Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μιά αλήθεια που δεν ξέραμε για το Σαράντι!!!

Αναγνώστης στο Permissospress
Οι θεραπευτικές ιδιότητες και το ξηρό κλίμα στο Σαράντι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ 1965
Ενας γιατρός απο την Αθήνα έρχεται για να υπηρετήσει στα Χώστια, και μένει 20 χρόνια με την οικογενειά του.Την εποχή εκείνη πολύ λίγοι γνώριζαν και εκτιμούσαν τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.
Για την θεραπεία των ασθενειών της εποχής,όπως η φυματίωση,ο κόσμος πήγαινε στο βουνό.Το περιβάλλον ήταν πιο γνώριμο κ άλλωστε πόσοι Έλληνες είχαν ήταν εξοικιωμένοι με την θάλασσα.
Ο γιατρός στα Χώστια είδε αμέσως στο Σαράντι την ξηρότητα του κλίματος,την καθαρότητα της  ατμόσφαιρας,τις θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας και τον μοναδικό συνδυασμό του ελατόδασους του Ελικώνα και της παραλιακής ζώνης του Κορινθιακού.
Έτσι αγόρασε οικόπεδο και έφτιαξε σπίτι στο Σαράντι όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Σήμερα ξέρουμε πως πολλοί τουλάχιστον παιδίατροι της Λιβαδειάς όπου τα παιδιά υπέφεραν απο ασθένειες,του αναπνευστικού λόγω της υγρασίας,είχαν ένα φάρμακο<<θάλασσα με ξηρό κλίμα>> ένας συνδυασμός σπάνιος,ένα προνόμιο που διαθέτει το Σαράντι πέρα απο την πεντακάθαρη θάλασσα, την γραφική παραλία τη γοητεία του ήσυχου ψαροχωρίου,το υγιεινό κλίμα είναι ένα άλλο μεγάλο ατού του Σαραντίου!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Νυχτερινός Περίπατος στο Λεοντάρι

Την Κυριακή 18 Αυγούστου η εφημερίδα ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου,το Τοπικό Συμβούλιο Λεονταρίου,το σύλλογο Γυναικών Η ΕΣΤΙΑ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λεονταριτών ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ θα πραγματοποιήσει το δεύτερο περίπατο.Μετά την περσινή κατάληψη του ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΥ ,φέτος ο περίπατος θα είναι νυχτερινός και θα έχει ως προορισμό τον Μύλο όπου και με ειδικό τηλεσκόπιο θα γίνει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού μας περίπου στις 20:30 και θα ακολουθήσει ο περίπατος με ώρα επιστροφής περίπου στις 23:00 στην πλατεία όπου θα υπάρχουν αναψυκτικά για τους μικρούς και μεγάλους περιπατητές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλότερες τιμές στο βαμβάκι "βλέπει" η ICAC


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC), στους 25,6 εκατ. τόνους προβλέπεται να ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος την περίοδο 2013-2014, την ίδια ώρα που η παγκόσμια κατανάλωση υπολογίζεται να φτάσει τους 24 εκατ. τόνους.
Τα παγκόσμια αποθέματα στο τέλος της περιόδους εκτιμώνται ότι θα φτάσουν σε 19,8 εκατ. τόνους. Η παγκόσμια παραγωγή έτσι θα ξεπεράσει την κατανάλωση αθροιστικά κατά 11 εκατ. τόνους, από το 2010-2011 μέχρι το τέλος του 2013-2014 και θα καταλήξει στο διπλασιασμό των παγκόσμιων αποθεμάτων μέσα σε 4 περιόδους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση της ICAC, η παγκόσμια βιομηχανίας βάμβακος τα επόμενα χρόνια θα καθορίζεται από τις εκάστοτε αποφάσεις της κυβέρνησης της Κίνας, γεγονός που οφείλεται στο πρόγραμμα ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής και στην πολιτική των υψηλών αποθεμάτων.
Όπως εκτιμά η ICAC για την περίοδο 2012-2013 στην Κίνα η κατανάλωση έφτασε στους 8,3 εκατ. τόνους, τα τελικά αποθέματα ανέρχονται σε 9,4 εκατ. τόνους και 7,8 εκατ. τόνοι βρίσκονται στο εθνικό απόθεμα. Τα συνολικά αποθέματα υπερβαίνουν την ετήσια κατανάλωση από τη βιομηχανία.
Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει και το 2013-2014 το πρόγραμμα στήριξης των εθνικών αποθεμάτων στο βαμβάκι (ενίσχυση προς τους αγρότες με 20.400 γουάν ανά τόνο από το εθνικό απόθεμα), με στόχο τα αποθέματα της χώρας να ανέλθουν μετά ένα έτος σε 12 εκατ. τόνους. Αυτό σε συνδυασμό με την εκτίμηση της ICAC που αναφέρει ότι τα παγκόσμια αποθέματα στο τέλος της εμπορικής περιόδου 2013-2014 θα κυμανθούν στα 19,8 εκατ. τόνους, θα έχει σαν αποτέλεσμα μόλις τα 8 εκατ. τόνοι να είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά εκτός της Κίνας.
Ως εκ τούτου, αναμένεται αύξηση στο διεθνή δείκτη τιμών βάμβακος «Cotlook A Index» από 88 σεντς ανά λίβρα σε πάνω από 1 δολάριο ανά λίβρα.
Τέλος, οι προβλέψεις της ICAC αναφέρουν ότι η παραγωγή βάμβακος στην Κίνα για το 2013-2014 αναμένεται να είναι αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ αντίστοιχα η παραγωγή στην Ινδία αναμένεται να αυξηθεί κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους λόγω της καλής εποχής των μουσώνων. Η παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί εξαιτίας του ξηρού καιρού και των υψηλών τιμών του καλαμποκιού και της σόγιας. Στο Πακιστάν, τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν και στις υπόλοιπες χώρες αναμένεται η παραγωγή να κυμανθεί στα επίπεδα του 2012-2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα για τους ασφαλισμένους -Ρυθμίσεις οφειλών σε 12 δόσεις για όλα τα Ταμεία



Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα επεκταθεί η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η οποία προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και το Δεκέμβριο του 2012, όπως δήλωσε την Κυριακή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια και επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.

Η απόφαση αυτή του υπουργού Εργασίας δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς τους επιτρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι με τη ρύθμιση των 12 δόσεων θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν οφειλές μεταξύ 15.000 και 20.000 ευρώ, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών.

Αναφερόμενα στο θέμα των δυσκολιών που υπήρχαν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, πριν τη δημιουργία του ΚΕΑΟ, τα ίδια στελέχη τόνιζαν το γεγονός ότι κάθε ασφαλιστικό ταμείο χρησιμοποιούσε δικό του σύστημα, οδηγούσε στη συσσώρευση χρεών.

Το ΙΚΑ για παράδειγμα που εφάρμοζε συστηματικά τον «Κώδικα Διατάξεων για την Είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων» (ΚΕΔΕ) είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ακόμη και από το φορολογικό σύστημα.

Αντίθετα, ο ΟΑΕΕ, που δεν αναζητούσε τις οφειλές εμφανίζει σήμερα μεγάλα ελλείμματα που κατά μεγάλο μέρος οφείλονται στη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο ΟΑΕΕ πρόκειται. σύμφωνα με πληροφορίες. να αποστείλει τις επόμενες μέρες, 370.000 έως 380.000 επιστολές προς τους οφειλέτες του Οργανισμού, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση.

Τον περασμένο χρόνο, η πρόεδρος του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου με εντολή του υπουργού Εργασίας είχε αποστείλει 90.000 επιστολές προς οφειλέτες, με αποτέλεσμα την είσπραξη του 38% των οφειλομένων ποσών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλήθηκε σε επιχειρηματία o 902 -Προς απόλυση οι εργαζόμενοι


Ολοκληρώθηκε όπως φαίνεται ο κύκλος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ , η οποία έχει στην κατοχή της τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902 σε επιχειρηματία.

Ο νέος ιδιοκτήτης, έθεσε τον όρο να του παραδοθεί «καθαρή» από εργαζόμενους η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, ενώ μάλιστα η συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς, μεταδίδει το in.gr το οποίο επικαλείται δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

Στο δημοσίευμα, τονίζεται πως επειδή είναι παράνομη η απόλυση των εργαζομένων καθώς η εταιρία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του Περισσού επέλεξε να χωρίσει σε δύο ομάδες του εργαζόμενους και να τους «περάσει» σε κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες θα απολυθούν χωρίς ωστόσο να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οσον αφορά τους 4 εργαζόμενους της ιστοσελίδας του κόμματος 902.gr, θα υποβάλλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπεται στο νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή 600 έως 800 ευρώ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον μέσο εργατικό μισθό, θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθεί το «μπαράζ» απολύσεων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ σε όλη τη χώρα


Ισχυροί άνεμοι θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις των παραθεριστών σήμερα, αφού σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα φτάσουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Ικάριο πέλαγος και το Νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας πιθανά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δίκτυα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα έχει ζέστη και που θα βρέξει

Ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα δικά του τερτίπια καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση θερμοκρασία τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο ωστόσο να σκαρφαλώνει σε κάποιες περιοχές στους 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αναμένεται να σημειωθούν και σποραδικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία στο ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τμήματα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα δυτικά τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 ως 34 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΡΕΑ:Ειδική άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών για το έτος 2014



Διαβαστε αναλυτικα ολες τις πληροφοριες
:Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγαν να χαλάσουν το γλέντι με τον Χριστοδουλόπουλο



Μέχρι το πρωϊ κράτησε το γλέντι και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από την μουσική
Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιδιοκτήτη και έναν υπάλληλο.
Αναπάντεχη τροπή πήρε το πανηγύρι στο Μπούρτζι Ευβοίας με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, στο οποίο βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.
Το κέφι και ο χορός είχαν ανάψει για τα καλά και η μουσική δεν έλεγε να χαμηλώσει μέχρι τις 6 το πρωί.
Αυτοί που δεν το χάρηκαν καθόλου ήταν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία γύρω στις 3 τα ξημερώματα και εξέφρασαν τα παράπονα τους για την ηχορύπανση.
Άμεσα οι Αστυνομικοί έφθασαν στο πανηγύρι και διαπίστωσαν με το ντεσιμπελόμετρο, ότι η μουσική είχε υπερβεί τα νόμιμα όρια και αρχικά συνέλαβαν έναν υπάλληλο καθώς ο ιδιοκτήτης έλειπε.
Το πανηγύρι όμως συνεχίστηκε, όπως και ο δυνατός θόρυβος και οι τηλεφωνικές καταγγελίες συνεχίστηκαν.
Έτσι οι Αστυνομικοί κατεφθασαν ξανά στο σημείο στις 5.30 το πρωί και τελικά συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης, την ώρα που ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος έδινε ρεσιτάλ στην σκηνή.
Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του και το πρωί μαζί με τον υπάλληλο αφέθηκαν ελέυθεροι  με εντολή του Εισαγγελέα.eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ροζ» μπλογκ ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook μαζί με διευθύνσεις και ονόματα

«Φωτιά» στην προστασία των προσωπικών δεδομένων έρχεται να βάλει ένα «ροζ» μπλογκ, το οποίο ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών από το facebook χωρίς τη συγκατάθεση τους, δημοσιεύοντας παράλληλα τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους.

Το «ροζ» μπλογκ το οποίο φέρει τον τίτλο ksekola.blogspot.com, δημοσιεύει τις φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών οι οποίες διατηρούν λογαριασμό στο facebook, αναρτώντας παράλληλα υβριστικά ή σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια, ενώ δημοσιεύει και τα ονόματα των γυναικών καθώς και τον τόπο καταγωγής τους και τις διευθύνσεις τους, αναφέρει η Espresso.

Αποτέλεσμα είναι, να δέχονται οι γυναίκες που έπεσαν θύμα του «ροζ» ιστότοπου φραστικές επιθέσεις από χρήστες του facebook, δεκάδες αιτήματα φιλίας και μηνύματα, τα οποία έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο. Ο ιστότοπος ο οποίος διατηρεί και group στο facebook, έχει «πέσει» συνολικά έξι φορές, ωστόσο συνεχίζει να δημοσιεύει κανονικά τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δεκάδων ανυποψίαστων γυναικών, πολλές από τις οποίες μάλιστα δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μπει στο στόχαστρο του μπλογκ
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ