Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βίντεο απο τη φωτιά στην Αλίαρτο

 Η ΦΩΤΙΑ ΤΈΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγει οριστικά από την Λαμία η ΜΕΡΥΠ και η 97η διοίκηση από την Χαλκίδα




Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Α.Σαμαρά, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, εγκρίθηκε μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε ανταλλακτικά και την τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.
Στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων:
Στο Στρατό Ξηράς:
Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α' και Β' Σωμάτων. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.
Οι δυνάμεις που διατίθενται στην 1η Στρατιά κατηγοριοποιούνται κατά είδος τακτικής αποστολής σε δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αντίδρασης και δυνάμεις ασφαλείας.
Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Άμεσης Αντίδρασης.
Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Διαλύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων η οποία ενσωματώνεται στο Στρατηγείο της ΑΣΔΥΣ ως ειδικό Επιτελείο.
Καταργείται η 70ή Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα την Αθήνα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πυροβολικού.
Καταργείται η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.
Καταργείται η 97η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα τη Χαλκίδα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πεζικού.
Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) -που σήμερα έχει έδρα τη Λαμία- και στην έδρα της παραμένουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου καθώς και μονάδες διοικητικής μέριμνας.
Μεταπίπτει σε Σύνταγμα η 10η Ταξιαρχία Πεζικού η οποία έχει έδρα τις Σέρρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολεμικό Ναυτικό οι όποιες καταργήσεις και μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται μέσα στους ίδιους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα στο Ναύσταθμο και στο Κ/Ε Κανελλόπουλος.
Μεταξύ άλλων στο Αρχηγείο Στόλου:
Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών και τα πλοία της ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
Καταργείται η μία εκ των τριών μοιρών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Στην Πολεμική Αεροπορία οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατάξεις και αλλαγές διοικητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς, δηλαδή στο ΑΤΑ (Λάρισα), στη ΔΑΥ (Ελευσίνα), στη ΔΑΕ (Τατόι).
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτος είναι ο Αλβανός που άρπαξε την 13χρονη Χριστίνα Κρασσά από τα Σπάτα..Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα



Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 23χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο έφυγε από το σπίτι της στα Σπάτα η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για τον AJAZI (επ.) MARJON (ον.) του FATMIR και της RAZIE, που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ το 13χρονο κορίτσι έφυγε με τον 23χρονο από την Αθήνα και πήγαν στην Καβάλα. Εκεί έχουν επικεντρωθεί και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν την αναζήτηση και εντόπισαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια όπου κοιμήθηκαν οι δύο, καθώς και το αγρόκτημα όπου αναζήτησαν τροφή και νερό, επιβεβαιώνοντας πως είναι καλά στην υγεία τους.

Οι έρευνες τώρα εστιάζονται στο Παγγαίο Ορος. Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή ανήλικης (13χρονης) ημεδαπής. 

Ειδικότερα τις βραδινές ώρες της 26-05-2013, η γιαγιά της ανήλικης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων ότι η 13χρονη εγγονή της αποχώρησε από την οικία, όπου διέμεναν μαζί. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατηρούσε συχνή επαφή με την ανήλικη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ενέχεται στην αρπαγή της.

 Από 27-5-2013 διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο δράστη σε αγροικία, όπου ο ίδιος διέμενε προσωρινά, σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερούπολης του Δήμου Παγκαίου.

 Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.


Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του notianatolika.gr ο 23χρονος έχει απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές για ποινικά θέματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στην Αλίαρτο-Απειλήθηκαν σπίτια(φωτο-βίντεο)

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο μέχρι αυτήν την ώρα στην περιοχή Τσανουλέικα Αλιάρτου.Η φωτιά  σβήστηκε πριν απο λίγο, στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.





 Η πυροσβεστική υπηρεσία με τρια πυροσβεστικά οχήματα  δίνει μάχη για να κρατήσει μακριά τις φλόγες.Ρίψεις νερού έκαναν και 2 αεροσκάφη Canader.Στη φωτιά έχουν φτάσει ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,με υδροφόρα του δήμου,ο αντιδήμαρχος κ.Αραπίτσας,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μουλκιώτης και ο κ.Μπακομήτρος.
 Ο  Δήμαρχος κ. Ντασιώτης  επισήμανε ότι υπάρχει έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων,και οτι οι λιγοστοί πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά.
 



 


 




Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αλίαρτο Βοιωτίας


Φωτιά αυτή την ώρα στην περιοχή του Αλιάρτου Βοιωτίας. Συνεργάτης του viotiashop-permissospress θα είναι σε λίγο στο σημείο της πυρκαγιάς για περισσότερα νέα. H φωτιά είναι στην περιοχή μεταξύ Αλιάρτου Άσκρης.
Είναι η δεύτερη φωτιά στο νομό μας σήμερα μετά την πρωινή έξω από το Πυρί Θήβας.
Ανανέωση: Ο εκπρόσωπός μας μας ενημερώνει ότι ειναι μεγάλη η φωτιά,  υπάρχουν στο σημείο 4 πυροσβεστικά και περιμένουν άλλα 6 να έρθουν, επίσης στην κατάσβεση βοηθούν υδροφόρα του Δήμου Αλιάρτου. Έχουν καεί πουρνάρια και αυτή τη στιγμή καίγονται και ελαιόδεντρα.
Στη φωτιά έχουν φτάσει ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μουλκιώτης και ο κ.Μπακομήτρος όλη με την αγωνία στα πρόσωπά τους.
Ανανέωση 6.15
Κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές στο Μαλάκι Αλιάρτου , ο Δήμαρχος κ. Ντασιώτης  επισήμανε ότι υπάρχει έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων και αυτά τα 4 πυροσβεστικά δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες αυτή τη στιγμή. Υπεράνθρωπες  προσπάθειες γίνονται από τους πυροσβέστες που είναι ήδη εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο παιδεραστής των Πετραλώνων

Θαυμάστε τον ..!



Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης δόθηκαν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του «δράκου» των Πετραλώνων, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 21 ανήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για τον Γεωργιάδη Στυλιανό του Βασιλείου και της Δωροθέας, που γεννήθηκε το 1973 στη Νέα Ιωνία Αττικής και κατοικεί στα Πετράλωνα.



Ο 40χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 8 έως 14 ετών. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι παντρεμένος και πατέρας ενός 18χρονου αγοριού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα πουλούσε "μαϊμού" ανεμογεννήτριες στη Λιβαδειά

Τους ... έφαγαν τα Αϊολικά πάρκα

Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες από διάφορες περιοχές της Επικράτειας, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική).
Συνελήφθησαν, προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 ετών ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 42 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με την δράση της σπείρας, εντόπισαν τον 41χρονο και τον 22χρονο στη πόλη της Λιβαδειάς και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής .
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ανωτέρω δράστες, μαζί με τα δύο ακόμη μέλη που ταυτοποιήθηκαν και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την συστηματική εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα παραγωγής Αιολικής ενέργειας .
Για την επίτευξη της εγκληματική στους δραστηριότητας, είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.
Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στην συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανωτέρω ανεμογεννητριών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, έξι (6) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των (89.250) ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (29-05-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (31-05-2013), ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοθρολύμματα σε ρέμα στο Νεοχωράκι Θηβών



Βοθρολύμματα και πάσης φύσεως «υλικά» και ευωδιές εισρέουν στο ρέμα Νεοχωρακίου, θηβων το οποίο ρέμα καταλήγει στον Ασωπό, ενώ όλα αυτά διέρχονται και δίπλα ακριβώς από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, εγκυμονώντας κινδύνους όχι μόνο για την υγεία των παιδιών αλλά και των κατοίκων.
Το θέμα γνωστό από το 2006, όταν οι κάτοικοι είχαν συγκεντρώσει αριθμό υπογραφών, προσφεύγοντας στον Εισαγγελέα και την Νομαρχία…
Η αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας είχε προβεί τότε στο τεστ χρωματισμού, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν προδώσει μερικούς από τους υπαίτιους, χωρίς ωστόσο να λυθεί το πρόβλημα, αφού μετά από ελάχιστες ημέρες το «φαινόμενο» επαναλήφθηκε και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
«Εδώ είναι χαβούζα! Ποντίκια, φίδια και περιττώματα υπάρχουν παντού» καταγγέλλει κάτοικος του χωριού, που δικαίως χαρακτηρίζει το πρόβλημα «μπαλάκι που πετιέται από την μεγάλη περιοχή στην εξέδρα»!
Πραγματικά, η λύση δεν ανήκει στον Δήμο, την Νομαρχία μόνο, παρά συνολικών φορέων, καθώς η κάλυψη του ρέματος απορρέει από άλλες διατάξεις!
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το έργο έχει ενταχθεί στην ΣΑΤΑ, πλην όμως υπάρχουν καθυστερήσεις, που ουδόλως ανήκουν στον Δήμο Θηβαίων, ο οποίος ζητά την επίσπευση της λύσης!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε ακριβώς δίπλα στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στη Θήβα από άγνωση μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά λόγο του ανέμου γρήγορα επεκτάθηκε και έκαψε αρκετά στρέμματα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του viotiashop.  H πυροσβεστική της Θήβας έφτασε έγκαιρα και έδωσε μάχη με τις φλόγες, Τώρα η φωτιά ευτυχώς έχει σβήσει αλλά δυστυχώς έκαψε μεγάλη έκταση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Από το 2020 έρχονται για όλους συντάξεις πείνας 360 ευρώ

Eρχονται συντάξεις πείνας προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδoς στην έκθεσή της, στην οποία εκτιμά πως είναι αναγκαία η ιδιωτική ασφάλιση για αξιοπρεπείς συντάξεις στο μέλλον.
Στην Εκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί πως το νέο συνταξιοδοτικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα θα φέρει ξανά τα πάνω κάτω στους συνταξιούχους, αφού μοναδική σταθερά θα είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης.
Ετοιμα τα μέτρα, θα ισχύουν το 2020
Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» ο νέος τρόπος υπολογισμού, ο οποίος θα προσαρμόζει σταδιακά τα επίπεδα των συντάξεων στις μειωμένες δυνατότητες κρατικής χρηματοδότησης, έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 2010 και θίγει, πρωτίστως, όλους όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.2011, αναμένεται δε να γίνει αισθητός για όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2015.
Κάντε ιδιωτική ασφάλιση
Το ασφαλιστικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή και με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν το 2010 θα δίνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας στους μελλοντικούς συνταξιούχους, προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης άμεσα, ώστε όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά το 2020 να έχουν σύνταξη που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση.
Δεν επιτρέπει ιδιωτική ασφάλιση το φορολογικό καθεστώς
Ωστόσο το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας δεν επιτρέπει ούτε ενθαρρύνει την ιδιωτική ασφάλιση. Πρώτα από όλα, πρόσφατα καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές που αφορούν στην ιδιωτική ασφάλιση (Ν.4110/2013) και άρα οι σχετικές δαπάνες δεν εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος.
Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική ασφάλιση, η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρού μεγέθους, γεγονός που δυσχεραίνει τη δυνατότητά τους να παράσχουν τέτοιου είδους καλύψεις ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις προσκρούουν σε ένα τείχος γραφειοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεότερα για την 13χρονη που χάθηκε από τα Σπάτα

Στην περιοχή της Καβάλας εντοπίστηκαν τα ίχνη της Χριστίνας Κρασσά, της 13χρονης που εξαφανίστηκε στα Σπάτα το βράδυ της Κυριακής και για την οποία ειδοποιούσε το «Ambert Alert» από το «Χαμόγελο του παιδιού»...

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας, κ. Κοσκερίδη στην Ελευθεροτυπία, τα ίχνη του κοριτσιού εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.
Η μικρή βρέθηκε στην περιοχή ταξιδεύοντας μόνη της από την Αθήνα για να συναντήσει άνδρα, αλβανικής καταγωγής, τον οποίο είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν στην Αθήνα.

Στον εντοπισμό της συνέβαλε η ενεργοποίηση της κάρτας του κινητού της και αμέσως ενημερώθηκε η οικογένειά της. Οι αστυνομικοί της Καβάλας μετά από μέρες ερευνών με ελικόπτερα και θερμικές κάμερες εντόπισαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια όπου κοιμήθηκαν οι δύο τους καθώς και το αγρόκτημα όπου αναζήτησαν τροφή και νερό.

«Αν παραμένουν στην περιοχή, μέσα στο δάσος, πιστεύουμε πως θα τους βρούμε σήμερα. Εκτός αν έχουν βγει στο δημόσιο δρόμο κι έχουν φύγει γι’ αλλού», εκτίμησε ο κ. Κοσκερίδης.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Xρηματοδοτούνται μεγάλα έργα στη Βοιωτία

Σημαντική, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, η συνεδρίαση της 27ης Μαϊου 2013, του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού σ΄αυτήν εκφράσθηκε με αποφάσεις του η πολιτική βούληση για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων της περιοχής της Βοιωτίας.
            Για το έργο του οδικού άξονα Νεοχωράκι-Τανάγρα (τμήμα του ήδη κατασκευάζεται) προϋπολογισμού 13.000.000,00 Ευρώ εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση τα υποέργα:
o   «Κατασκευή από χ.θ. 3+300 έως χ.θ. 7+800» προϋπολογισμού 5.358.454,09 €
o   «Κατασκευή από χ.θ. 7+800 έως χ.θ. 12+600» προϋπολογισμού 6.441.545,91 €
o   «Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή της οδού» προϋπολογισμού 1.000.000 €
o   «Αρχαιολογική έρευνα και ανασκαφικές εργασίες της περιοχής εκτέλεσης του έργου» προϋπολογισμού 100.000,00€ και
o   «Μετατόπιση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας» προϋπολογισμού 100.000,00 €
            Παράλληλα αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση  του έργου «Διευθέτηση άνω ρου Βοιωτικού Κηφισού» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 € με υποέργα τα:
o   «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις – Διευθέτηση άνω ρου Βοιωτικού Κηφισού και χειμάρρων προϋπολογισμού 180.000,00 €
o   «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών» προϋπολογισμού 490.000,00 €
o   «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών στον Μέλανα και Παστέλικα ποταμό» προϋπολογισμού 355.000,00 €
o   «Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας» προϋπολογισμού 975.000,00 €
Οι εργασίες αυτές αναφέρονται σε καθαρισμό και αποκατάσταση της κοίτης των ποταμών και ρεμάτων της Βοιωτίας, να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να προστατευθούν έτσι οι παρόχθιες περιοχές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε: «Φροντίζουμε, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειάς μας, να εκτελούνται έργα, ιεραρχικά και  με στόχο  τα πολλαπλά οφέλη για τους Βοιωτούς Πολίτες. Διεκδικούμε πόρους για την περιοχή μας, σε όλα τα επίπεδα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά με όλες τις δυνάμεις μας και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας ευοδώνονται. Βεβαίως υπολείπονται ακόμη πολλά να γίνουν. Εργαζόμαστε κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Χώρα και συνεχίσουμε με δύναμη ψυχής να διεκδικούμε για το συμφέρον του τόπου μας».
ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ασωπία στην εκδήλωση για την Άλωση Κων/λης στη Λιβαδειά


Την Κυριακή 26 Μαϊου, το Τμήμα Εφήβων Νέων του Ομίλου ΧΠΟΑ ΕΙΛΕΣΙΟΝ Ασωπίας, πλαισιωμένο από καταξιωμένους μουσικούς και μετά από πρόσκληση της Βοιωτικής Χορωδίας Μικρασιατών Λιβαδειάς, συμμετείχε στην Εκδήλωση Μνήμης που διοργανώθηκε για την θλιβερή επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαϊου 1453) στην Λιβαδειά. Τα παιδιά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσίασαν για πρώτη φορά Χορούς από τον Πόντο, τιμώντας έτσι μια από τις "Αλησμόνητες Πατρίδες" μας, λίγες μέρες μάλιστα μετά, την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απαράδεκτος σχεδιασμός για κλείσιμο του ΟΑΕΕ στη Θήβα


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Θέμα: Απαράδεκτος σχεδιασμός για κλείσιμο της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στη Θήβα.

Ο Νομός Βοιωτίας έχει την ιδιομορφία να αποτελείται από δύο αστικά κέντρα, την Λιβαδειά και την Θήβα, με τον ίδιο πληθυσμό. Κατά συνέπεια, λειτουργούν και στις δύο πόλεις οι ίδιες δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξοικονόμηση των πόρων των πολιτών (έξοδα μετακίνησης), καθώς και για λόγους που συνδέονται με την ανάπτυξη των δύο πόλεων. Ανάμεσα στις υπηρεσίες είναι και αυτή του ΟΑΕΕ, η οποία στεγάζεται και στη Λιβαδειά αλλά και στη Θήβα σε ιδιόκτητα κτήρια, όπου εξυπηρετούνται 8.000 ασφαλισμένοι και χιλιάδες συνταξιούχοι σε κάθε μία από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.
Ωστόσο, με βάση διαρρέουσες πληροφορίες και δημοσιεύματα, υπάρχει σχεδιασμός για να κλείσει η υπηρεσία του ΟΑΕΕ στη Θήβα. Σε περίπτωση που συμβεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός, οι χιλιάδες ωφελούμενοι του ΟΑΕΕ Θήβας θα αναγκάζονται να διανύουν 150 χλμ για την εξυπηρέτησή τους και την διευθέτηση των υποθέσεών τους. Επίσης, θα χαθούν πολλές εργατοώρες και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμα πρόσθετο ισχυρό χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ήδη έχουν υποφέρει αρκετά από τα δεινά των μνημονίων. Επιπρόσθετα, τεράστιο πλήγμα θα υποστούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ Θήβας, των οποίων το εργασιακό μέλλον θα καταστεί αβέβαιο.
Επίσης, αναγκαία είναι και η ενίσχυση και των δύο τμημάτων ΟΑΕΕ με προσωπικό, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός των ωφελουμένων, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συνταξιοδοτηθεί το 30% των εργαζόμενων στις οργανικές θέσεις των δύο υπηρεσιών.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του ΟΑΕΕ Θήβας; Αν ναι, προτίθεται να ακυρώσει εδώ και τώρα, αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό;
-Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την διατήρηση και των δύο υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, σε Θήβα και Λιβαδειά, και την ενίσχυσή τους με προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια, ζέστη και σκόνη από την Αφρική στην ατμόσφαιρα

Αίθριος και ζεστός προβλέπεται o καιρός, αφού σήμερα Πέμπτη, θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ οι συνθήκες ευνοούν την παραμονή σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων παροδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το απόγευμα στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, δήμους



Σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρο το χάρτη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο να γεμίσουν οι "δεξαμενές" των 4.000 απολύσεων και των 25.000 διαθεσιμοτήτων που προβλέπονται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.
Στο στόχαστρο μπαίνουν εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που εξετάζεται να αλλάξουν καθεστώς και να μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα, ακόμα και δώδεκα εθνικά αθλητικά κέντρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς φόρο ακινήτων τα αγροτεμάχια

Γλυτώνουν τον φόρο ακινήτων οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Πώς θα καλυφθεί η τρύπα 200 εκατ. ευρώ που δημιουργείται. Τα εναλλακτικά σενάρια
Απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.
Σημειώνεται ότι ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια. Αν εξαιρεθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις προκύπτει ένα κενό εσόδων ύψους 150-200 εκατ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από άλλες πηγές.
Το υπουργείο Οικονομικών έως τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρότασή του με τα εναλλακτικά σενάρια όπως και τα στοιχεία για όλες τις εκτάσεις που κατέχονται από μη αγρότες.
Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να εξετασθεί η δυνατότητα εξεύρεσης εσόδων από τα αυθαίρετα που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ και οι ιδιοκτήτες τους έως τώρα δεν έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά.
Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στης Έρκυνας τις όχθες – νερό και χρόνος, φύση και άνθρωπος»στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας



Ο Δήμος Λεβαδέων,
η Δ/νση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας/
οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Εκπαίδευσης,
και η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
σας προσκαλούν
την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 10:30 – 11:30 π.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας
για το εορταστικό κλείσιμο της δράσης
Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή στη Λιβαδειά
με τίτλο
«Στης Έρκυνας τις όχθες – νερό και χρόνος,
φύση και άνθρωπος»
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και γιατί μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας λόγω Facebook

Την προσοχή των χρηστών του Facebook εφιστά μια νέα έρευνα η οποία αναδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Η κακή χρήση του έχει δυσάρεστες, επιπτώσεις. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τη μελέτη αυτή ένας στους 10 νέους έχει χάσει τη δουλεία του ή έχει απορριφθεί από μια θέση λόγω του προφίλ του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία «Οn device research» που έγινε σε δείγμα 6.000 νέων ηλικίας 16 έως 34 ετών καταδεικνύουν ότι ένας στους δέκα νέους απολύθηκε ή απορρίφθηκε από κάποια θέση λόγω πληροφοριών που συνέλεξε ο εργοδότης τους από το συνολικό προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους νέους, αφού, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, δυο στους τρεις δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία η αποκάλυψη πληροφοριών (και φωτογραφιών) από την προσωπική τους ζωή και συνεχίζουν να «δομούν» το προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχοντας κατά νου πώς αυτό θα είναι αρεστό στους φίλους τους, αδιαφορώντας αν κάποια πληροφορία ή φωτογραφία που αναρτούν κάνει αρνητική εντύπωση στον εργοδότη τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ