Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Όλο το βίντεο απο το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Άσκρη

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη της δευτεροβάθμιας στη Λιβαδειά από καθηγητές (video)


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί της Βοιωτίας έχοντας στο πλευρό τους γονείς και μαθητές με αφορμή το σχέδιο των διαθεσιμοτήτων που προωθεί ήδη η κυβέρνηση.


Προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λιβαδειά και χαρακτήρισαν παράνομη την πράξη του υπουργείου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τη διαθεσιμότητά τους μέσω ίντερνετ, χωρίς μάλιστα να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δ.Θηβαίων μέχρι την Τετάρτη



·     Σε υλοποίηση της απόφασης  της ΚΕΔΕ, που λήφθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο της έκτακτης συνέλευσής της,  με θέμα  τις Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους,  γίνεται γνωστό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων  θα παραμείνουν κλειστές Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, πλην των κοινωνικό-προνοιακών δομών και της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως η απόφαση της ΚΕΔΕ ορίζει.



·     Κατάληψη της ΔΟΥ Θήβας και συλλαλητήριο την  Τρίτη  16 Ιουλίου 2013.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

Πολίτες του Δήμου Θηβαίων

   Το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η κυβερνητική πολιτική συρρικνώνει και καταργεί τις δημόσιες υπηρεσίες και της πόλης μας, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά  όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.

         ► Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς.

         ► Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της.

         ► Το ΙΚΑ της πόλης μας υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του.

         ► Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί.

         ► Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη

             καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση, καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

  Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Ο δήμος Θηβαίων όπως και όλη η αυτοδιοίκηση άλλωστε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί περικοπή χρηματοδότησης πάνω από 60%. Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, μιας πολιτικής που οδηγεί την τοπική κοινωνία της Θήβας  στη καταστροφή.   Τόσο ο δήμος Θηβαίων όσο και οι φορείς της πόλης μας απέναντι σ` αυτή τη πολιτική βροντοφωνάζουμε

« ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ »

ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Αγωνιζόμαστε για :

Αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας.

Ανάκληση της απόφασης κλεισίματος τμημάτων της ΔΟΥ Θήβας.

Διατήρηση όλων των υπηρεσιών ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-Επιθεώρηση Εργασίας κλπ

Δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες δηλώνοντας  κατηγορηματικά την αντίθεση μας στις όποιες απολύσεις.

Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις:

● Ο Δήμος Θηβαίων θα μείνει κλειστός την Παρασκευή 12 & την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

● Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Βάγια, Καπαρέλλι και Δομβραίνα την Παρασκευή 12 Ιουλίου ώρα  20:00 μ.μ.

●    Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στη Κεντρική Πλατεία Θήβας,  το Σάββατο 13 Ιουλίου ώρα 11:00 π.μ. 

●   Κατάληψη της ΔΟΥ Θήβας και συλλαλητήριο την  Τρίτη  16 Ιουλίου 2013.

●   Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο διάστημα στην περιοχή μας όσο και στην Αθήνα μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα

Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι καύσωνας και συννεφιά σε όλη τη χώρα με πιθανές βροχές στα βόρεια


Με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και συννεφιά ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ θα αναπτυχθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα γύρω ορεινά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλική «εφτάρα» για τον Λεβαδειακό στην Ευρυτανία


Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως ο Λεβαδειακός σε φιλική αναμέτρηση επικράτησε με σκορ 7-0 της Μικτής Ευρυτανίας.


Θετικά δείγματα άφησε ο Λεβαδειακός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι για φέτος που ήταν κόντρα στην Μικτή Ευρυτανίας.

Το σύνολο του Τάκη Λεμονή δεν δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με σκορ 7-0.

Οι Βοιωτοί πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Ροτζέριο στο 12’, ενώ ο Μπουντόπουλος στο 22’ έκανε το 2-0. Την «σκυτάλη» πήρε αργότερα ο Βασιλείου, ο οποίος έκανε το 3-0 με όμορφη ατομική ενέργεια.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού συνέχισαν να πιέζουν, ώστε να πετύχουν ακόμη περισσότερα τέρματα. Έτσι, στο 27’ ο Μίλιεβιτς έκανε το 4-0, το 5-0 σημείωσε στο 53’ ο Λαμπρόπουλος.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή συνέχισαν τον… μονόλογό τους, με αποτέλεσμα στο 57’ ο Ακόστα να κάνει το 6-0, ενώ το 7-0 διαμόρφωσε στο 73’ ο Γεωργίου.

Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν:

Τσιντώτας, Σκέμπης, Μανόλο, Ζαννιάς, Μάγκας, Μαχαίρας, Πέππας, Ροτζέριο Μπουντόπουλος, Βασιλείου, Μίλιεβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν:

Πριζόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Νικολακάκης, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Ακόστα, Αποστολόπουλος, Κάπος (70’ Πινέιρο), Ρούπι (70’ Κάντζι).

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο κύμα της διαθεσιμότητας έρχεται το Σεπτέμβριο -Ποιοι είναι οι επόμενοι 4.800 υπάλληλοι

Τα επόμενα βήματα για την εξεύρεση δεξαμενών δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας κάνει η κυβέρνηση, αφού στα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τους εργαζομένους που θα μπουν στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας. Πρόκειται για 4.800 άτομα, τα οποία από Σεπτέμβριο θα δουν με τη σειρά τους την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:

    350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
    1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
    1.270 αγροφύλακες
    1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης
    1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας
    700 εκπαιδευτικοί
    5.000 ως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ
    Στους ΟΤΑ ο νέος γύρος διαθεσιμότητα θα αφορά σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
    Στον κατάλογο της διαθεσιμότητας θα μπουν και υπάλληλοι στον Τομέα αποκατάστασης Σεισμοπαθών και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
    Στον τομέα της Υγείας έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει κινητικότητα 1.250 υπαλλήλων που θεωρούνται πλεονάζοντες μετά τις συγχωνεύεις νοσοκομείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά εβδομάδα απεργιών




 Με απεργιακό μπλακάουτ στον τομέα της Υγείας, στους δήμους και τους σιδηρόδρομους την ερχόμενη εβδομάδα απαντούν οι εργαζόμενοι στην... κυβέρνηση και ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει το πράσινο φως σε καταργήσεις υπηρεσιών και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Με «φρένο» στα απορριμματοφόρα και «λουκέτο» στους δήμους απειλεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σημείωσε: «Εχουμε δείξει ότι πονάμε τον κόσμο και δεν θέλουμε να τον ταλαιπωρούμε. Δεν το έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δήμων και να έχουμε δουλειά είναι προτιμότερο να τα κλείσουμε όλα για τέσσερις πέντε μέρες. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα, αλλά γι' αυτά δεν μιλά κανείς». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, ενώ το 2012 συνταξιοδοτήθηκαν 6.000 εργαζόμενοι, το 2009 έφευγαν 300-500 άτομα, τονίζοντας «η τρόικα θέλει αίμα, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης πρότεινε την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Λουκέτο μπαίνει και στην Υγεία την ερχόμενη Τρίτη αλλά και τη μεθεπόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στις δομές της Πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.
Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχει μπει και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο, με 24ωρη γενική απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Χειρόφρενο» τραβούν τα τρένα επίσης την Τρίτη (16/7) λόγω της γενικής απεργίας που αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις καθώς και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών εταιριών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις


Από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι ελπίζουν φέτος οι πωλήσεις των καταστημάτων να κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Οι οδηγίες που απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είναι οι εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Ειδικότερα:
- Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της επιχείρησής τους.

- Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

«Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση και καλούνται οι Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο, ενώ τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε».

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πάρε μας μανούλα στο σπίτι κι εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ» ...



«Βρέθηκα σήμερα σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά, που αδυνατούν οι γονείς να...
 τους προσφέρουν ακόμη και την απαραίτητη διατροφή!
Εκεί λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής περιστατικό: Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια. Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να φύγει.   Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά, που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επομένη ημέρα…   Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι… Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…   Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την ποιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα που έχω ακούσει στην ζωή μου… “Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ…’»   

Την ιστορία βρήκαμε στο facebook.

left.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ