Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Καμία επαφή με προπονητή στο Λεβαδειακό»




Από... Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι επαφές με προπονητή στο Λεβαδειακό, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.



Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν να έχει μιλήσει ήδη με προπονητές, προχώρησε η διοίκηση του Λεβαδειακού.
Μετά το συναινετικό διαζύγιο με τον Τάκη Λεμονή, υπήρξε αυξημένη ονοματολογία σχετικά με τον αντικαταστάτη του.

Με σημερινή ανακοίνωση όμως, η διοίκηση του Λεβαδειακού γνωστοποίησε πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία επαφή με προπονητή και ότι οι συζυτήσεις θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και μετά.

Το όνομά του Νίκου Αναστόπουλου ήταν αυτό που ακούστηκε εντονότερα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ενώ ως υποψήφιοι ακούστηκαν και οι Νίκος Καραγεωργίου και Σάκης Τσιώλης.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μοναχοκόρη της Γεωργίας Βασιλειάδου μιλά για την «άσχημη» του σινεμά


Η Φωτεινή Βασιλειάδου- Αποστολίδη είναι η μοναχοκόρη της σπουδαίας ηθοποιού που μόνο χαρά και γέλιο, ακόμα και σήμερα, μας προκαλεί. Την μοναδική Γεωργία Βασιλειάδου.

Η ίδια θα πει για την μητέρα της:
«Οταν ήμουν μικρή στην γειτονιά ήμουν γνωστή ως 'το παιδί που μεγαλώνει μόνο του'. Η μητέρα μου ήταν μια σκληρά εργαζομένη γυναίκα. Έφευγε το πρωί και γυρνούσε αργά το βράδυ. Υπήρχαν φορές που με έπαιρνε στα παρασκήνια των θεάτρων που δούλευε. Μάλιστα έδινε εντολές και στους συνεργάτες της, ηθοποιούς και τεχνικούς, να μιλάνε όμορφα για να μην μαθαίνω κακές λέξεις. Λάτρευε πολύ το θέατρο. Γελούσε έντονα, έκανε έξυπνα αστεία, της άρεσε 'ο κόσμος' της. Έκανε πολύ παρέα με την Σοφία Βέμπο και τον Βασίλη Αυλωνίτη. Ήταν πάντα μια απλή γυναίκα που νοιάζονταν για όλους. Ήθελε να είναι κοντά στον κόσμο.

Μια φορά είχε πάει στον Φίνο ωραία ντυμένη, άψογα βαμμένη και με τα μαλλιά της πολύ ωραία χτενισμένα. Μόλις την είδε ο Φίνος τα χάσε και της είπε: Tι είναι αυτά που έβαλες Γεωργία, θες να με καταστρέψεις;. Από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ περιποιημένη μπροστά του.
Κάποτε ο Νίκος Τσιφόρος της είχε πει: Βρε Γεωργία το σκέφτηκες ποτέ να κάνεις πλαστική προσώπου; Και η Βασιλειάδου του απάντησε: Κι εσύ σκέφτηκες ότι τότε οι κωμωδίες σου θα πήγαιναν στράφι;
Αγαπημένες της ταινίες ήταν «Η κυρά μας η μαμή», «Η θεία από το Σικάγο», «Η καφετζού».


Διαβάστε Περισσότερα »

Προθεσμία για τις αιτήσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ


Στις 18 Οκτωβρίου 2013 λήγει η υποβολή αιτήσεων για 3 προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα www.espa.gr, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ που είναι ο φορέας που τα διαχειρίζεται πρόκειται για τα εξής:
- Ειδικό Διετές Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εργοδοτών με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού που είναι αναρτημένο στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=981

- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού που είναι αναρτημένο στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=1943

- Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων ΤΕΞΑΠΡΕΤ ΑΕ, ΜΑXIM ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΕ, ROBERTO ΑΒΕΕ, ΝΟΒΑ KNIT AE, BELLE AE, ΠΑΚ.ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ ΑΕ, ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ, EUROHOUSE AE και ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ, του Νομού Θεσσαλονίκης από το Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων που είναι αναρτημένο στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=1961

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΑΕΔ στο www.oaed.gr και να υποβαλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων http://ait.oaed.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεβίωσε η μητέρα του Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Μπασιάκου




Απεβίωσε σήμερα η Αικατερίνη Μπασιάκου, μητέρα του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Μπασιάκου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί αύριο 16/10/2013 στον ναό του Άγιου Γεώργιου Θήβας στις 16:00.,

Τα συλληπητήριά μας στον Βουλευτή και σε όλη την οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Με υπουργική απόφαση ορίζεται τι θα κάψουμε στα τζάκια




 Καθιερώνονται προδιαγραφές για τα στερεά καύσιμα –που παράγονται από στερεή βιομάζα- και προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση.



Δηλαδή για εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης -κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών εκπαίδευσης-, ενώ οι προδιαγραφές αφορούν και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης νερού χρήσης ή ... παραγωγής ατμού σε κτίρια νοσοκομείων, ξενοδοχείων κ.α.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την απόφαση τα στερεά βιοκαύσιμα αποτελούνται εξ΄ολοκληρου από βιομάζα και δεν περιέχουν γενικά ξένες ύλες προς τη βιομάζα, καθώς και ραδιενεργά συστατικά. Τα καύσιμα στερεής βιομάζας είναι στερεά καύσιμα τα οποία άμεσα ή έμμεσα προέρχονται από τις εξής πηγές:

-από προϊόντα γεωργίας και δασοκομίας
-παραπροϊόντα από βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων γεωργίας –όπως υπολείμματα ξυλείας με εξαίρεση τα προϊόντα ξυλείας που μπορεί να περιέχουν αλογονούχες οργανικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα.

-υπολείμματα φελλού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού καθώς αναμένονται έντονα φαινόμενα που θα εμφανιστούν αρχικά από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και αργότερα αναμένεται να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2013, και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

• Για αύριο Τετάρτη 16/10 προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.

• Για μεθαύριο Πέμπτη 17/10 έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συμβουλές από την Γ.Γ.Π.Π.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχών και καταιγίδων).

Ειδικότερα:

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηρονομή:Τον μαχαίρωσε για λίγα ξύλα....

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στη Ξηρονομή Θηβών,όταν Αλβανός υπήκοος έκοβε αμυγδαλιές για να τις χρησιμοποιήσει ο παθών ως καυσόξυλα μαζί με την μητέρα του,έχοντας τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress o δράστης όμως που ενοχλήθηκε για άγνωστο λόγο,  διαπληκτίστηκε με τον Αλβανό και την  μητέρα του παθόντα.
Τότε κλήθηκε τηλεφωνικά ο 45χρονος  και όταν έφθασε στο σημείο είχε και αυτός διαπληκτισμό,με αποτέλεσμα  ο 75χρονος δράστης να τον μαχαιρώσει στην  πλάτη.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, δεν διατρέχει κανένα
κίνδυνο για τη ζωή του.Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Α.Τ.Βαγίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 62χρονος στη Λιβαδειά για απάτη και πλαστογραφία.

Συνελήφθη, χθες (14-10-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 05-04-2006 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 62χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους για απάτη και πλαστογραφία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει Τώρα-Μαχαίρωμα στη Ξηρονομή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress, ένας 75
χρονος μαχαίρωσε 45χρονο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο,το θύμα  είναι εκτός κινδύνου,νεότερα σε λίγο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο τη Πέμπτη ο Χρήστος Τετριμίδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήσυχοι οι επιστήμονες μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη


Έντονο προβληματισμό φαίνεται πως έχει προκαλέσει στους σεισμολόγους ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο δυτικά των Χανίων. Μπορεί η μετασεισμική δραστηριότητα να είχε αποκλιμακωθεί, ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς εκτιμούν πως το μέγεθος του σεισμού μπορεί να ενεργοποιήσει και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Με αυτή την άποψη τάσσεται ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Άκης Τσελέντης, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Newsbomb υποστήριξε πως «το μέγεθος του σεισμού ήταν ανησυχητικό και μπορεί από μόνο του να ενεργοποιήσει κι άλλο γειτονικό ρήγμα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επιστήμονα κάτι τέτοιο «μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής στην ευρύτερη λεκάνη από τη Ζάκυνθο μέχρι τη Ρόδο. Ήδη μετά τον σεισμό της Κρήτης χτύπησε στη Ρόδο ένας 4,2 Ρίχτερ» υποστήριξε ο κ. Τσελέντης. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο σεισμολόγος δεν είναι βέβαιο ότι το μέγεθος θα είναι τόσο μεγάλο, όσο ο σεισμός που σημειώθηκε στα Χανιά. «Μπορεί να δούμε σεισμούς της τάξης των 5,5 Ρίχτερ ενδεχομένως. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι αν ένα κομμάτι ενός τόξου- όπως αυτό του «ελληνικού τόξου» πάνω από την Αφρικανική πλάκα – διεγερθεί, τις επόμενες μέρες θα διεγερθεί κάποιο άλλο κομμάτι» ανάφερε τέλος ο κ. Τσελέντης.

Για ενδεχόμενη μετατόπιση του εστιακού χώρου έκανε λόγο και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος εκτίμησε πως στο «κόκκινο» βρίσκονται η νότια πλευρά της Κρήτης, τα παράλια της Πελοποννήσου και τα νησιά του Ιουνίου. « Όμως ακόμα κι αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά γιατί τα 6,3 Ρίχτερ έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική εκτόνωση της ενέργειας στην περιοχή». Σε ότι αφορά το περίφημο κρίσιμο 48ωρο το οποίο επικαλούνται αρκετοί συνάδελφοί του, ο κ. Τσελέντης σημειώνει: «Αυτό που λέγεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί το πρώτο 48ωρο δεν είναι απολύτως σωστό διότι σας θυμίζω ότι στο σεισμό των Αλκυονίδων ο κύριος έγινε μετά από δυο μήνες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Άρα είναι λάθος να λέμε ότι υπάρχει κρίσιμο διάστημα για την εκδήλωση ενός νέου σεισμού. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή».


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επτά οργανισμοί του Δημοσίου που θα γίνουν 1.600 προσλήψεις -Ποια είναι τα κριτήρια και προϋποθέσεις

Σε περίπου 1.600 προσλήψεις εποχικών εργαζομένων προχωρούν επτά οργανισμοί του δημοσίου τομέα, με τις ανακοινώσεις να αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΛΓΑ, τις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», την ΔΕΗ και το Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνος Εργασία», οι προσλήψεις αυτές αφορούν 445 επιστήμονες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, 806 θέσεις στα ΕΛΤΑ, 120 θέσεις στην ΕΥΔΑΠ, 90 εποχικούς υπαλλήλους στον ΕΛΓΑ, 56 προσλήψεις θα γίνουν στις «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», και από 34 προσλήψεις θα κάνουν ΔΕΗ και Κτηματολόγιο.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ:

    Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου
    Αφορούν 445 επιστήμονες με εξειδίκευση στον αγροτικό τομέα
    Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 7 μήνες
    Το επίδομα εργασιακής εμπειρίας, θα ανέλθει στα 4.285 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων

Που θα κατανεμηθούν οι θέσεις:

    Κεντρική Μακεδονία, 74 θέσεις
    Αττική, 68 θέσεις
    Πελοπόννησος, 66 θέσεις
    Δυτική Ελλάδα, 46 θέσεις
    Περιφέρεια Θεσσαλίας, 37 θέσεις,
    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, 32 θέσεις
    Ηπειρος, 29 θέσεις
    Δυτική Μακεδονία, 28 θέσεις
    Κρήτη, 20 θέσεις
    Στερεά Ελλάδα 18 θέσεις
    Βόρειο Αιγαίο, 13 θέσεις
    Ιόνια νησιά, 12 θέσεις
    Νότιο Αιγαίο, 2 θέσεις

Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

    Θα γίνουν 135 εποχικές προσλήψεις, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πλήρους ή μερικής απασχόλησης
    Οι αιτήσεις θα γίνουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου

Που θα γίνουν οι προσλήψεις:

    70 θέσεις Διαμετακομιστών και ΔΕ Εσωτερικής εκμετάλλευσης, στο Κέντρο Διαλογής Αττικής και το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου
    ΕΛΤΑ Καπανδριτίου, Ωρωπού, Λαυρίου, θα γίνουν επτά προσλήψεις Διανομέων
    ΕΛΤΑ Σπάτων, θα γίνουν οκτώ προσλήψεις διανομέων στα καταστήματα Σπατών, Ραφήνας, Αυλώνας, Κορωπίου, Λαυρίου, Παιανίας και Μαρκοπούλου,
    ΕΛΤΑ Μακεδονίας Θράκης, θα γίνουν 16 προσλήψεις εποχικών θέσεων πλήρους και μερικής απασχόλησης και συγκεκριμένα 13 Διανομείς ΔΕ και τρεις υπάλληλοι ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης
    ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν 44 θέσεις εποχικού προσωπικού για τα ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας στα Καταστήματα Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής. Οι προσλήψεις αφορούν 31εργαζόμενους Εσωτερικής Εκμετάλλευσης και 13 Διανομείς.

Οι προσλήψεις στη ΔΕΗ

    Στη ΔΕΗ, θα γίνουν 34 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων για τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και τον Υδροηλεκτρικό σταθμό Πολυφύτου Κοζάνης της ΔΕΗ., Οι προσλήψεις θα γίνουν στην ΔΕΔΔΗΕ Ρόδου, στην ΥΗΣ Πολυφύτου, στην ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Ελλάδας και την ΔΕΔΔΗΕ Κω.

Οι προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

Στην ΕΥΔΑΠ μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα υποβληθούν οι αιτήσεις για 120 προσλήψεις οι οποίες αφορούν:

    50 θέσεις ΔΕ Καταμετρητών
    70 θέσεις ΥΕ Εργατών

Οι προσλήψεις στις Ελληνικές Αλυκές

    Στην «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ», θα γίνουν 56 προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων από δύο έως οκτώ μήνες, ενώ για την πλειοψηφία των θέσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου και εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης.

Οι προσλήψεις στον ΕΛΓΑ

Στον ΕΛΓΑ, θα γίνουν 90 προσλήψεις οι οποίες αφορούν θα είναι τετράμηνες με το ηλικιακό όριο να είναι από 18-65 ετών, για τις ακόλουθες θέσεις:

    ΠΕ Γεωπόνων, 83 θέσεις
    ΠΕ Κτηνιάτρων, 7 θέσεις

    Προσλήψεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Οι υποψήφιοι, έχουν περιθώριο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για να υποβάλλουν αίτηση για μια από τις 34 συμβάσεις μισθώσεων έργου, διάρκειας 12 ή 24 μηνών. Οι θέσεις είναι οι ακόλουθες:

    24 θέσεις ΠΕ Δασολόγου
    8 συμβάσεις ΠΕ Αγρονόμου Τοπογράφου
    2 συμβάσεις ΠΕ Πληροφορικής
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Αίθριος και σήμερα Τρίτη, ο καιρός στην Αττική, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα, από τα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ πιθανώς και στα υπόλοιπα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές ΟΤΑ: Πλαφόν 5% και πλήρης συνδυασμός για όλους



Πλήρη συνδυασμό για όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, γεγονός που αποκλείει τους μεμονωμένους ανεξάρτητους μη κομματικούς συνδυασμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αλλά και πλαφόν 5% σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφορικά με το νέο σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, τα δύο αυτά σημεία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ομιλία έδωσε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Πεύκη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Βέβαιος ότι θα ισχύσει ο νέος νόμος στις εκλογές το Μαΐου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιχελάκης κατέστησε σαφές ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει απαραίτητα να καταρτίσει πλήρη συνδυασμό, ενώ αναφορικά με το πλαφόν τόνισε ότι «είμαστε πιο κοντά στο 5%».

Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν του 5% ήταν η αρχική πρόταση που είχε συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων και του ΥΠΕΣ ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο 7% σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια για να ξανακατέβει, πλέον, στο 5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα διεξαχθούν με το νέο εκλογικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι Μετάλλια οι αθλητές της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Έξι (6) μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντο της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στο Διασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάεκβοντο (ETANE) που έγινε στην Χαλκίδα στις 12-13 Οκτωβρίου 2013.

-Χρυσό Μετάλλιο : Δήμητρα Γιαγκιλίτση (Σύλλογος Ακαδημίας Ιτέας Φωκίδος).
-Αργυρό Μετάλλιο : α) Θέμης Ζαχαρίας (Σύλλογος Ακαδημίας Άμφισσας Φωκίδας).
                                 β) Γιώργος Ρέββας (Σύλλογος Ακαδημίας Αράχωβας Βοιωτίας).
                                 γ) Παναγιώτης Λινάρδος (Σύλλογος Ακαδημίας Ιτέας Φωκίδος).
-Χάλκινο Μετάλλιο : α) Άκης Γκόλφης (Σύλλογος Ακαδημίας Άσπρων Σπιτιών/Παραλία Διστόμου).
                                 β) Ζαχαρίας Νικόλας (Σύλλογος Ακαδημίας Άμφισσας Φωκίδας).

Προπονήτρια αγωνιστικής ομάδας :
κ.Ελένη Ανδρέου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού,Προποήτρια Ά του Τάεκβοντο-Μαύρη Ζώνη/3DAN KOREAN WTF).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική Παρέμβαση στη Κωπαϊδα

Διαβάστε Περισσότερα »

100.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις κατατέθηκαν στον ΟΑΕΔ


Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα - Μέσα στο προσεχές 10ήμερο 30.000 νέες θέσεις

Ένας στους δέκα θα προσληφθεί στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για 10.000 πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Η συμμετοχή των ανέργων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού για τις 10.000 θέσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά περισσότερες από 100.000 αιτήσεις. Μπορεί η κατάθεση των αιτήσεων να ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 οκτωβρίου, όπως όμως ορίζει η προκήρυξη, η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στις δουλειές τους, το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι
τελειόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) και οι αποδοχές είναι 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών, και 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών. Το επόμενο δεκαήμερο ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει άλλες 30.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά και κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ). Να σημειώσουμε ότι αιτήσεις σε αυτές μπορούν να υποβάλλουν και όσοι το έκαναν ήδη για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες. Απλά εάν κάποιος προσκληφθεί στην πρώτη του αίτηση, αυτόματα ακυρώνεται η συμμετοχή τους στην επόμενη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο Λεμονής για τον Λεβαδειακό


Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αποτελεί ο Τάκης Λεμονής. Ο 53χρονος προπονητής παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Έντονη φημολογία πως θα τον διαδεχτεί ο Νίκος Αναστόπουλος.


Επιβεβαιώθηκε η φημολογία περί αποχώρησης του Τάκη Λεμονή από τον πάγκο του Λεβαδειακού. Ο 53χρονος προπονητής, αν και φαινόταν να παραμένει στη θέση του μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί της Καλλονής, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Παρότι ο Γιάννης Κομπότης δεν επιθυμούσε τέτοια εξέλιξη, έκανε σεβαστή την επιθυμία του και ήδη φημολογείται πως διάδοχος του απερχόμενου προπονητή θα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λεβαδειακός:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος της ομάδος κ. Κομπότης, συναντήθηκε με τον προπονητή κ. Λεμονή. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Λεμονής , εξέφρασε την επιθυμία του να μην συνεχιστεί η συνεργασία του με την ομάδα. Ο κ. Κομπότης αν και ήταν αντίθετος σε μια τέτοια λύση, δεν μπορούσε να μην κάνει δεκτή την επιθυμία του κ. Λεμονή λόγω της άριστης προσωπικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ των δύο ανδρών.

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ εύχεται στον κ. Λεμονή κάθε προσωπική επιτυχία. Ο κ. Λεμονής ήταν, είναι και θα παραμείνει φίλος της ομάδος»
 «Προσωπικό πρόβλημα δεν με αφήνει να συνεχίσω…»
Προσωπικό πρόβλημα επικαλέστηκε ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος την Δευτέρα παραιτήθηκε από τον Λεβαδειακό.


Ένα προσωπικό πρόβλημα, το οποίο δεν του έδινε την δυνατότητα να συνεχίσει στον Λεβαδειακό, ήταν η αιτία που παραιτήθηκε ο Τάκης Λεμονής. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Κομπότη για την συνεργασία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη καθώς και όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την άριστη συνεργασία που είχαμε, αλλά κάποιο προσωπικό πρόβλημα δεν μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω στην ομάδα.

Εύχομαι η ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος να είναι στη θέση που όλοι θέλουμε.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργεί το νέο ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας

Λειτουργεί το νέο ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας
http://ardin-rixi.gr (κεντρική ιστοσελίδα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση εγγραφών στα Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς

Όλες οι πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για τις εγγραφές βρίσκονται εδώ:   http://ieklivadias.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ