Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τρακάρισμα με ασθενοφόρο στη διασταύρωση Λεονταρίου στο Καναβάρι-φωτο

 Σοβαρό τρακάρισμα  ευτυχώς, μόνον με υλικές ζημιές έγινε  απόψε στη  διασταύρωση  Λεονταρίου στο Καναβάρι.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,αγροτικό που οδηγούσε 70χρονος απο το Λεοντάρι για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής βγήκε απο τη διασταύρωση με κατεύθυνση προς Θήβα χωρίς να αντιληφθεί το διερχόμενο ασθενοφόρο.Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν,με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να βγει εκτός οδοστρώματος.

Στα δύο οχήματα  προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ενώ δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Στο Καναβάρι γίνονται έργα και χρειάζεται μεγαλύτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!!!



.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από απόψε το βράδυ ο καιρός και μέχρι την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν ολόκληρη τη χώρα. Απόψε τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στη Θράκη. Από το βραδύ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα ανατολικά θα ενταθούν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βραδύ και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές οπού πιθανώς να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες ντοκουμέντο του εκτελεστή που σκότωσε τους δύο Χρυσαυγίτες


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες από το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο ένας από τους δράστες της επίθεσης, στην οποία εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ο Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο δράστης είναι άνδρας αδύνατος ύψους 1,70 μ.- 1,75 μ., ο οποίος φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου χρώματος, λευκά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν φορά τζόκεϊ ή λευκό κράνος.

Παράλληλα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και από τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Η μοτοσικλέτα μάρκας HONDA , μοντέλου Africa Twin , λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε διακόσια (200) μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής.

Η μοτοσικλέτα, κατά τον χρόνο ανεύρεσής της δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες). Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πρόκειται για την υπ' αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

Παρακαλείται εάν κάποιος πολίτης αντιλήφθηκε ή είδε την προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης, όσο και εν κινήσει ή κατά τη διαφυγή των δραστών και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό, να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες, που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο.












Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβαν πετρέλαιο στη Θήβα



Αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του

Συνελήφθη, προχθές (02-11-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 19χρονος ημεδαπός ROMA , ο οποίος μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς ROMA συνεργούς του, ηλικίας 33 και 26 ετών που αναζητούνται, κατηγορούνται για κλοπή πετρελαίου από μάντρα φορτηγών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα προχθές το πρωί, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στη μάντρα του 38χρονου και αφαίρεσαν από ντεπόζιτο φορτηγού αυτοκινήτου, (400) λίτρα πετρελαίου, αξίας (580) περίπου ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον 38χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί του οποίου ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντόπισαν και προσήγαγαν τον 19χρονο, ο οποίος ομολόγησε την διάπραξη της κλοπής και συνελήφθη.

Επιπλέον από τις συνεχιζόμενες έρευνες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, πλησίον του καταυλισμού ROMA Πυρίου Θηβών, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου δράστη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη της κλοπής.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ημερίδα ενημέρωσης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ»




Θέμα: Ημερίδα  ενημέρωσης  στη Θήβα για τα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας»

 Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ»

 για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» όπου θα παρουσιασθούν οι δράσεις, η σκοπιμότητα και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Έρκυνα φωτίζεται!!!



Ξεκινάνε σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, οι εργασίες για την αναβάθμιση του φωτισμού στην Έρκυνα όπως αυτή εγκρίθηκε από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» κατόπιν Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «2, Αναβάθμιση αστικών υποδομών με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΡΚΥΝΑ».  Το κόστος του έργου ανέρχεται στις 442.162,86 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα.
Αντικείμενο της παρούσης πράξης αφορά στον ηλεκτροφωτισμό του περιπατητικού πεζόδρομου που βρίσκεται παράλληλα με το ποτάμι Έρκυνα. Η διαδρομή αυτή διαχωρίζεται σε δύο διακριτά τμήματα τα οποία μας οδηγούν σε δύο τρόπους αντιμετώπισης της λύσης φωτισμού.
Το 1ο τμήμα αφορά την διαδρομή από το Ξενία έως το πλάτωμα νότια του Ανοικτού Θεάτρου Κρύας.
Το 2ο τμήμα αφορά την αντίθετη διαδρομή, από το Ξενία έως την οδό Γεωργαντά (βόρειο τμήμα).
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και στους βανδαλισμούς που έχουν υποστεί τα φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα.
Βασικός στόχος της μελέτης που εκπονήθηκε είναι να φωτιστεί σωστά το σύνολο της διαδρομής, ελαχιστοποιώντας τις θαμβώσεις, δίνοντας συγχρόνως την αίσθηση της ασφάλειας. Παράλληλα, τονίζοντας συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία της διαδρομής, θα επιτευχθεί η αισθητική αρτιότητα και η αναβάθμιση της ατμόσφαιρας του τοπίου όπως την αντιλαμβάνεται ο περιπατητής. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των φωτιστικών ώστε αφενός να μη δημιουργούν φωτορρύπανση στο περιβάλλον και αφετέρου να είναι υψηλής αντοχής τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στους βανδαλισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία ευκαιρία για να αναγνωριστούν πλασματικά έτη εργασίας -Ποιους ασφαλισμένους αφορά

Η κατάργηση των παλιών πλασματικών ετών, στις 31/12/2013, φέρνει αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1 έως 5 χρόνια και 6 έως 12 μήνες στο χρόνο ασφάλισης, καθώς από την 1η 1ου 2014 οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα πλασματικά έτη που ισχύουν για όσους συνταξιοδοτούνται με προϋποθέσεις από το 2011 και μετά.

Ουσιαστικά 300.000 ασφαλισμένοι που πρωτοασφαλίστηκαν έως τις 31/12/1992 στο ΙΚΑ, σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ έχουν δύο μήνες προθεσμία για να αξιοποιήσουν τους «παλαιούς» πλασματικούς χρόνους ώστε να συμπληρώσουν το χρόνο που τους λείπει και να κατοχυρώσουν ή να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τα όρια ηλικίας του 2010.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις προϋποθέσεις για σύνταξη με τα όρια ηλικίας του 2010 θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα ένσημα που λείπουν με αναγνώριση πλασματικού χρόνου, υποβάλλοντας αίτηση στο Ταμείο τους έως το τέλος Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν δικαίωμα εξαγοράς των νέων πλασματικών ετών που προβλέπει ο νόμος 3996/11.

Οι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται και μπορούν να αξιοποιηθούν στις επόμενες 60 ημέρες είναι:

-Η στρατιωτική θητεία. Αναγνωρίζεται με 20% επί των σημερινών αποδοχών χωρίς περιορισμό ως προς τους μήνες που μπορούν να εξαγοράσουν οι άνδρες.

- Οι 3,5 μήνες γονικής άδειας ανατροφής παιδιών. Αναγνωρίζεται είτε από τον ένα είτε από τον άλλο γονέα με εισφορά 20% για κύρια ασφάλιση και 6% για επικουρική επί του 25πλάσιου του βασικού ημερομισθίου.

-Η εκπαιδευτική άδεια που πήραν οι ασφαλισμένοι (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί) σε ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα

-Ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας μέχρι 200 ημέρες, αλλά με προϋπόθεση πως η ανεργία υπήρχε 10 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση. Αναγνωρίζεται χωρίς εξαγορά.

-Ο χρόνος ασθένειας και μέχρι 200 ημέρες. Αναγνωρίζεται χωρίς εξαγορά.

-Το διάστημα πριν και μετά τον τοκετό, δηλαδή οι 199 μέρες κύησης και λοχείας. Αναγνωρίζεται χωρίς εξαγορά.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΕ: Από 1η Δεκέμβρη η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας


 
Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας για το 2014 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είναι να έχουν εξοφληθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

Αντίστοιχα, για έκδοση βιβλιαρίου θα πρέπει να έχουν καταβληθεί όλες οι απαιτητές υποχρεώσεις τουλάχιστον μια τριετία πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα για τη θεώρηση βιβλιαρίου, σημαίνει ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και αυτόματα ανανεώνεται η ισχύς του βιβλιαρίου για όλο το επόμενο έτος, κάτι που ισχύει για τον ίδιο και για τα προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας έως 18 ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάθηκαν 8,6 δισ. ευρώ, έμεινε η ακρίβεια..



Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην καθίζηση των μισθών κατέχει η Ελλάδα με τις μέσες ονομαστικές μεικτές αποδοχές ανά εργαζόμενο στο σύνολο της οικονομίας να έχουν συρρικνωθεί κατά 17,2% την τελευταία διετία, όταν σε χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δημοσιονομικής πειθαρχίας οι μισθοί ακολουθούν αντίθετη πορεία.


Ακόμα και στην Πορτογαλία με το... παραπλήσιο του ελληνικού σκληρό μνημόνιο η συνολική μείωση των ονομαστικών αμοιβών τη διετία 2012-2013 ανέρχεται σε 9,2%.

Την ίδια ώρα ένα καλάθι βασικών προϊόντων που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για τη διαβίωσή του από το 2011 μέχρι και φέτος ακρίβυνε κατά 2,1%, ενώ οι αυξήσεις σε κάποια προϊόντα έφτασαν το 39%.

Σε επίπεδο 2005
Η ακατάσχετη και πρωτοφανής αιμορραγία των μισθών στην Ελλάδα, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2005 με συνολικές απώλειες της τάξης του 22,2% από την αρχή του μνημονίου, είναι απόρροια τριών παραγόντων:

•Των οριζόντιων και γενικευμένων περικοπών στις ακαθάριστες αποδοχές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
•της εφαρμογής ελαστικών μορφών εργασίας που «ρίχνουν» τις αμοιβές ακόμα και κάτω από το κατώφλι του κατώτατου μισθού
•της δραστικής αύξησης της φορολογίας.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της Eurostat και της Κομισιόν προκύπτουν τα εξής:

- Οι ονομαστικοί μεικτοί μισθοί των εργαζομένων στην Ελλάδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση την τελευταία τριετία καθώς το 2011 η μέση μείωση ήταν 5%, το 2012 διευρύνθηκε στο 7,45% και στο πρώτο εξάμηνο του 2013 η πτώση είναι της τάξης του 9,75%.

- Το 2012 η μέση μείωση των αποδοχών στην Ελλάδα ήταν 7,45% και το 2013 κινείται με ρυθμό 9,75% (συνολικά στη διετία 17,2%).

- Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που την τριετία 2010 - 2012 υπήρξε μείωση των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων. Το 2012 η μείωση ήταν κατά μέσον όρο στο 8,3% σε σχέση με το 2011, όταν στην Ευρωζώνη οι αποδοχές αυξήθηκαν κατά 1,3% κατά μέσο όρο. Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ της ονομαστικής αμοιβής ανά εργαζόμενο το 2012 (-4,2%), τη μεγαλύτερη πτώση του κόστους εργασίας (-6,2%) και τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του κόστους παραγωγής ανά μονάδα εργασίας (-5,5%). Ομως υπήρξε σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας (+2,1%) που σύμφωνα με την Κομισιόν οφείλεται κυρίως στη μείωση της απασχόλησης και όχι στην αύξηση της παραγωγής ενώ η δραματική μείωση του κόστους εργασίας δεν οδήγησε σε αύξηση των εξαγωγών σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

- Φέτος καταγράφηκαν περαιτέρω απώλειες στους μισθούς κατά 9,1% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2012 μετά την πτώση 7,4% το 2012 σε σχέση με το 2011.

Αποκαλυπτικά της δραματικής καθίζησης των εισοδημάτων των νοικοκυριών κυρίως λόγω της πτώσης των αποδοχών των εργαζομένων και των περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές απώλειες στο διαθέσιμο εισόδημα από την αρχή της κρίσης μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε 22% και σε ποσά χάθηκαν 8,6 δισ. ευρώ. Ειδικότερα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στα 30,1 δισ. ευρώ έναντι 38,7 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Μέσα σε έναν χρόνο οι ονομαστικές αποδοχές μειώθηκαν κατά 13,9% και οι κοινωνικές παροχές κατά 12,4%. Οι κοινωνικές δαπάνες του κράτους μειώθηκαν στο 29,4% των συνολικών δαπανών του Δημοσίου όταν το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 44,9% και οι αμοιβές για την εξαρτημένη εργασία περιορίστηκαν στο 16,5% των συνολικών δαπανών, από 24,1% που ήταν πέρυσι.

Πληρώνουν για όλους
Ο λογαριασμός στα νοικοκυριά

Οι επιχειρήσεις μετακύλησαν στο τελικό προϊόν τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και ρεύμα

Με αυξήσεις αντί για μειώσεις συνόδευσαν την πτώση των μισθών οι τιμές των προϊόντων, στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών της ύφεσης και των μνημονίων.

Αυτό προκύπτει από τις τιμοληψίες του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών που επεξεργάστηκε το «Εθνος της Κυριακής».

Ετσι, ένα καλάθι βασικών προϊόντων που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για τη διαβίωσή του από το 2011 μέχρι και φέτος ακρίβυνε κατά 2,1%. Το κόστος του ανέβηκε στα 51,74 ευρώ από 50,67 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές αυτές είναι οι πραγματικές, δηλαδή δεν έχουν συνυπολογιστεί οι εκπτώσεις και οι προσφορές που κάνουν οι επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι σχετικές δαπάνες να μειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, γεγονός παραμένει πως οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά δεν ακολούθησαν την υποτίμηση των μισθών. Αν και ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος, εντούτοις οι τιμές ανά τρόφιμο ή βιομηχανικό προϊόν ή ανά υπηρεσία (π.χ. τιμές ηλεκτρικού ρεύματος) είτε ανεβαίνουν είτε πέφτουν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ετσι, τα νοικοκυριά που γνωρίζουν μειώσεις των μισθών τους, αύξηση των φόρων και έκρηξη της ανεργίας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των βασικών βιοτικών τους αναγκών. Είναι χαρακτηριστικό όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τιμών σε 19 αγαθά πως αυτά έχουν ακριβύνει στη διετία μέχρι και 39%.

Πρόκειται για τις πατάτες. Η μέση τιμή τους είναι στα 0,89 ευρώ το κιλό από 0,61 ευρώ. Μεγάλες ανατιμήσεις καταγράφονται επίσης και στα γαλακτοκομικά. Το φρέσκο γάλα του ενός λίτρου έχει ανατιμηθεί κατά 7,8%, το γιαούρτι κατά 6,6%.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αποδίδει την αντίστροφη σε σχέση με τους μισθούς πορεία των τιμών στη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση που έχουν δεχτεί τόσο οι εταιρείες τους όσο και τα προϊόντα. Η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα νοικοκυριού και τα τρόφιμα έχει προκαλέσει μεγάλο κόστος με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να κάνουν μεγάλες μειώσεις τιμών.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται το παράδοξο γεγονός πως λόγω της μείωσης του όγκου των πωλήσεων και της παράλογης αύξησης των φόρων οι επιχειρήσεις να επιδιώκουν να σταθούν όρθιες μέσα από ανατιμήσεις και μειώσεις μισθών.

Επιπλέον, μεγάλη αύξηση του κόστους μετρούν και από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα αλλά και στην ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για επιβαρύνσεις που επηρεάζουν την παραγωγή και οι επιχειρηματίες τις μετακυλίουν στις τελικές τιμές πώλησης.

Τα νοικοκυριά, επίσης, πέρα από το μεγάλο κόστος με τις αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά διαβίωσης, αντιμετωπίζουν και τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στις τιμές πώλησης πετρελαίου θέρμανσης. Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν την ομάδα «Στέγαση» να έχει αυξηθεί κατά 7,5% σε έναν χρόνο.

Η συγκεκριμένη κατηγορία μαζί με τα τρόφιμα αποτελούν έναν σκληρό «πυρήνα» αγαθών και υπηρεσιών που αντιστέκονται στην εσωτερική υποτίμηση.

Φορολογία
Πέρα όμως από την ακρίβεια, ένας από τους βασικούς παράγοντες της πτώσης των εισοδημάτων είναι η φορολογική αφαίμαξη. Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 2001 - 2012 η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση της αμοιβής μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Ο δείκτης που χρησιμοποιεί η Επιτροπή περιλαμβάνει τη φορολόγηση του εισοδήματος φυσικών προσώπων, τις κοινωνικές εισφορές που καταβάλλει ο εργοδότης και τις εισφορές που καταβάλλει ο εργαζόμενος.

Στην Ελλάδα η συνολική φορολόγηση των αμοιβών αυξήθηκε κατά 7,2 ποσοστιαίες μονάδες και πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 27 χωρών της Ευρώπης. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τη φορολόγηση του εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Μεταβολή που είναι και πάλι η υψηλότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών αυξήθηκαν το διάστημα 2001 - 2012 κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες εκάστη.

Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι τα τελευταία δύο χρόνια εξανεμίσθηκαν πλήρως οι φοροελαφρύνσεις της περασμένης 10ετίας και τα φορολογικά βάρη στους πολίτες διογκώθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα η επιβάρυνση των αμοιβών από 39,2% του συνολικού εργατικού κόστους που ήταν το 2010 αυξήθηκε στο 42,4% το 2011 και ανήλθε στο 41,9% πέρυσι.
πηγή Έθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα -Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στη Θράκη. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια - Εχει καταργηθεί και το αυτοκόλητο σήμα
Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως πέρυσι, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει καταργηθεί και το αυτοκόλητο σήμα.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να βάλει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, να τυπώσει τη φόρμα με τα τέλη κυκλοφορίας που του αντιστοιχούν και με αυτό το έγγραφο να πληρώσει το ποσό στην τράπεζα.
Φέτος δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:

    Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
    Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
    Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
    Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
    Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
    Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
    Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
    Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
    Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
    Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
    Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγεωργίου:«Διπλή χαρά η νίκη»


Μόνο τη νίκη σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Λεβαδειακό κρατάει ο Νίκος Καραγεωργίου, σύμφωνα με όσα είπε μετά τη νίκη επί της Ξάνθης.


Με… διπλή χαρά υποδέχτηκε τη νίκη επί της Ξάνθης ο Νίκος Καραγεωργίου στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε πως σημασία έχει μόνο η νίκη, σε ένα ματς που η ομάδα του την χρειαζόταν για πολλούς λόγους.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έγινε δύσκολο και κατά τη διάρκεια με την απόδοση και της μιας και της άλλης ομάδας. Καταφέραμε να βάλουμε δυο γκολ και να κερδίσουμε. Σε αυτή την χρονική στιγμή η νίκη έχει διπλή σημασία γιατί εκτός από τους τρεις βαθμούς μετράει και στην ψυχολογία της ομάδας.

Και να ξέρετε ότι οι νίκες είναι αυτές που βοηθούν στην καλύτερη ψυχολογία, η οποία σε μας δεν ήταν και στα καλύτερά της. Η νίκη λοιπόν ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Προχωράμε γιατί έχουμε αρκετά και δύσκολα παιχνίδια. Εκείνο που είδα σήμερα την προσπάθεια, το πάθος και τη διάθεση που είχαν τα παιδιά για να κερδίσουν το παιχνίδι.

Από κει και πέρα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα. Διότι αν δεν υπάρχει ψυχολογία, που διαμορφώνεται με τα αποτελέσματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας, να βρούμε τις νίκες μας και σιγά σιγά θα δούμε και καλύτερα παιχνίδια και καλύτερη απόδοση».
sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

"Xρυσός" ο Λεονταρίτης Γιάννης Κλεισσάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε

Μας κατέπληξε και πάλι ο Γιάννης Κλεισσάς απο το Λεοντάρι Βοιωτίας!!!ΠΗΡΕ και άλλο ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.. αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Έγχρωμων και Μαύρων Ζωνών που διεξήχθη  το Σάββατο στις 2  Νοεμβρίου 2013  στο Γήπεδο Ταεκβοντό του Φαλήρου.Εμείς εδώ απο το   permisospress  του Ευχόμαστε και στο Παγκόσμιο!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο

Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης που κόστισε τη ζωή στον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη, ενώ άφησε βαριά τραυματισμένο τον Αλέξανδρο Γέροντα.

Οι σκληρές εικόνες έρχονται από το κινητό ενός κατοίκου της περιοχής, όπως το παρουσίασε το Mega, ο οποίος καταγράφει τα τραγικά λεπτά μετά την επίθεση με τον Γιώργο Φουντούλη να κείτεται νεκρός και τον Μανώλη Καπελώνη δίπλα του να πασχίζει να κρατηθεί στη ζωή, προτού εκπνεύσει λίγη ώρα αργότερα.

Μερικά μέτρα πιο πέρα ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας στο έδαφος σφαδάζει από τους πόνους έπειτα από τη σφαίρα που δέχθηκε και χτύπησε τα εσωτερικά του όργανα

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ένας κάτοικος φωνάζει κλαίγοντας «Οχι Παναγία μου» ενώ ο περίοικοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Κάποιοι πλησιάζουν τα θύματα ενώ άλλοι τους φωνάζουν «Μην τους ακουμπάτε» , «Τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ μην πλησιάζετε».

Αλλοι φωνάζουν σε όσους έχουν μηχανάκι να κυνηγήσουν τους δράστες, ενώ εκείνοι απαντούν ότι προσπάθησαν να πυροβολήσουν και τους ίδιους.

Εν τω μεταξύ οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εστιάζουν σε τρεις καταθέσεις βασικών μαρτύρων για τις οποίες υπάρχει η εκτίμηση ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Ενδιαφέροντα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από την εξέταση της κλεμμένης μηχανής ενώ στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν και για ένα όχημα το οποίο πιθανότατα χρησιμοποίησαν οι δράστες μαζί με την ομάδα υποστήριξης για να διαφύγουν.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ