32 που είναι σήμερα σε 34.

Το επαγγελματικό Λύκειο

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Γερμανία έχει προτείνει να χρηματοδοτήσει θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις για απόφοιτους από τα ελληνικά Επαγγελματικά Λύκεια, με έδρα κατά προτεραιότητα στις περιοχές που έχει σχεδιαστεί να μπουν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προτείνει στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και να πληρώνουν τα έξοδα διαμονής σε νέους από την Ελλάδα ώστε να κάνουν την πρακτική τους σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Αυτό που προωθούν οι Γερμανοί είναι το λεγόμενο διττό σύστημα (dualsystem) που συνδυάζει εκπαίδευση και απασχόληση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΣΤΟΝΗ!!.ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ...ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ...........

elas-lyste.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε χύτρες γεμάτες με καρφιά, λεπίδες και ρουλεμάν οι βόμβες στο μακελειό της Βοστώνης

Σε χύτρες γεμάτες με καρφιά, λεπίδες και ρουλεμάν οι βόμβες στο μακελειό της ΒοσΟι βομβιστές που τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης ήθελαν να προκαλέσουν χάος, στόχος τους ήταν να υπάρξουν και άλλοι νεκροί και άλλοι τραυματίες. Οπως ανακοίνωσε το FBI οι δράστες είχαν τοποθετήσει τις βόμβες μέσα σε χύτρες ταχύτητας γεμάτες με σφαιρίδια, ρουλεμάν, καρφιά χωρίς την κεφαλή, αλλά και λεπίδες προκειμένου να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περίσσοτερους πολίτες.
Αν και οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των ακρηκτικών μηχανισμών, υποστηρίζουν πως η ισχύς τους δείχνει πως δεν χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά στρατιωτικού τύπου.
Ηδη έχουν εντοπιστεί κομμάτια από μαύρο νάιλον -υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες τις βόμβες-, ενώ τα θραύσματα που βρέθηκαν στον τόπο του μακελειού αποστέλλονται στα εργαστήρια του FBI στη Βιρτζίνια.




Διαβάστε Περισσότερα »

«Παγώνουν» οι νέες συνδέσεις φωτοβολταϊκών ως το τέλος του 2013



«Στον πάγο» μπαίνει η σύνδεση κάθε νέου φωτοβολταικού με το δίκτυο τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, αφού χρήματα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ δεν υπάρχουν.

Μπροστά στη συνεχώς αυξανόμενη «μαύρη τρύπα» του ΛΑΓΗΕ, και υπό την πίεση της τρόικας για ριζικά μέτρα μείωσής της, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να αναστείλει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου τη σύναψη συμβάσεων σύνδεσης νέων έργων με το δίκτυο.

Τα παραπάνω προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε χθες σε διαβούλευση ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασ. Παπαγεωργίου, με την επισήμανση ότι η αναστολή μπορεί να αίρεται πριν την 31η Δεκεμβρίου μόνο με υπουργική απόφαση, και αναλόγως της πορείας του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΛΑΓΗΕ, το έλλειμμα αυτό θα εκτιναχθεί στα 640 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013. Της αναστολής εξαιρούνται τα οικιακά φωτοβολταικά (στέγες).

Το νομοσχέδιο προβλέπει σειρά άλλων δραστικών μέτρων στο χώρο των ΑΠΕ.

Ετσι, η ειδική εισφορά επί του τζίρου των ΑΠΕ που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, καθορίζεται στο 40% για τα φωτοβολταικά που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του μεσοπρόθεσμου (Νοέμβριος 2012) με τον οποίο και θεσπίστηκε το συγκεκριμένο μέτρο.

Η εισφορά για όσα έργα συνδέθηκαν στο δίκτυο πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου έχει οριστεί μεταξύ 25%-35%.

Επίσης παρέχει στον υπουργό ΠΕΚΑ το δικαίωμα μέσω αποφάσεων, να τροποποιεί τις τιμές αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ανά τεχνολογία.

Το θετικό για τους παραγωγούς ΑΠΕ που περιέχει το νομοσχέδιο, αφορά στη μείωση κατά 50% του ποσού της εγγυητικής επιστολής που θα πρέπει στο εξής να συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης μονάδας ΑΠΕ στο δίκτυο, σε σχέση με αυτό που προέβλεπε προηγούμενο νομοσχέδιο το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρήσεων, ιδίως στην αιολική ενέργεια.

Η εγγυητική θα ξεκινάει από τα 10.000 ευρώ και θα φτάνει ως και τα 60.000 ευρώ ανά MW. Συγκεκριμένα, καθιερώνεται εγγυητική 60.000 ευρώ / MW για το τμήμα ισχύος έως και 1 MW, 30.000 ευρώ/ ΜW για το τμήμα ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, 20.000 ευρώ/ MW για το τμήμα ισχύος από 10 MW ως και 100 MW και 10.000 ευρώ/ MW για το τμήμα ισχύος πάνω από 100 MW.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ