Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αυτοκτονία στη γέφυρα Ρίου: «Σας αγαπώ, δεν αντέχω άλλο», τα τελευταία λόγια του 29χρονου

Διαβάστε τι έγραφε ο αυτόχειρας στο σημείωμα που άφησε στους γονείς και την αδερφή του
Άκαρπες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 29χρονου που έπεσε το πρωί στη θάλασσα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το σημείωμα που, σύμφωνα με το thebest.gr, άφησε ο νεαρός στο αυτοκίνητό του, πριν πέσει από τη γέφυρα.

«MAMA ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ....», ήταν οι τελευταίες λέξεις του 29χρονου.

Οι κάτοικοι της Πάτρας ακόμα δε μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, καθώς ο νεαρός είναι γιος γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, που διατηρεί επιχείρηση στην Ακτή Δυμαίων. Το thebest.gr επικοινώνησε με το οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού. Οι δικοί του άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ και αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που μπορεί να τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Ο νεαρός έπεσε από τη γέφυρα, στο ύψος του δεύτερου πυλώνα, ενώ η πτώση του καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του είναι εντατικές και στην επιχείρηση συμμετέχει όλο το δυναμικό του λιμενικού σταθμού Ρίου, ενώ σε βοήθεια σπεύδουν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Η επιχείρηση, εάν δεν έχει αποτέλεσμα νωρίτερα, θα συνεχιστεί μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο thebest.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

“Χέρι” της Εφορίας σε 50.000 λογαριασμούς καταθέσεων..





    “Χέρι” σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων έχει βάλει η Εφορία από την αρχή του έτους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. 



Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%, γεγονός που δείχνει ότι....μια καταιγίδα κατασχέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να τονώσει τα δημόσια έσοδα.

Τα κατασχετήρια αφορούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ και το μακρύ χέρι του Δημοσίου, μέσω τραπεζών, αγγίζει από τρεχούμενους λογαριασμούς, λογαριασμούς μισθοδοσίας έως και προσθεσμιακές καταθέσεις.

Οσο για το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει κατάσχεση, ξεκινά από λίγα ευρώ και φτάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό αλλά και τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο. Πάντως δεν λείπουν και μεμονομένες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει κατασχέσεις ακόμα και επιδομάτων ανεργίας, παρότι ο νόμος ορίζει αυστηρά ότι το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο.

«Οταν εκδίδεται από την Εφορία μια εντολή για κατάσχεση εις χείρας τρίτων, όπως είναι οι καταθέσεις, το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει αν ο φορολογούμενος έχει χρήματα σε κάποιον λογαριασμό ή αν αυτός ο λογαριασμός προστατεύεται από ακατάσχετο, όπως ισχύει για παράδειγμα με τα επιδόματα ανεργίας», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι είναι δουλειά της τράπεζας να ενημερώσει αν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας, για παράδειγμα.

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Από την πλευρά τους, τραπεζικοί κύκλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου ενδέχεται να έχουν γίνει λάθη. Πάντως, όπως αναφέρουν τραπεζίτες, οι ΔΟΥ στέλνουν πλέον ομαδικά κατασχετήρια, τα οποία αφορούν 100 ή 150 περιπτώσεις σε όλες τις τράπεζες. Στη συνέχεια, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν ποιοι από τους φορολογουμένους που περιλαμβάνονται στο κατασχετήριο είναι πελάτες τους και προχωρούν στη δέσμευση των ποσών, ελέγχοντας παράλληλα αν υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Τα χρήματα δεσμεύονται μέχρι το όριο που προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια αποδίδονται στο Δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Drag Battle auto 19-20 Οκτωβρίου στη Κωπαΐδα


 Η ΑΛΦΑΛ ΤΕΑΜ και Thiva drag team Drag Battle at DRAG PARKσε συνεργασία με την Proaction Motorsport Events διοργανώνουν παιδία επιτάχυνσης αυτοκινήτου με την έγκριση της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στο ιδιωτικό αεροδρόμιο ΙΚΑΡΟΣ στην περιοχή Κωπαΐδα Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Χρήστος Τετριμίδας στην Αλίαρτο

Τον Σπαρταθλητή Χρήστο Τετριμίδα  υποδέχτηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Αλιάρτου, ο Δήμαρχος κ Ντασιώτης,ο  κ Αραπίτσας και το Δημοτικό Συμβούλιο.Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στην Αλίαρτο τον εμπνευστή του Αγώνα Σπαρτιατών Πορεία κ. Τετριμίδα τον ξενάγησε στους χώρους του  Δημαρχείου  και του ευχήθηκε Καλή Δύναμη στη δύσκολη διαδρομή του.Να θυμήσουμε οτι για
 τρίτη Χρονιά ο γνωστός Σπαρταθλητής Χρήστος Τετριμίδας, πραγματοποιεί τον αγώνα Σπαρτιατών πορεία: Θερμοπύλες - Σπάρτη θέλοντας να αναδείξει την θέληση και τη δύναμη της Ελληνικής Ψυχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Βοιωτία-φωτο

 Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές και φθορές σε εργοστάσια και εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρούσαν καλωδιώσεις ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων των ανωτέρω εργοστασίων και εταιρειών, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού

Συνελήφθησαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή, τέσσερεις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής συνεργός τους

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (17) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και φθορών, με την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν, να υπερβαίνει τις -400.000- ευρώ

Κατασχέθηκαν (300) μέτρα καλωδίου ηλεκτροδότησης αξίας -60.000- ευρώ, ένα κυνηγητικό όπλο, κόφτες, φαλτσέτες, γάντια, φακοί, κουκούλες τύπου full face κ.α.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, οργανωμένη εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές και φθορές σε εργοστάσια και εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν, χθες (16-10-2013) νωρίς το πρωί στην Τανάγρα Βοιωτίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41, 31, 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και ενός ακόμη 30χρονου ομοεθνούς συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 05:00΄ το πρωί, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή που βρίσκεται σε εξέλιξη, από άγνωστο αριθμό δραστών, σε εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο ανωτέρω εργοστάσιο, όπου μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντόπισαν, κρυμμένους στην οροφή του εργοστασίου, τους τέσσερεις αλλοδαπούς, από τους οποίους ο 28χρονος κρατούσε μία κυνηγητική καραμπίνα. Οι αστυνομικοί, μετά από δυναμική επέμβαση, αφόπλισαν τον 28χρονο και συνέλαβαν τους δράστες.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν ήδη προβεί στην κοπή (300) μέτρων καλωδίου ηλεκτροδότησης από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αξίας (60.000) ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    το ανωτέρω κυνηγητικό όπλο με αποσβησμένο τον αριθμό του και με φυσίγγιο στην θαλάμη του, έτοιμο προς πυροδότηση,
    δύο (2) κόφτες μετάλλων και δύο (2) φαλτσέτες,
    τέσσερεις (4) κουκούλες τύπου full face και ένας (1) φακός κεφαλής,
    ένα (1) ζεύγος μάλλινα γάντια, ένα (1) ζεύγος πλαστικά γάντια μίας χρήσης και δύο (2) ζεύγη μάλλινες κάλτσες,
    είκοσι έξι (26) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου,
    έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερεις συλληφθέντες, μαζί με τον 30χρονο ομοεθνή συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012 εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών καλωδίων ηλεκτροδότησης από εγκαταστάσεις και μηχανήματα εργοστασίων και εταιρειών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την 23-01-2013 έως και την 21-09-2013, είχαν διαπράξει επιπλέον δεκαέξι (16) κλοπές από εργοστάσια και εταιρείες στις περιοχές του Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Τανάγρας, Οινόης και άλλες περιοχές της Βοιωτίας, αφαιρώντας καλώδια ηλεκτροδότησης, με την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν, να υπερβαίνει τις (340.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν στην οικία του 41χρονου και κατασχέθηκαν:

    Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
    ένας (1) ηλεκτρονικός τροχός,
    ένα (1) βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο,
    δύο (2) κυνηγητικά φυσίγγια και
    δύο (2) διαβατήρια.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 28χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, ενώ τα καλώδια ηλεκτροδότησης που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο του εργοστασίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την προσεχή Δευτέρα (21-10-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται, σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Προσφέρει
Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου(νόμος 2525/97).
Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Η φοίτηση διαρκεί
Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.
Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα(5ο  Γυμνάσιο Θήβας).
Εγγραφές –Πληροφορίες.
Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 γίνονται κάθε απόγευμα στο Σχολείο (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας- Ορχομενός), από 5.00 μ.μ μέχρι 9.00 μ.μ.
Πληροφορίες : Σταράς Κωνσταντίνος,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2261039045 – Κιν.6972290333
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχωνεύονται 60 Ταμεία -Σαρωτικές αλλαγές με μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ


Νέο ασφαλιστικό κύμα με 8 μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους. Οι μειώσεις θα είναι έως και 20%. Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου.

Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία θα ξεκινήσει σε όλα τα ταμεία το ενιαίο σύστημα εισφορών από το 2014 και μόνο αυτό αρκεί για να φέρει μεγάλες μειώσεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία όπως αυτά των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, ενώ μεγάλες αναμένεται να είναι και οι μειώσεις στον ΟΑΕΕ που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Το κράτος θα διασφαλίζει μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ Παράλληλα θα έρθει και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες και φυσικά ανάλογα με τα οικονομικά του Ταμείου που θα σημάνει και διαφορετικό εφάπαξ ανά... έτος!

Προβλέπεται η συγχώνευση 60 ασφαλιστικών κλάδων που λειτουργούν ως ανεξάρτητοι λογαριασμοί στα βασικά Ταμεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕΟΓΑ Δημόσιο και ΝΑΤ θα συγχωνευτούν καθώς και 90 τμημάτων μητρώων συνταξιούχων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία-Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν όλη τη χώρα και σήμερα, Πέμπτη.

Οι βροχές που εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται πως θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναμένεται, ωστόσο, να περιοριστούν σταδιακά από σήμερα, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αισθητή θα είναι σήμερα και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ από την Παρασκευή προβλέπεται μικρή άνοδος. Οι βροχές πάντως προβλέπεται να σταματήσουν σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Αναλυτικά, σήμερα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου και σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 23 βαθμούς τους Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στο Σαρωνικό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γρανματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα συνίσταται:
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

- Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διεθνής λίστα της ντροπής για την παιδική εργασία

 Η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης ρίσκου Maplecroft έδωσε στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά στην παιδική εργασία.

Στη λίστα, που έχει συμπεριλάβει 197 κράτη, στην πρώτη θέση με τις χειρότερες συνθήκες για να εργάζεται ένα παιδί ειναι η Ερυθραία. Ακολουθούν η Σομαλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εγώ την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Μιανμάρ, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Υεμένη, το Μπουρούντι και η Νιγηρία.

Η Κίνα, από 53η στο κατάλογο πέρυσι, βρέθηκε στην 20η θέση, αφού, όπως σημειώνει η μελέτη, σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, πάνω από 100.000 παιδιά εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα της κινεζικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, περισσότερα από 85 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών εργάζονται σε όλο τον κόσμο ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO, η πραγματικότητα της παιδικής εργασίας στην Ευρώπη είναι ζοφερή. 

Στη Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7 - 14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%.

Στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά.

Στην Ιταλία, μια μελέτη τον Ιούνη του 2013, ανέφερε ότι εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.

Στη Βουλγαρία ανήλικα παιδιά εργάζονται μέχρι και 10 ώρες στις καπνοβιομηχανίες και στη Μολδαβία οι διευθυντές των σχολείων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών έχουν υπογράψει συμβάσεις που επιβάλλουν στους σπουδαστές να βοηθούν στη συγκομιδή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της παιδικής εργασίας σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλαλούμ και με τις εξισωτικές των κτηνοτρόφων



Εθνική υπόθεση είχε χαρακτηρίσει το Μάρτιο του 2012 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου και τη στήριξη της κτηνοτροφίας, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη της γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την έξοδο από την τεράστια κρίση. και δεσμεύτηκε για να βρεθεί ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα για τις περικοπές της εξισωτικής αποζημίωσης. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές η εξισωτική καταβλήθηκε «κουτσουρεμένη».
"Χρειαζόμαστε κίνητρα για την απασχόληση στην κτηνοτροφία και όχι για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ έχει ήδη κάνει τις σχετικές μελέτες για να βρεθεί ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα γι' αυτή την εξισωτική.


"Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Έλληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας", είχε πει τότε ο κ. Σαμαράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλους αγρότες, η περικοπή των επιδοτήσεων ανέρχεται στο 30%, σε άλλους στο 10% και σε άλλους το ποσοστό περικοπής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την περικοπή των κονδυλίων που διατίθενται για την Εξισωτική Αποζημίωση, τα οποία μειώθηκαν από τα 160 εκατ. ευρώ, στα 100 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τον περασμένο Ιούλιο είχαν καταβληθεί τα 81 εκατ. ευρώ και αναμενόταν η καταβολή των υπόλοιπων 19 εκατομμυρίων. Η περικοπή των κονδυλίων για την Εξισωτική Αποζημίωση έγινε στα πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.


Διάσταση απόψεων ΟΠΕΚΕΠΕ – Τσαυτάρη




«Την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου πρόκειται να καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε συνολικά 65.000 κτηνοτρόφους», διαβεβαίωσε ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, πριν λίγες μέρες από την Πιερία όπου βρέθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Ωστόσο τον υπουργό διαψεύδει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οποίου «η πληρωμή των Μέτρων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2012 έγινε μετά την εξέταση των ενστάσεων, με 63.806 δικαιούχους και ποσό 42.393.277,60 ευρώ».

Όμως, από τη μία υπάρχουν παραγωγοί που έκαναν ενστάσεις τον Ιούνιο, δικαιώθηκαν και δεν βρίσκονται στις καταστάσεις πληρωμών κι από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις μείωσης κατά 10%-40% των ποσών που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 25 τροφές που καταστρέφουν τα δόντια - Τα τρυπάνε και τα κιτρινίζουν

Δεν είναι μόνο η ζάχαρη που δημιουργεί προβλήματα στα δόντια μας αλλά και πλήθος άλλων τροφών που θεωρούνται -κατά κοινή ομολογία- αθώες.

Οι 25 τροφές που καταστρέφουν τα δόντια είναι οι εξής:

    Αναψυκτικά

Περιέχουν οξέα που αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών μας.

    Μήλα

Εάν τα δόντια σας είναι ήδη αδύναμα, τότε σκληρές τροφές όπως είναι τα μήλα και τα καρότα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

    Καραμέλες

Οι καραμέλες μέχρι να λιώσουν στο στόμα, εκθέτουν τα δόντια σε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, ικανής να εισχωρήσει παντού.

    Λαστιχωτές καραμέλες

Οι μαλακές και λαστιχωτές καραμέλες που κολλάνε στα δόντια, δίνουν χρόνο και «υλικά» για τη δημιουργία πλάκας στα δόντια.

    Πάγος

Οποιος αρέσκεται στο να τρώει πάγο κινδυνεύει να βρεθεί με σπασμένο δόντι.

    Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι δεν ευθύνεται μόνο για σπασμένα δόντια και σφραγίσματα αλλά ακόμη και για... μετατοπίσεις οδοντοστοιχιών.

    Σάλτσα ντομάτας

Το λευκό σμάλτο των δοντιών, είναι ευαίσθητο στα σκούρα χρώματα. Το κόκκινο της ντομάτας, απορροφάται εύκολα από τα δόντια και αφήνει λεκέδες που δεν φαίνονται από την αρχή. Ακόμη, η οξύτητα της ντομάτας καθιστά τα δόντια ακόμα πιο πορώδη και δεκτικά στη διάβρωση και τον χρωματισμό.

    Λευκό κρασί

Η οξύτητα του λευκού κρασιού κάνει τα δόντια πιο επιρρεπή στους λεκέδες που προκαλούνται από τις τροφές με χρώμα.

    Εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό, μέσω της διαδικασίας καθαρισμού του, γίνεται περισσότερο όξινο και το οξύ είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα χαλασμένα δόντια.

    Μέντες

Οι συγκεκριμένες καραμέλες καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα και αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για το σμάλτο των δοντιών από ότι οι κοινές μαρμελάδες.

    Μαρμελάδα

Η μεγάλη περιεκτικότητα της μαρμελάδας σε ζάχαρη, δίνει τροφή στα βακτήρια του στόματος που καταστρέφουν τα δόντια.

    Πατατάκια

Τα πατατάκια κολλάνε ανάμεσα στα δόντια όπου και παραμένουν για αρκετή ώρα, δίνοντας την ευκαιρία στα βακτήρια να παράγουν τα κατάλληλα οξέα για τη φθορά των δοντιών.

    Λεμονάδα

Οταν το οξύ του λεμονιού συναντά τη ζάχαρη, τότε έχουμε τη... λεμονάδα. Ετσι το σμάλτο των δοντιών μας απειλούνται τόσο από τα οξέα, όσο και από τη ζάχαρη.

    Ποπ-κορν

Οπως τα πατατάκια, έτσι και αυτό μπαίνουν ανάμεσα στα δόντια και δίνει τροφή στα βακτήρια του στόματος.

    Αποξηραμένα φρούτα

Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και οι αδιάλυτες ίνες κυτταρίνης που περιέχονται σε αυτά, τα καθιστούν πολύ βλαβερά για τα δόντια.

    Ασπρο ψωμί

Τα ζάχαρα που περιέχει διασπώνται τόσο αργά που δημιουργούν οξέα που απειλούν το σμάλτο των δοντιών.

    Ενεργειακά ποτά

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και οξέος.

    Καραμέλες για το λαιμό

Περιέχουν τόση ζάχαρη όσο και οι υπόλοιπες και εξαιτίας του γεγονότος ότι όταν είμαστε άρρωστοι τις καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες ο κίνδυνος πρόκλησης προβλημάτων είναι αυξημένος.

    Εσπεριδοειδή

Περιέχουν οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών.

    Ξύδι

Το ξύδι διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών.

    Κοκτέιλ

Το αλκοόλ στεγνώνει το στόμα από το σάλιο, που έχει προστατευτικές και καθαριστικές ιδιότητες.

    Μπαχαρικά

Το κάρυ χρωματίζει στην ίδια απόχρωση τα δόντια μετά από συνεχή κατανάλωση.

    Μαύρο τσάι

Οπως και ο καφές έτσι και το μαύρο τσάι προκαλεί λεκέδες στα δόντια.

    Κομπόστα

Η ζάχαρη που περίεχουν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

    Φρυγανισμένο ψωμί

Η ξεροψημένη κόρα του ψωμιού...σπάει δόντια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ

Μία πρωτοφανής ιστορία απόγνωσης και ανθρώπινου δράματος κρύβεται πίσω από τον δράστη της ληστείας που σημειώθηκε σε κεντρική τράπεζα των Ιωαννίνων μέρα-μεσημέρι.

Ένας άνδρας, 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών, βουτηγμένος στα χρέη, κρατώντας με το τρεμάμενο χέρι του ένα μαχαίρι, εισήλθε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας και απαίτησε τις εισπράξεις. Δίχως να απειλήσει κανέναν, έβαλε στις τσέπες του 11.140 ευρώ και εξήλθε ανενόχλητος. Εν συνεχεία επισκέφτηκε μία άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε λογαριασμό εταιρείας.

Μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, νιώθοντας ενοχή για την πράξη του, έσπευσε να δει τη σύζυγό του που εργάζεται σε φούρνο, 150 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγες ώρες μετά άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων τον συνέλαβαν. «Ήταν ερασιτέχνης, μπήκε στην τράπεζα με ακάλυπτο το πρόσωπό του και όταν έφτασε στο ταμείο φόρεσε την κουκούλα. Ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα»

Πρόκειται για  έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Όπως εκατομμύρια πολίτες, έτσι και ο ίδιος ασφυκτιούσε από τα χρέη. Διατηρούσε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο, η κρίση τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει λουκέτο. Δεν τα παράτησε. Προσπάθησε και εξασφάλισε μία θέση εργασίας σε κατάστημα βρεφικών και παιδικών ειδών για να βγάζει τα προς το ζην. Η σύζυγός του εργάζεται σε φούρνο και συνεισέφερε στον οικογενειακό κορβανά, ωστόσο η θηλιά γύρω από το λαιμό του έσφιγγε καθημερινά. Όπως ακριβώς συμβαίνει με εκατομμύρια πολίτες που επλήγησαν από τα Μνημόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις ένταξης στην ΕΛ.ΑΣ.


Τα προσόντα, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες αξιολόγησης και ένταξης των υποψήφιων δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, καθορίζονται με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι προς ένταξη δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα προσόντα για να ενταχθούν στο Σώμα.

Ενδεικτικά:

-Πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στην ΚΥΑ.
-Να μην υπερβαίνουν το 45ο έτος και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
-Να είναι υγιείς και να διαθέτουν κατάλληλα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα.
-Να έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,65.
-Να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για ποινικά αδικήματα, τα οποία ρητά αναφέρονται στην ΚΥΑ, καθώς και να μην έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για παραπτώματα που επισύρουν προσωρινή ή οριστική παύση και να μην τους έχει επιβληθεί τέτοια πειθαρχική ποινή.

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής τους, όσοι δημοτικοί αστυνομικοί περιληφθούν στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, θα καλούνται με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να προσέλθουν μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες, προκειμένου να εξεταστούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αρμόδιες Επιτροπές του Σώματος.

Στη συνέχεια, Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τη σειρά προτεραιότητας των ενδιαφερομένων και εκδίδει τον Τελικό Πίνακα Διάθεσης, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, τα ειδικά πρόσθετα κριτήρια που τίθενται (δηλαδή την ενδεχόμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ως έφεδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την κατοχή άδειας οδήγησης), καθώς και τα αποτελέσματα των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ