Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κρουαζιέρα με "Καπετάνισσες" τον Σύλλογο Γυναικών Λεονταρίου-βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Μαυρομάτι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 3 περίπου το μεσημέρι στην ανατολική είσοδο του Μαυροματίου σε εγκαταλελειμένο πτηνοτροφείο.Κινδύνευσε το άλσος του Μαυροματίου το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση απο την εστία της φωτιάς.Ο Δήμος Αλιάρτου κινήθηκε αστραπιαία με επικεφαλής τον  Δήμαρχο κ.Ντασιώτη,με σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου.Στο σημείο έφτασε  ένα όχημα της πυροσβεστικής και με την βοήθεια των κατοίκων του Μαυροματίου απεφεύχθη η καταστροφή του άλσους το οποίο απέχει λίγα μέτρα απο την είσοδο του χωριού.Κάηκαν ελάχιστα  ελαιόδενδρα και το πτηνοτροφείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνοείται η τύχη των 502 παιδιών των φαναριών -Ακαρπη η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης



Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τύχη των 502 παιδιών των φαναριών. Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνεδρίαση της αρμόδια επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα παιδιά είχαν οδηγηθεί στο κρατικό ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Οπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, η σχετική έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΗΕ το 2004, χωρίς όμως στοιχεία.

«Το νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο. Η καταγγελία έγινε χωρίς στοιχεία, με αποτέλεσμα να πλήττεται έτσι η χώρα μας. Πολλές φορές, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας...», παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οπως προκύπτει ως τώρα από την έρευνα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, «μάζεψαν» τα παιδιά από τους δρόμους, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις πρώτες ημέρες, πολλά απ' αυτά τα πήραν οι γονείς τους και άλλα έφυγαν μόνα τους.

«Ζήτησα να δω μια κατάσταση, και ρώτησα εάν έχει γίνει καταγραφή των παιδιών. Δεν υπάρχει. Αυτή ήταν η ανεπίσημη απάντηση. Επισήμως, θα δούμε τι θα γίνει. Οποιος έχει στοιχεία, μπορεί να τα φέρει για να εξετάσουμε το θέμα και να δούμε αν τα παιδιά ήσαν θύματα μιας αρπαγής. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει εγκληματική πράξη. Αν προκύψει κάτι, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας ..



Σκασμένος και ιδιαίτερα στεναχωρημένος μετά το βαρή 5-0 από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο αμυντικός των πράσινων της Βοιωτίας σε συνομιλία που είχαμε μαζί του.

 Μη έχοντας όρεξη για αστεία και με ύφος που αποτύπωνε την κατάσταση που επικτατεί αυτή την στιγμή στην ομάδα μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό, ο Μανώλης Νικολακάκης δήλωσε αποκλειστικά στο Skygoal.gr πως με την εμφάνιση που έκαναν την Κυριακή αδίκησαν τους εαυτούς τους ενώ ταυτόχρονα στεναχώρησαν και τους φιλάθλους τους.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο νεαρός αμυντικός του Λεβαδειακού:

Είχαμε ένα δύσκολο αποτέλεσμα, αν και άποψη μου είναι πως δεν έπρεπε να είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις. Σίγουρα δεν κάναμε καθόλου καλή εμφάνιση, αν και μέχρι το 75' λεπτό το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Στην συνέχεια δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τι πάθαμε. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και όπως είναι λογικό στεναχωρήσαμε τους φιλάθλους μας και τους οφείλουμε ένα τεράστιο συγνώμη. Μπορεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να έχει λειτουργήσει αρνητικά σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, όμως η διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα θα βοηθήσει ώστε ήρεμα να δούμε τα λάθη μας και να ανασυνταχθούμε κάνοντας μια νέα αρχή. Ακολουθεί σε δύο βδομάδες ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη που και αυτός έχει ξεκινήσει άσχημα στο πρωτάθλημα, όμως έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Skygoal.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέτρεψε 523 αυτοκτονίες μέσα σε δύο χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ




Συνολικά 523 αυτοκτονίες που είχαν προαναγγελθεί μέσω διαδικτύου απέτρεψε την τελευταία διετία η παρέμβαση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μόνο πέρυσι 265 άτομα εκδήλωσαν ηλεκτρονικά πρόθεση αυτοχειρίας, ενώ και φέτος σε 115 περιπτώσεις απετράπη το απονενοημένο. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του αστυνομικού Σώματος, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη σύσταση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΑΔΗΕ), που λειτουργεί από τις 18 Ιουλίου 2011, ως ειδική αυτοτελής Κεντρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο διάστημα αυτό η εν λόγω Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη και 196 περιπτώσεων παιδικής πορνογραφίας, για τις οποίες συνελήφθησαν 93 άτομα. «Χτυπήσαμε το φαινόμενο αυτό στην καρδιά, μέσα από το νέο λογισμικό που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ -μόνο λίγες χώρες το διαθέτουν.

Ερευνούμε πλέον σε 24ωρη βάση το διαδίκτυο για τη σύλληψη των παιδόφιλων», είπε ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης.

Στη διετία αυτή οι καταγγελίες πολιτών προς την ΥΠΟΑΔΗΕ έφτασαν τις 14.895, από τις οποίες οι 4.017 ήταν επώνυμες και οι 10.879 ανώνυμες.

Συνολικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης διαχειρίστηκαν 7.201 υποθέσεις, για τις οποίες σχημάτισαν 5.906 δικογραφίες, ενώ 423 περιπτώσεις αφορούσαν σε αυτόφωρα αδικήματα.

Τους 2.038 έφτασαν οι κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 1.280 ήταν για αδικήματα αρμοδιότητας της Οικονομικής Αστυνομίας και οι 758 για παραβάσεις που διαπίστωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες ήταν 907 (699 Οικονομική Αστυνομία, 208 Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), από τους οποίους οι 75 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και 265 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο συνολικός αριθμός ελέγχων που διενήργησε η ΥΠΟΑΔΗΕ ανήλθε σε 1.916, εκ των οποίων οι 705 το α΄ εξάμηνο του 2013, κυρίως για φοροδιαφυγή και ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία. Τη διετία αυτή κατασχέθηκαν 1,56 εκατ. ευρώ σε μετρητά, επιταγές 110.000 ευρώ, 616 χρυσές λίρες, 396 μηχανήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 11.064 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, 9.983 κιλά καπνού, 7.911 πακέτα τσιγάρων, 29 όπλα, 226 υπολογιστές, 495 σκληροί και οπτικοί δίσκοι, 28 οχήματα, 16 βυτιοφόρα, καθώς και 885.453 λίτρα πετρελαίου.

Η διαπιστωθείσα ζημία του δημοσίου έφτασε στα 35,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία τρίτων στα 3,2 εκατ. ευρώ. Από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον περασμένο Μάρτιο οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβαν συνολικά 2.355 άτομα για χρέη προς το Δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα, με το συνολικό ποσό οφειλής να ξεπερνά τα 2,98 δισ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα χειρίστηκαν άλλες 350 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς προηγουμένως είχαν διευθετήσει τα χρέη τους, που ανέρχονταν συνολικά σε 104 εκατ. ευρώ.

Η ΥΠΟΑΔΗΕ, τέλος, οργάνωσε 67 ημερίδες, 2 συνέδρια και 380 τηλεδιασκέψεις, που παρακολούθησαν πάνω από 30.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Για Υπηρεσία «που έρχεται από το μέλλον» και «πρόκειται να αντιμετωπίσει συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας στα χρόνια που έρχονται», έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που εξήρε τη δράση της ΥΠΟΑΔΗΕ

«Και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τουλάχιστον στην εικόνα του έλληνα πολίτη για την Ελληνική Αστυνομία είναι ό,τι πιο σύγχρονο, ό,τι κοντύτερα στον πολίτη μπορεί να υπάρξει. Ιδίως δε στις νεότερες γενιές, αυτή η Υπηρεσία έχει σαν μέγιστο ρόλο να προστατεύσει τη νέα γενιά των παιδιών μας από τις απειλές που φυσιολογικά εμπεριέχει αυτός ο τεράστιος νέος χώρος του διαδικτύου», σημείωσε ο υπουργός.

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την Υπηρεσία. Δικαιώθηκε η επιλογή για την ίδρυσή της, καθώς πραγματικά παρήχθη πολύ υψηλό έργο.

»Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ηταν η πρώτη φορά που οργανωμένα, συγκροτημένα, συστηματικά και αποφασιστικά η ελληνική Πολιτεία έδωσε ένα δείγμα τού πώς πρέπει να αστυνομεύεται και πώς πρέπει να διώκεται τόσο το οικονομικό, όσο και το ηλεκτρονικό έγκλημα», τόνισε με τη σειρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
myvolos.net
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών



Παρατείνεται έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, με χώρα γέννησης την Ελλάδα, που ήταν υπόχρεοι να απογραφούν, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή των συντάξεών τους.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει, ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία, επειδή σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλος αριθμός συνταξιούχων δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή και προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση σε συνταξιούχους που για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεν υπέβαλαν σχετικά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται συνολικά 29.589 ανασφάλιστοι υπερήλικες, από τους οποίους 8.324 δεν έχουν εμφανισθεί.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει πάντως, ότι για όσους δεν εμφανισθούν έως τη λήξη της προθεσμίας η καταβολή της σύνταξης θα ανασταλεί από την 1η Νοεμβρίου του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: Ερχονται 950.000 «καυτά» εκκαθαριστικά




    Ποιοι θα λάβουν άμεσα τα «μπιλιετάκια» για πληρωμές στην εφορία.
    Οι εκκρεμείς υποθέσεις για τα μπλοκάκια και οι «καθυστερημένοι».
    Εφάπαξ ή σε δύο δόσεις ο φόρος για 450.000 φορολογούμενους.
    Συνολικά 3,6 δισ. ζητά το Δημόσιο.



Τέλος χρόνου σήμανε χθες στις 8 το πρωί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που...αποκτήθηκαν το 2012 κι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά αγώνα δρόμου για την εκκαθάριση περίπου 950.000 φορολογικών δηλώσεων οι οποίες εκκρεμούν είτε γιατί υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, είτε γιατί έπρεπε να ελεγχθούν από τις εφορίες.

Η εκκαθάριση πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, ώστε το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2014 να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους τα 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 ότι θα εισπραχθούν από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.

Παρά την προσπάθεια της ΓΓΠΣ να καλύψει τις καθυστερήσεις που η ίδια προκάλεσε στο πρόγραμμα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, περίπου 900.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος σε δύο δόσεις ή εφάπαξ, καθώς η βεβαίωση των φόρων έγινε με καθυστέρηση.

Στις δηλώσεις που εκκρεμούν πλέον προς εκκαθάριση περιλαμβάνονται:

-Περίπου 400.000 οι οποίες είχαν υποβληθεί το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου από μισθωτούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), αλλά δεν είχαν εκκαθαριστεί.

Αιτία οι αναντιστοιχίες που διαπιστώθηκαν κατά τον αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο που έκανε το σύστημα ΤΑΧISnet ανάμεσα στα ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων και των παρακρατηθέντων φόρων τα οποία είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι και στα αντίστοιχα ποσά που εμφανίζονταν στις δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών και στις βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-Οι υπόλοιπες δηλώσεις (περίπου 550.000) που επίσης εκκρεμούν υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τα εκκαθαριστικά

Από τους 950.000 φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά τους εντός των προσεχών ημερών, σχεδόν οι μισοί, δηλαδή περίπου 475.000, θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά φόρου. Περίπου 170.000 θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, ενώ οι υπόλοιποι 300.000 θα λάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά.

Οι 475.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν χρεωστικά σημειώματα εκτιμάται ότι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 550 εκατ. ευρώ επιπλέον φόρους, είτε εφάπαξ, είτε σε δύο δόσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι θα καλούνται να καταβάλουν ποσά μέχρι 300 ευρώ θα πρέπει να τα εξοφλήσουν υποχρεωτικά εφάπαξ, ενώ όσοι θα διαπιστώσουν ότι οφείλουν ποσά μεγαλύτερα των 300 ευρώ θα μπορούν να τα εξοφλήσουν σε δύο δόσεις, την πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Συνολικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας άλλων 950.000 δηλώσεων μέσα στην εβδομάδα, οι εκκαθαρισθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα φθάσουν στα 5,25 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις κι έχουν εκδοθεί ισάριθμα εκκαθαριστικά, από τα οποία τα 2,2 εκατ. είναι χρεωστικά και τα υπόλοιπα μηδενικά και πιστωτικά. Από τους 2,2 εκατ. φορολογούμενους που έχουν ήδη παραλάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά, υπολογίζεται ότι οι 300.000 καλούνται να εξοφλήσουν τους φόρους είτε εφάπαξ, είτε σε δύο δόσεις, καθώς οι δηλώσεις τους εκκαθαρίστηκαν από τις 14 Αυγούστου και μετά.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι δύσκολη για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς μέχρι την Παρασκευή πρέπει να πληρώσουν τη δόση για τον φόρο εισοδήματος και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, η οποία έληξε στις 30 Αυγούστου, δόθηκε, όμως, παράταση καθώς πολλοί δεν είχαν λάβει τα εκκαθαριστικά.

Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου εισοδήματος που τους αναλογεί και όχι μόνο τη δόση δικαιούνται έκπτωση 1,5% επί του πρόσθετου φόρου.

Ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

14-15 Σεπτεμβρίου Drag Battle στην Κωπαϊδα


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόικα: Κλείστε τώρα ΛΑΡΚΟ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, και ΕΑΣ - Να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημίωση

Τον «ξαφνικό θάνατο» της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΣ και της ΕΑΒ απαιτεί η Τρόικα, η οποία μέσω e-mail ζητά να μπει «λουκέτο» στην βιομηχανία οχημάτων και να απολυθούν οι εργαζόμενοι της στο σύνολο τους χωρίς αποζημίωση.

Η Τρόικα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης Σαμαρά- Βενιζέλου το βράδυ της Κυριακής απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση των τριών εταιριών εν λειτουργία και την μερική διάσωση τους μαζί με κάποιες θέσεις εργασίας και απαιτεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές ότι δεν συναινεί για την διάθεση των 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να γίνει η αναδιάρθωση των αμυντικών βιομηχανιών αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Την αποκάλυψη της απόφασης της Τρόικα την έκανε η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως την περασμένη εβδομάδα εστάλη η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών στην Τρόικα αφού πρώτα την ενέκριναν ο Αντώνης Σαμαράς και το υπουργείο Οικονομικών. Το βράδυ της Κυριακής όπως επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η Τρόικα απάντησε μέσω e-mail χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες».

Οπως ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το κλείσιμο επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να υπάρξουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, προκρίνοντας την λύση της πτώχευσης.

Πως αντέδρασε το Μαξίμου

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, «αλλά πάμε για μάχη», ενώ η ίδια ζήτησε «να γίνουν παρεμβάσεις ανώτατο δυνατό επίπεδο γιατί υπό την πίεση επόμενης δόσης αργά ή γρήγορα το θέμα θα έρθει σε αδιέξοδο» και επεσήμανε πως το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται μια «τεχνοκρατική απάντηση».

«Ειδικά για την ΕΑΣ κάνουν λάθος» η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. «Υποστηρίζουν ότι χρειάζονται 144 εκατ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε 30 εκατ. και ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο μέσα από τη λειτουργία εταιρείας. Και θέλουμε κ άλλα 12 εκατ. ευρώ για πακέτο εθελουσίας για 350 άτομα επί συνόλου 818 (ΕΑΣ). «Τα όπλα μας είναι τα επιχειρήματα μας» κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς:Να κηρυχθούν πυρόπληκτες οι περιοχές των Δ.Λεβαδέων,Αράχωβας Διστόμου

Άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για να κηρυχτούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ως πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους κτηνοτρόφους.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά που έπληξε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και την αποτίμηση των ζημιών, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς με άμεση παρέμβασή του στα Υπουργεία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και εκτεταμένο φυτικό, ζωϊκό και πάγιο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Περγαντάς θεωρεί επιβεβλημένο, αφού οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εκτεταμένες, και ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών & Μεταφορών να κηρυχθούν οι Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρώνειας, Θουρίου, Λιβαδειάς και Τσουκαλάδων του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Διστόμου ως πυρόπληκτες περιοχές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στα Δασαρχεία ώστε κατά τη διαδικασία κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών, να εξαιρεθούν από αυτές οι προϋπάρχοντες χώροι των σταυλικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν έτσι ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν νέες.

Ακόμα, ο κ. Περγαντάς ζητά από τον Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη λήψη άμεσων μέτρων για τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, επειδή η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν θα είναι άμεση, θα πρέπει το Υπουργείο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών της Βοιωτίας με προμήθεια ζωοτροφών, τόσο χονδροειδών όσο και συμπυκνωμένων, καθώς η καταστροφή των βοσκοτόπων έχει τραγικές συνέπειες για το ζωϊκό κεφάλαιο. Για το σύνολο των ζώων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την παροχή 120 τόνων τριφυλλιού και 60 τόνων κριθής –σιτου.

‘Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης «Από την πρώτη ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς, μαζί με τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους, και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, καταβάλαμε και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή και να στηρίξουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά τους Δήμους, τους πολίτες και τους παραγωγούς του τόπου».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομάζει την Αστυνομία το βαρύ οπλοστάσιο των τρομοκρατών






Αντιαρματικές ρουκέτες διαθέτουν οι ομάδες που έχει στο στόχαστρό της η ΕΛ.ΑΣ



 Σε ανασχεδιασμό και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία μετά τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις των...
Αρχών ότι σχεδιάζεται εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο φόβος μάλιστα επιτείνεται από το γεγονός ότι συγκεκριμένες ομάδες τρομοκρατών διαθέτουν βαρύ οπλοστάσιο, που περιλαμβάνει και αντιαρματικές ρουκέτες. Μια τέτοια επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, τον περασμένο Ιανουάριο να χρησιμοποιηθεί εναντίον των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ το 2007 με ρουκέτα RPG είχε χτυπηθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Την ευθύνη για την πρεσβεία είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα ο εκτοξευτήρας που χρησιμοποιήθηκε τότε είχε βρεθεί στη γιάφκα της οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη, κατά τις επιχειρήσεις εξάρθρωσης της οργάνωσης τον Απρίλιο του 2010. Κατά την Αστυνομία, μάλιστα, ο άνθρωπος που κρατούσε τότε τον εκτοξευτήρα στον ώμο του ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, που παραμένει ασύλληπτος εδώ και ενάμιση χρόνο μαζί με τη σύζυγό του Πόλα Ρούπα. Και οι δύο έχουν αναλάβει την ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα. Με έξι μήνες καθυστέρηση, την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ανέλαβε τον Ιούνιο η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Με ρητορική στη μακροσκελή της προκήρυξη που παρέπεμπε στα κείμενα του Επαναστατικού Αγώνα, απέδιδε σε «αστοχία υλικού» το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη ρουκέτα και προανήγγειλαν νέο κύκλο επιθέσεων. «Κλείνουμε (σ.σ. την προκήρυξη) με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί». Παράλληλα, στην προκήρυξη - μανιφέστο οι τρομοκράτες έκαναν γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στον χώρο τους με στόχο - ανάμεσα σ' άλλα - τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων και οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στη ΝΔ, έδωσε ξανά το «παρών» η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού δημοσιοποίησε το «σχέδιο Φοίνικας» - την αναγέννηση δηλαδή της οργάνωσης - και προανήγγειλε νέο κύκλο επιθέσεων. Σ'αυτό τον κύκλο περιλαμβάνεται και το χθεσινό τρομοδέμα στον ειδικό εφέτη ανακριτή των Πυρήνων. Τις ίδιες ημέρες, όμως, στις αρχές του Ιουνίου, είχαν κάνει διαδικτυακή εμφάνιση και ο Μαζιώτης με τη Ρούπα, οι οποίοι σχολίασαν την απόφαση του δικαστηρίου για τον Επαναστατικό Αγώνα που τους αφορούσε και μιλούσαν για «νέα ένοπλη, προλεταριακή αντεπίθεση».

Οι Αρχές ασφαλείας συνδέουν και τα τρία αυτά στοιχεία και τα ζυγίζουν σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για πιθανή ενίσχυση του οπλοστασίου των τρομοκρατών, πέρα από τις ρουκέτες RPG, και με ρουκέτες τύπου LAW (ελαφρύ αντιαρματικό).

Μέσω Κρήτης
Σε ό,τι αφορά τις ρουκέτες RPG οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έφθασαν στα χέρια των τροκρατών με τη βοήθεια ποινικών από την Αλβανία, για τις LAW πιστεύουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο «κανάλι» μέσω της Κρήτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέβασαν τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο -Οι επιτήδειοι χτύπησαν ξανά με αφορμή τη Συρία


Την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις εξελίξεις στη Συρία βρήκαν αρκετοί επιτήδειοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο των καυσίμων, με την τιμή της βενζίνης σε αρκετά νησιά να φθάνουν ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε νησιά όπως η Κεφαλλονιά, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Σάμος, τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις εξελίξεις στη Συρία, η τιμή της βενζίνης ήταν ιδιαιτέρως «αλμυρή», καθώς οι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να....ξεσαλώσουν, αναφέρει το Εθνος.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, τις τελευταίες περίπου 15 ημέρες η βενζίνη έχει ακριβύνει γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο, αύξηση η οποία είναι υψηλή για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει ανέβει στα 1,73 ευρώ το λίτρο από 1,703 που ήταν στις 15 Αυγούστου, ενώ στα βενζινάδικα η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από τα 1,711 το λίτρο που κυμαίνονταν μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Η αρκετά αυξημένη τιμή πώλησης στα νησιά της αμόλυβδης βενζίνης, δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά μάλλον από την κερδοσκοπία ορισμένων επιτήδειων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Συγκεκριμένα, στη Σάμο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,842 ευρώ και η υψηλότερη στα 1,98 ευρώ, στην Κεφαλλονιά οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1,82 και 1,94 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 1,82 και 1,935 ευρώ το λίτρο, στις Κυκλάδες 1,818 και 1,935 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά 1,805 και 1,93 ευρώ το λίτρο και στο Λασίθι 1,848 και 1,93 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Τά δέντρα πεθαίνουν όρθια" στους Κήπους Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Θήβα: Νεκρός 18 χρονος από ηλεκτροπληξία-βίντεο



Πήγε να βοηθήσει το φίλο του και συνάντησε το θάνατο
Το κακό έγινε σήμερα στη 1:00 τα ξημερώματα σε κατάστημα  στη   Θήβα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  ο άτυχος νεαρός ήταν μαζί με ένα ακόμη φίλο του στο κατάστημα στη πλατεία Θήβας  που διατηρούσε ο φίλος του.

Την ώρα που έκλεινε προσφέρθηκε να τον βοηθήσει. Στην προσπάθειά του να μεταφέρει μηχανή παρασκευής γρανίτας, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.

Ο 18 χρονος διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Θηβών, άλλα δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να του προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress ο άτυχος νεαρός που φοιτούσε στο 1o  λύκειο Αγίας Τριάδας Θήβας, είχε πετύχει την εισαγωγή του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο,συγκεντρώνοντας τα περισσότερα μόρια στο σχολείο του.

Προανάκριση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Θηβών.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία: Αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά σε όλη τη χώρα

 Αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα βόρεια το απόγευμα και πρόσκαιρες μπόρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη με Κροκίδη – Μουλκιώτη στην Θήβα-Για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές…



Σύμπνοια των εμπόρων για παραγωγικό ωράριο και όχι  όπως αυτό μπορεί να λειτουργήσει «μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των εμπνευστών»..

Η πρώτη σύσκεψη διαβούλευση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας παρουσία του Πρόεδρου της ΕΣΕΕ Β. Κροκίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη ,

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Θήβας, Λιβαδειάς και Χαλκίδας Ν. Στρατέλος, Κ. Παπασπύρου και Ν. Γεωργάτος, ο Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου Ορχομενού Κ. Δάρρας,  οι επίτιμοι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Α. Γιαννόπουλος και Ε. Μαυράκης και ο πρ. Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Γκέλης….

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε στις διαφορετικότητες  των περιοχών, έκανε λόγο για «παραγωγικό ωράριο εργασίας», σύμφωνα με τις ανάγκες των εμπόρων και της κοινωνίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, που το όλο θέμα μεταφέρθηκε στις τοπικές κοινωνίες…

Σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη, η διαβούλευση που περιλαμβάνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και  την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς , θεωρεί πως στην Βοιωτίας πρόβλημα δεν υπάρχει και ότι το τελικό ωράριο που θα επιλεγεί θα είναι «παραγωγικό,  δίκαιο και σωστό»

«Υπάρχει σύμπνοια απόψεων  και  θέσεων,   θέλουν περισσότερη βοήθεια από τους συναδέλφους τους  και από εμάς που είμαστε το πρωτοβάθμιο όργανο τους», τόνισε, θέτοντας την Συνομοσπονδία στο πλευρό των εμπόρων με κάθε μέσο, προκειμένου να βοηθηθούν και να μπορέσουν τεκμηριωμένα να πετύχουν τους στόχους τους, αφού υπάρχουν περιθώρια όχι μόνο  σταθεροποίησης στην Βοιωτία  αλλά και ανάκαμψης…

«Στην Βοιωτία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης  για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχουμε ζητήσει τις γνώμες και τις απόψεις των δημοτικών συμβουλίων  και των εργατικών κέντρων, ενώ στην συνέχεια θα εκφραστούν και οι γνώμες  των Εμπορικών συλλόγων και της Ομοσπονδίας  , αλλά και της Ένωσης καταναλωτών, γιατί θέλουμε να έχουμε συναινετικές απόψεις, προκειμένου να μπορέσουμε να λάβουμε απόφαση πλήρως αιτιολογημένη αλλά και ικανή να εξυπηρετεί τους καταναλωτές  Δεν μπορεί να είναι μια οριζόντια απόφαση, γιατί θα υπάρχουν ιδιαιτερότητες , τις οποίες θα αναδείξει η διαβούλευση και σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν  θα εκδώσουμε τις αποφάσεις μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, δηλώνοντας «πολύ αισιόδοξος», καθώς η διαβούλευση φαίνεται  να προχωρά με ρυθμούς συναίνεσης και καλής πίστης.

Στην Χαλκίδα ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος προχώρησε σε έρευνα – γκάλοπ για το θέμα, όπου υπήρξε ομοφωνία απόψεων του εμπορικού κόσμου …

« Μιλάμε για πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικό  στο άνοιγμα των επιπλέον Κυριακών , κρίνουμε  ότι δεν θα βοηθήσουν τον εμπορικό κόσμο , δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε εμπορικά  και δεν θα έχει το πολυπόθητο αποτέλεσμα  που πιθανόν κάποιοι να σκέφτονταν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας  Ν. Γεωργάτος…

Στις ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις των εμπόρων στις δυο μεγάλες πόλεις  της Βοιωτίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κ. Παπασπύρου..

«Οι τοπικές αγορές είναι δοκιμασμένες  για πάρα πολλά χρόνια, γνωρίζουμε  τις δυνατότητες τις δικές μας αλλά και του καταναλωτή,  ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά  περιόδους που περνάμε,   ξέρουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα και δεν υπάρχει λόγος  να ζητάνε περισσότερες Κυριακές . Αν πραγματικά κάτι αλλάξει σε αυτό το διάστημα  και δούμε ότι ο καταναλωτής  δεν εξυπηρετείται  θα είμαστε ανοιχτά  όσες Κυριακές χρειαστούν» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές, καθώς αυτό λειτουργεί μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των εμπνευστών»..

«Παραγωγικό» χαρακτήρισε το ωράριο λειτουργίας που συμπνέουν οι Βοιωτοί έμποροι, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Αγνιάδης..

«Είναι αυτό που θέλει ο καταναλωτής , οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αλλά και οι ιδιοκτήτες.   Βάσει  απαιτήσεων της κοινωνίας  η Βοιωτία αποφάσισε στην σύσκεψη  να έχει ομοφωνία για ένα παραγωγικό ωράριο προς όφελος όλων» είπε, χαρακτηρίζοντας την πρόταση Κροκίδη για δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρηματιών, εφικτή και αποτελεσματική, την υιοθέτηση της οποίας μάλιστα αναμένει να εξαγγελθεί  από την ΔΕΘ.

Το θέμα μεταφέρεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, στις 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις του οποίου θα σταλούν στον Αντιπεριφερειαρχη….

Ο Δήμαρχος Θηβαίων  Σ. Νικολάου ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια επιπλέον ιδιαιτερότητα της Θήβας, που θα προκύψει με την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, θεωρώντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν επιπλέον παράμετροι…

«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιβαρύνει περίπου  1.7 δις  και τίποτα περισσότερο της μικρομεσαίες επιχειρήσεις,   άρα μιλάμε  για επιπλέον κόστος,  που δεν θα προσφέρει τίποτα, καθώς ο κόσμος ψάχνει για έσοδα και όχι για χρόνο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Θήβας Ν. Στρατέλος, κάνοντας λόγο για εμφανή ομοφωνία για το θέμα στην Βοιωτία..

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας της ΓΕΣΕΒΕ, σύμφωνα με την οποία 90.000 λουκέτα αναμένεται να μπουν στις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του 2013, αφήνοντας άνεργους 150.000 πολίτες…

«Οι έρευνες της ΓΕΣΕΒΕ έχουν σαφέστατα ένα βάρος , είναι ενδεικτικές, ευτυχώς όμως, που η δική μας έρευνα της ΕΣΕΕ, μιλούσε για 55.000 λουκέτα  εμπορικών επιχειρήσεων  για το 13  και δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το 7μηνο του 2013  είχε κλείσει το ένα τρίτο των καταστημάτων  που προβλεπόταν, που σημαίνει ότι υπάρχει μια μείωση  της επιδημίας των λουκέτων ,αλλά και μια μείωση του αρνητικού προσήμου  του τζίρου των επιχειρήσεων» είπε, καταλήγοντας : « Θεωρώ ότι στο εμπόριο τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει , ξύνουμε τον πάτο,   καλό είναι να απαιτήσουμε τον πάτο για να σταθεροποιηθούμε»

Η διαβούλευση πάντως, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, ο οποίος έχει προγραμματίσει απανωτές συσκέψεις για το θέμα.….viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Το πρόγραμμα της Ά κατηγορίας



Το stereasports σας προσφέρει το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της α” κατηγορίας στη Βοιωτία:

1η αγωνιστική

Πλαταιές – Ένωση

Θήβα – Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Επαμεινώνδας – Ορχομενός

Νίκη – Κάστρο

Κόκκινο – ΠΑΟ Κυριακίου

Αμβρυσσέας – Κιθαιρώνας

Αναγέννηση – Δόξα/Πελοπίδας

Παρνασσός – Δάφνη Ερ.

2η αγωνιστική

Θήβα – Πλαταιές

Ένωση - Επαμεινώνδας

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - Νίκη

 Ορχομενός - Κόκκινο

Κάστρο  - Αμβρυσσέας

ΠΑΟ Κυριακίου - Αναγέννηση

Κιθαιρώνας - Δάφνη Ερ.

Δόξα/Πελοπίδας - Παρνασσός

3η αγωνιστική

Πλαταιές - Επαμεινώνδας

Νίκη – Θήβα

Κόκκινο - Ένωση

Αμβρυσσέας - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Αναγέννηση - Ορχομενός -

Δάφνη Ερ.- Κάστρο

Παρνασσός - ΠΑΟ Κυριακίου

Κιθαιρώνας  - Δόξα/Πελοπίδας

4η αγωνιστική

Νίκη - Πλαταιές

Επαμεινώνδας - Κόκκινο

Θήβα - Αμβρυσσέας

Ένωση - Αναγέννηση

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - Δάφνη Ερ.

Ορχομενός - Παρνασσός

Κάστρο - Δόξα/Πελοπίδας

ΠΑΟ Κυριακίου - Κιθαιρώνας

5η αγωνιστική

Πλαταιές  - Κόκκινο

Αμβρυσσέας - Νίκη

Αναγέννηση -  Επαμεινώνδας

Δάφνη Ερ. - Θήβα

Παρνασσός -  Ένωση

Δόξα/Πελοπίδας  - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Κιθαιρώνας - Ορχομενός

Κάστρο - ΠΑΟ Κυριακίου

6η αγωνιστική

Αμβρυσσέας - Πλαταιές

Κόκκινο - Αναγέννηση

Νίκη - Δάφνη Ερ.

Επαμεινώνδας –  Παρνασσός -

Θήβα -  Δόξα/Πελοπίδας

Ένωση -  Κιθαιρώνας

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - ΠΑΟ Κυριακίου

Ορχομενός - Κάστρο

7η αγωνιστική

Πλαταιές – Αναγέννηση

Δάφνη Ερ. - Αμβρυσσέας

Παρνασσός –  Κόκκινο

Δόξα/Πελοπίδας - Νίκη

Κιθαιρώνας - Επαμεινώνδας -

ΠΑΟ Κυριακίου - Θήβα

Κάστρο - Ένωση

Δήλεσι ή Πανγεωργικός – Ορχομενός

 8η αγωνιστική

Δάφνη Ερ. - Πλαταιές

Αναγέννηση  - Παρνασσός

Αμβρυσσέας - Δόξα/Πελοπίδας

Κόκκινο - Κιθαιρώνας

Νίκη - ΠΑΟ Κυριακίου

Επαμεινώνδας - Κάστρο

Θήβα - Ορχομενός

Ένωση - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

9η αγωνιστική

Πλαταιές - Παρνασσός

Δόξα/Πελοπίδας - Δάφνη Ερ.

Κιθαιρώνας  - Αναγέννηση

ΠΑΟ Κυριακίου  Αμβρυσσέας -

Κάστρο  - Κόκκινο

Ορχομενός - Νίκη -

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - Επαμεινώνδας

Ένωση – Θήβα

 10η αγωνιστική

Δόξα/Πελοπίδας - Πλαταιές

Παρνασσός - Κιθαιρώνας

Δάφνη Ερ.- ΠΑΟ Κυριακίου

Αναγέννηση - Κάστρο

Αμβρυσσέας - Ορχομενός

Κόκκινο - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Νίκη -Ένωση

Επαμεινώνδας - Θήβα

 11η αγωνιστική

Πλαταιές - Κιθαιρώνας

ΠΑΟ Κυριακίου Δόξα/Πελοπίδας

Κάστρο - Παρνασσός

Ορχομενός - Δάφνη Ερ.

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - Αναγέννηση -

Ένωση - Αμβρυσσέας

Θήβα - Κόκκινο -

Επαμεινώνδας - Νίκη

12η αγωνιστική

ΠΑΟ Κυριακίου - Πλαταιές

Κιθαιρώνας – Κάστρο -

Δόξα/Πελοπίδας - Ορχομενός

Παρνασσός - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Δάφνη Ερ. - Ένωση

Αναγέννηση - Θήβα

Αμβρυσσέας - Επαμεινώνδας

Κόκκινο -Νίκη

13η αγωνιστική

Πλαταιές – Κάστρο -

Ορχομενός - ΠΑΟ Κυριακίου

Δήλεσι ή Πανγεωργικός - Κιθαιρώνας

Ένωση - Δόξα/Πελοπίδας

Θήβα - Παρνασσός -

Επαμεινώνδας -  Δάφνη Ερ. -

Νίκη - Αναγέννηση

Κόκκινο - Αμβρυσσέας

14η αγωνιστική

Ορχομενός -Πλαταιές

Κάστρο - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

ΠΑΟ Κυριακίου –  Ένωση

Κιθαιρώνας –  Θήβα

Δόξα/Πελοπίδας - Επαμεινώνδας

Παρνασσός – Νίκη

Δάφνη Ερ. - Κόκκινο

Αναγέννηση - Αμβρυσσέας

15η αγωνιστική

Πλαταιές - Δήλεσι ή Πανγεωργικός

Ένωση - Ορχομενός

Θήβα - Κάστρο -

Επαμεινώνδας - ΠΑΟ Κυριακίου -

Νίκη -Κιθαιρώνας -

Κόκκινο - Δόξα/Πελοπίδας -

Αμβρυσσέας – Παρνασσός

Αναγέννηση - Δάφνη Ερ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές -Ολες οι αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας

Ολικό «λίφτινγκ» στις δημοτικές εκλογές αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση, η οποία με νέα της ρύθμιση φιλοδοξεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου τις αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να να απεγκλωβιστούν από τις κομματικές παρεμβάσεις.

Στις αλλαγές που σκέφτεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η μείωση των ψηφοδελτίων, καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον υπεράριθμα ψηφοδέλτια αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς, αναφέρει η Καθημερινή. Το πρώτο ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημάρχους, ενώ το δεύτερο όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με τα ονόματα να ταξινομούνται με αλφαβητική σειρά.

Η δεύτερη ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση, είναι η διαδικασία εκλογής του δημάρχου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πλάνα, θα πρέπει ο υποψήφιος δήμαρχος να συγκεντρώσει από την πρώτη Κυριακή το 42% των ψήφων για να εκλεγεί απευθείας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρο οι πρώτοι οι υποψήφιοι, ενώ τέλος οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αλλαγές αυτές συζητήθηκαν σε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Μιχελάκη, με κύριο στόχο να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον εναγκαλισμό των κομμάτων και αναμένεται να ισχυσουν από τις εκλογές του Μαΐου, υποστηρίζει το Μαξίμου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο και ποιά ο μεγαλύτερος πιστωτής;





 Tις αναγνωρίζετε;


 Εάν οι... Σεϊχέλες είναι γνωστές για ένα πράγμα, αυτό είναι σίγουρα οι εξωτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά τους. Όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, έχουν το θλιβερό προνόμιο να κρατούν την πρωτιά του πλέον καταχρεωμένου κράτους στον κόσμο.

Τα στοιχεία της Jubilee Debt Campaign, μιας ομάδας που πιέζει για τη διαγραφή χρεών στις αναδυόμενες χώρες, δείχνουν ότι οι Σεϊχέλες έχουν το μεγαλύτερο καθαρό χρέος στον κόσμο (ο οργανισμός μετρά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, καθώς και τις απαιτήσεις που έχει η κάθε χώρα). Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, που όπως και οι Σεϊχέλες, χρειάστηκαν πακέτα διάσωσης το 2008.

Αντίθετα, ο μεγαλύτερος πιστωτής του κόσμου είναι η Σιγκαπούρη, με καθαρό πλεόνασμα 294% του ΑΕΠ της. Ακολουθούν η Ελβετία, η Σαουδική Αραβία και η Νορβηγία.

Το Jubilee Debt Campaign μετρά 127 χώρες που χρωστούν και 36 πλεονασματικές χώρες, που έχουν δανείσει περισσότερα από όσα χρωστούν. Οι πλεονασματικές χώρες αντιμετωπίζονται παραδοσιακά ως “ηθικά ανώτερες”, αλλά στην πραγματικότητα “ευθύνονται εξίσου για τις κρίσεις χρέους σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο από τεράστιες ανισορροπίες”, τονίζει ο οργανισμός

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για 230.000 ανασφάλιστους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την ιατρική κάλυψη 230.000 ανασφάλιστων προσφέρει το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης», το οποίο παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρύθμισης, Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ μεριμνά ώστε εκείνοι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές επισκέψεις και εργαστηριακούς ελέγχους.

Το «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» θα καλύψει 230.000 ανασφάλιστους για την περίοδο 2013-2014, με κόστος 46 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι).

Στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ).

Η διάρκεια της χρήσης του είναι τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει τρεις επισκέψεις-εξετάσεις, ενώ για τις εγκύους φτάνει έως και τους εννέα μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ