Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

30άρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος την Παρασκευή

Σφίγγουν απότομα οι ζέστες, με τον υδράργυρο να χτυπάει 30άρια αν και βρισκόμαστε μόνο στον Απρίλιο. Την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμη και ως τους 29 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.
Αναλυτική η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει Πάσχα

Χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για ασφαλείς αγορές προς τους καταναλωτές εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων λίγο πριν τις πασχαλινές αγορές.
Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.
Αυτό που γενικά πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές είναι ότι πρέπει να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Επίσης να αγοράζουν κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
Οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τρόφιμα και να εξετάζουν προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές όταν προμηθεύονται κρέας και συκωταριές
Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα.
Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του. Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί να μη φέρουν οζίδια και κύστεις.
Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί. Αν αγοράσετε «εντεράκια» για το παραδοσιακό κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
Αν προμηθευτείτε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αποψυγμένα εντόσθια.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές όταν προμηθεύονται γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι δίχως τις νόμιμες εγκρίσεις, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν μη ορθές.
Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν το σήμα αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, πάνω στη συσκευασία πρέπει να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης.
Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την προμήθεια αυγών
Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού.
Οι προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού) περιλαμβάνουν τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου, την κατηγορία ποιότητας και βάρους, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες μετά την ημερομηνία ωοτοκίας είναι το μέγιστο επιτρεπτό χρονικό διάστημα).
Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των ορθών ενδείξεων στη συσκευασία του, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλή της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο ή μη φυσιολογικό κέλυφος, αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, ή με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
Για την καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε, μην τα πλένετε, αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό θάλαμο.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την προμήθεια αλλαντικών
Να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αλλαντικά αέρος, πολλά από τα οποία, όσο είναι ακέραια, μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.
Το περίβλημά τους πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα, να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση, να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή και να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών
Για την αγορά σοκολατένιων αυγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αυγών. Αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας. Προσοχή πρέπει να δίνεται και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (π.χ. σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κομοτηνή – Ο «νεκρός» εμφανίστηκε 50 ημέρες μετά την κηδεία

Μια εξαιρετικά περίεργη ιστορία απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής με τη μακάβρια γκάφα να διεκδικεί ακόμη και είσοδο στο βιβλίο Γκίνες, καθώς ένας μουσουλμάνος Ρομά που θεωρούνταν νεκρός και είχε ταφεί με όλες τις τιμές επέστρεψε σπίτι του προκαλώντας έκπληξη και τρόμο.
Την ιστορία αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος» και αναφέρει ότι περίπου πριν από δύο μήνες ένας μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός στους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής , εξαφανίστηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες,.
Οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν και δήλωσαν την εξαφάνισή του στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Λίγες ημέρες αργότερα οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άνδρα που έμοιαζαν τα χαρακτηριστικά του με αυτά του εξαφανισμένου Ρομά
Οι συγγενείς του Ρομά μετέβησαν στο νοσοκομείο και προφανώς φορτισμένοι συναισθηματικά έκαναν ένα μακάβριο λάθος, αναγνώρισαν τη σορό, τη μετέφεραν σπίτι χωρίς να ανοίξουν το φέρετρο, τον έκλαψαν και, την επόμενη ημέρα, τον έθαψαν με όλες τις τιμές που αποδίδουν οι μουσουλμάνοι στους νεκρούς τους.
Και λίγο πριν συμπληρωθούν 52 ημέρες για το μνημόσυνο (αντίστοιχο με το χριστιανικό σαρανταπενθήμερο), ξαφνικά ο συμπαθής Ρομά εμφανίστηκε στο χωριό του και όπως ήταν αναμενόμενο πήγε στο σπίτι του. Άναυδοι και τρομοκρατημένοι συγχωριανοί και φίλοι, μόλις τον αντίκριζαν έτρεχαν για να κρυφτούν στα σπίτια τους και στα καφενεία του χωριού, ενώ οι οικείοι του δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.
Ο κατά λάθος νεκρός Ρομά, που «αναστήθηκε» γελούσε και αφού όσοι βρισκόταν γύρω του βεβαιώθηκαν ότι δεν πρόκειται για κάποιον σωσία, ή για κάποιο φάντασμα, άρχισαν να τον ρωτούν τι είχε συμβεί, αλλά και να αναρωτιούνται τελικά ποιόν έθαψαν και ποιος ήταν ο άγνωστος άνδρας που πήρε τη θέση του στον τάφο;
Και τελικά, ύστερα από λίγες ώρες το μυστήριο λύθηκε. Πράγματι, πριν από δύο περίπου μήνες ο Ρομά είχε εξαφανιστεί, επειδή έπεσε θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος και νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στο μεταξύ όμως, εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά σύμπτωση, ένας άλλος μουσουλμάνος, από την ίδια περιοχή, έχασε τη ζωή του και μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου όμως δεν τον αναζήτησε κανείς.
Έτσι, αντί για το Ρομά οι συγγενείς του μπορεί να έθαψαν λάθος άνθρωπο, αλλά, από την άλλη πλευρά όμως, ο άγνωστος μουσουλμάνος, που παρέμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου της Κομοτηνής, «αναχώρησε» από μάταιο αυτό κόσμο με αξιοπρεπή τρόπο και με όλες τις τιμές που αποδίδονται στους νεκρούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συγκλονιστική εικόνα της Αθήνας από το διάστημα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο η φωτογραφία από το διάστημα που τράβηξε πριν μερικές ώρες ο αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ και δημοσίευσε στο Twitter.
Η θέα της Αθήνας από τα 370 χιλιομέτρα ψηλά κόβει πραγματικά την ανάσα και εντυπωσιάζει, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει συγκεντρώσει ήδη  600 Retweets και 500 favorites. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια φώτα της πόλης, αυτό που διακρίνεται είναι η Ακρόπολη στο κέντρο της.
O Κρις Χάντφιλντ βρίσκεται στο  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station ή ISS) και ανεβάζει συνεχώς στο λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες διαφόρεων πόλεων του κόσμου. Πριν μερικές ώρες ήταν η σειρά της Αθήνας...


Διαβάστε Περισσότερα »

«Φούντωσαν» τα παράνομα τσιγάρα..

 


  • Οικονομική κρίση και υψηλή φορολόγηση «σπρώχνουν» τους Eλληνες στα παράνομα τσιγάρα


Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας, που τετραπλασιάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τους Eλληνες να έχουν καπνίσει το 2012 πάνω από ... τρία δισεκατομμύρια τσιγάρα και τον τζίρο από το παράνομο εμπόριο να έχει ξεπεράσει -σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς- το μισό δισ. ευρώ.
Οι δε φόροι που έχασε πέρυσι το κράτος από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων ανέρχονται σε 430 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα οι απολεσθέντες φόροι για τα κρατικά ταμεία υπολογίζονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 1,3 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην έκθεση STAR της KPMG που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία Παπαστράτος. Σύμφωνα με την έρευνα STAR της KPMG, τα παράνομα τσιγάρα στην Ελλάδα το 2012 ανήλθαν στο 13,4% της κατανάλωσης από 10,1% το 2011, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.
Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα λεγόμενα illicit whites, δηλαδή «σήματα» τσιγάρων που διακινούνται αποκλειστικά στην παράνομη αγορά, αντιπροσωπεύοντας το 2012 περίπου τα 6 από τα 10 παράνομα τσιγάρα που καταναλώνονται στη χώρα μας.

«Πηγές»
Μεγαλύτερες πηγές παράνομων τσιγάρων προς την Ε.Ε. είναι η Λευκορωσία (6,6 δισ. τσιγάρα), η Ουκρανία (4,5 δισ. τσιγάρα) και η Ρωσία (4,4 δισ. τσιγάρα). Οι μεγαλύτερες πηγές παράνομων τσιγάρων εντός της ΕΕ είναι η Πολωνία (8,6 δισ. τσιγάρα) και η Τσεχία (3,6 δισ. τσιγάρα). Από το 2005, περισσότερες από 80 εγκαταστάσεις παραγωγής παράνομων τσιγάρων έχουν εντοπιστεί σε 16 χώρες της Ε.Ε., 2 εκ των οποίων στην Ελλάδα.
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2012 καταναλώθηκαν 65,5 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, με τις απώλειες φορολογικών εσόδων για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να εκτιμώνται σε 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το νέο ανησυχητικό φαινόμενο στην ελληνική αγορά είναι πλέον η αύξηση του παράνομου χύμα καπνού που διακινείται κυρίως στις λαϊκές αγορές, αλλά και στο διαδίκτυο. Εκτιμάται ότι με κάθε 10 τόνους παράνομου χύμα καπνού, όση είναι περίπου και η ποσότητα που μπορεί να μεταφέρει ένα φορτηγό, το ελληνικό Δημόσιο έχει απώλειες φόρων ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε ότι «σε συνέχεια της μεγάλης συμφωνίας που υπογράψαμε πρόσφατα με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αγορά ελληνικών καπνών, ξεκινάμε εκστρατεία κατά του παράνομου χύμα καπνού που εμφανίζει ραγδαία αύξηση και λέμε «Οχι στον παράνομο χύμα καπνό''».
.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Σταθάς: Να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις χωρίς κορώνες στη μνήμη των νεκρών

Στη χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ  για τις γερμανικές αποζημιώσεις δυο ήταν οι ομιλίες βουλευτών που ξεχώρισαν.
Η πρώτη ήταν του Μανώλη Γλέζου που η ζωή του είναι σύμβολο αντίστασης στη γερμανική κατοχή και οι προσπάθειές του για τις γερμανικές αποζημιώσεις μετρούν πολλά χρόνια.
Ο κ.Γλέζος με συναισθηματική φόρτιση ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή μας παρακολουθούν όλοι οι νεκροί που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Απολογούμαι σήμερα απέναντι σε αυτούς και ζητώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην ιστορία μας».
Η δεύτερη ομιλία που ξεχώρισε ήταν αυτή του Γιάννη Σταθά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγεται από το Δίστομο και η οικογένεια του έχει θρηνήσει θύματα της ναζιστικής κατοχής, δεν μπήκε στον πειρασμό της κομματικής αντιπαράθεσης ούτε χρησιμοποίησε όπως άλλοι κορώνες για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.
«Εχω βιώσει μέσα από το μοιρολόι και τις αφηγήσεις των παππούδων και των συγγενών τη θηριωδία της κατοχής. Το θέμα δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό, είναι πανανθρώπινο και είναι πρωτίστως πολύ επίκαιρο μιας και έχουμε φαινόμενα έξαρσης του ναζισμού και του φασισμού» είπε ο κ.Σταθάς και πρόσθεσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι ενωμένοι,πέρα από κομματικές κορώνες «ποιος το έκανε πρώτος, ποιος το έκανε τελευταίος», να δώσουμε αυτή τη μάχη και να περάσουμε ένα μήνυμα τόσο στον ελληνικό λαό όσο και σε όλη στην Ευρώπη. Εύχομαι σήμερα πραγματικά, η μνήμη των νεκρών και τα αγέννητα που σφαγιάστηκαν, όπως μου έχουν αφηγηθεί οι παππούδες και οι γιαγιάδες -αφού στο Δίστομο σφαγιάστηκαν έγκυες γυναίκες- να δικαιωθούν».


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή τα ζωικά πριμ, ως τη Μεγάλη Τρίτη σιτάρι και βαμβάκι


Έως τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή κρατικών και κοινοτικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ σε αγρότες αλλά και κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Αυτά επεσήμανε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα δοθεί το ποσό των 42 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει μέρος από τις ενισχύσεις de minimis και στο πλαίσιο του άρθρου 68, πληρωμές για αιγοπρόβατα, βόειο κρέας κ.ά.
Ειδικότερα, στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα δοθεί το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει μέρος από τις ενισχύσεις, αφ’ ενός στο πλαίσιο του κανονισμού de minimis και αφετέρου, στο πλαίσιο του άρθρου 68 όπου αφορά σε αιγοπρόβατα, βόειο κρέας, θηλάζουσες αγελάδες και μοσχίδες αναπαραγωγής. Σε παραγωγούς θα δοθεί το ποσό των 43 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2012, υπόλοιπα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, ποιοτικό παρακράτημα άρθρου 68 για το σκληρό σιτάρι, αλλά και ενισχύσεις για τους ελαιώνες των μικρών νησιών του Αιγαίου.
«Όπως είχαμε υποσχεθεί, δίνουμε τα ποσά αυτά πριν το Πάσχα. Είναι μια σημαντική εισροή και βοήθεια προς την ανάπτυξη της περιφέρειας αυτή την κρίσιμη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια αυτά για την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου.
Σημειώνεται ότι οι αποστολές των αρχείων προς την αρμόδια τράπεζα για τις πληρωμές των δικαιούχων θα αρχίσουν από σήμερα το απόγευμα και τα ποσά θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη ημέρα της αποστολής.
Για τα ακριβή ποσά πληρωμής, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) www.opekepe.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αν το 1821 υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τι θα γινόταν?...


Αν το 1821 υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τι θα γινόταν?...
Θα βλέπαμε τα τούρκικα σήριαλ χωρίς υπότιτλους..
Διαβάστε Περισσότερα »

Οπισθεν ολοταχώς για το ψαλίδι 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ - Αποσύρεται η διάταξη


Αρον-άρον απέσυραν από το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση τη διάταξη η οποία προέβλεπε μείωση έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, μόλις ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη διάταξη ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε να να αποσυρθεί αμέσως καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για νέα μείωση συντάξεων. Μετά το σάλο που προκλήθηκε και το βέτο του κ. Βενιζέλου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της διάταξης αυτής και, όπως είπε, αυτή η απόφαση ελήφθη, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνονταν στο 100%. Η επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ Εντονη ήταν και η αντιδραση της ΓΣΕΒΕ η οποία με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητά να συναντηθεί μαζί τους, αφού «ύστερα από πληροφορίες», όπως αναφέρει, «ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους». «Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 ευρώ. Οσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ», συνεχίζει στην ανακοινωσή της η ΓΣΕΒΕΕ και προσθέτει: Οτι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων. Και καταλήγει: «Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παππούς πούλησε το τριών ημερών εγγονάκι του μέσω Facebook!

Ένας 47χρονος συνελήφθη στη βόρεια Ινδία, ο οποίος πούλησε σε επιχειρηματία τον νεογέννητο εγγονό του μέσω Facebook. 
Πρόκειται για μία υπόθεση, που δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου στο σκάνδαλο διακίνησης παιδιών στη χώρα, όπου δεκάδες χιλιάδες πωλούνται κάθε χρόνο. 



Σύμφωνα με την αστυνομία, ο... Φερόζ Χαν κατηγορείται ότι απήγαγε τον εγγονό του αμέσως μετά τον τοκετό, λέγοντας στην κόρη του ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με μια νοσοκόμα και έναν βοηθό εργαστηρίου στο μαιευτήριο, φέρεται να έβαλε αγγελία με φωτογραφίες στο Facebook για να πουλήσει το αγοράκι. Επιχειρηματίας από το Νέο Δελχί προσέφερε 800.000 ρουπίες (11.345 ευρώ).

Η αστυνομία βρήκε το αγοράκι και το παρέδωσε στη μητέρα του, η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα της.

Εκτός από τον Χαν, συνελήφθησαν οι δύο εργαζόμενοι στο μαιευτήριο, ο επιχειρηματίας και ακόμα ένας άντρας που λειτούργησε ως μεσάζων στην συμφωνία. Κατηγορούνται για απαγωγή και σήμερα θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας ποινή επταετούς κάθειρξης.

Το 2011, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ινδίας ενημέρωσε την δικαιοσύνη για 815 παράνομες οργανώσεις με περισσότερα από 5.000 μέλη του εμπλέκονται σε απαγωγές παιδιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Ένας ολόκληρος νομός χωρίς σφαγεία - Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία! βιντεο





- Κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες η ανεξέλεγκτη σφαγή εν όψει του Πάσχα στη Βοιωτία
- Το μοναδικό σφαγείο που υπάρχει στο νομό η "γραφειοκρατία" το κρατάει κλειστό
- Την καταγγελία έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης

Σαν βόμβα έσκασε η καταγγελία που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη Βοιωτία αυτή ειδικά την περίοδο.

<< Απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο νομό γίνεται ανεξέλεγκτη και παράνομη σφαγή, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες...>> είπε ο κ. Αγνιάδης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Για το σοβαρό αυτό θέμα έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας, ενώ όπως είπε σε ολόκληρο τον νομό δεν υπάρχει ούτε ένα σφαγείο, αφού το μοναδικό το οποίο μάλιστα έχει και άριστες προδιαγραφές δεν λειτουργεί, επειδή υπάρχει διαμάχη μεταξύ του Δασαρχείου και του Δήμου Αράχωβας.

Δείτε τι είπε ο κ. Αγνιάδης στη κάμερα του LamiaReport:


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως εκμεταλλεύονταν τις αλλοδαπές -Ταρίφα 1.000 ευρώ για τα ωάρια

Κοπέλες που να έχουν ανάγκη από χρήματα αναζητούσαν οι δύο γυναικολόγοι ιδιοκτήτες κλινικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη και μόλις τις εντόπιζαν τους έδιναν περίπου 1.000 ευρώ για να τις υποβάλλουν σε ορμονοθεραπεία.
Οι κοπέλες έπρεπε να παραγάγουν ωάρια, στη συνέχεια γινόταν λήψη αυτών των ωαρίων και οι γιατροί τα χρησιμοποιούσαν για εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες που είτε λόγω ηλικίας είτε για ιατρικούς λόγους δεν είχαν οι ίδιες ωάρια. Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ οι δύο γιατροί χρησιμοποιούσαν τα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και φθηνότερα φάρμακα τα οποία εισήγαγαν από την Τουρκία και το κόστος της ορμονοθεραπείας μειωνόταν σοβαρά προς όφελος του κυκλώματος.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η λήψη ωαρίων από δότρια επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση της δωρεάς. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 το κύκλωμα είχε προμηθευτεί και εισαγάγει λαθραία περίπου χίλια σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά έντεκα πρόσωπα με βασικό ή περιφερειακό ρόλο, ενώ στο ίδιο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι δύο Ελληνες. Εκτός από τους δύο γιατρούς, μεταξύ των συλληφθέντων είναι η γραμματέας της κλινικής τους και δύο ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών. Οπως εκτιμάται, όμως, ο αριθμός των συλληφθέντων θα φθάσει τελικά περίπου τους 20.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΑΙΣΧΟΣ της ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΗΒΩΝ

"ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΤΕ - ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΤΕ"

Δικαιώνεται πλήρως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τα διόδια Νέας Οδού ΘΗΒΩΝ.

Για περισσότερο από μισή ώρα καθημερινά αυτοκίνητα παραμένουν παγιδευμένα στην είσοδο και έξοδο προς Θήβα-Αθήνα...
Η απόφαση κερδοφορίας τους με την τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης είσπραξης & διέλευσης οχημάτων, βρίσκει απροετοίμαστους τους οδηγούς, που μετά το άγχος που τους δημιουργεί ο αποκλεισμός να γίνεται επικίνδυνη η συνέχεια του ταξιδιού τους για εκείνους και για άλλους.....

Εάν δεν μπορούν να διατηρήσουν ανοιχτά τα διόδια, ας ανοίξουν τις μπάρες να περνούν τα οχήματα ελεύθερα επιτέλους...

Πιο γρήγορα περνάς από τους "Ευζώνους" παρά από τα διόδια της Θήβας!



Σοφία

  απο thiva post
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακύρωσαν τα "Γεροντοπούλεια" στη Λιβαδειά




Με μεγάλη μας λύπη, για πρώτη χρονιά, δεν θα πραγματοποιήσουμε την ημερίδα αγώνων κολύμβησης, τα γνωστά ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕΙΑ, με ευθύνη των υπευθύνων του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λεβαδέων (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.), που πραγματοποιούσε ο Όμιλός μας, για δώδεκα συνεχείς χρονιές, τιμώντας τη μνήμη του Προέδρου μας, Παναγιώτη Γεροντόπουλου.
Αν και είχαμε καταθέσει έγκαιρα, από 15 Μαρτίου 2013, το σχετικό αίτημά μας, προς τον (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.), με σκοπό να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση κι’ αυτή τη χρονιά, στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Οι υπεύθυνοι του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ., θεώρησαν περιττό να μας ενημερώσουν ή να μας δώσουν κάποια σχετική πληροφορία, απαξιώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την προσπάθειά μας να τιμήσουμε, για μία ακόμη χρονιά, τη μνήμη ενός ανθρώπου, που για πάρα πολλά χρόνια ήταν «μπροστάρης» στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
 Φαίνεται πως κάποιοι, προσπαθούν με τις ενέργειές τους να ξεχάσουμε τους συνανθρώπους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την προβολή και την ανάπτυξη αυτής της πόλης.
 Δυστυχώς, όλη αυτή η κατάσταση μας γεμίζει θλίψη και ντροπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξενάγηση στους Αρχαιολογικούς χώρους της Αλιάρτου


ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2013 ΩΡΑ 9:30 ΠΜ ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κ .ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗΣ.
ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά στη Β' Εθνική η ΑΕΚ

Η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ απέρριψε την αίτηση της ΑΕΚ και έτσι οριστικά και αμετάκλητα η «Ένωση» υποβιβάζεται στη Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ζητήσει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, προσδοκώντας στα τελευταία λεπτά να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη (σ.σ.: χρειάζονταν δύο γκολ) και να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι, η ΑΕΚ μηδενίζεται για το παιχνίδι με την Κομοτηνή, της αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το φετινό Πρωτάθλημα και δύο βαθμοί από το επόμενο.

Πλέον, το μπαλάκι περνά στους μετόχους, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της ιστορικής ομάδας. Εάν, δηλαδή, θα δηλώσει συμμετοχή στη Football League ή εάν θα δηλώσει πτώχευση και θα πέσει στη Football 2.

Η ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ.123/21-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΠΟ, της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΔΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων απο τον Δήμο Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δικαιούχους πολίτες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ότι τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου και Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2013, από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.   
Οι δικαιούχοι παρακαλούνται κατά την προσέλευσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο να προσκομίζουν τη σχετική κάρτα δικαιούχου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάρρηξη την νύχτα στο ΚΤΕΛ Θηβών



Περίπου στις δυο τη νύχτα από ομολογία του σεκιούριτι σημειώθηκε διάρρηξη στο σταθμό του ΚΤΕΛ στη Θήβα

Άγνωστος έσπασε τον καπλαμά της πλαϊνής πόρτας του ΚΤΕΛ και εισέβαλε στην αίθουσα, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα από το εκδοτήριο του ΚΤΕΛ καθώς και τσιγάρα από το κυλικείο.

Ο δράστης όπως φαίνεται δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του αφού ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του κτιρίου, ενώ είναι πιθανό να έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ΚΤΕΛ Θήβας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του σεκιούριτι που έφτασε στο σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Παρόλο που η περιοχή είναι κατοικημένη οι γείτονες δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.



thiva post
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις - Κλείνουν 45 στρατόπεδα

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχηματισμών, σε μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% προκειμένου να εξοικονομηθούν εφάπαξ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Οπως αναφέρει και ο «Ελεύθερος Τύπος» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα.
Συγκεκριμένα από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά.
Παράλληλα στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί, με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη για το παρεμπόριο στη Βοιωτία


siskepsi1
Σύσκεψη για το παρεμπόριο, πραγματοποιήθηκε χθες στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη της θεματικής Αντιπεριφερειάρχου Φανής Παπαθωμά, του προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Αγνιάδη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών Χρήστου Χαρατσή, του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αλιάρτου Ηλία Κολοβού, του εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών Βασίλειου Γκέλη, και του εκπροσώπου της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Βοιωτίας Παναγιώτη Κατσιάμπα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία των ελέγχων του παρεμπορίου, από το τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Βοιωτίας και των μικτών κλιμακίων, επισημάνθηκαν οι δυσχέρειες από την έλλειψη προσωπικού, συζητήθηκαν αναλυτικά τα επιμέρους προβλήματα που εντείνονται καθημερινά σε βάρος των επαγγελματιών και που επιτείνονται  από  την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και αποφασίστηκε ομόφωνα, πέραν από τους διενεργούμενους μεμονωμένους υπηρεσιακούς ελέγχους της αγοράς,  η συνέχιση συγκρότησης των μικτών κλιμακίων από τους αρμοδίους δημόσιους φορείς, για τον έλεγχο του παραεμπορίου και την ανάγκη συμμετοχής και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επίσης αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, να προγραμματίσει και να οργανώσει συνάντηση εργασίας, όλων των φορέων της εμπορικής κοινότητας, τους Δημάρχους  της Βοιωτίας και την Αστυνομική Διεύθυνση, για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και συγκροτημένη  δράση,  για την πάταξη της μάστιγας του παρεμπορίου.
Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, από την  πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και την βεβαιότητα, ότι οι τακτικοί έλεγχοι των μικτών κλιμακίων, θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που αποτελεί την μάστιγα των εμπόρων και των καταναλωτών και θα επιβάλλουν στην αγορά υγιές κλίμα, με ίσους όρους ανταγωνισμού αλλά και προστασίας του καταναλωτή.
siskepsi2siskepsi3
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ. «Απόλλων» Λιβαδειάς-«Αντίο» στην άνοδο

Apollon-Makaros.59-62
Apollon-Makaros.59-62.P4200901
Καταδικαστική εντός έδρας ήττα 62-59 από τον Μάκαρο Αμφισσας


Το Σάββατο 20/4 έγιναν οι αγώνες για την 5η αγωνιστική (προτελευταία) του προγράμματος του «μίνι» πρωταθλήματος της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. σεζόν 2012-2013 από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα προβιβαστούν στην Α’ κατηγορία.


Στο κλειστό γυμναστήριο του Σχηματαρίου έγινε το πολύ «μεγάλο» παιχνίδι καθώς τέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο «πρωταθλήτριες» της φετινής σεζόν, οι ομάδες που έδειξαν από την αρχή ότι στόχευαν στην άνοδο. Η ομάδα του Γ.Σ. Αυλίδας υποδέχθηκε την ομάδα του Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης. Οι γηπεδούχοι ήταν 2οι στον βαθμολογικό πίνακα του μίνι τουρνούα με 2 νίκες - 2 ήττες ενώ η ομάδα της Αταλάντης 1η με 4 νίκες σε 4 ματς.
Τελικά, η ομάδα της Αυλίδας έφτασε στη νίκη, άνετα, όπως δείχνει και το τελικό 73-50, υπερκαλύπτοντας, μάλιστα, την διαφορά της ήττας στο ματς στην Αταλάντη (80-75). Ετσι υπερτερεί σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.


Στο κλειστό γυμναστήριο της Λιβαδειάς έγινε ο αγώνας ανάμεσα στην ομάδα του τοπικού Α.Σ. «Απόλλων» και στην ομάδα του Μάκαρου Αμφισσας. Και οι δυο ομάδες είχαν απολογισμό στο μίνι τουρνουά 1 νίκη – 3 ήττες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μπήκαν για να πάρουν τη νίκη σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς μπήκαν χαλαροί. Δεν παίχτηκε καλό παιχνίδι και έτσι το 6-10 «λέει» πολλά. Στο β’ δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι έκαναν παρόμοια εμφάνιση ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και με επιμέρους σκορ 11-19, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 12 πόντους (17-29). Η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί. Στο 3ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν να συνέρχονται. Μπήκαν πιο δυνατά και έκαναν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, αλλά στην άμυνα παρέμειναν ευάλωτοι, το επιμέρους σκορ ήταν 21-19 και έτσι απλά μείωσαν στους 10 πόντους (38-48). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίχτες του Απόλλωνα τα έδωσαν όλα και έτσι το παιχνίδι έγινε γκραν-γκινιόλ. Πέντε λεπτά πριν από την λήξη με τρίποντο του Σταθά κατάφεραν και μείωσαν σε 45-49 και από εκεί και μετά το ματς έγινε… «ροντέο».
1:56’ πριν από την λήξη με τρίποντο του Ψιμουλη έγινε το 49-56 και από εκεί και μετά άρχισαν τα λάθη των γηπεδούχων. 59’’ πριν από την λήξη με βολές ο Σκαλτσάς έκανε το 53-57. Με βολή του Οικονόμου έγινε το 53-58. Αστοχη επίθεση των γηπεδούχων, φάουλ και με βολή του Ψιμουλη έγινε το 53-59. Νέα κακή επίθεση των γηπεδούχων. Τάιμ-άουτ. Φάουλ ο Σταθάς στον Παπούλια, βολές και 53-60. Τάιμ-άουτ. Εκπληκτικό τρίποντο του Σταθά και 56-60. Φάουλ πάνω στον Μαμαρέλη, βολές και 56-61. Τάιμ-άουτ. Εκπληκτική άμυνα από τον Μαμαρέλη (δυο σερί «τάπες») και στη συνέχεια πήρε φάουλ, αλλά στις βολές ήταν άστοχος και παρέμεινε το 56-61. Τρια δευτερόλεπτα πριν από την λήξη εκπληκτικό σουτ από μακρυά του Βισβίκη και 59-61 και… φωτιά στο παιχνίδι. Φάουλ στον Ψιμουλη, ευστοχεί στην μια, 59-62, αστοχεί στην 2η, αλλά νέα κακή επιλογή και λήξη...

Α.Σ. «Απόλλων» Λιβαδειάς (Μάριος Σκαλτσάς): Κυριάκου, Παπαθανασίου, Αλεξίου, Βισβίκης, Μάρκος, Σταθάς, Σκαντζής, Ευθυμίου, Γίτσας, Καγιάς, Λιάντζας, Σκαλτσάς.
Μάκαρος Αμφισσας (Χρήστος Μωραίτης): Παπούλιας, Παπαθεοχάρης, Οικονόμου, Γιαννικούλης, Γιδας, Κακογιάννης, Μαμαρέλης, Μπουργάνος, Μαργώνης, Πετρίδης, Ψιμουλης, Μήτσου.
Διαιτητής ήταν ο Αντώνης Σπυρόπουλος και η Χριστίνα Μαμασούκα. _viotiki-ora.gr




Β’ κατηγορία ανδρών 2012-2013
Β’ φάση (για την άνοδο στην Α’ κατηγορία)
1η αγωνιστική
Σάββατο 23/03/2013
15:30’, Κλειστό: Σχηματαρίου
Γ.Σ. Αυλίδας - Μάκαρος Αμφισσας 75-56
16:00’, Κλειστό: Λιβαδειάς
Α.Σ. «Απόλλων» - Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης 63-74

2η αγωνιστική
Κυριακή 31/03/2013
18:00’, Κλειστό: Αταλάντης
Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης-Γ.Σ. Αυλίδας 80-75
18:00’, Κλειστο: «Καμπεράκης» Αμφισσας
Μάκαρος Αμφισσας-Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς 75-70

3η αγωνιστική
Κυριακή 07/04/2013
18:00’, Κλειστό: Σχηματαρίου
Γ.Σ. Αυλίδας - Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς 68-49
18:00’, Κλειστό: Αταλάντης
«Λοκρός» Αταλάντης-Μάκαρος Αμφισσας 95-44

4η αγωνιστική
Σάββατο 13/04/2013
18:00’, Κλειστό: Λιβαδειάς
Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς-Γ.Σ. Αυλίδας 69-63
18:00’, Κλειστο: «Καμπεράκης» Αμφισσας
Μάκαρος Αμφισσας-Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης 45-70

5η αγωνιστική
Σάββατο 20/04/2013
18:00’, Κλειστό: Σχηματαρίου
Γ.Σ. Αυλίδας - Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης 73-50
18:00’, Κλειστό: Λιβαδειάς
Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς- Μάκαρος Αμφισσας 59-62


H βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
1. Α.Σ. «Λοκρός» Αταλάντης 9 (4-1, 369-300)
2. Γ.Σ. Αυλίδας 8 (3-2, 354-304)
3. Μάκαρος Αμφισσας 7 (2-3, 282-369)
4. Α.Σ. «Απόλλων» Λιβαδειάς 6 (1-4, 310-342)


6η αγωνιστική
Σάββατο 27/04/2013
18:00’, Κλειστό: Αταλάντης
Α.Σ. «Λοκρός» - Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς
18:00’, Κλειστό: «Καμπεράκης» Αμφισσας
Μάκαρος Αμφισσας - Γ.Σ. Αυλίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΑΣ

Θετική εξέλιξη για την πορεία μείωσης των ενοικίων χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την πρόσφατη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, το οποίο για πρώτη φορά δεν επιτρέπει έξωση για δυστροπία του μισθωτή (δηλαδή μη προσήκουσα καταβολή του μισθώματος) όταν έχει γίνει τακτική αγωγή για μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κρίση που πλήττει την αγορά εδώ και τρία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και από τα δικαστήρια, τα οποία δείχνουν να αναγνωρίζουν πλέον τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι εμπορικές επιχειρήσεις και να βγάζουν αντίστοιχες αποφάσεις προς όφελός τους, σημειώνει σε επιστολή της προς τους εμπορικούς συλλόγους η ΕΣΕΕ.

Το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του την έλλειψη υπαιτιότητας του μισθωτή και πραγματικά περιστατικά όπως η μείωση της εγχώριας τουριστικής κίνησης, η γενικότερη κάμψη που υφίσταται στην αγορά, η μείωση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων και η κάθετη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το σκεπτικό του δικαστηρίου πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, δηλαδή να διατηρηθεί έστω και προσωρινά η σχέση της μίσθωσης, κρατώντας τη ζωντανή και αποτρέποντας την απονέκρωση της".

Κατά συνέπεια, εκτιμάται ότι υπάρχει μία εξέλιξη στη μάχη που δίνουν πολλοί έμποροι για μείωση των ενοικίων τους απέναντι σε "απρόθυμους" ιδιοκτήτες. Εφόσον καταθέσουν αίτηση στο δικαστήριο για μείωση του μισθώματος λόγω της κρίσης, μπορούν να επικαλούνται την σχετική απόφαση, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία της ΕΣΕΕ ή από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και να ζητήσουν την προσωρινή αναστολή του δικαιώματος των εκμισθωτών να τους εξώσουν, λόγω καθυστέρησης καταβολής του μισθώματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Να μην εγκριθούν οι απολύσεις 229 εργαζομένων στην ΑΓΕΤ της Χαλκίδας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Σταθάς προχώρησαν σήμερα σε διάβηματα στον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και στον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτοπούλο και τους ζήτησαν να μην εγκρίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στην αυριανή συνεδρίαση του την απόλυση 229 εργαζομένων, τις οποίες προωθεί η ΑΓΕΤ στα τσιμέντα Χαλκίδας, η οποία ανήκει στον Γαλλικό Πολυεθνικό όμιλο Lafarge, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός τσιμέντου διεθνώς και διατηρεί τρία εργοστάσια παραγωγής στη χώρα μας, ένα στη Χαλκίδα, ένα στο Βόλο και ένα στο Μυλάκι Αλιβερίου.

Το εργοστάσιο τσιμέντων ης ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα, στο οποίο προωθούνται οι 229 απολύσεις εργατών είναι υπερσύγχρονο με πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις, προσωπικό με υψηλή ειδίκευση και τεχνογνωσία. Διαθέτει δύο λατομεία ασβεστόλιθου και αργίλου, που επιτρέπουν τη λειτουργία του εργοστασίου για τα επόμενα 25-30 χρόνια, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί άδεια λειτουργίας τους, όπως και του λιμανιού.

Οι 229 απολύσεις εργατών της ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, εάν εγκριθούν αύριο από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, όχι μόνο θα οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση τις οικογένειες των απολυμένων, αλλά θα αποτελέσουν νέο θανάσιμο πλήγμα στην απασχόληση στο νομό Ευβοίας, όπου η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, και στην τοπική οικονομία.

Αύριο στις 11 το πρωί θα παραβρεθεί στην κινητοποίηση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας της ΑΓΕΤ στο Υπουργείο Εργασίας ( Πειραιώς), όπου συνεδριάζει για αυτά τα θέματα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, πολυμελές κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η αντιφασιστική ταινία «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» θα προβληθεί το Σάββατο στη Λιβαδειά


elaH αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς και η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς συνεργάζονται για δεύτερη φορά και συνδιοργανώνουν την προβολή αντιφασιστικών ταινιών.
Μετά τις πετυχημένες προβολές των ταινιών «TAXI» του Carlos Saura, «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ» του Mikhail Romm και «ΤΟ ΜΙΣΟΣ» του Mathieu Kassovitz, που πραγματοποιήθηκαν τα Σάββατο 6, 13 και 20 Απριλίου, το Σάββατο 27 Απρίλη θα προβληθεί η ταινία «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» του Elem Klimov.
«Η ταινία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της ζωής του Άλες Αντάμοβιτς, που πολέμησε με τη Ρωσία, στην Λευκορωσία το 1943 όταν οι Ναζί κατέλαβαν πάνω από 600 χωριά και εξολόθρευσαν τους κατοίκους τους. Ο τρόμος όπως τον είδαν τα μάτια ενός 13χρονου παιδιού, που εντάχθηκε στο αντάρτικο σώμα το οποίο όμως τον εγκατέλειψε. Μαζί με ένα κορίτσι που γνωρίζει γυρίζουν στο χωριό του που όμως έχει καταστραφεί. Επιστρέφοντας τα δυο παιδιά στο μέτωπο βρίσκονται σε ένα χωριό που βρίσκεται στο δρόμο των Ναζί.»
Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς. (είσοδος 3 ευρώ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλιστικά ταμεία: Σε 100 δόσεις η εξόφληση χρεών ως 5.000 ευρώ

Οι οφειλές ως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις. Για μεγαλύτερες οφειλές, η εξόφληση μπορεί να γίνει μέχρι και σε 48 δόσεις.
Σύμφωνα με ρύθμιση που προωθείται για οφειλές από 5.001 ευρώ έως και 75.000 ο ασφαλιστικός φορέας θα κρίνει εάν πράγματι υπάρχει αδυναμία εξόφλησης και αν υπάρχει βιωσιμότητα του διακανονισμού.
Για ποσά από 75.001 εώς 300.000 ευρώ θα απαιτείται βεβαίωση ορκωτού ελεγκτή για την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων και δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης, ενώ για μεγαλύτερα ποσά οι ορκωτοί ελεγκτές θα πρέπει να εγγυώνται τη βιωσιμότητα του διακανονισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκυλίτσα στην Πρέβεζα πήδηξε κλαίγοντας μέσα στο φέρετρο του αφεντικού της

Ολοι όσοι έχουν διαβάσει την ιστορία του σκύλου Χάτσικο που περίμενε μέχρι το τέλος της ζωής του να επιστρέψει το αφεντικό του στον σταθμό του τρένου θα αναγνωρίσουν αντίστοιχα στοιχεία στην ιστορία της σκυλίτσας «Αβγόλα» στην Πρέβεζα.
Η ιστορία, όπως τη διαβάζουμε στο pamepreveza.gr, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες όταν ένας από τους αγαπημένους κατοίκους του χωριού ο κ. Λάκης, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, ξεκίνησε να πάει στη βάρκα του για να βγει στη θάλασσα για ψάρεμα.
Ηταν η τελευταία φορά που θα έκανε το χόμπι του καθώς βρέθηκε από τους περαστικούς νεκρός δίπλα στη βάρκα του στο λιμάνι του χωριού.
Ο Λάκης εκτός από το ψάρεμα είχε μεγάλη αγάπη για τα ζώα και συχνά τάιζε τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην σκυλίτσα «Αβγόλα» την οποία φρόντιζε από μικρή.
Κι εκείνη είχε γίνει αχώριστη σύντροφός του ακολουθώντας τον στο λιμάνι, περιμένοντάς τον να επιστρέψει από το ψάρεμα και συνοδεύοντάς τον στο καφενείο.
Την Τρίτη η «Αβγόλα» περίμενε υπομονετικά στο λιμάνι το αφεντικό της, αλλά, μοιραία εκείνος δεν εμφανίστηκε με τη θλίψη να διαγράφεται ξεκάθαρα στο πρόσωπο του σκυλιού, όπως περιέγραψαν οι γείτονες.
Τις επόμενες ημέρες, μια και η σορός του άτυχου ψαρά είχε μεταφερθεί στα Γιάννενα για νεκροψία, το ζώο τριγυρνούσε ανήσυχο και έψαχνε το αφεντικό του ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έμπαινε στο σπίτι του Λάκη, κοίταζε για λίγο το κρεβάτι και μετά έφευγε.
Η ημέρα της κηδείας του άτυχου Λάκη έμελλε να είναι συγκλονιστική καθώς η σκυλίτσα βρέθηκε στην εκκλησία, μπήκε μέσα και έκατσε κάτω από το φέρετρό του, ενώ οι προσπάθειες κάποιων κυριών να τη βγάλουν έξω και να τη δέσουν δίπλα στην εκκλησία, με μία ζώνη του εκλιπόντος, ήταν άκαρπες καθώς η «Αβγόλα» κατάφερε να λυθεί.
Στη συνέχεια ακολούθησε το αυτοκίνητο και την πομπή, πήγε στο νεκροταφείο και στάθηκε σε σημείο όπου μπορούσε να παρακολουθεί τα πάντα.
Κι εκεί συνέβη ένα συγκινητικό περιστατικό το οποίο θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των παρευρισκόντων, καθώς η σκυλίτσα, την ώρα που το φέρετρο έμπαινε μέσα στον τάφο πήδηξε μέσα και βρέθηκε στα χέρια του αφεντικού της, εκείνου που την πρόσεχε, την τάιζε και της κρατούσε συντροφιά.
Με την απέραντη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια τους οι συγγενείς του θανόντος την απομάκρυναν από το φέρετρο για να ολοκληρωθεί η ταφή.
Πλέον η θλιμμένη «Αβγόλα» βρίσκει αγάπη και συντροφιά στα συγγενικά πρόσωπα του άτυχου ψαρά αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αγαπημένο της Λάκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό παζάρι στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας


Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού μας διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι στην αίθουσα του στις 27 και 28 Απριλίου και ώρες 18:00-21:30, στην αίθουσα που στεγάζεται, στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

EΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ Δ.ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ



Διαβάστε Περισσότερα »

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία..

 

Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. 

Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την ...κρεβατοκάμαρά σας:



1. Καλή... ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.

4. Θεραπεία δέρματος

Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.

5. Απώλεια βάρους

Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!

6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.

7. Αύξηση ελκυστικότητας

Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.

8. Όξυνση της όσφρησης

Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.

9. Παυσίπονη δράση

Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…

10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.

11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.

12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.

13. Ορμονική προστασία

Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.

14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.

15. Κατά της ακράτειας

Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.

16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.

17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα

εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα»...

Το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό...
Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με ...
τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά... τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ, μόνο το Μάρτιο, από τις 1.891 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 979 απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους και από τους 7.959 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές οι 2.295 ήταν ανασφάλιστοι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι επανειλημμένα έχουν γίνει έλεγχοι στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε όμως ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται τοπικά, αλλά απλώνεται σε όλη τη χώρα. «Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΥΠΕΑ και υπογράμμισε τις περιορισμένες δυνατότητες των ελεγκτικών μηχανισμών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων. Ο ελεγκτικός μηχανισμός του Ιδρύματος, περιορίζεται σε 25 ελεγκτές πανελλαδικά, που υπηρετούν στα τμήματα της ΕΥΠΕΑ στην Αθήνα, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προβλήματα σαν αυτά που ανέκυψαν στη Μανωλάδα δεν οφείλονται μόνο στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και σε προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσίας. Σύμφωνα με το νόμο 4052/2012, που ψηφίστηκε πέρυσι το Μάρτιο, ο εργοδότης που «απασχολεί εκ προθέσεως παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων η απασχόληση συνοδεύεται με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας, τιμωρείται, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 μηνών ή 6 μηνών, εάν οι απασχολούμενοι είναι ανήλικοι». Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε παρέμενε μέχρι σήμερα ανεφάρμοστος, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας δεν είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013 «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας» του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-88/18-4-2013 και προβλέπει τη συνεργασία οικονομικής αστυνομίας με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους επιθεωρητές του ΙΚΑ, φαινόμενα σαν αυτό της Μανωλάδας θα αντιμετωπισθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, για να ελέγξουν το σύνολο των περίπου 400.000 ενεργών επιχειρήσεων θα πρέπει ο κάθε ένας να διενεργήσει περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο. Αλλά και οι έλεγχοι που έπρεπε να πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ, έχουν ατονήσει εντυπωσιακά. Από 107.115 το 2009, μειώθηκαν στους 46.370 το 2012. Αντίστοιχα μειώθηκε και ο αριθμός των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν: από 48.583 το 2009, περιορίστηκαν σε 18.086 το 2012.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αιτία για τη μείωση των ελέγχων δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η άρνηση του υπουργείου Εργασίας να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να εργάζονται με τα δικά τους ιδιωτικά μέσα και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εκτιμούν ότι τόσο το μέγεθος της ανασφάλιστης εργασίας, όσο και οι απώλειες από εισφορές, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε πραγματικούς αριθμούς.

Ζητώντας λύση στα προβλήματα της υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει προειδοποιητική στάση εργασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, από 7.30 έως τις 10.30 το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ