Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κι όμως έξι στους 10 άνδρες κάνουν πλαστική - Ποιες οι αγαπημένες επεμβάσεις των Ελλήνων

Oι πλαστικές δεν είναι μόνο γυναικείο σπορ αλλά και ανδρικό, αφού όπως αποδεικνύεται από τελευταία έρευνα έξι στα δέκα αγόρια καταφεύγουν στο τραπέζι του πλαστικού χειρουργού.

Βέβαια οι πλαστικές επεμβάσεις δεν γίνονται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για ιατρικούς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα είτε ογκολογικής φύσης, ατυχήματα και δυσμορφίες.

Οπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής οι πλαστικές επεμβάσεις που προτιμά το ισχυρό φύλο είναι οι εξής:

1. Μύτη

2. Κοιλιά

3. Μεταμόσχευση μαλλιών

4. Αυξητική πέους (κυρίως στις μικρές ηλικίες)

5. Πηγούνι

6. Βλεφαροπλαστική

7. Face lift

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί πως οκτώ στους δέκα άνδρες, που καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό, κάνουν λιποαναρρόφηση, ενώ το 50% του συνόλου των επεμβάσεων πραγματοποιείται μετά από προσωπική επιθυμία, το 30% μετά από προτροπή της συντρόφου και το 20% μετά από προτροπή του φιλικού κύκλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Θανάσης Μωραίτης απο τα Βάγια-Τραγουδιστής – Συνθέτης – Ερευνητής-βίντεο



Τραγουδιστής – Συνθέτης – Ερευνητής
Γεννήθηκε στα Βάγια (Καζνέσι), χωριό κοντά στη Θήβα.
Σπούδασε: Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, φωνητική και ορθοφωνία με την Πόπη Πετριόλι-Φωτοπούλου, βυζαντινή μουσική με τον Καθηγητή και Πρωτοψάλτη της Μητρόπολης Αθηνών Σπύρο Περιστέρη. Έψαλλε δε, κοντά του, από το 1983 έως το 1993, ως μέλος της χορωδίας της Μητρόπολης Αθηνών. Αυτοδίδακτος στην ευρωπαϊκή μουσική.
Aπό το 1992 συνεργάζεται με τον Μάρκο Δραγούμη στο Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ (ΜΛΑ) του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, σε μουσικολογικά θέματα που έχουν σχέση με τη δημοτική και βυζαντινή μουσική. Μαζί με τον Μάρκο Δραγούμη έχει επιμεληθεί την έκδοσηCD’s με αυθεντικές ηχογραφήσεις του 1930 από το αρχειακό υλικό του ΜΛΑ.
Δισκογραφία (ως τραγουδιστής): Από το 1984 έως το 1989 συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, συμμετέχοντας στις συναυλίες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στις δισκογραφικές εργασίες του: Διόνυσος (μουσική και στίχοι Μίκη Θεοδωράκη, πρώτη παραγωγή του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι, ΕΜΙ 1985· επανέκδοση σε CD από τη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ 1995 & 2007), Mikis Theodorakis all time greatest hits –77 songs performed in his world tour 1986-87 (CBS 1986), Τα πρόσωπα του ήλιου (ποίηση Διονύση Καρατζά, Ιουλιανός-CBS 1987), Μνήμη της πέτρας (στίχοι Μιχάλη Μπουρμπούλη, Ιουλιανός-CBS 1987), 30 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης (WEA 1989).
Το 1988 συνεργάστηκε για την ηχογράφηση του δίσκου Lieder (με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη) με τη Γερμανίδα τραγουδίστρια-ηθοποιό Gisela May(Ariola-BMG· επανέκδοση σε CD και πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα το 2003 από την Protasis).
Την ίδια χρονιά ηχογράφησε τον πρώτο διπλό δίσκο με ανέκδοτα Αρβανίτικα τραγούδια (Ιουλιανός-CBS 1988· επανέκδοση σε CD από την FM Records 1995 και 2002), με τη συνεργασία του Δημήτρη Λέκκα.
Το 1996 κυκλοφόρησε το διπλό CD στο οποίο τραγουδάει 26 ανέκδοτα λαϊκά τραγούδια του Δημήτρη Ατραΐδη, ενορχήστρωση: Γιάννης Ιωάννου (ΛΥΡΑ).
Συμμετέχει στο διπλό CD που εξέδωσε η Δόμνα Σαμίου με τίτλο Τα πασχαλιάτικα (1998).
Το 1999 κυκλοφόρησε το δεύτερο CD με ανέκδοτα αρβανίτικα τραγούδια από την Κάτω Ιταλία και την Ελλάδα με τίτλο Τριαντάφυλλο του βράχου, με τη συνεργασία των Δημήτρη Λέκκα και Νίκου Γράψα (MBI-HRONOS· επανέκδοση ΛΥΡΑ 2009).
Το 1997 δημιούργησε το μικρό μουσικό σύνολο Μπουκουράνα, ένα κουιντέτο κλασικών οργάνων με το οποίο παρουσίασε έργα έντεχνης ελληνικής μουσικής σε όλη την Ελλάδα. Πρώτη δισκογραφική έκδοση με αυτό το σύνολο το CD που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2001 με τίτλο Μέσα απ’ των άστρων τα κλαδιά, όπου τραγουδάει έργα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με μουσική επεξεργασία του Δημήτρη Λέκκα (FM Records). Τον Μάρτιο του 2002 κυκλοφόρησε το 2ο cd με έργα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με μουσική επεξεργασία του Δημήτρη Λέκκα με τίτλο Φεγγάρια μου παλιά, καινούργια μου πουλιά (FM Records).
Το 2002 επιμελήθηκε την παραγωγή του CD Καταμεσιός στη θάλασσα –Τραγούδια της Σαμοθράκης στο οποίο συμμετέχει τραγουδώντας ανέκδοτες καταγραφές του Νικολάου Φαρδύ και του Μάρκου Δραγούμη μαζί με τουςΧρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Κατερίνα Παπαδοπούλου (Επιμέλεια ορχήστρας: Σωκράτης Σινόπουλος, Λέσχη του Δίσκου 2002).
Τον Απρίλιο 2003 κυκλοφόρησε το CD Οίμοι, φως του κόσμου στο οποίο ψάλλει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας μαζί με τον πρωτοψάλτη Σπύρο Παυλάκη και την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου (Protasis).
Συνθέσεις: Έργα συμφωνικής μουσικής (σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη καιΚωνσταντίνου Καβάφη), χορωδιακά, ορχηστρικά, μία Θεία Λειτουργία (Missa Graeca), ένα Requiem, κουαρτέτα, έργα για παραδοσιακά όργανα, ένα κοντσέρτο για κιθάρα, σουίτες και σκίτσα για σόλο κιθάρα, σκίτσα για Άρπα, νανουρίσματα, τραγούδια κ.ά.
Δισκογραφία (ως συνθέτης): 1) Νάνι τ’ άνθι των ανθώ –Ωδή στην Μητέρα, 17 νανουρίσματα (σε δικούς του στίχους) με ερμηνευτές τους: Νένα Βενετσάνου, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Δημητριάδη και Λυδία Κονιόρδου. Μουσικό λεύκωμα με λογοτεχνικά και εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών (Ίνδικτος, Οκτώβριος 2005· επανέκδοση του CD με τίτλο Νάνι,γέλιο μου και φως μου, άσπρο γιασεμί του κόσμου, ΛΥΡΑ 2009).
2) Εικόνες για τη θλίψη των ξανθών κοριτσιών και της Ελένης (2πλό CD με 6 έργα), με τη συνεργασία της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε 2 έργα) υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Σολίστ: Σόνια Θεοδωρίδου, σοπράνο / Δημήτρης Κοτρωνάκης, κιθάρα / Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε / Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο / Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο/ Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι / Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι (EMI Classics 2010).
Εκδόσεις (ως ερευνητής): Ανθολογία αρβανίτικων τραγουδιών της Ελλάδας. Βιβλίο, που συνοδεύεται από CD, όπου καταγράφονται σε νότες 152 τραγούδια με ιστορικές, γλωσσολογικές, μουσικολογικές, προσωδιακές καιμετρικές αναλύσεις. Θεωρητικά προλεγόμενα – μουσικολογική ανάλυση: Δημήτρης Λέκκας (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, 2002).diaylos-9.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στο Λιανοκλάδι – Εκλεψαν επικίνδυνη συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές



Τον κόκκινο συναγερμό σήμανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) έπειτα από κλοπή επικίνδυνης συσκευής στο Λιανοκλάδι. Πρόκειται για συσκευή με δύο ραδιενεργές πηγές, για την οποία εκδόθηκε επείγουσα προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο έκθεσης ατόμων σε ακτινοβολία και ραδιορρύπανση του περιβάλλοντος.

Αγνωστοι έκλεψαν τη συγκεκριμένη συσκευή- που χρησιμοποιείται για μετρήσεις εδαφικής σύστασης- από το εργοτάξιο της εταιρείας που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Ε65. Οπως προειδοποιεί η ΕΕΑΕ, υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση διάλυσης ή αποσυναρμολόγησης της συσκευής, καθώς και εάν αυτή καταλήξει σε εγκατάσταση ανακύκλωσης ή επεξεργασίας μετάλλων.

Η ΕΕΑΕ απηύθυνε έκκληση σε όποιον έχει στην κατοχή του, ή εντοπίσει τη συσκευή- που αξίζει από 10.000 έως 12.000 ευρώ- να μην επιχειρήσει να την ανοίξει, ούτε να τη διαθέσει προς ανακύκλωση, αλλά να επικοινωνήσει άμεσα με την ΕΛ.ΑΣ. (22310 56860) ή την Επιτροπή (210 6506714, 210 6506803 και 210 6506700).
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνό γάλα σε όλα τα σχολεία




Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι το κοινοτικό αυτό μέτρο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, καθώς εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα Μέτρο το οποίο έχει ως στόχο:

·               την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και

·               την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

 Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία Δημοτικά σχολεία και δύο Νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας Αττικής, με φορέα υλοποίησης την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελευσίνας.

 Για την υλοποίηση του Μέτρου, υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους συναρμόδιους Υπουργούς (Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας) η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται και το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του Προγράμματος.

Ανοίγει ο δρόμος, ώστε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, έως και δωρεάν στους μαθητές, εάν το μέτρο αυτό συνδυαστεί με πιθανούς πόρους άλλων φορέων (όπως π.χ. Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.).

Για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και για τη ρύθμιση των λεπτομερειών εφαρμογής του Μέτρου, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος και όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλλουν, συνεισφέροντας όλοι από την πλευρά τους, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες και δομές της κάθε περιοχής της χώρας, τηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες προϋποθέσεις διάθεσης προϊόντων στα σχολεία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης με αφορμή την εφαρμογή του Μέτρου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους Φορείς για την υποστήριξη αυτής της τόσο σημαντικής δράσης. Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα. Η αξιοποίηση και του έτερου κοινοτικού Μέτρου για τη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικών σε σχολεία, που αναμένεται και αυτή σύντομα να εφαρμοστεί, πέραν των άλλων, σκοπεύει στην καθιέρωση και υποστήριξη της υγιεινής διατροφής των παιδιών. Θέσαμε το πλαίσιο και από την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων και Φορέων εξαρτάται η αποτελεσματικότητά του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταξη δύο κτιρίων του Δήμου Θηβαίων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» του ΥΠΕΚΑ



Εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Θηβαίων» στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» του ΥΠΕΚΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) 280.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η πράξη αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του παλαιού Δημαρχείου Θήβας και του καταστήματος της δημοτικής αγοράς όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ΚΤΕΛ Θήβας. Η ενεργειακή απόδοση των δύο κτιρίων  θα βελτιωθεί με εργασίες θερμομόνωσης οροφής, εσωτερικής θερμομόνωσης κελύφους, απόλιξης  κλιμακοστασίου, εξωτερικής τοιχοποιίας δώματος και δαπέδου, εξωτερικά κουφώματα κτιρίου, σύστημα θέρμανσης-ψύξης και φωτισμού.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΥΠΕΚΑ και το ιστορικό ρέμα Χρυσορροά στη Θήβα (χώρος λαϊκής αγοράς).

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά την γνωστοποίηση από το ΥΠΕΚΑ της ένταξης των δύο  έργων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θετική αξιολόγηση των δύο προτάσεων του Δήμου μας από το ΥΠΕΚΑ μας χαροποιεί, γιατί πρόκειται για  δύο πολύ σημαντικά έργα, που έχουν στόχο τη βελτίωση  της ποιότητας ζωής των πολιτών ,την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και τη μείωση του κόστους, μετά το πέρας των εργασιών, καθόσον θα στεγασθούν στο Π.Δημαρχείο η Βιβλιοθήκη και στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς το ΚΑΠΗ Θήβας»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Νταής» ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. ξυλοκοπούσε 22χρονη

Στο σπίτι του βρέθηκε σπαθί με έμβλημα τη σβάστικα - Ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της κοπέλας, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου και προκαλούσε φθορές στα πράγματα της

Συνελήφθη την Τετάρτη 30χρονος Ειδικός Φρουρός από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Επιπλέον, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Είχε προηγηθεί  καταγγελία 22χρονης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, την απείλησε και άσκησε σε βάρος της σωματική βία. Στη συνέχεια, την μετέφερε στην οικία του, όπου την κατακράτησε παρά τη θέλησή της μέχρι το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ασκώντας και πάλι σωματική βία, ενώ έσπασε το κινητό της, το οποίο είχε αποσπάσει νωρίτερα από την κατοχή της, για να το ερευνήσει.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον περασμένο Ιούλιο, ο 30χρονος είχε χειροδικήσει επανειλημμένα σε βάρος της 22χρονης, ενώ απειλούσε συστηματικά τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας και συγγενικού της προσώπου, προκαλούσε διάφορες φθορές σε πράγματα της και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την είχε κατακρατήσει και πάλι παράνομα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ξιφίδιο, με μήκος λάμας 25 εκ., το οποίο έφερε έμβλημα με σβάστικα
-φωτογραφική μηχανή
-φορητός Η/Υ, με εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά.

Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στα Καμένα Βούρλα: Ζευγάρι καυγάδισε και εκείνη αυτοκτόνησε μπροστά του!

 Ο σύζυγος είδε την ίδια του τη γυναίκα να πέφτει από μια γέφυρα - Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρή την γυναίκα
Τραγική κατάληξη είχε ο καυγάς μεταξύ ενός ζευγαριού στα Καμένα Βούρλα, σοκάροντας την τοπική κοινωνία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 15.00, όταν σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι τσακώθηκε και η 61χρονη γυναίκα έφυγε από το σπίτι. Ο άντρας της την ακολούθησε προσπαθώντας να την ηρεμήσει, αλλά μάταια...

Όταν έφτασε σε μια γέφυρα που βρίσκεται στη παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, η 61χρονη γυναίκα βούτηξε στο κενό, μπροστά στα μάτια του άντρα της. Ο ίδιος κάλεσε σε βοήθεια, ωστόσο ήταν αργά.

Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και οι πυροσβέστες του κλιμακίου του Αγίου Κωνσταντίνου ανέσυραν νεκρή την γυναίκα, την οποία παρέλαβε το ασθενοφόρο για να την οδηγήσει στο νεκροτομείο.

Η τοπική κοινωνία ακόμα δε μπορεί να καταλάβει πως έγινε κάτι τέτοιο, ενώ προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν διεξάγει το Α.Τ. Καμένων Βούρλων.

 lamiareport.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη"


 Την άνοιξη του 2013 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη", στο πλαίσιο της δράσης "Δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Δημοσίων Βιβλιοθηκών του Future Library", με συντονίστρια την Αικ. Κεράστα, στέλεχος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και μέλος του Δικτύου.
Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρει Δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια στον τομέα αναζήτησης εργασίας, και προσβλέπει στην ικανοποίηση της προφανέστατης ανάγκης των ανέργων για υποστήριξη και καθοδήγηση στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές και ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας σήμερα.  Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης εργασίας και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις (προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, συμμετοχή σε συνεντεύξεις, εργαλεία αναζήτησης εργασίας κλπ.) για να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην αγορά εργασίας.
Η υπηρεσία υλοποιείται στις Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας:
o   Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
o   Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας
o   Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Αταλάντης
o   Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιτέας
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος από ερωτηματολόγια αξιολόγησης και επίδρασης του στην αναζήτηση εργασίας των συμμετεχόντων, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για τη μελλοντική πορεία και επέκταση της νέας υπηρεσίας και σε άλλες Βιβλιοθήκες, αλλά κυρίως για τη θετική επίπτωσή της στην προσπάθεια των ανέργων για εύρεση εργασίας.


Το 88% των συμμετεχόντων εκτίμησαν θετικά (47% Πάρα πολύ, 41% Πολύ) τις γνώσεις που αποκόμισαν από το σεμινάριο και τους χρησίμευσαν στα επόμενα βήματα τους στην αναζήτηση εργασίας
Το 23%  από αυτούς που όταν παρακολούθησαν το σεμινάριο ήταν άνεργοι, σε διάστημα περίπου 2 μήνες μετά, μέχρι την ημέρα που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο,  βρήκαν δουλειά! Και μάλιστα το 76% από αυτούς θεωρεί ότι στην εξεύρεση εργασίας συνέβαλλε καθοριστικά η γνώση που αποκόμισαν από τα σεμινάρια (28% Πάρα πολύ, 48% Πολύ).
Ακόμη και από αυτούς που παρακολούθησαν τα σεμινάρια και δεν ήταν άνεργοι, το 96% εκτιμά ότι η γνώση που αποκόμισαν τους ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους (42% Πάρα πολύ, 54% Πολύ).
Για το αν θα πρέπει η Βιβλιοθήκη να εντάξει στις τακτικές υπηρεσίες της το πρόγραμμα «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη» το 96% απάντησε ΝΑΙ.
Ενώ, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, το 99%, θεωρεί αναγκαίο να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες Ελληνικές Βιβλιοθήκες!
Με δεδομένα, λοιπόν, τα παραπάνω στοιχεία, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στις τέσσερις Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας τους αμέσως επόμενους μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2013) με τη διεξαγωγή νέου κύκλου σεμιναρίων, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Επίσης, θα υπάρξει άνοιγμα της υπηρεσίας στην ευρύτερη κοινότητα με εκδηλώσεις και συνεργασίες με φορείς που σχετίζονται με την αγορά εργασίας, πχ με το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τέλος, θα επεκταθεί με εφαρμογή του το 2014 και σε άλλες Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες, μέλη του δικτύου του Future Library.
Πληροφορίες για ποια Τρίτη των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα γίνουν τα σεμινάρια απευθυνθείτε στους υπευθύνους των Βιβλιοθηκών Λιβαδειάς, Χαλκίδας, Αταλάντης και Ιτέας, ή δηλώστε online συμμετοχή συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες φόρμες http://goo.gl/ndRmh1.
Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος επισκεφθείτε το επίσημο site http://jobsearch.futurelibrary.gr/, τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/jobsearchlibrary, ή επικοινωνήστε στο τηλ. 22610.89979 ή με email στο aikker@gmail.com (κ. Κεράστα).

Η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος παρέχεται από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται εξαρχής από την ΑΜΕ Future Library, και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στην Πινδάρου





Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην οδό Πινδάρου της Θήβας, στα πλαίσια των έργων «Κατασκευή Ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων» και «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης οδού Πινδάρου»

Εργασίες πραγματοποιούνται στην ανατολική πλευρά της Πινδάρου μεταξύ των οδών Αντιγόνης και Τσεβά (τοποθέτηση κράσπεδου πεζοδρομίου, δικτύου ύδρευσης, φωτισμού και πλακοστρώσεις) ενώ την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και εργασίες φρεζαρίσματος και επίστρωσης του οδοστρώματος, από το ύψος όπου βρίσκεται το Άγαλμα του Επαμεινώνδα μέχρι και την οδό Οιδίποδος (Παλαιό Δημαρχείο), εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Η οδός Πινδάρου, στην κάθοδό της, όπου πραγματοποιούνται τα έργα, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση αυτών και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με την κυκλοφοριακή σήμανση του έργου.

Ζητάμε την κατανόηση και βοήθεια των επαγγελματιών της οδού Πινδάρου αλλά και όλων των κατοίκων.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα



Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου (θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου) ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα γίνεται από την 21η Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία τη Κυριακή στο Μαυρομάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:40χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Νεκρός 40χρονος βρέθηκε χθες βράδυ απο γείτονες μέσα στο σπίτι του στη Θήβα.Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress έμενε μόνος του και καταγόταν απο τη Λαμία. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε το θάνατο του,αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα φωτίσει πλήρως την υπόθεση..Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λαμία. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος συνταξιοδότησης των ένστολων- Ποια είναι τα νέα όρια και οι προϋποθέσεις


Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 24,5 έτη ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, όσοι θεμελίωση δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τα τέλη του 2010, δεν θα επηρεαστούν από όσες αλλαγές επήλθαν στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και στον χρόνο ασφάλισης, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού σύνταξης, αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος».

Η ειδικές διατάξεις για την συνταξιοδότηση των ένστολων, αφορούν όσους υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην ΕΛ.ΑΣ, στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό, με καθοριστικό ρόλο να παίζει το έτος υπαγωγής στην ασφάλιση καθώς όσοι ασφαλίστηκαν ή διορίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, ανήκουν στην κατηγορία των «νέων ασφαλισμένων», ενώ πριν από αυτή την ημερομηνία έχουμε τους «παλαιούς» ασφαλισμένους.

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι το τέλος του 2010, δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που θα «τρέξουν» σταδιακά από το 2011, ενώ ρόλο- κλειδί για την έξοδο διαδραματίζει η «μάχιμη πενταετία» στο συνολικό συντάξιμο χρόνο.

Τι θα θεωρηθεί συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας:

    Ο χρόνος κανονικής, εκπαιδευτικής ή αναρρωτικής άδειας
    Ο χρόνος της διαθεσιμότητας, εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχικό παράπτωμα για τα οποία επακολούθησε έξοδος από το στράτευμα, ή μετάθεση σε αργία με απόλυση
    Ο χρόνος της αργίας με πρόσκαιρη παύση εφόσον δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες
    Ο χρόνος της πολεμικής αποστρατείας και πολεμικής διαθεσιμότητας μέχρι την κατάληψη από το όριο ηλικίας

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης και οι προϋποθέσεις

    Οσοι έχουν συμπληρώσει μέχρι το 2010 24,5 έτη υπηρεσίας θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει για τους υπόλοιπους καθώς θα ισχύσουν άλλα όρια και προϋποθέσεις:
    Το έτος 2011 απαιτούνται πλέον 26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
    Το 2012 απαιτούνται 27,5 έτη υπηρεσίας
    Σταδιακά, τα απαιτούμενα συντάξιμα έτη θα αυξηθούν έτσι ώστε η έξοδος να γίνεται στα 40 χρόνια, στα οποία θα υπολογίζονται αθροιστικά:
    Τα 35 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στις παραγωγικές σχολές
    Μέχρι πέντε πλασματικά χρόνια που λογίζονται ως συντάξιμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις
    Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούτισε βάζοντας τα ανήλικα παιδιά της να ζητιανεύουν στην Ερμού



Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας μία 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία εξωθούσε κατ' εξακολούθηση τα τρία ανήλικα παιδιά της σε επαιτεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συλληφθείσα τον τελευταίο μήνα αφού εφοδίαζε τα τρία παιδιά της, ηλικίας 12, 13 και 14 ετών, με μουσικό όργανο, τα εξωθούσε σε επαιτεία στην οδό Ερμού.

Μάλιστα, στην κατοχή της βρέθηκαν πλήθος καταθέσεων σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια (στιλέτα).
    Τρεις σιδερογροθιές.
    Πέντε βιβλιάρια καταθέσεων και μία πιστωτική κάρτα σε όνομα τρίτου ατόμου.
    Δεκαέξι αποκόμματα κατάθεσης χρημάτων σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών σε λογαριασμούς τρίτου ατόμου και αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.
    Τρία  αποκόμματα ανάληψης χρημάτων από λογαριασμό τρίτου ατόμου.
    Δεκαοκτώ  κινητά τηλέφωνα.
    Ένα μουσικό όργανο.
    Το χρηματικό ποσό των 179,49 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν οι εγγραφές στο ΙΕΚ Λιβαδειάς

Άρχισαν οι εγγραφές στο ΙΕΚ Λιβαδειάς για το σχολ. έτος 2013-2014 και θα διαρκέσουν μέχρι 14 Οκτωβρίου 2013. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και οι ειδικότητες είναι οι εξής:

1.     Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2.     Βοηθός Φυσικοθεραπείας

3.     Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

4.     Τεχνικός Αγροτουρισμού

5.     Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης

          6.Στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)



Υπενθυμίζουμε ότι καταργήθηκαν τα δίδακτρα και η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι δωρεάν.



Όλες οι πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για τις εγγραφές βρίσκονται εδώ:http://ieklivadias.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τρόικα αγρίεψε και απαιτεί άμεσα 5.000 απολύσεις από το Δημόσιο


Οι δανειστές φαίνεται πως κουράστηκαν από τις συνεχείς καθυστερήσεις και τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και πλέον χτυπούν το χέρι στο τραπέζι και ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην απόλυση του 40% όσων βγαίνουν στη διαθεσιμότητα. Απαιτούν να στείλει η κυβέρνηση στην πόρτα εξόδου από το Δημόσιο 5.000 εργαζόμενους από τους 12.500 που θα βρεθούν στη διαθεσιμότητα ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο στην πρόταση τους οι δανειστές για απόλυση των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα δείχνουν πως η επιλογή μπορεί να γίνει με βάση τα προσόντα των υπαλλήλων και φυσικά αυτοί που απειλούνται άμεσα είναι όσοι έχουν χαμηλά προσόντα, δηλαδή όσοι είναι βασικής ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και θα προστεθούν στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους 2.000 ακόμη υπαλλήλους που θα απολυθούν ως το τέλος του έτους.

Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας για το 2014

Από τον Ιανουάριο του 2014 ξεκινάει και το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα:

    1.000 εργαζόμενοι από τους δήμους το πρώτο τρίμηνο
    4.000 υπάλληλοι ως τα τέλη Ιουνίου
    1.500 ως τα τέλη Ιουλίου
    1.500 ως τα τέλη Αυγούστου
    2.000 υπάλληλοι ως τέλη Σεπτέμβρη
    1.000 διαθεσιμότητες ως τα τέλη Δεκέμβρη του 2014

Υπενθυμίζεται πως για το επόμενο έτος η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει την απόλυση άλλων 15.000 υπαλλήλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ HELMEPA

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για την εφαρμογή προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριές μας!


dimleontvoi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές για οδήγηση στη βροχή



Η βροχή, όταν συνδυάζεται με κακής ποιότητας ασφαλτοτάπητες, όπως αυτοί του οδικού δικτύου της χώρας, καθιστά τις μετακινήσεις επικίνδυνη και δύσκολη υπόθεση για όλους τους οδηγούς.

Βέβαια την ευθύνη δεν φέρει μόνο η κακή ποιότητα του οδοστρώματος, αφού και ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση ατυχήματος όταν δεν υπολογίζονται οι διαφορετικές συνθήκες κίνησης.

Συμπεριφορά

Όταν κινούμαστε σε δρόμο με κίνηση προσέχουμε να μην κάνουμε «λούτσα» δικυκλιστές και πεζούς, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μειώνοντας την ταχύτητά μας όταν περνάμε από σημεία με πολύ νερό.

Οι νερολακκούβες κρύβουν παγίδες αφού σε περίπτωση που είναι βαθιές μπορεί να «τραυματίσουν» το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας εκτινασσόμενου νερού μπορεί να προκληθεί βλάβη στα ευπαθή στο νερό μέρη του κινητήρα. Αν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το βάθος της, περνάμε από δίπλα.

Κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, αφού η απόσταση ακινητοποίησης σε περίπτωση φρεναρίσματος αυξάνεται. Επίσης βρισκόμαστε και εκτός ακτίνας δράσης του σπρέι νερού που μειώνει την ορατότητα (ιδίως όταν τα οχήματα είναι μεγάλα).

Η βροχή μετά από άνυδρες περιόδους καθιστά τους δρόμους ακόμα πιο επικίνδυνους, αφού σε συνδυασμό με τις ακαθαρσίες του οδοστρώματος προκύπτει ένα είδος λάσπης που μειώνει την πρόσφυση.

Πρέπει να κάνουμε εκτίμηση της ποιότητας του οδοστρώματος (εν μέρει αυτό είναι δυνατό και με το μάτι). π.χ. η γυαλιστερή άσφαλτος, γνωστή και ως «σαπούνι», είναι ακόμα πιο επικίνδυνη με την ύπαρξη νερού.

Αν κατοικούμε σε περιοχές με υψηλό ποσοστό βροχοπτώσεων, είναι καλό να επιλέγουμε ελαστικά με «βρόχινο» χαρακτήρα.

Υδρολίσθηση

Το φαινόμενο της υδρολίσθησης είναι η βασική αιτία απώλειας της πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα. Εάν το φιλμ του νερού που καλύπτει το οδόστρωμα υπερβαίνει τα 7 χιλιοστά και η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μεγάλη, δημιουργώντας ένα στρώμα νερού μεταξύ οδοστρώματος και ελαστικού με αποτέλεσμα την απώλεια πρόσφυσης.

1) Κρατούμε το τιμόνι σταθερό στην πορεία που έχουμε επιλέξει.

2) Δεν πατάμε φρένο γιατί θα είναι η αιτία πλήρους απώλειας ελέγχου.

3) Μειώνουμε την ταχύτητα αφήνοντας το γκάζι ή εάν είναι δυνατό κατεβάζοντας ταχύτητα.

4) περιμένουμε τα ελαστικά να ανακτήσουν την πρόσφυσή τους. Μην ξεχνάτε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα τόσο πιο εύκολα εμφανίζεται η υδρολίσθηση.

Συνολικά, οδηγώντας σε βρεγμένο οδόστρωμα:

α) διατηρούμε την ταχύτητα του οχήματος σε χαμηλά επίπεδα

β) αποφεύγουμε τις απότομες αλλαγές πορείας

γ) αποφεύγουμε τις απότομες επιταχύνσεις

δ) αποφεύγουμε τις απότομες επιβραδύνσεις.

autotriti.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Οκτωβρίου η προκήρυξη για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών


Με το κλιμακωτό πριμ από 12.500 έως 20.000 ευρώ φαίνεται ότι προκηρύσσεται τελικά το επόμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, που αναμένεται να βγει στον «αέρα»στο τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Στην ουσία μέσω του προγράμματος αναμένεται να δοθούν σε περίπου 6.000 δικαιούχους όλης της χώρας ένα βοήθημα πρώτης εγκατάστασης στον καθένα, ανάλογα με την περίπτωση. Οι δικαιούχοι, από εκεί και πέρα, δεσμεύονται ότι θα είναι αγρότες για 10 χρόνια.
Τα πριμ πρώτης εγκατάστασης κλιμακώνονται με την περιοχή διαμονής, την παραγωγή και το εισόδημα της εκμετάλλευσης.Τα πριμ πρώτης εγκατάστασης κλιμακώνονται με την περιοχή διαμονής, την παραγωγή και το εισόδημα της εκμετάλλευσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αναμένεται να είναι 100 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε όσους θέλουν να είναι αγρότες, ηλικίας έως 40 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κατοικούν ή να μετακομίσουν στην ύπαιθρο.

Τα πριμ πρώτης εγκατάστασης κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος της περιοχής διαμονής αν δηλαδή είναι ορεινή, μειονεκτική ή πεδινή, το είδος της παραγωγής και με το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίσουν τα χρήματα που θα πάρουν με βάση τα παρακάτω στοιχεία:

Περιοχή μόνιμης κατοικίας:

Ορεινή- 7.500 ευρώ

Μειονεκτική- 5.000 ευρώ

Λοιπές περιοχές- 2.500 ευρώ

Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή:

Κτηνοτροφική- 7.500 ευρώ

Φυτική- 7.500 ευρώ

Μεικτή- Μελισσοκομία- 5.000 ευρώ

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης:

Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς- 5.000 ευρώ

80%- 120% του εισοδήματος αναφοράς- 2.500 ευρώ



Προϋποθέσεις υπαγωγής των δικαιούχων

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

- Να είναι ηλικίας 18 έως 40 ετών

- Να είναι μόνιμοι κάτοικοι μειονεκτικής, ορεινής ή κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως και 100.000 κατοίκους

- Να διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή να αναλάβουν την δέσμευση να την αποκτήσουν μέσα σε 36 μήνες από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης

- Να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους



Δεν είναι όλα ρόδινα

«Ελπίδες σε κατοίκους κυρίως των αστικών κέντρων αλλά και τη νεολαία που ζει στην ύπαιθρο ότι θα ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας μοιράζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» απαντούν όσοι είναι ήδη στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών ή και αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «οι δικαιούχοι αφήνονται στην τύχη τους, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν χρήματα για επενδύσεις, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί και δεν ελέγχεται από το κράτος, δεν υπάρχει έλεγχος στις εισαγωγές ακόμα και υποβαθμισμένων αγροτικών προϊόντων, φορολογούνται τα αγροτεμάχια, ενώ η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων από τους αγρότες (μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014) δίνει τη... χαριστική βολή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάρα πολλοί νέοι αγρότες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα από την προκήρυξη του 2009, δεν έχουν εισπράξει τη δεύτερη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης, έστω κι αν έχουν καταθέσει από το χειμώνα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δηλαδή πλήρεις φακέλους. Ο λόγος της καθυστέρησης δεν έχει ανακοινωθεί, μέχρι τώρα, επίσημα.

Μεγάλη καθυστέρηση υπήρξε αρχικά από πλευράς υπουργείου, καθώς δεν ήταν έτοιμο να κάνει τα επιδοτούμενα σεμινάρια μέσω του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η παρακολούθηση των οποίων είναι προϋπόθεση για την καταβολή των χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις πάντως τα σεμινάρια έγιναν έστω και καθυστερημένα, χωρίς να ακολουθήσει η εξόφληση των νέων αγροτών.

«Αν μαζί με το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών δεν «τρέξει» και πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης, τότε δεν θα βρεθούν επιλέξιμες εκτάσεις», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά σε όλη τη χώρα με βροχές στα δυτικά


Βροχερός προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με πιθανές βροχές στα δυτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία στη Θήβα-Δώσε Αίμα-Πρόσφερε Ζωή



ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  13 Οκτωβρίου 2013 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
    Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
    Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
    ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
    Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοφανής καθίζηση στην φετινή παραγωγή ελαιολάδου.



Πτώση 60% στην Κρήτη!

Πρόβλημα στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοφανής καθίζηση -όπως όλα δείχνουν- στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου.
Εκτιμήσεις για μείωση που θα ξεπερνά ακόμη και το.. 50% της παραγωγής σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λέσβος, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Λιγότερο έως και 60% το λάδι
Η παραγωγή στο νησί αναμένεται να είναι μειωμένη έως και 60%, καθώς εκτιμάται ότι θα κατρακυλήσει στους 50.000 από 120.000 τόνους που είναι η μέση παραγωγή στη Μεγαλόνησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με την Τοπική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, φέτος η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 20.000 τόνους, όταν η παραγωγή μίας μέσης χρονιάς είναι 45.000 τόνοι. Επισημαίνεται ότι στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνης έγινε δακοκτονία μόλις στο 1/5 των ελαιόδεντρων.

Το κυρίαρχο πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή ακούει στο όνομα προβληματική καρπόδεση και σχινοκαρπία που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη του ΕΛΓΑ, στη μειωμένη φετινή παραγωγή συμβάλλει και το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δεδομένης της περσινής καλής παραγωγής.

Όπως εξηγούν, τα δέντρα τη μία χρονιά παράγουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους, ενώ την επομένη η παραγωγή τους είναι αρκετά μειωμένη. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στους ξερικούς ελαιώνες.

Βαρύ θα είναι το πλήγμα που θα υποστούν οι εξαγωγές, καθώς το ελαιόλαδο αποτελεί ένα εκ των βασικών εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν συμβόλαια για εξαγωγές και εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολο να εκτελέσουν τις παραγγελίες λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Πλήγμα θα υποστούν και οι ελαιοπαραγωγοί που θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Οι αγροτικές οργανώσεις μάλιστα έσπευσαν στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις.

Τα νέα, ωστόσο, από την πλευρά του ΕΛΓΑ δεν είναι ευχάριστα για τους παραγωγούς, διότι ο Οργανισμός επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για ζημιές κατά το στάδιο της ανθοφορίας των ελαιόδεντρων, είτε πρόκειται για υψηλές θερμοκρασίες, είτε για λίγες βροχοπτώσεις, είτε για ισχυρούς ανέμους.

Η μοναδική περίπτωση να ενισχυθούν οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί είναι να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα κρατικών-οικονομικών ενισχύσεων, που θα της υποβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ύστερα από συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που γίνονται σε καλλιέργειες και οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Ωστόσο για να εγκριθεί η διαδικασία από την ΕΕ απαιτείται προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, καθώς η ενίσχυση προέρχεται από εθνικούς και όχι από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πάντως, ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο δεν λύνει άμεσα τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, αφού η διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής του προγράμματος είναι χρονοβόρα και εκτιμάται ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει σαφές αποτέλεσμα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Ο υφιστάμενος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν μπορεί να καλύψει τη ζημιά που έχουμε από τη μειωμένη φετινή παραγωγή. Καλύπτει συγκεκριμένα φυσικά αίτια, παγετό, χαλάζι, πλημμύρες, καύσωνα, ανεμοθύελλα κ.λπ. Η μειωμένη, όμως, παραγωγή μπορεί να ενταχθεί σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Για να υπάρχει Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων θα πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Να τεκμηριώνεται, δηλαδή, επιστημονικά από επιτροπή η απώλεια της παραγωγής ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών και το ύψος της ζημιάς να είναι πάνω από 30% σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης τριετίας.

Επίσης, τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι πράγματι είχαμε δυσμενή καιρικά φαινόμενα και, βεβαίως, να εγκριθεί η σχετική δαπάνη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο ανταγωνισμός
Παρά τη μειωμένη εγχώρια παραγωγή οι τιμές ελαιολάδου δεν εμφανίζουν σημαντική μεταβολή «ελέω Ισπανίας», η παραγωγή της οποίας σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Η Ισπανία είναι ο σημαντικότερος παίκτης της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς σε αυτήν αντιστοιχεί το μισό της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως η Ισπανία θα επιστρέψει σε μια καλή παραγωγή. Αυτό θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά με τη μειωμένη παραγωγή στη χώρα μας και λογικά δεν θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλης ανόδου τιμών στην Ελλάδα.

Αν και η περσινή ελαιοκομική περίοδος ήταν μια καλή χρονιά για τους Έλληνες παραγωγούς, με βασικά χαρακτηριστικά τη μεγάλη παραγωγή αλλά και τις ικανοποιητικές τιμές, οι μεγάλοι μας ανταγωνιστές Ιταλοί και Ισπανοί επιμένουν να πουλούν το δικό τους λάδι πιο ακριβά από το ελληνικό ελαιόλαδο.

Οι τιμές ελαιολάδου στην Ελλάδα είναι καλύτερες από τις περσινές, δεν παύουν να υστερούν από τις μέσες τιμές στην Ιταλία και την Ισπανία. Η διαφορά μάλιστα είναι τέτοια που φτάνουν οι Ισπανοί να πουλούν σήμερα σε υψηλότερες τιμές βιομηχανικά ελαιόλαδα και ραφινέλαια, από τις τιμές που πουλούν οι Έλληνες το πολύ καλύτερης ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα

Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στους 497.894 δικαιούχους. Ο Οργανισμός θα καταβάλλει το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με το ποσό να ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

Από το σύνολο των δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο nόμος. Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ