Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»



Τριάντα έξι χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Φράνκο Τζεφιρέλι

Πρωταγωνίστησαν στην μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης τηλεόρασης το 1977 του Φράνκου Τζεφιρέλι.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι ηθοποιοί που έπαιξαν στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ». Γι’ αυτό δείτε πως ήταν τότε και πως είναι σήμερα.


Τον Ιησού υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Πάουελ


Η Ολίβια Χάσεϊ στο ρόλο της Παρθένου Μαρίας


Στο ρόλο του Ηρώδη Αντύπα ο Κρίστοφερ Πλάμμερ


Ο Γιώργος Βογιατζής στο ρόλο του Ιωσήφ


Ο Τόνι Βόγκελ στο ρόλο του Ανδρέα


Ο Μάικλ Γιορκ στο ρόλο του Ιωάννη Βαπτιστή


Στο ρόλο της Ηρωδιάδας η Βαλεντίνα Κορτέζ


Ο Τζον Ντούτιν στο ρόλο του Ιωάννη του Ευαγγελιστή


Στο ρόλο της Μοιχαλίδας η Κλαούντια Καρντινάλε


Στο ρόλο του Ιούδα ο Ίαν ΜακΣέιν

Εδώ και αρκετά χρόνια πάντως έχουν πεθάνει ηθοποιοί όπως ο Άντονι Κουίν που υποδυόταν τον Καιάφα, η Ανν Μπάνκροφτ που έκανε τη Μαρία Μαγδαληνή, ο Ροντ Στάιγκερ που υποδύθηκε τον Πόντιο Πιλάτο, ο Τζέιμς Μέισον που υποδύθηκε τον Ιωσήφ από την Αριμαθαία, ο Λόρενς Ολίβιε τον Νικόδημο κ.ά.tragiko.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου στο Νεοχώρι-βίντεο

 Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νεοχώρι οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη  την Ακολουθία του Επιταφίου.Από τα ωραιότερα και μελωδικότερα τροπάρια της εκκλησίας μας, τα  Εγκώμια έψαλλαν ο ιερέας οι ψάλτες,και οι γυναίκες του χωριού μας. Η  περιφορά του Επιταφίου ξεκίνησε  περίπου στις 9.30   διέσχισε τους κεντρικού δρόμους του χωριού,και ολοκληρώθηκε μισή ώρα αργότερα. Παρά τη θλίψη της μέρας, μέσα της περικλείεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης.




 





Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέχουμε στις λαμπάδες και τα κεριά

Οι αναμμένες λαμπάδες στην Ανάσταση, έχουν ουκ ολίγες φορές μετατραπεί σε εφιάλτη γι' αυτούς που τις κρατάνε, καθώς και στους γύρω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο ρούχο ή και τα μαλλιά όποιου βρίσκονται κοντά τους έχουν «λαμπαδιάσει». Ιδιαίτερος είναι ο κίνδυνος και για τα παιδιά.
Τι πρέπει να προσέχουμε στις λαμπάδες και τα κεριά:
Πολλές φορές οι λαμπάδες είναι διακοσμημένες με εύφλεκτα υλικά, τα οποία καλό είναι να αφαιρούνται εκ των προτέρων.
Εάν πρόκειται να αγοράσετε λαμπάδες για παιδιά, καλύτερα να μην έχουν πάνω τους εύφλεκτα υλικά, ενώ το παιχνίδι ή το διακοσμητικό που θα έχουν πάνω θα πρέπει να αποσπάται εύκολα.
Τα διακοσμητικά κεριά στη βάση τους ή στη συσκευασία τους, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα. Αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή, αναφέρει το grevnews.
Δεν αφήνουμε τα κεριά να καίγονται χωρίς επίβλεψη και ποτέ δεν ξεχνάμε να τα σβήσουμε πριν φύγουμε από το σπίτι.
Τοποθετούμε τα κεριά όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση.
Τοποθετούμε τα κεριά, μακριά από εύφλεκτα υλικά όπως κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.
Δεν ανάβουμε κεριά κοντά σε παιδιά ή σε κατοικίδια ζώα.
Δεν μετακινούμε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό.
Δεν αφήνουμε κεριά να καούν εντελώς.
Πριν ανάψουμε ένα κερί, αφαιρούμε τη συσκευασία του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα είναι θύμα της τοκογλυφίας των Γερμανών

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα είναι θύμα της τοκογλυφίας των ΓερμανώνΣκληρή κριτική προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, εξαπέλυσε «επίθεση» εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ηγέτες για την πολιτική που ακολουθούν, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα έχει πέσει θύμα τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας.
Σχολιάζοντας την αντιμετώπιση που έχει η χώρα μας από τα ευρωπαϊκά όργανα, ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «αυτό είναι εκτροπή από τις ρίζες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε θύματα τραγικής περιπτώσεως τοκογλυφίας», ενώ σημείωσε πως είναι ανύπαρκτη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ρωτήθηκε και για τα εσωτερικά οικονομικά ζητήματα, απαντώντας πως θα μιλήσει για την κρίση «όταν η ώρα είναι κατάλληλη και οι συνθήκες κατάλληλες».
Κουκουλώθηκε η Siemens
Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε ωστόσο στο σκάνδαλο της υπόθεσης της Siemens, τονίζοντας πως η προσωπική του εκτίμηση είναι πως «αυτά δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ όπως ο φάκελος της Κύπρου. Ανοιξε ο φάκελος της Κύπρου; Τα ίδια έχουμε και τώρα. Ηδη έχει γίνει κουκούλωμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μέγεθος της κρίσης, για το οποίο είπε ότι δεν μπορούσε να εκτιμήσει ότι θα είχε τόσο μεγάλο «βάθος», δίνοντας ένα παράδειγμα προεκλογικής εξαγγελίας του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου: «Ολοι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, υπάρχει τάση προς ωραιοποίηση, όταν ελέχθη ότι χρήματα υπάρχουν και από κάτω ο Ελληνας χειροκροτεί αυτό δεν είναι εικονική πραγματικότητα; όταν το άκουσα είπα συνηθίζουμε να λέμε ψέματα».
Περί εκκλησιαστικής περιουσίας
Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε παράλληλα και στην εκκλησιαστική περιουσία, η οποία όπως σημείωσε έχει κατασπαταληθεί κατά 95% τα προηγούμενα χρόνια. Το πρόβλημα όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος είναι ότι δεν υπάρχει οργάνωση για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας αυτής.
«Η διοικούσα Εκκλησία έχει 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με καθένα να έχει το δικό του ΔΣ και τον έλεγχο από το κράτος και διέπεται από τις συνέπειες του δημοσίου λογιστικού» υπογράμμισε, λέγοντας πως δεν μπορεί να εμπλακεί στις αρμοδιότητες που έχουν οι κατά τόπους μητροπολίτες.
Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «έχουμε ακίνητα, αλλά δεν αποδίδουν. Δεν ενοικιάζονται, είναι παλιά. Από 10 με 12 εκατομμύρια που ήταν τα έσοδά μας είναι 4 εκατ. τώρα».
Ανταπόκριση από τους πολιτικούς
Στην ανταπόκριση που βρήκε από τον πρωθυπουργό Αντάνη Σαμαρά όταν του εξέθεσε τα προβλήματα της Εκκλησίας αναφέρθηκε επίσης ο αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας όμως ότι τα προβλήματα παραμένουν. «Από τους πρωθυπουργούς και τους αρμόδιους υπουργούς δεν φεύγουμε χωρίς κατανόηση για τα προβλήματά μας λένε 'ναι όλα θα πάνε καλά', αλλά όταν προχωράμε στην πράξη τότε δεν γίνεται το θέμα, τότε θα πρέπει να ψάξουμε από τον κλητήρα μέχρι τη γραμματεία» υπογράμμισε.
Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο θέμα των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει η Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζοντας πως έχει πέντε χρόνια να πάρει μερίσματα και οι μετοχές της έχουν απομειωθεί, ενώ υπογράμμισε πως ήταν αντίθετος στη μετατροπή των αποθεματικών που είχε η Εκκλησία σε ομόλογα, τα οποία αργότερα «κουρεύτηκαν».
«Ο κ. Προβόπουλος είχε την έμπνευση να πάρει ένα νόμο του Μαρκεζίνη και ό,τι αποθεματικά υπήρχαν στις Εκκλησίες να γίνουν ομόλογα. Δε συμφώνησα, είπα ότι δεν είναι υγιής αυτή η πορεία επικοινώνησα μαζί του και με τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Εκανε τροποποίηση στο νόμο και μας εξαίρεσαν και έτσι αποφύγαμε το κούρεμα» υποστήριξε ο κ. Ιερώνυμος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γολγοθάς ξεκινά μετά το Πάσχα-Κάθε μήνα στο γκισέ της εφορίας

Τετ α τετ με το ταμείο της εφορίας θα έχουν οι φορολογούμενοι από τις αρχές του καλοκαιριού καθώς έως και τον Φεβρουάριο του 2014 θα μετρούν τις δόσεις για να εξοφλήσουν φόρο εισοδήματος, τέλη ακινήτων αλλά και ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων.
Τι μας περιμένει; Διαβάστε το ημερολόγιο των πληρωμών για ένα νοικοκυριό που έχει στην κατοχή του μία κύρια κατοικία 120 τ.μ. παλαιότητας 10 ετών σε μέση περιοχή, όπου η αντικειμενική αξία είναι 2.000 ευρώ το τ.μ. και μία εξοχική κατοικία σε περιοχή τουριστική με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία το 2013 ύψους 3.000 ευρώ και με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση προκύπτει πρόσθετος φόρος εισοδήματος 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» θα πληρώσει:
• Ιούνιος: Καταβολή της πρώτης από τις πέντε δόσεις για το έκτακτο ειδικό τέλος των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ύψους 228,4 ευρώ και της μηνιαίας δόσης των 250 ευρώ στο πλαίσιο της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύνολο 478,4 ευρώ.
• Ιούλιος: Πληρωμή 500 ευρώ για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και άλλων 250 ευρώ για τα χρέη. Σύνολο 750 ευρώ.
• Αύγουστος: Καταβολή 228,4 ευρώ για τη δεύτερη δόση του τέλους των ακινήτων και 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης. Επιπλέον, καταβολή της πρώτης δόσης του ΦΑΠ του 2011 και 2012 που θα έρθει σε ένα εκκαθαριστικό, δηλαδή 95 ευρώ. Σύνολο 845 ευρώ.
• Σεπτέμβριος: Πληρωμή 500 ευρώ για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, 250 ευρώ για τη ρύθμιση και 95 ευρώ για το ΦΑΠ 2011 και 2012. Σύνολο 573 ευρώ.
• Οκτώβριος: Καταβολή 250 ευρώ για τη ρύθμιση, 228,4 ευρώ για το τέλος ακινήτων, 95 ευρώ για τον ΦΑΠ 2011 και 2012. Σύνολο 573,4 ευρώ.
• Νοέμβριος: Πληρωμή 95 ευρώ για το ΦΑΠ 2011 και 2012 και άλλα 80 ευρώ για το ΦΑΠ του 2013. Επιπλέον, 250 ευρώ για τη ρύθμιση χρεών και 500 ευρώ για τον φόρο εισοδήματος. Σύνολο 925 ευρώ.
• Δεκέμβριος: 228,4 ευρώ για το τέλος των ακινήτων. 175 ευρώ για το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 και 250 ευρώ για τα χρέη στην Εφορία. Σύνολο 653,4 ευρώ.
• Ιανουάριος 2014: Καταβολή 175 ευρώ για το ΦΑΠ των τριών ετών και 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης. Σύνολο 425 ευρώ.
• Φεβρουάριος 2014: Πληρωμή του ποσού 228,4 ευρώ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων, 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης και καταβολή της τελευταίας δόσης των 175 ευρώ για το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013. Σύνολο 653,4 ευρώ.
Συμπέρασμα: Το συγκεκριμένο νοικοκυριό σε 9 μήνες θα έχει πληρώσει στην Εφορία το ποσό των 5.876,6 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και ήλιος - Στους 33 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Καλός θα είναι ο καιρός
σε όλη την χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας αναμένονται κατά τόπους βροχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι , όπως γράφει το meteo.gr θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέτρια ένταση.
Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.
Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόσμος γιούχαρε και o ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ μίλησε για ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....


























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων, που αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν εκτάκτως το Μ. Σάββατο : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας



Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας σας εύχεται ολόψυχα
 Καλή Ανάσταση!
Είθε το Άγιο Φως της Ανάστασης να διώξει το σύννεφο της θλίψης και να δώσει νέες προοπτικές στη ζωή μας!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Άντζελα Πανταζή
Το Διοικητικό Συμβούλιο απεφάσισε και διέθεσε σεβαστό ποσό σε οικογένεια που έχει την ανάγκη μας, αντί αποστολής ευχετήριων καρτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα τέκνων από 1η Ιουνίου

Από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η καταβολή των μηναίων επιδομάτων τέκνων και του εφάπαξ βοηθήματος των πεντακοσίων ευρώ για κάθε παιδί σε τρίτεκνες οικογένειες. Οι δικαιούχοι κρίνονται ανάλογα με το εισόδημά τους. Το επίδομα στήριξης τέκνων χορηγείται για πρώτη φορά σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά αλλά αν το εισόδημά τους είναι χαμηλό.

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2013 σε 3 δόσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του είναι η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η καταβολή του θα γίνει από τον ΟΓΑ μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και των αιτήσεων από το τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Απαραίτητη θεωρείται η αναγραφή του ΑΜΚΑ. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι περισσότεροι από 700.000.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επιτάφιοι της Θήβας... Καλό Πάσχα σε όλους!!!


Το viotiashop επισκέφθηκε και προσκύνησε με κατάνυξη τους επιτάφιους της πόλης της Θήβας.  Όλοι υπέροχοι, οι ενορίτες εξέφρασαν την αγάπη τους στον Θεάνθρωπο, την λύπη τους για την Σταύρωσή Του και στόλισαν τον τάφο του με όση τέχνη και έμπνευση είχαν. Σας κάνουμε λοιπόν μία βόλτα Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι στον Τάφο Του Χριστού μας.
Και του χρόνου να είστε καλά!!! 
 
ΥΓ Στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου θα ακολουθήσουμε Μ.Παρασκευή τον επιτάφιο όπου θα έχουμε και εικόνες από εκεί.
Καλό Πάσχα σε όλους!!!!!!!


 
 
 Μεγάλη Παναγία
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ