Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Βοιωτία: Ντέρμπι και στο Κύπελλο…



Ένα μεγάλο ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα του κυπέλλου κατά την αποψινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΠΣ Βοιωτίας. Η Θήβα θα αντιμετωπίσει την Ένωση Άσπρων Σπιτιών σε ένα παιχνίδι που θα είναι και προεόρτια για το πρωτάθλημα αφού και οι δυο ομάδες έχουν φέτος υψηλές βλέψεις. Επίσης ακόμα δυο ομάδες της α” κατηγορίας θα βρεθούν αντιμέτωπες. Ο Ορχομενός θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη Αναγέννηση Σχηματαρίου. Τυχερός ο Παναλίαρτος που πέρασε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Θεσπιακός- Κόκκινο
Άσκρη – Παρνασσός
Παμβαγιακός –  Κάστρο
Απόλλων Ακρ. – Δόξα Μουρ. / Πελοπίδας
Ελλοπιακός – Επαμεινώνδας
Πανγεωργικός – Νίκη Λαφ.
Δήλεσι – Κιθαιρώνας
Λεοντάρι – Αμβρυσσέας
Ύπατο – ΠΑΟΚ Κυριακίου
Αρματηλάτης – Δάφνη Ερ.
Παύλο – Πλαταιές
Θήβα – Ένωση ΑΣΑ
Ορχομενός – Αναγέννηση Σχ.

Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε δυο δόσεις. Στις 7-8/9 και 14-15/9 και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την διοργανώτρια.
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Φροντιστήριο Μουράτη στην Αλίαρτο-Μοναδικές προσφορές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ( Αγγλικά- Γαλλικά ) Αναστασία Μουράτη άνοιξε την σχολική χρονιά 2012-2013 στον Αλίαρτο και φιλοδοξεί να σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών. Το μάθημα γίνεται ευχάριστα με την χρήση του διαδραστικού πίνακα με ως αποτέλεσμα ο μαθητής να δει και να ακούσει το κείμενο, την θεωρία και το τραγούδι ξεφεύγοντας απο το στρεότυπο του βιβλίου και κάνοντας το πιο ενδιαφέρον.Eπιπλέον τα σύγχρονα μας βιβλία σε συνδυασμό με την παράλληλη εξάσκηση στον υπολογιστή κάνουν την ξένη γλώσσα ακόμη πιο εύκολη. Δώστε την δυνατότητα στο παιδί σας να μάθει ευχάριστα ξένες γλώσσες σε συνδυασμό με τις ακόλουθες παροχές μας.

* Κάνετε την Pre-Junior (νηπιακό τμήμα) δωρεάν !
* Ξεκινήστε την A Junior με 35 € / μήνα
* Lower με 95€ / μήνα
* Δωρεάν εβδομαδιαία οπτικοακουστική εξάσκηση στον υπολογιστή
* Μελέτη των εβδομαδιαίων μαθημάτων κάθε Σάββατο
* Έκπτωση διδάκτρων σε αδέρφια, φίλους ή άνεργους

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές μας έδωσαν εξετάσεις στην Γαλλική Γλώσσα και σημείωσαν πλήρη επιτυχία !
Αποτελέσματα Εξετάσεων Delf A2 (Επιτυχία 100% )
Λάμπρου Αναστασία 62.5/100
Lushi Desara 59.5 /100
Πανούσης Κωνσταντίνος 68.5 /100
Ρετέλα Παρασκευή 63/100

Ενημερωθείτε από κοντά για τις υπηρεσίες μας Διεύθυνση Λεωφ.Αθηνών 55 (όπισθεν φαρμακείου Δ.Κωστακόπουλου) Τηλ.6945 295102 2268022097  
H Σελίδα μας  στο  https://www.facebook.com/groups/233554310103281/




 

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στη Θήβα 25χρονος ROMA για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων στην Αυλίδα



Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός ROMA , ο οποίος ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις αρχές Αυγούστου μία 30χρονη ημεδαπή ROMA (συνεργός του 25χρονου) και είχαν εξιχνιαστεί, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών



Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο 25χρονος ενέχεται σε σωρεία κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 07-07-2013 έως και 02-08-2013, σε σπίτια στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την 02-08-2013 το βράδυ, στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας, μια 30χρονη ημεδαπή ROMA , συνεργός του 25χρονου (σχετικό το από 04-08-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, δεκατρείς (13) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν ο 25χρονος με την 30χρονη, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις (35.000) ευρώ.

Ο 25χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 31χρονος Aλβανός στη Θήβα



Συνελήφθη, χθες (01-09-2013) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 26-06-2013 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών για παράνομη διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται 150 φόροι και μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων- Τι αλλάζει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στα Δημοτικά Τέλη και σε ειδικές εισφορές





Καταργούνται από το 2014 λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων περίπου 150 φόροι και μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει αναλάβει την υποχρέωση με τον νέο Προϋπολογισμό του 2014 να εξαλείψει μεγάλο μέρος των χρεώσεων αυτών κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.

Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Τρόικα η οποία ήδη από το 12011 έχει διαπιστώσε4ι πως το κόστος υπηρεσιών και προϊόντων στην Ελλάδα επηρεάζεται από συντεχνιακούς δασμούς και φόρους οι οποίοι στερούνται διαφάνειας, αναφέρουν τα Νέα. Οι φόροι αυτοί, μπορεί να έχουν μικρή συμμετοχή στο δημόσια έσοδα, επηρεάζουν δυσάρεστα την τελική κατανάλωση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι χρεώσεις αυτές να επιβαρύνουν μόνο τα εγχώρια προϊόντα και όχι τα εισαγόμενα, ενώ παράλληλα, πλήττουν επιλεκτικά επαγγέλματα, προϊόντα, δραστηριότητες ή συντελεστές.

Η κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα που αρκετές φορές θα πρέπει να ενισχυθούν από τον προϋπολογισμό.

Μερικές από τις χρεώσεις υπέρ τρίτων οι οποίες θα καταργηθούν

ΔΕΗ:

    Δημοτικά τέλη

    Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

    Ειδικό Τέλος 5 τοις χιλίοις

    Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

    Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

    Τέλος υπέρ της ΕΡΤ

Ασφαλιστικά Ταμεία

    Εισφορά υπέρ ΟΓΑ

    Εισφορά υπέρ ΤΣΜΕΔΕ

    Εισφορά υπέρ του Ταμείου Νομικών

    Εισφορά υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών

    Εισφορά υπέρ ΝΑΤ

Φαρμακοποιοί:

    Εισφορά επί των φαρμάκων υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

ΑΕΙ:

    Εισφορές επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου

ΕΠΟ:

    Εισφορές υπέρ των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών

ΕΟΤ:

    Δασμοί για την ενίσχυση του ΕΟΤ
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παιδιά πωλήθηκαν προς 500€ το ένα σε δουλεμπορους καταγγέλει Eλβετική οργάνωση


Εδώ και 15 χρόνια, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά...502 παιδιά εξαφανίστηκαν από το ίδρυμα "Αγία Βαρβάρα" στη Νέα Σμύρνη οπου ..
φιλοξενούνταν, λες και ειναι βελόνες που κάπου παράπεσαν, λες και δεν έχουν ψυχή...

Τα ανήλικα, τα περισσότερα παιδιά των φαναριών, εξαφανίστηκαν το 1998 και εκτοτε παραμένουν παιδιά φαντάσματα.

Τα παιδιά προωθήθηκαν στο ίδρυμα - παιδόπολη "Αγία Βαρβάρα" που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη και είναι Κέντρο Προστασίας ανήλικων παιδιών...


Πρόκειται για το παλιό Ιωσηφόγλειο ορφανοτροφείο το οποίο διοικητικά ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Κάποια από τα παιδιά αυτά επαναπατρίστηκαν στην Αλβανία καθώς βρέθηκαν οι οικογένειες τους και παραδόθηκαν σε αυτές. Περίπου 60 ακόμη παιδιά κατέληξαν είτε σε ορφανοτροφεία της Ελλάδας είτε δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.

Η μοίρα όμως για 502 παιδιά εξακολούθησε να είναι σκληρή καθώς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξαφανίστηκαν από το ίδρυμα δίχως κανείς να ενδιαφερθεί γι΄αυτά, δίχως κανείς να τα αναζητήσει, δίχως να υπάρχουν πουθενά σε κανένα μητρώο, σε καμία λίστα.


Ελβετική οργάνωση κατήγγειλε πως τα παιδιά πωλήθηκαν 500 ευρώ το ένα σε δουλεμπόρους


Το 2002 η ελβετική Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Terres des Hommes" ενάντια στην παιδική εκμετάλλευση ξεκίνησε έρευνες για τα παιδιά των φαναριών από την Αλβανία σε όλη την Ευρώπη.

Διαπίστωσε οτι στο διάστημα 1998 -2001 εξαφανίστηκαν απο το ελληνικό ίδρυμα τα παιδιά και κατήγγειλε οτι πολλά από αυτά είχαν επανακτηθεί από δουλεμπόρους οι οποίοι αγόρασαν 500 ευρώ το καθένα από κάποιους εργαζόμενους του ιδρύματος με σκοπό την οικονομική τους εκμεταλλευσή, την χρήση τους στην πορνεία και την πώληση των οργάνων τους.

Τότε ξεκίνησε έρευνα από τον Συνήγορο του Πολίτη στην Ελλάδα ο οποίος κατέληξε σε πόρισμα τον Μάρτιο του 2004 σύμφωνα με το οποίο δεν διαπιστώθηκε αγοραπωλησία των παιδιών.

Τον Ιούνιο του 2012 το θέμα επανέφερε στη δημοσιότητα η Επιτροπή για τα δικαιώματα και την προστασία του παιδιού του ΟΗΕ. Πριν δύο μήνες, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη η οποία ασχολείται τα τελευταία 6 χρόνια με το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης.


Οπως χαρακτηριστικά είπε η κυρία Γιαννακάκη μιλώντας στο Newsit "κάθε φορά που προσπάθησα να πάρω απαντήσεις από το ίδρυμα έπεφτα σε τοίχο. Μου είπαν μάλιστα οτι τα παιδιά πήδηξαν τα κάγκελα και έφυγαν".

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε στις αρχες του περασμένου Αυγούστου οτι δεν έχει καμία ενημέρωση και διέταξε νέα έρευνα από μηδενική βάση.

Θα μάθουμε ποτέ τι απέγιναν αυτά τα παιδιά; Θα μάθουμε ποιοι και γιατί έβαλαν βίαια αυτά τα παιδιά στον άγριο κόσμο των ενηλίκων στιγματίζοντας για πάντα τις αθώες παιδικές τους ψυχές;

Πηγή





Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστράφηκε το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς (video)



Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που έχει υποστεί η μεμβράνη του νέου κυττάρου στο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς από την πρόσφατη πυρκαγιά που κατέκαψε 50.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεβαδέων η άμεση χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία για την ανακατασκευή του κυττάρου δεν θα διαταράξει τη λειτουργία του.
Αν ωστόσο παρατηρηθούν υπάρξουν καθυστερήσεις ο όγκος των απορριμμάτων της περιφέρειας Λιβαδειάς θα διοχετευτεί στον ΧΥΤΑ της Θήβας.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΚ Θήβας: Πρόγραμμα LEONADRO Da VINCI!



Εκπαίδευση στην πράσινη ενέργεια στην Λειψία της Γερμανίας μαθητών   του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα ..

Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας  ΣΕΚ ,  συντονίζει ως φορέας υλοποίησης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Λεονάρντο στο οποίο συμμετέχουν μαθητές του Επαγγελματικού  Λυκείου –ΕΠΑΛ- και της Επαγγελματικής Σχολής –ΕΠΑΣ- Θήβας.

Η συνεχώς αυξανομένη ανάγκη για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας και η αυξανόμενη ανάγκη της  περιοχής μας  σε καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό στο τομέα της Πράσινης Ενέργειας μας οδήγησε στη  σχεδίαση το προγράμματος  αυτού, στο οποίο καταρτίστηκαν,    στην Λειψία (Leipzig) της Γερμανίας , μαθητές  του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα οι οποίοι ανταποκρίνονται στο προφίλ του Τεχνίτη-Συντηρητή εξοπλισμού στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποκτώντας πρόσθετα προσόντα  και  ενισχύοντας την θέση τους στην αγορά εργασίας .

Ο κύριος στόχος του προγράμματος   « Εκπαίδευση στην Πράσινη Ενέργεια  . Training in Green Energy »  είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και  τις εμπειρίες των δικαιούχων, τόσο  στο αντικείμενο κατάρτισής τους, όσο και τα  αυξημένα επαγγελματικά προσόντα και την μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Στους στόχους του σχεδίου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν, να βιώσουν και να συνειδητοποιήσουν  σε πραγματικές συνθήκες την ανάγκη γνώσης των ξένων γλωσσών , την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας , και  τον τρόπο ζωής και εργασίας των Εταίρων μας, ώστε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση , την αυτοεκτίμηση,  την αυτοσυντήρηση, την κριτική, την υπευθυνότητα , την συνέπεια και το ομαδικό πνεύμα εργασίας.

Στα πλαίσια της παιδαγωγικής, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας ,δόθηκε στους  μαθητές η δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση στα Αγγλικά τους, να μάθουν εκφράσεις που θα βοηθήσουν στην καθημερινή επικοινωνία στην  χώρα προορισμού , να μελετήσουν την ιστορία και την  κουλτούρα των  Γερμανών  εταίρων , και να γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους .

Κατά την παραμονή τους , παρακολούθησαν επίσης, μαθήματα   Γερμανικής γλώσσας  με σκοπό  να  ενθαρρύνουμε τους μαθητές  να γνωρίσουν και να μάθουν ξένες γλώσσες.

Έχοντας σαν βάση τις γνώσεις αυτές ,κατά τη  παραμονής τους βίωσαν και  συμμετείχαν  ενεργητικά στη ζωή και στη δράση στη χώρα υποδοχής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό  «Πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση – Τομεακό  υποπρόγραμμα Leonardo da Vinci» και η κατάρτιση περιλάμβανε  επίσκεψη μελέτης σε εγκαταστάσεις Ηλιακών  πάρκων  ,συγκροτήματα Ανεμογεννητριών ,και εγκαταστάσεις Παραγωγής Βιοαερίου, ενώ μέρος του προγράμματος ήταν και η κατάρτιση  σε επιλεγμένα σχετικά  ηλεκτρομηχανολογικά θέματα.

Φορέας   υποδοχής στην Γερμανία  ήταν  η εταιρεία Wisamar Bildungsgesellshaft,  με την οποία το ΣΕΚ Θήβας συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια   στα  πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τους μαθητές συνόδευαν έμπειροι εκπαιδευτικοί στην διαχείριση  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-Δρούσε σε Λιβαδειά και Λαμία

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική σπείρα ομογενών από το Καζακστάν, που δρούσε για τουλάχιστον ένα έτος, διαπράττοντας ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 36, 35, 31, 31, 28 και 26 ετών, καθώς και ένας (1) 44χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Επίσης, αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα δύο (2) ακόμα άτομα, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ως υπαρχηγός της σπείρας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης για όμοια αδικήματα και ένας 41χρονος ημεδαπός.

Η εξάρθρωση της σπείρας και η σύλληψη των επτά (7) μελών της είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από συντονισμένες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις περιοχές των Αχαρνών, του Ωρωπού και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια Ανάκριση.

Επιπλέον, ο αστυνομικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το παράνομο οικονομικό όφελος.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εσωτερική ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος, ήταν ο 36χρονος, ο οποίος οργάνωνε τις επιχειρήσεις της και είχε τη γενική εποπτεία σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών και ο σύνδεσμος της οργάνωσης με τον 44χρονο αστυνομικό. Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν οκτώ (8) εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα, που είχαν λάβει χώρα στην Αθήνα, στη Λαμία
και στη Λιβαδειά.


Ο αστυνομικός είχε καίρια συμμετοχή κατά τη δράση της οργάνωσης καθότι ενημέρωνε τον 36χρονο αρχηγό της, για τη διάταξη και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές που ενεργούσαν και για την μετέπειτα πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Υπαρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που αναζητείται, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λιβαδειάς για συμμετοχή σε παρεμφερή εγκλήματα, ενώ ουσιώδη ρόλο είχε και ο 41χρονος αναζητούμενος, που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση με διάφορα μέσα για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, όπως σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστά έγγραφα κ.λπ.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, ενέδρευαν μεταμεσονύκτιες ώρες κοντά σε εγκαταστάσεις εταιρειών αποθήκευσης-διανομής στον Ασπρόπυργο και μετά την φόρτωση οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, τα έθεταν σε παρακολούθηση.

Κατά τη διαδρομή, όταν έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, ανέκοπταν απότομα την πορεία τους με οχήματα υψηλού κυβισμού και με τη χρήση βαρύ οπλισμού, ανάγκαζαν βίαια τον οδηγό και τον συνοδηγό να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια τους κατακρατούσαν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονταν, προκειμένου οι συνεργοί τους να οδηγήσουν τα φορτηγά σε αποθήκες που είχε νοικιάσει η οργάνωση στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής, να εκφορτώσουν το εμπόρευμα και να εγκαταλείψουν τα φορτηγά. Ακολούθως, διέθεταν παράνομα τα κλεμμένα τσιγάρα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ενδεικτικά της μεθοδολογίας δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, συνιστούν τα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν, τα οποία δεν περιορίζονταν απλά και μόνο κατά τη διάρκεια της κύριας πράξης, αλλά και σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής («αχυράνθρωπων»), έτσι ώστε να μην καταλείπουν στοιχεία που θα τους συνδέουν με τις πράξεις τους, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ενδεχόμενο ανακάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.

Επίσης, χρησιμοποιούσαν συνεργούς σε βοηθητικούς ρόλους, τους οποίους αφού εφοδίαζαν με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, στη συνέχεια αυτοί εκμίσθωναν ακίνητα, αποφεύγοντας έτσι να έρθουν οι ίδιοι σε επικοινωνία με άτομα που θα μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν.

Επιπλέον, κατά την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν κατάλληλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, με τις οποίες αχρήστευαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας και δορυφορικά συστήματα τηλεματικής (GPS), που διέθεταν τα φορτηγά, με παρεμβολές στο σήμα τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται ότι, για την κίνησή τους και την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ικανά να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, μεγιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες διαφυγής, τους σε περίπτωση καταδίωξης. Παράλληλα, στα οχήματα τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πιστά αντίγραφα γνησίων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου οχήματα, έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

- Πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2013, στον Ασπρόπυργο Αττικής, διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 350.000 Ευρώ.

- Πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2013, στην αερογέφυρα της Αττικής Οδού (έξοδος προς Λαμία), διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 630.000 Ευρώ.

- Εκτός από την παραπάνω εγκληματική δράση, η σπείρα εμπλέκεται και σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στις Αχαρνές, με τη μέθοδο του «ριφιφί», μεταμεσονύχτιες ώρες της 5ης προς 6ης Αυγούστου 2013, όταν αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 200.000 Ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 2.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι, για να υλοποιήσουν το σκοπό τους, νοίκιασαν με ψευδή στοιχεία διπλανό κατάστημα μέσω του οποίου, ανοίγοντας τρύπα στη μεσοτοιχία, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό και στη συνέχεια με τροχούς και οξυγόνο να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι, Αρχιφύλακας Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής, για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, κατά τη διάρκεια προσαγωγής δύο εκ των μελών της οργάνωσης την 20η Ιουλίου 2013, αφαίρεσε από την κατοχή των προσαγόμενων χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράβαση καθήκοντος και κλοπή, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, σε οικίες μελών της οργάνωσης, και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

    ένα (1) πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με 3 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
    ένα (1) οπλοπολυβόλο Scorpion με 4 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
    δυο (2) πιστόλια,
    δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου
    δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού 0,45 της ίντσας,
    776 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
    δύο (2) ασύρματοι στρατιωτικού τύπου,
    τρεις (3) ηλεκτρικοί εκκενωτές (taser),
    τέσσερις (4) διόπτρες, εκ των οποίων η μία μεγάλη στρατιωτικού τύπου
    τρία (3) καπνογόνα ναυτικού τύπου,
    μία (1) πλήρη στολή εκστρατείας ειδικού φρουρού με τα σήματα και τα εθνόσημα,
    ένας (1) φάρος αυτοκινήτου χρώματος μπλε,
    μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος,
    τέσσερα (4) αλεξίσφαιρα γιλέκα,
    δύο (2) αντιβαλλιστικές πλάκες αλεξίσφαιρων γιλέκων,
    δύο (2) κράνη μοτοσικλέτας,
    126 πακέτα καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών,
    εικοσιένα (21) εντολές μεσιτικών γραφείων για αγορά-πώληση-ενοικίαση ακινήτων,
    τρεις (3) κρυφές κάμερες στυλό,
    ένα (1) δορυφορικό τηλέφωνο και δέκα τέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα,
    τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
    δεκαεννέα (19) κλειδιά αυτοκινήτων και δικύκλων διαφόρων τύπων,
    έντεκα (11) φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας διαφορετικών προσώπων.
    ένα (1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
    4.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων,
    βιβλιάρια καταθέσεων,
    δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και
    ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από περιοχή των Αχαρνών, νυχτερινές ώρες της 29ης προς 30η Αυγούστου 2013.



Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η έρευνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (01-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς για την μεγάλη πυρκαγιά στις 28/8



Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 28/ 8 και κατέκαψε περίπου 50.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, δημιουργεί ανάγκες άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Η πυρκαγιά έπληξε 3 δημοτικές ενότητες  Λιβαδειάς,  Δαύλειας και Χαιρώνειας (οικισμούς : Χαιρώνεια, Αγ. Βλάσιος, Θούριο, Πέρα Χωριό, Τζιμέικα, Τσουκαλάδες) στις οποίες έχουν συντελεσθεί μεγάλης έκτασης καταστροφές όπως η αποτέφρωση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, πολλών ποιμνιοστασίων, αγροτικών εγκαταστάσεων και καλλιεργειών κλπ.

Η κινητοποίηση των υπηρεσιών και των αιρετών του Δήμου υπήρξε από την πρώτη στιγμή πολύ μεγάλη  και συνεχίζεται αδιάλειπτα για την καταγραφή και την αντιμετώπιση των καταστροφών.  Έχουμε ζητήσει εγγράφως

    από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και άμεσες ενέργειες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει
    από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την άμεση επιχορήγηση για αγορά ζωοτροφών και αποκατάσταση εγκαταστάσεων ποιμνιοστασίων με το ποσό των 100 χιλ ευρώ
    από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος

α. 1 εκατ. για τις άκρως αναγκαίες εργασίες για την αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία που αφορούν:

-          Τον καθαρισμό κρίσιμων ρεμάτων που διέρχονται μέσα από οικισμούς

-          Την αποκατάσταση των τάφρων αποστράγγισης κατά μήκος των οδών

-          Την κατασκευή τεχνικών έργων

-          Την κατασκευή αναχωμάτων για την αντιδιαβρωτική προστασία



Β. 1 εκατ. για την αποκατάσταση των ζημιών στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς που περιλαμβάνουν με βάση τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου:



1.      Ανακατασκευή συστήματος πυρόσβεσης προϋπολογισμού:  50.000

2.      Αποξήλωση κατεστραμμένης μεμβράνης και ανακατασκευή της στεγάνωσης του νέου κυττάρου έκτασης 20 στρεμμάτων προϋπολογισμού:  400.000

3.      Επισκευή δικτύου στραγγισμάτων, δεξαμενών και ανακυκλοφορίας προϋπολογισμού:  150.000

4.      Αντικατάσταση κατεστραμμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού:  200.000

5.      Αποκατάσταση οδοποιίας πρόσβασης προϋπολογισμού:  200.000



Παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι συνεργασίες με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Για την βοήθεια τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ο Δήμαρχος απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές σε όλους όσους συνέβαλαν στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και των κατοικημένων περιοχών  από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ασυνείδητος οδηγός στο Μενίδι, σέρνει γυναίκα κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του για να μην πληρώσει βενζίνη

Ενα απίστευτο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη βγήκε στη δημοσιότητα, όταν ένας οδηγός στο Μενίδι ο οποίος δεν ήθελε να πληρώσει την βενζίνη που προμηθεύτηκε, έβαλε μπρος με αποτέλεσμα να παρασύρει μια γυναίκα για πάνω από 10 μέτρα.

Ο ασυνείδητος οδηγός, ζήτησε από τον υπεύθυνο του καταστήματος να βάλει βενζίνη στο αμάξι του, ωστόσο επειδή δεν ήθελε να πληρώσει αποφάσισε να ξεκινήσει το αυτοκίνητο του και να γίνει...καπνός.

Η γυναίκα του ιδιοκτήτη η οποία επέβλεπε την διαδικασία, πιάστηκε από το παράθυρο για να τον σταματήσει, ωστόσο ο δράστης απτόητος αύξησε την ταχύτητα με αποτέλεσμα να την σύρει για πάνω από δέκα μέτρα κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου και να γίνει άφαντος.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνηση με την εξαφάνιση 5χρονης στο Ιλιον-Πλημμύρισε η Αθήνα με μηνύματα σε φωτεινούς πίνακες

Σε συνεγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει εκδοθεί και ειδοποίηση Amber Alert για την εξαφάνιση της 5χρονης Χουντά Γουαζάν από την περιοχή του Ιλίου.

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε στις 30 Αυγούστου, έχει γεννηθεί στις 22/6/2008, ενώ έχει καστανά μαλλιά και καφέ μάτια, ύψος 110 εκ. και βάρος 17 κιλά.

Την ημέρα της εξαφάνισής της φορούσε ροζ φόρεμα και άσπρα πέδιλα.

Όποιος γνωρίζει κάτι για την 5χρονη, παρακαλείται να καλέσει σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, ή στη γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου-φωτο-βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων: Ευχαριστήριο μήνυμα στο Δήμο Αλιάρτου και το ΔΣ του Κοινωνικού του Παντοπωλείου.




Ο Δήμος Θηβαίων  και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά το Δήμο Αλιάρτου και το Δ.Σ. του Κοινωνικού του Παντοπωλείου για την ευγενική προσφορά 200 κ. αλεύρι, για τις  ανάγκες των δημοτών μας.

Η σκέψη τους να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης, που φανερώνει τη συσπείρωση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στην φτώχια και την οικονομική εξαθλίωση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επιφυλάσσονται να  ανταποδώσουν την αγαθή και αξιέπαινη αυτή πράξη, που έχει γνώμονα τον Άνθρωπο.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές του Δήμου Αλιάρτου που συνέβαλαν στην αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης με την καλλιέργεια σιταριού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eξαλλη η Χαρουλα Αλεξίου κάνει «άσεμνη» κίνηση σε άτομο που την βιντεοσκοπούσε χωρίς την έγκρισή της -βίντεο

Μια στιγμή συγκέντρωσης και εργασίας της Χαρούλας Αλεξίου εντόπισε κάποιος που αποφάσισε να σηκώσει το κινητό και να βιντεοσκοπήσει την πρόβα της γνωστής τραγουδίστριας, προκαλώντας την οργή της.

Η τραγουδίστρια, φανερά ενοχλημένη όταν τον εντόπισε να κρύβεται και να βιντεοσκοπεί του έκανε την κλασική κίνηση με το κ@λοδάχτυλο αναγκάζοντας τον να κλείσει άρον άρον το κινητό και να αποχωρήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,3R στην Αμφίκλεια


Ασθενής επιφανειακή σεισμική δόνηση σημειώθηκε κοντά στην Αμφίκλεια, το πρωί της Δευτέρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 07.40 το πρωί, σημειώθηκε 7 χλμ. βορειοανατολικά της Αμφίκλειας, 28 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 123 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό της βάθος τοποθετείται στα 10 χλμ..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ




Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 σε 126.802 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 43.833.669,81 €.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους
δικαιούχους,  σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γ. Γ. Π. Σ.

Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα
κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ.


    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-5 (βίντεο)


Με τρία γκολ του Μήτρογλου που μπήκε ως αλλαγή ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας 5-0 του Λεβαδειακού έκανε το 3Χ3 και έδειξε ότι…
γκαζώνει πρόωρα ενόψει της συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο έκανα το 3Χ3, έχουν το απόλυτο και έδειξαν ότι… γκαζώνουν πρόωρα ενόψει της συνέχειας. Δεύτερο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για τον Σαβιόλα, ενώ το πρώτο του τέρμα πέτυχε ο Βλάντιμιρ Βάις.
Στον αντίποδα οι Βοιωτοί είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα.

Πώς έπαιξαν
Με 4-3-3 θα παρατάχθηκε ο Λεβαδειακός, με τον Πρζιρόβσκι κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά να αποτελούν οι Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μανόλο, Νικολακάκης. Ο Λαμπρόπουλος ο αμυντικός χαφ, με τους Κονέ και Μαχαίρα εσωτερικούς μέσους. Στην επίθεση, ο Μάρτινς δεξιά, ο Ορτέγκα αριστερά, με αιχμή του δόρατος τον Βασιλείου

Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, με τον Ρομπέρο κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Σαλίνο, Σιώβας, Μανωλάς και Μπονγκ. Αμυντικοί μέσοι ο Μανιάτης με τον Σάμαρη. Στην επίθεση στα δεξιά ο Κάμπελ, στα αριστερά ο Φουστέρ, με τον Ολαϊτάν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαβιόλα.

Το ματς
Έχοντας το… πόδι στο γκάζι ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, με τους Κάμπελ, Ολαϊτάν και Σαβιόλα να προδίδουν ταχύτητα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Οι τρεις τους άλλαζαν διαρκώς θέσεις, με τον Φουστέρ να παραμένει σταθερά στα αριστερά της επίθεσης. Η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει για τους «ερυθρόλευκους», με τον Κάμπελ στο 5’ να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Σαβιόλα, αλλά το σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού. Ωστόσο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν να πιέζουν και στο 15ο λεπτό ο Σαβιόλα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λαμπρόπουλο. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση στους Βοιωτούς, ενώ στο πρώτο 25λεπτο έδειχνε κάποια από τα στοιχεία που θέλει ο Μιτσελ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζαν συνδυασμούς, αλλά δεν έφταναν με ευκολία απέναντι στον Πρζιρόβσκι. Από το 30’ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν αρκετά τον ρυθμό τους και πήγαν σε ένα πιο… κοντρόλ παιχνίδι έχοντας πάντα την κατοχή της μπάλας και δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, περιορίζοντάς τον σε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Το 1-0 παρέμενε και ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος έχοντας την υπεροχή και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Κάμπελ ήταν και πάλι αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 από πλεονεκτική θέση. Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον Λεβαδειακό να έχει έναν εντελώς παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Ο Μίτσελ θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του και πέρασε στον αγώνα τον Μήτρογλου και τον Βάις, στη θέση των Κάμπελ και Φουστέρ και δικαιώθηκε. Ο Μήτρογλου στο 70’ με κεφαλιά έκανε το 2-0 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Σαβιόλα, έχοντας κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του, έδωσε την θέση του στον Ιμπαγάσα, που ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή των «ερυθρόλευκων». Μετά το 2-0 ο ρυθμός έπεσε και ο Λεβαδειακός κατάφερε να φτιάξει κάποιες φάσεις, με καλύτερη το φάουλ του Κονέ στο 80’. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είχε και άλλα να κάνει στο παιχνίδι, ανέβασε ρυθμό και αρχικά με τον Βάις στο 85’ έκανε το 3-0, ενώ ο Μήτρογλου σκόραρε στο 89’ και στο 90’ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Οι «ερθρόλευκοι» πιάνοντας εξαιρετική απόδοση έκαναν το 3Χ3 και έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (52’ Πετράτσι), Μάρτινς, Ορτέγκα (46’ Γιάντσης), Βασιλείου (77’ Μπούστο), Κονέ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (58’ Βάις), Φουστέρ, Ολαϊτάν (65’ Μήτρογλου), Σαβιόλα (73’ Ιμπαγάσα)
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ