Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πήγε σε οίκο ανοχής και βρήκε την αδερφή του!




Την έδειρε και αυτή κλαίγοντας του εξήγησε πως λόγω κρίσης είχε μείνει χωρίς δουλειά και την έπνιγαν τα χρέη

Ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν φαντάστηκε ποτέ αυτό που αντίκρισε ένας άντρας από την Αθήνα.

Σε ένα ταξίδι εργασίας, για λογαριασμό εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση στους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες σκάλες πλοίων κατά την επιστροφή στην έδρα τους, αποφάσισαν να κάνουν στάση στην Πάτρα για λίγη... διασκέδαση. Σύμφωνα με το dete.gr οι τρεις νεαροί άνδρες επισκέφθηκαν έναν οίκο ανοχής, στην περιοχή του Γλαύκου.

Όμως για κακή του τύχη, όταν ζήτησε να δει την κοπέλα με την οποία θα.. βρισκόταν, έκπληκτος είδε να παρουσιάζεται μπροστά του γυμνή η αδελφή του!

Οι σκηνές που ακολούθησαν από το ξαφνικό τετ-α-τετ του αδελφού με την αδελφή του μέσα στον οίκο ανοχής δεν περιγράφονται, καθώς ο άντρας μετά το αρχικό σοκ άρχισε να την χτυπά παρά τις προσπάθειες τόσο των φίλων του όσο και ανθρώπων του οίκου ανοχής να την προστατέψουν.

Όταν τελικά μπόρεσαν να αποσπάσουν από τα χέρια του την αιμόφυρτη κοπέλα, αυτή κλαίγοντας του αποκάλυψε, πως εδώ και μερικά χρόνια ασκεί το «αρχαιότερο επάγγελμα» στον κόσμο, καθώς λόγω κρίσης είχε μείνει χωρίς δουλειά και την έπνιγαν τα χρέη, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε, τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, τα οποία ποτέ δεν αναρωτήθηκαν πως τα φέρνει βόλτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινητική ανταπόκριση -Σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκε το ποσό για την Μυρτώ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου από τη στιγμή που έγινε γνωστή η προσπάθεια φίλων της άτυχης Μυρτούς να συγκεντρώσουν διαδικτυακά χρήματα για την αγορά ειδικού μηχανήματος που θα την βοηθήσει να τρέφεται και να επικοινωνεί.

Ενώ το πρωί της Παρασκευής είχαν συγκεντρωθεί μόλις 3.800 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν 30.000 δολάρια, με αποτέλεσμα μέχρι τις 8 το βράδυ της Παρασκευής το ποσό να ξεπερνά τις 34.800 δολάρια, υπερκαλύπτοντας το κόστος του μηχανήματος.

Οι φίλοι της άτυχης Μυρτούς η οποία πριν από ενάμιση χρόνο κακοποιήθηκε βάναυσα από τον αδίστακτο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, 0απηύθυναν κάλεσα μέσα από την ιστοσελίδα  www.youcaring.com με σκοπό να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια για να αποκτήσει η 16χρονη ένα ειδικό μηχάνημα, το Tobii Speech Generating Device που θα τη βοηθήσει να τρέφεται και να επικοινωνεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θηβών, Χαλκίδας, Άμφισσας, Λαμίας



Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ορίστηκαν οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων Θηβών, Χαλκίδας, Άμφισσας, Λαμίας και Αγίου Νικολάου, ενώ ανακοινώθηκε και ο υποδιοικητής…



στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα, ορίστηκαν οι εξής διοικήσεις νοσοκομείων:

5η ΥΠΕ

Γενικό Νοσοκομείο Λειβαδιάς- Γενικό Νοσοκομείο Θηβών: Ρουσόπουλος Κων/νος (διοικητής)
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας- ΓΝ-ΚΥ Καρύστου – ΓΝ – ΚΥ Κύμης: Καρούζος Ιωάννης (διοικητής)
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας: Δάρρας Σταμάτης (διοικητής)
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Σεπέτης Αναστάσιος (διοικητής)

7η ΥΠΕ

ΓΝ Αγίου Νικολάου – ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας – ΓΚ-ΚΥ Σητείας – ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο»: Μακρονικολάκης Εμμανουήλ (διοικητής).
Επίσης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, τοποθετείται ως υποδιοικητής στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο Γ. Λυρώνης σε αντικατάσταση του κ. Γ. Νεοφώτιστου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα προσληφθούν στις 10.000 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ- Ολα τα ονόματα

Τους πίνακες με τους επιτυχόντες του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, σε φορείς.

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο αντίστοιχος των αποκλειόμενων. Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν από την Δευτέρα 18-11-2013 στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους επιβλέποντες φορείς.

Για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).


Ο πίνακας επιτυχόντων 

 Δείτε τη λίστα με τα ονόματα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Ο Κληρίδης νοσηλευόταν από την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Λευκωσίας με νεφρική ανεπάρκεια που είχε προκληθεί από το διαβήτη που έπασχε.

Την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έπεσε σε κώμα και οι θεράποντες γιατροί του δήλωναν πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη



Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Αν η επέτειος του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να
προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα.
Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Όμως τα μεγάλα γεγονότα
στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά
στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα κομμάτι της
ιστορίας μας, αλλά και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.
Ευκαιρία λοιπόν, η σημερινή μέρα να αναλογιστούμε πως έχουμε τουλάχιστον μια
υποχρέωση : Τη νέα συνείδηση και ενότητα που δημιουργήθηκε στη χούντα και
τελικά οικοδόμησε τη *ημοκρατία, να την ενισχύσουμε και να την εμβαθύνουμε.
Σ΄αυτό το έργο έχουν θέση όλοι οι Έλληνες. Με θέσεις, συγκρότηση και
προβληματισμό. Με προβληματισμό ανοιχτό και ρηξικέλευθο για τον ποιο ρόλο
διαδραματίζουν τα ιστορικά γεγονότα στη διαμόρφωση της συλλογικής κοινωνικής
συνείδησης, στη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού κώδικα αξιών.
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος, η
Ελλάδα, η κοινωνία έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Κι εξακολουθούν να
αλλάζουν και να αναδιαμορφώνονται, ακολουθώντας τη ροή του ιστορικού χρόνου.
Αυτή την εποχή, πιο πολύ από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη να διαμορφωθούν νέοι
όροι για να βαδίσουμε με συλλογικότητα και σύγχρονους στόχους. Γιατί είναι
ιστορική αδικία, κοινωνική ματαίωση και πολιτική πρόκληση, η Ελλάδα με τόσους
αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή, να λιμνάζει στη
διάχυτη ακινησία και να μικραίνει από καταστάσεις, που υπονομεύουν τις κατακτήσεις
της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Σήμερα λοιπόν ο Νοέμβρης του 73, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση να
σταθούμε συνεπείς απέναντι στις γενιές που άφησαν το στίγμα τους στην ελευθερία
και τη δημοκρατία της χώρας μας. Να σταθούμε συνεπείς σε αρχές και αξίες που
φέρνουν την κοινωνία στο προσκήνιο, τους ανθρώπους πάνω απ΄τα συμφέροντα, τα
δικαιώματα ανοιχτά σε όλους και σεβαστά απ΄όλους.
Γιατί μονάχα έτσι θα είναι η κοινωνία δίκαιη και θα έχει ο κόσμος ανθρώπινο
πρόσωπο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαραγμός -Οι επιζώντες του ναυαγίου στη Λευκάδα θρηνούν για τους συμπατριώτες τους-βίντεο

Σε υγρό τάφο μετατράπηκε η παραλία Πάλαιρος στη Λευκάδα για τους 12 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερα παιδιά, που βρήκαν το θάνατο όταν η βάρκα που θα τους μετέφερε στην Ιταλία αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να πνιγούν.

Οι διακινητές είχαν υποσχεθεί στους 27 μετανάστες ότι θα τους μετέφεραν στην Πάλαιρο, απέναντι από τη Λευκάδα, από όπου θα τους παραλάμβανε ένα άλλο καράβι για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Στην προσπάθειά τους, όμως,  να επιβιβαστούν στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αυτό ανατράπηκε, με αποτέλεσμα 27 αλλοδαποί να βρεθούν στα παγωμένα νερά της θάλασσας. Οι 15 κατάφεραν να βγουν στην στεριά, όμως 12 συμπατριώτες τους, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδάκια, δεν τα κατάφεραν, αφού παγιδεύτηκαν μέσα στο σκάφος και πνίγηκαν.

Στο σημείο της τραγωδίας όλοι παρακολουθούσαν βουβοί την επιχείρηση. Η oργή για τους διακινητές αλλά και ο θρήνος των επιζώντων για το χαμό των συμπατριωτών τους ήταν μεγάλος και αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο που δημιοσιεύει το pamepreveza.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


Αιφνίδιος θάνατος ενός 31χρονου στην Αράχωβα ,σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Επί τόπου έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρο , τοπικός ιατρός και η αστυνομία αλλά δυστυχώς ήταν αργά για τον νέο αυτό άτομο.
Τα αίτια διερευνώνται
distomo218.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για ακάλυπτες επιταγές



Συνελήφθησαν, σήμερα (15-11-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Ειδικότερα:

Σε βάρος της 47χρονου, εκκρεμούσε η από 05-06-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (300) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι τριών (23) μηνών και συνολική χρηματική ποινή (4.700) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι παίρνουν ακόμα στο Δημόσιο μισθό 7.700 ευρώ

Υποτίθεται πως το Μνημόνιο θα έφερε την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, ωστόσο στην πράξη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι έγινε ποτέ αφού η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων αμείβεται πλέον με μισθούς 700-800 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι που αμείβονται με αμοιβές που φτάνουν ακόμα και τα 7.761 ευρώ!

Παράλληλα από τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας υπάρχουν ακόμη και μεταξύ των υπηρεσιών των ίδιων υπουργείων οι μισθολογικές διαφορές φτάνουν τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.

Οι εξωφρενικοί μισθοί των 7.000 ευρώ

Εντύπωση αλλά και οργή προκαλούν κάποιοι εξωφρενικοί μισθοί οι οποίοι ξεπερνούν ακόμα και τις 7.000 ευρώ. Συγκεκριμένα:

    ο μισθός του διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας είναι 7.761 ευρώ
    ο μισθός του αρχιπλοηγού επαρχίας στο ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας 7.144 ευρώ με τα επιδόματα
    ευρώ ο μισθός του διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου 4.078 ευρώ.

Οι τρελές μισθολογικές διαφορές

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» για παράδειγμα στο υπουργείο Μεταφορών υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό έχουν μέσες μηνιαίες αποδοχές 2.600 ευρώ. Από την άλλη στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι συνάδελφοί τους αμείβονται με μισθούς κοντά στα 1.300 ευρώ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοντά στα 1.700 ευρώ.

Στο περιβάλλοντος οι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ΔΕΗ έχουν μισθούς κοντά στα 3.700 ευρώ μεικτά ή 2.100 καθαρά την ώρα που μισθοί για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο ίδιο υπουργείο έχουν μέσο όρο τα 930 ευρώ το μήνα.

Ποιοι είναι οι μισθοί στο υπουργείο Οικονομικών

Ειδικά για το μικτό μισθολογικό κόστος ανά υπηρεσία και φορέα που βαρύνουν άμεσα με μισθολογικές δαπάνες τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, διαβιβάστηκε πίνακας που δείχνει ότι:

    Στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών και του ΝΣΚ, ο αριθμός προσωπικού είναι 16.567 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.446,61 ευρώ.
    Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.887,46 ευρώ.
    Στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, ο αριθμός προσωπικού είναι 84 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.696,43 ευρώ.
    Στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο αριθμός προσωπικού είναι τέσσερις υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.825 ευρώ.
    Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ο αριθμός προσωπικού είναι έξι άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.460 ευρώ.
    Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, ο αριθμός προσωπικού είναι 10 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.440 ευρώ.
    Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση, ο αριθμός προσωπικού είναι επτά υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.750 ευρώ.
    Στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, υπηρετούν 12 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 837,57 ευρώ.
    Στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, ο αριθμός προσωπικού είναι 493 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.072 ευρώ.
    Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 και το μέσο κόστος είναι 2.051,82 ευρώ.
    Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, ο αριθμός προσωπικού είναι 18 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.178,44 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας αποστέλλει επίσης στη Βουλή και το μικτό μισθολογικό κόστος ανά εποπτευόμενο φορέα που επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών ή χορηγεί οικονομικά στοιχεία, παρόλο που δεν επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό του. Από τη σύγκριση των στοιχείων προκύπτει ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει το υψηλότερο μέσο μικτό κόστος. Ειδικότερα αναφέρονται:

    Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: προσωπικό 267 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.136,16 ευρώ.
    Ελληνική Στατιστική Αρχή: προσωπικό 811 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.386,69 ευρώ.
    Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ): υπηρετούν 384 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.478,97 ευρώ.
    Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ): υπηρετούν 10 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.284,91 ευρώ.
    Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ): υπηρετούν 17 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.911,38 ευρώ.
    Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ): το σύνολο του προσωπικού του υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και το ΑΚΑΓΕ εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
    Βαρβάκειο Ίδρυμα: έχει τρία άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.315,06.
    Διώρυγα Κορίνθου ΑΕ: ο αριθμός προσωπικού είναι 82 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.991,07 ευρώ.
    Ελληνικές Αλυκές: έχει προσωπικό 37 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.841,75 ευρώ.
    ΕΑΒ: έχει 1.390 άτομα, προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.755,06 ευρώ.
    ΕΛΒΟ: έχει προσωπικό 365 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.882,76 ευρώ.
    Επιτροπή Ελέγχου Εποπτείας Παιγνίων: έχει προσωπικό 28 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.114,43 ευρώ.
    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: έχει προσωπικό 154 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 3.445,23 ευρώ.
    Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου: έχει προσωπικό επτά άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.396,52 ευρώ.
    Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων: έχει 18 άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος 2.147 ευρώ.
    Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων: έχει 13 άτομα, προσωπικό και μέσο μικτό κόστος 2.732,85 ευρώ.
    Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: έχει 357 άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.231,28 ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο στις αποθήκες της LIDL στη Θήβα

Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής σε ανακοίνωση του αναφέρει, πως η πολυεθνική εταιρεία ετοιμάζει απολύσεις για τουλάχιστον εκατό εργαζόμενους καθώς αποφάσισε το κλείσιμο των αποθηκών της στη Θήβα.

Μέσω της ανακοίνωσης, απορρίπτουν το τελεσίγραφο της εταιρείας απαιτώντας ταυτόχρονα να μην μπει λουκέτο στις αποθήκες.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Η εταιρεία στα πλαίσια των "αναδιαρθρώσεων" που κάνει στις περιφέρειες της και προκειμένου να μειώσει το "εργατικό κόστος", ανοίγοντας παράλληλα αποθήκες στην Αττική ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο 100 και πλέον εργαζόμενους που δουλεύουν στις αποθήκες της, εργαζόμενους με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

»Για να περάσει πιο εύκολα την πολιτική της δίνει και  "προνόμια" στους εργαζόμενους είτε με τη μορφή "διπλής αποζημίωσης" σε αυτούς που επιλέξουν να φύγουν κάνοντας χρήση βέβαια της "προειδοποίησης απόλυσης" που σημαίνει ότι δεν ισχύει η "διπλή αποζημίωση", είτε με τη μορφή της μεταφοράς τους με πούλμαν στην Αττική, είτε με τη μορφή "πριμοδότησης ενοικίου" για ένα χρονικό διάστημα για όσους αναγκαστούν να "μεταναστεύσουν" στην Αττική κάτω από το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, λες και είναι εύκολο για τον εργαζόμενο να αφήσει το σπίτι και την οικογένειά του. Το Σωματείο μας χαιρετίζει την αγωνιστική απόφαση που πήραν οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι της ΘΗΒΑΣ με τη μαζική ΓΣ που πραγματοποίησαν το Σάββατο 9 Νοέμβρη και με την οποία απορρίπτουν τα τελεσίγραφα της εταιρείας απαιτώντας να μην κλείσουν οι αποθήκες της Θήβας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονος ROMA για απόπειρα κλοπής στη Θήβα



 Συνελήφθη, χθες (14-11-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένου.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, ο 30χρονος εισήλθε σε οικία 77χρονου ημεδαπού στη Θήβα και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα αξίας, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 30χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον ηλικιωμένο και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα στη Λιβαδειά, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, χθες (14-11-2013) πρωινές και μεσημβρινές ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 70 και 26 ετών, καθώς και μία 46χρονη, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα:

Σε βάρος της 46χρονης, εκκρεμούσε η από 13-03-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (400) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Σε βάρος του 26χρονου, εκκρεμούσε η από 26-10-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 70χρονου, εκκρεμούσε η από 08-02-2006 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή (150) ευρώ, για μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η εκδήλωση της Alpha Bank στη Θήβα για τη νομισματική ιστορία της Βοιωτίας



Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η  Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, διοργάνωσαν  τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων διάλεξη με θέμα «Νομισμάτων Ιστορία- Βοιωτία», επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η τράπεζα Alpha  διαθέτει  μια από τις σημαντικότερες νομισματικές συλλογές διεθνώς. Αριθμεί περισσότερα από 10.000 νομίσματα από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Με πρωταρχικό στόχο να αναδείξει την έκταση, τη διάδοση και την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στον αρχαίο κόσμο, η Συλλογή οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις στην περιφέρεια και εκπαιδευτικά προγράμματα, συμμετέχει σε επιστημονικά συμπόσια και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύει σχετικές εκδόσεις.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε  η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλάμβανε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος και στο δεύτερο τα αρχαία νομίσματα της Βοιωτίας,  τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.


Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, λέγοντας ότι :  « H εκδήλωση αυτή αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η χρήση των νομισμάτων διαδόθηκε στις ανθρώπινες σχέσεις από τις πρώτες εξελικτικές κοινωνικές ομάδες μέχρι σήμερα αλλά και μια ευκαιρία για εμάς τους Θηβαίους να έλθουμε σε επαφή με αρχαία νομίσματα της περιοχής μας, ώστε να εμβαθύνουμε στην τοπική ιστορία αλλά και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες παλαιοτέρων εποχών» .

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε την ALPHA BANK, τον Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος κ. Γάκη Γεώργιο και την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναδεικνύουν τον πολιτισμό και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος δεν μπορεί παρά να είναι αρωγός και υποστηρικτής.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Συνεδριακό Κέντρου, σε ειδική προθήκη εκτέθηκαν αρχαία νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ρήμαξαν ανενεργό εργοστάσιο στη Τιθορέα



Συνελήφθησαν, χθες (13-11-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 45 ετών αντίστοιχα (αδέλφια μεταξύ τους), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο (2) αλλοδαποί, ιδιοκτησίας του 45χρονου, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν:

    τέσσερα κιβώτια και δεκαοκτώ τεμάχια, τα οποία περιείχαν πάνω από (88) λίτρα ορυκτέλαιο,
    δώδεκα τεμάχια, τα οποία περιείχαν (6) λίτρα απιονισμένο νερό,
    πέντε (5) τεμάχια, τα οποία περιείχαν υγρά φρένων,
    ένας (1) τροχός κοπής μετάλλων,
    ένα (1) αεροδράπανο και
    ένα (1) βαρούλκο (ανυψωτικό) δύο τόνων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, λίγη ώρα πριν την σύλληψη τους, είχαν παραβιάσει σιδερένια περίφραξη και πλαϊνή είσοδο, ανενεργού εργοστασίου στην Κάτω Τιθορέα και αφαίρεσαν τα ανωτέρω ορυκτέλαια και μεταλλικά αντικείμενα.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τζαμτζής: «Με 5.450 οι βουλευτές ξεραίνουν το σκ...το τους!»





Απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ που ισχυρίστηκε ότι παίρνει μόνο 5.450 ευρώ και ότι οι συναδελφοί του, τα «φέρνουν βόλτα» πολύ δύσκολα οικονομικά.



Ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας η δήλωσή του βουλευτή της... ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή ότι οι βουλευτές δυσκολεύονται να τα «φέρουν βόλτα» και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε «ορισμένοι ξεραίνουν το σκ...το τους για να ζήσουν». Την ίδια ώρα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι ο ίδιος λαμβάνει «μόνο 5.450 ευρώ το μήνα στο χέρι» και ότι αν είναι να παίρνει 2.000 δεν θέλει να είναι βουλευτής. «Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής... ας γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη ο οποίος υπενθύμησε στον βουλευτή ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν έχει να φάει και ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να διαμαρτύρονται οι βουλευτές για τις αποδοχές τους.

Ο κ. Τζαμτζής ισχυρίστηκε ότι οι αποδοχές των ελλήνων βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μυρτώ σήμερα-Η συγκλονιστική φωτογραφία της 16χρονης από το νοσοκομείο

Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άτυχη Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από μία την ιστοσελίδα «friends-of-mirto» που δημιούργησαν φίλοι της και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά.

Οπως γράφει και η Espresso η σελίδα είναι η www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407), ενώ λειτουργεί και σελίδα στο fecabook με το όνομα Friends of Mirto.

Η νεαρή κοπέλα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά για να παραμείνει στη ζωή και εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της οριστικής αποκατάστασης της υγείας της. Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει πως ήταν η Μυρτώ πριν την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση έναρξης της σελίδας είναι η εξής:
Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν τη 16χρονη Μυρτώ και την προσωπική της τραγωδία. Στις 22 Ιουλιου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολαπλά χτυπήματα και αφέθηκε για νεκρή στον τόπο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική της στήλη.
Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, ενώ σιτίζεται με σωλήνα. Η ζωή της άλλαξε για πάντα. Η Μυρτώ υπόκειται σε θεραπία εδώ στη Βοστώνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει να τρώει κανονικά αλλά και να επικοινωνεί με τη βοήθεια της συσκευής Tobii Speech Generating Device. Οι γιατροί στο Spaulding συνέστησαν στη Μυρτώ να μάθει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμμένη συσκευή και ενώ η Μυρτώ άρχισε να εκπαιδεύεται στη χρήση αυτής της συσκευής, έπρεπε να σταματήσει καθώς το κόστος ήταν απαγορευτικό για αυτήν και την οικογένειά της. Το κόστος της συσκευής είναι $25,000. Στόχος των «Φίλων της Μυρτώς» είναι να αγοράσουν τη συσκευή αυτή, αλλά και συνησφέρουν όπως μπορούν στο να καλυτερεύσουν και να διευκολύνουν όσο γίνεται την ποιότητα ζωής της Μυρτώς. Η μη δυνατότητα επικοινωνίας είναι άκρως απογοητευτική και λυπηρή στη Μυρτώ.
Οι «Φίλοι της Μυρτώς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν τη υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία σαν χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.
Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη των «Φίλων της Μυρτώς» και να συμβάλετε στην προσπάθειά
μας. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρεία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τη νεολαία μας, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας της περιοχής μας για συσπήρωση και ενότητα για την πραγμάτωση ενός όμορφου και άξιου στόχου. Ελπίζουμε με τη συμβολή σας να καταφέρουμε να αγοράσουμε τη συσκευή Tobii Speech Generating Device. Ποσά που θα μαζευτούν άνω του κόστους αυτής της συσκευής θα διατεθούν κατευθείαν για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.
«Φίλοι της Μυρτώς»

Η Μυρτώ πριν από την επίθεση του δράκου της Πάρου



Η Μυρτω σήμερα στο νοσοκομείο των ΗΠΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στη Λιβαδειά

1973………………2013
«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ :  μια εξέγερση  που                                        σηματοδοτεί  το  μέλλον  μας»

                                   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Καλούμε όλους  τους πολίτες στη συγκέντρωση που θα γίνει  για την επέτειο  του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 ώρα 11.30΄το πρωί στην κεντρική πλατεία  Λιβαδειάς.
Τη  συγκέντρωση συνδιοργανώνουν:
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς
Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς
Αντιφασιστική Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών

 40  χρόνια  μετά, το Πολυτεχνείο συγκινεί, κινητοποιεί, εκπέμπει ολοζώντανο το μήνυμά του:
« Η υποταγή και η απάθεια  είναι ήττα.  Ο  κόσμος αλλάζει  με           αγώνες»
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών



Το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη του καινούριου προγράμματος Νέων Αγροτών, από το οποίο θα ωφεληθούν 6.000 αγρότες, δεσμεύτηκε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων Δημήτρης Ιατρίδης, κατά την συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Τονίζεται η ανάγκη δέσμευσης πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο για να είναι δυνατή η ετήσια προκήρυξη του προγράμματος.Τονίζεται η ανάγκη δέσμευσης πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο για να είναι δυνατή η ετήσια προκήρυξη του προγράμματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την απλοποίηση διαδικασιών για το πριμ πρώτης εγκατάστασης των νέων αγροτών και υπογράμμισε την ανάγκη να προκηρύσσεται κάθε χρόνο πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου να ανανεωθεί ηλικιακά το αγροτικό δυναμικό της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο επεσήμανε την ανάγκη δέσμευσης σημαντικών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ώστε να είναι δυνατή η ετήσια προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος. Κατεύθυνση στην οποία δεσμεύτηκε να εργαστεί και ο Ειδικός Γραμματέας.

Όπως ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο κ. Ιατρίδης, η προκήρυξη του καινούριου προγράμματος νέων αγροτών, μετά και την αναθεώρηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα γίνει το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου και θα ωφεληθούν τουλάχιστον 6.000 αγρότες. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαφοροποιείται αναλόγως της περιοχής (ορεινή, μειονεκτική, πεδινή) και του είδους της εκμετάλλευσης (ζωική, φυτική, μικτή παραγωγή). Με βάση αυτά τα κριτήρια το πριμ μπορεί να ανέρχεται έως και 20.000 ευρώ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Το πρόγραμμα για την χρηματοδότηση νέων αγροτών συνιστά το ορόσημο μιας εξαιρετικά ελπιδοφόρας αφετηρίας για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή.

Μέσω αυτού του προγράμματος δίνεται σημαντική ώθηση σε δύο καίριες συνισταμένες του νέου παραγωγικού μοντέλου που οραματιζόμαστε:

Η πρώτη είναι η ευκαιρία για παραγωγική εργασία σε νέους ανθρώπους, όπου η ανεργία δυστυχώς καλπάζει,  και η δεύτερη η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αλλά και της περιφέρειας με νέο αίμα.

Για το σκοπό αυτό ζήτησα διαδικασίες fast track, την άρση δηλαδή γραφειοκρατικών εμποδίων για την ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών με βάση την εμπειρία της προηγούμενης προκήρυξης.

Με την ευκαιρία αυτή, κι επειδή πρέπει πάντοτε να αποδίδουμε τα εύσημα σε όσους συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση μιας συλλογικής προσπάθειας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Ιατρίδη, ο οποίος με επιμονή και προσήλωση ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την έγκριση του προγράμματος. Αλλά και τον προκάτοχό του, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος άμεσα είχε ανταποκριθεί στην πρότασή μου, από τον Ιούνιο του 2013, να διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μεταφορά αδιάθετων πόρων του ΠΑΑ 2007-13 για τη χρηματοδότηση καινούριου προγράμματος, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την πρώτη εγκατάσταση νέων αγροτών.

Τέλος, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, στην ίδια κατεύθυνση, η οποία αποτελεί και τη μόνη ασφαλή διέξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίδει η συμμετοχή μας στην ΕΕ».
agronews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλωσόρισες… χειμώνα! - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου
Τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Aναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και την Εύβοια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 13 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ