Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

SUNSOUND FESTIVAL-To μεγαλύτερο μουσικό Φεστιβάλ στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα τουριστικά επαγγέλματα


Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών-καταρτιζομένων στις Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού για το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, προβλέπεται η εισαγωγή 575 μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και 325 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Για τους ενδιαφερόμενους η προκήρυξη βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr ενώ πληροφορίες παρέχονται στις κατά τόπους Γραμματείες των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτίναξη εσόδων και αφίξεων τουριστών -και- το φθινόπωρο!




Σχεδόν τριπλάσια έσοδα αναμένονται, όσον αφορά τον ελληνικό προορισμό, από τους ξένους τουρίστες που θα έρθουν στο τέλος της σεζόν και συγκεκριμένα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, σε σχέση με τα έσοδα που αποκόμισε στην αρχή της περιόδου, στο διάστημα Απριλίου – Μαΐου.



 Ειδικότερα, το προσεχές δίμηνο κρίνεται...
ιδιαίτερα κρίσιμο για τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από την τουριστική δραστηριότητα, αν ληφθεί υπόψη ότι οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν το 1,6 δισ. ευρώ, όταν τον Απρίλιο και τον Μάιο είχαν φθάσει τα 570 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο αριθμός μόνο των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου αναμένεται να πλησιάσει τα 3 εκατομμύρια. Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών αφίξεων ήταν κατά περίπου 800.000 μικρότερος, καθώς κυμάνθηκε περίπου στα 2,2 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι, αν και η λήξη της σεζόν για τον εγχώριο τουρισμό - που παρουσιάζει έντονα σημάδια συρρίκνωσης λόγω της οικονομικής κρίσης- λαμβάνει χώρα περί τα τέλη Αυγούστου, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον εισερχόμενο τουρισμό. Γι’ αυτό η διατήρηση θετικού κλίματος για τον ελληνικό προορισμό και το φθινόπωρο είναι απαραίτητη, προκειμένου να διατηρηθούν οι ανοδικοί ρυθμοί εισροής των εσόδων από τον τουρισμό στα ταμεία του κράτους. Ηδη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι στόχοι της φετινής σεζόν για τα μεγέθη των αφίξεων και των εσόδων που είχε θέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων φαίνεται ότι υπερκαλύπτονται. Από τα μέσα του καλοκαιριού υπήρχε η αίσθηση ότι ο αριθμός ρεκόρ των 17 εκατ. ξένων τουριστών και μία από τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά τα έσοδα των 11 δισ. ευρώ, θα επιτευχθούν. Πέρυσι, η Ελλάδα προσέλκυσε 15,5 εκατ. τουρίστες και είχε εισπράξεις 10 δισ. ευρώ. Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση των τουριστικών μεγεθών κάνοντας λόγο για αφίξεις γύρω στα 17,5 εκατ. και ταξιδιωτικές εισπράξεις γύρω στα 11,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 17,8% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπροσθέτως, οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 12,3%.

Πρόσκαιρα επιπλέον οφέλη για τον ελληνικό προορισμό προκύπτουν κυρίως το φθινόπωρο και λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο. Διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας ακύρωσαν τις στάσεις δρομολογίων τους σε αιγυπτιακά λιμάνια και τα αντικατέστησαν με ελληνικά. Επίσης, τα αντικατέστησαν με λιμάνια και άλλων χωρών, όπως του Ισραήλ και της Τουρκίας. Παράλληλα, ελληνικά ξενοδοχεία λαμβάνουν ένα μερίδιο από τις ακυρώσεις των κρατήσεων σε μονάδες της Αιγύπτου, ενώ περισσότερα κέρδη αποκομίζουν άλλοι προορισμοί, όπως η Ισπανία και η Τουρκία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση οι τοματοπαραγωγοί της Λιβαδειάς


Απλήρωτοι παραμένουν οι τοματοπαραγωγοί της Ο.Π. Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, σχεδόν επί ένα χρόνο λόγω κατάσχεσης εις χείρας τρίτου που έγινε από τη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς προς την εταιρεία Copais, καταστρατηγώντας την υφιστάμενη νομοθεσία, διότι προβλέπεται ρητά ότι τα χρήματα των παραγωγών είναι ακατάσχετα και παρ’ ότι η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι η Ο.Π. είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο εντός της Ε.Α.Σ. και ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι των τοματοπαραγωγών. Δυστυχώς, οι τοματοπαραγωγοί μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία (οικονομική κρίση) περιμένουν τα χρήματά τους χωρίς αποτέλεσμα.
“Από τη συγκεκριμένη ανομία και αδικία εγείρονται εύλογα ερωτήματα:


1) Γιατί ο εκπρόσωπος της Βιομηχανίας, ενώ ήξερε ότι χρήματα είναι των συγκεκριμένων παραγωγών στη δήλωση προς τη Δ.Ο.Υ. δήλωσε, ότι τα χρήματα τα οφείλει στην Ε.Α.Σ., ενώ στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον των δικαστών δηλώνει ότι είναι των παραγωγών;


2) Γιατί δηλαδή πρώτα προκάλεσε την κατάσχεση με την αναληθή δήλωσή του και μετά αποδέχθηκε την πραγματικότητα;


3) Γιατί η Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς αδιαφορεί για τους Νόμους που ορίζουν ότι είναι ακατάσχετα τα χρήματα των παραγωγών;


4) Γιατί αδιαφορεί για αποφάσεις του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που το επιβεβαιώνουν;


5) Γιατί δεν έλαβε υπόψη τον Απρίλιο όταν επιβεβαιώθηκε από το Δικαστήριο ότι άλλο νομικό
πρόσωπο είναι η Ε.Α.Σ. και άλλο η Ο.Π. Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και δεν έσπευσε να διορθώσει αυτή την αταξία;


6) Γιατί μετά τις ως άνω παραλείψεις και την αδιαφορία, επικαλέσθηκε δυστυχώς με επιτυχία, ότι άλλο είναι η Δ.Ο.Υ. και άλλο το Υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας διαδικαστικό θέμα εις βάρος της νομιμότητας, της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας των τοματοπαραγωγών και προς όφελος μόνο της επιχείρησης η οποία χωρίς νόμιμη αιτία παρακρατεί και εκμεταλλεύεται τα χρήματα των τοματοπαραγωγών.


7) Αφού δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, γιατί η Ε.Α.Σ. δεν έχει προβεί σε καταγγελία για παράβαση καθήκοντος προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο;

Έτσι βοηθάει το Υπουργείο Οικονομικών την Αγροτική Ανάπτυξη;

Λύστε τα προφανή και αυτονόητα γιατί θα πέσουν πολλές «ΤΟΜΑΤΕΣ»!!!”

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ο.Π. Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
farmer-future.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάπτιση στη θάλασσα του Αγίου Όρους



 Σπάνιες εικόνες από την βάπτιση ενός ενήλικου άνδρα στη θάλασσα του Αγίου Όρους δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Πρόκειται για στιγμές που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αφού κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο οι προσκεκλημένοι είναι ελάχιστοι.

Η βάπτιση τελέσθηκε στο λιμανάκι της Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος. Χωρίς προβολείς και κοστούμια, χωρίς εντυπωσιακές μπομπονιέρες και άλλα περιττά, οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία.

ΠΗΓΗ dogma
Διαβάστε Περισσότερα »

Facebook: Αποζημιώνει 614.000 χρήστες για δημοσίευση προσωπικών τους δεδομένων σε διαφημίσεις!

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ιστότοπος αξιοποίησε φωτογραφίες και πληροφορίες των χρηστών χωρίς την έγκρισή τους, αποκομίζοντας 73 εκατομμύρια δολάρια!
Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει συνολικά η Facebook σε 614.000 χρήστες του κοινωνικού ιστότοπου, επειδή χρησιμοποίησε προσωπικά τους δεδομένα και φωτογραφίες σε διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο site, χωρίς την έγκρισή τους.

Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα ο αμερικανός δικαστής ο οποίος χειρίστηκε τη σχετική αγωγή, που είχαν καταθέσει οι χρήστες του Facebook.

Καθένας από τους 614.000 χρήστες πρόκειται να λάβει αποζημίωση 15 δολαρίων.
Ο δημοφιλής ιστότοπος εκτιμάται πως έχει χρησιμοποιήσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες περίπου 150 εκατομμυρίων μελών του, σε διαφημίσεις, ωστόσο μόνο όσοι απάντησαν σε σχετικό email που εστάλη από την εταιρία θα αποζημιωθούν.

Ιδιωτικοί οργανισμοί θα λάβουν επίσης ένα μέρος από την αποζημίωση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το BBC επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του Facebook, οι οποίοι δεν ήθελαν ωστόσο να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι τα κέρδη της Facebook από το συγκεκριμένο διαφημιστικό πρόγραμμα που λέγεται «Sponsored Stories» ανέρχονται σε 73 εκατομμύρια δολάρια!

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο ιντερνετικός κολοσσός θα πρέπει να κάνει αλλαγές στο κεφάλαιο όπου αναφέρονται τα δικαιώματα των χρηστών του, ώστε να τους παρέχει περισσότερες πληροφορίες και έλεγχο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι προσωπικές τους πληροφορίες στο μέλλον.

Αυτό εκτιμάται πως θα κοστίσει στην Facebook περίπου 145 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνας παπάς «αμαρτάνει» και χορεύει το «Δε σου κάνω τον Αγιο» -βίντεο

Ενα ξεκαρδιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύο καθώς δείχνει έναν ιερέα σε γαμήλιο γλέντι να φθάνει στο... τσακίρ κέφι και να χορεύει με την ομήγυρη το τραγούδι «Δε σου κάνω τον άγιο... αχ αμάρτησα».

Το περιστατικό συνέβη σε γαμήλιο γλέντι στην Ηπειρο και, όπως αναφέρει το ipeirotika, που ανάρτησε το βίντεο ο ιερέας σηκώθηκε και το γλέντησε με την ψυχή του έπειτα από παρότρυνση των υπολοίπων καλεσμένων.

Μπορεί να μην ισοδυναμεί με κάποια μεγάλη αμαρτία, ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τον παπά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα αμιγώς ελληνική cola πίνεται μονορούφι και παρασκευάζεται στην Ορεστιάδα

H green cola είναι δημιουργία της Ένωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (Ε.Π.Α.Π.) της Ορεστιάδας ενώ έχει εξασφαλίσει ένα ακόμα ιδιαίτερα στοιχείο: η εξάδα στοιχίζει μόλις 3 ευρώ.

Η ιστοσελίδα bostanistas μας μυεί στην ελληνικότατη cola η γεύση της οποίας οφείλεται σε συστατικά φυσικής προέλευσης, καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ και μη χημικές αρωματικές ουσίες. Η green cola δε έχει καθόλου ζάχαρη (χρησιμοποιεί γλυκαντική ουσία από το φυτό stevia), χρησιμοποιεί μόνο ελληνικά συστατικά, έχει εμφανιστεί σε πολλά σούπερ μάρκετ της χώρας ενώ ήδη διερευνά με επιτυχία την πιθανότητα των εξαγωγών!

Η δραστήρια Ενωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών της Ορεστιάδας, έχει ζωή 50 χρόνια και έντονη δράση, καθώς και αναπτυγμένο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγουδάμε για το Περιβάλλον στους Κήπους Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν μπορούν να πουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ



Πηγές από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου χαρακτήριζαν ως «απελπιστική» την κατάσταση για τη ΛΑΡΚΟ η οποία παρότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής σιδηρονικελίου παγκοσμίως, δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις του ΤΑΙΠΕΔ σε πιθανούς αγοραστές.

Η βιομηχανία που απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους, βαρύνεται από υποχρεώσεις 300 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει φορολογικές επιβαρύνσεις 190 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το υψηλό κόστος παραγωγής (σ.σ. η εταιρεία «μπαίνει μέσα» 4.000 δολάρια για κάθε τόνο νικελίου καθώς παράγει προς 20.000 δολάρια και τον πουλά προς 16.000 ευρώ) έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να συσσωρεύσει ζημιές που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012, όπως αναφέρει το capital.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους στους δήμους προσφέρει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Εργασία σε 50.000 ανέργους για πέντε μήνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφορά τους δήμους, τις περιφέρειες και τα σχολεία όλης της χώρας, ενώ οι 50.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και η αμοιβή για τους προσληφθέντες θα είναι 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 για όσους είναι κάτω των 25 ετών, ενώ περιλαμβάνεται και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Σε ποιες περιφέρειες θα γίνουν οι 50.000 προσλήψεις:

    Ανατ. Μακεδονία-Θράκη: 2.471

    Αττική: 10.680

    Βόρειο Αιγαίο: 1.332

    Δυτική Ελλάδα: 2.692

    Δυτική Μακεδονία: 1.860

    Ηπειρος: 1.822

    Θεσσαλία: 2784

    Ιόνια Νησιά: 1.385

    Κεντρική Μακεδονία: 5857

    Κρήτη: 2679

    Νότιο Αιγαίο: 1789

    Πελοπόννησος: 2236

    Στερεά Ελλάδα: 2.412
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Καλούνται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σε τακτική  Συνεδρίαση (αρ. 76 του Ν. 3852/2010)  την Δευτέρα 02/09/2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω  θέματα:

Θέμα 1. Γνωμοδότηση και υποβολή προτάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2014 (άρθρο 76 παρ.3  Ν.3852/2010)


                                                                          Ο Πρόεδρος  της Δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης



                                                                          Ντασιώτης Γεώργιος  Δήμαρχος Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος - Ηλιοφάνεια με 37 βαθμούς Κελσίου


Με ζέστη συνεχίζεται η εβδομάδα, αφού σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, με πιθανές μπόρες στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και πιθανώς πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 64.000 παιδιών που θα εισαχθούν στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ


Στις 20 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες με τις εν δυνάμει ωφελούμενες μητέρες και τις απορριπτέες αιτήσεις και ακολούθησε τριήμερη διαδικασία της υποβολής ενστάσεων


Ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής  τα ονόματα των ωφελούμενων μητέρων, τα παιδιά των οποίων θα εισαχθούν σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς βάσει του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τις 11 το βράδυ και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Να θυμίσουμε ότι στις 20 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες με τις εν δυνάμει ωφελούμενες μητέρες και τις απορριπτέες αιτήσεις και ακολούθησε τριήμερη διαδικασία της υποβολής ενστάσεων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Συκεών Σίμος Διανιηλίδης, «περίπου 13.500 με 14.000 παιδιά θα μείνουν εκτός αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια από το κράτος».
Δείτε τον οριστικό πίνακα με τα ονόματα
Δείτε τα συγκεντρωτικά στοιχεία των ωφελούμενων γυναικών και τέκνων που τοποθετούνται ανά περιφέρεια και νομό
Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τους παραγωγούς στο "πιάτο" εμπόρων και καταναλωτών με ένα κλικ

Μέσω δικτυακής πύλης του ΟΚΑΑ απευθείας θα πωλούν οι παραγωγοί σε καταναλωτές και εμπόρους


Άμεσα, θα μπορούν να πωλούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους σε υποψήφιους εμπόρους της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, αλλά και σε ομάδες καταναλωτών μέσω της δικτυακής πύλης του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (www.okaa.gr).
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς με τον πρόεδρο του οργανισμού Παν. Σταμπουλίδη, άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή η δικτυακή πύλη και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστέλλουν την ανακοίνωση τους, στο e-mail: content@okaa.gr και αυτομάτως θα δημοσιεύεται στην ως άνω σελίδα και στην ενότητα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, δίνεται η επιλογή στους Έλληνες παραγωγούς να διεισδύουν σε νέες αγορές, μειώνοντας παράλληλα το κόστος τοποθέτησης των προϊόντων τους.

Σημειώνεται ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΑ (okaa.gr) δέχεται μηνιαίως περισσότερους από 8.000 χρήστες εμφανίζοντας εξελισσόμενη άνοδο. Επισημαίνεται, ότι η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προς τους παραγωγούς διατίθεται δωρεάν, σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν χαμηλότερες τιμές στην αγορά.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται σε τιμές χονδρικής, οπωροκηπευτικά από την Κεντρική Αγορά Αθηνών καθώς και όλα τα είδη τροφίμων από την Αγορά του Καταναλωτή που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμονής: «Αν διορθώσουμε τα μπλακ άουτ…»


Στο κακό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στάθηκε ο Τάκης Λεμονής, μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα του Λεβαδειακού.


Στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, στο «μπλάκ άουτ» που έπαθαν στάθηκε ο Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Λεβαδειακού αναφέρθηκε στο χρονικό σημείο που η ομάδα του δέχτηκε δύο γκολ και στην ουσία, έχασε το παιχνίδι.

«Κατορθώσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Πάθαμε ένα μπλακ άουτ στο ξεκίνημα του δυτερου ημιχρόνου, όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και αμέσως το δεύτερο. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό για να προχωρήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για μας», ήταν τα λόγια του προπονητή της βοιωτικής ομάδας.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνημα προετοιμασίας για τον Α.Ο.Μαυροματίου

Την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 6:00 στο γήπεδο της Άσκρης, δίνουν το πρώτο τους ραντεβού οι αθλητές του Α.Ο.Μαυροματίου προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Βοιωτίας. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, αποχωρήσεις και νέες προσθήκες, διατηρώντας το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και την εμπειρία των νέων παικτών από την συμμετοχή τους στο περσινό πρωτάθλημα, η διοίκηση της ομάδας επιδιώκει μια καλή πορεία.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα του προπονητή και των νέων ποδοσφαιριστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ