Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο εκβιαστής-συνδικαλιστής



Στα «πράσα» πιάστηκε συνδικαλιστής του νοσοκομείου «Σωτηρία», να ζητά  χρήματα από τη διοικήτρια προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να σταματήσουν οι αντιδράσεις με αφορμή την παραχώρηση ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών.

Πρόκειται για τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου,Βασίλη Κονιαδίτη.O συνδικαλιστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω έχοντας λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστής συλλαμβάνεται να ζητά χρήματα.


(ο Βασίλης Κονιαδίτης)

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

 Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

Όπως αναφέρει τη ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος ημεδαπός, δημόσιος υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων σε Κρατικό Νοσοκομείο της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι μάρκας WALTRO - Mod 85 τύπου compat , διαμετρήματος 9 m , με γεμιστήρα,
-δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
-σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
-κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και
-μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου





Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Θήβα


Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (07-10-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα σήμερα περίπου στις 09:00΄ το πρωί, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 49χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό, μεικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων.

Ακολούθως σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου στη Θήβα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (30) γραμμαρίων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρτυρία-σοκ: Χρυσαυγίτες έσφαζαν αρνιά... ...για να μάθουν να κόβουν καρωτίδες...



Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και τους σκοπούς της οργάνωσης μετά από...
κατάθεση στον ανακριτή προστατευόμενου μάρτυρα, που στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης φέρει τα στοιχεία «Μάρτυρας Ε'».

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο -κρεοπώλης στο επάγγελμα- ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».

Στην κατάθεσή του, ο «Μάρτυρας Ε'» αναφέρει επίσης ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Παράλληλα ανέφερε και πως σε αρκετές δράσεις είχε συμμετοχή και ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ηθελαν να μπουν στη Βουλή με τανκς

«Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (...) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ποιοι βουλευτές μετείχαν στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι, στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός. Ο μάρτυρας κατονομάζει και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος που δεν είναι κατηγορούμενοι.

Βουλευτές της ΧΑ έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο αλλοδαπούς

«Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ανέβει στην οροφή του κτιρίου της Χρυσής Αυγής που ήταν ακριβώς απέναντι από το Εφετείο και έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες, οι οποίες μέσα είχαν σκάγια που, όταν έσκαζαν, διασκορπίζονταν και χτύπαγαν περισσότερους στόχους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλλοδαπών».

Και ο μάρτυρας αυτός αναφέρεται σε «γενική κεντρική εντολή» για τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μάλιστα τονίζει «στα γραφεία, κάθε Σάββατο, όπου μαζευόμαστε, ο καθένας διηγείτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει βάση δεδομένων τα οποία διαχειρίζονται έμπειροι τεχνικοί στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, "ενώ υπάρχουν ικανότατοι χάκερ, οι οποίοι συχνά επιτίθενται στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Indymedia και σε άλλες εχθρικές προς αυτούς ιστοσελίδες"...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

300.000 ευρώ στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο η Δ.Τηλεόραση τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της

Περίπου 300.000 ευρώ (εκτός της μισθοδοσίας, που είναι 3,2 εκατ. ευρώ) στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο η ΔΤ τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις στη Δι@ύγεια.

Όπως αναφέρει το pressproject.gr, οι προμήθειες που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες στο σύστημα διαφάνειας αφορούν ως επί το πλείστον ενοικίαση εξοπλισμού για τρεις μήνες, παρόλο που όλοι όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ γνωρίζουν ότι αφενός οι προμήθειες αυτές έχουν ήδη γίνει πριν τη δημοσίευση των ΑΔΑ (κάτι που δεν προβλέπεται από το Νόμο) και αφετέρου ότι ακόμα είναι πολλά αυτά που ενώ έχουν παραδοθεί δεν εμφανίζονται στη Δι@ύγεια.

Το σύνολο των αποφάσεων περιγράφουν δαπάνες που γίνονται με απευθείας αναθέσεις είτε υπό καθεστώς "επειγουσών διαπραγματεύσεων" και αφορούν την ενοικίαση εξοπλισμού, αφού λόγω του ότι η ΕΡΤ βρίσκεται υπό εκκαθάριση δεν δύναται να προχωράει σε επενδύσεις, δηλαδή να αγοράζει εξοπλισμό.

Παρόλο που η σχετική ΑΔΑ δεν αναφέρεται στον πραγματικό εξοπλισμό (άλλη μια παρατυπία στη Δι@ύγεια), σύμφωνα με το ρεπορτάζ τέσσερα συστήματα Avid είχαν από καιρό μεταφερθεί από το studio του Master Chef στην ΔΤ. Τα συστήματα αυτά άνηκαν στην Telmaco.



Η αγορά των συστημάτων αυτών μαζί με το hardware και το ειδικό software στοιχίζουν λίγο παραπάνω από 2.000€ για το κάθε ένα. Η ΔΤ όμως νοικιάζει τα μηχανήματα προς 19.900 ευρώ το μήνα (για 3 μήνες) και πληρώνει και άλλα 19.800 για την εγκατάστασή τους (συνολικό κόστος 79.500€).

Το κόστος εγκατάστασης αυτών των τεσσάρων μηχανημάτων είναι λίγο μεγαλύτερο από όσα έδωσε γνωστό υπουργείο πέρυσι για την καλωδίωση και εγκατάσταση 80 υπολογιστών. Σημειώνεται ότι η Telmaco έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από τέσσερα PC στην ΔΤ.

12.516 ευρώ το μήνα για την καθαριότητα

Η ΔΤ σκοπεύει να γίνει το... καθαρότερο κτήριο της Ευρώπης. Δεν εξηγείται αλλιώς το μηνιαίο κόστος καθαρισμού, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 12.516/μήνα. Σημειώνουμε εδώ ότι για τη λειτουργία των κυλικίων εκδίδεται ξεχωριστή απόφαση.

Η σύμβαση είναι μεν τρίμηνη, αλλά προβλέπει και την επέκτασή της. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι η ΔΤ δεν σκοπεύει να φύγει από το προσκήνιο έτσι εύκολα. Τρανή απόδειξη το νέο κυλικίο που κατασκευάστηκε στην Κατεχάκη. "Ποιο λόγο θα είχε ο Καψής ή ο Μάναλης να επενδύσουν σε κάτι τέτοιο αν σκόπευαν σε ένα μήνα να έχουν φύγει;", αναφέρει το ρεπορτάζ του pressproject.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ποσό δαπάνης 40.700 € για ενοικίαση εξοπλισμού για την κάλυψη της αφής της ολυμπιακής φλόγας (κόστος ενοικίασης δηλαδή για έργο μίας ημέρας). Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΤ θα κληθεί να καλύψει περίπου 30 συνεδριάσεις της Ε.Ε. στους επόμενους έξι μήνες.

Ερωτηματικά όμως υπάρχουν και σε άλλα σημεία των αποφάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ΑΔΑ για την προμήθεια συστήματος λειτουργίας του ραδιοφώνου. Το πρόγραμμα BroadCath ενοικιάστηκε για τρεις μήνες με κόστος 1.700€/μήνα. Εκτός του ότι η τιμή του προγράμματος αυτή στην αγορά είναι η ίδια με την τιμή ενοικίασης, υπάρχει κι άλλο ανησυχητικό κομμάτι στην απόφαση:

Στην αιτιολογική παράγραφο αναφέρεται ρητά ότι το BroadCatch προτείνεται επειδή αφενός αυτό χρησιμοποιούσε και η ΕΡΤ και αφετέρου επειδή η εταιρεία διέθετε backup με το σύνολο του αρχείου της ΕΡΑ.

"Είχε κατά το παρελθόν παραχωρηθεί σε ιδιώτη ο πλούτος της δημόσιας ραδιοφωνίας; Τι προδιαγραφές ασφαλείας πληρούσε η εταιρεία που φύλαγε στους server της το ιστορικό αρχείο της ραδιοφωνίας της Ελλάδας;", καταλήγει το ρεπορτάζ.

 thepressproject.gr, diavgeia
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»





Προς όλους τους Ιεροψάλτες των Ιερών Ναών της επαρχίας Θηβών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας,

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
μετά από μακρά περίοδο σιωπής και πλήρους έλλειψης οργάνωσης στον χώρο του ιεροψαλτικού κόσμου στην επαρχία μας, είναι πλέον ο καιρός να προχωρήσουμε στην επανασύσταση του συνδέσμου ιεροψαλτών της επαρχίας Θηβών, ο οποίος έχει ήδη συσταθεί από πολλών ετών και έχει επισήμως αναγνωριστεί. Κατά τα τελευταία έτη ο σύλλογος περιέπεσε σε αδράνεια, ωστόσο είναι απαραίτητο σε κάθε επαρχία να υπάρχει ενεργός και δραστήριος σύλλογος ιεροψαλτών, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες διατάξεις του Κανονισμού 176/2006 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Καλείσθε λοιπόν σε έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως την επανενεργοποίηση του συλλόγου και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, την Κυριακή 20ή Οκτωβρίου 2013, και ώρα 19.00, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού ναού Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών (έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Θηβών).
Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
Με σκοπό  να υπάρξει καταγραφή όλων των ιεροψαλτών της επαρχίας, ως επίσης και για επίλυση οιωνδήποτε αποριών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Τσαρουχά, (τηλεφωνικά στο 6936950738, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: tsarouxas_a@yahoo.gr), ή με τον κ. Φίλη (τηλεφωνικά στο 6972000843), και επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου: psaltesthiva@yahoo.gr, και στην σελίδα του συλλόγου στο FaceBook πληκτρολογώντας: Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών.


   
ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ




Αντώνιος Τσαρουχάς
Πρωτοψάλτης Ι. Μητροπολιτικού Ναού Θηβών
Προεδρεύων αντιπρόεδρος του συνδέσμου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενζινοπώλες: Δεν θα διαθέσουμε πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου

Την απόφαση να μη διαθέσει πετρέλαιο θέρμανσης έλαβε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και οι 44 ενώσεις που συμμετέχουν σε αυτήν, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν την «πρεμιέρα» για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, η ΟΒΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διάθεση του, καθώς όπως σημειώνει η Ομοσπονδία «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης».

Η τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να αγγίξει περίπου το 1,3 ευρώ το λίτρο υποστηρίζει η ΟΒΕ και επαναλαμβάνει το αίτημα της για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011, αλλά και την κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για το οποίο αναφέρει πως «δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομικός απολογισμός 2012 για τον Δ.Θηβαίων




Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 217 του Ν.3463/06 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Παλαιό Δημαρχείο) την 9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων όπου θα γίνει ο απολογισμός  πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για το έτος 2012», σ’ ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής Δράσης.
    Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, δικαίωμα λόγου θα έχουν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν.


                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


       
                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Παράταση υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης



    Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής  ή τοπικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν παρατείνεται έως 18-10-2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων , τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Λεβαδέων , κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης.
    Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ – ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΩΡΕΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.1.    Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων    25Ω
1.2.    Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα         50Ω
1.3.    Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη   25Ω
1.4.    Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5.    Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6.    Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν   25Ω
1.7.    Πράσινη Επιχειρηματικότητα   25Ω
1.8.    Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση   25Ω
1.9.    Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές    25Ω
1.10.    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού  25Ω
1.11.    Συμβουλευτική σταδιοδρομίας     25Ω
1.12.    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών   25Ω
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1    Περιβάλλον και καθημερινή ζωή    25Ω
2.2    Γεωργία και Φυσικοί Πόροι    25Ω
2.3    Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις    25Ω
2.4    Οικολογικές λύσεις για το σπίτι    25Ω
2.5    Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή  25Ω
2.6    Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων   25Ω
2.7    Αστικοί λαχανόκηποι    25Ω
2.8    Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής   25Ω
2.9    Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες   25Ω
2.10    Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων  25Ω
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
3.1    Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)    50Ω
3.2    Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)   50Ω
3.3    Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)   50Ω
3.4    Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5    Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6    Δημιουργία Ιστοσελίδας  50Ω
3.7    Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8.    Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.1    Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2    Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3    Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4    Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5    Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6    Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7    Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8    Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9    Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10    Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.11    Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1    Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής     25Ω
5.2    Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο   25Ω
5.3    Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία    25Ω
5.4    Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6    Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7    Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8    Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9    Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω
6 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
6.1    Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2    Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3    Φωτογραφία 25Ω
6.4    Κινηματογράφος 25Ω
6.5    Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω
6.6    Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω
6.7    Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8    Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω
6.9    Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
7.1    Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2    Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3    Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4    Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.5    Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1) 125Ω
7.6    Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2) 175Ω
7.7    Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων 25Ω
7.8    Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.9    Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω\

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:

- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης( διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ.και στην ιστοσελίδα του Δήμου (htpp:// livadia.gr)
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων ( υπεύθυνη κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννα , τηλ. 2261 3 52201 e-mail: neleviot@otenet.gr)
-Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (υπεύθυνη Στερεάς Ελλάδας κ. Τριπερίνα Σοφία
τηλ.: 213 1314 501, 503, 505 e-mail: kdvm9@ein.gr       www.inedivim.gr


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσάφι» από το ΕΣΠΑ για τους νέους αγρότες -Δίνει επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ για νέες καλλιέργειες

Χρηματοδότηση έως και 100 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε νέους αγρότες 18 έως και 40 ετών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους καλλιέργεια και θα «τρέξει» στα τέλη Οκτωβρίου.

Η επιδότηση, θα δοθεί μέσω του προγράμματος «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» και θα κατανεμηθεί τμηματικά ανά περιοχή στα ακόλουθα ποσά, αναφέρει το Εθνος:

    Μέχρι 20.000 ευρώ σε ορεινές περιοχές
    Μέχρι 17.500 ευρώ σε μειονεκτικές περιοχές
    Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ

Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψη και τα ακόλουθα κριτήρια:

Περιοχή μόνιμης κατοικίας:

    Ορεινή- 7.500 ευρώ
    Μειονεκτική- 5.000 ευρώ
    Λοιπές περιοχές- 2.500 ευρώ

Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή:

    Κτηνοτροφική- 7.500 ευρώ
    Φυτική- 7.500 ευρώ
    Μεικτή- Μελισσοκομία- 5.000 ευρώ

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης:

    Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς- 5.000 ευρώ
    80%- 120% του εισοδήματος αναφοράς- 2.500 ευρώ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους υποψηφίους για την υποβολή αίτησης:

    Να είναι ηλικίας 18 έως 40 ετών
    Να είναι μόνιμοι κάτοικοι μειονεκτικής, ορεινής ή κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως και 100.000 κατοίκους
    Να διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή να αναλάβουν την δέσμευση να την αποκτήσουν μέσα σε 36 μήνες από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης
    Να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας (Τμήματα σε Ορχομενό και Θήβα)





Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται, σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Προσφέρει
•    Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου(νόμος 2525/97).
•    Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
•    Γνώση Αγγλικής γλώσσας.
•    Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Η φοίτηση διαρκεί
•    Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.
Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα(5ο  Γυμνάσιο Θήβας).
Εγγραφές –Πληροφορίες.
Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 γίνονται κάθε απόγευμα στο Σχολείο (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας- Ορχομενός), από 5.00 μ.μ μέχρι 9.00 μ.μ.
Πληροφορίες : Σταράς Κωνσταντίνος,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2261039045 – Κιν.6972290333
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Δήμου



Την καθιερωμένη συνάντηση με τους Διευθυντές των πενήντα εννέα (59) Σχολικών Μονάδων του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε,  την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Βοιωτίας κ. Γ. Γκάρτζιος και κ. Η. Τζαμτζής αντίστοιχα,  οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Γιαννίκας και κ. Γ. Φίλος, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Κ. Χαρέμης  και αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε τις σημαντικές μειώσεις επιχορηγήσεων που έφερε ο «Καλλικράτης» αλλά και στην οικονομική κρίση, ζήτησε από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ο προγραμματισμός των δαπανών για λειτουργικές ανάγκες και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων να είναι όσο το δυνατόν σύμφωνος με τον προϋπολογισμό της κάθε σχολικής μονάδας και εντός των πλαισίων των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.
Επεσήμανε δε ότι προτεραιότητα έχουν η θέρμανση, η γραφική ύλη και η συντήρηση των εσωτερικών χώρων των σχολείων. « Πιστεύω ότι και φέτος με την ορθολογική διαχείριση εκ μέρους μας αλλά και εκ μέρους σας,  θα τα καταφέρουμε και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα»  είπε χαρακτηριστικά.
O κ. Δήμαρχος επεσήμανε το κενό που δημιουργείται στη φύλαξη των σχολικών κτιρίων, λόγω διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και δήλωσε ότι θα κάνει προσπάθεια να καλυφθεί αυτό από κάποιους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν μέσω ΟΑΕΔ με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. 

Σε ότι αφορά τη μισθοδοσία των  σχολικών  τροχονόμων ( η οποία στην τελευταία δόση ενσωματώθηκε από το Υπουργείο στην χορηγία για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ενώ μέχρι πρότινος ήταν διακριτή ) ο κ. Δήμαρχος είπε ότι σύμφωνα με ενημέρωση θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση, η οποία όμως θα είναι αρκετά μικρότερη. 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των οφειλόμενων ποσών από τις μισθώσεις των κυλικείων των σχολείων, τα οποία αποτελούν σημαντικό έσοδο για τις λειτουργικές τους δαπάνες και έγιναν σχετικές προτάσεις, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον το αρνητικό αυτό φαινόμενο.

Τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την κάθε σχολική μονάδα θα εξετασθούν από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές και από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμία οριστική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης


Μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η περίοδος διανομής του πετρελαίου θέρμανσης και ενώ ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος έχει πέσει κατακόρυφα, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα καμία οριστική απόφαση για το τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα.

Από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως για τη φετινή χρονιά θα αυξηθούν τόσο τα όρια που αφορούν στο εισόδημα όσο και εκείνα που αφορούν στην αξία της ακίνητης περιουσίας.

Το πετρέλαιο πάλι σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς θα κυμανθεί για αρχή κοντά στο 1,30 ενώ πέρυσι είχε ξεκινήσει στο 1,35 το λίτρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται απολύσεις στους δήμους- Σε ιδιωτικές εταιρείες η καθαριότητα

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια «διευθέτηση » και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο. Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ). Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές «διαθέσιμων» και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις

Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα. Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.

Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ” αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Aραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, αναφέρει η πρόγνωση για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Ν. Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.


Διαβάστε Περισσότερα »

30% η επιστροφή από αποδείξεις το 2014..


Λίστα με τις αποδείξεις που θα "περνούν" στην εφορία θα ανακοινώνεται στο εξής από το υπουργείο Οικονομικών, αποδείξεις που οι καταναλωτές θα είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.



Το υπουργείο Οικονομικών θα θεσπίσει το μόνιμο αυτό μέτρο και θα καταβάλλει στους καταναλωτές το 30% της συνολικής αξίας των... αποδείξεων ως επιστροφή. Στις περίπτώσεις όπου ο ΦΠΑ βρίσκεται στο 13%, η επιστροφή θα κυμαίνεται στο 20% της συνολικής αξίας των αποδείξεων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Βήμα", πάνω από 50.000 φυσικά πρόσωπα του εξωτερικού αναμένεται να ελεχθούν σε σχέση με τα εμβάσματα που έχουν καταθέσει, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομο πλουτισμό.

Οι ενέργειες αυτές στοχεύουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, με το μέτρο των αποδείξεων να ισχύει από 1η Γενάρη του 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν παραίτηση Περγαντά-Τι απαντά ο Περιφειάρχης




Στο κόκκινο η κόντρα των εργαζομένων - καταληψιών της Εύβοιας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, μετά το ναυάγιο της συνάντησης με τον Υπουργό εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι παρενέργειες και από την μετωπική σύγκρουση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μπουραντά....

Τρεις βδομάδες συμπληρώνει η κατάληψη στο Διοικητήριο της Εύβοιας από το εργατικό κέντρο της περιοχής και τα σωματεία βιομηχανιών ΣΕΛΜΑΝ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και Τσούσογλου, που έχουν κλείσει.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή, στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας και του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά. Τελευταία πράξη είναι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ότι την περασμένη Παρασκευή, ενώ τους ανακοίνωσε προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, όταν έφτασαν στην Αθήνα, με παρόντες και βουλευτές, διαπίστωσαν ότι τέτοιο ραντεβού δεν υπήρχε. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου και αποχώρησαν.

«Ουδέποτε ο υπουργός ήταν ενήμερος για ραντεβού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους με την οποία μάλιστα αποκαλούν τον Περιφερειάρχη «ψεύτη και υποκριτή» και του ζητούν να παραιτηθεί καθώς, όπως σημειώνουν, «προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους των θεσμών».

Από τη δική του πλευρά ο περιφερειάρχης απαντά ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την παραμονή της συνάντησης δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος ο υπουργός «λόγω απροόπτου γεγονότος». Στην ίδια ανακοίνωση αποκαλεί τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, εναντίον του, απολύτως απαράδεκτους, αβάσιμους και συκοφαντικούς.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς, την περασμένη εβδομάδα, η κατάληψη οδήγησε σε αποπομπή του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Η εκρηκτική κατάσταση στο συνδυασμό της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιουργήθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του ζητούσε από τον περιφερειάρχη να διαψεύσει ορισμένους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν εν απουσία του -και στους οποίους επιρρίπτονταν ευθύνες στο άτομό του- σε μια συνάντηση των καταληψιών με τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Περγαντάς, σαν απάντηση, κάλεσε τον κ. Μπουραντά δημόσια να υπογράψει την παραίτησή του, πράγμα που ο αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε. Έτσι πριν δύο 24ωρα, με απόφαση του περιφερειάρχη του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που του είχαν δοθεί, αλλά ωστόσο ο κ. Μπουραντάς παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ την ίδια στιγμή, ακόμη και θέματα της καθημερινότητας έχουν παγώσει περίπου για ένα μήνα στην Εύβοια, καθώς μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι ζητούσαν, για να εκτονωθεί η κατάσταση, έστω ένα ραντεβού με αρμόδιο υπουργό μεταξύ των κ.κ. Χατζηδάκη και Βρούτση, που είχε αναλάβει δημόσια ο Περιφερειάρχης να διευθετήσει, τρεις μήνες πριν την κατάληψη, αλλά τέτοιο ραντεβού δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ο περιφερειάρχης, από την πλευρά του, καταλογίζει ευθύνες στους υπουργούς ότι δεν δέχονται το ραντεβού.

«Κάποιοι δεν επιθυμούν τις συναντήσεις και τις σαμποτάρουν διότι ενδεχομένως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά…» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας και οι εκπρόσωποι των σωματείων που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη, εκτιμούν ότι «μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές για να μην λυθεί η κατάληψη…».

Για εμπαιγμό των εργαζομένων  κάνει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος ήταν παρών στα όσα διαδραματίστηκαν στο υπουργείο, εξέδωσε ανακοίνωση για την ακύρωση του ραντεβού:

" Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με έκπληξη πληροφορήθηκαν την απουσία του Υπουργού, την οποία ερμήνευσαν -και δικαιολογημένα- ως εμπαιγμό και αποφάσισαν την αποχώρησή τους.

Είναι προφανές ότι τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές και υπαναχωρήσεις, από όπου κι αν προέρχονται, αναδεικνύουν την έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης στάσης, έναντι ανθρώπων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους."


Είχε ενημερωθει ο Υπουργός. Κρινόμαστε όλοι από τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας, απαντά ο Κλέαρχος Περγαντάς

Διαβάστε την απάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στα Σωματεία.

<< Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκα κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων της Π.Ε. Εύβοιας.

Ανεδείχθησαν τα ζητήματα αυτά με πρωτοβουλία μου ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου και της κοινωνίας .

Η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ήταν δεδομένη και πραγματικό γεγονός . Την παραμονή της συνάντησης ειδοποιήθηκε το γραφείο μου στην Περιφέρεια από το γραφείο του Υπουργού, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, διότι ο Υπουργός λόγω απρόοπτου γεγονότος δεν μπορούσε να παρασταθεί.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είναι ενιαία και ότι αν δεν αποχωρούσαν οι εργαζόμενοι από τη συνάντηση θα μπορούσαν να εξεταστούν τα προβλήματα σε βάθος και να δοθούν λύσεις.

Οι λόγοι που αποχώρησαν είναι απολύτως ακατανόητοι.

Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο μου είναι απολύτως απαράδεκτοι, αβάσιμοι και συκοφαντικοί.

Είναι προφανές ότι η κοινωνία μας κρίνει όλους .

Είναι επίσης προφανές ότι η πολυήμερη κατάληψη της Π.Ε. Εύβοιας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη απάντηση από μέρους μου και ούτε άλλος κανένας δημόσιος διάλογος .

Κρινόμαστε όλοι από τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας .

Τέλος όσοι με συκοφαντούν σήμερα μπορούν με δική τους πρωτοβουλία, να απευθυνθούν στον κ. Βρούτση και στον κ. Κεγκέρογλου οι οποίοι προφανώς θα διαβεβαιώσουν ότι η συνάντηση ήταν συμφωνημένη και βεβαίως αποτελούσε πραγματικό γεγονός. >>
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα με νίκη για τον Α.Ο.Μαυροματίου

 Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Α.Ο.Μ., νικώντας με 3-0 τον μαχητικό Ελεώνα. O Ελεώνας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, είχε κατοχή, χωρίς να απειλήσει όμως τον τερματοφύλακα Μασούρα. Οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Μ. άρχισαν μετά το 20' να βρίσκουν τα πατήματα τους και με μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών του Ελεώνα γίνονταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 35' ο Α.Ο.Μ. κερδίζει φάουλ 3 μέτρα έξω από την περιοχή. Αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Μεγάλος Λ. και με πολύ όμορφο σουτ σημειώνει το 1-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Α.Ο.Μ. είχε την υπεροχή.

Στο 2ο ημίχρονο και οι 2 ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με πιο απειλητικό τον Α.Ο.Μ. που πλέον με κάθετες πάσες προς τον Δρίτσουλα Μ. και Μεγάλο Λ. αποτελούσαν μόνιμο κίνδυνο για τον Ελεώνα. Στο 60' ακυρώνεται γκολ του Ελεώνα για οφσάιντ. Στο 63' μόνος του από δεξιά ο Στοιχειός Δ. πλασάρει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μελετίου Κ. Στο 65' ο διαιτητής Ψυχούλας αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αρχηγό του Ελεώνα Παπαδόπουλο Γ. για σκληρό μαρκάρισμα, 5 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Ελεώνα. Το φάουλ εκτελεί ο Μεγάλος Λ. ο οποίος με ευθύβολο δυνατό σουτ αναγκάζει τον τερματοφύλακα του Ελεώνα Μελετίου Κ. σε σθεναρή απόκρουση, δίνοντας την ευκαιρία στο Λάμπρου Σ. να ευστοχήσει από κοντά σημειώνοντας το 2-0 στο 67'. Στο 71' φάουλ έξω από την περιοχή για τον Ελέωνα, ο Μασούρας αποκρούει σε δυνατό ευθύβολο σουτ. Στο 75' μετά από βαθιά μπαλιά, τετ α τετ ο Μεγάλου Λ. και εύκολα σημειώνει το 3-0. Στο 80' όμορφο σουτ του Λάμπρου Ν. από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ελεώνα.

Για τον Α.Ο.Μαυροματίου αγωνίστηκαν: Μασούρας Σ., Πελώνης Χ. (51' Στοιχειός Δ.), Νίκας Χ., Γρύλλιας Μ., Μερκούρης Κ., Λάμπρου Ν., Λάμπρου Σ., Λάμπρου Π. (68' Πανούσης Μ.), Χριστοδούλου Δ. (59' Καρακεκές Χ.), Δρίτσουλας Μ., Μεγάλος Λ.

Για τον Ελεώνα αγωνίστηκαν: Μελετίου Κ., Κατσιφής Ι., Τσατσαρώνης Δ., Παπαδόπουλος Γ., Βοικο Μ., Χαλιμούρδας Π., Κωστίκος Π. (25' Γεωργίου Χ.), Κατσιφής Γ. (70' Ανυφαντής Γ.), Πέκος Α., Κατσιφής Μ., Τσαγκάρης Χ.

Πολύ καλή η διαιτησία Ψυχούλα, Αγαπητού και Παπαλαμπρόπουλου.

ao.mavromati.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ