Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνές αγριότητας εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Αλβανία






    Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο.





Aλβανοί δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν Type Your Post Summary Hereολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.

Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο. Όπως φαίνεται στο βίντεο ξήλωσαν ακόμη και το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν εισιτήριο υγείας για 230.000 πολίτες - Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου


Αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου η διαδικασία αιτήσεων για τους ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να αποκτήσουν εισιτήρια δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα αφορά δυστυχώς μόνο 230.000 πολίτες.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, εντάσσεται στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ο αριθμός των πολιτών που θα καλύψει είναι βεβαίως μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Οπως είπε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, είναι «ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να επεκταθεί και στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2014-2020) με επιπλέον κονδύλια, προκειμένου να αγκαλιάσει περισσότερους πολίτες που στην παρούσα φάση έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας».

Σε αυτή τη φάση το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας θα καλύψει περίπου 230.000 πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν απολέσει λόγω ανεργίας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Σε αυτή τη φάση, δικαιούχοι του προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ -και προστατευόμενα μέλη της οικογένειας- οι οποίοι απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα (έως τις 15/4/2013 για το ΙΚΑ και έως τις 15/2/2013 για τα υπόλοιπα Ταμεία) και που έχουν χαμηλό εισόδημα: ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι άγαμοι και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ οι έγγαμοι.

Τα αιτήματα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.healthvoucher.gr, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 2/9/2013 και συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί για την αίτησή του σε ΚΕΠ, θα πρέπει να επιδείξει στον υπάλληλο αποδεικτικό ταυτότητας, το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος έτους 2011 ή 2012 και επίσημο έγγραφο όπου αναφέρεται ο ΑΜΚΑ.

Τα αιτήματα αξιολογούνται ηλεκτρονικά κατά σειρά που υποβάλλονται, με διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. και του TAXIS. Τόσο η θετική όσο και η αρνητική αξιολόγηση της αίτησης θα γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στον αιτούμενο. Στη θετική αξιολόγηση ο δικαιούχος εκτυπώνει το «εισιτήριο υγείας». Η αρνητική αξιολόγηση συνοδεύεται με αιτιολόγηση και, σε περίπτωση καταχώρισης εκ παραδρομής εσφαλμένων στοιχείων, δίνεται η δυνατότητα ορθής επανυποβολής.

Το κάθε «εισιτήριο» είναι ατομικό και αντιστοιχεί σε τρεις ιατρικές επισκέψεις και ένα «σετ» διαγνωστικών εξετάσεων, το οποίο επιλέγει ο γιατρός. Ειδικό «εισιτήριο» εκδίδεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Αυτό θα καλύπτει από τρεις έως επτά ιατρικές επισκέψεις ανά τρίμηνο (1ο τρίμηνο επτά επισκέψεις, 2ο τρίμηνο πέντε επισκέψεις και 3ο τρίμηνο τρεις επισκέψεις). Ο κάτοχος του Health Voucher θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα γιατρό και μονάδα υγείας από κατάλογο που θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή www.healthvoucher.gr. Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και γιατροί του ΕΣΥ, μονάδες του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων κ.ά.), πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και διαγνωστικά εργαστήρια που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλία Λιβαδόστρας Λεύκτρων-Φωτογραφικό Ταξίδι

Το Permissospress σας πάει στην υπέροχη παραλία της Λιβαδόστρας Λεύκτρων στον Κορινθιακό κόλπο.  Για το πώς θα φτάσετε στην Παραλία Λιβαδόστρας πατήστε  εδώ.










ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟΥΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Σύμφωνα με τις προβλέψει της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας οι ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση που θα φτάνει και τα 8 μποφόρ ενώ λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά καθώς και στην Κρήτη ενώ τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 18 έως 33 και τοπικά έως 35 στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 34 και τοπικά 36 στη δυτική Ελλάδα, 19 έως 33 στο βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι , όπως γράφει η ιστοσελίδα weather.gr, στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και τα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με την "θηλιά" στο λαιμό οι κτηνοτρόφοι της Στερεάς


Άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών και καλούνται σήμερα να επιστρέψουν τις προκαταβολές που νομίμως έλαβαν για την εγκατάστασή τους ενώ παράλληλα απεντάσσονται από το πρόγραμμα, ζητάει με επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημήτρης Βουρδάνος.
Το αιτιολογικό της απένταξης, ότι δεν υπέβαλαν εγκαίρως την αίτηση και τα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την 2η δόση διότι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την άδεια λειτουργίας των σταυλικών τους εγκαταστάσεων, όπως δεν κατόρθωσαν να πάρουν και η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων ανά την Ελλάδα, δεν οφείλεται σε δικιά τους υπαιτιότητα. αναφέρει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, και συνεχίζει τα εξής:

Δυστυχώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν και πρόσφατο, με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατική διαδικασία, δεν μπόρεσε να απλουστεύσει τις διαδικασίες, και δεν έδωσε την δυνατότητα να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα σταυλικών αδειοδοτήσεων που ταλαιπωρούσαν και ταλαιπωρούν τους παλιούς κτηνοτρόφους, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να γίνονται εμπόδια στους νέους, που θέλουν να επιστρέψουν, να ενεργοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα και να επενδύσουν σε αυτόν.

Αν έχουν προχωρήσει κάποιες υπηρεσίες σε ελάχιστες αδειοδοτήσεις, δυστυχώς και αυτές προχωρούν με πολύ βραδύς ρυθμούς και ενδεχομένως πολλές φορές κρύβουν και ρίσκο.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι σας διακρίνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους νέους αγρότες πιστεύουμε ότι θα δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα τους, διότι μόνο έτσι γινόμαστε πειστικοί όλοι μας σε αυτό που καθημερινά επαναλαμβανόμαστε «ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη διέξοδος για τους νέους αλλά και για την χώρα γενικότερα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του 19χρονου Θανάση

Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης προήλθε ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του. Επίσης, επισημαίνουν, σε αντίθεση με την πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει νωρίτερα την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, ότι στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι αυτό εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού που φέρνει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Tovima, αναφέρεται ότι το σώμα του 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα, «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα και μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του και αναφέρεται ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, βάσει και των ευρημάτων από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στο σώμα του άτυχου Θανάση οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως ανέφεραν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή και σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε πως το πόδι του νεαρού είχε πιαστεί στην πόρτα του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να πέσει έξω από το τρόλεϊ στην προσπάθεια που κατέβαλλε για να απγκλωβιστεί.

Οπως αναφέρει το Tovima, στη νεκροψία δεν εντοπίστηκε κάποιος μώλωπας στα πόδια στα πόδια του νεαρού κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το ότι πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Οσον αφορά στο ερώτημα για το αν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχθηκε σπρωξίματα η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις καθώς όπως επισημαίνουν οι ιατροδικαστές οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Νωρίτερα την Παρασκευή είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από  την έκθεση πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες που επικαλούνταν το Tovima, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.που επιθεώρησε την Παρασκευή το τρόλεϊ προκειμένου να εξακριβώσουν τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας και το ποιος πάτησε το μπουτόν κινδύνου σημειώνει στην έκθεσή του ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Απέραντος πόνος στην κηδεία του Θανάση

Το απόγευμα της Παρασκευής φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο. Περίπου 500 άτομα υποδέχθηκαν τη σορό του με χειροκροτήματα ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλει και του ελεγκτή.

«Αθάνατος» και «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» ήταν δυο από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 19χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε έξω από την πόρτα του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε όταν ο ελεγκτής τον εντόπισε να μην διαθέτει εισιτήριο.

Ενταση πριν και αμέσως μετά την κηδεία στο Περιστέρι

Εντωμεταξύ, τόσο λίγο πριν ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, όσο και αμέσως μετά εκτυλίχθηκαν επεισόδια στο Περιστέρι που «βράζει» από θυμό και οργή για το θάνατο του νεαρού.

Πριν την κηδεία κατά τη διάρκεια πορείας στην οποία συμμετείχαν 300 άτομα, περίπου, και η οποία θα κατέληγε στο νεκροταφείο Περιστερίου, επικράτησε ένταση όταν το πλήθος επιτέθηκε κατά λεωφορείου γεμάτου με κόσμου, πετώντας μπουκάλια και φωνάζοντας συνθήματα.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό που δημιουργήθηκε και μετά την κηδεία του Θανάση όταν ομάδες νεαρών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και έστησαν οδοφράγματα σε κοντινό σημείο από αυτό όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών για να εκτονώσει την κατάσταση ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή εννιά ατόμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Aλβανικό χωριό που αποτελεί την πρωτεύουσα της κάνναβης στην Ευρώπη - Το 90% των κατοίκων καλλιεργεί φυτείες


Η τελευταία φορά της αστυνομία προσπάθησε να εισέλθει στο ορεινό χωριό που αποτελεί τη μητρόπολη της μαριχουάνας, η επιχείρηση εξελίχθηκε σε αληθινό πόλεμο, όπως μαρτυρά ένας τοπικός αστυνομικός. Ανώνυμα, πάντα, διότι στο Λαζαράτ, βασιλεύει ο φόβος, η ομερτά της μαφίας.

Η αστυνομία για να προσεγγίσει το χωρίο που βρίσκεται κοντά στην ιστορική πόλη του Αργυρόκαστρου χρειάστηκε να επιστρατεύσει μονάδες ελεύθερων σκοπευτών που προστάτευαν με τα πυρά τους την από εδάφους έφοδο των ειδικών δυνάμεων. Κι όλα αυτά για τη σύλληψη μιας χούφτας ανθρώπων που εργάζονται στις χασισοφητείες της περιοχής.

Μιας περιοχής που θεωρείται η πρωτεύουσα των ναρκωτικών στην Αλβανία και είναι διαβόητη για τη μαριχουάνα της, αλλά και την ανομία που τη διέπει. Η ετήσια καλλιέργεια κάνναβης φέρνει στους εμπόρους κέρδη έξι δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. Οι τοπικές αρχές... αποκρούουν το νούμερο αυτό, ωστόσο παραδέχονται πως η αγορά του χασίς ανθεί.

Η έφοδος των ειδικών δυνάμεων στο Λαζαράτ, πάντως, δεν είχε αίσιο τέλος για την αστυνομία. Μόλις τα όργανα της τάξης άρχισαν να κόβουν τα χασισόδεντρα, εμφανίστηκαν 15 τζιπ γεμάτα βαρύ οπλισμό και άρχισε η μάχη. «Πυροβολούσαν αδιακρίτως από 20 διαφορετικά σημεία και εκτόξευαν αντιαρματικές ρουκέτες», δήλωσε στην Global Post ο τοπικός αστυνομικός αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε: «Είδα μια 70χρονη γιαγιά να μας ρίχνει με πολυβόλο. Νόμιζα ότι θα πεθάνω».

Φοβούμενοι τις απώλειες αμάχων, η αστυνομία υποχώρησε με τους ελεύθερους σκοπευτές να ακινητοποιούν τα τζιπ. Εκτοτε κανείς δεν έχει πλησιάσει κοντά στο Λαζαράτ. Ο επίτροπος της περιοχής διευκρίνισε πως οι έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύτηκαν το πολιτικό κενό που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου για να επενδύσουν μεγάλα ποσά στην επέκταση των φυτειών. Την ίδια στιγμή οι νομικές αρχές με απουσία μέτρων επιτρέπουν να ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών του Λαζαράτ επειδή ξέρουν πως αν αναλάβουν δράση, το αποτέλεσμα θα είναι νέος πόλεμος, αφού εκτιμάται πως το 90% των κατοίκων είναι εμπλεγμένοι στο κύκλωμα.

Η αστυνομία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σταματά τα φορτηγά που κατευθύνονται στο χωριό για να μεταφέρουν το εμπόρευμα και να συλλαμβάνει τους μετανάστες που πηγαίνουν εκεί για δουλειά στα χωράφια.

Η παραγωγή το 2012 έφτασε τις 15 τόνους μαριχουάνας, ενώ άλλοι 10 τόνοι κατασχέθηκαν σε διάφορα σύνορα. Τη στιγμή που η οικονομία της Αλβανίας κατρακυλά επηρεασμένη από την κρίση στην Ελλάδα και την Ιταλία, το Λαζαράτ κολυμπά στο χρήμα.

Οι εκθέσεις της αστυνομίας δείχνουν ότι το χωριό καλλιέργησε περισσότερα από 60 στρέμματα γης μέσα στο 2012 και εκτιμούν πως τα 300.000 χασισόδεντρα μπορούν να αποφέρουν 500 τόνους μαριχουάνας. Οι εκ του μακρόθεν φωτογραφίες των αρχών δείχνουν πως μια πρώην απομακρυσμένη ξερή έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη όαση.

Εννοείται πως στο Λαζαράτ δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε οι δημοσιογράφοι. Οι κάτοκοι φυλάσσουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό και αποθαρρύνουν όσους άγνωστους επιθυμούν να πλησιάσουν. Τον περασμένο μήνα οι έμποροι εντόπισαν δύο τοπικούς δημοσιογράφους και έναν Γάλλο εικονολήπτη. «Τρια άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μας έκλεισαν το δρόμο και μας είπαν πως αν δεν σταματούσαμε να τραβάμε πλάνα θα καταλήγαμε νεκροί», δήλωσε ο Τέλνις Σκούκι ένας ανταποκριτής του αλβανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Παράλληλα, οι ντόπιοι επιτίθενται συχνά στα αυτοκίνητα περαστικών από την λεωφόρο Λαζαράτ ως αντίποινα για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν το 2007 η αστυνομία πυροβόλησε έναν καταζητούμενο για απαγωγή, το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε και έκαψε το αστυνομικό τμήμα του Αργυρόκαστρου.

Η απειλή μετατροπής της όποιας της αστυνομίας να εισβάλλει στο Λαζαράτ σε μακελειό με πολλές απώλειες πολιτών, αναγκάζει τις αρχές να τηρούν στάση αναμονής και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για λύση του προβλήματος στην πολιτική βούληση. «Χρειαζόμαστε πρωθυπουργική έγκριση και τίποτα λιγότερο», λένε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ



Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄1586/21-6-2013 αριθμός Πυροσβεστικής Διάταξης 13/2013 περί απλοποίησης διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις του Κλάδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον για την χορήγηση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας απαιτούνται:

•    Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από το μελετητή ή επιβλέποντα μηχανικό στην οποία θα δηλώνεται ότι τηρούνται και λειτουργούν καλώς τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας και την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.

•    Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην οποία δηλώνεται ότι έχουν εγκατασταθεί όλα τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.

•    Λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα που προβλέπονται ήδη από την ισχύουσα νομοθεσία, κατά περίπτωση.

Κατόπιν η Πυροσβεστική Αρχή χορηγεί πιστοποιητικό πυροπροστασίας στις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα παραπάνω σχετικά ΧΩΡΙΣ τη διενέργεια αυτοψίας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω.



                          ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ               ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ