Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΗΣ» ο Θηβαίος Κώστας Κοφίνης!



Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Σπάρτη το 31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ όπου τερμάτισαν οι 148 από τους 332 αθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση το πρωί της Παρασκευής στο Ηρώδειο.

Πρώτος κάλυψε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα κάνοντας την 11η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού με 23 ώρες και 29 λεπτά.

Ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υερίας Μαραθωνοδρόμων Κώστας Κοφίνης κάλυψε την απόσταση σε 35 ώρες και 35 λεπτά φτάνοντας το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη της Σπάρτης μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, όπου ήταν και ο τερματισμός.

Ο Σ.Δ.Υ.Μ.  και η Θήβα συγχαίρουν  τον αθλητή για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του «Σπάρταθλον» και του εύχεται ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΔΥΜ εκπροσωπήθηκε στο «Σπάρταθλο» για 10η συνεχή χρονιά και ο Κώστας Κοφίνης είναι ο τέταρτος αθλητής του Συλλόγου κατά σειρά που ολοκλήρωσε επιτυχώς αυτή την τεράστια προσπάθεια.

Το Δ.Σ του ΣΔΥΜ εύχεται στο μέλλον να υπάρξουν και άλλοι αθλητές μας, που θα επιχειρήσουν και θα ολοκληρώσουν αυτόν τον άθλο.viotiki-ora.gr


Μπράβο Κώστα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θήβας ο Αναστάσιος Νικολάου


Με την υπ’ αρ. 321/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, μετά την παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας. κ. Σωτήρη Δρένιου, νυν Αντιδημάρχου ...
Δ.Ε. Βαγίων, ορίζεται νέος Πρόεδρος της επιχείρησης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Νικολάου.

Τον Πρόεδρο του διοικητικού Συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος θα αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Στρατέλος.

Η θητεία του Προέδρου θα είναι μέχρι τις 31-8-2014 και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το… μπαμ ο Θεσπιακός 2-1 το Κόκκινο


Την πρώτη έκπληξη στο κύπελλο Βοιωτίας έκανε ο Θεσπιακός που κατάφερε να κερδίσει 2-1 το Κόκκινο και να περάσει έτσι θριαμβευτικά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα η ομάδα του Γιάννη Δομβρεναίου πήρε την πρόκριση και με ανατροπή αφού έχανε στο ημίχρονο 0-1 και κατάφερε μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών στην επανάληψη να πετύχει δυο γκολ ενώ ο γκολκίπερ Χάρης Μπόγρης δέκα λεπτά  τέλος απέκρουσε πέναλτι συμβάλλοντας στα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του. Βέβαια χωρίς να υποτιμηθεί η μεγάλη πρόκριση του Θεσπιακού θα πρέπει να πούμε οτι το αποτέλεσμα φαντάζει «μαγική εικόνα» αφού το Κόκκινο υπερτέρησε σε όλα τα επίπεδα αλλά πότε η ατυχία με τα τέσσερα δοκάρια (!!!), πότε η αστοχία, πότε η ατυχία αλλά και ο τερματοφύλακας Μπόγρης στέρησαν στην ομάδα του Γιώργου Αγγέλου  και το δικαίωμα να παλέψει για την πρόκριση έστω στην παράταση ή στα πέναλτι. Και όχι μόνο αυτό.

Η ατυχία κτύπησε και αγωνιστικά αφού λίγα λεπτά πριν το τέλος τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Αχιλλέας Κατσογιάννης.

Ιδανικά ξεκίνησε το α” μέρος για τους φιλοξενούμενους. Κατόρθωσαν να προηγηθούν 0-1 στο 40* με τον Γκίστη ενώ είχαν και δυο δοκάρια με Κοτσύφη και Κατσογιάννη. Στην επανάληψη ο Θεσπιακός μπήκε δυνατά και κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στο 60* σε φάουλ του Στάθη Σ. κ Κιούσης με κεφαλιά έκανε το 1-1 και στο 68* ο Μουλκιώτης εκμεταλλευόμενος αμυντική σύγχυση με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Από κει και πέρα το Κόκκινο δείχνοντας τη διαφορά κατηγορίας πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα. Και αφού είχαμε άλλα δυο δοκάρια με Γκίστη και Γκάτσο ήρθε και το αποκορύφωμα των χαμένων ευκαιριών. Στο 81* οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γεωργίου αλλά ο Μπόγρης απέκρουσε. Κι έτσι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά οτι το κύπελο είναι ως συνήθως ο θεσμός των εκπλήξεων. Από τον Θεσπιακό που έδωσε οτι είχε κορυφαίοι οι Μπόγρης, Σταθης Α., Αποστόλου χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι. Από το Κόκκινο κορυφαίοι οι Μανιφάβας, Σταμέλος, Ντελής Α., Γκάτσος και Γκίστης. Αρίστη η διαιτησία του Χρήστου (Παπαγεωργίου Κ. – Τσακανίκας).

Θεσπιακός (Γιάννης Δομβρεναίος): Μπόγρης, Μεϊδάνης, Τσαμούταλης Ι., Σταύρου (60* Παπανικολάου), Στάθης Α., Αποστόλου, Κιούσης, Μαρίνης, Στάθης Β. (87* Τσαμούταλης Γ.), Μουλκιώτης (78* Κάπρος), Στάθης Σ.

Κόκκινο (Γιώργος Αγγέλου): Ντελής Δ., Χατζηδιάκος, Σταμέλος, Ντελής Α., Γεωργίου, Κοτσύφης, Κατσογιάννης (86* Τραμπάκουλος), Γκάτσος, Γκίστης, Βασιλάκης, Μανιφάβας.

Γιάννης Δομβρεναίος: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το Κόκκινο ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα, ήταν καλύτερη και φάνηκε και η διαφορά κατηγορίας. Απλά εμείς δείξαμε πολύ διάθεση, ήμασταμ καλοί στα στημένα αλλά ήμασταν και τυχεροί κάτι που χρειάζεσαι σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πάντως το παλέψαμε και πιστεύω οτι προκριθήκαμε δίκαια».StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας





Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στελέχωσης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, με την ανακοίνωση σήμερα, από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, του οριστικού πίνακα μοριοδότησης υποψηφίων Διευθυντών για δέκα σχολικές μονάδες.



Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας δήλωσε ότι: «Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελούν πυλώνα της μη τυπικής εκπαίδευσης στην χώρα μας παρέχοντας την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να έχουν, εντελώς δωρεάν, μια δεύτερη ευκαιρία εκπαίδευσης. Παράλληλα, οι τίτλοι αποφοίτησης των ΣΔΕ συνιστούν αυταπόδεικτο στοιχείο επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας για όσους διαμένουν στην χώρα μας επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Σταθερός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η θωράκιση της δημόσιας μη τυπικής εκπαίδευσης παρέχοντας υψηλού επιπέδου σπουδές και κατάρτιση με πιστοποιημένους τίτλους».

 Ο οριστικός πίνακας μοριοδότησης υποψηφίων διευθυντών ΣΔΕ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενική Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης http://www.gsae.edu.gr/el/tracts/948-oristikos-pinakas-moriodotisis-ypopsifion-diefthynton-sde
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους ληστές των σούπερ μάρκετ στη Θήβα και στην Εύβοια

 Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε καταστήματα αλυσίδας super market σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε καταστήματα αλυσίδας super market σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος μίας 43χρονης υπηκόου Αλβανίας, καθώς και τριών ακόμη συνεργών της, ενός άνδρα και δύο γυναικών, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν :

    Πρωινές ώρες της 28-06-2013, κλοπή σε κατάστημα super market στην Αυλίδα Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν (16) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας ( 250) περίπου ευρώ,

    Πρωινές ώρες της 27-08-2013, κλοπή σε κατάστημα super market στο Αλιβέρι Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν (13) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας ( 170) περίπου ευρώ και

    Πρωινές ώρες της 26-06-2013, απόπειρα κλοπής σε κατάστημα super market στη Θήβα Βοιωτίας, κατά την οποία έγιναν αντιληπτοί από υπαλλήλους του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαστροπεία στη Θήβα-Εξέδιδε έναντι αμοιβής δυο νεαρές κοπέλες


Είχε κάνει το σπίτι του οίκο ανοχής - Εξέδιδε μια 20χρονη και μια 17χρονη - Πέντε συλλήψεις


Ο λόγος για έναν 45χρονο ο οποίος εξέδιδε έναντι αμοιβής δυο νεαρές Ρουμάνες ηλικίας 20 και 17ετων, που διέμεναν στο σπίτι του - 25 ευρώ ήταν η ταρίφα - Τι βρήκαν στο σπίτι του 45χρονου μαστροπού οι αστυνομικοί !!!

Σε κρυφό οίκο ανοχής είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 45χρονος από τη Θήβα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, τις δυο νεαρές κοπέλες και δυο Πακιστανούς πελάτες που βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα της εφόδου των αστυνομικών.



Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, υπόθεση μαστροπείας σε περιοχή της  Θήβας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (01-10-2013) το απόγευμα στη Θήβα, συνολικά πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας 45χρονος ημεδαπός, δύο (2) γυναίκες Ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 20 και 17 ετών και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 46 και 34 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και παράβασης των νόμων για τα όπλα και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, χθες το απόγευμα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση όπου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 45χρονου σε περιοχή της Θήβας,. Εντός της οικίας εντοπίστηκαν οι πέντε εμπλεκόμενοι και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος διατηρούσε εντός του σπιτιού του, κρυφό οίκο ανοχής με σκοπό την προαγωγή στην πορνεία νεαρών αλλοδαπών γυναικών.

Οι δύο Ρουμανικής υπηκοότητας γυναίκες διέμεναν εντός του σπιτιού και προέβαιναν σε ερωτικές συνευρέσεις, κυρίως με αλλοδαπούς Ασιατικής καταγωγής, έναντι χρηματικής αμοιβής, χωρίς να έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και χωρίς να διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι δύο υπήκοοι Πακιστάν είχαν έρθει σε ερωτική συνεύρεση με τις ανωτέρω αλλοδαπές γυναίκες, έναντι χρηματικού αντιτίμου, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας λόγος για τον οποίο θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (κάτω φώτο):



    Τέσσερα (4) μαχαίρια,
    δύο (2) τσεκούρια,
    ένα (1) ξύλινο ρόπαλο,
    μία (1) σφεντόνα,
    ένας (1) σουγιάς
    τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
    τέσσερις (4) κάρτες sim και δύο (2) φορτιστές,
    ένα (1) μπλοκ σημειώσεων των χρημάτων από τα ραντεβού και
    το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.


Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Άμφισσα με 52χρονο που ασέλγησε σε βάρος ανήλικου κοριτσιού

Συνελήφθη χθες (01-10-2013) το βράδυ στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από την μητέρα της ανήλικης, χθες το βράδυ, ενώ η κόρη της έπαιζε μαζί με άλλα συνομήλικα παιδιά σε περιοχή της Άμφισσας, ο 52χρονος, το σπίτι του οποίου γειτνιάζει με αυτό της ανήλικης, ζήτησε από την ίδια, δίνοντας της χρήματα, να του αγοράσει τσιγάρα από κατάστημα ψιλικών της περιοχής.

Η ανήλικη αφού αγόρασε τα τσιγάρα, πήγε στο σπίτι του 52χρονου για να του τα δώσει, συνοδευόμενη από άλλα παιδιά. Τότε ο 52χρονος έβαλε στο σπίτι του μόνο την ανήλικη και με το πρόσχημα ότι ήθελε να περιποιηθεί μικρό τραύμα που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ασέλγησε σε βάρος της με τη χρήση σωματική βίας.

Η ανήλικη αντέδρασε και κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι του 52χρονου, ενώ στην συνέχεια ενημέρωσε την μητέρα της και εκείνη με την σειρά της την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και συνέλαβαν τον 52χρονο πλησίον του σπιτιού του.

Σε βάρος του 52χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για αποπλάνηση παιδιού και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασε το ΚΑΠΗ Θήβας






Την 1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιόρτασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας. Το πρωί πραγματοποίησαν εκκλησιασμό με αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και Ρούφου και το βράδυ συναντήθηκαν σε γνωστό κέντρο της Θήβας , όπου διασκέδασαν με τραγούδι και χορό.

Στις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,  σεβόμενος και τιμώντας τους ανθρώπους που με κόπους και θυσίες, έδωσαν τον αγώνα για τις επόμενες γενεές, για όλους μας.  Γιατί οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι, είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας, που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας και τους χρωστάμε πολλά και κυρίως ευγνωμοσύνη, σαν άτομα και σαν κοινωνία.

Την εκδήλωση στο κέντρο διασκέδασης τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ιουλία Κοντού και κ. Νίκος Στρατέλος και η κα. Μάγκα Κων/να, μέλος του Δ.Ο.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τους 4 προφυλάκισαν τον έναν

Οι ανακριτές αποφάσισαν την προφυλάκιση μόνο του βουλευτή Γιάννη Λαγού και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο. Και οι τρεις έφυγαν με τα πόδια και χαμογελώντας από την Ευελπίδων, ενώ οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές τους χειροκροτούσαν.

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Προφυλακιστέος ο Γιάννης Λαγός

Προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες συνηγόρων υπεράσπισης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η απολογία του Νίκου Μίχου, τέταρτου από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κλήθηκαν χθες να λογοδοτήσουν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

Για περισσότερες από έξι ώρες ήταν ο Κασιδιάρης στους ανακριτές

Ο πρώτος που απολογήθηκε, για περισσότερες από έξι ώρες, Ηλίας Κασσιδιάρης, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές».

Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».

Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Ο κ. Κασιδιάρης ρωτήθηκε από τους ανακριτές ακόμη και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τι είπε ο Παναγιώταρος

Ο δεύτερος βουλευτής που απολογήθηκε, επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του.
Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της ΧΑ.
Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην ΧΑ.

Τι ανέφερε στην απολογία του ο Γιάννης Λαγός

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Μίχος: Στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι

Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση σε Μπασιάκο για τα έργα στον δρόμο Θήβας-Αλιάρτου-Λιβαδειάς-Αράχωβας

ΘΕΜΑ:    Έργα βελτίωσης της οδού  «Θήβας-Αλιάρτου-Λειβαδιάς-Αράχωβας»

ΣΧΕΤ:    Η Ερώτηση 1263/03.09.2013 που κατέθεσε στη Βουλή,
ο Βουλευτής κύριος Ευάγγελος Μπασιάκος

ΚΟΙΝ:      Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο
Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, τα εξής :
Η αρμόδια Υπηρεσία,  ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ του Υπουργείου, για  τον  οδικό  άξονα  «Θήβα-Λειβαδιά-Αράχωβα»,  ανέθεσε μετά από διαγωνισμό τη μελέτη με τίτλο «Ολοκλήρωση μελετών παράκαμψης Αράχωβας». Στη μελέτη αυτή περιλαμβάνεται η μελέτη σήραγγας διπλής κατεύθυνσης (με 1 λωρίδα ανά κατευθυνση) μήκους 1600,0 μ. περίπου, η μελέτη 2 ανισόπεδων κόμβων στην ανατολική και δυτική είσοδο της σήραγγας αντίστοιχα και οι μελέτες των τεχνικών έργων (γεφυρών, τοίχων αντιστήριξης, οχετών) που απαιτούνται για την κατασκευή των Ανισόπεδων Κόμβων, των εισόδων της σήραγγας κλπ. Περιλαμβάνονται ακόμη: η μελέτη σήραγγας διαφυγής, η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη εξαερισμού και φωτισμού της σήραγγας, μελέτη οδοφωτισμού των Ανισόπεδων Κόμβων, υδραυλική μελέτη, κυκλοφοριακή και μελέτη σήμανσης, γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη, τοπογραφική μελέτη και κτηματολόγιο καθώς και σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης.
Ολες οι συμβατικές μελέτες έχουν εγκριθεί, πλην της μελέτης του Κτηματολογίου, της οποία η έγκριση επίκειται.
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου έχει επίσης εγκριθεί (από προγενέστερη σύμβαση) και είναι σε ισχύ.
Η εν λόγω μελέτη ήταν αρχικά ενταγμένη στο Πρόγραμμα του Γ ΚΠΣ από το οποίο απεντάχθηκε με τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ.
Η Διαχειριστική Αρχή ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ, ενημέρωσε την ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα μόνο από πόρους του Ταμείου

Συνοχής, το οποίο όμως χρηματοδοτεί έργα ενταγμένα στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και ως εκ τούτου το έργο της Παράκαμψης Αράχωβας δεν μπορεί να προταθεί για συγχρηματοδότηση, και κατ’ αντιστοιχία και οι μελέτες που το αφορούν, δεδομένου ότι δεν έχει ενταχθεί στο δίκτυο αυτό.
Λόγω του ότι,
α)  όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το έργο αυτό πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και είναι ώριμο για δημοπράτηση, δεδομένου ότι όλες οι μελέτες  (πλην των μελετών Η/Μ σήραγγας και τελικής επένδυσης σήραγγας που έχουν ωριμότητα σταδίου προμελέτης, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση της μελέτης) έχουν εγκριθεί σε τελικό στάδιο (οριστική μελέτη) και έχουν εγκριθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης του Εργου,
β)  ο οδικός άξονας: Θήβα – Λειβαδιά – Αράχοβα – Δελφοί έχει συνέργεια και άμεση σύνδεση με τον, ήδη ενταγμένο στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, οδικό άξονα: Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο,
γ) ο οδικός αυτός άξονας εξυπηρετεί περιοχές σημαντικού αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος,    
η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ θα επαναπροτείνει την ένταξη του οδικού άξονα: «Θήβα-Λειβαδιά-Αράχωβα-Ιτέα» στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και στα ευρωπαϊκά προγράμματα συγχρηματοδότησης της περιόδου 2014-2020.
Επισυνάπτεται,  το  με  αρ. πρ.  16793/176094/17.09.2013  σχετικό  έγγραφο  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, για ενημέρωσή σας.
   




Συνημμένα        
Το υπ΄αρ. 16793/176094/17.09.2013 
έγγραφο της Αποκεντρ.Διοίκησης
Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας
      
Εσωτ. Διανομή                                                                         
Γρ. Κοιν. Ελέγχου                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ  

      Ακριβές αντίγραφο

        

        Στ. Χριστοφίδου


ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθμ. 1263/3-9-2013 Ερώτηση του βουλευτή κ. E. Μπασιάκου

ΣΧΕΤ:  Το αριθμ. 838/6-9-2013 έγγραφό σας.

           Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό, με το οποίο διαβιβάσθηκε στην υπηρεσία μας η με αριθμ. 1263/3-9-2013 ερώτηση, σχετικά με «Οδός Θήβας-Αλιάρτου-Λειβαδιάς-Αράχωβας», σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το αριθμ. 104808/4664/13-9-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, «από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Α.  Εκτελείται το έργο: «Ανισόπεδος κόμβος Βαγίων στην χ.θ.9+340 της Ε.Ο. Θήβας-
     Λειβαδιάς, το οποίο ολοκληρώνεται εντός τριμήνου».
Β. Είναι σε διαδικασία προκήρυξης (έχουν ενταχθεί στην ΣΑΜΠ 766) οι μελέτες για τα
   παρακάτω τμήματα
•    Μελέτη βελτίωσης της Π.Ε.Ο. Θήβας-Λιβαδειάς από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου (Χ.Θ.24+414) έως τη διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο, με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής.
•    Συμπληρωματικές μελέτες της Π.Ε.Ο. Θήβας-Λιβαδειάς, τμήμα κόμβος Μιχαηλίδη-Θήβα-Ρέμα Καναβάρι.
•    Συμπληρωματικές μελέτες της Π.Ε.Ο. Θήβας-Λιβαδειάς στο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου».

    Η
ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συνημμένα :σελ. (1)    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ 
   
ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:
Χρον. Αρχείο   
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα ...άτοκα δάνεια για φοιτητές



    Οικονομική «ανάσα» και διευκόλυνση αποκλειστικά και μόνο για... φοιτητές οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν άτοκα δάνεια προβλέπεται σε Προεδρικό Διάταγμα, που ήδη ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, που.. δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών. Θα αφορά κυρίως -αλλά όχι μόνο- νέους που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους, όπου το κόστος της φοίτησης είναι πιο «τσουχτερό».

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται και στο νομοσχέδιο για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και, συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 που σχετίζεται με «Θέματα Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών». Οπως φαίνεται όμως, λόγω των κρίσιμων αλλαγών που επέφερε το νομοσχέδιο για το λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, «υποβαθμίστηκε» η σημαντική διάταξη για τη χορήγηση άτοκων δανείων. Πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι η ρύθμιση θα φανεί χρήσιμη σε πολλές οικογένειες. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι δεν έχει δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα μέχρι στιγμής τόσο λόγω του αναβρασμού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την επικείμενη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων όσο και επειδή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το χειμερινό εξάμηνο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από τα ιδρύματα στα οποία φοιτούν, από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014, άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους με κριτήριο την ατομική ή οικογενειακή τους κατάσταση και την επίδοσή τους στις σπουδές». Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη τόσο η απόδοση των φοιτητών που αιτούνται το δάνειο όσο και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δηλώνει η οικογένεια του ενδιαφερομένου ή ο ίδιος εφόσον εργάζεται.

Πάντως, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας προκειμένου να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες: Για παράδειγμα, η έκταση του δανείου ή της οικονομικής ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν τα ίδια τα ιδρύματα θα αποκτήσουν ρόλο δανειοδότη ή εάν θα κληθούν να συνάψουν συμφωνίες με τράπεζες που θα παρέχουν τα άτοκα δάνεια στους φοιτητές τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέο ηλεκτροσόκ για τους αγρότες





Η απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (1117/30-8-2013), για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στα οικιακά τιμολόγια δόθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στις 13-9-2013, αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, η τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κατηγορία πελατών (δηλαδή του ανταγωνιστικού σκέλους των τιμολογίων) πρέπει να είναι ανάλογη με το κόστος, που η καταναλωτική της συμπεριφορά επιφέρει. Κατά συνέπεια η ΔΕΗ/Προμήθεια δεν δύναται να τιμολογεί σε τιμές κάτω από το κόστος της (…) Όσον αφορά τα αγροτικά τιμολόγια, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτά παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα άλλα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ…».

Επειδή η απάντηση αυτή αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της αύξησης του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος καλείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να μην κρύβεται πίσω από τα στελέχη των εταιρειών και να απαντήσει ξεκάθαρα και άμεσα, ανταποκρινόμενος στην πολιτική ευθύνη του ως Υπουργός, για το αν η ΔΕΗ σχεδιάζει μεγαλύτερες αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η χορεύτρια του διαβόλου" στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκύλος έπεσε βαρύς σε πύθωνα - Τον έβγαλε ολόκληρο από το στομάχι του -βίντεο



Ένα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο δείχνει έναν τεράστιο πύθωνα να κάνει εμετό και να βγάζει από μέσα του ένα ολόκληρο σκύλο.

Το περιστατικό κατεγράφη σε δρόμο της Μπανγκόκ και κατεγράφη από περαστικούς που παρακαλουθούσαν άφωνοι το σοκαριστικό θέαμα.

Ο τεράστιος πύθωνας είχε καταπιεί έναν ολόκληρο σκύλο, αλλά το μέγεθός του ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε όχι απλά να τον χωνέψει αλλά ούτε και να κινηθεί. Ετσι, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που ένας πύθωνας καταπίνει μια τόσο μεγάλη λεία, έβγαλε από το στόμα του το σκύλο καθώς, πλέον, αποτελούσε κίνδυνο για τον οργανισμό του φιδιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα



Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στις ανατολικότερες περιοχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι-Έφερνε ναρκωτικά χάπια απο την Ινδία μέσω ταχυδρομείου

 
Συνελήφθη, χθες (30-09-2013) το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 44χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων στην χώρα μας από την Ινδία.  

Η αστυνομική έρευνα, που γίνεται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών και ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ξεκίνησε όταν, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Ινδία, που περιείχε (60) δισκία ύποπτης χημικής σύνθεσης.

Τα δισκία, που είχαν ως τελικό προορισμό το Σχηματάρι και παραλήπτη τον 44χρονο Ινδό, εξετάστηκαν εργαστηριακά και όπως διαπιστώθηκε ανιχνεύθηκε σε αυτά η ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη».

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετέβησαν στο Σχηματάρι και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 44χρονο Ινδό κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια σε πρόχειρο κατάλυμα που διατηρεί ο 44χρονος στα Οινόφυτα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (283) δισκία, τα οποία θα εξετασθούν εργαστηριακά, προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί η χημική τους σύνθεση.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή του και η παραπομπή του αύριο (02-10-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν αμείωτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου σε όλη τη χώρα


Στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2013», το πρωί θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση...
του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, στις 11:00 θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης σε όλη τηυ χώρα για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερόλεπτα. Ο ήχος θα είναι διακοπτόμενος και διαφορετικής έντασης.

Αντίστοιχα στις 11:05 θα σημάνει λήξη συναγερμού για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερόλεπτα. Ο ήχος θα είναι συνεχής και σταθερής έντασης.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ