Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Σταθά για το κλείσιμο του ταχυδρομείου στο Κυριάκι

Άμεση ακύρωση σχεδιασμού για κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κυριακίου

Σύμφωνα με καταγγελίες σχεδιάζεται να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κυριακίου, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 2.000 μόνιμους κατοίκους, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στην αλληλογραφία των κατοίκων, αλλά και στις παρεχόμενες από το ταχυδρομείο χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί επιπλέον, ότι στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Κυριακίου υπάρχει καθημερινά μεγάλος αριθμός συναλλαγών, ο οποίος συνεπάγεται και σημαντικά έσοδα.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ευσταθούν οι καταγγελίες περί σχεδιαζόμενου κλεισίματος του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κυριακίου;
-Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αποτραπεί το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κυριακίου, το οποίο είναι αναμφίβολα προσοδοφόρο;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί προς ενοικίαση έναντι 30 ευρώ την ώρα!



Αυξάνει τα έσοδα του προϋπολογισμού», λέει ο Δένδιας! Μήπως θα παίρνουν ποσοστά και οι αστυνομικοί;

Τον δρόμο για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους ανοίγει η εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία ένας ιδιώτης μπορεί να ...νοικιάσει αστυνομικό με 30 ευρώ την ώρα, μοτοσυκλέτα με 20 ευρώ την ώρα και ελικόπτερο με 1.500 ευρώ την ώρα!

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή υπογραμμίζει ότι «επιδιώκεται και επιτυγχάνεται αύξηση στα έσοδα του Προϋπολογισμού και ισόποση προσαύξηση στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σταθά για την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καταβολή ανταλλάγματος για περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες την ίδια ώρα που οι πολίτες στερούνται το αγαθό της ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνει ότι η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3938/2011 σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία δύναται να παρέχει υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι «η ικανοποίηση αιτημάτων παροχής συνδρομής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κρίνουν κατά περίπτωση και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής (π.χ. διάθεση του μοναδικού διαθέσιμου οχήματος για τη συνοδεία χρηματαποστολής εκτός πόλης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης)».

Ταυτόχρονα ο υπουργός σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πριν από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «η πλειοψηφία αιτημάτων παροχής συνδρομής από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ικανοποιούνταν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 157 κ.ε. του Π.Δ. 141/1991, δίχως τιμολόγηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού και διάθεσης των υπηρεσιακών μέσων».

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι από το ισχύον πλαίσιο επιδιώκεται - και επιτυγχάνεται - η αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με ισόποση προσαύξηση των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και η οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο υπουργός, «ουδεμία πρόταση περί τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το εν λόγω ζήτημα εξετάζεται».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


ereunes alvanoi10

Χθες το απόγευμα ύστερα από πληροφορία οι αστυνομικές έρευνες στράφηκαν στο χωρίο Πόδο όπου έδειξαν ότι είχαν παραβιαστεί 4 σπίτια. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι έρευνες στράφηκαν στην περιοχή γύρω από το χωριό.
Με το πρώτο φώς της ημέρας σήμερα ξεκίνησαν πάλι οι έρευνες οι οποίες ενισχύθηκαν με 16 μηχανές ανώμαλου δρόμου που θα χρησιμοποιηθούν για έρευνες μέσα στο δάσος.
Από χθες το βράδυ το onairnews βρίσκεται στα σημεία των ερευνών στην ορεινή Ναυπακτία..makeleio.gr
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ereunes alvanoi
ereunes alvanoi2
ereunes alvanoi3
ereunes alvanoi6
ereunes alvanoi7
ereunes alvanoi11
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τη Χορωδία Μαυροματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

«Οδυσσέας» του Ν. Καζαντζάκη στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς
σας προσκαλούν στην παράσταση «Οδυσσέας» του Ν. Καζαντζάκη
 σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαλάμπρου,
στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).

Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Κυριακή 30 Ιουνίου, Δευτέρα 1 Ιουλίου και Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:30

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχαίος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1000 μέτρων στη Φωκίδα




Βρέθηκε χάρη σε ένα... αρνάκι που έπεσε μέσα!




Ενας υπόγειος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και μέσα στο δάσος δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Χάρη σε ένα αρνάκι όμως, που έπεσε μέσα, πριν...από ένα περίπου μήνα η Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε αυτή την απρόσμενη ανασκαφή επάνω στο βουνό, στις παρυφές του λόφου Τσούκα κοντά στον οικισμό Στρόμη.



Παρά το γεγονός, ότι ο τάφος είχε διαταραχθεί, η προκαταρκτική μελέτη, που έγινε τόσο στα ευρήματα όσο και στους σκελετούς οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον για τρεις ταφές κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής εποχής και συγκεκριμένα από τον 1ο π. Χ. έως τον 1ο μ. Χ. αιώνα. Οπως λέει εξάλλου η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Νάνσυ Ψάλτη το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι γνωστό ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, γι΄ αυτό και η επιστημονική κοινότητα είναι ενήμερη σχετικά με τις αρχαιότητες σ΄ αυτόν τον λόφο, που είναι κατάφυτος από έλατα και δρύες. Συστηματική ανασκαφική έρευνα όμως δεν έχει διεξαχθεί ποτέ στην θέση αυτή, κάτι που τώρα καθίσταται αναγκαίο, καθώς σε όλη την έκταση του λόφου της Τσούκας σώζονται λείψανα αρχαίας οχύρωσης.


Τμήμα από το κάλυμμα μιας λίθινης σαρκοφάγου με ανάγλυφο γοργόνειο εντοπίσθηκε εξάλλου κατά την διάρκεια επιφανειακής έρευνας σε μικρή απόσταση από τον τάφο. Και η σαρκοφάγος, η οποία φέρει επιγραφή χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους. Οσο για τα κτερίσματα που συνόδευαν τις ταφές ο αριθμός τους ήταν μεγάλος το ίδιο και η ποικιλία τους: Πήλινα αγγεία, όπως πίθοι, πινάκια, μυροδοχεία και χύτρες, λυχνάρια, δύο χάλκινα νομίσματα και σιδερένιες στλεγγίδες που μεταφέρθηκαν και συντηρούνται στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Παράλληλα για την εξέταση του οστεολογικού υλικού ζητήθηκε ήδη η συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Η παρουσίαση των ευρημάτων μάλιστα θα γίνει τον Οκτώβριο στην αίθουσα Δ. Σ. του δήμου Δελφών ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσωρινής έκθεσής τους σε ειδική προθήκη στο Μουσείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εκπρόσωποι της Βοιωτίας για τη ΔΟΥ Θηβών



Συνάντηση δια ζώσης εκπροσώπων του Νομού Βοιωτίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία...
μεταφέρονται τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του νομού Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θηβών Χρήστος Χαρατσής και ο Πρόεδρος Αλέξης Λιάσκος και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Θήβας και Χαλκίδας.

Οι εκπρόσωποι του Νομού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γενικό Γραμματέα για αυτή την απόφαση, που διαψεύδει τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για διατήρηση της ΔΟΥ Θηβών συνολικά. Με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν προβλήματα σε μια από τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως. Παράλληλα στερεί από τους εξυπηρετούμενους από αυτή, σημαντικότατες υπηρεσίες, προκαλεί αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων και μεγάλη επιβάρυνση στους πολίτες, με απόλυτη αβεβαιότητα και για τη διατήρηση των δημοσίων εσόδων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση, στα πλαίσια της Γ’ φάσης του σε εξέλιξη σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα της ενοποίησης των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας, έτσι ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση σύμφωνα με την οποία εντός του 2013, οι ΔΟΥ που λειτουργούν πανελλαδικά θα περιορισθούν σε 120 (από 290 που λειτουργούσαν το 2011) και τα σημεία ελέγχου και δικαστικού σε 65.

Επομένως, τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών, μαζί με τους υπαλλήλους που τα στελεχώνουν, θα μεταφερθούν από την 1η Ιουλίου στη ΔΟΥ Λιβαδειάς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με τα υπόλοιπα Τμήματα.

Η επιλογή των σημείων ελέγχου που ενοποιούνται έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας, επιλέχθηκε να παραμείνει ένα σημείο ελέγχου ανά Νομό, για τους Νομούς που διατηρούσαν σε λειτουργία άνω της μία ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή, επιλέχθηκε η πόλη που έχει πρωτοδικείο και αν και οι δύο πόλεις είχαν πρωτοδικείο, επιλέχθηκε η πόλη που είχε τα περισσότερα βιβλία Β’ Κατηγορίας.

Λόγω του ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η τοπική κοινωνία δεν εφησυχάζει αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη ΔΟΥ Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 27-6-2013, στη θέση Λιούτσα της Δ.Ε. Μαυρομματίου του Δήμου Αλιάρτου, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών έκτασης και στην συνεχεία ενημερώθηκαν το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο ΕΛΓΑ.
Διαπιστώθηκε ότι κάηκαν, περί τα 500-700 στρέμματα με 1800 περίπου ελαιόδεντρα παραγωγικής ηλικίας και ποσοστό ζημιάς από 80-100% περίπου, στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους.
Ζητήθηκε άμεσα από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,  κλιμάκιο αρμόδιων υπαλλήλων,  να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.
Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 1 υδροφόρα και 2 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη Θράκη θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία: Επιχείρηση σκραπ δηλητηρίαζε το περιβάλλον



Ο προσωρινά υπεύθυνος μιας εταιρείας διαχείρισης scrap συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Θωμά του Νομού Βοιωτίας για παράβαση του «Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος».


Μετά από έλεγχο των Αστυνομικών Περιβαλλοντικής Προστασίας διαπιστώθηκε πως ο πακιστανικής υπηκοότητος 30χρονος συλληφθείς, μέσα σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο δύο στρεμμάτων, είχε αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα, όλα διάσπαρτα στο έδαφος και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.



Από τον παραπάνω έλεγχο προέκυψε πως η επιχείρηση η οποία δεν είχε καν την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια και μόλυνε εκτεταμένα το περιβάλλον επιτρέποντας σε υγρά τοξικά απόβλητα, (μηχανέλαια κλπ), να χύνονται στο έδαφος.



Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα πιο πέρα από την εγκληματική δραστηριότητα της παράνομης επιχείρησης, υπάρχουν καλλιέργειες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα προϊόντα που παράγουν.

Ο συλληφθείς ήδη σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό Τροχαίο στην Θήβα στο δρόμο καρμανιόλα-βίντεο



Τροχαίο ακόμα μία φορά στην Περιφερειακή Οδό Θηβών Λιβαδειάς.
Ο δρόμος με τα περισσότερα ατυχήματα στη Θήβα χαρακτηρίζεται αφού πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα. Νταλίκα ερχόμενη από τη Λιβαδειά έπεσε πάνω σε ΙΧ το οποίο έβγαινε από το Lidl και έκοψε την πορεία της Νταλίκας όπου έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα και να πέσει στα χωράφια καθώς και να παρασυρθεί το ΙΧ μέσα στα χωράφια. Τραυματίες όπως μας είπαν οι δύο επιβάτες του ΙΧ , σοβαρά ο ένας από τους δύο όπως θα δείτε και στα πλάνα.
Ακολουθούν φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις από το τροχαίο
Ένας δρόμος όπου θέλει πολύ προσοχή διότι είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκίνητα βγαίνουν από πολλούς παράδρομους και πάρκινγκ που υπάρχουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρτα εξόδου για 6.000 συμβασιούχους


Με διαδικασίες εξπρές, το ελληνικό Δημόσιο δείχνει την πόρτα της εξόδου στους συμβασιούχους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», λύνεται ο γόρδιος δεσμός των απολύσεων που καθυστερούν λόγων των προσωρινών δικαστικών διαταγών. Με βάση το νομοσχέδιο - εξπρές που θα καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, εντός τριμήνου θα εκδικάζονται οι προσφυγές για παραμονή στην εργασία μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των προσωρινών διαταγών, είχε σημειωθεί στις 24 Απριλίου ρήξη μεταξύ του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Τότε, ο κ. Μανιτάκης είχε προωθήσει το πάγωμα των προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν συμβασιούχους του Δημοσίου αλλά και απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, η διάταξή του είχε βρει «τοίχο» από τον κ. Ρουπακιώτη ο οποίος είχε αρνηθεί να την υπογράψει. Βέβαια, στις 4 Ιουνίου, με νομοθετική ρύθμιση που προωθούσε στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμενε στη μη κατάργησή των προσωρινών διαταγών αλλά και των ασφαλιστικών μέτρων. Έθετε ωστόσο, συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια εντός των οποίων θα πρέπει να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση ενώπιον των αστικών δικαστηρίων προκειμένου να διασφαλιστεί το θεμελιώδες δικαίωμα της δικαστικής προθεσμίας των εργαζομένων αλλά να αποτραπεί το ενδεχόμενο «καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος αυτού».

Τώρα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα, και την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Δικαιοσύνης από τον Χαράλαμπο Αθανασίου, η ρύθμιση - εξπρές για την έξοδο 6.000 συμβασιούχων επανέρχεται και θέτει ως αυστηρό χρονικό περιθώριο της εκδίκασης των προσφυγών των συμβασιούχων τους τρεις μήνες. Ενώ, σε περίπτωση αναβολής η νέα δικάσιμος προσδιορίζεται εντός ενός μηνός, χωρίς να επιτρέπεται άλλη αναβολή, αλλιώς παύει η ισχύς της προσωρινής διαταγής. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, μέσω των προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων, κάποιοι συμβασιούχοι του Δημοσίου κατάφερναν να παραμείνουν στη θέση τους, παρά τη λήξη της εργασιακή σχέσης, μέχρι και επτά χρόνια. Όπως αναφέρουν, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να τις κατονομάζει, από την ψήφιση του νέου νόμου, υποθέσεις που αφορούν προσωρινά μέτρα για εργαζομένους του Δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, θα εκδικάζονται επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής εντός τριμήνου.

Αυτή την περίοδο, εκκρεμούν στη δικαιοσύνη 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων των οποίων έχει λήξει η σύμβαση, ωστόσο συνεχίζουν να εργάζονται στα πόστα τους, κάνοντας χρήση των προσωρινών διαταγών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 6.000 συμβασιούχων, εκτιμάται ότι θα δει την πόρτα της εξόδου. Από αυτούς, το μεγαλύτερο μέρος απασχολείται στους δήμους, όπου με αυτό το καθεστώς των προσωρινών διαταγών εργάζονται περί τους 3.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 1.000 στον δήμο Αθηναίων, οι 500 στον δήμο Θεσσαλονίκης και μικρότερος αριθμός σε άλλους μεγάλους ΟΤΑ, όπως εκείνοι της Καλλιθέας και του Αγρινίου, όπου ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 40 - 60.

Κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν ότι οι συμβασιούχοι αποτελούν την εν δυνάμει δεξαμενή απολύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στην πλατεία της Θήβας


Δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για κάθε παιδί, έφηβο και ενήλικα, που χτίζουν άμυνες απέναντι σε όλες τις εξαρτήσεις και ενισχύουν τη θετική στάση για τη...
ζωή, παρουσίασε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση με θέμα: « Εγώ , εσύ, εμείς, μαζί, για την πρόληψη» συμμετείχαν επίσης δεκαεπτά (17) Σύλλογοι και Κοινωνικοί Φορείς της πόλης που, μέσα από τα περίπτερα που είχαν στήσει στην Κεντρική Πλατεία, παρουσίασαν το έργο, τη φιλοσοφία και τις δράσεις τους, που λειτουργούν ως φυσικοί φραγμοί ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση και ενθαρρύνουν την αυτενέργεια, την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ατόμων και ομάδων μέσα στην Κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τις κυρίες Ειρήνη Λύγγου και Ευγενία Βούλγαρη, που στελεχώνουν το Παράρτημα του Κέντρου στη Θήβα, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την ποιότητα του έργου που προσφέρουν για την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.

Αναλυτικά οι σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:

«Αναπνευστήρας», Γ.Σ. Πίνδαρος Θήβας, Δημοτικό Ωδείο Θήβας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θήβας, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ΚΕΘΕΑ εν δρασει, Λύκειο Ελληνίδων Θηβών, Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ», Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» Θήβας, Σύλλογος Χιονοδρόμων, Ορειβατών, Ποδηλατών Θήβας, Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΙΣΜΗΝΗ», Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ», Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θήβας.
Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργόσημο ΟΓΑ:Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε


Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών γης και
καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Ο εργοδότης - κτηματίας, αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή του εργάτη γης με εργόσημο ΟΓΑ - αντί χρηματικού ποσού - είναι υποχρεωτική.
Ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, στο εξής, θα υπολογίζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Για το λόγο αυτό οι εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ, να ζητούν την πληρωμή τους μόνο με ΕΡΓΟΣΗΜΟ.
Το εργόσημο εκδίδεται από τα ΕΛ.ΤΑ. ή τις Τράπεζες. Προς το παρόν ο ΟΓΑ έχει υπογράψει σύμβαση για τη διάθεση εργοσήμων ΟΓΑ μόνο με τα ΕΛ.ΤΑ. και αναμένεται, σύντομα, η υπογραφή σύμβασης και με τις Tράπεζες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργόσημο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του ΟΓΑ και στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.
Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τον εργοδότη - κτηματία πατήστε εδώ

Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τον εργαζόμενο - εργάτη γης πατήστε εδώ

Για οδηγίες - χρήσιμες πληροφορίες για τις ασφαλιστικές εισφορές πατήστε εδώ

Επίσης, αναλυτικές οδηγίες παρέχονται στην εγκύκλιο του ΟΓΑ με αριθμό 9/2011, αριθμό 2/2013 και αριθμό 4/2013
Διαβάστε Περισσότερα »

Θάβουν σε ομαδικούς τάφους νεογνά και αρνούνται να επιστρέψουν τις σορούς στους γονείς τους

Η είδηση είναι ανατριχιαστική. Στην Αθήνα του 2013, όσα νεογνά πεθαίνουν για οποιονδήποτε λόγο στα μαιευτήρια, θάβονται σε ομαδικούς τάφους, δίχως οι δυστυχείς γονείς τους να μπορούν να τα πάρουν.
Αυτό προκύπτει ύστερα από έρευνα του Συνήγορου του Πολίτη, ο οποίος ερεύνησε καταγγελία μητέρας που έχασε το νεογέννητο βρέφος της σε μαιευτήριο, ότι “το έθαψαν σε ομαδικό τάφο και αρνήθηκαν την εκταφή του”. Στην ανατριχιαστική αυτή ιστορία που έφερε στο φως δεκάδες άλλες παρόμοιες εμπλέκονται και οι υπηρεσίες ταφής του Δήμου της Αθήνας. Τελικά η μητέρα δικαιώθηκε. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη: “Πολίτης κατήγγειλε στον Συνήγορο την ομαδική ταφή του βρέφους της και την άρνηση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων να επιτρέψει την, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παράδοση στη χώρα μας, εκταφή της σορού του.
Η νομοθεσία (άρθρο 2 του ν. 445/1968) ορίζει τη διαδικασία για τον ενταφιασμό των νεκρών και ειδικότερα το άρθρο 37 του ν. 344/1976 προβλέπει τα περί θανάτου των νεογνών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας το 2009 «Τα νεκρά νεογνά θα πρέπει να τυγχάνουν της μεταχείρισης που επιφυλάσσεται και στους ενήλικες νεκρούς. Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για υποχρεωτική φύλαξη κάθε σορού του νεογνού ατομικά. Οι σοροί των νεογνών θα πρέπει να ενταφιάζονται με διακριτό ατομικό τρόπο κατόπιν έκδοσης εξατομικευμένων ληξιαρχικών πράξεων».

Ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από το 2008 σε Ειδική Έκθεσή του για τους όρους λειτουργίας των κοιμητηρίων, μεταξύ άλλων είχε αναδείξει το ζήτημα της μη σύννομης ομαδικής ταφής βρεφών σε κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων. Παρά το γεγονός αυτό, ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λάβει γνώση επισήμως της ως άνω εγκυκλίου. Ως εκ τούτου ακολουθούσε την υφιστάμενη, μη σύννομη πρακτική ενταφιασμού βρεφών.
Η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε όντως πραγματοποιηθεί ομαδική ταφή, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα διαχωρισμού των σορών και αυτό θα ήταν εμπόδιο στην εκταφή της σορού του συγκεκριμένου βρέφους. Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία ως προς την έκδοση άδειας ταφής.

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να αποσαφηνιστεί με ασφάλεια αν στον συγκεκριμένο τάφο ήταν πράγματι ενταφιασμένο το βρέφος της αναφερομένης. Στην περίπτωση αυτή πρότεινε να ειδοποιηθεί επισήμως η πολίτης για την δυνατότητα εκταφής της σορού, η οποία αν δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένα, να γίνει για όλες τις σορούς από κοινού. Ως προς το διοικητικό σκέλος της υπόθεσης και την ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες του Δήμου μη σύννομη πρακτική, η Αρχή θεώρησε ότι ο Δήμος θα πρέπει να επιδιώξει τη συμμόρφωσή τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, η αρμόδια υπηρεσία υιοθέτησε τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Παράλληλα, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, απευθυνόμενη και προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου, στο μέτρο που την αφορά, να εφαρμόζεται από όλους η ισχύουσα νομοθεσία ως προς την φύλαξη, ταφή και εκταφή των νεογνών.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Οδηγίες του υπ. Παιδείας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι - Μέχρι τις 12 Ιουλίου η υποβολή - Θα συμπληρωθεί ηλεκτρονικά
Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://exams.minedu.gov.gr.

Διαβάστε τις οδηγίες του υπουργείου Πιαδείας:

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.)

Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Στάδια υποβολής μηχανογραφικού

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης.

Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (ως 12-7-13), το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων

Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις 2 εβδομάδες του Ιουλίου τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :

-    Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.

-     Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013 με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).     
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος με το βίντεο που δείχνει γιατρό να ασελγεί σε ασθενή και στη συνέχεια να σπάει στο ξύλο δημοσιογράφους



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει έναν Ιταλό γιατρό να ασελγεί σε ασθενή του. Το περιστατικό κατέγραψε κρυφή κάμερα ιταλικής εκπομπής. Το θύμα του γιατρού ήταν δημοσιογράφος και το ραντεβού «στημένο» σε μια προσπάθεια να ερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες, οι οποίες όπως φαίνεται αποδείχθηκαν αληθινές.

Η δημοσιογράφος της ιταλικής εκπομπής έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό στο ιατρείο του στη Ρώμη. Στην τσάντα της που είχε μαζί της και την οποία είχε αφήσει απέναντι από το κρεβάτι του ιατρού είχε εγκατεστημένη μια κρυφή κάμερα η οποία κατέγραφε τα πάντα.

Τα όσα ακολούθησαν προκαλούν πραγματικά σοκ. Ο γιατρός, καθώς εξετάζει την ασθενή την χαϊδεύει σε όλο της το σώμα, ένα σε κάποια στιγμή σκύβει και τη φιλάει στο στήθος. Στη συνέχεια και ενώ το θύμα του ζητά να σταματήσει εκείνος αρχίζει τα ερωτόλογα. Μάλιστα, αφού έχουν γίνει όλα αυτά, αφού της γράφει τη συνταγή εκείνος της στέλνει φιλάκια.

Στη συνέχεια στο ιατρείο εισβάλλει το τηλεοπτικό συνεργείο. Ο γιατρός εκτός εαυτού επιτίθεται στα μέλη του, σπάει τις κάμερες, κλωτσάει τον οπερατέρ και τον δημοσιογράφο και τέλος αρπάζει το μικρόφωνο και το χρησιμοποιεί σαν... όπλο με το οποίο τον χτυπά στο κεφάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΝΟΜΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ