Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Θεατρική παράσταση της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας



Η Θηβαϊκή Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 20:00, το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική" .

Δυο γυναίκες, συνταξιδιώτες και ανταγωνιστές στο πιο μαγευτικά τρομακτικό ταξίδι … αυτό της ζωής, αγκαλιάζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και ανακαλύπτουν την υπέροχη δυνατή ψυχή τους.
Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη μιλάει για την κόρη, τη μητέρα, τη σύντροφο, τη φίλη, μιλάει για τη γυναίκα αλλά δεν είναι μόνο γυναικείο, είναι ένα έργο πορείας προς την ωριμότητα … τη δική σου, τη δική μου, τη δική μας!

Η Θηβαϊκή σκηνή της ‘Ένωσης Μικρασιατών Θήβας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 από έναν μικρό και ποικίλο πυρήνα που συνεχώς ανανεώνεται χωρίς να χάνει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του την μεγάλη αγάπη όλων όσων συμμετέχουν για το θέατρο. Αγάπη που απαιτεί θυσίες, κόπο, αλλά και μεγάλη ικανοποίηση.
Μέσα από αυτή την ομάδα μαθαίνουμε πράγματα όχι μόνο για τα πρόσωπα τα οποία ερμηνεύουμε, αλλά για τα πολλαπλά πρόσωπα του ίδιου μας του εαυτού.
Προσκομίζοντας καθημερινά διδάγματα που αποσκοπούν σε κάτι πολύ απλό να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Γιατί αυτό είναι το υπέροχο δώρο του θεάτρου και της τέχνης, η εσωτερική καλλιέργεια, η αναζήτηση και ο προβληματισμός και χίλια άλλα πράγματα που όλοι μας ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, και την κοινωνική μας θέση μπορούμε , αν το θελήσουμε, να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε.
Αλλά ποιος είναι αυτός που αρνείται μια τόσο μεγάλη κληρονομιά;

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»
Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ο Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης

Οι Συντελεστές της Παράστασης
Παίζουν με αλφαβητική σειρά :
Καρανίκα Βάσω (Λίζα)
Κουτσοβασίλη Λεμονιά (Καίτη)

Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αντώνης Φωτιάδης
Σκηνογραφία : Σαπφώ Μακρή
Μουσική Επιμέλεια : Σταμάτης Μπρίκας
Υπεύθυνοι Σκηνής : Μαρίζα Βέκιου, Πένυ Καλαϊτζοπούλου
Αφίσσα - Πρόγραμμα : Σαπφώ Μακρή
Κατασκευή Σκηνικού : TOPLINE Βαλάντης Κρυώνης
Φωτογραφία : Ντέμη Μπόγρη
Φωτισμός : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Μουσική : Σταμάτης Μπρίκας - Αντώνης Φωτιάδης

Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aγώνας Βετεράνων-Α.Ε Ορχομενού-Ειδυλλιακού


Διαβάστε Περισσότερα »

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


Ο Σύλλογος φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του, με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, και πιο συγκεκριμένα, με τη Τέχνη της Φωτογραφίας, εγκαινιάζει μια σειρά δραστηριοτήτων που θα απευθύνονται σε παιδιά.
Η πρώτη δράση, με τίτλο: «Γνωριμία με τη Τέχνη της Φωτογραφίας», κατόπιν πρόσκλησης από, και σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Μάιο, στο πλαίσιο δύο (2) απογευματινών συναντήσεων στο χώρο του σχολείου (Δευτέρα 20 & 27 Μαΐου) και θα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου.
 
Στόχος της δράσης αυτής του συλλόγου είναι να εισάγει, με τρόπο ψυχαγωγικό, τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, οξύνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Επίσης, τα παιδιά θα έρθουν σε μια εισαγωγική επαφή με τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, να γνωρίσουν τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρει η Φωτογραφία, και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο – και πιο συγκεκριμένα την πόλη τους - μέσα από το φωτογραφικό φακό.
 
Μετά τιμής,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μαρία Φουστανελλά

Διαβάστε Περισσότερα »

Σωρεία συλλήψεων – 18 σε μία μέρα – για χρέη στο Δημόσιο

Μέσα σε μόλις μία ημέρα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 18 ατόμων, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Τα χρέη των συλληφθέντων ανέρχονται από 61 χιλιάδες ευρώ έως 6 εκατομμύρια.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την Πέμπτη αναφέρθηκαν τα εξής περιστατικά:
1. Συνελήφθη στα Μελίσσια Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μελισσίων, 61χρονος ως ιδιοκτήτης καταστημάτων εμπορίας ενδυμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 5.950.101,24 ευρώ. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 17 έτη για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
2. Συνελήφθη στην Αρτέμιδα Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αρτέμιδος, 50χρονος ως διαχειριστής εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.862.207 ευρώ.
3. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 33χρονη, ως διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.311.785,76 ευρώ.
4. Συνελήφθη στου Παπάγου, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παπάγου, 63χρονος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 1.217.199,39 ευρώ.
5. Συνελήφθη στην Φιλοθέη Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Φιλοθέης, 58χρονος, ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας για μη απόδοση Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ. προς το Δημόσιο ύψους 887.951,80 ευρώ.
6. Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας 78χρονη, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 247.440,69 ευρώ.
7. Συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας, 39χρονη, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 144.628,95 ευρώ.
8. Συνελήφθη στην Πεύκη Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεύκης, 62χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 108.072,23 ευρώ.
9. Συνελήφθη στο Μαρούσι Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 41χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 256.121,23 ευρώ.
10. Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 45χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 171.548,44 ευρώ.
11. Συνελήφθη στο Χαλάνδρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 46χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 230.081,94 ευρώ.
12. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 59χρονος ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 66.106,92 ευρώ.
13. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 57χρονη ως ομόρρυθμο μέλος εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 169.960,31 ευρώ.
14. Συνελήφθη στην Πεύκη Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεύκης, 43χρονος ως διαχειριστής εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 114.708,84 ευρώ.
15. Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μεταμόρφωσης, 59χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 190.329,50 ευρώ.
16. Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μεταμόρφωσης, 66χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 189.691,79 ευρώ.
17. Συνελήφθη στο Ψυχικό Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ψυχικού, 92χρονος ως ιδιοκτήτης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 61.450,83 ευρώ.
18. Συνελήφθη στην Κηφισιά Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 69χρονος ως ιδιοκτήτης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 310.659,10 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλημα πάθους στο Πόρτο Γερμενό: Την στραγγάλισε και την πέταξε σε χαράδρα

Χειροπέδες σε έναν 26χρονο άνδρα για τη δολοφονία μιας 39χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 15 Μαΐου, πέρασε η ΕΛ.ΑΣ.
Ο άνδρας συνελήφθη στον Πειραιά ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί το πτώμα της 39χρονης μέσα σε μια χαράδρα στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα μετά από άγριο καβγά που είχαν μεταξύ τους και στη συνέχεια την πέταξε στη χαράδρα.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα πάθους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο στη Λιβαδειά

Μετά τη, μεγάλης διάρκειας, διακοπή λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου, γνωρίζουμε στους αθλητές-τριες του τμήματος κολύμβησης του Ομίλου μας, καθώς και σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, πως, από τις 16 Μαΐου 2013, δόθηκε εκ νέου σε χρήση.
Οι προπονήσεις ξεκινούν καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, από τις 2:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες , τηλεφωνήστε στο 22610 21100
Θα είμαστε εκεί και σας περιμένουμε όλους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 45% η ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ Έλεγχοι και σε Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, Άμφισσα, Ιτέα

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων που διενέργησαν τα κλιμάκια των επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και η Βοιωτία.
Πιο συγκεκριμένα από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 έως 30 Απριλίου του 2013, ελέγχθηκαν 1.920 επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνταν 6.678 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 2.987, δηλαδή το 45% των εργαζόμενων, ήταν ανασφάλιστοι ενώ επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 1.849.500 ευρώ.
Μόνο κατά τον Απρίλιο τα κλιμάκια της Κλιμάκια της Ε.ΥΠ.Ε.Α, έλεγξαν 461 επιχειρήσεις, στις οποίες καταγράφηκαν 701 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 447.500 ευρώ.
Οι χειμερινοί έλεγχοι διενεργήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όλες τις ημέρες τις εβδομάδας και σε όλες τις βάρδιες απασχόλησης εργαζομένων.
Σε ότι αφορά τη Στερεά Ελλάδα ελέγχθηκαν επιχειρήσεις στη Λιβαδειά, τη Θήβα, τη Λαμία, την Άμφισσα και την Ιτέα επίσης στην υπόλοιπη Ελλάδα ελέγχθηκαν επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Αμαλιάδα, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, το Ναύπλιο, το Άργος και την Κόρινθο, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία, τη Ρόδο, την Κατερίνη τη Βέροια, στη Λακωνία, στη Σπάρτη, το Γύθειο και τους Μολάους και στην Κρήτη, έγιναν έλεγχοι στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων δείχνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 45%, ωστόσο όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα ποσοστά που καταγράφονται μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά δεν εκφράζουν την πραγματική εικόνα της αδήλωτης εργασίας διότι εξαιτίας του μικρού αριθμού των ελεγκτών της υπηρεσίας, οι έλεγχοι είναι αναγκαστικά στοχευμένοι.
Δηλαδή ελέγχονται κυρίως κλάδοι επιχειρήσεων όπου παρατηρείται εισφοροδιαφυγή και επιχειρήσεις, τις οποίες τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΙΚΑ εντοπίζουν ως ύποπτες για εισφοροδιαφυγή ή για τις οποίες έχει προηγηθεί καταγγελία.
Σύμφωνα πάντα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ε.ΥΠ.Ε.Α για το 2012, η αδήλωτη εργασία φτάνει το 36% ενώ το 42% των ανασφάλιστων που καταγράφονται είναι αλλοδαποί, που δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Για τον λόγο αυτόν, στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η ΕΛΑΣ.
Η ανασφάλιστη εργασία όμως συνεπάγεται και απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία και όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ μόνο το ΙΚΑ θα έχει φέτος απώλειες 6,5 δισ. ευρώ.
Τέλος σε παλαιότερη έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σαν βασικές αιτίες για την αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας αναφέρονται η παρατεταμένη ύφεση, η υψηλή ανεργία, ο μεγάλος αριθμός αυταπασχολουμένων και μεταναστών, το ύψος της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και το μέγεθος της παραοικονομίας, η οποία εκτιμάται στο 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Ποιος Έλληνας ηθοποιός οδηγήθηκε στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών;



Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Ελληνας ηθοποιός και τραγουδιστής...Φράνκο Αλφόνσο για εμπορία ναρκωτικών και...


οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα στις φυλακές.

Ο 45χρονος πρώην σύντροφος της Αννίτας Πάνια και ανιψιός του παλιού διάσημου σκηνοθέτη, Ομηρου Ευστρατιάδη, όπως αναφέρει το star, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για δύο μήνες το 2001, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ολα ξεκίνησαν όταν το Νοέμβρη του 2011 το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής είχε συλλάβει έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση επτά άτομα, ανάμεσά τους και τον Φράνκο Αλφόνσο και τότε είχαν κατασχεθεί 250 κιλά χασίς.

Ο Αλφόνσο είχε συλληφθεί τότε στο Γαλάτσι και ήταν ο μόνος από το κύκλωμα που είχε αποφυλακιστεί
Την Πέμπτη, ωστόσο, το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τον Αλφόνσο και άλλους δύο συνεργούς του σε κάθειρξη 14 ετών.

Οπως αναφέρει το star, o ηθοποιός είχε συλληφθεί και τον Σεπτέμβριο του 2010 την Αρούμπα καθώς σε βαλίτσα του που είχε διπλό πάτο είχαν εντοπιστεί τέσσερα κιλά κοκαΐνης, αλλά, έπειτα από 35 ημέρες κράτηση είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς είχε θεωρηθεί ότι τον είχε παγιδεύσει συνταξιδιώτης φίλος του.planet-greece

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πόνος για το χαμό της μάνας και όλη η αγριότητα του πολέμου σε μια εικόνα

Ο πόνος για το χαμό της μάνας και όλη η αγριότητα του πολέμου σε μια εικόνα

Tις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία με ένα μικρό κοριτσάκι που στέκεται κουλουριασμένο στο έδαφος ενώ γύρω του έχει σχηματίσει με κιμωλία τη μορφή μιας γυναίκας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη εικόνα κρύβει μια ιστορία που πονά και συγκλονίζει. Μια ιστορία που απηχεί την αγριότητα του πολέμου.
Οπως αναφέρει το Newsbomb, η ιστορία που συνοδεύει τη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία θέλει το κοριτσάκι να έχασε την μητέρα του στον πόλεμο και να μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο. Κάποια στιγμή σχημάτισε με κιμωλία τη μορφή της στην αυλή και στάθηκε κουλουριασμένο μέσα σε αυτή τη... ζωγραφιά.
Κανείς δεν ξέρει αν αυτή η ιστορία που συνοδεύει τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αληθινή. Αν όντως είναι αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αγριότητας του πολέμου και του ανείπωτο πόνου που δημιουργεί σε αθώες ψυχές.
Οπως και να έχει δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν στερηθεί τους γονείς τους εξαιτίας του πολέμου και ίσως αυτή η εικόνα να είναι μια καλή ευκαιρεία για όλους να αναλογιστούμε τις συνέπειές του.


Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Brevet Θήβας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Σ.Χ.Ο.Π ΘΗΒΑΣ , Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (pepa.gr) και ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ θα διοργανώνουν από κοινού το ομώνυμο 3o brevet με το ομορφότερο μέσο μετακίνησης το ποδήλατο.

Ο αγώνας θα γίνει στης 25-5-2013 , θα έχει σημείο εκκίνησης την πλατεία των Αγ. Θεοδώρων θα διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Θήβας και θα τερματίσει στο ίδιο μέρος . Η διαδρομή έχει μήκος 200 χλμ ξεκινωντας απο ΘΗΒΑ-ΜΟΥΡΙΚΙ-ΛΟΥΚΙΣΙΑ-ΔΡΟΣΙΑ-ΡΙΤΣΩΝΑ-ΤΑΝΑΓΡΑ-ΑΡΜΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΝΕΩΧΩΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΜΕΛΛΙΣΟΧΩΡΙ-ΕΛΛΟΠΙΑ-ΞΗΡΟΝΟΜΗ-ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ-ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ-ΘΗΒΑ ς
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωσης συμμετοχής υπεύθυνος είναι ο Πανος Νικήτας τηλ 6936181791- 2262025718. (Δηλώσεις συμμετοχής εως τετάρτη 22 Μαΐου 2013)
Οι ποδηλάτες που θα πάρουν μέρος στον αγώνα οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Π.Ε.Π.Α (Pepa.gr στην ενότητα Brevets) και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας .

Καλή Δύναμη σε όλους
Με εκτίμηση Νικηφόρος
Ποδηλάτες Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι τα ξένα κεφάλαια που επενδύουν στη χώρα μας.

 


Ξένα επενδυτικά σχήματα με άγνωστα μέχρι πριν από λίγους μήνες ονόματα ακόμα και για τους επαΐοντες πρωταγωνιστούν στην ελληνική επενδυτική σκηνή.





Με βαθιές τσέπες και επιθετικό τρόπο, τοποθετούνται σε κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο. Αγοράζουν μετοχές ελληνικών τραπεζών, μπαίνουν σε...
ομολογιακές εκδόσεις ελληνικών επιχειρήσεων, σκουπίζουν τη δευτερογενή αγορά των κρατικών ομολόγων, παίρνουν θέση στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών εταιρειών και κατεβαίνουν με αξιώσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων.

Third Point, Strategic Initiatives, Adelante Asset Management, The Baupost Group, Greylock Capital, Dromeus Capital είναι μερικά μόνον από τα hedge funds που έχουν ρίξει πολλά λεφτά στην ελληνική αγορά. Για την ακρίβεια δισεκατομμύρια.

Και κάποια έχουν ήδη αποφέρει κέρδη. Της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα, η Third Point από την τοποθέτησή της στα ελληνικά ομόλογα το περασμένο καλοκαίρι και τις υπεραξίες που της έδωσε η επαναγορά ομολόγων του Δεκεμβρίου σε υπερδιπλάσιο τίμημα από το κόστος κτήσης. Ετσι η Third Point συνεχίζει να αγοράζει Ελλάδα και έχει ήδη βάλει 100 εκατομμύρια στην Dolphin Capital που δραστηριοποιείται στα ξενοδοχεία και 50 εκατομμύρια στην ελληνική ενεργειακή Energean. Κατεβαίνει, δε, και στον διαγωνισμό για τον Αστέρα.

Λεφτά από τα ομόλογα κέρδισαν όμως και πολλοί άλλοι, όπως τα Adelante Asset Management και Greylock Capital που τώρα μπαίνουν και στο χρηματιστήριο, ενώ διακρατούν ακόμη ελληνικό χρέος. Μετοχές αγοράζει και η Dromeus Capital, ενώ το The Baupost Group έχει βάλει πολλά λεφτά στον ΟΠΑΠ –διακρατεί το 6% του μετοχικού κεφαλαίου– και κατεβαίνει και στον διαγωνισμό για τον Αστέρα.

Την ίδια ώρα, μεγάλα hedge funds όπως Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial και Dromeus είναι μεταξύ αυτών που σύμφωνα με δηλώσεις τους και πληροφορίες από σοβαρά ξένα οικονομικά media, όπως οι Financial Times, θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η CQS έχει πάρει θέση σε εταιρικά ομόλογα και πίσω από τη μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση των ΕΛΠΕ, καθώς και άλλων εταιρειών πρόσφατα όπως ο ΟΤΕ ή ο Τιτάν, βρίσκονταν hedge funds σαν και αυτό, αναφέρει η Wall Street Journal. Ο κατάλογος των funds αυτού του είδους, που μπαίνουν δυνατά στην Ελλάδα, είναι μακρύς.

Η εμπροσθοφυλακή

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί; Πόσο «ποιοτικές» είναι οι επενδύσεις τους; Τι προσδοκούν να αποκομίσουν από αυτές; Με απλά λόγια, πρόκειται για την εμπροσθοφυλακή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Επενδυτικά σχήματα με αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου, τακτικές επιθετικών τοποθετήσεων και, συχνά, βραχυπροθέσμους επενδυτικούς ορίζοντες. Στόχος τους η εγγραφή σημαντικών υπεραξιών –και όταν λέμε σημαντικών, εννοούμε της τάξεως του 100% και άνω– σε μικρό χρονικό διάστημα, σε έξι με εννέα μήνες. Το στοίχημά τους είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας. Πολλοί εκ των διαχειριστών τους το λένε ανοικτά: «This is the mother of all recovery trades». Σε ελεύθερη μετάφραση: η ευκαιρία του αιώνα.

Το στοίχημα της Ελλάδος είναι να μετατρέψει αυτή την εμπροσθοφυλακή σε πρέσβη για τα μεγάλα διεθνή θεσμικά κεφάλαια. Επενδυτές όπως είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία ή κρατικά επενδυτικά οχήματα όπως αυτά της Νορβηγίας. Ιδιώτες θεσμικούς όπως οι γνωστές στους παροικούντες τη χρηματιστηριακή Ιερουσαλήμ από τις προηγούμενες δεκαετίες Capital, Fidelity ή Franklin Templeton.

Το στοίχημα όμως είναι κοινό. Και για τα hedge funds και την Ελλάδα. Διότι, για να εγγράψουν υπεραξίες, τα hedge funds πρέπει η πορεία προς την ανάκαμψη να μετουσιωθεί σε ανάπτυξη. Μόνον τότε θα έλθουν ποιοτικοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές που τηρούν πολύ αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης των επενδύσεων. Και είναι στους επενδυτές αυτούς άλλωστε που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια περιμένουν να πουλήσουν τις θέσεις τους, σε πολλαπλάσιες αποτιμήσεις, ώστε να αποκομίσουν κέρδη.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν το κλίμα για οιονδήποτε λόγο χαλάσει ή η οικονομία υποτροπιάσει ή η πολιτική σταθερότητα απειληθεί, τότε θα φύγουν όσο γρήγορα ήρθαν. Και μαζικά. Και θα επιταχύνουν το πισωγύρισμα. Διότι αυτό είναι το modus operandi και ο ορισμός του smart money. Διότι smart money στις διεθνείς αγορές, παρά την εδώ επικρατούσα ερμηνεία, δεν σημαίνει έξυπνο χρήμα. Σημαίνει το γρήγορο, το σβέλτο χρήμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Ελλάδας για το "κούρεμα" αγροτικών επιδοτήσεων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την προσφυγή της Ελλάδας κατά της Κομισιόν για την ανάκληση αγροτικών επιδοτήσεων ύψους... 260 εκατ. ευρώ.

Το ευρωδικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για ακύρωση της σχετικής αποφάσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκληση επιδοτήσεων:

– 133.315.230,85 ευρώ (στον ελαιοκομικό τομέα για τις περιόδους 2003/2004 και 2004/2005)·
– 3.701.088,51 ευρώ (για εκπρόθεσμες δαπάνες κατάρτισης ΣΓΠ στον ελαιοκομικό τομέα)
– 122.425.959,66 ευρώ (για το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων των αροτραίων καλλιεργειών για τις δηλώσεις του 2007).
euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 32 ο υδράργυρος σήμερα

Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού με τις βροχές να σταματούν και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και στους 32 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών μέρος της σκόνης που μεταφέρθηκε την Παρασκευή είναι πιθανό να παραμείνει στην ατμόσφαιρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά το πρωί νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Συτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και πρόσκαιρα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά το πρωί νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ