Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σοβαρότατες παραβιάσεις στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών




Προς τους κ κ. Υπουργούς

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Τουρισμού
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Εσωτερικών
- Οικονομικών

Θέμα: Παραβιάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες πολιτών, σοβαρότατες παραβιάσεις έχουν συντελεσθεί στη Β΄ Ζώνη Αρχαιολογικού Χώρου  Δελφών (Ν 3028/2002, άρθρα 10 και 17) στο ευρύτερο Δελφικό Τοπίο. Το έγκλημα αυτό κατά της Παγκόσμιας Πολιστικής Κληρονομιάς τελέσθηκε με την ανοχή και τη συμμετοχή πρώην Δημάρχων Δελφών και Άμφισσας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε Πράξεις  αποχαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων, προβληματικές μεταβιβάσεις ακινήτων και, τελικώς, στην παράνομη και αυθαίρετη ανέγερση και κατασκευή ογκωδών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ενδεικτικές οι εξής περιπτώσεις:

1. Τον Οκτώβριο 2003 ο τότε Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Καλτσής, μεταβίβασε  στην θυγατέρα του οικόπεδο στον Παρνασσό, ως γονική παροχή, με συμβόλαιο που συνέταξε ο κ. Αριστείδης Παπαλάιος συμβολαιογράφος Ιτέας, ο οποίος είχε διατελέσει νωρίτερα και διετέλεσε και μεταγενέστερα Δήμαρχος Ιτέας. Το τοπογραφικό διάγραμμα του συμβολαίου, στο οδοιπορικό σκαρίφημα που υποχρεωτικά περιέχεται σε αυτό, εμφανίζει το οικόπεδο μέσα στην Β΄ ζώνη του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, χωρίς να συνορεύει σε κανένα σημείο του με δρόμο.

Δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2003, προσκομίζεται στον ίδιο συμβολαιογράφο νέο τοπογραφικό διάγραμμα συνταχθέν, «μετά από νέα καταμέτρηση», από έτερο πολιτικό μηχανικό τον κ. Νικόλαο Φουσέκη πρώην Δήμαρχο Άμφισσας και νυν Δήμαρχο Δελφών, ο οποίος στο μεσοδιάστημα διετέλεσε και Νομάρχης Φωκίδας.  Στο νέο τοπογραφικό διάγραμμα παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι κάτωθι αλλαγές σε σχέση με το αρχικό συμβόλαιο γονικής παροχής:

- το οικόπεδο εμφανίζεται να τέμνεται από την οριογραμμή της Β΄ ζώνης, με το μεγαλύτερο μέρος του εκτός ζώνης Β΄, δηλαδή εκτός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

- Ενώ στο αρχικό τοπογραφικό διάγραμμα το οικόπεδο δεν συνορεύει σε κανένα σημείο του με δρόμο, στο νέο τοπογραφικό εμφανίζεται να συνορεύει με αγροτικούς δρόμους μήκους περίπου 80,00μ, καθιστώντας, έτσι, δυνατή την κατάτμηση και πώλησή του.

Τον Δεκέμβριο 2003, με πέντε χωριστές συμβολαιογραφικές πράξεις του ίδιου ως άνω συμβολαιογράφου, μεταβιβάζεται το (κατατμηθέν πλέον σε πέντε κομμάτια τεσσάρων περίπου στρεμμάτων έκαστο) οικόπεδο, από την θυγατέρα του πρώην Δημάρχου Δελφών στον Παναγιώτη Δάβαρη και την εταιρία «ΔΑΒΑΡΗ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΕΠΕ».

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, δημιουργούνται οι εξής αυτονόητες απορίες:
Πώς είναι δυνατόν, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, με Πράξεις του ίδιου συμβολαιογράφου να εμφανίζονται αγροτικοί δρόμοι που δεν υπήρχαν στο συμβόλαιο γονικής παροχής και, κυρίως, πώς εμφανίζεται «ξαφνικά» το οικόπεδο εκτός της Β΄ ζώνης του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών;
Στα εύλογα αυτά ερωτήματα έδωσε απαντηση η Διεύθυνση Τοπογραφήσεων Φωτογραμμετρίας & Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού με σειρά εγγράφων της (ΥΠΠΟ/ΔΤΦΚ/355/47366/22.5.2008,ΥΠΠΟ/ΔΤΦΚ/615/71113/23.7.2008, ΥΠΠΟ/ΔΤΦΚ/675/82358/2.9.2008), όπου επισημαίνεται επί λέξει ότι: «η ιδιοκτησία πρώην Κονδυλίας-Λυδίας Καλτσή, σύμφωνα με το από Δεκέμβριο 2003 τοπογραφικό διάγραμμα του Μηχανικού Νικολάου Φουσέκη, είτε κριθεί με το καθεστώς θεσμοθέτησης του ΦΕΚ 259/Β/25-4-1991, είτε με του ΦΕΚ 141/19-4-2007, βρίσκεται εντός της Ζώνης Β’ του αρχαιολογικού χώρου Δελφών».

Αυτονόητη συνέπεια των ανωτέρω ήταν να ανακληθούν οι χορηγηθείσες στον νέο ιδιοκτήτη οικοοδομικές άδειες, με τις υπ’ αρ. πρωτ. 6103, 6104, 6105, 6106, 6107/10.11.2008 Αποφάσεις της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, στις οποίες αναφέρεται ότι «Για την οικοδομή στην συνέχεια θα εφαρμοσθούν οι διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία».

Καθόλου αυτονόητη, όμως, η επιμελημένη αδράνεια της Πολιτείας, καθώς η Πολεοδομία δεν έχει προβεί στις αυτονόητες ενέργειες της έκδοσης  πρωτοκόλλων αυθαιρέτων και επιβολής των αντίστοιχων προστίμων που υπολογίζονταν σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζεται η καταπάτηση του Αρχαιολογικού Χώρου-μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς.

2. Με αφορμή την άνω υπόθεση, η Διεύθυνση Τοπογραφήσεων Φωτογραμμετρίας & Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού προέβη στον επανέλεγχο ιδιοκτησιών όμορων της άνω ιδιοκτησίας στα όρια του Δελφικού Τοπίου, για τις οποίες είχαν δοθεί κατά καιρούς εγκρίσεις για ανέγερση οικοδομών ή βεβαιώσεις ότι βρίσκονται εκτός αρχαιολογικού χώρου. Σε γειτονικό οικόπεδο, που βρίσκεται επίσης μέσα στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες ανέγερσης κτιρίων με την έγκριση, ως πολιτικού μηχανικού, του πρώην Δημάρχου Άμφισσας κ. Νικολάου Φουσέκη. Μέχρι σήμερα και ο δεύτερος αυτός εντολέας του ιδιωτικού γραφείου του πρώην Δημάρχου Άμφισσας και νυν Δημάρχου Δελφών, δεν έχει υποστεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες της οικοδόμησης αυθαιρέτων.

Η ιδιαίτερη σημασία της παραβίασης, είναι ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν βρίσκονται απλώς εντός της Β΄ ζώνης του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, αλλά  ακριβώς απέναντι από το μονοπάτι που συνδέει τους Δελφούς με το Κωρύκειο Άντρο, από το οποίο περνούν εκατοντάδες επισκέπτες. Μέσα στο -μέχρι το 2003- ανέπαφο φυσικό περιβάλλον, τώρα προβάλλουν τεράστια κτιριακά συγκροτήματα. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για απλή παραβίαση των ορίων της Β’ ζώνης, αλλά για καταστροφή του αρχαιολογικού τοπίου στο σημαντικότερο, ίσως, σημείο της Β΄ ζώνης.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι τα συμβόλαια έγιναν με την αντικειμενική αξία των οικοπέδων που ήταν 570,00€/στρέμμα, αντί της πραγματικής που σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς ήταν 90.000,00-150.000,00€/στρέμμα. Είναι προφανής η τεράστια ζημία του Δημοσίου από την παράλειψη είσπραξης φόρων μεταβίβασης και, μετά την ανάκληση των οικοδομικών αδειών, από την παράλειψη είσπραξης προστίμων περί αυθαίρετης δόμησης που ακόμη δεν έχουν βεβαιωθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ κ. Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα και τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται μέσα στην Β’ ζώνη του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, για τις οποίες η ελεγχόμενη από τον πρώην Δήμαρχο Άμφισσας και νυν Δήμαρχο Δελφών Διεύθυνση Δόμησης δεν έχει προβεί ακόμη στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες περί αυθαιρέτων, δηλαδή στην έκδοση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων, στην κατεδάφισή τους και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων που υπολογίζονταν σε εκατομμύρια ευρώ, στους πελάτες του ιδιωτικού τεχνικού γραφείου του πρώην Δημάρχου Άμφισσας κ. Νικολάου Φουσέκη, παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε περίπου χρόνια από την ανάκληση των παρανόμως εκδοθεισών οικοδομικών αδειών;
- Είναι ενήμεροι για την πορεία της εκκρεμούς ποινικής προδικασίας, σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Καλτσή και του πρώην Δημάρχου Άμφισσας και νυν Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη σχετικά με την παραβίαση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών; Έχει δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, για την διασφάλιση απαιτήσεών του; Έχουν ασκηθεί οι αστικές αξιώσεις της Πολιτείας εναντίον των ενεχομένων προσώπων; Έχουν ενεργοποιηθεί οι λοιπές εφαρμοστέες διαδικασίες;

- Τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με την έκνομη συμπεριφορά του νυν Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη, ο οποίος, μετά την διαπίστωση των παραβιάσεων του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών και της αυθαίρετης κατασκευής τεράστιων κτιριακών συγκροτημάτων, παραλείπει, ως αρμόδιος, να δώσει εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης της Νομαρχίας (την εποχή που διατελούσε Νομάρχης Φωκίδας) και στον Δήμο Δελφών (ως νυν Δήμαρχος), προκειμένου να εφαρμοσθούν οι νόμιμες διαδικασίες περί αυθαιρέτων κατασκευών;

Επίσης ζητείται να καταθέσουν οι κ κ. Υπουργοί

- Τα Πρωτόκολα Αυθαιρέτων, σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί τέτοια και τις Πράξεις Επιβολής Προστίμων, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί, για τις ως άνω παραβιάσεις του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, της αρχαιολογικής, περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.
- Τα δικόγραφα και τυχόν δηλώσεις παράστασης ποιλτικής αγωγής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κάθε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε περίπτωση που έχει ζητηθεί.


Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές


Ζωή Κωνσταντοπούλου

Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά της... χαράς!


Η έδρα του δίνει βαθμούς. Μπορεί εκτός έδρας να έχει… θέμα, όμως, στο «σπίτι» του ο Λεβαδειακός παίρνει νίκες. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου έφτασαν τους 14 πόντους παίρνοντας «ανάσα».

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα από τον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και έφτασαν τους 14 πόντους, αφήνοντας έξι πόντους πίσω τους, την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ροτζέριο στο 14’ άνοιξε το σκορ και ο Μάντζιος στο 64’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μοιρασμένο παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τον Λεβαδειακό να τελειώνει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γεωργίου με απευθείας κόκκινη στο 73’. «Πάλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος.

Το ματς:


Ανάγκη για βαθμούς είχαν και οι δύο. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, ερχόταν από μια δύσκολη εβδομάδα, με αποχή από τις προπονήσεις, με ρευστή κατάσταση στα της διοίκησης, με «μπουνιές» ανάμεσα σε Μητρόπουλο και Καμπάνταη, όμως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε πιο δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, με Κολοβό και Κουλουχέρη. Αυτό, ωστόσο δεν έγινε και στη συνέχεια το πλήρωσε.

Το κόρνερ, παραδοσιακά, είναι μια ευκαιρία για την ομάδα που αμύνεται να σκοράρει και ο Λεβαδειακός το έκανε άριστα. Έφυγε υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Κάντζι κουβάλησε τη μπάλα, ο Ορτέγκα έκανε την κίνηση, ο Μουλόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροτζέριο, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Τα πράγματα από εκεί και πέρα έγιναν πολύ απλά, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό και να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εκκίνηση ήταν ίδια με του πρώτου. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε και πάλι με φάση, με υπεροχή, με προσωρινή κατοχή της μπάλας, αλλά το γκολ ήρθε και ήταν και πάλι για τον Λεβαδειακό. Ο Μάντζιος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και έκανε πολύ πιο απλά τα πράγματα, «κόβοντας» παράλληλα, τα πόδια των παικτών του Πανιωνίου. Εκεί… εμφανίστηκε ή μάλλον, εξαφανίστηκε (από το παιχνίδι) οΓεωργίου, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα μετά από φάουλ στον Κολοβό.

Ο Παντελής έριξε ότι επιθετικό όπλο είχε στο παιχνίδι, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, όμως ο Καραγεωργίου, φρόντισε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τους όποιους διαδρόμους πήγαν να δημιουργηθούν. Αυτό το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία, οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα τέρμα και ο Λεβαδειακός, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, ενώ παράλληλα διατήρησε την παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο, στην έδρα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Κάντζι (83’ Γιάντσης), Ροτζέριο, Ορτέγκα (85’ Ιωαννίδης), Μάντζιος (90’ Βασιλείου).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Σκέμπης, Μπούστο.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος (63’ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (82’ Μαρουκάκης), Κούρντι, Μενδρινός (71’ Καμπάνταης), Κολοβός, Γιάννου.

Στον πάγκο: Ανέστης, Παντίδος, Παναγιωτούδης, Λάζνικ,.

Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Καμπούρης (Ευβοίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2013, η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων

 Το 2013, χωρίς να είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία, χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο πρόσφατος τυφώνας Χαϊγιάν, και από άνοδο της στάθμης των θαλασσών σε ύψος ρεκόρ που διαπιστώθηκε το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους προσωρινά στοιχεία (τα οριστικά θα δοθούν στη δημοσιότητα το Μάρτιο του 2014) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, το 2013 είναι μία από τις δέκα πιο ζεστές χρονιές από το 1850, που άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

Εξάλλου "η μέση στάθμη της θάλασσας έφθασε σε νέο ρεκόρ το Μάρτιο του 2013", αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι εννέα πρώτοι μήνες της χρονιάς βρίσκονται, μαζί με το 2003, στην έβδομη θέση των πιο ζεστών μέχρι σήμερα.

Στις περισσότερες περιοχές σημειώθηκαν θερμοκρασίες ανώτερες του μέσου όρου, ιδιαίτερα στην Αυστραλία, τη βόρεια Βόρεια Αμερική, τη βορειοανατολική Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και ένα μεγάλο μέρος της Ευρασίας.

Η περίοδος Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 ήταν πιο ζεστή απ' ό,τι η αντίστοιχη του 2011 και του 2012, όταν το κλιματικό φαινόμενο Λα Νίνια είχε ψυχράνει την ατμόσφαιρα.

"Η στάθμη των θαλασσών αυξήθηκε με μέσο ρυθμό 3,2 χιλιοστά το χρόνο (...) ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ρυθμό των περίπου 3 χιλιοστών/έτος που παρατηρήθηκε κατά τη δεκαετία 2001-2010 και αντιστοιχεί στο διπλάσιο εκείνου που είχε καταγραφεί τον 20ό αιώνα, ο οποίος ήταν 1,6 χιλιοστό/έτος", προειδοποιούν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρό, "η στάθμη της θάλασσας θα συνεχίσει να ανεβαίνει επειδή λιώνουν παγετώνες. Πάνω από το 90% της επιπλέον θερμότητας που εκπέμπεται από τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου απορροφάται από τους ωκεανούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να θερμαίνονται και να διαστέλλονται για εκατοντάδες χρόνια".

Ωστόσο, υπογραμμίζει ο ίδιος, "η παγκόσμια περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έφθασε σε νέα ύψη το 2012 και περιμένουμε να φθάσει και πάλι σε άνευ προηγουμένου επίπεδα το 2013. Αυτό σημαίνει πως προοριζόμαστε για ένα πιο θερμό μέλλον".

Ένα μέλλον πιο θερμό και πιο επικίνδυνο για τους πληθυσμούς.

"Παρόλο που δεν μπορούμε να αποδώσουμε άμεσα τους τροπικούς κυκλώνες στην κλιματική αλλαγή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καθιστά ήδη πιο ευάλωτους τους πληθυσμούς των παραλίων στα κύματα των καταιγίδων, κάτι που είχε τραγικές συνέπειες στην περίπτωση των Φιλιππινών", εξηγεί ο Ζαρό αναφερόμενος στον τυφώνα Χαϊγιάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν η σχέση ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και τη συχνότητα των τροπικών κυκλώνων εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολυάριθμων ερευνών, οι ειδικοί ήδη αναμένουν πως η συχνότητα των φαινομένων αυτών θα αυξηθεί.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται ενώ η Πολωνία υποδέχεται αυτή την εβδομάδα τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στη διάρκεια της οποίας 190 κράτη θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους που θα πρέπει να καταλήξουν, το 2015 στο Παρίσι, σε μια παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ευθύνονται για την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη.

Άλλα ακραία φαινόμενα που σημειώθηκαν φέτος περιλάμβαναν κύματα καύσωνα ρεκόρ στην Αυστραλία και πλημμύρες από το Σουδάν ως την Ευρώπη, ανέφερε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Η Ιαπωνία είχε το πιο θερμό καλοκαίρι στην ιστορία.

Σε αντίθεση, φαινομενικά, με την παγκόσμια τάση, οι θαλάσσιοι πάγοι γύρω από την Ανταρκτική εξαπλώθηκαν σε έκταση ρεκόρ. Όμως ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επισημαίνει πως "οι άνεμοι και τα ωκεάνεια ρεύματα έχουν την τάση να απομονώνουν την Ανταρκτική από τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα, διατηρώντας την ψυχρή".


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:Άμεση κατάργηση του «ειδικού λογαριασμού κατασκηνώσεων»





Κύριε Υπουργέ,

Η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Eπαρχίας Θήβας (ΟΕΒΕ) πληροφορείται από συναδέλφους για την επιβολή ετήσιας εισφοράς προς το ΙΚΑ 20 ευρώ ανα εργαζόμενο στις επιχειρήσεις μας υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων.

Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το ίδιο το γεγονός ακριβώς επειδή, όπως είναι κοινώς γνωστό, τα παιδιά των συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων δεν δικαιούνται συμμετοχής σε παιδικές κατασκηνώσεις, άρα ποιος ο λόγος να επιβαρυνθούν με την παραπάνω εισφορά.

Επίσης, αν και η σχετική προθεσμία καταβολής της εισφοράς εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου το ΙΚΑ δεν φρόντισε, ως όφειλε, να ενημερώσει τους συναδέλφους με αποτέλεσμα εκείνοι να κινδυνεύουν με επιβολή προσαύξησης σε περίπτωση που δεν τύχει (!!!) να ενημερωθούν εγκαίρως.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εισφορά επιβάλλεται στους συναδέλφους ακόμη και για υπαλλήλους οι οποίοι δεν έχουν παιδιά (!!!) ή που τα παιδιά τους είναι ήδη ενήλικα (!!!).

Για όλα τα παραπάνω, και σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την άμεση κατάργηση του «ειδικού λογαριασμού κατασκηνώσεων» ή τουλάχιστον την εξαίρεση των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων από την υποχρέωση καταβολής χρημάτων τα οποία ουδεμία ανταποδοτικότητα θα έχουν προς τους ίδιους ή τα παιδιά τους.


                    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                   
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                  ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγενιάτικο Camp στη Θίσβη


Διαβάστε Περισσότερα »

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

- Δίνεται η δυνατότητα ένταξης των Πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως Πολύτεκνων, στις περιπτώσεις που το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο, στην κατηγορία των Τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ.

- Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.

- Στην κατηγορία των Τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ.

- Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (Πολύτεκνοι και Μακροχρόνια Άνεργοι), οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί θα επανεξεταστούν κατά προτεραιότητα. Για τις νέες αιτήσεις, ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εντάσσονται, όπως είναι γνωστό, άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης με όρια εισοδήματος και κατανάλωσης ανά τετράμηνο.

Οι βασικές προϋποθέσεις εφαρμογής είναι η κατανάλωση να αφορά την κύρια κατοικία του/της δικαιούχου, η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου, η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο και η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση, σε ετήσια βάση, να μην υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται για κάθε κατηγορία. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, τότε για το υπερβάλλον τμήμα εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι» στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου-φωτο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα   λαϊκή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Θήβας.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας από το Δήλεσι,Οινόφυτα,Σχηματάρι και από τα γύρω χωριά  κατέκλεισαν το χώρο και με μια φωνή διατράνωσαν τη θέλησή τους να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.Κάθετα αντίθετοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Τανάγρας   στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, σε μία τέτοια περίπτωση,  θα μπουν σε κίνδυνο άνθρωποι  δήλωσαν στο permisospress,επισημαίνοντας ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που γλύτωσαν τη ζωή τους επειδή τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Σχηματαρίου μέχρι να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Θηβών.Σε συνάντηση με την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Θηβών
επεσήμαιναν τα προβλήματα που δημιουργούνται απο το ενδεχόμενο υποβάθμησης η κλεισίματος του Κέντρου Υγείας.Στο πλευρό των κατοίκων και στα δίκαια αιτηματά τους, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς

Το ενδεχόμενο κλεισίματός του προκαλεί πανικό σε όλους, αφού όπως όλο λένε τίθενται άμεσα σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.





 







Διαβάστε Περισσότερα »

Απεστάλησαν τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης


Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)», που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.



Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το... εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικ. έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

Σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε βανάκι στα Οινόφυτα αλλά..τον έπιασαν στην Αρκίτσα

Κατηγορείται επίσης για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της δόλιας αποδοχής παροχών

Συνελήφθη, σήμερα (25-11-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένας 20χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και δόλια αποδοχή παροχών.

Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, ο 20χρονος εισήλθε σε εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στα Οινόφυτα Βοιωτίας και αφαίρεσε ένα I . X .Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, από την κεντρική είσοδο του εργοστασίου, προκαλώντας της φθορές.

Το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ακινητοποιημένο και εγκαταλελειμμένο, στο ύψος της Αταλάντης Φθιώτιδας, ενώ μετά από ευρείες αναζητήσεις ο 20χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία, στον κόμβο της Αρκίτσας Φθιώτιδας, όπου και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος, νωρίτερα, κινούμενος με το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία, αρχικά συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπή, προκαλώντας σε αυτό υλικές φθορές, ενώ στην συνέχεια εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο ύψος του Ακραίφνιου Βοιωτίας, όπου εφοδίασε το κλεμμένο

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με καύσιμα και αποχώρησε χωρίς να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κόστος του χαμένου εξαμήνου: 4.000 έως 5.000 ευρώ για κάθε φοιτητή

Δυσβάστακτο το κόστος για τις οικογένειες των φοιτητών το κόστος του εξαμήνου στα ΑΕΙ


Το οικονομικό κόστος μιας οικογένειας φοιτητή που δεν ζει στην Αθήνα, από το ενδεχόμενο απώλειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου, ανέρχεται μεταξύ 4.000 και 5.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά υπολογίζεται, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο για τη διαβίωση ενός φοιτητή από την περιφέρεια, που νοικιάζει σπίτι στην Αθήνα, προκειμένου να συντηρηθεί για έξι άπρακτους μήνες.

Πέραν του οικονομικού, βέβαια, υπάρχει και το κόστος που δεν αποτιμάται, όπως η ψυχολογική ταλαιπωρία, ο αναμενόμενος συνωστιμός στα αμφιθέατρα όταν θα αρχίσουν τα μαθήματα, καθώς θα πρέπει να εξυπηρετείται διπλάσιος αριθμός φοιτητών, τα εργαστήρια δεν θα επαρκούν κ.λπ.

Εξάλλου, λόγω της μη ολοκλήρωσης των εγγραφών, οι νέοι φοιτητές στερούνται δυνατότητας δωρεάν σίτισης, στέγασης και άλλων φοιτητικών προνομίων.

Προσπάθειες για την άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος ολοκληρώνει σήμερα Δευτέρα τον κύκλο των επαφών του με τους πρυτάνεις με τη συνάντηση που θα έχει στη μία το μεσημέρι με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο συνεχίζοντας το διάλογο με τους πρυτάνεις προκειμένου να βρεθεί μία λύση για τα πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται δε, πως οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη.

Το περίγραμμα της επόμενης μέρας για τα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού ενώ έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προωθήσει παράλληλα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους. Κι αυτό επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ακόμη ότι το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ το 2014 θα προσληφθούν άλλοι 400. «Προσλήψεις νέων επιστημόνων, που εκκρεμούσαν την τελευταία πενταετία και οι οποίες αναβαθμίζουν το διδακτικό και ερευνητικό δυναμικό των ιδρυμάτων και θέτουν φραγμό στην "διαρροή επιστημονικού δυναμικού" στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

«Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα συμβάλει στις μεταρρυθμιστικές δράσεις και τη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - όπως και των υπολοίπων ιδρυμάτων - με στόχο την κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η όποια υπο-στελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει, θα αντιμετωπιστεί με δια-ιδρυματική κινητικότητα από Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» υπογράμμισε ο κ.Αρβανιτόπουλος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η 27χρονη δασκάλα απο τα Ψαχνά που βρήκε τραγικό θάνατο στη θεομηνία της Ρόδου

Φωτογραφία: Εθνος
Θρήνος επικρατεί στη Ρόδο από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού κατά τη διάρκεια της θεομηνίας της Παρασκευής, με τους συναδέλφους της και την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια της.

Η 27χρονη δασκάλα, η οποία κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας, και είχε φύγει πριν από λίγους μήνες με απόσπαση στη Ρόδο, ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στις δύο τοπικές κοινωνίες, καθώς τόσο η μητέρα της στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, όσο και μία συνάδελφος της στο evianews, αναφέρονται στην εκτενή φιλανθρωπική της δράση και την ενεργό συμμετοχή της στα συσσίτια της εκκλησίας

Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά την ανεύρεση της σορού του 67χρονου Γιάννη Μπαϊράμη, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στην ανεύρεση του 50χρονου Κώστα Αργυρόπουλου, με τις ελπίδες ωστόσο να λιγοστεύουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με την υπ΄αριθμ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07-2013 των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομιών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων και οι κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας και Κυριακίου και οι πρώην κοινότητες Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου (βάσει της νεώτερης Οδηγίας 93/66/ΕΟΚ).
Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή, εξαιρουμένου του ποσού της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Λεβαδέων είναι τα ακόλουθα:
•    Αίτηση του Δικαιούχου [στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ]
•    Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
•    Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους (2013) για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλαδή, εκκαθαριστικό 2013 για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους) ή της φορολογικής δήλωσης 2013 (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.
•    Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.
Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Η συγκέντρωση δικαιολογητικών πραγματοποιείται στα ΚΕΠ. Αρμόδια για την πίστωση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης στο λογαριασμό του δικαιούχου είναι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) κατόπιν της τελικής επιλογής των δικαιούχων από τα τμήματα Διοικητικού-Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

   


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Χαλάει κι άλλο το σκηνικό του καιρού, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρέ βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Παράλληλα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από Βορρά προς Νότο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το βράδυ της Δευτέρας ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο 500 με 700 μέτρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013-2014 ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΛΕΙΤΡΟΧΟ"

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013-2014: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 3ωρων ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
PHOTOGRAPHY COURSES 2013-2014: NEW CYCLE

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» συνεχίζοντας για 5η συνεχή χρονιά τα Μαθήματα Φωτογραφίας, ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου κύκλου 3ωρων συναντήσεων (2+1).
Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε όλους εκείνους οι οποίοι έχοντας την στοιχειώδη γνώση της λήψης μιας φωτογραφίας, αγαπάνε τη Φωτογραφία και θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν με το Καλλιτεχνικό και Δημιουργικό κομμάτι της Φωτογραφίας.

Στις συναντήσεις αυτές:
• Οι δυο (2) πρώτες ώρες θα είναι αφιερωμένες στην:
Α) Αισθητική της Φωτογραφίας, και την
Β) Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης.

• Η τρίτη ώρα θα είναι αφιερωμένη στην κριτική ανάλυση και συζήτηση των φωτογραφιών που θα φέρνουν οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις, με σκοπό:

α) Να αναπτύξουν τα δικά τους κριτήρια σύνθεσης μιας φωτογραφίας, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να κρίνουν τις δικές τους φωτογραφίες, αλλά και των άλλων,

β) Να αποκτήσουν εμπειρία ώστε να μπορούν να μαθαίνουν μέσα από την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών, κυρίως όμως να μάθουν να έχουν γνώμη αλλά και να μπορούν να τη στηρίξουν.

Η τρίτη αυτή ώρα αποτελεί ΑΥΤΟΝΟΜΗ ενότητα και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα από την παρακολούθηση ή όχι των δύο των δύο άλλων ωρών.

• Τον Μάιο οι συναντήσεις περιλαμβάνουν μαθήματα ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών με χρήση των Photoshop και LightRoom.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 5.00 – 7.00 & 7.30 – 8.30 μ.μ., στο χώρο του «Σεμέλη» - Αγ. Νικολάου 1 (έναντι Δικαστηρίων Θήβας).

Έναρξη Συναντήσεων: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πληροφορίες: 6978120863— eleitroxos@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστιες οι μισθολογικές διαφορές στην Ευρώπη των 28



Ο κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο είναι 12πλάσιος από ότι στη Βουλγαρία
και 2,73 φορές υψηλότερος από την Ελλάδα!


«Ο όμιλος των επτά κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν έχουν υιοθετήσει το θεσμό του κατώτατου μισθού πρόκειται να χάσει ένα διακεκριμένο μέλος, τη Γερμανία», αναφέρει σε εκτενές δημοσίευμά της την Παρασκευή η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Η αποχώρηση της Γερμανίας από τον... «όμιλο» προδιεγράφη την προηγουμένη, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, καθώς με βαριά καρδιά η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμφωνήσει με το επίμονο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να συναινέσουν στη δημιουργία κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού και να δοθεί, επιτέλους, μια κυβερνητική λύση στη χώρα, δύο ακριβώς μήνες μετά από τις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου.


Για την ώρα οι 21 από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν θεσπίσει κατώτατο μισθό. Οι επτά χώρες που δεν έχουν θεσπίσει είναι η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ιταλία και η Κύπρος.


«Η απουσία κατώτατου μισθού στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες οφείλεται στο ότι οι μισθοί καθορίζονται έπειτα από διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων που εξασφαλίζουν κατά κανόνα τους υψηλότερους δυνατούς μισθούς. Στη Γερμανία, όμως, τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και η τάση είναι οι χαμηλοί μισθοί να συμπιέζονται διαρκώς», εξήγησε στην εφημερίδα η Κριστίν Ερέλ του γαλλικού Κέντρου Μελετών της Απασχόλησης.


Η γαλλίδα ερευνήτρια προσθέτει ότι «στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του εντεινόμενου ανταγωνισμού, η υιοθέτηση ενός κατώτατου μισθού αποτελεί μια αναγκαιότητα, αν και οι μισθοί σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους θα εμπλακούν σε μια πτωτική περιδίνηση».


Εν πάση περιπτώσει, όπως καθίσταται φανερό στον πανευρωπαϊκό μισθολογικό πίνακα που δημοσιεύει η «Le Monde», οι διαφορές στους κατώτατους μηνιαίους μισθούς από χώρα σε χώρα της ΕΕ είναι τεράστιες.


Παρενθετικά να διευκρινίσουμε ότι ο πρώτος αριθμός που αναγράφεται είναι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός σε κάθε χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, που δεν μετέχει στην ΕΕ) και μετά την κάθετο αναγράφεται πιο αχνά ο μισθός ανάλογα με την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε κάθε χώρα.


Παρατηρούμε λοιπόν ότι η Βουλγαρία με μόλις 159 ευρώ το μήνα, είναι η χώρα με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό, ενώ το Λουξεμβούργο με 1.874 ευρώ είναι η χώρα με τον υψηλότερο κατώτατο μισθό.


Ο κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο, δηλαδή, είναι σχεδόν δωδεκαπλάσιος από τον κατώτατο μισθό στη Βουλγαρία.


Τα 159 ευρώ στη Βουλγαρία, όμως, επειδή το κόστος ζωής είναι χαμηλό, έχουν ουσιαστικά αγοραστική δύναμη 324 ευρώ. Στους αντίποδες, τα 1.874 ευρώ που λαμβάνει ο χαμηλόμισθος Λουξεμβούργιος αντιστοιχούν ουσιαστικά σε 1.539 ευρώ, διότι στη χώρα του η ζωή είναι πανάκριβη.


Με βάση το κόστος ζωής ο Λουξεμβούργιος χαμηλόμισθος έχει 4,75 φορές μεγαλύτερη αγοραστική αξία από τον Βούλγαρο χαμηλόμισθο. Αν, φυσικά, συνυπολογίσει κανείς τις κοινωνικές παροχές που απολαμβάνουν οι πολίτες του Λουξεμβούργου θα διαπιστώσει ότι η ποιότητα ζωής τους είναι σαφώς υψηλότερη από την ποιότητα ζωής ενός υψηλόμισθου Βούλγαρου εργαζομένου που εισπράττει ενάμιση χιλιάρικο ευρώ μηνιαίως.


Φυσικά οι Βούλγαροι αμείβονται με λέβα και όχι με ευρώ. Αλλά αν στην υπόθεση εργασίας που κάνουμε συνυπολογίσουμε την αγοραστική αξία του λεβ και του ευρώ στη γειτονική χώρα (διότι ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ακόμη και ένα επώνυμο ρούχο, το αγοράζει κανείς με ευρώ στη Βουλγαρία και όχι με λέβα), ο μισθός του καλοπληρωμένου με 3.000 λέβα (επισήμως η ισοτιμία ευρώ/λεβ είναι 1:2) Βούλγαρου μοιάζει ακόμη πιο πελιδνός.


Μια δεύτερη διευκρίνιση πρέπει να γίνει με τον κατώτατο μισθό των 684 ευρώ που καταγράφει η Eurostat για την Ελλάδα (η αγοραστική αξία του οποίου, όπως αναφέρει η επίσημη Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, αντιστοιχεί σε 736 ευρώ).


Ως γνωστόν ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει μειωθεί στα 586 ευρώ. Αλλά οι Ελληνες μισθωτοί λαμβάνουν (ακόμα...) 14 μισθούς ετησίως. Η Eurostat, λοιπόν, αθροίζει τους 14 μισθούς των 586 ευρώ και τους διαιρεί δια 12, προκειμένου να τους υπολογίσει επί δωδεκαμήνου βάσεως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά 2 θέσεων για πρακτική άσκηση απο το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Έκλεψαν σίδερα και συνελήφθησαν



Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή από εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν μεταλλικοί  δοκοί, βάρους διακοσίων πενήντα (250) κιλών περίπου

Συνελήφθησαν χθες (23-11-2012) το μεσημέρι, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 57, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή συναυτουργία από εργοστάσιο.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε ανενεργό εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Σχηματάρι Βοιωτίας και αφαίρεσαν πέντε (5) σιδερένιους δοκούς, βάρους διακοσίων πενήντα(250) κιλών περίπου, τους οποίους φόρτωσαν στο όχημά τους, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Άμεσα η προαναφερόμενη αστυνομική δύναμη, ακινητοποίησε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου και συνέλαβε τους δράστες.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών, έμφορτο με τα κλοπιμαία, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Ενεργείται προανάκριση από το  Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλωσόρισες Χειμώνα! Δευτέρα με τσουχτερό κρύο και βροχές..

Έπειτα από ένα βροχερό Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα δεν εξασθενούν - Χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ ότι θα πέσουν στις ορεινές περιοχές
Άσχημος θα είναι ο καιρός και σήμερα Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν όλες τις περιοχές της χώρες. Πατράλληλα, πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία ενώ χιόνια προβλέπει η ΕΜΥ ότι θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιονιά στα ορεινά . Το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μετρά).

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το βράδυ στα βόρεια.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές οι οποίες από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι πολύ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.

Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 οι όποιοι πολύ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι και βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 ως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

O Μιχάλης Χαραλαμπίδης την Τετάρτη στη Λιβαδειά

O Μιχάλης Χαραλαμπίδης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στη Λιβαδειά
προσκεκλημένος των εκπαιδευτικών ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Π.Ε. και Δ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

'Επιασαν Αλβανό τσαντάκια στην Αμφίκλεια



Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Συνελήφθη χθες (23-11-2013) το απόγευμα, στην Αμφίκλεια, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τσάντας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι ο 19χρονος, από Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 72χρονης ημεδαπής, το οποίο ήταν σταθμευμένο και ανασφάλιστο στο υπαίθριο πάρκινγκ του Κοιμητηρίου Αμφίκλειας, αφαίρεσε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, επίσημα έγγραφα, κάρτες τραπέζης και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Οι κινήσεις του δράστη έγιναν αντιληπτές από την παθούσα η οποία ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας και συνελήφθη από τους άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Ο συλληφθείς που αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από την παθούσα και είναι κάτοικος Αμφίκλειας, υπέδειξε στους αστυνομικούς το ακριβές σημείο, ευρισκόμενο σε αγροτεμάχιο της περιοχής, όπου είχε κρύψει επιμελώς την αφαιρεθείσα τσάντα, με αποτέλεσμα αυτή να βρεθεί χωρίς τα χρήματα αλλά με όλα τα υπόλοιπα  έγγραφα και ακολούθως να  αποδοθεί στην ιδιοκτήτριά της.    

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ