Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Aυτοί είναι οι τρεις Αλβανοί δραπέτες που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών στα βουνά της Καστοριάς

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Γράμμο για τον εντοπισμό των δύο κακοποιών που κατάφεραν να διαφύγουν μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς και άνδρες των ΕΚΑΜ σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας, σε ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσής και Πεύκου.

Οι τρεις δραπέτες των αλβανικών φυλακών εξέτιαν ποινές κάθειρξης για απαγωγή και ανθρωποκτονίες. Είχαν αποδράσει το βράδυ του Σαββάτου από τη φυλακή Ντρένοβα (170 χλμ. νοτίως των Τιράνων) μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατουμένους τους, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν στην Αλβανία.

Ο δραπέτης του συνελήφθη, είναι ο Γκεζίμ Τόμα,  31ετών, από την Ντίμπρα της βόρειας Αλβανίας. Ο Τόμα εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία 25 χρονου, επειδή του έκλεψε καυσόξυλα.

Οι άλλοι δύο που καταζητούνται, είναι ο Ρείς Χατζίραϊ ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή και Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο να είναι τραυματισμένος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σύστημα για την κατάθεση πινακίδων.





Τι πρέπει να ξέρετε.



Εντός του 2014 αλλάζει το σύστημα για την κατάθεση των πινακίδων αυτοκινήτων. Το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους... φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κυβικών εκατοστών θα πρέπει με το σημερινό σύστημα να καταβάλει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ. Για να γλιτώσει το τέλος θα πρέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να υποβάλει δήλωση ακινησίας του οχήματος στην εφορία και να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που εντός του επόμενου έτους θελήσει να θέσει και πάλι το όχημα σε κίνηση και να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας, τότε υποχρεώνεται να καταβάλει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο έτος. Θα πρέπει δηλαδή, ακόμη και αν παραλάβει ο οδηγός τις πινακίδες το Δεκέμβριο, να πληρώσει το σύνολο του τέλους, δηλαδή 1.000 ευρώ.

Το σύστημα αυτό αλλάζει. Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, δηλαδή τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ.

Το αίτημα εκπροσώπων του κλάδου αυτοκινήτου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας μόνο για όσους μήνες επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, το αίτημα ήταν να μπορούσε ο φορολογούμενος να παραλαμβάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας το Μάιο και να τις καταθέτει και πάλι το Σεπτέμβριο, πληρώνοντας μόνο για πέντε μήνες και όχι για οκτώ όπως προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το αίτημα αυτό, ωστόσο, απορρίπτεται καθώς εκτιμήθηκε ότι θα μειώσει κατά πολύ τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας κυρίως των οχημάτων μεγάλης αξίας και κυβισμού. Με το νέο σύστημα θα ελαφρυνθούν όσοι επιθυμούν να κυκλοφορούν το ΙΧ τους μόνο για το μισό χρόνο, ενώ θα ομαλοποιηθεί και η πώληση νέων ΙΧ καθώς τους δυο τελευταίους μήνες του έτους ουσιαστικά οι πωλήσεις πάγωναν. Οι αγοραστές δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν τα τέλη κυκλοφορίας όλου του έτους ενώ θα κυκλοφορούσαν μόνο για δυο μήνες το καινούριο όχημά τους.

greece-salonika.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απαράδεκτο το κλείσιμο των Γραφείων ΟΑΕΕ στη Θήβα

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο Νομός Βοιωτίας έχει την ιδιαιτερότητα να έχει 2 ισότιμα οικονομικά κέντρα, αυτά της Λιβαδειάς και της Θήβας και για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και στις δύο πόλεις αντίστοιχες Υπηρεσίες για να εξυπηρετούν τους πολίτες και για να εξοικονομούνται χρήματα για το κράτος. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη όταν θέλει η  Κεντρική Διοίκηση να κάνει διορθωτικές αλλαγές.
Συγκεκριμένα το Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα εξυπηρετεί όλη την πρώην Επαρχία Θήβας, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη τη χώρας Οινοφύτων -  Σχηματαρίου και υπάρχουν εκατοντάδες βιοτεχνίες.
Επίσης η Θήβα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Επίσης τα  Γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θήβα  εξυπηρετούν τους Συνταξιούχους, τους αγρότες, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους που εξασκούν και εμπορική δραστηριότητα.
Η απόσταση που χωρίζει από τη Λιβαδειά είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα έχει σαν αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι από τον ΟΑΕΕ για να εξυπηρετηθούν, να χάνουν εργατοώρες και να επιβαρύνονται οικονομικά,ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές εποχές που περνούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
 Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί  ώστε να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία των Γραφείων του ΟΑΕΕ στη Θήβα, τα οποία δεν υπάρχουν στο καινούργιο Οργανόγραμμα, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες ασφαλισμένοι;

Ο ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης

            


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για τους Αλβανούς δραπέτες



Συναγερμός σήμανε στις 19.00 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στον Γράμμο στην Καστοριά.

Αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα οπλισμένων ανδρών και ακολούθησε συμπλοκή. Συνελήφθη ένας άνδρας που έφερε καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι οπλισμένοι φέρονται να είναι οι δραπέτες από τη φυλακή Ντρένοβα στην Κορυτσά. Μάλιστα οι αλβανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει τις ελληνικές για επαγρύπνηση σε περίπτωση που εκείνοι περνούσαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αντίστοιχη ειδοποίηση είχε αποσταλεί και στην πΓΔΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους είχαν εντοπίσει πριν από δύο με τρεις ημέρες με θερμικές κάμερες και τους είχαν στήσει μπλόκα. Ένα από αυτά τα μπλόκα ήταν στο Γράμμο όπου συνελήφθη ένα άτομο το οποίο έχει τραυματιστεί. Αναζητούν τους άλλους δραπέτες στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω σημείο αποτελεί πέρασμα παράνομων μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για σύλληψη του δραπέτη Gezim Toma, ενώ επισημαίνουν ότι αναζητούνται οι συνεργοί του, επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες ονόματι Edward Lulo και Haxhiraj Reiz, οι οποίοι είναι οπλισμένοι.





Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλη μια σύλληψη για ναρκωτικά στη Λιβαδειά

 Συνελήφθη, χθες (26-11-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 15.00΄, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 31χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,5) γραμμαρίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας: Ληστρικός τρόπος λειτουργίας της ΑΕΠΙ

 Η ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΑΕΠΙ

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ,

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ επανειλημμένως έχει διαμαρτυρηθεί για τον ληστρικό τρόπο λειτουργίας της ΑΕΠΙ, η οποία συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτα μέχρι και σήμερα, η συγκεκριμένη εταιρία συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων αρνείται πεισματικά, ακριβώς επειδή οι μέχρι σήμερα παραλείψεις του κράτους της δίνουν τη δυνατότητα αυτή, να γνωστοποιήσει ποιους ακριβώς καλλιτέχνες εκπροσωπεί, για ποιες ακριβώς δημιουργίες τους, ποια ποσά τους αποδίδει και βάση ποιών συμβάσεων.
Επειδή το φαινόμενο ΑΕΠΙ συναντάται μόνο στην Ελλάδα – στο διεθνές περιβάλλον υπάρχει επαρκής μέριμνα – και επειδή οι ποινές οι οποίες της έχουν επιβληθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού δεν φαίνεται να έχουν φέρει ουσιώδες αποτέλεσμα, επανερχόμενοι, παρακαλούμε για την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σας προκειμένου να πάψει η ΑΕΠΙ να εκβιάζει και να απειλεί τους συναδέλφους με αγωγές στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν τα ποσά τα οποία, μονομερώς, αποφασίζει η διοίκηση της.
Σημειώνουμε ότι  ελάχιστα είναι τα επαγγέλματα τα οποία δεν υποχρεούνται σε καταβολή πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, πάντα βάσει της μονομερούς απόφασης της ΑΕΠΙ.
Εξωφρενικό βρίσκουμε το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ αν και εισπράττει χρήματα από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, απαιτεί την καταβολή χρημάτων και από όλα τα καταστήματα τα οποία κάνουν χρήση μουσικής (ακόμη και από εκείνα για τα οποία η μουσική δεν είναι κρίσιμος παράγοντας προσέλκυσης πελατών) εισπράττοντας έτσι πολλαπλώς χρήματα για την ίδια μουσική δημιουργία.




Η ανάλγητη Διοίκηση της ΑΕΠΙ ουδέποτε προσμέτρησε την προβληματική λειτουργεία των πολύ μικρών επιχειρήσεων ( αναδουλειά – πτώση τζίρου έως και 70% - έλλειψη ρευστότητας ) μειώνοντας έτσι ανάλογα το αμοιβολόγιο της αντιθέτως με τον πλούτο που διαθέτει ( από τον δικό μας ιδρώτα ) ξοδεύει 6.500.000 για δικηγόρους σε 2,5 χρόνια  , προσλαμβάνει στελέχη πρώην Δημάρχους – Πολιτικούς – Αστυνομικούς και κινεί τους πάντες μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα.Κίνοντας την Αστυνομία με στοχευμένους ελένγχους έναντι των καταστηματαρχών.

Η δε πρόσφατη τοποθέτηση του Υφυπουργού κ. Ανδριανού στη Βουλή ουδόλως μας καλύπτει ακριβώς επειδή δήλωσε ότι θα δοθεί λύση «με σεβασμό σε κάθε πλευρά».
Σεβασμός πρέπει πράγματι να υπάρξει, και μάλιστα απόλυτος, προς εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται για την επαγγελματική τους επιβίωση και όχι βέβαια προς εκείνους οι οποίοι με καθεστωτικό και αποικιοκρατικό τρόπο καταληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των συναδέλφων.


                                            Με εκτίμηση
                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ   
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσαυτάρης: Λύνονται τα προβλήματα με τα βοσκοτόπια και σύντομα έρχονται οι τροπολογίες για τους συνεταιρισμούς



Στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην Εθνική Συνδιάσκεψη για την κτηνοτροφία, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Τετάρτη και Πέμπτη (27 και 28 Νοεμβρίου), στην Αθήνα. Μιλώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, αναφέρθηκε ότι σύντομα αναμένεται να κατατεθεί ο νόμος πλαίσιο στη Βουλή για τους συνεταιρισμούς. Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτου Καραμίχα, ότι απομένει μόνο ένας μήνας για να λυθούν τα προβλήματα στους συνεταιρισμούς, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως εκτός του νόμου θα κατατεθούν σύντομα τροπολογίες, σε νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ, που θα λύνουν τις δυσχέρειες που έχει προκαλέσει ο Νόμος 4015. Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους επιλέξιμους βοσκότοπους, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι τα προβλήματα περιορίζονται μόλις σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Μάλιστα ο υπουργός έκανε γνωστό ότι «από σημερινή ενημέρωση που είχε τα προβλήματα έχουν λυθεί στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λέσβου, ενώ στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ που εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων. Ο αριθμός των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα βοσκοτόπια δεν ξεπερνά τα 8.000 άτομα».

«Πέρα από τις αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός τομέας και οι κτηνοτρόφοι κύριος στόχος είναι να δούμε μακριά, να ανιχνεύσουμε και να συζητήσουμε τρόπους για βιώσιμη και ανταγωνιστική εξαγωγικά κτηνοτροφία, εφόσον καλύψουμε τις ανάγκες του ελληνικού λαού από πρωτεΐνες», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, η ελληνική κτηνοτροφία δοκιμάζεται από μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, όπως:

    Υψηλά ποσά ενισχύσεων ήδη χάνονται λόγω μη επιλεξιμότητας βοσκοτόπων.
    Τη μείωση της παραγωγής στο γάλα και στο κρέας που θέτει σε κρίση τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας.
    Το υψηλό κόστος παραγωγής και την κατάρρευση του εισοδήματος, που οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδες κτηνοτρόφους
    Την έλλειψη ρευστότητας και την υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων γονατίζει τους παραγωγούς.

Είναι ανάγκη λοιπόν να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική, ένα συγκεκριμένο πολυετές πλάνο για την ανάπτυξη του κάθε τομέα της κτηνοτροφίας (αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, χοιροτροφία, πτηνοτροφία) που να εστιάζει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας, και να σηματοδοτεί μια «φυγή προς τα εμπρός».

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ κ. Ελευθέριος Γίτσας, μιλώντας για το παρόν και το μέλλον της αιγοπροβατοτροφίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της φέτας. Όπως τόνισε «έφτασε η ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι, από την παραγωγή μέχρι την μεταποίηση και εμπορία, να συνεργαστούν και να συνεργαστούν και να κάνουν, στο πλαίσιο του Κανονισμού της έγκρισης της φέτας ως ΠΟΠ προϊόντος, ένα νέο πιο ομογενοποιημένο κανονισμό, θέτοντας πιο διακριτούς και αυστηρούς κανόνες παραγωγής, ώστε να πάψει κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικότητάς της».
Πρότεινε ακόμη να αυξηθεί το ποσοστό οικονομικής ενίσχυσης, κατά 10%, στα αναπτυξιακά προγράμματα για τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων αλλά και την παραγωγή ενέργειας για ιδία χρήση.

xdiam@agrotypos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 38χρονος στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου
εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διάπραξη κλοπής

Συνελήφθη, χθες (26-11-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 11-04-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 38χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους για διάπραξη κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το Στολίδι της Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του τουριστικού περιπτέρου ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς και προχωρά στη διενέργεια  δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσής του, ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013,  ώρα 11.00 έως 12.00 στο Δημοτικό κατάστημα (οδός Σοφοκλέους 15 – Λιβαδειά).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους της δημοπρασίας, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Λεβαδέων, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8.00 έως 15.00 (Διεύθυνση Σοφοκλέους 15),  τηλέφωνο 22613 50830, 22613 50878, FAX 22613 50811.
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.
                           
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια έλλειψη φαρμάκων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

 Επιτακτική ανάγκη κάλυψης των αναγκών του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Τεράστια είναι η έλλειψη φαρμάκων στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς όπως καταγγέλλουν οι γιατροί  και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα της έλλειψης των φαρμάκων είναι να μην μπορούν να καλυφθούν οι συνολικές ανάγκες του ΓΝΛ σε φάρμακα, καθώς με τις περικοπές που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, το ΓΝΛ αδυνατεί να καλύψει τις φαρμακευτικές ανάγκες ως το τέλος του έτους.
Ειδικότερα, το ΓΝΛ χρειάζεται επειγόντως τα παρακάτω χρηματικά ποσά για την αγορά των αντίστοιχων φαρμάκων:
•    Ποσό 25000 ευρώ περίπου για να καλυφθούν οι ανάγκες μόνο για το μήνα Δεκέμβριο για φάρμακα όπως ερυθροποιητίνες  και άλλα φάρμακα τα οποία δίνονται στους νεφροπαθείς ασθενείς της ΜΤΝ του ΓΝΛ και της μονάδας ΤΝ της Λιβαδειάς και τα οποία χορηγούνται μόνο από τα νοσοκομεία.
•    Ποσό περίπου 15000 ευρώ για τις ανάγκες για τον μήνα Δεκέμβριο τεσσάρων εξωτερικών ασθενών με αιματολογικά φάρμακα, τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία.
•    Ποσό 5000 ευρώ περίπου για φάρμακα χημειοθεραπειών και φάρμακα ασθενών με μεταμόσχευση οργάνων για τον μήνα Δεκέμβριο σε εξωτερικούς ασθενείς.
•    Οι ανάγκες για την κάλυψη των κλινικών και τμημάτων του ΓΝΛ ανέρχονται, με μεγάλη οικονομία, στο ποσό των 70000 ευρώ περίπου.
•    Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει επίσης και σε φάρμακα για τα οποία αιτούνται ποσότητες μέχρι και 100 τεμαχίων για κάλυψη αναγκών. Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για κάποια τέτοια φάρμακα ανέρχεται στο ποσό των 9500 ευρώ με ΦΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπόλοιπο ποσό για φάρμακα ανέρχεται στα 1000 ευρώ περίπου και δεν επαρκεί για παραγγελίες φαρμάκων που ήδη δεν υπάρχουν στο φαρμακείο.

Με βάση τα ανωτέρω εύκολα διαπιστώνουμε ότι αν το ποσό που αναλογεί στο φαρμακείο για το κλείσιμο του οικονομικού έτους είναι μικρότερο από το σύνολο των ανωτέρω αναγκών, τότε το φαρμακείο του ΓΝΛ δεν θα καταφέρει να καλύψει τόσο τις τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου όσο και τις υπόλοιπες ανάγκες όπως φάρμακα  σε καρκινοπαθείς κλπ. Συνεπώς,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς σε φάρμακα;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Στερεά - 150 προσαγωγές, 40 συλλήψεις, 638 παραβάσεις!

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ελέγχθηκαν (3.947) άτομα, προσήχθησαν (150) άτομα, συνελήφθησαν (40) άτομα και βεβαιώθηκαν πάνω από (630) παραβάσεις

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο από 21 έως και 24-11-2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας κατόπιν Διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Για τον λόγο αυτό, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ.

Ειδικότερα:

Συγκροτήθηκαν : (51) συνεργεία ελέγχων.

Διατέθηκαν : (323) αστυνομικοί και (187) οχήματα.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (3.947) άτομα και (3.600) οχήματα.

Προσήχθησαν : (150) άτομα, εκ των οποίων (62) ημεδαποί και (88) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (40) άτομα, εκ των οποίων:

    (6) άτομα, για ναρκωτικά,
    (2) άτομα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις,
    (11) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί Αλλοδαπών, και
    (21) άτομο, για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν :

    (2,1) γραμμάρια ηρωίνης
    (206,06) γραμμάρια κάνναβης,
    (4) ναρκωτικά δισκία,
    (5) κυνηγετικά όπλα,
    (1) περίστροφο,
    (1) πολεμικό όπλο ,
    (1) μαχαίρι,
    (52) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων ,
    το χρηματικό ποσό των 30,00 ευρώ, και
    (1) Ι.Χ.Ε.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (638) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (264) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
    (34) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού, και
    (340) λοιπές διοικητικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονος στη Λιβαδειά για οφειλές προς το Δημόσιο



Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις - 62.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (26-11-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς

του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 37χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας,

για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 62.959,22

ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Elysium "στον Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Από Πέμπτη 28 Νοεμβρίου  έως Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013
Εκτός Δευτέρας
Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

Elysium



Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΝΙΛ ΜΠΛΟΜΚΑΜΠ
Σενάριο:    ΝΙΛ ΜΠΛΟΜΚΑΜΠ
Ηθοποιοί:    ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ, ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΙΧΤΝΕΡ , ΑΛΙΣ ΜΠΡΑΓΚΑ , ΣΑΡΛΤΟ ΚΟΠΛΕΙ
Διάρκεια:    109 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15
   

Περίληψη

Έτος 2159. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι πολύ πλούσιοι που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και οι υπόλοιποι άνθρωποι που ζουν στον κατεστραμμένο, υπέρ-κατοικημένο πλανήτη Γη. Όσοι ζουν στη γη προσπαθούν απελπισμένα να ξεφύγουν, αφού έχει εξελιχτεί σε έναν πλανήτη που υπερισχύει το έγκλημα και η φτώχεια και η έλλειψη ιατρικής φροντίδας που παρέχεται στον Elysium. Κάποιοι στον Elysium θα κάνουν τα πάντα για να ενισχύσει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium. Παρόλ’ αυτά οι άνθρωποι στη Γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιο τρόπο μπορούν. Όταν η ζωή του Max, (Matt Damon) κρέμεται από μία κλωστή θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή που μπορεί όχι μόνο να σώσει τη δική του ζωή, αλλά και να επιφέρει την ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας - Θα χιονίσει σε ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου - Από την Παρασκευή θα ανέβει η θερμοκρασία - Χιονιάς σε όλα τα Βαλκάνια
Αίσθηση χειμώνα δημιουργεί για πρώτη φορά φέτος ο καιρός καθώς το βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες και αυτό μόνο στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης τις πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο που γρήγορα όμως θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να ρίξει χιόνι στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη όπου κατά τόπους νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός, ενώ μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στα ανατολικά και τα νότια από την Παρασκευή. Το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμα περισσότερο την Κυριακή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 13 Ιανουαρίου η παρουσίαση του νέου 10ευρου

Η επίσημη παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να τεθεί σε κυκλοφορία εντός του επομένου έτους.

Σήμερα διοργανώθηκε στη National Bank of Belgium/Banque Nationale de Belgique, στις Βρυξέλλες, σεμινάριο της ΕΚΤ για τους προμηθευτές και κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές του νέου χαρτονομίσματος.
Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Ευρώπη» εκδίδονται δέκα έτη μετά από την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων και των κερμάτων ευρώ. Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου.

Η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου, καθώς και όλων των υπόλοιπων τραπεζογραμματίων ευρώ, μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων, δηλαδή τον έλεγχο με την αφή, τον οπτικό έλεγχο και την εξέταση υπό γωνία.

Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» θα τεθούν σε κυκλοφορία κατά αύξουσα ονομαστική αξία, οπότε το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ θα διαδεχτεί εκείνο των 10 ευρώ, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Θάνατος στη Βενετία" από την Κινημ. Λέσχη Λιβαδειάς



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ: ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΝΟ ΒΙΣΚΟΝΤΙ

Ενας Γερμανός συνθέτης φθάνει για ανάπαυση στη Βενετία. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή του δραματικά, ανήμπορος ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Η βασανιστική ιστορία ενός ανθρώπου παθιασμένου με την ιδανική ομορφιά. Αριστουργηματική ταινία βασισμένη σε νουβέλα του Τόμας Μαν, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας βασίζεται στην προσωπικότητα του συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ.Ο Βισκόντι πήρε το μυθιστόρημα του Τόμας Μαν, το τροποποίησε και συνέθεσε αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα, που μας μιλά για την πορεία προς την τρέλα και το θάνατο ενός ανθρώπου που αντίκρυσε την απόλυτη ομορφιά και τον θάνατο μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης.

Υπό τον ήχο των μελωδιών του Μάλερ και με σκηνικό διάκοσμο μια Βενετία γεμάτη από σκουπίδια, κατεξοχήν πόλη του θανάτου, αφού καθημερινά, αργά και σταθερά βυθίζεται στο νερό και στην καταστροφή της, ο Βισκόντι ενορχηστρώνει ένα ανεπανάληπτο οπτικό ρέκβιεμ, που από κάποιους θεωρήθηκε καλύτερο και από το βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκε.

Η ταινία είναι η ελεύθερη παράφραση των περίφημων στίχων του Πλάτωνα: "Αυτός που με τα μάτια του ένοιωσε την ομορφιά, είναι έκτοτε προορισμένος να πεθάνει".


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέσεις περιουσιακών απειλούν τους αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ


Κατασχέσεις περιουσιακών απειλούν τους αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ από 1/1/2014, κυρίως εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες θα διαβιβαστούν, από 1ης Ιανουαρίου 2014, στο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Οι αγρότες αναμένεται να λάβουν μία νέα προθεσμία δέκα ημερών από το ΚΕΑΟ, μέσα στην οποία αν δεν ικανοποιήσουν τις οφειλές τους, θα ακολουθήσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κοκ.


Ο πρόεδρος του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργίνης, καλεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του Ν. 4152/2013 (Ρύθμιση Νέας Αρχής) και να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, και στην επισήμανσή του ότι τα κριτήρια που ισχύουν μέχρι σήμερα είναι απαγορευτικά για εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, για να μπορέσουν να εισπράξουν έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ακριβώς για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα το υπουργείο αποφάσισε την διεύρυνση των κριτηρίων.

Συγκεκριμένα από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αρχίσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων, βάσει του οποίου:

    όσοι είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και έχουν εξαντλήσει τη δικαιούμενη τακτική επιδότηση, θα παίρνουν επίδομα μακροχρόνια ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για 12 μήνες, όταν το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.
    Σε περίπτωση ζευγαριού, το εισοδηματικό πλαφόν είναι 12.000 ευρώ και προσαυξάνεται με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
    Σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνθηκαν τα ηλικιακά κριτήρια, καθώς οι δικαιούχοι θα είναι από 20 έως 66 ετών, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, το νέο πρόγραμμα ήταν ο λόγος που ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 35 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα "εγγυήσεων για τη νεολαία", σύμφωνα με το οποίο όλοι οι νέοι έως 25 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν προσφορά απασχόλησης καλής ποιότητας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που καθίστανται άνεργοι ή εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από ΕΟΠΥΥ, Δήμους και Ταμεία οι 12.500 «διαθέσιμοι» του 2014

Έρχεται «λουκέτο» σε ΝΠΙΔ προκειμένου να εξευρεθούν οι 11.000 προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι - «Αντίδωρο» η εξαγγελία για 15.000 προσλήψεις τη διετία 2014-2015 - Αισιοδοξία ότι οι συμφωνίες με την Τρόικα θα κλείσουν κανονικά, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές
Η συνέχιση του προγράμματος κινητικότητας, η επιτάχυνση της αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα προέλθουν απολύσεις καθώς και το θέμα των περισσότερων από 10.000 προσλήψεων συζητήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς (Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Μιχελάκη) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών.

Καταρτίστηκε σχέδιο για το δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων που θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το δεύτερο κύμα της κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης επαναβεβαιώθηκε πως το επόμενο διαστημα θα αξιολογηθούν τα ΝΠΙΔ από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014.

Τέλος υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στο χώρος της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που ακολούθησε τη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης δήλωναν την αισιοδοξία τους ότι οι συμφωνίες με την Τρόικα θα κλείσουν κανονικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Bασιλάκης Καϊλας έγινε 60 ετών -Εγραψε τη ζωή του σε βιβλίο

«Ένα παιδί μετράει τα πλάνα» είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καΐλα, του ηθοποιού που έγραψε ιστορία ως παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Παρότι δεν κατάφερε να κάνει καριέρα, έπαιξε με όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Γεωργία Βασιλείαδου, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση. Ταυτίστηκε με τους «πονεμένους» ρόλους και ξεχώρισε για το ανεπιτήδευτο παίξιμό του και την ικανότητα του -παρά το νεαρό της ηλικίας του-να προσαρμόζεται στον εκάστοτε ρόλο.

Μετρά 117 συμμετοχές σε ταινίες, κάποιες εκ των οποίων είναι η «Μανταλένα», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» και η «Κυρά μας η Μαμή». Στο βιβλίο μέσα από τη μικρή εξιστόρηση της ζωής του, ξετυλίγει 30 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου με ταινίες που διασκέδασαν τόσες γενιές. Με φωτογραφίες, αφίσες, προγράμματα, αποδείξεις πληρωμών, κριτικές του ημερήσιου -τότε- τύπου (όλα από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, συλλεγμένα με περισσή αγάπη και προσήλωση από τον πατέρα του) προσδοκά να μας μεταφέρει λίγο από το χαμένο ρομαντισμό της εποχής εκείνης.

Και όπως λέει ο ίδιος:
«Σαν ένα παιδί μετράω τα πλάνα... Μια φορά κι ένα νερό, όλα ξεκίνησαν από ένα Μεγάλο Ψέμα, ένα ψεύτικο, περίεργο χαστούκι στο μάγουλο του κυρ-Γιάννη και ο μικρός Βασιλάκης έκλαψε. Το μικρό αδερφάκι της Μανταλένας, αλλά και της Λαφίνας.Ύστερα, έγινα αγωγιάτης της Αλίκης στο Ναυτικό, ο μικρός Αργύρης με την Βασιλειάδου Κυρά-Μαμή. Έπειτα, έγινα Λουστράκος, Εμποράκος, ένας Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης. Έψαχνα για λίγη Στοργή τα Μεσάνυχτα στη Βίλλα Νέλλη, μαζί με τον Βέγγο, τον Τρελό Καμικάζι.

Με την Γκέλυ Μαυροπούλου ήμασταν Κατατρεγμένοι της μοίρας και με την Άντζελα Ζήλια, το Κορίτσι του Πόνου κλάψαμε μαζί με τον Νίκο Ξανθόπουλο και την Μάρθα Βούρτση, γιατί Κάποτε κλαίνε και οι Δυνατοί. Παρακολούθησα την Ξεριζωμένη Γενιά κι Έκανα Πέτρα την Καρδιάμου κι έζησα Ταπεινός και Καταφρονεμένος ένα Όνειρο Απατηλό με την Οικογένεια Χωραφά. Τέλος, Πήρα το Πτυχίο μου από το Δάσκαλό μου με Αγάπη. Πάντα ένας Αγώνας χωρίς Τέλος. Σαν Ταξιδιώτης Χωρίς Αποσκευές, με Ένα Καπέλο γεμάτο Βροχή είδα το Μάγο του Οζ να μαγεύει παιδικές ψυχές και το Όνειρο του Σκιάχτρου ήταν να ζήσει τις Περιπέτειες του Τζιτζιρή. Πότε με τον Μπρεχτ, πότε με τον Σαίξπηρ, τον Ιονέσκο, τον Γκαίτε, τον Στάινμπεκ, τον Τέννεση Ουίλιαμς ή με τον Αριστοφάνη περιπλανήθηκα στα μονοπάτια του νου και της ψυχής και λούστηκα στα φώτα της ράμπας.

Ηρθα και συνομίλησα με τον Παλαμά στα κανάλια της ΕΡΤ, πριν ανοίξω την πόρτα του studio και δώσω τη φωνή μου σε αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Είναι αλήθεια πως δεν πρόλαβα να παίξω σαν παιδί. Όμως, η ζωή μ' αντάμειψαντάμειψε μ' έναν πλούτο ανέλπιστο αφού γνώρισα τη σύντροφο της ζωής μου.»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.



iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προσωρινοί πίνακες για τις 28.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Oι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα όσων θα πληρώσουν τις 27.948 θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Οσοι τελικά θα επιλεχθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε διάφορος δημόσιους φορείς.

Ο ΟΑΕΔ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει «πως η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του ΟΠΣ του οργανισμού με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης η οποία είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ».

Για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ Και να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ.



Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες και μετά την έγκριση του ΑΣΕΠ θα προχωρήσει σε νέα δημόσια πρόσκληση για 7.400 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ